AB sågar FBK:s lagbygge

Läser i ab.se att någon som heter Daniel Grefve inte anser att FBK har en tillräckligt bra trupp för nästa säsong. Att det kan bli en tuff vinter för FBK.

Han nämner att laget förlorat riktigt bra elitserieklasspelare som Prestberg, Axelsson, Salak och Sjögren.

Ja, Mattias Sjögren är en stor förlust. Det var dock en spelare som växte ju längre säsongen led. Dick Axelsson är naturligtvis också en stor förlust. Men man måste komma ihåg att Dicken inte var speciellt bra under större delen av säsongen. Han glimtade dock till rejält under den senare delen. Men under slutspelet, framförallt under finalserien, var han ganska osynlig. En liten skada kanske?

Att Salak försvinner tror jag inte har någon betydelse. Vi kommer att ha två bra målvakter nästa säsong också. Det gäller bara att få till en tredjemålvakt som håller måttet.

Vad gäller Pelle... Men hallå! Jo, Pelle pytsade in en och annan puck. Absolut! Men man måste - återigen! - komma ihåg vad som gör att FBK alltid håller sig i toppen. Man vågar släppa spelare som inte levererar fullt ut och som även börjar bli till åren. Pelle levererade inte enligt förväntningarna.

Nej, den spelare som denne Grefve glömmer och som är den absolut största förlusten är förstås Emil Kåberg! Men herr Grefve kanske bara tittade i mål- och assistligan och glömde det där med "stort hjärta och hårt arbete". Vad vet jag vad han gick på.

Andra spelare kommer att växa. Spelare som Patrik Lundh och Christian Berglund. Vore bra om även Per Åslund spelade bra från början. Han är en "slow starter" som får igång sitt spel i slutet på säsongen. Lite mer humör i den killen och det blir NHL!

Hillding är jag lite nyfiken på. Vad kan han tillföra? Nygren med sitt PP-skott kommer att bli en viktig kugge även nästa säsong. Hur står det till med norrmännen? De gjorde sin bästa säsong någonsin. Den här blir nog inte sämre. Glöm inte Micke Johansson och Marcus Paulsson! Och Walle som faktiskt var skadad en stor del. Sanny, Frögren, Sevc... Ja, nog finns det sparkapital så det räcker.

Jag vågar garantera att FBK kommer att vara med i toppen även nästa säsong.

RSS 2.0