Supergod sydfransk fiskgryta
Middagen ikväll - påminner lite om lunchen hos mormor igår:
Ingredienser 4 port
400 g räkor med skal
500 g fiskfilé, t ex torsk och lax
1 purjolök
1 stor fänkål
smör
2 1/2 dl hönsbuljong
2x2 dl crème fraiche gourmet, saffran&tomat
juice från en 1/2 apelsin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
Gör så här
Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan.
Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.
Ingredienser 4 port
400 g räkor med skal
500 g fiskfilé, t ex torsk och lax
1 purjolök
1 stor fänkål
smör
2 1/2 dl hönsbuljong
2x2 dl crème fraiche gourmet, saffran&tomat
juice från en 1/2 apelsin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
Gör så här
Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan.
Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.
Kommentarer
Postat av: THOWE
gooood middag :D
Trackback