Lååånga dagar kvar

Först på onsdag kör det igång. Hade varit skönt om det hade satt igång redan imorgon.

Blir så nervös på alla skriverier i tidningarna. "Gustavsson kommer att svikta nu när det verkligen gäller", "HV har aldrig förlorat en final", "Liv är mycket säkrare som målvakt". Ja, en massa provocerande rubriker. Undrar varför journalister och hockeyexperter håller på så här.

Är det för att de ska "få rätt" när det verkligen är klart? Är det för att deras "röst" ska höras i bruset? Egocentrerat är ordet. För vad spelar det för roll vad de skriver, tycker och tänker. Det är väl ändå Färjestad och HV som ska spela om det och det är först när ett av lagen har vunnit 4 matcher som vi vet om någon "svek" och vilka som förlorade.

F1-race Australien

Ja, då var säsongens första F1-race avklarat. Spännande och händelserikt!

Jenson Button vann. Det är hans andra seger i karriären, så glädjen var inte att missta sig på. Två kom Rubens Barrichello. Båda kör för det nya stallet Brawn Mercedes. Det märkvärdiga i det här är att inget nytt stall har haft två bilar på podiet sedan 1954.

Att Toyotas Jarno Trulli kom 3:a är också väldigt roligt. Detta för att båda Toyotorna startade inifrån depån. Outstanding resultat, skulle jag vilja säga! (Kmmentar efteråt: Trulli fick tidsstraff och dalade ner i resultatlistan. Hamilton 3:a - lika sensationellt det. Startade 18:e.)

Debutanten Buemi tog poäng, vilket i sig är en sensation också.

En sak till som jag reagerade på som Barrichello nämnde på presskonferensen var att diffusern - som Brawn, Toyota och Williams blivit anmälda för - på hans bil fick sig en rejäl smäll i början på racet. Men han kom ju tvåa ändå! Visserligen med en massa tur i bagaget. Det torde innebära att Brawn-bilarna är starka ändå, utan sin specialbyggda diffuser.

Det blir mycket intressant att se hur McLaren och Ferrari kommer att reagera på det här. Ska de börja bygga om sina bilar med annan diffuser de också?

Sedan var den här KERS en intressant detalj i det hela. Ja, det blir en kul F1-säsong det här!


Årets räddning och årets mål

Du som läser det här och gillar Färjestad, gå in på länken här nedan och rösta.

Årets mål: Mikael Johansson, Färjestad

Årets räddning: Jonas Gustavsson, Färjestad

http://www.hockeyligan.se/index.php?article=3457

HV blev det alltså

Spännande avslutning på den här semifinalen. Går ju inte att undvika att dra vissa paralleller till semifinalen mellan HV och Färjestad 2006 när FBK gjorde avgörande målet när det återstod 7 sekunder.

Det lyckades dock inte Frölunda med. De är helt enkelt inte tillräckligt bra.

OK, HV alltså! Grabbarna ska behöva åka ner till bibelbältet ett par gånger - förhoppningsvis inte fler!

Hur ser statistiken ut för säsongen då mellan finallagen?

FBK har vunnit med 4-2 och 2-1 och förlorat en med 1-2 hemma.
HV 71 vann båda matcherna i Jönköping, 4-3 och 2-0.

FBK har dock 15 raka segrar på hemmaplan men som jag skrev nedan, så kom den senaste förlusten 11 december mot just HV 71.

Finalmotståndare

Ja, hur går det då i eftermiddag? Får Färjestad en finalmotståndare eller måste vi vänta till på måndag? Ja, för min del får de gärna spela 7 matcher. Men jag tror att HV vinner hemma nu. Och går emot mitt tips tidigare där jag tippat Färjestad - Frölunda i final.

Frölunda verkar vara lite väl ojämna. Trots att de har "Sveriges bäste målvakt", så har de uppenbarligen inte Sveriges bästa försvar.

HV då? Är det bra motstånd för oss? Historiskt sett har vi ofta problem med HV. Det som är vår största fördel nu - bortsett från all hockeytalang - är att HV vann förra säsongen. Färjestad borde vara hungrigare. Vi får ju också fler hemmamatcher. Glöm dock inte bort att det var just HV som vann senaste förlusten för FBK i LLA.

HV har heller aldrig förlorat en finalserie. Dessutom har de en massa spelare i 10-i-topp på poängligan. Usch, låter inte som att jag vill att vi möter HV.

Ja, snart drar matchen igång. Men först måste jag iväg och handla middag till Towe och mig. Per är i Rom (!) och Jesper hos sin pappa.

Bakom kulisserna

Tycker det är intressant att ägna en tanke åt Färjestads framgångar. Vad exakt är det som gör dem så bra? Redan första säsongen -74/-75 var de i final mot Brynäs - förlust visserligen. Men från den tiden pratas det bara om vilken dominans Brynäs, Leksand och Djurgården hade. Men man glömmer Färjestad.

Det finns svart på vitt att de har varit Elitseriens dominanter. Det är fakta. Inget att snacka om.

Men det jag funderar över är om det finns något ytterligare än bara vinnarkultur. När man lyssnar på hockeyexperterna under matcherna och i periodpauserna, så snackar de om Färjestad som om de verkligen var experter på föreningen. Men är de det? Knappast! Ingen av dem har spelat i klubben. Om man ska titta på de som snackar nu i C+ och kanal 5 och 9:

Calle Johansson = Frölunda, Washington, Buffalo och Björklöven.
Arto Blomsten = Djurgården, Winnipeg, Los Angeles, Frölunda, Västerås
Petter Rönnquist = Djurgården, Modo, Frölunda, Björklöven, Leksand
Thomas Johansson = Djurgården, Jokerit, AIK, Linköping

Intressant! Det verkar finnas ett mönster här. Har inte experterna spelat i Frölunda, så har de spelat i Djurgården. Hmmm... mycket intressant!

Vad är det då som kvalificerar dem till att sitta och ha synpunkter på Elitseriens dominant genom åren? Inget annat än att de kan hockey rent generellt förstås! Finns ju massor av erfarenhet.

Lek med tanken att Färjestad har speciella uppladdningar, speciella träningar, speciell mat, speciell försäsongsträning o s v. Sådant här vet inte dessa experter ett dyft om.

Varför kan inte C+, kanal 5 och kanal 9 försöka få in en hockeyexpert från Färjestadslägret under finalspelet? Nog måste det finnas många duktiga gamla spelare. Har bl a hört Jan Ingman på webradion.

F1-kval Australien

Har precis sett färdigt F1-kvalet, första för säsongen. Som vanligt körs racet i Melbourne.

Pole togs av snyggingen Jenson Button i nya stallet Brawn Grand Prix:



Bilen är rätt läcker också:

Intressant att ett nytt stall visar sig vara bäst. Så här långt iallafall. Hondastallet från förra året som övertogs av superstrategen Ross Brawn. Slängde ur Hondamotorn och stoppade i en Mercedes-motor. Ska bli intressant att se hur långt det kan gå den här säsongen.

Gurras hål

Någon hade scoutat Jonas Gustavsson för att hitta hans svaga punkter.

Faktum är att målvakten har 9 "hål", d v s det finns 9 ställen där pucken kan gå förbi målvakten. Av 7 av dessa 9 har JG över 90% i räddningsprocent - vilket tydligen är helt makalöst!

Men det som är intressant är hans svaga punkt - hmmm, är jag riktigt frisk som skriver det här? Men wtf, både Frölunda och HV har väl scoutat JG! Eller? Och skulle någon spelare/ledare i dessa lag läsa denna blogg, så blir jag bara stolt! ha ha

Nåväl, Gurras sämsta ställe är iallafall över plockhandsken. Där räddar han bara 72% av skotten. OK, då är jag väl skyldig till spionage eller något liknande.

Kärleksförklaring

Kanske inte. Men älskar man Färjestad, så är den här artikeln som en smekning runt hjärtetrakten. Då menar jag filosofiskt! Klicka på bilden för att läsa artikeln på Hockeyligans hemsida.


Finns fler bra målvakter i FBK

Färjestad har inte bara Jonas Gustavsson som supermålvakt. Vi har faktiskt en 3:e målvakt som heter Andro Michel. Inte många har hört talas om honom. Han har stått i båset som reserv några matcher i vinter.

Faktum är att han är kallad till landslagsläger med Tre Kronor! Jodå! Han ska få hjälp med att få upp tempot för han ska spela J20-VM. Häftigt!

Hur var det nu? Jo, visst ja! Färjestad hade ju ingen juniorverksamhet. Men hur går det här ihop då?

-----------------

Det här inlägget skrev jag igår, torsdag em. Varför publiceras det först nu?

Dicken kvar?

Hur najs vore inte det här? "Dick Axelsson kan bli kvar i Färjestad". Bilden är länkad till artikeln.


Är du en äkta FBK-supporter?

Känner du igen låten? Isåfall är du en äkta Färjestadssupporter!

Det är ett heavy metal-band från Falun som heter Sabaton. Låten heter "Ghost Division". Men har du hört låten tidigare? Och var?






Efter matchen...

Ja, då kom suddenmatchen till slut då. Den som jag har tippat hela slutspelet - åtminstone på bortaplan. Att den kom den 4:e och avgörande, trots hemmaplan, var egentligen inte förvånande.

Syntes direkt att spelarna inte tog ut sitt yttersta - framförallt i början på matchen. Men det tog sig! Kul match och jag var inte ens nervös. Jo, innan nollan spräcktes men det skrev jag ju om i inlägget här nedan.

Idag kl 10.00 gäller det att hänga på låset till Ticnet. 9 biljetter ska köpas till match 4 och man får bara köpa 6... Det ordnar sig! Jag har en plan! ha ha

Härligt att vi är i final igen! Det var ju ett par år sedan. Som Wallenheimo brukar säga: "man vet att det är vår i Karlstad för Färjestad spelar final". Än har inte våren kommit men å andra sidan har inte finalen börjat spelas heller så.

Ni kollar väl in fbkbloggen. Härliga inspelningar av Erik Granqvist.

Och en liten fågel har kvittrat i mitt öra att det är nog inte helt omöjligt att vi får ha kvar Gurra ytterligare en säsong.

Första perioden

Trodde aldrig jag skulle skriva detta - men det var rätt skönt att den där nollan blev spräckt. Missförstå mig rätt nu! Men det blev för stora proportioner med allt det där snacket. Det var ganska givet att SAIK skulle få åtminstone 1 mål idag. Vi får väl se hur det slutar.

Men allt snack om nollan och rekord hit och dit kan omöjligt ha lämnat JG oberörd. Det måste ha varit kameror och journalister framför och bakom honom hela tiden de två senaste dagarna.

Syns också på utespelarna att de tycker att "det här är ju klart nu". Emellanåt spelar de skiten ur Skellefteå och emellanåt slarvar man med passningarna och som vid 0-1-målet - missar markeringarna.

Ja, matchserien är troligen över men matchen är sannerligen inte över.

Tips för sista semi -09?

Jaha, dags för kvällens tips mitt i våffelyran!

Kommer Jonas att släppa in något mål? Kommer det att bli målfest för Färjestad? Kommer de ens att vinna den här vinna-eller-försvinna-matchen för Skellefteå?

Ja, det är förstås alltid svårt att tippa men som trenden har varit de senaste matcherna borde Färjestad vinna - men man vet ju aldrig...

Färjestad - Skellefteå 3-0 (tippar Per) 4-2 (tippar jag)

Frölunda - HV 3-1


Oooops! Våfflorna bränns vid!

3:e semivinsten bärgad

Vad mer ska man skriva? Laget fungerar som en maskin. Det mest nervösa idag var ifall Jonas skulle släppa in någon puck eller inte. Vinsten kändes ganska given tidigt i matchen.

6-0!

Elitseriens STÖRSTA NOLLA!

Jag är väldigt glad över att Färjestad har så bra scoutingverksamhet!

Jonas Gustavsson har nu slagit elitserierekord och inte bara slutspelsrekord - som jag skrev om i tidigare inlägg. Han är makalös!  Men man måste komma ihåg att han har bra hjälp från sina medspelare också.

Nu är Gurra bäst genom Elitserietiderna! Hur många minuter var det nu Johan Holmqvist hade hållit nollan? Kan inte låta bli. Hoppas sportjournalisterna i det här landet skäms!

Jo! Rekord-Gurra numera

Just det! Nu har Jonas Gustavsson slagit rekordet att ha hållit nollan längst i ett slutspel. Tidigare hade Henrik Lundqvist detta rekord men ikväll i period 1 när matchuret stod på 12:40 - då tog Gurra över det. Häftigt!

Precis sekunden innan kom en SAIK-spelare fri men "Sveriges näst bäste målvakt" räddade förstås! Undrar hur länge Johan Holmqvist har hållit nollan?

SAIK = Ryggsäckshockey

Dags att ta fram det här gamla begreppet. Ryggsäckshockey. Det är precis sådan hockey Skellefteå spelade i första perioden. Så urbota tråkig hockey från deras sida. Men de har väl inget val. Färjestad är helt enkelt för bra.

Semi 3

Hög tid för tips!

Nyss hemkommen från frissan - jodå, det blev hellugg och page men med en liten uppklippning där bak. Slingat förstås - "blondes have more fun"! ha ha

Nåväl, tipset innan middagen ska fixas. Sändningen börjar ju 18:30. Katterna skriker och vill att jag busar med dem. Framförallt Sonja vill att jag ska kasta låtsasmöss ut i hallen så de hamnar under mattan. Ett jäkla hallå på henne!

Tipset var det ja... är en aning uppskruvad nu.

Ikväll undrar jag om inte första förlustmatchen för FBK i det här slutspelet kommer. Men NEJ NEJ NEJ, det är så himla tråkigt med förluster. Alltså tippar jag vinst igen:

Skellefteå - Färjestad 2-2 (2-3 OT)


Tror inte Gurra klarar av att hålla ytterligare en NOLLA.

Den andra matchen:

HV71 - Frölunda 4-2


Nu börjar Sonja klättra på väggarna också. Helt otroligt - gå ut med dig, katten! De har kattlucka och kan gå ut precis när de vill. Men det är väl för kallt och blött ute åt fröken.

Vem beställde den här förbaskade snön då? Den skulle jag vilja ha ett snack med!

Nää, dags för lite lax och Creme BonJour med vitlök och örter åt Towe-stumpan och mig. Vi är ensamma hemma.

Bengaliska elden på ståplats

Det var tydligen en 17-åring som tände en bengalisk eld på ståplatsläktaren och på köpet brann även några flaggor, en väska och en jacka upp.

Idiot! Tydligen skadades ett par personer också.

"17-åringen togs, tillsammans med sina vårdnadshavare, in till polisstationen för förhör. Han släpptes sedan fri."

OK, "vårdnadshavare" innebär antagligen att allt inte stod rätt till längst upp. Som sagt - idiot!

4:e NOLLAN!

Helgjuten insats! 6-0! Kan man annat än imponeras. Härligt tifo tydligen men det fick vi ju inte se, vi som inte var i LLA. Tack, fbkbloggen som lade ut en film. Se nedanstående inlägg. Sista bilden är länkad till den.

HÄRLIGT! Och fantastisk stämning - TACK, KARLSTADSPUBLIKEN! Bästa insatsen den här säsongen!

Tifo Semi 2

Tyvärr fick vi tv-tittare inte se tifo:t i LLA eftersom kanal 5 ansåg att det var viktigare att vi fick se kommentatorerna. Så jäkla trist och trångsynt! Faan, skärp er!

Så här såg det ut iallafall - bilder tagna från olika bloggar, bl a fbkbloggen och VF-bloggen:





Att använda bengaliska eldar bland publik är väl inte det smartaste man kan gör...

Uppsnack!

Nu ångrar jag djupt att vi inte åkte till Karlstad idag. Sitter och lyssnar på uppsnacket Karlstads Nya Radio 92,2. Intervju med Perra - härliga Perra!


Men Towe och jag kommer igen - lita på det!

Omöjlig att motstå!

Ett inlägg som INTE handlar om hockey. Det är så gulligt, så man blir alldeles tårögd.


Semi 2 - TIPS

Dags för några rader innan eftermiddagens match. Måste ju faktiskt göra något annat en lördag än att bara sitta framför datorn och läsa alla artiklar och bloggar kring slutspelet...

Skellefteås media försöker gjuta mod i SAIK-spelarna och supportrarna genom att skriva "kan AIK vinna i Cloetta Center kan man vinna i Löfbergs Lila Arena också".

Vet inte vem de försöker lura. Faktum är att det har varit stor skillnad mellan Linköpings hemmastatistik kontra Färjestads hemmastatistik den här säsongen.

Linköping (42 poäng hemma) var seriens sämsta hemmalag medan Färjestad (64 poäng hemma) var seriens bästa hemmalag. Statistiken finns på hockeyplock.se.

Hur som helst gäller det att inte titta bakåt. Statistik är en sak - verkligheten en annan.

Hur går det då? Jag tippar:

Färjestad - Skellefteå 4-0


Hoppas det släpper lite i målfabrikationen idag. Vilka gör målen? Walllin, Åslund, Jönsson och Sevc.

Den andra matchen:
Frölunda - HV 71 3-2

DIF:s scoutingverksamhet

DIF:s scoutingverksamhet kan verkligen ifrågasättas.

Är det möjligt att de har missat både Jonas Gustavsson och Niklas Dahlberg? Båda från Stockholmsområdet; Skutskär och Vallentuna.

Båda målvakterna har spelat fantastiskt bra under hela säsongen och nu spelar de semifinal - mot varandra. Men det är klart att det är svårt att förutse hur spelare utvecklas. Det var väl ingen som trodde att Jonas Gustavsson skulle bli så bra som han har visat att han är. Han har ju dessutom fått bra hjälp av målvaktstränaren Erik Granqvist.

Men det här kunde Djurgården också ha fixat! Att de inte har tillräckligt med kapital är inte argument nog. Nej, deras organisation behöver nog ses över och framförallt deras scoutingverksamhet.

Tillfälligheter?

Hockeyexperterna ute i landet säger att Färjestad inte har stött på tillräckligt bra motstånd i slutspelet, att just motståndarna inte kommit upp i sin normala standard och blaj blaj blaj-snack.

Det vore - för just en sekund - väldigt intressant om de vände på resonemanget och tänkte att det möjligen, bara möjligen, skulle kunna vara Färjestad som gör dem dåliga eller kanske "inte så bra som de brukar".

Just när målvaktsprocenten kommer upp är det här resonemanget väldigt populärt. "Ja, Jonas Gustavsson har ju inte ställts på några egentliga prov" sitter de och säger med viktig basröst.

Är det då bara tillfälligheter - eller motståndarnas oförmåga - att JG har hållit nollan i 3, alltså TRE!, slutspelsmatcher (bortamatcher dessutom!). Och det är alltså tre matcher av 5! Eller är det helt enkelt så att Färjestad är så här bra att de gör motståndarna ineffektiva.

I ärlighetens namn har inte FBK varit speciellt effektiva framåt men det har ju räckt i och med muren där bak.

Men 3 NOLLmatcher av 5 - borde vara något slags rekord!

19:46!

Åhhh, vad skönt den pucken satt!!

Trots ett spel som har ett och annat att önska så vinner grabbarna ändå. Mycket bra!! Men det kändes ändå ganska tryggt.

Jonas Gustavsson är som vanligt säkerheten själv. Han fick ju även hjälp av en SAIK-spelare som stod helt fri och missade målet!  Men visst ska Jonas ha viss cred för den missen. Antar att spelarna försöker sätta puckarna nära ramen trots att målet är öppet. Om inte det hade varit Gurra som stod hade det antagligen blivit mål.

Men för att balansera det hela - FBK hade faktiskt ett par puckar som dansade på mållinjen också.

Så orkar Skellefteå vända det här då? Tveksamt. Ärligt talat tror jag det är kört för dem nu. De kanske vinner nästa match hemma men jag har mycket svårt att tro att Färjestad förlorar hemma 2 matcher.

Hannes Hyvönen

Undrar varför Hannes Hyvönen var och värmde i LLA i dag. Är det ett nyförvärv till nästa säsong? Nej, knappast. Men visst blir man nyfiken! Eller... kanske inte...

Kvällens tips

... kommer redan nu.

Är hemma idag därav inlägg under dagen. Har känt mig risig i snart två veckor och igårkväll när vi kom hem från restaurangen kom nog kulmen. Har sovit några timmar nu på förmiddagen. Katterna verkar något förbryllade...

Hur som helst... kvällens tips!

Tyvärr tyvärr tyvärr är nog en förlust att räkna med ikväll. Men jag vill inte tippa förlust. Går mig emot. Därför tippar jag oavgjort. Just det. Oavgjort. Och sedan kan det gå hur som helst.

Skellefteå - Färjestad 1-1 (1-2 OT)


Den andra matchen är ungefär lika svårtippad den men här bryr jag mig inte ett smack om hur det går. Jo, jag föredrar HV som slutvinnare - även om jag inte tror att det blir så.

HV71 - Frölunda 3-2

Hela semifinalserien tror jag slutar så här:
Färjestad - Skellefteå 4-2
Frölunda - HV71 4-3


Det innebär alltså - som jag redan tippat - Färjestad - Frölunda i final. Usch, vilken jobbig final känslomässigt. Framförallt de matcher Frölunda möjligen vinner. Hatar förluster!

Leksand och Pelle

Idag gråter Leksands sportchef ut i Aftonbladet och berättar hur besviken han är på sina forwards som inte levererar.

Ja, vad ska man säga? Jag skulle iofs kunna fråga sportchefen om han har en aning om varför Färjestad släppte Pelle Prestberg. Men det gör jag inte. Vill inte trampa på den som redan ligger.

Men Leksand och Pelle kommer igen
- det är jag helt övertygad om. Pelle är en joker som tyvärr är lite för upp och ner och det var väl anledningen till att FBK släppte honom.

Fira ikväll

Ikväll ska vi ut och käka  - IGEN!

Towe ska firas. Hon har fått sitt första jobb!! Heja, stumpan, vad du är bra!!

F1-start snart

Nästa helg är det säsongsstart för F1.

Nya regler gäller den här säsongen. Årets världsmästartitel kommer att gå till den förare som vunnit flest lopp, inte till den som tagit mest poäng. Det bestämde Internationella Bilsportförbundet på tisdagen.

Ärligt talat vet jag inte vad jag ska tycka om det. I de flesta andra sporter är det just jämnheten som brukar belönas. Att alltid vara bland de 3 bästa i varje race eller annan tävling eller vara jämnast under en serie i fotboll eller hockey eller vad det må vara för sport.

Det tycker jag är något man bör premiera. Men det tyckte inte Internationella Bilsportförbundet.

Hur som helst - kul ska det bli att det startar upp igen. Fortsatta sympatier för Kimi Raikkonen förstås!

F1-premiär - snacka om att våren är kommen!

MVP - Not JG

Jaha, återigen en spelare som anses bättre för laget än JG för Färjestad. Johan Davidsson har säkerligen betytt massor för HV den här säsongen. Men har han verkligen varit mer betydande för sitt lag än JG för FBK?

Läser på fbkbloggen att trots att FBK dominerat svensk hockey under 2000-talet har priset bara en gång under den tiden gått till en FBK-spelare (Ulf Söderström, 01/02).

Hur kommer det sig? Det är iofs inte så mycket att gräva ner sig i. Bara att återigen konstatera att hockeySverige verkar ha fortsatta komplex gentemot Färjestad. Undrar om inte det är fler än Karlstadspubliken som blivit bortskämda. Kanske har även hockeySverige olika nivåer för olika lag. En teori bara...

Uppenbarligen är det svårt att ta till sig att föreningen har lyckats med sin annorlunda juniorverksamhet (J20). Den får man FORTFARANDE skit för. Obegripligt!

Föreningen får även skit för att man tar hand om f d spelare som har spelat många år i klubben och därmed har ett stort hjärta för föreningen. Och hur mycket betyder inte det?! Jämför gärna med "inhyrda" tränare i andra klubbar och se vilket resultat det blivit!

Det är klart att en och annan lyckas men i det långa loppet tror jag stenhårt på FBK:s filosofi.

En sak till... många anser att Färjestad och dess supportrar är - ja, vad använder de för uttryck - "märkvärdiga", "högfärdiga", "kaxiga", ja, jag kommer inte på fler uttryck. Men i själva verket är föreningen ödmjuk och mycket ambitiös. Vill alltid framåt framåt framåt!

Men kom ihåg! Man väljer själv hur man vill se saker och ting. Positivt och glatt! Eller negativt och destruktivt! Välj bara!

Babben igår

Inga inlägg igår... Familjen var till SVT och agerad studiopublik åt Babben & Co. Programmet sänds på lördag.


Semifinalerna

Jaha, då blev det:

Färjestad - Skellefteå

Frölunda - HV71


HV hade tur med domaren igår. Vi var riktigt arga trots att vi egentligen inte håller på något av lagen.

LHC-SAIK-matchen somnade jag ifrån. Såg nu på morgonen vilka som avgjort. Kul!

Hur det går? Färjestad-Frölunda i final.

Antti-Jussi Niemi

Det som hände Niemi var riktigt riktigt ruskigt! Han riskerar att få framtida hjärnskador, enligt Expressen.se.

Sådant här får bara inte hända på en hockeyrink. Fruktansvärda skador - och det efter en tackling. Tacklingar som delas ut i parti och minut under en match.

Den här tacklingen var tydligen OK eftersom Mattias Tjärnqvist inte åkte på en utvisning. Men spelarna kan ju hamna i sargen på ett olyckligt sätt - vilket tydligen Niemi hade gjort.

Disciplinnämnden ska kika på tacklingen i efterhand. Kanske blir Tjärnqvist avstängd. Återstår att se. Men det är så mycket adrenalin som rusar runt i kroppen på spelarna när det handlar om kvalserie och slutspel.

Visa lite respekt för varandra, killar!

7:e och avgörande kvartarna

Så ska det äntligen avgöras. Känns konstigt att inte Färjestad har spelat på så länge. Nästan som att säsongen är slut men utan den där besvikna känslan eller glädjeruset. Men säsongen är ju inte slut!!

Hur går det i kväll då?

HV - Timrå 3-3 (3-4 i sudden)

Linköping - Skellefteå 3-3 (3-4 i sudden)

Ja, jag vet att det är samma resultat men jag VILL att de ska sluta så här. Varför då? Ja, varför inte. Alla experters tips far åt fanders då! Spännande med sudden också.

-----------------------

Det där snacket om att Färjestad och Frölunda nu får en fördel kontra deras resp semifinalmotståndare är nog mest snack. De lag som fortfarande håller på kommer att ha farten i kroppen medan de andra två lagen kommer att vara lite sega i benen.

Men visst är det bra att framförallt Färjestad får läka lite småskavanker här och där innan det sätter igång igen. Men ska jag vara pessimist - vilket går emot hela mitt väsen, så risken för förlust överhängande för både FBK och VF.

Men jag tar gärna en vinst. Jag är inte den som är den.

Ny frissa?

Måste gå till frissan. Är detta min nya frisyr? Fast blond då...


Ingen söndagsskola...

...för FBK-killarna. Blir imponerad av deras inställning. Frivillig träning nu på förmiddagen och nästan hela laget är på plats! T o m Totto är på is! Skönt att se. Förhoppningsvis är han tillbaka på torsdag.

Silly Season

Greger, Totto, Pelle och Norda i Leksand nästa säsong?

Hmmm... har Leksand blivit laget dit Färjestad skickar spelare som inte längre är aktuella av olika anledningar - främst av åldersskäl.

Skåre för de unga och Leksand för de gamla. Ja, varför inte!

OBS! Kulturinlägg

Bäst att varna innan någon börjar läsa...

Som jag nämnt tidigare finns det faktiskt (jodå!) plats i huvudet för mer än ishockey.  Även om det är svårt att tänka sig det nu i dessa slutspelstider.

Tittade på Kobra SVT Play, senaste avsnittet. Där behandlade man ämnet Svenska Deckare Som Slagit Utomlands, eller snarare författare. Det är förstås framförallt Stieg Larsson och Henning Mankell. Jag har läst samtliga böcker av båda, åtminstone vad gäller Mankells Wallander.

I programmet berättar man vilken succé detta har blivit och vilken marknadsföring detta är för Sverige. Kristofer Lundström nämner i förbigående att Sverige nu har gått om England (som varit världsledande) både vad gäller pop och nu även deckare.

Det här gillas ju på de fina kulturavdelningarna och det skrivs gärna om detta. Vad man däremot glömmer är - uhhh, håll i er! - DATORSPELEN!

Just det, datorspelsutveckling i Sverige. Detta är kultursektorns största exportsuccé, enligt IDG.se. Under 2008 investerades mer än en miljard kronor i svensk spelutveckling.

"Vi är större än Roxette, Henning Mankell och Stieg Larsson", säger Per Strömbäck på Dataspelsbranschen. Inte inom någon annan del av kultursektorn investeras i lika stora belopp."

"Att producera två Arn­filmer och en sex timmar lång tv-serie kostade ungefär 210 miljoner kronor, fördelat på två år, enligt siffror från SF. Under samma tid investerades mer än 300 miljoner kronor i den svenska spelstudion Dices projekt Battle­field Bad Company och Mirror’s Edge, utvecklade på uppdrag av amerikanska Electronic Arts."

"Sett till försäljning snarare än utveckling tyder mycket på att musikbranschen blev omsprungen redan 2003." 2003!!

=============================

Varför har ingen skrivit om detta?


Jag tycker det här är jätteintressant! Varför framhålls inte det här mer? Vi har jätteduktiga spelutvecklare i det här landet, ja, inte bara SPELutvecklare. Vi ligger LÅÅÅNGT fram inom systemutveckling över lag jmf med övriga världen. Framförallt inom det område där jag opererar. Det märks tydligt när vi träffar utländska kollegor.

Hur som helst - att skriva om att vi är duktiga och att det investeras miljardbelopp inom det här området är antagligen inte lika intressant för kulturskribenterna. Hela artikeln finns att läsa här ===>.

Wolfpack, härliga Wolfpack!

Detta går att läsa på deras hemsida, skriven av krönikören Krille i samband med utnämningen av Sveriges bäste målvakt den här säsongen och att NHL-scouterna "stod i kö" hos JG efter en av kvartarna. Underbart!

"To all the NHL-scouts

You have overlooked the best goalie in Sweden. It is not Jonas Gustavsson that had the highest SAVE%, 93.14 and the lowest GAA, 1.96 (ranking 1st in the league in both). It is in fact Frolunda Indians goalie Johan Holmqvist. He has been completely outstanding in Elitserien this season with flawless performances the entire season (except those four, five games when he played like shit and later exchanged).

Although he didn't have as many shutouts as Jonas Gutavsson (4 SO) in Farjestad, Johan Holmqvist (2 SO) is still the best goalie without a doubt. His stats this season was: SAVE%, 91.66 (6th in the league) and GAA, 2.17.

The playoff has really shown Johan's superiority. So far during the swedish playoff Jonas Gustavsson have played rather mediocre, SAVE%, 98.63 and a GAA of 0.33. Johan Holmqvist on the other hand has displayed a goaltending worthy of swedish former mega-star Tommy Salo with an impressive GAA of 3.00.

So if you are planning to sign one swedish goalie make sure it is Johan Holmqvist, winner of "Honken Trophy" 08/09.

The journalists are never wrong! Remember that!"

Kvalserien

Tittade lite på matchen Leksand - Södertälje igårkväll. Kul att SSK vann, förresten. Varför? Ja, jag vet inte.

Synd att AIK förlorade. Vilka håller jag på? Vore nog kul om AIK och Västerås gick upp igen. På så sätt har vi större möjligheter att se Färjestad på nära håll.

Flera fd FBK-spelare på isen. Tycker Prestberg har blivit lite ruffligare men det kanske är omgivningen och läget som har påverkat honom.

Höglund är som vanligt osynlig till han slår till framför kassen. Inga mål i går dock. Kul att höra kommentatorn prata om att Höglund är mycket disciplinerad på träning. Han är alltid där i tid och han stannar alltid till sist ute på isen. Verkar dedicerad till sitt yrke. Tänker också "mmmmm... vi vet var han är skolad!".

Mathias J är fortfarande pålitlig tekare och får ta de viktiga tekningarna i egen zon.

Ja, spännande fortsättning lär det bli men inte är detta mer spännande än elitseriens slutspel! Nä nä. Och betydligt sämre hockey är det också.

En rolig historia!

Plockat från VF-bloggen:

"Lilla Lasse gick i småskolan och en dag frågade fröken vad deras pappor jobbade med.

De vanliga svaren dök upp: polis, advokat, brandman, revisor, läkare osv. Men Lasse som vanligtvis var den mest aktive och brukade hålla låda jämt, satt tyst. Detta tyckte fröken var konstigt och frågade därför Lasse om inte han också skulle berätta för klassen vad hans pappa jobbar med.

– Min pappa ä dansere på en bögbar. Där tar han av sig alle klä'ra å danser näck framför en massa män som betaler'n för de'. Å betaler di riktigt bra följer han mä döm hem å så får di sätte på'n.

Fröken blev mycket förskräckt över detta och tog med Lasse ut i korridoren.

– Är detta verkligen sanning, Lasse?

– Näee, svarade han skamset, men farsan speler håcky i Frölunda å dä ä så jävla pinsamt…."

Skäms, Leksand!

"Damvippor" på läktaren. Vet inte ens vad detta fenomen heter. Trodde dessutom att dessa var utrotade - men uppenbarligen inte i Dalarna. Hoppas sannerligen att det här är den enda klubb som har sådana här. Skäms, Leksand!


Hockeygymnasium

Det snackas mycket om att Modo (Örnsköldsvik) och Frölunda (Göteborg) har hockeygymnasium och så bra ungdomsverksamhet.

Men jag undrar hur många som vet att det faktiskt finns ett hockeygymnasium i Karlstad också. Där fostras framtida Färjestadsspelare och bär fram arvet.

Undrar varför journalister "glömmer" bort sådant eller handlar det helt enkelt om att man inte gör någon heltäckande research. Man tar det som har skrivits tidigare för det är så bekvämt. Ja, säg det.

Färjestad i semi!

4-0 i kvartsfinalserien mot Brynäs. Rätt bra jobbat!

Perra sa: "dä ä gött å bli av me Brynäs". Vet inte vad han menade mer exakt. Kanske var det Brynäs ryggsäckshockey. Eller kanske "rushockeyn" som FBK-spelarna började ta efter. Eller kanske alla hakningar och slashingar... Ja, jag vet inte. Jag är ingen hockeytränare. Älskar bara mitt lag - SOM HAR GÅTT TILL SEMIFINAL I ÅR IGEN!! FY FAAN VA VI Ä BRA!!

Underbart, verkligen helt underbart att höra publiken skrika: "Sveriges bästa målvakt, ja vi har Sveriges bästa målvakt" ett antal gånger. Måste ha värmt Gurras FBK-hjärta.

Goren är fortfarande osynlig. Vad göra där?

En helt annan sak... jag tror att Patrik "säsongskortssnackare" och Peter Hammarström har varit hemma hos oss och satt upp en mick under bordet. Vad vi än pratade om, så var de bara sekunder efter och pratade om samma sak. Ibland berodde det förstås på händelser som var ute på isen. Men ibland var det helt taget ur luften. Scary!

Nu blir det en veckas vila för killarna. Ska vi eller ska vi inte åka till Karlstad nästa lördag? Ska vi åka en veckodag istället? Ja, vi har inte bestämt oss, min stumpa och jag.

Hörde precis att Timrå vann över HV i sudden igen! Den här gången lär det väl ändå inte vara några tveksamheter. Tänk om det blir Färjestad-Timrå i semi?! Usch läskigt eller Hurra hellre TIK än HV? Ja, vi får väl se. Det är inte klart än.

Linköping torskade mot Skellefteå och det var ju faktiskt rätt kul. Tänk om SAIK vinner även imorgon - då kan de avgöra hemma. Men men det är lååångt kvar.

Att Frölunda vann - återigen med 5-1 - kan man ju tycka vad man vill om. Antagligen blev väl Omark och Harju bortplockade igen och ingen annan tog ansvaret. Eller också var Frölunda helt enkelt bättre än Luleå.

Hög tid för rykten

Jojomänsan!

Timrås Johan Andersson verkar vara klar för Färjestad nästa säsong. Undrar om han är tänkt att ta Lee Gorens plats eller om man bara vill förstärka rent allmänt.

Markus Karlsson ryktas vara tillbaka i Karlstad nästa säsong. Läs gärna hans blogg här ==>.

Sedan skulle det inte förvåna mig ett dugg om Sterner spelar i Färjestad nästa säsong heller. Ja, inte Ulf då utan sonsonen Robin. Spelar nu i Skåre och är född -90. En tvåvägscenter och sådana gillar ju Färjestad. Kanske något även för min stumpa! he he

Ett superviktigt rykte om Mats Sundin och hans bröllopsplaner i sommar. Det ryktas nämligen att han har planer på att gifta sig precis nästgårds. Man kan ju gå igång för mindre! Eller inte...

BTW! Ett inte-rykte: Trist för HV att domaren inte upptäckte att det var offside vid segermålet - men sådana saker händer hela tiden. Ja, inte just sådana här sekvenser. Men domaren missar saker hela tiden. 4-domarsystem vore inte fel!

Ett till BTW!
Varför mobbar 5:an/9:an och Canal+ Färjestads-matchen? 3 på raken nu... Tur att man har råd med säsongskort!

Hög tid för tips

Visserligen 1,5 timme kvar till nedsläpp - men ändå!!

Färjestad - Brynäs 5-2
Inget att be för längre, Brynäs. Om FBK spelar Gurra i mål, lär det kanske inte ens bli 2 mål. Men vem vet, kanske spelar Pemmen Divis i stället. Det kan ju faktiskt vara så att Färjestad slappnar av eftersom de anser att det här är ju under kontroll och vi har ju hemmamatch imorgon igen... så varför ta ut sig? Vem vet? Jag vet efter kl 21.15 ungefär ikväll.

Linköping - Skellefteå 4-2
Linköping verkar vara det starkare laget även om SAIK kämpar förtvivlat. Vore förstås jättekul om svartgulingarna kunde överraska.

Frölunda - Luleå 4-3
Frölunda verkar ha kommit på hur de ska stoppa övertornelajnen. Har Luleå andra som kan kliva fram då? Det är frågan. Vi får väl se!

HV71 - Timrå 3-4
Tippar en liten skräll! Varför inte! Slutspelslagen var väl inte skraja för Timrå för intet heller... eller var det bara skrämselpropaganda. Nää, kom igen nu mitt-i-Sverige-laget.

Färjestadz

Dessa grabs - vad de hittar på!

Nog för att man brukar prata om dansbandsmusik och Värmland i samma mening (dock inte i mitt sällskap, eller hur, Bernt!) - men att blanda in Färjestad är nästan en styggelse. Kul bild dock!!



För den som inte känner igen põjkera, så kommer de här i tur och ordning: Jonas Gustavsson, Thomas Rhodin, Jörgen Jönsson, Peter Nordström, Jesper Mattsson och Emil Kåberg.

Resultat Kvart 3

Egentligen finns det bara en sak att säga - Jonas Gustavsson!!


Kvart 3

Tipset för kvällen:

Luleå - Frölunda 3-3
Tror Frölunda börjar få grepp om Luleå nu. Tippar oavgjort och sedan kan det gå hur som helst i förlängningen.

Skellefteå - Linköping 2-5

Tror även här att Linköping börjar få grepp om Skellefteå. Vore förstås kul om SAIK vann även den här...

Timrå - HV71 4-3
Timrå tar det här på hemmaplan - men tufft blir det!

Brynäs - Färjestad 1-3

Oj, vad svårt! Hoppas självfallet på ett ras för BIF. Men det verkar vara svårt för Färjestad att få igång anfallsspelet på allvar.

Domarnas blogg

Roligt att läsa domarnas slutspelsblogg. Framförallt inlägget med trash talk i kvartsfinal nr 2.

Skrattade högt när jag läst det. Jag uppskattar också att de inte berättar i detalj vad som sägs. Man skulle förmodligen förlora respekten totalt för spelarna.

Tänk om man själv skulle gå runt på jobbet och säga en massa under-bältet-kommentarer. Men det är kanske det man gör fast med andra ord och annan handling...

Spelarna har t ex svårt för att luta sig tillbaka i stolen, nersjunken med händerna bakom nacken för att visa upp sig. Istället tar de till annan mer fysisk handling.

Eller t ex en djup suck och titta upp i taket. Fungerar också. I ett mötesrum. Men knappast i en hockeyrink.

Gäller att markera och ta plats!

Säsongens målvakt

Johan Holmqvist - VILKET SKÄMT!

Jag har inget emot Johan Holmqvist men att rata Jonas Gustavsson är helt obegripligt!

Hur tusan resonerade man? Att journalister har ett svart öga till Färjestad är ingen nyhet men nog måste man väl ändå vara någorlunda professionell i sitt yrkesutövande.

Här lite statistik - stolen with pride från FBK:s blogg:

Jonas Gustavsson (1)   93,14 % räddningar
Johan Holmqvist (6)    91,66 % räddningar

Jonas Gustavsson (1)    1,96 insläppta mål i snitt/match
Johan Holmqvist (2)     2,17 insläppta mål i snitt/match

Jonas Gustavsson (4)    3 nollor på 42 matcher
Johan Holmqvist (8)     2 nollor på 49 matcher

Jonas Gustavsson har inte gjort en enda kass match i vinter, inte blivit utbytt en enda gång.

Johan Holmqvist har däremot blivit utbytt i 5(!) matcher där Frölunda förlorat stort. Bl a mot FBK i omgång 48 där han bytte vid 0-6 (matchen slutade 8-1 för FBK.

Nej, det här vara verkligen ett bottennapp från hockeyjournalisterna.

Bilder från en parkeringsplats - bl a

Måste bjuda på några bilder från igår. Finns ju en och annan värmlänning som kikar in här emellanåt...

 

Humor!

Det här är humor!

Enligt VF-bloggen samlas Färjestads alla gamlingar här inne. Eller alla som behöver behandling i alla fall.


Lee Goren

Magnus Nyström bloggar om Lee Goren i dagens Expressen. Detta angående artikeln i Sportbladet häromdagen. Har själv skrivit ett inlägg om att hans fru inte trivs i Karlstad.

Håller med Magnus. Varför går Goren ut med detta nu, i slutspelstider? Varför skapa oro i truppen? Nej, det var verkligen lågt. Nästan som GlocalNet... jo, jag vet. Den var dålig...

Mellandag...

Efter att ha suttit i bilen ett antal timmar under söndagen var det dags att kolla in inspelningen från matchen igår. Det blir lite annorlunda att se en match en andra gång - framförallt när man vet utgången.

Igår tyckte jag matchen var tråkig men det berodde antagligen på att Färjestad inte fick ut så mycket av det spel man är van vid. Idag ser jag samma sak men eftersom jag vet att de kommer att vinna blir det inte samma frustration.

Ståplatspubliken är helt enorm! Towe och kussarna hjälpte till bra där. Towe har förresten en fin inspelning på sin blogg. Hoppas bara hon inte lägger upp filmen där jag och min mamma får ett spel i köket...

I bilen hem satt jag och funderade på hur Perra och Sammen ska formera kedjorna om Micke Johansson är skadad även i morgon. Varför inte följande:

Goren - Wallin - Åslund
Paulsson - Mattsson - Axelsson
Kåberg - Bastiansen - Holtet
Nordström - Jönsson - Somervouri

Somervouri och Åslund skulle man också kunna byta plats på. Men samarbetet mellan Axelsson och Paulsson borde man nyttja bättre. De verkar ha funnit varandra fint.

En annan sak också... Många hävdar av okunskap att Färjestad inte har något juniorlag. B.ll Sh..t säger jag. Våra (våra?) juniorer spelar i ett lag som heter Skåre och gissa vad! Jodå, de håller på att kvala. Till vad? Jo, till Allsvenskan!

Igår vann de och gissa vad segerskytten heter? Jo, han heter Sterner. Bekant? Den som påstår att Färjestad inte har något juniorlag vet inte ett skit! Ursäkta språket, men jag blir så himla trött på folk som inte vet ett smack men ändå hävdar att de har rätt.

OK, lugn och fin nu. Slutspelsadrenalin även hos mig, tror jag.

Imorgon är risken för förlust överhängande. Men isåfall finns chansen till två raka hemmamatcher - som vi borde ta. Brynäs har ju inte vunnit en slutspelsmatch sedan - var det 1977?? Mot Färjestad alltså.

Såg att det inte var slutsålt i vare sig LLA eller i Scandinavium. Vad är detta? Kom igen nu, folket!!

Reflektioner kvart 2

Ja, herregud, vad ska man säga!

Egentligen var matchen SKITTRÅKIG! Enda höjdpunkterna var FBK:s 2 mål. Men oj, vad tätt det var. Och vilken hög forechecking Brynäs körde med. Så irriterande som hemmasupporter att laget inte kom ur zon som de brukar.

Passningsspelet flöt inte på som det brukar. Brynäs har verkligen kommit på ett sätt att få Färjestad ur balans. Som tur är, så är FBK såpass bra att de kan ta sig ur det här famntaget ändå.

Vi satt riktigt bra! Längs förlängda mållinjen - Brynäs sådan - i period nr 1 och 3. Vi såg alltså mål nr 2. Det var nära några gånger. Bl a när pucken dansade på mållinjen men målisen räddade till slut.

Towe och kussarna stod på ståplats och där var det tydligen drag! En film därifrån får hon ta och ladda upp på sin blogg så småningom.

Hur som helst! Matchbilden är inte intressant längre. Det som är intressant är att det står 2-0 i matcher till Färjestad. Men jag måste tillstå att Brynäs kämpade heroiskt.

Jo, en sak till! Perra och Sammen måste fundera över om de ska ta och sätta ihop Paulsson och Axelsson med en klipsk center i en kedja. Andra matchen i rad som de får till otroligt spel! Fundera på det åtminstone, P o S!

Jo, en liten sak till... JONAS GUSTAVSSON!!!!

Gorens fru vantrivs...

Ett sista inlägg innan vi drar...

Jaha, Gorens fru vantrivs och då ska han riva upp ett 2-årigt kontrakt som han skrivit med Färjestad. Visst är det tråkigt att hon inte trivs men måste hon ha landsmän omkring sig för att trivas? Det är åtminstone så man framställer det i media.

De flesta i Sverige pratar engelska och jag har svårt att tro att kanadensare är så väldigt annorlunda än svenskar. Vore förstås skillnad om det vore en japan eller afgan (säger man så?). Men en kanadensare...

Kom igen nu, Loob och Rundqvist. Be era fruar fixa något tea party eller tupperwareparty eller vad tusan som helst. Båda borde kunna engelska efter ett antal år utomlands.

Ansträng er nu för att behålla Goren!


Kvart 2

Innan vi drar iväg till Karlstad - 30 mil enkel resa - är det dags för ett tips.

Färjestad - Brynäs 4-1
Blir säkert en tight match även den här men hemmaplan gör att killarna slappnar av mer och producerar framåt.

Frölunda - Luleå 2-3
Frölunda kommer inte att ge Luleå samma utrymme en gång till. Men jag hoppas ändå att indianerna får sig en tankeställare igen.

Linköping - Skellefteå 5-2

Tror Linköping vinner ganska solklart den här matchen.

HV71 - Timrå 3-3
Oavgjort vid full tid. Tror HV har blivit lite omskakade av Törnberg-rubrikerna. Vilka som vinner i sudden? HV.

"Korthuset som gick upp i rök"

I dessa "Män som hatar kvinnor"-tider finns ett mycket roligt kåseri att läsa i dagens Computer Sweden.


Kåseriet handlar om en parodi - förstås - på Stieg Larssons roman.

Huvudrollen har Lisbet Cylinder, kallad Silly, och stjärnreporten Mikael Taklök, kallad Karlsson på Taket.

Hon får hemliga meddelanden via text-tv och Mikael Taklök har precis frikänts för mordet på Ivar Krüger. Han går igenom alla telefonkataloger för Stockholm från 1940-talet. Systematiskt går han igenom bokstaven W på samtliga. Hon har ett hål i huvudet så stort att man kan se Klara kyrka igenom det. Där sätter hon en titanskruv och springer vidare - typ.

Ja, man måste läsa det själv för det går inte att sammanfatta i ett litet blogginlägg. Jag skrattade högt när jag läste det. Underbart!

Instruktionsfilm

Jodå, en sådan är framtagen utifrån matchen igår.

Så här skriver Kalitzki i sin krönika:

"...inget lämnas åt slumpen – redan i natt, i bussen över skogen, gick coacherna igenom matchen på datorn och fann ett och annat att peka på.

Och Erik Granqvist, målvaktscoach, videocoach och med sexton andra jobb, inklusive det senaste; bloggfilmare åt webredaktionen, redigerade ihop en liten instruktionsfilm. Allt för att göra maskinen ännu effektivare."

Nu vet jag inte hur de andra lagen hanterar sin situation - men nog måste man ändå imponeras av detta Färjestad. Detaljer, detaljer, detaljer! Allt ska finslipas och bli bättre.

Jönsson - Nordström

Intressant noterat av SVD:s Janne Gunnarsson:

"... En liten grupp tillresta FBK-fans bevittnade början till slutet för ett av svensk hockeys största radarpar genom alla tider: Jörgen Jönsson och Peter Nordström.

Efter säsongen lägger Jönsson av, liksom troligtvis även Nordström.

Och visst visade duon vägen.

Till utvisningsbåset.

Av Färjestads 14 utvisningsminuter stod duon Jönsson-Nordström nämligen för tio."

Tänkte'ntepåde'... Men så var det förstås. Kan ha varit därför Perra bänkade Norda i 3:e...

Reflektioner Kvart 1

Visst är det märkligt med media att de fullkomligt sänker Frölunda efter förlusten mot Luleå men ingen - notera INGEN - skriver något om att Linköping gjorde ett dåligt val när de valde Skellefteå.

Även Linköping förlorade igår. Visserligen inte med en massa mål men ändå... Linköping valde före Frölunda och hade möjligheten att välja både Timrå, Skellefteå och Luleå - om jag inte missminner mig... Nej, inte Luleå.

Hur som helst ska det bli mycket intressant att se vilka lag som vinner imorgon. De sämre rankade lagen måste vinna en bortamatch för att ha en chans. Kanske kommer en sådan vinst imorgon? Det kommer att ge en indikation på om valen var rätt eller inte.

Brynäs måste förstås vinna 2 bortamatcher... Inte en helt omöjlig uppgift för dem. Om FBK börjar tumma på ett och annat, så blir det match igen. Att FBK kände av favoritskapet märktes igår, enligt Perra. Och han om någon känner ju laget.

Jo, en sak till... "halleluleåstämning i Coop Arena" var rätt kul, tycker jag! GP.se.

Upphaussning

Luleå haussas upp något enormt efter storsegern mot Frölunda igår.

"Var du nykter, Dahlén, när du valde Luleå?"
"Luleå har inte spelat så bra sedan 1996 - och alla vet hur det slutade."
"Frölunda kommer att åka ur slutspelet fortare än någon anat."

osv osv.

Men notera att det här är en serie på 7 matcher. Jag tror att Frölunda kommer igen och att den här serien kommer att kräva samtliga matcher. Att sedan Luleå tar hem den här kvarten i slutändan är en annan historia.

1:a kvarten avklarad

0-2!! Gurra håller 0:an!!

Läste på FBK-bloggen där Jörgen Kalitzki skriver: "Se upp för Jönsson och Kåberg".

Vad han menade var att de såg hetast ut på värmningen. Och nog fick han rätt! Åtminstone vad gäller Jönsson. När var JJ inblandad i ett slagsmål senast? Ikväll var han det iallafall. Nog såg han het ut alltid!

Sevc slarvar! Trots det har han mest istid. Något gör han bra iallafall.

Gurra får flest skott på sig och håller 0:an. Kändes inte som han behövde göra några avgörande räddningar direkt. Såg otroligt stabilt ut.

Och när vi sitter i soffan och säger "Färjestad gör en mycket stabil bortamatch", så säger expertkommentatorerna precis samma sak. Vi är inte helt borta med andra ord...

Tekningsstatistiken brukar Brynäs vinna stort - men inte ikväll!

Kunde också notera att Perra och Tommy drog ner på kedjorna i 3:e. Spelade på färre folk. Konstig svenska...

Nåväl, Brynäs kämpade tappert men kom inte så långt. Ser ut att bli en ganska enkel kvartsserien för Färjestad - till skillnad från de andra topplagen.

Den seger som satt skönast (bortsett från den givna) var den uppe i Norrbotten. Åhhh, vad skönt att Frölunda fick däng!!!


Kvartsfinal 1

Äntligen dags!

Har noterat att det dykt upp massor med slutspelsbloggar. FBK har en (tackar ödmjukast!), NWT har en och VF har en. Det blir fullt hus med att följa alla dessa bloggar. Men självfallet är det FBK:s egen som är det absolut mest intressanta!

Får kosta på mig ett tips också:

Brynäs - Färjestad 3-4
Tror det blir jämt i kväll. Brynäs vill nog hemskt hemskt hemskt gärna vinna den här första matchen. Och det kanske de gör... Men jag tippar ändå förlust för BIF.

Luleå - Frölunda 5-3
Ska Luleå vinna den här matchserien - som jag tippat - så måste de vinna den här första matchen.

Skellefteå - Linköping 2-5
Tror det blir en ganska enkel historia det här, för Linköping. Men jag har gärna fel!

Timrå - HV71 4-3
Kanske kanske kan Timrå-laget överraska och vinna någon match på hemmaplan. Den här bör det isåfall bli.

Let the show begin!!

Gerber varm igen...

Tur det!

Inatt blev han klar för Toronto. Innebär troligen att han inte kommer över till Elitserien nästa säsong.

Jonas Frögren ner till farmarligan. Jonas hade vi gärna tagit tillbaka. Men vi har ju faktiskt ett rätt bra lag nu.

Backproblem?

Lite oroande att läsa att vi har både Thomas Rhodin och Ari Vallin skadade. Totto är värdefull i powerplay medan Vallin vet jag inte var han är värdefull...

Vi har väl tillräckligt med backar ändå:

Martin Sevc
Johan Motin
Arto Laatikainen
Dominik Granak
Jonas Holös
Jens Skålberg

Som reserv kan vi ta in Per Johnsson, Perras son. Mattsson är rätt duktig där också...

Omklädningsrum

Intressanta inlägg varenda ett - eller hur! Slukar allt kring hockeyn i väntan på att slutspelet ska ta fart.

JJ fick frågan kring vilka omklädningsrum han tyckte var bäst och sämst i elitserien. Här är svaren:

Sämst:
- Luleå och Södertälje
Slitna, gamla, dåligt utrymme, ofräscha.

Bästa:

- Hovet
Bra utrymme, riktigt bra trots gammalt.

Ja, intressanta inlägg som sagt... Jag måste faktiskt erkänna att jag tyckte det var intressant!

FBK-bloggen

Här en till blogg att följa för den som inte går in på Färjestads hemsida ->.

Bild från bloggen... Hoppas ingen tar ut något i förskott bara... Blir lite orolig när jag ser en sådan här bild. Herregud, man ska väl spela om det också!


Första kvarten hemma!

På lördag spelar Färjestad första kvartsfinalen hemma och vi ska dit!


Nyström om Wallin

Trevlig krönika av Magnus Nyström i dagens Expressen:


Då var kvarten klar

Färjestad valde Brynäs. Slutar 4-1 som serie. Om Brynäs ens vinner någon match...

Linköping valde Skellefteå. Den här matchserien slutar 4-2.

Frölunda valde helt otippat Luleå. Den här matchserien slutar 2-4. Otroligt skönt om Luleå kunde slå ut "gamla impotenta indianer". Sa han verkligen så i Hockeykväll, kommentatorn?

HV71 hade inget val utan fick nöja sig med Timrå. Varför är alla lag så rädda för Timrå? HV vinner matchserien med 4-2.

Färjestad i grönt!

Har jag inte varit inne på det här förut?!!

Färjestad spelar i grönt under slutspelet.

Jag kan nästan garantera att det blir grönt även nästa säsong. Helt rätt! Den gröna tröjan är sååå mycket snyggare än både den svarta och den vita.


Män som hatar kvinnor!

Nyss hemkommen från bion och med varsin pizza i handen. En bra söndag!

Filmen var suverän! Som sagt tidigare, jag har ju läst boken vilket de andra inte hade. Men de var mycket nöjda även de!

Alla hade dock en eftersmak i munnen som liknade lite äckel - men det är ju det filmen går ut på.  Filmens eller snarare bokens titel är ju rätt talande. Mycket starka scener. En del så starka att man inte orkar titta på dem.

Mycket bra skådespeleri av samtliga. Bara att hitta en skådis som liknar Lisbeth Salander är en bedrift och att hon sedan gör tolkningen så bra är en ännu större bedrift.

Hela Sveriges skådespelaretablissemang är med - känns det som. Men det är ändå bra! Jag är ju annars rätt kritisk till svenska filmer. Oftast p g a det svenska talet, d v s det Dramatiska Teatern-svenskan. Kan reta mig till vansinne! Man pratar inte så tillgjort i verkligheten och för mig är trovärdigheten det viktigaste när jag ser en film.

I den här filmen, "Män som...", tycker jag faktiskt att skådespelarna har lyckats tona ned just det. Finns en och annan som inte kan låta bli men jag köper det.

Gå och se filmen om du inte redan gjort det!

RSS 2.0