Laddad!

Här en bild från i höstas - faktiskt! Kunde lika gärna ha varit ikväll. Jag och Towe hälsar på hos Skystedts och har - FÖRSTÅS - varit på hockey. Inte så svårt att se m t p t-shirten jag har på mig...

Här har vi laddat upp med lite gott vin och lite god plockmat - som alltid hemma hos Tina och Bernt.


Imponerande!

Kan man bli annat än imponerad av detta fantastiska lag!

3-1 på bortaplan. Och det mot ett Brynäs som är näst bäst i ligan på hemmaplan. Gissa vilket lag som är bäst? Jo, visst är det Färjestad!

Det såg väldigt stabilt ut. Divis ser också väldigt stabil ut. Skönt med två målvakter som håller ställningarna. Att det dessutom var 6 ordinarie spelare borta säger en del också. 2 debutanter som verkligen vill vara med och spela om positionerna. Jönsson och Nordström tillbaka - och som de är tillbaka! Jönsson målskytt t o m. Ja, man njuter verkligen som FBK-supporter!

Skönt också att höra Canal+-experterna prata så mycket positivt om Färjestad. Det är man sannerligen inte van vid.

Alla bruka säga att "Karlstadpubliken är så bortskämda, så de går bara på hockey när det vankas slutspel". Men faktum är att alla s k hockeyexperter är lika bortskämda de. De räknar inte med FBK förrän det börjar hetta till - som nu. Lite irriterande faktiskt. Men lika skönt varje gång laget infriar förväntningarna!

75% av tittarna trodde att Färjestad kommer att ta hem guldet - och nog ser det onekligen bra ut! Men man ska ALDRIG ta ut något i förskott! Man ska spela om det också.

Timrå hamnade på plats 8. Frågan är om FBK väljer Timrå eller om de ändå väljer Brynäs. Det var ju inte så länge sedan Färjestad åkte på en dunderförlust uppe i Timrå. På måndag vet vi!

------------------

En sak till bara ... Hur kommer det sig att FBK alltid får flest utvisningar - oavsett hemma- eller bortaplan? Spelar verkligen laget så mycket mer över gränsen än motståndarna? Eller är det helt enkelt så att det är domarna som inte hänger med? En fundering bara...

Filminlägg

Det är lätt att tro att det bara existerar hockey i mitt huvud - men det finns faktiskt plats för annat också. Åtminstone LITE annat...

Imorgon har vi bestämt att vi ska se FILMEN med stort F just nu; "Män som hatar kvinnor". Det mest besvärliga med den här filmen var att välja tidpunkt och filmstad. Den går ju hur många gånger som helst och på hur många ställen som helst... Men nu har vi bestämt var och när iallafall. Jag är den enda i familjen som läst boken. Ska bli intressant att höra vad de andra tycker.


------------------------------------------

Det har ju varit Oscarsutdelning också. Hedge Ledger fick pris för bäste manlige biroll. Han borde ha fått en Oscar även för sin insats i "Brokeback Mountain"! På den tiden levde han iallafall och kunde haft glädje av den statyetten. Förstår inte riktigt varför man ger en Oscar postumt. Vad är vitsen? Visst gör han en mycket bra "Joker" men ändå...


Så blir du en bra målskytt!

Vi som älskar Färjestad är stolta över Håkan Loob. Han står fortfarande i en klass för sig.

Ingen, förutom Loob, har gjort 50 NHL-mål på en säsong (87/88) och fortfarande har ingen slagit hans målrekord i elitserien (42 stycken, 82/83).

Så blir du en bra målgörare, enligt Håkan Loob:

Avslutet:
”Det är en myt att en målskytt måste skjuta hårt. Skott handlar om tajming – att skjuta i rätt läge. Många tror att de inte kan bli målskyttar eftersom de skjuter för löst, i själva verket handlar det om att få målvakten att förflytta sig.”

Placeringen:
”Känn dig själv i anfallszonen. Viktigt att veta var man gör mest skada för målvakten – om man är vänster- eller högerskytt gäller det att lära sig vart, i vilka zoner, man känner sig komfortabel.”

Rörligheten:
”Det går inte att komma ifrån att man måste jobba hårt med skridskoåkningen. Som målskytt behöver man inte vara enormt snabb, men det underlättar att hinna till rätt ställe i rätt tid.”

---------------------------------------

Undrar om det finns något annat lag som jobbar så seriöst med detaljer som Färjestad. Nu har man startat upp en specialträning som ska ge dem nya artister. Ja, det kan låta en aning pretentiöst. Men tanken är riktigt lockande.

30 minuter före och efter ordinarie träning stannar några spelare kvar med Claes Eriksson och Erik Granqvist och tränar avslutskärpa med riktig detaljnötning. Här pratar vi inte om att bara slänga iväg pucken hur som helst mot mål utan väl valda övningar utifrån omsorgsfulla studier av elitseriemålvakter.

Hittills har man ju lyckats riktigt bra. Eller vad sägs om 30 mål på 6 matcher! Det blir i genomsnitt 5 mål/match. Kan man bli annat än imponerad!

Artikeln finns länkad i bilden.

Sorry, Luleå...

... men Per Ledin verkar inte komma tillbaka till Luleå nästa säsong heller. Det ser ut som det blir HV - igen...

Värmlands Folkblad skriver detta ->.

Gerber i frysboxen - igen...

Läser i dagens VF att Martin Gerber återigen är satt i frysboxen. Låter makabert...

Hur som helst kan jag mycket väl tänka mig att Linköping är mycket intresserat av att få honom till laget nästa säsong. Vi får väl avvakta och se.

Intressant idag

Idag finns det intressanta matcher och det finns intressanta matcher.

Det finns 2 matcher idag som har lag där båda lagen har något viktigt att spela för. Dessa är:

Skellefteå - Linköping
Timrå - Luleå


Hur resonerar jag då? Vi tar det från början.

Skellefteå tittar neråt för att undvika plats 7. Ju högre upp i tabellen desto bättre. Brynäs jagar...
Linköping är i samma sits. Frölunda jagar bakifrån.

Timrå vill nog helst undvika 8:e platsen för FBK kommer troligen att välja den kvartsmotståndaren. Kan komma upp på samma poäng som Brynäs men har -1 i målskillnad.
Luleå har möjlighet att ta 4:e platsen i tabellen. Har också en negativ målskillnad kontra HV med -1.

----------------------------------------------------

Brynäs - Färjestad
I övrigt kan man konstatera att Brynäs har något att spela för men inte Färjestad - annat än att ha en fortsatt vinnande trend. Men det gäller ju för samtliga...

Modo - Södertälje
Här finns det VERKLIGEN inget att spela för. Ja, om man bortser från att SSK förstås vill ta med sig något positivt till kvalserien.

Frölunda - Djurgården

Frölunda kan gå om Linköping i tabellen men Djurgården har verkligen NADA att spela för.

HV - Rögle
Samma resonemang här. HV kan faktiskt ta 2:a platsen här. Men Rögle har NADA att spela för även de. Bortsett från det här med positivt till kvalserien o s v.




Intåget

När vi stod på ståplats i lördagens hemmamatch var Towe framme med mobilen - dock åt ett håll som gör en lite förvirrad. Här får man använda fantasin och vrida lite på huvudet... ha ha


 

Sjukdomar o annat

Inser att Färjestad inte tar morgondagens match på fullaste allvar - och varför skulle de göra det?! Seriesegern är bärgad och det finns spelare som behöver ses över. Visst är det bättre att vila och komma igen till kvartsfinalen.

Det är nog lika bra att ställa in sig på en förlust imorgon. Brynäs är ju också väldigt bra på hemmaplan. Om inställningen är att det blir förlust, så blir det lite lättare att ta förlusten också. Brynäs eller Timrå - vilka det nu blir - borde vi ta hur som helst i en kvartsfinal.

Misstänker att de ställer Divis i mål också. En och annan junior/debutant lär det säkerligen bli också.

Det märks att jag försöker ställa in mig själv på förlust, eller hur! Hatar förluster...!! Men det finns förluster och det finns förluster.

Guldpucken 2008-2009

En tanke dök upp... Jonas Gustavsson borde få Guldpucken i år. Han är den spelare som burit Färjestad hela säsongen.

Han är en starkt bidragande orsak till att Färjestad över huvudtaget överlevde en tung höst då spelet inte riktigt kuggade i och målen framåt uteblev.

Som jag skrivit ett antal inlägg om, så är han statistiskt ligans bäste målvakt (93,15%) och har makalösa 1,96 insläppta mål per match. 1,96! Det är samma siffror som Martin Gerber hade den fantastiska säsongen 01/02. Enligt JK kan JG slå den siffran med en match kvar. Det är ganska mäktigt! Han har hållit den här höga nivån genom hela grundserien!

Vore kul om Guldpucken går till en målvakt i år - Jonas Gustavsson!



Har tagit lite text från Jörgen Kalitzkis krönika på FBK:s hemsida för att förstärka min poäng!

AB idag

Blir förvånad när jag läser aftonbladet.se:s artikel om FBK-HV-matchen igår och undrar om den här Daniel Sjöberg såg samma match som jag.

"Båda lagen höll läckert hög slutspelsnivå, främst defensivt där varken värmlänningarna eller HV bjöd på mer än millimetrar. Få riktigt heta lägen skapades, ännu färre misstag syntes."

"Läckert hög slutspelsnivå...?" Nej, det tyckte inte jag. Tyckte inte alls Färjestad kom upp i den skridskoåkning man är van att se dem i. De såg snarare avvaktande ut.

"...främst defensiven..." Nej, håller inte med här heller. Färjestad släppte till ovanligt mycket i egen zon - framförallt i första perioden.

"Få riktigt heta lägen" Jag tyckte Färjestad hade ganska många heta lägen men att fokus saknades emellanåt.

Men det är vad jag tycker det... Och uppenbarligen även www.farjestadsbk.se - kan jag notera i efterhand! Skönt att man inte är helt borta.

------------------------
Jo, en sak till...

Ingressen börjar: "Färjestad tog elfte raka segern på hemmaplan och säkrade samtidigt seriesegern. Nu utfärdar Marcus Paulsson, en varning inför slutspelet: – Här är vi ruskigt svårslagna, säger matchjälten som avgjorde toppmötet mot HV 71."

Sa verkligen Marcus Paulsson ovanstående? Kan inte låta bli att undra vad han vet om hur bra FBK är i slutspelet. Han har spelat i laget i - vad är det - 2-3 veckor.

Jo, läser man färdigt artikeln står det att "vi är svårslagna i LLA". Det var en helt annan sak - nästan iallafall. Journalister alltså...

Matchen

Den här segern satt skönt! Trots att Färjestad inte spelade på topp och med det menar jag i första perioden då det inte flöt på som det brukar. Bättre i andra och tredje och det räckte ju! Fyller på med poäng till maratontabellen. Den tabellens nr 2 lär inte fylla på några poäng iallafall. Väldigt tråkigt att inte Djurgården spelar slutspel - av flera orsaker!

Tillbaka till matchen i LLA där jag tycker att det var ett jäkla duttande med pucken i egen zon. Passningsspelet var inte tillräckligt distinkt - framförallt i första perioden. Blev bättre allt eftersom matchen fortskred.

Något jag noterat är att Dick Axelsson inte ser ut som han trivs längre. Ser passiv och irriterad ut. Hoppas det bara är något tillfälligt.

Otroligt kul att Marcus Paulsson fick sätta avgörande målet. Undrar vad Andreas Andersson stod och tänkte på där...

Något jag undrat över är om domarna kvitterar antalet utespelare vid dubbelutvisningar godtyckligt eller om det ligger någon tanke bakom. Jag har iallafall inte sett något mönster.

Så då har vi Brynäs på lördag och den matchen kan nog bli svår. Färjestad är troligen inte speciellt motiverade utan kommer nog att åka ut och fisåka. Förhoppningsvis inte! Brynäs vet jag inte heller om de känner sig motiverade till något stordåd. De kan förstås nå 7:e platsen men spelar det egentligen någon roll för deras del...

Möjligen då att Färjestad troligen kommer att välja laget på 8:e plats och Brynäs vill undvika det. Men vinner de mot FBK på lördag, så kanske de känner att de faktiskt rår på seriesegrarna. Ja, ingen större idé att spekulera i det nu.

Jo, tipset! Inte många rätt där inte... Och stor sorg här hemma kan jag meddela.

Tipset

OK, dags för kvällens tips - full omgång!

Luleå - Skellefteå 4-1

Norrlandsderby. Men det låter ju fel. Man säger ju knappast Svealandsderby eller Götalandsderby...  Hur som helst, så tror jag att Luleå är rätt sugna på att ta en 4:e plats. Skellefteå ja, vad säger man om dem? Klarar inte pressen kanske.

Brynäs - Timrå 2-3
Dessa lag ska ta så lite poäng som möjligt, enligt Pers tycke. Men om man ser till DIF:s slutspelsmöjligheter är det bättre att Timrå tar 3-poängaren och Brynäs inget alls - m t p målskillnaden that is. Visas dessutom på Canal+ Sport.

Rögle - Linköping 4-3

Knepig match att tippa och då tänker jag ur känsloperspektivet. Men Rögle är starka hemma och Linköping har darrat de senaste omgångarna - bortsett från den senaste. Men då släppte de in många mål. Hento darrar! Men han darrade inte 2006, så kapacitet finns.

Södertälje - Djurgården 2-5
Finns bara en vinnare i den här matchen annars hänger ett stort åskmoln över någon här hemma.

Färjestad - HV71 4-2
Ja, se ovanstående motivering... Men "någon" i det här fallet blir någon annan. Den här matchen MÅSTE Färjestad bara vinna! Rätt inställning från början. Gurra står i målet. Jönsson visar vägen för ungtupparna och Axelsson håller sig på isen!

Frölunda - Modo 2-3
Oj oj oj om Rögle-matchen var svår att tippa hur svår är då inte den här... Fortfarande ur det känslomässiga perspektivet.

Frölunda vill jag aldrig ska vinna. Men om Modo vinner blir det tufft för Djurgården. Men det är bara att inse att ibland är inte blod tjockare än vatten. Modo och DIF kan väl ta varsin 3-poängare ikväll, så tar DIF sista slutspelsplatsen sista omgången och går förbi Brynäs. För den matchen ska FBK också vinna. Borde iallafall...

Ja, det var kvällens tips. Återstår att se om kristallkulan var nådig mot mig.

Ett inlägg till...

...innan jag ger mig för dagen.

Tänkte köpa biljetter till matchen Detroit - St Louis Blues i morse men satan vad dyra de var! 5 700 kr för 4 pers! Nej tack!

Hade visserligen väntat mig runt lusentappen - men inte mer än så. Fick dessutom vänta i en halvtimme trots att jag gick in precis kl 09:00 och de säger på Ticnet.se att alla hamnar "på samma starttidpunkt" oavsett om man varit inloggad tidigare. Jo tjena!

Får satsa på matchen mellan Detroit(?) - Färjestad i LLA till hösten istället. Eller Frölunda - Färjestad på Ullevi - när nu den skulle spelas...

Hur som helst är det säsongens slutspel först som gäller! Är laddad till tusen! Det märks va'...!

Slutspelet närmar sig...

På måndag kommer kvartsfinalvalen att direktsändas i Hockeykväll. Ingen förändring i själva proceduren:

• Elitseriens seriesegrare väljer mellan de två sämst placerade lagen, dvs lag 7 och 8, i grundserien.
• Tvåan väljer sedan mellan de återstående två sämst placerade lagen, vilket kan bli lag 6, 7 eller 8 beroende på vad seriesegraren väljer.
• Därefter väljer trean mellan de återstående två sämst placerade lagen och fyran får möta det lag som återstår.

Tränarna i lag 1-4 finns på plats i Stockholm och övriga 4 tränare är med via telefon.

------------------------------------------------------------
Så här spelas kvartarna:
Kvartsfinal 1 Torsdag 5 mars
Kvartsfinal 2 Lördag 7 mars (FBK hemma)
Kvartsfinal 3 Måndag 9 mars
Kvartsfinal 4 Onsdag 11 mars (FBK hemma)
Kvartsfinal 5 Torsdag 12 mars (FBK hemma)
Kvartsfinal 6 Lördag 14 mars
Kvartsfinal 7 Måndag 16 mars (FBK hemma)

------------------------------------------------------------
Så här spelas semi:
Semifinal 1 Torsdag 19 mars
Semifinal 2 Lördag 21 mars (FBK hemma)
Semifinal 3 Måndag 23 mars
Semifinal 4 Onsdag 25 mars (FBK hemma)
Semifinal 5 Torsdag 26 mars (FBK hemma)
Semifinal 6 Lördag 28 mars
Semifinal 7 Måndag 30 mars (FBK hemma)

------------------------------------------------------------
Så här spelas finalerna:
Final 1 Onsdag 1 april
Final 2 Fredag 3 april (FBK hemma)
Final 3 Söndag 5 april
Final 4 Tisdag 7 april (FBK hemma)
Final 5 Onsdag 8 april (FBK hemma)
Final 6 Fredag 10 april
Final 7 Söndag 12 april (FBK hemma)

------------------------------------------------------------

Kan ju tyckas förmätet att markera FBK:s hemmamatcher. Men kom ihåg att det här är en Färjestadsblogg och jag är bara intresserad av när de spelar! Hur förmätet som helst - men det struntar jag i!

Nu gäller det bara att plocka ut russinen ur kakan och välja vilka matcher man ska åka och titta på. Skystedts kommer att bli galna på mig och Towe - men vi bjuder gärna tebax!

Sjukdomar - typiskt!

Det lär inte bli någon lätt match imorgon - det visste vi redan innan vi visste det här:

"I samband med onsdagsträningen fanns inte mindre än sex frågetecken i truppen! Maginfluensan har dock inte slagit ut truppen. Bara två man har drabbats så här långt. Spelarna det finns frågetecken framför just nu är:
 
- Ari Vallin - muskelskada
- Thomas Rhodin - lättare skada
- Dick Axelsson - lättare skada
- Marius Holtet - magsjuk
- Peter Nordström - sjuk
- Eero Somervuori - magsjuk"

Var är det här? Maskar spelarna för att vila upp sig inför slutspelet? But not to worry! Det är väl framför allt Rhodin, Somervuori och Axelsson som det känns lite oroligt kring.

Tidigare hade jag även sagt Nordström men nu har han varit borta så mycket, så de enda tillfällen han tillför något rejält för laget är i spel i numerärt underläge.

Holtet och Vallin har inte varit ordinarie på ett tag, så det känns OK. Johan Motin har inte direkt gjort bort sig. Och backar brukar orka rätt mycket under en match... Rätt mycket = typ 20-22 minuter per match.

Texten här ovan är förresten taget från www.farjestadsbk.se.

Vem är Olle Nylen?

Ja, vem är Olle Nylén?

Den som har suttit på sittplats i LLA vet garanterat vem han är.

När vi satt på sittplats senast i höstas kom han fram till oss och gav oss handkräm. Skämtade med oss om att vi var från Stockholm. Matchen var mellan FBK-DIF. Towe har ju svårt att svära sig fri från sin dialekt, så det är ju rätt lätt att gissa var hon kommer ifrån... Jag är ju mer av en kameleont. ha ha

Underbar gammal man, denne Olle Nylén:



Abstinens smyger sig på...

Det där med att gå och se Färjestad LIVE 2 gånger på raken var ju ingen briljant idé direkt. Snacka om att ha abstinens nu!

TV:n kommer inte att räcka till men jag kan ju bara inte åka 30 mil x 2 för en match... Det är ganska drygt att köra. Alternativ finns men det är så skönt med bil.

Men å vad roligt det skulle vara att få vara i LLA imorgon kväll!


Märklig rubrik i VF

Nätupplagan av Värmlands Folkblad skriver: "Ras kostade FBK seriesegern".

Men så är det inte! Vinner HV de 2 resterande matcherna och FBK förlorar någon av dem, då ska även HV ta in 19 mål. Det är ganska svårt på 2 matcher...

Avgörande match imorgon!

GL 2 matcher!

Fel av mig. Gabriel Landeskog debuterade i lördags mot Brynäs men då hade jag annat i tankarna...

16-åring i DIF

Sitter och kollar in DIF-SAIK och blir varse att DIF har en 16-åring som spelar! 16 år! Undrar hur många 16-åringar som har spelat i Elitserien tidigare? Kollar Wikipedia och ser att Victor Hedman var 16 år, 9 månader och 6 dagar = näst yngst hittills. Calle Johansson är den yngste med 16 år, 7 månader och 17 dagar - hittills.

Gabriel borde alltså vara den yngste debutanten i Elitserien. För DIF är det definitivt den yngste iallafall.

Gabriel Landeskog, fd 921123 (16 år, 3 månader och 1 dag) - nästan lika gammal som min JeppeBoy = 16 år, 5 månader, 23 dagar.





Semla...

...äter väl de flesta idag. T o m jag! Per bjöd på både semla och middag. Tack o bock!



Bjuder gärna hela laget på en semleomgång bara de slår HV på torsdag!

19:59!!

Hann varken tippa eller kommentera igår...

Men nog hade jag tippat en FBK-seger trots vetskapen att laget inte har annat att spela för än serieseger (tillräcklig motivation!) och en segrande trend.

Det såg ju ganska hyfsat ut också i 2 perioder. Hockeyexperterna tyckte att FBK såg väldigt bra ut. Men jag tror inte att de sitter och tittar på laget match ut och match in som vissa andra. Jag tyckte att de inte var riktigt på tårna - men det var ju bortamatch... Tillräckligt heta för att ta ledningen med 3 mål iallafall.

Det Rögle gör sedan är ju helt fantastiskt - med Skåneglasisar på. Men i ärlighetens namn började faktiskt FBK att spela mer och mer på resultatet. Här är iallafall ett utmärkt exempel på att det kan löna sig att ta ut målvakten. Rögle kvitterar när det är 1(!) sekund kvar. Det är surt!

Jörgen Jönsson såg ovanligt het ut. Likaså Goren - men han är ju ofta det. Men vad hände med Dick Axelsson? De där fasonerna får Perra ta ur honom. Thomas Rhodin - hur är läget med honom? Trist om vi får skadade spelare nu när det gäller!

HV på torsdag! Den matchen MÅSTE vi vinna! Här gäller det att starta upp psykkriget.

Frölunda vinner igen. Inge' kul alls...

Bilder från LLA

Towe var flitig med kameran igår. Här ett fåtal bilder:

Ewa            Tina
  
  
Inträde           Tack för match!

Klubbrekord!

Igår satte Färjestad i o m segern mot Modo nytt klubbrekord med tio raka hemmasegrar.

En gång tidigare, guldsäsongen 01/02, har laget tagit fler. Elva raka den gången, men en av matcherna var oavgjord vid full tid och avgjordes i sudden death.

Tio raka fullpoängare hemma har laget aldrig noterat i Elitseriens 34-åriga historia. Den maffigaste sviten är dock fortfarande 21 raka matcher utan förlust säsongen 97/98.

Taget från Jörgen Kalitzkis krönika.

Kokar fortfarande...

Män som hatar kvinnor?

Ja, nu tänker jag faktiskt inte på vare sig boken eller filmen utan på ett inslag i Sporten på TV4 nyss.

Kvinnliga backhoppare får inte tävla i OS i Vancouver därför att ett fåtal män anser att det inte är en lämplig sport för kvinnor.

Återigen ett exempel på att det fortfarande finns män som försöker styra kvinnor och deras liv.

Jag blir så arg så jag kokar...

Perra som förbundskapten?

Måste bara skriva om det här. Det var för häftigt för att bara låta det gå förbi.

Mats Wennerholm på Aftonbladet skriver följande i sin blogg:

"Och jag undrar om inte tränaren Perra Johnsson kan vara aktuell som förbundskapten när Bengt-Åke Gustafsson slutar efter VM 2010. Perra är en Conny Evensson-typ. Auktoritär på rätt sätt."

Det här är häftigt ur flera perspektiv. Inte bara för att det handlar om Perra utan också om att Färjestad som förening levererar ledare på löpande band. Och varför är det så? Jag vet inte. Men visst är det häftigt!

Nu är ju inte Perra aktuell ÄNNU vad jag vet. Men bara tanken är hur kul som helst.

3 to go...

3 matcher kvar av grundserien. 9 poäng att spela om. Färjestad leder tabellen med 7 poäng. Vinner vi imorgon mot Rögle, så är serieledningen klar.

Den matchutgången borde vara given den också. Men men - det finns något som heter underskattning! Men eftersom det är upptaggning inför slutspelet som gäller skulle jag bli ganska förvånad och besviken om inte FBK tar Rögle på största allvar.

***

En annan sak... Missade ju vem som blev #2Arne & Ankans topp 20 igår. Har sökt men det är inte upplagt någonstans. Canal+ borde ju haft en liten blänkare kan man tycka - men icke... Lär få se det nästa lördag.

***

Hur som helst... nu är det dags för frukost och sedan, när Towe-stumpan vaknat, ska vi dra hemåt. Jösses vad snö det har fallit här i Karlstad. Hoppas snösvängen har varit ute på E18 österut.

Dagens omgång

Ser ut att bli en mycket intressant avslutning på den här serien den här säsongen. Luleå 2:a! Ja, vem hade trott det för 2-3 månader sedan. Starkt gjort.

Att Färjestad leder tabellen var det nog inte heller många som trodde. Visserligen skulle de ha legat bland de 4 första men inte att leda tabellen. Nej, nej, nej, det var abonnerat av Linköping och Frölunda. Det var väl alla hockeyexperters tips.

Det är så underbart att knäppa dem på näsan. Vad jag menar är att det är alltid kul när experter får fel!

Utgången av kvällens match var ganska given. Men ändå blev det spännande. Färjestad har tagit som vana att slappna av när de leder med 3-4 mål. Det måste de jobba bort inför slutspelet. Visserligen är de tillräckligt starka för att lägga in ytterligare en växel. Men i ett slutspel är alla så taggade och går mycket på adrenalin, så denna attityd måste absolut jobbas bort. OCH DET OMGÅENDE!

***

Men för att tala om oss och ståplats. Det var häftigt. Har inte varit där sedan -84. Det nämnde jag tidigare, ja... Blev faktiskt t o m igenkänd av en av publikvärdarna! *säger hon stolt*

Alltid lika magiskt att vara i LLA eller Färjestads Ishall om man så vill! Det handlar inte om arena eller ishall. Det handlar om kärlek till föreningen och om tillhörighet. Ja, nu blir jag alldeles för filosofisk och nu ropar de från tv-rummet att det är dags för melodifestivalen. Som om något annat kunde vara viktigare än det här... Men jag återkommer!


Dags att ge sig av... snart

Jaha, dags för snön att komma. Mycket lägligt - NOT!

Fixa och dona, packa väska, dra iväg i en liten Toyota som låter som ett tröskverk. Är lite orolig att ordinarie 3,5 timme till K-d kan ta minst 4 timmar idag.

Tipset!

Färjestad - Modo 6-1

Ingen Foppa på isen skulle jag tro. Däremot vore det trevligt om han stod i båset. Bara en sådan sak kan nog lyfta en och annan spelare. För att inte tala om Towe! :)

***********************************

Resterande matcher:
Luleå - HV 4-3
Vore kul om dels poängskörden ner till HV blev fler än 4. Men också att det går fortsatt bra för Luleå efter att ha haft några svaga år. Det kanske jag får ångra om några veckor...

Skellefteå - Rögle 3-2

Kan gå åt andra hållet också. Rögle försöker säkert krama ur det sista nu. Skellefteå har ju en starkt nedåtgående trend.

Brynäs - Djurgården 2-4
Viktig match! Ja, den här också förstås. För familjefriden hoppas jag att mitt tips går in.

Linköping - Frölunda 3-3
Couldn´t care less... Nää, hoppas på så lite poäng som möjligt till de båda.

Södertälje - Timrå 1-4
Timrå verkar på gång. Södertälje... ja, de tittar nog framåt.

***********************************

Ja, det var det! Hög tid att sätta fart och inte fastna framför datorn på detta sätt!

Foppa spelar imorgon?

Läser på en Modo-blogg att Foppa kanske ska spela imorgon... 

Han ska vara med på värmningen och tydligen försöka ändra spelstil så att inte ljumskarna tar stryk... Detta enligt forumet på Modos hemsida. Hur gör man det utan vidare? Och det på en värmning? "Ändrar spelstil"? Återstår att se!

Hur som helst - jag tror det när jag ser det! Men det vore hur kul som helst om Foppa verkligen spelade! Jag tror iofs inte att det hjälper Modo. Färjestad är starka på hemmaplan. Men de får gärna försöka!

Hmmm... hur var det nu med ödmjukheten? Far åt h...... he he


Dum dummare dummast

Det finns fans och det finns fans...

Att djurgårdsfans attackerade Dick Axelsson efter matchen igår måste betecknas som en aning korkat. Vad som dock menas med "attackerades" i det här fallet kan förstås diskuteras och troligen bör man använda ett annat ord än "attack".

Men vad dessa s k fans glömmer bort är att det faktiskt var deras kära klubb som skänkte bort Dicken. Men vi är mycket nöjda! Tack o bock!


2 matcher på raken...

Kul kväll på Hovet! Kunde blivit det motsatta. Det blev lite väl onödigt spännande i 3:e! Härliga klackar och härlig stämning för övrigt när järnkaminerna satte 3:an. Jag sa inför 3:e perioden att jag trodde just att DIF skulle sätta ett par puckar... *hmmm*

Axelsson och Paulsson är riktiga kanonvärvningar
- dem tackar vi för! De kom ju lite av sig själva s a s...

Imorgon bär det av till Karlstad i hyrbil. Vår bil är inlämnad på verkstad för någon idiot har tydligen försökt parkera bredvid oss och inte haft tillräckligt med marginal. Plåtskador förstås. Trist!

Så Towe och jag drar iväg i hyrbil i morgon. Vi hade ju gärna sett Foppa på isen men oavsett Foppa eller inte, så är jag jätteglad att jag får se mitt kära lag 2 matcher på raken - LIVE! Det vet jag inte om det någonsin har hänt. Möjligen om de spelade 2 hemmamatcher på raken när jag bodde i Karlstad, d v s senast -84.

Ser annars ALLA matcher - på tv! Men det är inte samma sak. Man väljer inte vad man ska titta på. Man får inte en helhetsbild av själva matchen. Men hellre det än inget alls!

Imorgon ståplats! Ja, herre min je... Hur ska det gå? Jag och syrran får sätta oss i baren när våra gamla träben inte längre orkar hålla oss gamlingar upprätt. Men jag har sett folk i klacken som är äldre än oss - så vi ska nog överleva!

***

Läste att även Mattsson är klar för FBK till nästa säsong - 1+1 år. Tack, Jesper Mattsson! Gör nu sin 5:e säsong med klubben. Satte nytt personligt poängrekord igår. 33 år gammal. Han har ett par år kvar innan hockeyexperterna anser att han är för gammal. Det ska ju alltid tyckas och tänkas om ålder.

***

Nää, nu ska jag sätta mig och kika på inspelningen från matchen igår innan det är dags att hämta hyrbilen och pizza! ha ha

Hovet ikväll

Ikväll blir det Hovet; Djurgården - Färjestad. Tack, FW!

Hoppas förstås på vinst men det blir svårt. Hade den här matchen spelats för ett par veckor sedan hade jag trott mer på förlust än på vinst. Men de senaste matcherna antyder en stabilitet i laget som inte funnits där tidigare. Dags att bevisa att den inte bara finns på hemmaplan.

Jag tippar bortavinst: 2-5

Sedan möts vi igen i kvarten!

Reflektion kring kärlek

När jag läser andra hockeybloggar blir jag varse hur otroligt bortskämd man som Färjestadssupporter är. Supportrar som håller på andra lag våndas ofta över att sitt lag närmar sig kvalspel eller lyckorusiga för sitt lag kanske får spela slutspel.

Som Färjestadssupporter behöver man aldrig fundera på dessa saker. Slutspel är givet - frågan är bara vilken plats laget hamnar på i slutändan.

Det är sedan våndan kommer - efter kvarten. För kvarten brukar inte vara några problem. Hur långt ska vi gå, semi eller final? Det är först då vi börjar våndas.

Hur som helst! Det gäller att vara ödmjuk och inse att alla inte har det lika skönt förspänt som oss, FBK-älskare.

Annan suck...

Foppas fot höll inte och det är verkligen att beklaga!

Presskonferens mitt i Modos match mot HV men det var väl för hög press på Modo-folket. Kan inte vara lätt för Modo-spelarna heller...

Hur som helst! Vi åker till Karlstad ändå på lördag och sänder en tacksamhetens tanke till dig, Peter Forsberg, för all härlig ishockey du har bjudit oss på! Oändligt tråkigt bara att vi troligen inte får se dig i LLA igen.

Men hoppet lever än så länge...

Marie Lehmann *suck*

Jag har inte sett Hockeykväll på ett tag för jag vet att jag bara blir arg. Men ikväll satt jag faktiskt och tittade - förväntansfull och ivrig. Nog skulle väl Wikegård få säga något om Färjestad?

Så när Marie äntligen börjar prata om FBK-LHC-matchen sprider sig en värme i kroppen. Nu, äntligen ska de prata om de här två fantastiska matcherna LAGET har gjort på två dagar, tänker jag. Men vad säger hon? "Och hur tycker du att Linköping spelade?" LINKÖPING??! Vem faan bryr sig om det? Hon är ju helt otrolig den människan.

Men NW är en smart kille. Han vet att han får mycket kritik i sin blogg om han inte säger något om FBK, så han slängde ur sig några få ord på slutet av inslaget. Men inte var det Marie Lehmanns förtjänst inte.

Natti Natti!

Serieledning!

6-3 blev det men matchen var jämnare än vad siffrorna visar.

I början på matchen kunde man lätt se att FBK inte var riktigt på tårna. Då trodde jag på förlust. Men laget är starkare nu än tidigare - det märks ganska tydligt.

4-0 efter 1:a. Var ganska spännande inför 2:a eftersom det borde vara svårt att gå ut inför andra perioden och spela. Ska man spela på ledning och vara lite bekväm eller jobba framåt och anfalla? Ja, självfallet anfalla! Men det mänskliga psyket kan man inte alltid styra över.

Linköping kom igen och när de gjorde 2-4 trodde jag de skulle komma ikapp. Men LAGET visar större moral än så - tack och lov!

Kul att Marcus Paulsson fick sätta två puckar. Kul även för Per Åslund att sätta en puck. Det har gått ganska knackigt för honom den senaste tiden. Sjuk och skadad. Han ersatte Peter Nordström i andra och tredje. Vore tråkigt om Norda är skadad igen. Men det kanske är lika bra inför lördagens batalj med Modo, så slipper man allt gammalt snack.

Men nu  - äntligen - serieledning!

NHL-start i Globen?

Magnus Nystrand, Expressen skriver att det ryktas om att nästa NHL-säsong inleds i Stockholm och Helsingfors. I Globen ska Detroit Red Wings spela mot St Louis Blues och i Helsingfors ska Calgary Flames möta San Jose Sharks.

Ja, Towe, då får vi ställa oss i kön då!

Naglar

Många tjejer strävar efter att få långa naglar. De går till nagelskulptörer och får naglarna vackert fixade med olika motiv. Det är lite skillnad mot den här tjejen som inte klippt sina naglar sedan 1979. Det här är bara för äckligt!


Veckans Line Up

Hockeykanalen.se har börjat med Veckans Line Up. Trevligt att se 2 FBK:are:


Jonas Gustavsson, Färjestad
Visade omgående klassen i comebacken efter knäskada. Bara ett insläpp på senaste 1,5 matcherna.

Dick Axelsson, Färjestad

På väg att nå upp till potentialen. Går en het vår till mötes sedan han lämnade Djurgårdens frysbox.

Kvällens tips

Tre matcher spelas ikväll:

Luleå - Rögle
Mitt tips: 6-1 Luleå borde vinna den här matchen enkelt. Rögle är inte bra på bortaplan.

Skellefteå - Södertälje
Mitt tips: 5-2 Södertälje är inte heller bra på bortaplan. Borde bli hemmavinst.

Färjestad - Linköping
Mitt tips: 4-2 Blir troligen stenhårt men LAGET verkar vara i kanonform. Dessutom hemmaplan borde borga för 3 poäng. Och serieledning för första gången den här säsongen!

Wallin stannar?

Igår hade WP/CFC ett plakat där det stod:

"Tänk med stora hjärtat, Wallin. Stanna hos oss!" Typ något sådant...

Idag säger Rickard Wallin att han vill stanna - LÄNGE! Bara att hoppas... Läs hela artikeln via bilden här nedan:


Tankar kring igår och imorgon

Så då har jag precis sett reprisen från matchen igår. Jag gillar att se vinstmatcher i repris - förluster kan jag vara utan... Men det som är intressant med att se en match i repris är att man kan fokusera på annat än att motståndarna ska göra mål. Det blir mer analyserande.

Det jag kunde konstatera - som jag inte såg igår - är att FBK spelade fysiskt både i anfallszon och försvarszon, ja egentligen över hela banan. Till mitt försvar får jag väl säga att jag var spänd som en båge och vi käkade god middag med gott vin till...

Idag såg jag också att JG dirigerade sina medspelare på ett intressant sätt. Så fort det fanns en motståndare utan bevakning var JG där och pekade och gapade (får jag väl anta - svårt att höra).

Kan också konstatera att inställningen var helt underbar. När det står 6-1 i 3:e perioden och Frölunda anfaller, då slänger sig både Goren och Sevc för att täcka isskott. Det är bra inställning det! Underbart!

Imorgon då... Linköping i LLA. Vet inte varför jag fått för mig att det var bortamatch imorgon... Brukar ha koll. Hur som helst, mycket hellre i LLA än i CC. Spel om serieledning. Än har inte FBK haft serieledningen men vi får hoppas att den kommer imorgon.

Men LHC borde bli svårare motståndare än Frölunda. Framförallt sedan de förlorade hemma mot Timrå och FBK vann sin match stort. Hoppas bara att Färjestad inte känner sig mätta och nöjda p g a insatsen igår.

Andra tankar... Arto Blomsten är alldeles utmärkt som bisittare. Hans förmåga att beskriva situationer på ett pedagogiskt sätt och dessutom analysera dem är mycket bra. Gillar honom skarpt!

Nu går Vikingarännet utanför fönstret. Full fart på folk både till skridskor, fots och t o m motorcykel. Vi ska också ge oss ut och kika lite och dotera min vill hänka. Men hon vill ju sova bort halva dagen, fröken...

BTW! Jag har köpt ståplatsbiljetter till på lördag! Kunde inte hålla mig! Sist jag stod på ståplats var -83/84 någonting. Undrar hur det kommer att kännas. Får ha på mig mössa och mörka glasisar så ingen ser att jag inte är någon fjortis! ha ha

...och andra reflektioner

1) Publiken i Ö-vik är antingen oerhört okunniga eller också försöker de stötta sitt lag så det gränsar till dumhet. Skriker t o m när domaren dömer för hög klubba på en Modo-spelare - då menar jag inte att klubban träffar någon annan spelare utan bara tar pucken högre än man får. OK, en del skulle hävda att publiken skriker av besvikelse.

2) Sören Persson tog en del tveksamma DIF-utvisningar. Kommer det att bli så att Modo får en del tveksamma utvisningar med sig p g a Foppa? En tanke bara... Isåfall måste FBK-spelarna hålla sig ifrån utvisningbåset på lördag. Visserligen leder laget BoxPlay-statistiken men med Foppa på isen i PP kan mycket hända!

3) Verkar slutsålt i LLA till lördagen, d v s om man inte vill stå och det tror jag inte att jag vill. Skit också!

4) Mats Sundin på 3:e plats på 20-i-topp-listan. Precis som jag trodde. Som 2:a blir det Lidas och 1:a blir det Foppa. Något annat går bara inte! Men visst är det fantastiska hockeyspelare vi har haft genom tiderna i vårt lilla (capita that is) land.

Ja, det var väl lördagens reflektioner. Jo, en till! Måns gick visst vidare ikväll och Towe jublade. Gjorde faktiskt jag också...

Godiset ja...

Just det, det var ju det där med hockeygodiset också!

Man får väl säga att det blev oavgjort. Både Bremberg och Forsberg hade sina tillfällen...

Speachless...

Ja, vad ska man säga... otrolig insats! Och äntligen fungerade alla lagdelarna samtidigt. Och precis mot rätt lag! Ja, det är så otroligt skönt, så man blir alldeles speachless...

Mitt tips flög all sin väg men vad spelar det för roll. Rätt vinnare iallafall! 8-1!

Trots ett antal tv-apparater hemma, så var det ett himla tjat på familjen om att de ville se Melodifesten men jag stod på mig! ha ha

Foppa igen! Men nu är dag jag och Towe som drar till Karlstad nästa lördag och ser Modo i LLA! Ska bli HÄRLIGT att se FBK live igen. Det var ett tag sedan. Visserligen ska jag till Hovet på torsdag men jag tror jag överlever om jag ser LAGET två matcher på raken LIVE.

Måste ändå kommentera Canal+ oerhörda oförmåga att förstå att tv-tittarna vill vara med där stämningen är, d v s bland publiken - ute på isen - inne på arenan! Och inte titta på Arne och Ankan när det drar ihop sig. Trodde det var därför de började sända 15 minuter innan matchstart... men jag kan ju ha missuppfattat saken... PPV är betydligt bättre faktiskt.

Ja ja, nu måste jag boka biljetter till lördagens fight i Karlstad!

Som sagt, härlig dag...

Det härliga vädret bjuder verkligen in en till att ge sig ut på isen. Ska göra det men måste bara lägga upp en mysig bild på Sonja som ville njuta av både vår frukost och solen...


Niklas Holmgren

Enligt min mening är den bäste av alla kommentatorerna när det gäller hockey utan tvekan Niklas Holmgren. Han jobbar på Canal + som de flesta andra mycket kompetenta hockeyexperter.

När Niklas kommenterar en match lever man, som åskådare, med i matchen på ett helt annat sätt än t ex när Staffan Lindeborg (SVT) kommenterar. Nu blev det av en händelse jämförelse mellan ytterligheterna...

Hur som helst, Niklas själv lever sig in i matcherna på ett härligt sätt och när det hettar till blir han ganska högljud. Underbart, tycker jag. Det tycker då inte Johan Croneman - som i sin DN-krönika idag skriver följande:

"Hade det inte varit för Niklas Holmgrens gapande (jo, gapande!) hade det blivit en synnerligen trevlig tv-sportkväll. Han är riktigt bra i sitt inför matchen-snack, han har bra kontakt med tittarna och sin bisittare, han är lite rolig och lite trevlig, och kommenterar i rätt saklig ton - ÄNDA TILLS NÅGON KOMMER IN I ZON OCH NÄRMAR SIG MÅL FÖR DÅ SKRIKER HAN I EN SLAGS MOLL-FASETT SOM EN BESATT. Lugn och fin, Niklas.".

Nej, Niklas, lyssna INTE på Croneman!!

Vem bjuder på mest godis?

En annan intressant match i eftermiddag är förstås den i Ö-vik mellan Modo-Djurgården.

Här är den mest intressanta frågan "vem kommer att bjuda på mest hockeygodis av Bremberg och Foppa?".

Båda serverar smörpass som inte många medspelare begriper. Ja, det ska bli mycket intressant - ur fler aspekter faktiskt.

Tabelläget om inte annat...

Tips:
Modo-Djurgården 2-3

DIF-vinst mest för att blidga mannen hemma. Vad gör man inte när man får presenter? he he

14 februari = <3-dagen

Härlig lördag morgon! -10 ute, solen skiner, kaffebryggare puttrar i köket, mysig morgonstund med käresta.

Förväntningar inför kvällen! Lördagkväll i LLA - det är bland det roligaste som finns! Även om det bara blir via tv... Men hur göra? Borde käka ute... Men huvudmatchen i LLA då? Dessa beslut...

Vi får se hur vi gör. Det borde vara förbjudet att lägga <3-dagen på samma dag som C+ visar FBK som huvudmatch!

Hur det kommer att gå i matchen? Ja, lördag, hemmamatch, fullsatt,  revanschlusta efter matchen i torsdags borde borga för en seger. Men Frölunda verkar på gång.

FBK-Frölunda 4-2

Alla-hjärtans-match

Ja, herregud! Vilken match det lär bli imorgon. Ärkerivalen Frölunda kommer på besök till LLA och det på Alla hjärtans dag.

### JG tillbaka i målet - tack och lov för det!

### Motivationen borde vara på topp hos spelarna! Borgar för en fartfylld match.

### 2 ynka poäng skiljer lagen åt! Usch, läskigt. Men Indianerna har en match mer spelad...

### Fullsatt LLA! Hoppas sittplats är med på noterna också.

### Hemmadebut för Marcus Paulsson - och i den vackra gröna dressen dessutom!

På tal om det gröna hemmastället, så har jag noterat att FBK säljer ut de svarta för halva priset. Undrar sa flundran om inte Färjestad har tänkt sig använda det gröna stället som hemmafärg ALLA dagar i veckan - istället för som nu endast lördagar.

Men visst är den otroligt snygg - den gröna matchtröjan:


FBK Center

Läste på hemsidan att Färjestad ska bygga en 7000 kvm stor anläggning i anslutning till Löfbergs Lila Arena. En unik satsning i idrotts-Sverige tydligen.

Blir lite orolig. Det handlar om en satsning på 100 miljoner! Finns det verkligen så stort underlag för detta i Karlstad? Tänk om det är början på en liten grav man börjar gräva här... Nej, nu ska jag inte måla fan på väggen. Men lite undrande är jag.

Färjestads ordförande säger: "- Med det nya bygget kommer vi att ge våra spelare de bästa förutsättningarna som någon hockeyspelare i det här landet har, kanske de bästa i hela Europa". Ja, det är ju förstås smutt.

Klubben jobbar verkligen för att ligga i framkant och det har de ju fått känna av i form av avundsjuka och andra negativa känslor från många i hockey-Sverige. Det är det där med jante...

Jag vill bara önska klubben LYCKA TILL!! Anläggningen ser iallafall najs ut:


Peter Nordström

Peter Nordström kommer tyvärr alltid att bli ihågkommen som spelaren som "krossade Foppa i kvartsfinalen under NHL-lockout-säsongen".

Men Norda borde bli ihågkommen för andra saker. Han är en av Sveriges mest underskattade spelare genom tiderna - enligt min mening. En av de självklara sakerna är box play med JJ. Men det är bara en av alla hans kvaliteter. När man pratar om POWERFORWARD då är det Norda man ska tänka på. Han är urtypen för en POWERFORWARD.

Synd bara att det råkade vara Foppa som var i vägen den där kvartsfinalen 2005...


JG vs RD

Jag är ta-mig-tusan inne på rätt spår när jag säger att FBK spelar med större trygghet när JG står kontra när RD står!

Jag känner mitt lag - helt klart!


Nu är det målkänning. Vi får väl se om det blir kvittering eller förlust. Men som det känns nu blir det åtminstone oavgjort.

Nu ska jag kolla lite Foppa...

Foppa! Oj oj oj oj oj...

Innan 3:e perioden spelas...

Vad ska man säga? Han är för bra för Elitserien helt klart! Trots sin matchoträning - eller vad man säger. De andra spelarna fattar inte Foppas pass. De är aldrig på plats, d v s FRAMFÖR MÅL!

Ledsen FBK men ikväll måste jag tyvärr degradera er - men det gäller ENDAST för ikväll. Jag lovar! När Foppa är på isen är det magi! Trodde inte jag skulle skriva det igen men så är det!

Det är klart att Foppa skulle vara med i line-up:en! Vilken känsla - oj oj oj. Blev tårögd. För att inte snacka om målet han gör eller snarare när han gör målet. Då ryser jag i hela kroppen och blir alldeles gråtfärdig. Undrar varför man reagerar så? Vuxen människa som man är...

Hur som helst, det är en kul hockeykväll - bortsett från att FBK verkar åka på däng. Mot SSK! Men hallå!! Det lilla jag har sett av den matchen verkar FBK inte ha något engagemang. Men det brukar vara så efter ett uppehåll. De är så otroligt tunga och behöver verkligen spela ofta. Det har alltid varit så. Men varför är det alltid så med FBK?? JAG VILL HA EN VETTIG FÖRKLARING!

Men å andra sidan verkar alla topplagen ha en dålig dag. Troligen beror det dels på tung träning - men det har säkerligen alla lag haft. Men också att topplagen är klara för slutspel och har inte så mycket att spela för.

Vem känner inte igen: VILJA KAN SLÅ ALLT!

Men hallå Luleå! Vad hände? Dieter Kalts otroligt bra svenska borde jag inte bli förvånad över. Har ju hört den förut - men tyvärr glömt. Han är ju helt otrolig den killen. Pratar svenska nästan lika bra som min mamma (sorry, mother, men du är ju från nästan samma ställe! :)). Dieter pratar nog också värmländska (ha ha) men det kanske de får ur honom i Norrbotten.

Ja, härlig hockeykväll är det hur som helst!

blogg.se

Ingen vidare bloggportal den här... Hårt tryck på kvällarna iallafall och det lyckas de iofs hyfsat med att hantera.

Men trots vissa handgrepp i inlägget tidigare (Stanley Cup-bucklan), så slår inte ändringarna igenom. Några av bilderna har tappat länken till den större bilden. Ska försöka fixa det i em.

MODO-SAIK

Ytterligare en intressant match ikväll - Modo-Skellefteå. Ja, det vill säga om Foppa spelar... Annars är det en match i mängden.

Ska bli spännande att se. Han lär inte bidra med speciellt mycket men bara att han är på isen är magiskt. Och Towe som inte är hemma ikväll... Det kommer nog flera tåg.

Men oj vad jag får zappa ikväll!

Stanley Cup-bucklan

När jag är inne på City:s hemsida (hockeybloggen) ser jag alltid Niklas Kronwalls nylle. Förstår egentligen inte varför City inte förnyar sidan men när jag ser hans bild kommer jag alltid att tänka på när Towe och jag var i Järfälla Ishall i somras (28/7) och fick se "THE BUCKLA"!

Måste dela med mig:


Bild 1) Niklas har kommit in med bucklan och blir intervjuad av Peter Wallin
Bild 2) Niklas har fått JHC-tröja och lyfter bucklan
Bild 3) SVT var där och intervjuade honom. Såg dock aldrig något inslag på tv... Publiken började gå ut på isen.
Bild 4) T o m jag vågade mig ut på isen och Towe passade på att ta en bild på mig i förgrunden och bucklan där bak.
Bild 5) Här annan vinkel. Nu var Towe riktigt nära. Hade varit häftigt att få ta på den. Bucklan alltså.

DIF-LHF

En annan intressant match blir den på Hovet imorgon. Citys krönikör Marie Hallman skriver följande:

"Fick ett mejl från en PR byrå i Luleå. De ville berätta att Luleå kommun har köpt matchvärdskapet för matchen i morgon kväll mellan Djurgården och Luleå på Hovet.

Lulekommun har kvällen till ära även med sig 260 specialinbjudna Lulefans som ska backa upp gästerna under matchen. Låter ju kul. Men jag tror att de rödtröjade kan få lite svårt att göra sig hörda på Hovet. Jag kollade nämligen biljettläget alldeles nyss (16.15 onsdag em) och då var totalt 5 900 biljetter, vara drygt 800 i klacken, redan sålda till mestadels Djurgårdsfans...

Och inte tänker väl alla de låta sig överröstas av 260 norrbottningar? Eller?"

Som tur är kommer Per att ha kompisar hemma imorgon kväll och inga kids kommer att vara hemma, så jag får ha tv:n alldeles för mig själv och kan zappa bäst jag vill! he he

Omstart imorrn

Och inte vilken omstart som helst - iallafall inte för vissa...

Tänker framförallt på Jonas Höglund som spelat 13 säsonger för Färjestad. Inte illa! Imorgon ska han debutera i sin nya elitserieklubb SSK och gissa vilka de möter! Jodå, Färjestad.

Högga, som inte fick förnyat kontrakt efter förra säsongen, var en av spelarna som Percy Nilsson mer eller mindre jagade iväg från MIF. En annan FBK-trotjänare är Mathias Johansson (17 säsonger i klubben) gick till Leksand.

SSK och Leksand kommer med största sannolikhet att mötas i kvalserien. 2 polare ska stötas och blötas mot varandra. Kommer säkert att kännas konstigt.

Men tillbaka till matchen imorgon. Äntligen drar det igång igen! Ska bli mycket intressant att se hur Högga agerar mot sina forna kompisar. Han och Totto Rhodin är tydligen bästa vänner.

Har lite dålig koll på vad Högga har för nummer i SSK men det kan jag ju lätt ta reda på. Hade #14 i Färjestad iallafall.

Ok, har kollat upp och han fick #28.

Hur går det då? Brukar vara sega ben efter ett uppehåll men det är det ju för båda lagen. SSK har mer att spela för än FBK men jag tippar ALDRIG förlust! Målsnålt dock:

SSK-FBK 2-3
får bli mitt tips. Jonas står nog inte imorgon heller även om han är med och tränar för fullt. Det blir nog Divis och jag har en känsla av att försvaret inte känner sig lika trygga med RD i målet. Men vad vet jag?

Ska också bli intressant att se nyförvärvet Marcus Paulsson - #30 för övrigt.

Invitation från månen

Fullmånen kiklade Towe och mig i ögonen och inviterade oss till att ta några bilder. Här är en utanför vårt hus.

Med hjälp av isen och den lilla snö som ligger på Mälaren förstärks månens ljus rejält - framförallt inomhus. Häftigt!


Bäste coachen?

Aftonbladet har en enkät om vem som är bäste hockeycoachen på landslagsnivå. Lätt!! Det är en som sticker ut vad gäller meriter och det är:


Klart det är Bengan! Visst kan man tycka att jag är en aning färgad (ha ha) men han har faktist bästa meriterna från 3:-. VM-guld ett par stycken som spelare och ett som tränare + förstås OS-guldet.

Dessutom har han vunnit ett SM-guld med Färjestad. Inget Stanley Cup men 5 (!) st österrikiska mästerskap och ett EHL-guld (vad nu det är...).

Annars är Conny Evensson en stark motståndare och gissa var han kommer ifrån... ja, dessa värmlänningar! De dyker upp överallt.

F1-förare: BANTA!

Ja, vad ska man säga...


Bantningshysterin har nått även Formel 1-cirkusen. Det är nämligen så att den stora nyheten inför årets F1-säsong är KERS, ett system som sparar energi och som ger föraren 82 extra hästkrafter under 6,7 sekunder varje varv.

Tanken är att det ska ge fler omkörningar och göra sporten ännu mer underhållande. Men det finns en stor nackdel - KERS väger någonstans mellan 30 och 40 kilo och den totala vikten för förare och bil är precis som i fjol 600 kg under loppet.

Det gör att förarna tvingas banta för att KERS ska få plats ombord. Stallen vill ha bilen så lätt som möjligt för att kunna göra den så snabb som möjligt. Orättvist mot de längre förarna som t ex Kubica eller Button. Småttingarna som Massa, Kimi, Alonso o s v fixar det säkert.

Ja, det är tufft i den här branschen. Klicka på bilden för att läsa mer...

Utvisningarna i Elitserien

OK, det här är kanske inte ett inlägg man ska skriva kl 23.00 på en lördagkväll, d v s om man är någorlunda normal. Men det här var bara för intressant för att låta det gå förbi...

En av Färjestads webredaktörer Hans-Göran Bäckström - känd inom FBK-kretsar för att gilla statistik - har satt ihop några tabeller kring vilka utvisningar resp lag tar. För mer info läs här ->.

###

- Vilket lag drar på sig flest spelförstörande utvisningar? D v s hakningar, fasthållningar, fasthållning av klubban och interference.

Luleå har flest antal utvisningar med 310 min. Färjestad ligger på delad 5:e plats med 268 min.

###

- Vilken spelare är värst vad gäller slagsmål?
1) Jonathan Granström (Brynäs) 12x2, 2x5, 2x20 min
2) Martin Thörnberg (HV71) 8x2, 1x5, 1x20 min.
3) Jyri Marttinen (SAIK), Emil Kåberg (FBK), Kyle Wanvig (BIF) alla med 7x2, 1x5, 1x20 min.

Som lag ligger Brynäs 1:a med 222 min och Färjestad ligger 6:a med 119 min.

###

- Övriga utvisningar typ cross checking, boarding/charging, elbowing, hi-st, knee, slashing, tripping.
Här ligger HV 1:a med 107 min och Färjestad 9:a med 73 min.

###

- Hur har vi det med de omtalade diving-utvisningarna i år?
Endast Rögles Jakob Johansson och FBK:s Martin Sevc har åkt ut för diving den här säsongen.

###

Nää, nu kanske jag ska vara lite social... Analysera får jag göra imorgon.

Melodifest nr1

Hon är ju helt underbar, Petra Mede!

Trodde aldrig att någon skulle kunna matcha Kristian Luuk och Björn Gustavsson. Men hennes underfundiga humor är helt underbar! Och en del av hennes klänningar var helt fantastiska!

Petra Mede - Vi älskar dig!

Låtarna kan man ju ha synpunkter på förstås - och det har jag. Bästa låten var Alcazar enligt min mening. Emilias låt var bara för tråkig! Scotts dansbandslåt vet alla som känner mig vad jag tycker om. NEJ! Nej nej nej nej nej!

Skön låt med Caroline af Ugglas (vi bor ju nästan grannar!) men knappast en schlagerlåt. "Tick tock" var helt OK också. Annars är det sällan bra låtar i Melodifestivalen.

Debatt på SVT

Har kikat på Debatt nu och jag måste säga att jag tycker att debatten som rasat på Wikegårds blogg är inte nyanserad kopplat till torsdagens Debattavsnitt.

Visserligen framstår Janne Josefsson som mycket okunnig i hockey men man behöver inte kunna ämnet som debattledare. Huvudsaken är att man har kunniga debattörer i publiken. Misstaget JJ gör är att han lägger fram sina åsikter i ett ämne han inte verkar ha någon som helst kunskap kring.

Både Arto och Ankan får tillfälle att dryfta sina åsikter på samma sätt som den här journalisten som jag inte kommer ihåg namnet på.

Om man betänker att hockey ska framställas som så "manligt", så var verkligen poeten Tom <någonting> motsatsen av den bilden. Men varför inte?! Jag tror att jag förstår hur han tänkte, JJ, när han plockade in debattörerna.

Både hockeypappan/läkaren och mannen på slutet hade vettiga synpunkter, tycker jag.

En annan sak som jag själv har varit inne på tidigare här på bloggen, är att det väldigt sällan förekommer våld på läktaren i en ishall. Gå på fotboll och det är nästan mer regel än undantag med bråk. Framförallt när det är Sthlms-derbyn. Frågan är bara om våldet kommer tillbaka till hockeyläktaren om/när DIF-AIK spelar...

Hålla klubban

Utvisningstermen "Holding the stick" är ganska kul egentligen. Alla håller ju i en klubba...! ha ha ha

Den är så dålig, så jag borde sätta mig i utvisningsbåset...

Dagen Lördag

Lördag idag - vad göra?

Vi har iallafall varit iväg tll Kista för att kolla upp ett 3-abonnemang. Snacka om att de är luriga, mobiloperatörerna. Men det löste sig iallafall.

Vi köpte hem mat - asiatiskt (malaysiskt) - supergott! 3-rätters där en var tigerräkor, en var kyckling i jordnötssås och en var entrecote.

Towe-stumpan är till Eskilstuna i helgen och hälsar på Lorri.

Vore kul att åka lite skridskor innan det blir mörkt idag. Men nu är vi så mätta och tunga, så den 30-centimeter tjocka isen spricker väl om vi ger oss ut.

Dimmigt och plusgrader men isen rår nog inte värmen på än. En traktor har spårat på isen för nästa helgs vikingaränn. Nej, jag måste ge mig ut! Det är så lockande! Håll tummarna för att isen håller.

Ska se hockeyn kl. 15.30 på tv:n. För en gångs skull är vi inte i Globen och ser LG live.

Ensamt hjärta?!

TV3 kör en trailer om en film som de ska sända någon gång under helgen. Filmen som sådan bryr jag mig inte om - men LÅTEN!!

Det är en gammal hit från 80-talet - "Owner of a Lonely Heart"! Jag älskar den låten!

Yes
som grupp har för övrigt inte lämnat något direkt spår kvar hos mig...

Här en kul remix - något sexistisk kanske någon tycker. Ganska oskyldig if you ask me:

Drömräddning!

Honken och Liv pratar om drömräddningen www.aftonbladet.se.

De kunde inte ge ett konkret exempel på en drömräddning utan gav mer exempel på när en drömräddning får kallas en drömräddning.

Men jag kommer ihåg en drömräddning - OS i Turin 2006. Tre Kronor ledde matchen med 3-2 och Finland tryckte på. Då kom drömräddningen från Henke Lundqvist! Olli Jokinens jättechans några sekunder före slutsignalen.

Den räddningen glömmer jag aldrig!

Ledig!

Har tagit en ledig dag idag - har redan mycket plusflex - men därav alla inlägg. Kan ju inte sitta på jobbet och blogga...

Man skulle alltid jobba 4-dagars vecka! Hur skönt är det inte!

Tänkte ta en sväng till IKEA för att komplettera badrummet med lite smådetaljer. Undviker normalt sett IKEA, för det är alltid så HIMLA MYCKET FOLK där!

Men en fredagsförmiddag då snön vräker ner har väl för tusan folk vett att stanna hemma!


Debatt i SVT

Missade Debatt i SVT igårkväll där de debatterade om slagsmål är OK i ishockey eller inte. Tror jag iallafall. Något åt det hållet om jag har förstått tidningarna rätt.

Måste se programmet i www.svt.se när de väl har lagt upp det - för det har de inte gjort än.

Vet inte riktigt varför man (även jag!) gillar när det hettar till lite i rinken. Det får förstås vara med måtta! Varför är det inte samma sak i fotboll, handboll, innebandy o s v? Kan ha med skydden att göra. Att man som åskådare förstår att det (oftast) inte blir några direkta skador.

Adrenalin och känslor finns i alla sporter. Det är inget argument. Finns inte adrenalin och känslor, så är insatsen lika med noll.

Ja, jag vet faktiskt inte varför det är mer OK att slåss i en hockeyrink än på andra idrottsplaner. Men visst stiger temperaturen när det väl händer och det ger en extrakrydda till matchen. NOTERA DOCK! Det får vara med måtta. Och! Det är egentligen inte tillåtet enligt regelboken.

Resultat Årets match

Färjestad - Wolfpack 11-3

3-0 efter 1 minut! oopps...

Kul film från matchen finns att se här...->.

Spelarintervjuer... ->

WP hade en 54-årig målvakt - Benny Sjöström. En gammal klasskamrat till mig var tillsammans med en Benny Sjöström men var han så mycket äldre än henne? Och spelade han hockey? Mycket vatten har runnit förbi LLA i Klarälven sedan dess...

Härlig inställning verkar det ha varit iallafall. När det återstod 1,5 minut beordrade Conny Evensson och Clas Eriksson ut samtliga WP-spelare på isen för att göra upp med Emil Kåberg. Det slutade visst inte så bra för WP:



Här gick det dock lite bättre:

Från www.nwt.se

Lee Goren verkar inte ha tagit den här matchen på fullaste allvar... Påminner en hel del om Suddens gamla hjälm.


Marcus Paulsson fick sätta sin första puck i LLA. Hoppas det blir fler!

PS. Bilderna är tagna från www.farjestadsbk.se utom där annat angetts. DS.

Prestigematchen

När jag ser vilket lag WP kommer att ställa på isen förstår jag att jag inte hade haft en chans... jag är ju tjej.

Så Håkan Loob och mig lär ni aldrig se i samma lag - åtminstone inte i något hockeylag på isen.

Undrar om Svenska Spel sänder även den här matchen... noooop!

Säsongens match!

Hur häftigt vore det inte att få spela säsongens match i LLA på torsdag.

Färjestad ska spela match mot supporterklubben Wolfpack.

Tänk att få bli coachad av Conny Evensson och Sergej Fokin. Och tänk att få spela med Håkan Loob!

Det vore hur häftigt som helst! Men det kommer tyvärr inte att ske. Jag är ju inte medlem i Wolfpack...

Men bortsett från den lilla detaljen, så hade allt detta kunnat inträffa - det kommer att inträffa för utvalda medlemmar i Wolfpack.

Kakelugnarna

Sotaren var hemma hos oss idag och kollade kakelugnarna. Tänka sig - han gav oss klartecken till att använda dem!

Inblick i ett pass

Erik Granqvist har gjort en kort intervju med Marcus Paulsson och även filmat lite från ett träningspass.

Dämpar den värsta abstinensen...


Värsta har lagt sig

Den värsta besvikelsen har lagt sig nu.

Snacka om att kraschlanda efter några fantastiska vinster...

Timrå var ju helt klart mycket hetare än FBK och behövde poängen mer. Men ändå! Att inte ha rätt inställning när man glider ut på isen är dåligt - framförallt när publiken förväntar sig underhållning och spänning!

En förlust kan man alltid ta - framförallt om man ser att laget verkligen gett allt. Men när man spelar halvhjärtat, då blir jag frustrerad.

Linköping visade återigen att de är en av de hetaste kandidaterna till guldet i år. Likaså HV. Hur det står till med Färjestad vette katten. Innan matchen igår kändes det som att de var den hetaste kandidaten. Men nu - ja, man ska väl inte dra för stora växlar på en förlust.

Luleå glider fram som en het kandidat också. Tänka sig att Dieter Kalt ska spela där. Han, Rickard Wallin och Ulf Söderström var ju den mest framträdande kedjan när FBK tog guldet -02.

En av de mest framgångsrika kedjorna i Färjestad någonsin. De två absolut bästa kedjeformationerna lär nog ingen rubba på i första taget:

1) Prestberg - Jönsson - Nordström
2) Loob - Rundqvist - Ingman
3) Kalt - Söderström - Wallin

Tur på hockeyrör

Jag vågade mig faktiskt ut på en tur:


Huset från vattnet eller kanske snarare isen:


Jag på skridskor:

Söndag

Idag har jag faktiskt tänkt att ge mig ut på Mälaren iförd skridskor. Det är verkligen hur läskigt som helst. Men om det åker ett hundratal människor på isen, borde den väl klara mig också...

Jag får visa upp mina "skills" på film senare idag.

B T W: måste tipsa om en fantastiskt god dessert som jag hittade på igår.

Tag 3 dl vispgrädde och koka upp den. Dra kastrullen åt sidan. Bryt ner 150 gr Lindt Creation 70% Mango & Chili-choklad i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Häll upp smeten i vackra glas. Det är till 4 pers - men vi var bara 3... *mums*.

Låt stå i kylen ett par timmar. Vid servering lägg på vispad grädde och färsk mango. Servera gärna portvin till. Supergott! Det är inte speciellt sött heller. Den som oroar sig för fettet är bara att beklaga. Tänk istället på sockret. Det är där boven finns!

Vill man ändå ha sötare dessert är det bara att byta ut chokladen och frukten mot annat som smakar ens lökar bättre.

RSS 2.0