Pappersbröllop

I dag firar Per och jag vår 2:a bröllopsdag, d v s pappersbröllop.

Det gör vi genom att gå till Mamas och Tapas på Kungsholmen. Har längtat efter spansk tapas rätt länge nu... :)

Totalt malplacerat!

Det här inlägget passar knappast in i en hockeyblogg men jag bara måste!

Har precis tittat på schlager-EM och har ingen aning om vilket bidrag som kommer att vinna. Men ett är säkert - TYSKLAND ÖVERGLÄNSTE ALLT I KVÄLL! Den låten går bara inte att få ur huvudet. Helt klart bäst!

Kul säsong väntar!

Här på bloggen går det på sparlåga men i FBK-kansliet verkar det ha jobbats för högtryck. Det gillar vi!

Kul att Walle väljer att gå till FBK men notera att han har en NHL-klausul i avtalet. Vill Toronto signa ett kontrakt med honom, så drar han. Toronto eller annan NHL-klubb. Helt klart att han verkligen spelar i höst är det alltså inte.

Om han stannar är frågan; får han tillbaka kaptensbindeln eller har Sanny fått den att förvalta ett par år framåt? Nej, det är klart att det är Walle som blir kapten. Sanny blir förstås assisterande tillsammans med - hmmm... vem då? Pelle förstås!

Synd att inte Erik Grankvist lägger ut små videoklipp längre. Förra säsongen var otroligt kul när han hade sin FBK-blogg där han visade korta filmsnuttar och även egna kommentarer. Nu vet man inte alls vad som händer bakom kulisserna.

---
BTW! Igår kväll sålde vi Forden. Åtminstone per telefon. De kommer och hämtar den på lördag. Vi köper en annan bil - en Volvo någonting. Stor, mörk, stark och automat.

Så är det!

Dick på 2 år

Dick Axelsson signad för 2 år i Färjestad! Trodde inte mina ögon när jag läste det...! Fantastiskt kul! Trodde inte han var intresserad av att spela här längre när det gick så bra för Djurgården senaste säsongen. Trodde han ville spela där och det kanske han iofs verkligen vill. Vad vet jag? Men nu har han bestämt sig för Färjestad - under förutsättning att Detroit verkligen släpper honom.

Den här truppen börjar se mycket mycket intressant ut! Kommer dessutom Rickard Wallin, så är det här nästan en drömtrupp. Det är väl bara på målvaktssidan det är något osäkert.

Att Robin Rahm kan bli en stormålvakt har han verkligen bevisat! Men hur är det med Nihlstorp? Och vem blir 3:e målvakt? Är det Johan Gustavsson eller kanske Andro Michel? Båda har potential att bli riktigt bra.

Men för att återgå till anledningen till det här inlägget. Det var verkligen riktigt kul att Dicken spelar i Färjestad nästa säsong!

Välkommen tillbaka, Pelle!

Kul att läsa att Pelle Prestberg går tillbaka till den klubb han ratade för ett par år sedan. Lönen var visst inte tillräckligt hög då... åtminstone säger ryktet det.

Nu när han har visat att han fortfarande kan prestera - i allsvenska Leksand! - har han fattat beslutet att återvända. Eller kanske snarare, Thomas Rundqvist har fattat beslutet att lätta på plånboken och fått Pelle att återvända.

Jag måste erkänna att jag är lite tveeggad till det här. Gillar förstås Pelle. Han är värmlänning och har spelat många år i klubben. Men han har också övergivit klubben vid ett par tillfällen och spelat för - uhhh! - Frölunda och Leksand.

Var tydligen inte nöjd med kontraktsförslagen vid båda tillfällen - allt enligt rykten! Men det brukar ligga något korn av sanning i sådana rykten.

Målskyttar vill vi förstås alltid ha i truppen. Men hur är det med åldern? Tar Pelle Erik Thorells plats nu? Eller kanske Robin Sterners plats? Men de två är inte samma spelartyper. Däremot tror jag Erik och Pelle är det. Om jag hade fått bestämma hade jag nog tagit Erik framför Pelle. Men nu är det inte jag som bestämmer. Inte har jag hela bilden klar för mig heller. Det brukar dock löna sig i längden att satsa på ungdomarna.

I april vet vi svaret! Åtminstone om Pelle har levererat eller inte.

Hur som helst, välkommen tillbaka, Pelle!

Inga riktiga vinnarskallar

Tuff rubrik kan tyckas. Fram för allt när jag syftar till de spelare som lämnar Färjestad i förtid, d v s innan deras kontrakt går ut.

Inte så konstigt att det gick som det gick den här säsongen när det fanns spelare i truppen som tydligen inte trivdes alls.

Undrar vad det var som gick fel för just dessa? Att vinna ett guld även året efter är otroligt svårt. Vad hade de förväntat sig - de som kom hit men som inte lyckades? Var det de hårda kraven som ställs på spelarna i en klubb som Färjestad? Här duger nämligen inga ljumma känslor. Här duger bara vinnarskallar och lite jävlar anamma! Vilket de som lämnar klubben i förtid verkar sakna.

Det är väl bra då att de lämnar plats för sådana som inte viker ner sig och ger plats åt gamla FBK:are med mycket hjärta och själ i klubben.

De andra som lämnar önskar jag förstås lycka till i sina resp nya/gamla klubbar.

LHC-fans

FBK har som bekant signat en riktigt bra back som spelat i NHL/AHL den senaste säsongen. Jonas Junland - kommer ursprungligen från Linköping. Att han och hans familj blivit hotade av LHC-fansen har orsakat stora rubriker i tidningarna.

Men vem är egentligen förvånad? Linköpings supportrar har alltid varit småkorkade idioter - ja, inte alla men många!

Det finns säkert någon statistik någonstans som visar på att just LHC-fansen är överrepresenterade när det gäller idiotiska påhopp och incidenter vid en hockeymatch.

Kul iallafall att Jonas väljer Färjestad framför Linköping. Det visar på vilken ställning FBK har i hockeysverige. Linköping har ju varit långt framme varje säsong de senaste 5-6 åren. Men de har aldrig vunnit. Den traditionen saknas.

Vi får väl se när vi har facit i hand om 1 år - valde JJ (en ny JJ!) rätt klubb?

Long time...

Nu var det ett tag sedan jag skrev men säsongen är ju över! Eller är den det? Silly season pågår för fullt och snart är det VM. NHL-slutspelet pågår ju också men det känns inte speciellt lockande.

Thomas Rundqvist värvar så det står härliga till. Gläder mig enormt åt att Martin Sevc är tillbaka! En riktig klassback. Truppen börjar verkligen forma sig inför nästa säsong. Ser fram emot den! Det enda som saknas nu är Rickard Wallins och Dominic Granaks underskrifter på ett kontrakt. Hur går det där?

Läser på FBK:s hemsida att de lockar med en matchtröja om man köper ett säsongskort innan den 31 maj. Bodde jag i Karlstad hade jag förstås redan köpt mig ett. Visserligen har vi en lägenhet där för övernattning men att åka fram och tillbaka en eller två gånger i veckan blir lite väl tufft.

Ja, nu börjar suget komma tillbaka! Men först ska vi avverka en låååång och härlig sommar!

RSS 2.0