Gott Nytt År!


Inte 1 april än, Frölunda!

Så här formulerar sig Frölunda i det brev som klubben, enligt GP, inom kort skickar ut:

”Vi bjuder på samma antal biljetter ni hade till Rekordmatchen. Dina biljetter hämtar du i Sponsorkassan i Scandinaviums reception, från kl 14:30 på matchdagen, efter att vi bockat av ditt namn på anmälningslistan. Och för att vara tydlig, detta erbjudande påverkar inte eventuella ersättningar senare, när vår utredning är klar”.


Jaha! Och vi som inte bor i Göteborg - hur har ni tänkt kompensera oss??!


Baksmälla redan!

Undrar hur stämningen i laget är egentligen. Såg när Sterner gjorde mål och reagerade på att han inte jublade speciellt. Såg också hur Dragan och han "kramades". Inte verkade det speciellt hjärtligt...

Men jag kanske lägger för stor vikt vid småsaker.

Nåja, fortfarande chans på någon poäng ändå... (sagt inför 3:e perioden)

---

En sak till! Robin Rahm borde vara förstemålisen. Henke Karlsson har inte riktigt varit sig lik sedan han gjorde landslagsdebut.

---

OK, när Dragan och Robin sätter andra pucken ser det LITE BÄTTRE UT!

---

Surt som attan att HV sätter 2-3-pucken! Domaren känns inte helt OK, faktiskt. Varför tog han ut Paulsson där? Nej, det räcker med en motståndare.

---

3-4 - som sagt - SURT SOM ATTAN! Men ändå ett steg framåt.

"Revanschen"?!

"Revanschen" kallar Färjestad det.

Hmmm... vet inte vad jag ska tycka om saken. Vad det handlar om är att Färjestad vill arrangera en utomhusmatch mot Frölunda den 26 december 2010.

Matchen skulle i såfall spelas på en - håll i er nu! - PARKERINGSPLATS! Ehhhh... är det något slags skämt?

Nix pix! Enligt nwt.se kommer rinken att se ut så här (och nog ser det läckert ut!):

Det lär sannolikt sluta med att vi står där hela familjen och hoppas på REVANSCH!

---

Jo! En sak till som är riktigt coolt faktiskt. Matchen kommer att starta kl. 19:32! Den som är riktig FBK-älskare förstår varför! Härligt!


Baksmälla innan nyårsafton?

I kväll kommer gänget från Jönköping till LLA. Ska Färjestad lyckas stå upp mot smålänningarna eller blir det återigen en storförlust?

Ja, som det har sett ut de senaste matcherna och de tidigare matcherna mot HV, så lär det förstås bli förlust. Trist att behöva skriva det men när t o m Färjestadslägret börjar tvivla på sitt gäng, så är det inte så konstigt om även andra gör det.

Vet inte hur många inlägg jag skrivit där jag konstaterat att det saknas en ledare på isen. En som vet vad det innebär att spela i den här klubben.

När jag nu läser Jörgen Kalitzkis krönika skriver även han det som alla redan tänker och har skrikit högt om. Eller snarare - han antyder! Det är väldigt sällan JK kritiserar spelarna. Och det är helt OK! Jag gillar det!

Man kan ändå konstatera att det börjar sippra ut lite missnöje. JK är informationschef hos FBK vilket inte behöver betyda att föreningen alltid står bakom det han skriver.

Men för att upprepa - flera av spelarna har inte det som krävs för att spela i det här laget. Eller har åtminstone inte visat det så här långt. Stora krav från både media och publik. Ja, för att inte tala om ledningen!

Alla - ALLA! - har stora förväntningar och krav på Färjestad. Pallar man inte att hantera det bör man se sig om efter en annan klubb att spela för. Man kommer inte hit och håvar in ett SM-guld utan att anstränga sig. Det går inte att rida på andras framgångar.

Så kom igen nu, Färjestad! Visa alla i kväll hur fel vi har genom att ta 3 poäng!

...eller åtminstone 1...

Fin mössa!

Bjuder på en bild där man ser vilka otroligt fina mössor hela familjen hade på sig!


Packade sillar...


Det här missade vi...

Hade varit kul att vara inne på arenan och sett det här när vi nu betalade för det och dessutom åkte sådär en 50-60 mil. Surt, Frölunda!

Det här missade vi också...


"Ta vårt ansvar"

Vilket skämt Peter Gyllander, Frölundas Informationschef, kommer med här:
- Vi kommer att ta vårt ansvar full ut för de som inte känner sig nöjda med upplevelsen igår.

Vad menar han då? "Inte känner sig nöjda". Hur kommer Frölunda att ta detta ansvar? Får jag en hockeybiljett till Scandinavium då? Yippiee! Det vill jag verkligen!

Rekordmatchen: Insläppet under all kritik!

Äntligen hemkommen från Göteborg. Det blev en dryg resa på sammanlagt 13 timmar i bilen. Vi sov förstås på hotell.

Det som skulle ha varit en riktigt rolig upplevelse blev snarare det motsatta - åtminstone när man tänker på arrangemanget.

Biljettkassorna skulle öppna kl 18:00. Vi var där kl 18:30 och redan då var det hur långa köer som helst. Inga s k kravallstaket för att styra upp köerna utan folk trängde sig på hur som helst. Vi som stod lydigt i kö blev hela tiden bortmanövererade från kassan. Till slut fick vi själva börja jobba oss framåt. Var var publikvärdarna då?

Vi kom in efter att nästan halva första perioden var spelad. Vi missade alltså hela ljusshowen, liveuppträdandet och inträdet (som oftast brukar vara spektakulärt). Vi kom in lagom till Frölundas båda mål. Inte så där jättekul direkt...

När vi trängdes i gången under den läktare vi skulle upp i började läktaren knaka. Towe och Jeppe gick därför därifrån och gick mot Färjestadklackens läktare. Vår läktare klarade sig! Vilket däremot inte FBK-klackens läktare gjorde. Nu var det inte så farligt. Vi såg alltihop. Det var de nedre regionerna på läktaren som brakade. Men om det hade hänt längre upp hade det blivit riktigt farligt!

Där Per och jag befann oss stod folk som sardiner. Vi fanns bland en massa Frölundaiter och hade riktigt trevligt. Att gå på toaletten eller köpa kaffe eller annat var bara inte att tänka på.

Som tur är visar Canal+ reprisen på sändningen nu, så jag passar på att spela in den. Blir lite irriterade på TÅ, LG och kommentators-gänget där de av någon anledning mer eller mindre anklagar FBK-klacken för situationen. Men så var det inte! Vi stod mitt i allt detta och kan verkligen garantera att det var inte på kortsidan problemen fanns. Däremot på långsidan mitt emot sittplats.

Är grymt besviken på arrangörerna som inte kunde ordna ett bättre och smidigare insläpp. Bara en sådan sak som att jag lätt hade kunnat sälja dubbelex av våra biljetter till folk längre bak. Ingen koll över huvudtaget! Annars brukar man ju ha scanner för detta.

Vi kom alltså till Ullevi kl 18:30 och kom in på arenan först kl 20:00. Är det acceptabelt? Nej, det tycker inte jag!

Bortsett från allt detta (som ändå lägger sordin på stämningen och minnet) var det en fantastisk upplevelse! Jag föredrar att glömma bort att det blev förlust...

Något att lägga på minnet

När det blir dags för OS-spel (hockey alltså) kommer jag att vara frustrerad för att det troligen inte går att finna ett spelschema någonstans - bortsett från här:

Så här spelar Sverige i OS-hockeyn;
(Svenska starttider)

18/2, 01.30: Sverige–Tyskland

19/2, 21.00: Vitryssland–Sverige

22/2, 06.00: Sverige–Finland

23/2, 21.00: Play off 1 till kvartsfinal

24/2, 01.30: Play off 2 till kvartsfinal

24/2, 04.00: Play off 3 till kvartsfinal

24/2, 06.00: Play off 4 till kvartsfinal

24/2, 21.00: Kvartsfinal 1

25/2, 01.30: Kvartsfinal 2

25/2, 04.00: Kvartsfinal 3

25/2, 06.00: Kvartsfinal 4

26/2, 21.00: Semifinal 1

27/2, 03.30: Semifinal 2

28/2, 04.00: Match om tredje plats

28/2, 21.15: Final

Grupperna i OS-hockeyn

Grupp A:

USA

Schweiz

Kanada

Norge

Grupp B

Ryssland

Lettland

Tjeckien

Slovakien

Grupp C

Sverige

Tyskland

Finland

Vitryssland


Rekordmatchen

I morgon är det dags! Vi drar iväg ner till Götet redan vi 8-tiden på morgonen. Beräknar att resan tar runt 7 timmar med lunch inkluderat.

Vi ska helst vara på Ullevi redan kl 19.00, så med incheckning, middag och promenad från hotellet till Ullevi kan det faktiskt bli lite tight...

Per och jag var till Kista idag och inhandlade varma skidstrumpor, så nu jäklar ska vi väl vara varma om fötterna iallafall.

BTW! Vi kommer att stå här:

Anledningen till att vi ska vara på plats redan kl 19:00 trots att matchen börjar 19:45 är att det ska bli Europas största eldshow och liveunderhållning. Arrangörerna vill därför att man är på plats i tid. Men missar vi lite, så överlever vi nog.

---------------

Hoppas bara att Färjestad bjuder upp till betydligt bättre hockey än den de visade upp igår... Det var för sorgligt. Tack och lov för småkronorna som livade upp hockeykvällen igår.


JJ i taket!

I eftermiddag åker äntligen 21:an upp i taket! En välförtjänt hyllning till en av de absolut största spelarna i klubbens historia.

Towe och jag skulle ha varit där - jag hade biljetter reserverade - men eftersom vi åker till Göteborg på måndag för att se rekordmatchen hade det blivit för mycket resande.

Hoppas Canal+ visar lite av den här ceremonin på säsongskortet, annars får man väl hoppas på kvällssändningen.

Kommer säkert att bli mäktigt.

Snart decennieskifte

Snart dags för decennieskifte. Några få dagar kvar. Brukar inte bli speciellt personlig i den här bloggen - vilket också är syftet.

Det är ju faktiskt en hockeyblogg. Jag vill skriva om hockey och inte om mig själv. Men ibland händer det...

10 år! Vad har hänt de senaste 10 åren? Utan inbördes ranking:

- jag har gått igenom en skilsmässa
- jag har gift mig igen
- jag har bott på 3 olika ställen
- jag har sett FBK vinna SM-guld live
- jag har haft 4 olika arbetsgivare
- jag har haft en löneökning på 56%
- jag har varit utomlands med min dotter
- jag har varit på ett Formel 1-race i Spanien
- jag har upptäckt LCHF
- vi har köpt ett otroligt härligt hus vid Mälaren
- vi har även köpt en lägenhet i Karlstad
- vi har skaffat två katter (Sonja och Sixten)
-
jag har varit utomlands vid 9 tillfällen:
(Jylland, Rhodos, Amsterdam, Mallorca, Barcelona, Alicante, Marmaris, Köpenhamn, Rugen, Samos)


- å sedan kommer jag inte ihåg mer...

Ett litet axplock av vad som hänt de senaste 10 åren!

Alltid intressant fråga

Har glömt att skriva om när jag lämnade en fråga till Jörgen när han chattade med fansen den 22 december. Här är chatten -->.

Min fråga till JJ var:


---

Ewa: Hej JJ! Vilka egenskaper tycker du kännetecknar en bra ledare? God Jul!

Jörgen: Hej Ewa. Jag tycker en bra ledare måste vara bra på att ”känna” av gruppen och vara duktig på att kommunicera ut rätt budskap. Typ Bengan.

---

 

Ett något bättre svar än Hardy Åströms kryptiska svar på Pers fråga (DIF:s hemsida) OCH! en liten känga till Wikegård och Boork enligt min mening. Här är Pers fråga:

 

----

Per: Vad anser du vara det viktigaste egenskaper som en bra tränare ska ha?
Hardy Nilsson: Framgång

---

 

"Framgång"?! Visste inte att det var en egenskap...


Till Er Alla...

...hockeyälskare önskar jag en riktigt


Lite hockey ändå...

Snart dags för småkronorna att förgylla våra dagar! Ska som vanligt bli jättekul att följa dem.

Färjestad har en spelare med i truppen, Marcus Johansson. Han har t o m fått förtroendet av Per Mårts att vara lagkapten. Inte illa!

Går att följa här --> - när svt väljer att skriva... Går ta mig tusan inte att hitta ett spelschema någonstans! Trots Google!

Urkasst. Jag ger upp!

Juletider...

Det här med att blogga i juletider är inte prioriterat kan jag ju säga. Finns egentligen inte så mycket att blogga om som berör hockey heller.

Läste dock att spelarna vill ha julledigt och inte spela annandag jul. Det har jag verkligen full förståelse för. Nog ska man kunna lägga den här spelomgången vid annat tillfälle. Det var ju en period här i höstas som jag gnällde över att det var förfääärligt långt mellan omgångarna.

Alternativet är förstås att dra ner på antalet matcher till 50 istället för 55. Men då snackas det förstås om ekonomin.

Hur som helst, så borde spelarna få vara lediga över julen!

Bjuder på en vacker morgonbild över Mälaren bakom huset. T o m bron blev vacker...Isen ligger redan tjock. Det har varit en fantastisk december med all snö!


Följer prognosen...

Så här ser prognosen ut idag när det återstår 8 dagar till utomhusmatchen:

Ser rätt hyfsat ut så här långt. Kanske lite för mycket vind men står man med vinden i ryggen ska det gå bra. Lite snö kan bara vara charmigt - åtminstone för publiken. Knappast för hockeyspelarna.


Gurra nollar!

Härligt att läsa att Jonas Gustavsson är tillbaka och det med besked. Höll nollan i natt mot Boston och fick tydligen stående ovationer från publiken enligt theStar.com.

I NHL brukar de bästa spelarna få åka ut på isen efter slutsignalen för att mottaga publikens hyllningar. I natt när det var Gurras tur applåderade han publiken som spelarna brukar göra här i Sverige. Men det är tydligen ovanligt i NHL, åtminstone enligt The Star.

"But, in what was a sign of the true nature of this 24-year-old rookie, Gustavsson clapped his own hands, sending applause back to the cheering crowd.


The gesture underlined what appears to be one of the biggest character traits in the Leafs goalie besides courage - he's humbled by his opportunity to play in the NHL, and highly appreciative of it."


Kul!

Starkt av honom att komma igen. Skulle tro att han blir en av målvakterna till OS också.

Snart dags för födelsedag...

Jag är född i Skyttens tecken och följande går att läsa om dem:

Skytten

(22 november - 21 december)

Föränderlig och Positiv


Nyckelord:
Vidsträckt, djup och frihetsälskande
Färg:
Ljusblått
Metall:
Tenn
Stenar:
Topas

Anpassningsförmåga, utvecklingsförmåga och ståndaktighet. Tolerant och vidsynt. Gillar inte detaljer, vilket kan göra att Skytten uppfattas som ytlig och sorglös. Frihet är en livsförutsättning, både kroppsligt och själsligt. Har drift att utforska, motionera och älskar utmaningar. Lätt att känna tristess, vilket gör att Skytten verkar rastlös.

Lättlärd och filosofiskt lagd. Gladlynt, "den ständiga optimisten" Mångsidig och skarpsinnig, men i och med oviljan för detaljer blir Skytten oftast en dagdrömmare. Älskar att resa och upptäcka nyheter.

Lämpliga yrkesval:
Alla där ett välutvecklat intellekt kommer till nytta, t ex lärare, advokat, präst, filosof, författare eller yrken med anknytning till djur
Fysiska kännetecken:
Slank liten näsa och snäll mun
Känsligaste kroppsdel:
Höfter och lår

-----------------

Vissa bitar stämmer in förvånansvärt bra. Gillar fram för allt det där med "välutvecklat intellekt"! ha ha

Glorifiering av NHL?

Läser nwt.se där de skriver om Dick Axelsson och Thomas Rundqvist kommentar kring bl a Wikegårds glorifiering av NHL.

Wikegård har ju kritiserat Dick Axelsson rätt hårt och med tanke på vilken genomslagskraft hans åsikter får, så är det väldigt synd.

Är det verkligen så bra i NHL? Jag vet inte. Jag har aldrig spelat varken där eller i Elitserien. Ja, inte ens ishockey... Men jag tycker ändå att man bör tona ner kritiken mot en enskild människa som inte alltid gör som strömmen gör.

Eller för den delen agerar på det sätt som den som skriker högst anser att man bör agera.

Varför inte titta på människan istället?

FBK förbereder sig...

... för utomhusmatchen mot Frölunda genom att träna på Tingvalla Isstadion.

Kul att få se lite bilder på detta.

Det ser ju ut som det ska bli kallt enligt prognosen. Så här långt iallafall. Nu är ju den bara till den 27/12 men det är knappast troligt att det helt plötsligt ska bli 10 plus och spöregn. Prognosen finns här.

Ja, det gäller att vara varmt klädd med mössa, tjocka skor, dunjacka och för min del tre vantar! Och - självfallet - en HALSDUK! Den ska förstås vara grön, vit och guld. ha ha Per och Jesper kommer att gnälla. Lita på det!

#31 upptaget!

Om Dick kommer tillbaka är frågan om han får tillbaka #31. Anton Grundel har nämligen spelat 7 matcher i Färjestad med det numret.

Men jag antar att det inte spelar någon roll... Anton är väl en Skårekille och kommer Dick tillbaka lär väl FBK ligga ännu längre bort för Anton. Åtminstone än så länge.

Härligt! Dicken är med igen!

Åtminstone på träningslägret under veckan som kommer. Oklart dock om han spelar. Det står nämligen på FBK:s hemsida att Dick:s agent måste göra saken klar med Detroit först. Men det tror jag bara är en formsak.

Härligt!

Nu förstår jag Thomas Rundqvist utspel här om dagen om att nya spelare inte var aktuella för FBK. Självfallet har han haft kontakt med Dick inofficiellt. Han visste säkerligen mycket väl att vi snart skulle få förstärkning. Och att han höll det hemligt var förstås det enda raka. Kunde ha spolierat allting annars. För jag förutsätter att allt egentligen är klart - eller nästan - men att media inte får veta allt.

En del av kommentarerna under RosaBladets artikel är under all kritik. Är man ute på Internet får man tydligen skriva vad som helst så länge man får vara anonym. Färjestad verkar sannerligen vara tändvätska för många.

Tack för hinten, Towe! Stör mig enormt att jag missade det...

Lamt från klubben!

Läser i de båda kvällsdrakarna att FBK-supportrar brukar skrika en massa okvädningsord till Stefan Liv. Någon anspelning på att han är adoptivbarn o s v. (Artikel i Expressen - läs kommentarerna!)

Att man skriker och hejar på sitt lag tycker jag är helt i sin ordning - självfallet! Men när man börjar ge sig på enskilda spelare i motståndarlaget med psykningar och elakheter, då tycker jag det har gått för långt.

I det här fallet tycker jag att man från klubbledningen i Färjestad borde gå ut och fördöma detta sätt att psyka motståndarna. Det är inte meningen att man som hockeyspelare - eller vilken sport det än må vara - ska må psykiskt dåligt för att en hel klack skriker okvädningsord till en.

Hade hoppats på lite mer stil från klubben. Att de står över sådant. Att de har "Vi är tillräckligt bra för att slå er ändå"-attityden.

Men uppenbarligen är det inte så och det har helt klart med den självbild supportrarna har och även klubbledningen.

Det är bara att inse att jag har för höga tankar om min klubb. De är lika dåliga kålsupare som alla andra...

Julbord

Vi käkade julbord i går kväll på Villa Aske mitt ute i ingenstans. Postadress ändå Bro.

Fantastiskt julbord! Det bästa julbord jag någonsin ätit. Den lilla resan ut till Ingenstans var väl värd det och stället kan varmt rekommenderas.

Det var inte bara en mycket smakrik upplevelse utan även en ögonfröjd. På alla andra ställen jag varit på har maten varit upplagd i stora bitar. Här hade de lagt upp maten i precis lagom stora bitar, så man kunde smaka på allt istället för att bara orka äta en laxbit eller en skinkbit o s v.

Att det även var inslag från italienska köket förstärkte bara upplevelsen.

Mycket smakfullt - både för ögat och tungan!

Tack, Linda, för rekommendationen!

---------------
Bild "stulen" från Towes blogg där jag käkar oxfilécarpacchio, löjrom och annat smaskigt!


HV tuggade taggtråd

7-1! Inte kul. Varför blir det så? Inga andra lag klappar igenom så totalt varje gång de möter HV. Det kan förstås bero på att HV tuggar taggtråd innan de ska möta Färjestad. Känner en enorm revanschlusta för finalserien i fjol.

Färjestad var ju ändå bra med när det stod 2-1. Sedan förstörde utvisningarna kvällen. Jag såg inte längre än en bit in på andra perioden när utvisningarna började komma. Men jag kunde skönja att FBK inte hängde med i HV:s tempo. Åtminstone inte då.

Sedan kan inte jag avgöra om Sjöberg lade ribban ovanligt lågt eller om FBK verkligen var så sega i benen. Jag får läsa lite artiklar här och var för att få mig en bild av matchen.

Jag spelade faktiskt in den men jag är inte så där jättesugen på att se en förlust där målen trillar in i baken stup i kvarten...

Noterade dock att Jönköpingspubliken är bland det mest osportsliga jag någonsin stött på. Buar när motståndarna är skadade... Nej, sådant hör inte hemma i en svensk hockeyrink.

------------
Har läst lite nu och noterar att även FBK:s hemsida reagerade på hemmapublikens burop när Sanny blev skadad. Tommy Samuelsson skräder heller inte orden efter tydligen en usel tredje period.

Aftonbladet skriver med krigsrubriker "Stefan Liv i slagsmål". Hmmm... ja, det är väl det man vill ta med sig efter den här matchen...

Liv slogs med "retstickan Johan Andersson". Är Johan en retsticka? Jag känner honom inte. Ser bara hur han agerar på isen och jag har aldrig upplevt honom som en "retsticka".

Typiskt Bladet att överdriva och skriva en massa dynga när det handlar om FBK.

Tips i kväll

Oj, nu är det bråttom! Har ju glömt att tippa:

HV-Färjestad 3-3

Fegt!

Inför HV-matchen

Kul att läsa på Färjestads hemsida:

"Målskyttet testade FBK-spelarna på ett annorlunda sätt efter fredagsträningen när en möhippa invaderade isen och den blivande bruden ställdes med målvaktsutrustning mellan stolparna samtidigt som FBK-spelarna "öste" på.

- Skönt att vi fick känna på att göra lite mål, summerade Samuelsson med ett leende."

 

Han har humor iallafall, Tommy Samuelsson!

 

Att få igång målskyttet mot HV är ett måste. Det är förstås hela laget medvetet om. Hoppas bara inte att det har satt sig allt för djupt i skallen.

 

HV-supportrarna ska tydligen bjuda på det mest påkostade tifo någonsin. Ska bli kul att se. De har ju bjudit upp tidigare på läckra tifo.

 

Färjestad-klacken försökte ju med det i våras men då var det ett riktigt ljushuvud som tyckte att man skulle ha även bengaliska eldar UNDER flaggor gjorda av tyg... Hmmm... hur tänkte man där?

Bild från nwt.se


Lördag med FBK

Läser i dagens DN under DN-femman trevliga saker. Nämligen att en FBK:are finns med. Det tillhör verkligen inte vanligheterna den här säsongen. Alla har vi höga krav på den här klubben uppenbarligen.

Per Åslund finns med och motiveringen är:
"En av få FBK-forwardar som varit bättre än förväntningarna."

Noterar en annan sak som också står i DN, nämligen att Niklas Anger lämnar Timrå. Han verkar inte trivas i klubben. Den 28 juli skrev jag följande:

"Är Niklas Anger ett namn för Färjestad?
Just nu går han kontraktslös men diskussion med Djurgården pågår. Dock inga förhandlingar!"

Jag kanske får rätt... att han skulle vara aktuell för Färjestad alltså.

Coachdiskussionen...

Tänkte bara tala om min ståndpunkt i diskussionen kring Tre Kronors coach.

Blev riktigt förvånad när jag hörde Leif Boork under hans 1-minutare på C+ under hockeysändningen igår. Hade jag varit Bengan och stått så nära Boork hade jag förmodligen gett honom en rak höger.

Nej, det hade jag förstås inte.

Men jag tycker Bengan hanterade det riktigt bra. Förstår om han blev arg - om han nu blev det. Vem hade inte blivit det.

Och vem är Leif Boork att uttala sig om Bengans sätt att leda ett lag. Boork har väl inte lyckats speciellt bra som ledare vad jag vet.

Bengt-Åkes ledarfilosofi stämmer mycket väl in på den ledarfilosofi som finns inom systemutveckling och jag stöder den till fullo. D v s man lämnar över ansvaret på individen. Ledaren talar om målen och vilka riktlinjer man har att hålla sig till. Men ansvaret för att det utförs ligger på individen.

Jag förstår inte alltid vad Bengan säger. Han kan prata runt saker och ting så han snubblar på sina egna ord till slut. Men jag gillar honom ändå och jag gillar hans ledarfilosofi.

Så för att sammanfatta min ståndpunkt:

Heja Bengan!!

Glömde...

Det är helt otroligt vad en 3-poängare kan göra med en...

Glömde skriva i mitt tidigare inlägg att jag tycker att fram för allt verkar Sanny Lindström växa in mer och mer i Färjestads-kostymen. Även Dragan Umicevic verkar trivas bättre. Har ingen aning om ifall han över huvudtaget har "misstrivts" - eller vad det nu heter...

Men nog var det en av Dragans bättre insatser ikväll! Och äntligen, ÄNTLIGEN!, fick Pihlström sätta en puck! Och OJ, VAD LYCKLIG HAN BLEV!

Paulssons mål var en riktig läckerbit men nog borde SAIK:aren åkt ut för tackling mot huvudet där!

Ja, det är märkligt hur mycket känslor det sprutar ur en bara för 3 poäng. Men så här är livet för en hockeynörd...

-----------

Kan ju notera att Djurgårdslägret här hemma var mäkta stolt. 5-1 på Hovet mot Rögle!

Visst ja! Tipset!

Hur gick mitt tips ikväll?

Färjestad - Skellefteå 4-2 slutade 3-2

Luleå - Timrå 2-3 slutade 3-3

Modo - Frölunda 5-3 slutade 3-3

Brynäs - HV71 4-3
slutade 2-3

Djurgården - Rögle 5-1 slutade just 5-1!

Södertälje - Linköping 2-5
slutade 0-5

Äntligen visar sig potentialen!

Tycker att man kunde skönja potentialen i det här laget i fram för allt de två första perioderna ikväll mot Skellefteå!

I den tredje sjunker laget tillbaka och öppnar upp sig mot motståndarna som - förstås! - nappar och gör mål. Blir onödigt spännande men laget reder ut det.

3-2! Ännu en uddamålsvinst. Egentligen skulle man räkna ihop alla uddamålsvinster och se hur många de är. Helt klart övervägande!

Kul att se JJ i båset. Kul också att se ungdomen Thorell som verkligen övertygar. Men Sammen verkar ha dragit ner på folk i tredje för jag såg då inte till vare sig Thorell eller Sterner i slutperioden. Det måste förstås ha varit ytterligare folk som inte spelade men jag var inte helt skärpt. Behövde axelmassage av Towe och det fick jag! Hon är expert på detta - HINT TILL DEN SOM BEHÖVER MASSAGE!

Jo, för att återgå till potentialen i det här laget. Det är verkligen kul att se att det här laget tänker kriga sig vidare i tabellen. Skönt att se att mitt Färjestad finns där! Det visar sig inte ofta men det finns där! Vänta bara till mars-april...

Det snackas mycket om Frölunda som SM-favoriter, Modo likaså. Även Linköping och HV71. Men vänta bara! Får PoS ihop det här laget på samma sätt som ifjol - då jäklar!

Men glöm inte att släppa fram ungdomarna!!

Tufft möte hemma ikväll

Ser ut att bli ett tufft möte i LLA ikväll. Skellefteå kommer på besök och det blir en kamp om 3:e platsen i tabellen. Eller egentligen inte eftersom FBK har 4 poängs försprång. Det bästa vore förstås om det blev 7...

Trenden är inte speciellt bra för SAIK. Kurvan sluttar brant neråt medan kurvan för FBK är mer vågrät. Skulle kunna indikera en vinst i kväll och det vore alldeles lagom smutt med en 3-poängare innan landslagsuppehållet.

Vet inte vilka spelare som ska spela ikväll men jag hoppas att PoS tar ut många ungdomar. De förtjänar att spela med tanke på den inställning de har jämfört med många av "gamlingarna".

Hur går det då?

Färjestad - Skellefteå 4-2
Seger TROTS att C+ visar matchen som huvudmatch. Älskar när de gör det! Näst bäst efter att se matchen live i LLA.

De andra matcherna då?

Luleå - Timrå 2-3
Timrå verkar vara på gång och har plockat lite poäng på sistone. Tror på bortaseger.

Modo - Frölunda 5-3
Foppa verkar spela ikväll och det har ju fått fart på Modo tidigare den här säsongen, så varför inte även ikväll.

Brynäs - HV71 4-3
Tror Brynäs har en klar chans att rubba HV. De har verkligen spelat upp sig den senaste tiden.

Djurgården - Rögle 5-1

Det här borde DIF ta hem utan problem!

Södertälje - Linköping 2-5

Men kan bli omvända också. Beror helt på LHC:s inställning. Det där med underskattning känner väl alla till...

Bara norrmän och svenskar kvar?

Läser på svt.se att det är 1 miljon norrmän, 4 miljoner svenskar och 1 miljon övriga européer som har vaccinerat sig mot svininfluensan.

Det är ju lite kul om man börjar bolla tankar kring det här. Eller kul och kul... Lite makabert snarare.

Tänk om vaccinet har någon slags bieffekt som innebär att det bara blir ungefär hälften av svenskarna kvar eller ännu bättre - eller kanske inte... - är om det bara blir 4 miljoner svenskar, 1 miljon norrmän och 1 miljon från övriga Europa som överlever.

Man får se det hela med lite humor!

Bortsett från humorn... Hur i hela fridens namn kommer det sig att svenskar är så himla plikttrogna? Är ens "plikttrogen" rätt benämning? Varför gör svenskar alltid som staten säger?

Visst är det lite skrämmande att det är så många svenskar som vaccinerat sig kontra antalet övriga européer inkl norrmän.

Vad är det de som vaccinerat sig vet som inte vi övriga vet? Ja, säg det.

Först får vi väl se om vi överlever årets svininfluensa OCH nästa års! Om det nu kommer en då också... Så får vi utvärdera sedan.


Skyll på "skotten"!

Förlust förstås, 5-2! Sista målet i tom bur. De två första målen i sista minuten i första perioden.

Och vems fel var det??!! Jo, Kent McDonell! Vid en specifik sekvens när en LHC:are hade pucken åkte skotten (ja, han är egentligen kanadensare...) inte tillräckligt med skridskor i egen zon vilket innebar att LHC:aren fick fram pucken till en annan LHC:are som stod där Bastiansen stod. AB var tvungen att ta en utvisning och därmed kom 1:an.

När 1:an kom var det under avvaktande utvisning, så FBK fick fortsätta spela 4 mot 5 varav 2:an kom som ett brev...

När FBK fick 2-1 (av just KM!) trodde vi att det verkligen fanns en chans till oavgjort åtminstone. Men tji! Ytterligare en utvisning och PANG 3-1!

Förlusten var väntad men trist ändå.

BTW! Kent McDonell har skotskt påbrå. Man ska alltså uttala hans namn som om det fanns ett "a" mellan M och c och "o" ska uttalas som ett "å".

BTW2! Lillskiten Erik Thorell borde få ytterligare chanser i FBK.

Debutant i laget

I kväll kommer Perra och Sammen att släppa fram en debutant. 17-årige Erik Thorell från Skåre.

Den här killen har man läst om under en tid nu. En riktigt stor talang enligt många. Har själv inte sett honom, så det ska bli riktigt intressant att se vad det är för spelare.

Enligt Färjestads hemsida har han haft en lysande höst där han svarat för 30 poäng (8+22)på 8 BJ-matcher och dessutom 16 poäng (9+7) med Skåre BK i div I.

Kanske synd att han får debutera mot ett så svårt motstånd som Linköping - på deras hemmarink dessutom.

Undrar när (eller kanske snarare OM) Färjestad har haft ett så ungt lag på rinken någon gång tidigare. Åtminstone var det ett tag sedan... Det är inte mindre än fem 90-talister i laget och av dessa fem är det tre i startuppställningen. Riktigt kul!

Hur som helst, annat än förlust är hur bra som helst! Men tyvärr har jag väldigt svårt att se hur Färjestad ens ska kunna plocka en poäng. Men man vet aldrig, större mirakel har hänt...

Linköping - Färjestad 3-3

Och inte får vi tillbaka Dicken heller... Surt, sa räven.

Ullevi snart klart för oss!

Den 28 december åker vi ner till Göteborg för att se utomhushockey mellan Frölunda och Färjestad.

Man håller för fullt på att bygga upp Ullevi till en utomhusarena. Den genomskinliga sargen byggs nu upp - och isen läggs i veckan. Allt enligt Sportsday.se.

Ullevi kommer att se ut så här:

Jag tror vi ska sitta i högra hörnet häråt. Isåfall kommer vi att se spelarna åka in.

Ja, det ska bli riktigt kul! Bara att hoppas på lite kyla och inte blåst kombinerat med sidledsregn och en temperatur kring nollstrecket, d v s typiskt Göteborgsväder i december...

Som Ullevi ser ut nu kan arenan ta in 30 144 men det finns förhoppning om fler. Den match som har rekordet nu är den mellan Frölunda och Djurgården 8 november 1962 - även den på Ullevi. Då var det 23 192 personer som såg matchen.

Undrar hur många biljetter som är sålda till dags dato. Ja, åtminstone 4...


Henke debuterar!

Roligt att få läsa att Bengan vågar satsa på en FBK-målvakt i Tre Kronor. Den här gången är det Henrik Karlsson som får chansen.

Det lär förhoppningsvis inte dröja förrän Robin Rahm får chansen, även han.

Faktum är att båda FBK-målvakterna har en väldigt bra räddningsprocent men har tyvärr dalat båda två på SVS%-listan.

Ligger nu 3 resp 4 mot 1 resp 2 för bara någon vecka sedan. Så kan det gå när man inte sköter defensiven. PASSNING!

Fredrik Lindgren är också uttagen men har spelat i landslaget tidigare.

Hockey i veckan

Efter en oavgjord dust mot Modo förlorade ju FBK sin andra plats i tabellen till Linköping.

Just Linköping kommer Färjestad att möte på tisdag - borta! Inte en helt enkel match. Troligen förlust. Men vad göra? LHC är otroligt starka nu.

FBK har ju en del skador och kanske sjukdomar? Skador definitivt i form av magmuskelskada för Kåberg. Men ersättaren Gustaf Thorell överraskade stort i Ö-vik i går. Var riktigt bra och det är jättekul att en ungdom tar för sig på det där viset. Synd att han inte fick sätta en puck - men det kommer!

På torsdag blir det hemmamatch mot Skellefteå och troligen en kamp om 3:e platsen i tabellen. Beror förstås på om Färjestad vann eller inte mot LHC och hur det gick mellan SAIK och DIF.

Återkommer i ärendet!

Nu ska jag gå in i tv-rummet och få lite axelmassage av min käre man!

Söndag i december

Bara 2 veckor kvar att jobba sedan är jag ledig i 3 veckor. Ska bli riktigt skönt!! Efter nyår börjar jag på ny tjänst. Ska bli spännande att se vad det blir av den. Men det får jag se efter trettonhelgen. 3 veckors ledighet var det!

Julstöket har inte väl riktigt satt fart i det här hemmet än om man inte räknar med inmundigandet av glögg, pepparkakor och lussebullar. Men allt det andra kommer! Nästa lördag ska vi iväg på familjejulbord någonstans mitt ute i upplandsbygden. Just det! Vi var ju på julbord i torsdags på Skansen. Det var så där...

I lördags inhandlade vi vitvaror till nya köket och jag har också börjat kika på tapeter och kakel. Inte helt enkelt men vi är ganska överens om en tapet. Golv, tak, fönster och dörr måste vi bestämma oss för också.

En och annan julklapp har jag faktiskt inhandlat. Och jag borde ägna mer tid åt de studier jag har anmält mig till. Men jag glömmer bort dem! Känns inte så angeläget eftersom jag redan kan allt det där. Det är mest för att få en officell formell "stämpel" som jag gör det. Jag får skärpa mig!


Lördagsomgång

Idag åker Färjestad upp till Foppaland för att ta sig an Modo. Hur går det då? Ja, vinst tippar jag. Tror FBK har lite lättare på bortaplan än hemmaplan - av någon anledning. Åtminstone just nu.

Modo - Färjestad 2-3

Djurgården åker upp till Norrbotten och tar sig an ett Luleå som verkar ha en stark uppåttrend. Men vi gissar på 08-seger:

Luleå - Djurgården 2-5 (efter viss konsultation av Per)

Nu ska vi iväg och beställa köksdelar och köpa lite julklappar. Men kl 16:00 sitter vi i soffan med lite glögg och lussebullar.

Pepparkakshockeyrink

Vad har jag gjort med min stackars dotter?! Hon är så "hjärntvättad" så hon t o m gör en hockeyrink av pepparkaksdeg!


Kvällens holmgång...

...ska jag försöka tippa nu.

Färjestad borde vinna den här matchen och då kan man ju alltid hoppas på serieledning!

Timrå är det lag som är sämst på bortaplan, så chansen är rätt stor. Åtminstone till 3 poäng. Kanske värre med serieledningen eftersom HV möter Södertälje på hemmaplan...

Men man vet aldrig. Det där med underskattning och annan mental påverkan kan stöka till det för smålänningarna.

Jag kan inte se matchen för vi ska på julbord ikväll. Skansen är det som gäller. Men tippa kan jag göra!

Färjestad - Timrå 5-2

Kan ju tippa kvällens 08-match också, d v s den på Hovet mellan DIF - Modo där förväntningarna var skyhöga m t p Foppa o Näslund o gänget. Men så visade det sig att Foppa är skadad. Trist för de som eventuellt köpt biljett endast för hans skull. Nu är ju Hovet rätt fullt utan Foppa ändå emellanåt... Diskussion pågår för fullt.

Djurgården - Modo 4-2

Resten hinner jag inte med. Måste iväg...

Reflektioner FBK-DIF

Inget vidare egentligen - trots seger. Varför slarvar Färjestad så i uppspelen? Hur som helst - ett mål short handed och ett mål i tom kasse.

Men som Jesper Mattsson sa efter matchen - FBK:s backar tar alldeles för lång tid på sig vid uppspelen vilket innebär att motståndarna hinner samla sig och därmed försvara sig.

Förhoppningsvis får vi in en och annan bra back nästa säsong som kan hantera snabba uppspel och inte hålla pucken för länge.

--------

Leif Boork och Petter Rönnqvist diskuterade Frölundas läge i första periodvilan. De var väldigt kritiska. En sak som jag undrade över under den här diskussionen var frågan kring varför Frölunda plockade Kent Norberg (som sportchef) från Timrå för ett par år sedan. Dessutom under ganska spektakulära former.

Varför Kent Norberg? Timrå har väl aldrig vunnit något eller varit speciellt bra? Visst, de har fostrat en fantastisk spelare i Henrik Zetterberg. Men det är väl allt...

Ja, Frölunda har verkligen lyckats med konststycket att få alla att snacka om dem men det är lite verkstad där - i form av vinster that is!

--------

Leif Boork pratade en del om schackspel under andra perioden och att det är något man som hockeyälskare borde lära sig eftersom det ger hockeyn ytterligare ett djup. Men hur lär man sig det, Boork?

--------

2 poäng efter HV nu! Går vi om på torsdag? Egentligen är det här laget riktigt bra! Varför är man så kritisk? Antagligen för att man är bortskämd.

Börjar förresten gilla Sanny Lindström mer och mer...

Har tur ikväll...!

Och med det menar jag att jag troligen får se större delen av matchen mellan Färjestad-Djurgården ensam.

Per fixar en dator till sin moster och kidsen grattar sin pappa. Det betyder att lugnet kan bestå här hemma.

Att kidsen inte är hemma är lugnt. Däremot Per som håller på Djurgården! Om DIF skulle ta ledningen vill inte jag se matchen eller åtminstone inte se förrän FBK har kommit ikapp målmässigt.

Det blir ett jäkla tuggande annars... Framförallt om vi har olika åsikter om vad som händer på isen. Ibland är det ju hur tydligt som helst men nog ska det vändas till DIF:s fördel alltid... Nää, jag har tur som är ensam ikväll!

Faktiskt så tror jag på seger! Tippar 3-1 till FBK.

Och det trots att matchen sänds på Canal +.

RSS 2.0