Allhelgonahockey

Dags för hockey igen... det är väl det enda roliga så här års.

Luleå - Timrå  5-1
Mitt tips: 3-2 (rätt vinnare iallafall!)

Otroligt svårtippad match. Båda lagen är i desperat behov av poäng.

Djurgården - Frölunda 3-6
Mitt tips: 5-1 (uselt tips!)
Hoppas verkligen att Djurgården tvålar till göteborgarna. Vore det här en fotbollsmatch skulle man klassat den som högriskmatch. Men inte i hockey - HEJA HOCKEYN!!

HV71  - Färjestad 4-3
Mitt tips: 2-4 (uselt tips detta också!
Hoppas det lossnat lite för FBK, men det borde vara mycket höga odds på detta resultatet. Troligen inte på vinnare utan på antal mål. Men w t h jag måste ju få önska!

Södertälje - Brynäs 4-1
Mitt tips: 3-1 (mycket bra tips!)
Södertälje har kanske fått lite vind i seglen efter vinsten på övertid igår.

Modo - Rögle 2-3
Mitt tips: 1-4 (hyfsat tips!)
Hoppas på fortsatta segrar för skåningarna.

Karlstad

Matchen igår var en höjdare. Expressen gav den bara 2 getingar. Kan omöjligt ha sett samma match eller också är journalisten djupt djurgårdstroende.

Enda smolket är att det fortfarande är förtvivlat svårt att göra mål. Fanns 44 chanser! och en straff. Stackars Micke Johansson. Han är helt enkelt inte kompis med pucken så här långt inne på säsongen. Men det kommer!! Igår försökte han sig på en liknande straff som den här ->.

Peter Nordström är en fröjd för hockeyögat också. Han kommer att bli otroligt nyttig för laget om han får vara skadefri - men det visste vi ju redan! Åtminstone vi som har koll på FBK.

Emil Kåberg återigen. Vilken kämpe. Han ger aldrig upp. Härligt att se. Däremot ger jag inte många euro till Per Åslund. Skärp dig, grabben! Du måste ta lite utrymme och vara lite tuffare. Det där småduttandet ger inga SM-guld i april.


***

Oj, vad många bilder Towe tog under matchen. Kommer kanske hit så småningom. Även en liten film - kanske...

Ooops Per - censur för dig: Idag har vi shoppat loss på Bergvik i Karlstad. Även IKEA fick ett litet besök, liksom ecco-shopen inne i stan.


Rögle

Innan vi åker ett inlägg om Rögle som jag läste i Expressen, skrivet av krönikören Magnus Nyström. Läs här:

-->

Citat:


"Och jag blev imponerad när jag läste följande citat av 26-årige Jürgen Penker häromdagen:

 - Jag har spelat i bra lag förut, men aldrig varit en del av ett lag med så stark sammanhållning. Vi är som en stor familj. Alla jobbar hårt för närmaste lagkompis ute på isen och alla gläds uppriktigt med varandras individuella framgångar. Det har jag aldrig upplevt förut på elitnivå."

***

Trots att jag inte håller på Rögle, så blir jag tårögd när jag läser det. Varför kan inte Färjestad uppnå detta? För många importer? Ligger nog en del i det. Men vi har 9 nya spelare i laget, så det är väl inte så konstigt att man inte fått ihop laget än. Å andra sidan har jag ingen koll just nu hur många nya det är i Rögle. Skulle vara intressant att kolla upp men nu hinner jag inte. Towe står och gapar på mig...

Sixten

Oj, nu bara sprutar det blogginlägg från mig. Jag väntar på att Towe ska bli klar, så vi kan dra iväg till K-d någon gång. Hon är rätt seg - kolla tidigare blogginlägg.

Nåväl, vi håller på att renovera badrummet och det blir ju en hel del spring i trappen av snickare, rörmokare, elektriker och gud vet vilka människor.

Men varför bry sig om det när man är katt? Får jag presentera Sixten:


Barbarer

Läste i DN igår att en kvinna blev stenad till döds i Somalia för äktenskapsbrott. Man undrar verkligen vad det är för barbarer som finns ute i världen. Man blir också otroligt tacksam för att man lever i det mer humana Sverige.

Läs artikeln här ->

DN hade tagit bort den av någon anledning...

Tre Kronor

Fd hockeybossen i Sverige Rickard Fagerlund tycker att man ska flytta VM till september eller "lägga ner skiten". Vad jag inte förstår - antagligen beroende på att min "pengahjärna" är avstängd - är varför man inte lägger hockey-VM vart 4:e år. Det skulle innebära att det fick större status bl a.

Vartannat år spelas OS och vartannat år blir det VM. Men som sagt, jag har väl inte slagit på den finanserande delen av min hjärna...


Towe

Towe var ute igår kväll och firade någon som fyllde 18 och kom hem runt 3-tiden i natt. Eftersom vi ska åka till Karlstad vid lunchtid idag var det dags att väcka henne tyckte jag. Men hon var inte riktigt övertygad om att det var nödvändigt...:



Och visserligen har vi sagt åt henne att dricka mycket vatten när hon är ute och festar men det här är väl ändå att ta i...:


I bakgrunden mina mysiga kids när de var små. De är fortfarande mysiga! ha ha

Fd FBK:are

Gick in på deras hemsida för att kolla in hur det går för Mathias Johansson. Blev smått imponerad av den faktiskt - hemsidan alltså. Där har verkligen FBK:s webhemsnickeleverantör något att kika närmare på.

(Sidospår: FBK:s hemsida är nog den sämsta i hela elitserien och märkligt nog är det här det finns pengar...)

Nåväl, hur går det då för #37Matte? Och #14 Högga ochså för den delen? Eller varför inte #10 Prestberg?

Poängligan:
Högga ligger 5:a
Matte finns inte med bland de 25 bästa - men han är ingen poängspottare heller.
Pelle ligger 7:a

Antal gjorda mål:
Högga ligger 2:a - ha ha han har alltid varit en "egon"
Matte finns inte med bland de 22 bästa
Pelle ligger 4:a - heja Pelle!

Bäste tekare (var ju tvungen att få med Matte någonstans i statistiken!):

Höglund finns förstås inte med - han tekar inte ofta
Mathias ligger på 15:e plats - vilket är mycket förvånande! Han brukade ju vara bland de bästa tekarna i elitserien.
Prestberg är inte heller någon tekare direkt. Finns inte med på listan.

Heino-Lindberg ligger med sina 92,24 i räddningsprocent 3:a i tabellen. Leksands målvakt leder.

Finns förstås fler fd FBK:are men jag orkar inte kolla upp allihop (Greger och Calle Steen. Kanske fler...?).

Nog trodde jag att våra fd Färjestadsspelarna skulle dominera mer i hockeyallsvenskan - men icke sa nicke. Bra nivå på allsvenskan eller sämre nivå på elitserien än vad alla hockeyexperter anser. "Bästa serien i Europa. Näst bästa serien i VÄRLDEN". Ska bli intressant att se om så verkligen är fallet i Champions Hockey League. Det borde ge en hint iallafall.

Mysigt värre

När man tittar ut genom fönstret sådana här dagar är det lätt att tänka tillbaka till sommaren och önska att den var här igen. Men å andra sidan - om det var sommar jämt skulle vi ju aldrig behöva längta dit. Måste man längta då? Ja, varför inte. På så sätt uppskattar man ju tillvaron på ett bättre sätt.

Bjuder på en bild från i somras när Per och Jeppe lekte utanför huset. Per hoppar i vattnet och Jeppe ligger på madrassen. Det blev en del rätt roliga bilder när de höll på. Djupet här är ca 3 meter, så Per har precis hoppat från bryggan.


Frukostdrömmar

Jeppe höll mig sällskap när jag tippade kvällens omgång - något drömmande. Han hoppas förstås på att Djurgården ska vinna över Färjestad ikväll - men se, där kan han "dream on"!


Omgång 30/10

30/10
Frölunda - Luleå 3-1
Mitt tips: 3-4
Luleå verkar vara inne i ett stim och jag har verkligen ingen lust att tippa Frölunda som segrare.

Färjestad - Djurgården  2-1
Mitt tips: 3-3
Usch, den här matchen är svårtippad. Hoppas självfallet på seger eftersom vi ska dit och titta men Djurgården har bra statistik på bortaplan medan FBK har dålig statisk hemma. Hmmm... oavgjort kanske?

Södertälje - Linköping 5-4 OT
Mitt tips: 1-3
Nää, jag tror inte SSK:s kurva vänder efter vinsten på Hovet. Möjligen kan de knipa en poäng tack vare att LHC har ett tufft spelschema - som väl alla har blivit varse nu...

Brynäs - Rögle  1-2
Mitt tips: 2-5
En till svårtippad match men jag tror Rögle har såpass mycket vind i seglen nu så att de kan ta en 3-poängare i Gävle. Dessutom verkar verkligheten ha kommit ikapp Brynäs.

Timrå - Modo 0-4
Mitt tips: 4-2
Länsderby! Kan gå hur som helst men jag hoppas Timrå vinner.

Skellefteå - HV71 5-1
Mitt tips: 4-1 (Bra!!)
Tippar mer med hjärtat än med bra analys. Möjligen kan mitt tips ha påverkats av alla skriverier kring HV:s hårda spelschema - som de för övrigt var med själva och påverkade.

Löfbergs Lila Arena

Imorrn drar vi äntligen iväg!! Jag älskar sådana här tillfällen!!



Nu förlorade ju även Djurgården igår, så det ska bli en intressant match. Båda lagen är förstås extra taggade.

Frukost imorse

Kom ner till kylskåpet och upptäckte - till min fasa! - att min turkiska yoghurt var slut!!

Vad göra?? Ja, det enda som fanns att göra - en LowCarb-macka med ost på. Och då snackar vi inte 2-3 skivor ost...



Ursäkta det smaklösa i att lägga upp en bild där man kan se var jag bitit - men jag vill bara illustrera mängden ost. Kom ihåg att det är viktigt att äta mycket fett för att hålla sig mätt. Kolhydrater är bara utfyllnad.

Kvällens omgång

Skellefteå - Timrå 3-4 OT
Mitt tips: 5-2


Modo - Brynäs 6-0
Mitt tips: 1-4


Djurgården - Södertälje 3-5
Mitt tips: 3-1

Jag är helt fel ute i varje tips. Hmmm... det här är verkligen en märklig säsong.

Såg Hockeykväll på svt.se och blev inte direkt förvånad av Wikegårds utspel om Färjestad återigen. "Jag känner inte igen Färjestad - ingen fart, ingen vilja". Skitsnack! Undrar hur många matcher han har sett Färjestad spela den här säsongen egentligen. Jag lovar att det inte är 60 minuter ens!

Det är inte spelet i sig det är fel på. Det är full fart, passningssäkert både i anfallszon och försvarszon. Mycket bra spel i numerärt underläge - där man faktiskt ligger 2:a! Däremot finns det förstås ett och annat att önska i spel i numerärt överläge - där man faktiskt ligger näst sist! på 13,85%.

Men man får ju helt enkelt inte in pucken i mål. Och det finns förstås en massa anledningar till varför det är så. Hade Perra och Tommy en hint om varför, så hade de naturligtvis gjort något åt saken. Näää, mycket sitter nog i huvudet på killarna.

Nu får vi bara hoppas på en seger mot Djurgården (förlåt, Per!) på torsdag. Jag och Towe åker dit och jag har banne mig inte tänkt se en förlustmatch LIVE! När vi väl åker dit ska det bli VINST!


Härligt! "Norda" tillbaka

Följande går att läsa på Färjestads hemsida:

"Laget ville tränarduon suga på till timmarna före matchstart - men en nyhet är att Peter Nordström kommer att göra comeback.

  - "Norda" är med på fyra linor och kommer att få istid, säger Tommy Samuelsson som matchar fyra kedjor och tre backpar.

Tränarduon är noga med att poängtera att det handlar om något av en smygstart för Peter Nordström.

  - Kom ihåg att han inte spelat en match sedan 5 september och bara spelade totalt 19 under hela fjolåret så förstår alla att det tar lite tid, säger Samuelsson.

Nordströms ljumskar har svarat bra på den senaste veckans träning och han är nu redo."

Äntligen har pengen trillat ner, Bengan!

"Debutant i Tre Kronors mål"

Länk till artikel:


Jonas har verkligen visat att han förtjänar den här chansen. Ligger fortfarande etta med bästa procenten insläppta mål. Sedan får Wikegård vara hur träig och insnöad som helst genom att påstå att det finns bättre målvakter än JG i elitserien. Men han skulle inte ens erkänna en FBK-målvakt även om han hade 100% i räddningsprocent.

Wikegårds trovärdighet är på fallrepet - men det är ju inget nytt.

Kvällens omgång

Luleå - Färjestad  1-0
Mitt tips: 2-4
(måste bli vinst!)

Rögle - Frölunda  6-3
Mitt tips: 3-1
(måste bli förlust!)

Linköping - HV71 1-2 OT (Bra tippat!!)
Mitt tips: 3-3
(måste bli oavgjort!)

Jobba hemifrån idag

Hade planerat att jobba hemifrån idag men jobbdatorn vägrar att samarbeta med mig. Det finns ett och annat jag kan göra ändå men jag hade ju tänkt att planera teambuildingdagen i november.

Har över 70-timmars plusflex, så det är inte hela världen om jag tar en dag till att slappa lite.

En ledtråd till vad vi jobbar med kommer här - en Dilbertstrip:


Renovering av badrum

Nu har vi hållt på att renovera badrummet sedan början på augusti och det är fortfarande inte klart. Byggfirman klantade sig rejält och räknade fel på kaklet bl a. De sa att vi behövde beställa ca 5 kvm men det visade sig att vi behövde 15 kvm. Ganska stor skillnad. Dessutom tog det 2-4 veckor innan vi fick beställningen. En beställning vi fick göra vid 3 tillfällen eftersom de även räknade fel en 2:a gång.

Byggfirman har faktiskt avskedat den projektledare som hade hand om vårt projekt. De måste ha gått med en rejäl förlust vad gäller vårt arbete. Vi går på fast faktura s a s.

Men det var riktigt häftigt att se när de hade tagit upp hela badrummet och hittat en gammal dörr mellan badrummet och Jeppes rum. Dörren syns bakom träställningen.

Huset är byggt 1912. Synd att man inte kan behålla sådana här charmiga saker.


LCHF-frukost

Så här ser en typisk LCHF-frukost ut hemma hos familjen Wagner Lundholm:



Tallriken innehåller ca 2 dl 10% turkisk yoghurt, 1 tsk akaciahonung, 3 msk müsli (85% linfrö, 10% solrosfrö, 5% mandel). Det här står man sig på i ett antal timmar!

Så här ser den ut när den är blandad:


Man kunde nästa tro att det är vaniljglass med chokladströssel.

Hot tub

En vacker dag ska jag ha en sådan här ute på gräsmattan!

Den här bilden togs i Bärby den 20 december 2000. Det är alltså jag som sitter i den. Det var minusgrader ute. Stjärnklart. Is på tunnan och säkert 40 grader i vattnet. Det var helt otroligt mysigt.


Dags för UFOs?

Det står i många dags- och kvällstidningar att Storbritannien nu har släppt hemliga bilder på UFO som bl a brittiska piloter har rapporterat.

Ja, vad ska man tro?? *host*


Söndag = biokväll

Ja, då har man varit på bio då... Det händer ju inte alltför ofta.

Vi hade tänkt gå och se Arn men den var utsåld på Sergel, så vi gick vidare på Kungsgatan ner mot SF-bion som ligger där. Det fanns biljetter kvar till Vicky Christina Barcelona, så vi slog till.

Eftersom vi hade ont om tid, var det snabbmiddag som gällde, d v s McDonalds. Hmmm... att äta där är som att dricka sig berusad med bakfyllan efteråt. Det är gott så länge man inmundigar eländet. Men efteråt känns det inget vidare...

Den här helgen har jag verkligen kastat om bokstäverna i LCHF till snarare HCLF. Pizza på fredagen, hamburgare igår till lunch, enchiladas till middag med tillhörande öl förstås och idag hamburgare till middag. Ja, herregud vart är jag på väg. ha ha

Filmen var för övrigt bra, mysig, rolig. En trevlig söndagsunderhållning. Kidsen hade varit ute med familjen Walker-Larsson och firat Carmen.


Tajt tabell

Lite upp-och-ned-vända hockeyvärlden är det nu i elitserien.

Linköping, Luleå och Södertälje - möjligtvis Modo också - ligger väl där man hade förväntat sig. Men resten ligger på lite andra plats än förväntat.

Flera av lagen är ojämna - ena dagen storseger, andra dagen förlust. Det är klar man undrar över varför det är så. Min enkla lilla teori är att det är ovanligt många juniorer och oerfarna elitspelare med i år. De vet inte vad som krävs av dem vecka efter vecka.

Men Rögle då? Kan den kloke påpeka. Ja, Rögle har väl vänt upp och ned på alla hockeyexperters analyser. Men Rögle har ju faktiskt flera erfarna spelare i laget. Dessutom verkar det ju funka bra för dem med FBK:s motto: "Stort hjärta, hårt arbete". Någon mailade fel Jönsson-broder när detta kom upp...

Övriga matcher

Timrå - Djurgården 3-2 i sudden

Linköping - Frölunda 2-3 i sudden

Inga resultat gick min väg den här lördagseftermiddagen *suck*. Märklig omgång där bara en enda match gick till hemmalagets favör. Annars bortasegrar rakt över.

Nu ska jag göra middag - ENCHILADAS


FBK-RBK

Färjestad - Rögle 2-3 HUR ÄR DET MÖJLIGT??

Jäkla tur att jag och Towe inte åkte till Karlstad och såg eländet. Färjestad vann skottstatistiken med: 40-27!! Helt jävla otroligt dåligt att inte få in pucken!

Kul att Kåberg fick göra ett mål iallafall - men HALLÅ det är ju ändå inte Kåberg som ska göra målen... SKÄRPNING, GRABBAR!!

22-11-85

Det finns så mycket talang i den här kedjan men de får inte ut ett smack = 22 Per Åslund, 11 Jesper Mattsson och 85 Mikael Johansson. Hur kommer det sig?

Åslund är alldeles för vek, tar ingen plats. Mattsson funkar ju bra. Johansson verkar bara snubbla på pucken och får ingenting att stämma.

Väl saftigt pris

Den här är verkligen läcker - lördagsmatchernas hemmatröjor för FBK. Men hur tänker Färjestad vad gäller priset?

999 SEK
??!


Webradio

Har man inte möjlighet att se hockeyn live, så är webradion ett mycket bra alternativ (www.sr.se/radiosporten). Framförallt om man vill vara med i början när spelarna kommer in på isen och när det är dags för line-up.

Tv har helt missat det där. Istället för att publiken i soffan får vara med och känna av stämningen, så ska man behöva sitta och se ett gäng gubbar - hur kul är det??

En del skulle då hävda att man inte får laguppställningen. Vaddå? Måste man ha den när det är som bäst underhållning? Knappast.

Spindlar

"Jättespindel käkade rovfågel..."

Den här hittade vi hemma hos oss:

Högskoleprovet

Tuffa tjejer!



Går 3:e året på gymnasiet men ska ändå ge sig på Högskoleprovet. Bra initiativ,tjejer!!

Dags att köra in dem till Jakan.

Lördagstips

Södertälje - Skellefteå  2-5

HV71 - Modo  4-2

Brynäs - Luleå  5-1

Linköping - Frölunda  4-1

Färjestad - Rögle  3-1

Timrå - Djurgården  2-4

Kvällens middag


Idag är det fredag!!! Då blir middagen en sådan här:



Inte så LCHF-vänlig men w t f...

Resultat kvällens omgång


HV71 - Södertälje 6-3
Mitt tips: 3-2

Rögle - Skellefteå 1-2
Mitt tips: 3-3

Timrå - Brynäs 3-1
Mitt tips: 2-4

Modo - Linköping 3-5
Mitt tips: 2-5

Luleå - Djurgården 4-5 SD
Mitt tips: 2-4

Nåja, jag var ute och seglad hälften av matcherna...

Sånt här blir jag förbannad på



"Fjäderlätt chokladkaka
Kakan du kan äta utan att få dåligt samvete eller känna dig proppmätt"

När man sedan tittar på innehållet i kakan så är det bara en massa skräp! Socker hit och råsocker dit. Dessutom KEZELLA! Faan, använd vettiga ingredienser.

Mer att gilla...


Från www.aftonbladet.se

Torsdagens tips

Tipset kommer redan eftersom jag inte är hemma i tid imorgon kväll. Och tänka sig! Färjestad spelar inte - vilken tur jag har.

HV71 - Södertälje  3-2
HV är starkare än SSK

Rögle - Skellefteå  3-3
Omgångens svåraste match att tippa - därav oavgjort tips

Timrå - Brynäs  2-4
Timrå har problem och BIF är fortfarande serie-etta

Modo - Linköping  2-5
Tror LHC tar hem den matchen p g a bättre lag

Luleå - Djurgården  2-4
DIF borde vinna den här matchen. De är inne i ett stim nu, vilket knappast Luleå är


Karlstad nästa vecka

Nästa vecka är det jag och Towe som drar till Karlstad för att kolla in när FBK vinner över DIF i LLA. Ska bli så himla kul!

Trots att jag ser varenda match på tv, så går det inte upp mot att se hockey live.

Så här såg det ut för 1 år sedan. Man skulle kunna säga att vi satt rätt nära rinken - utan att överdriva.


Resultat kvällens omgång

HV71 - DIF 2-2

Mitt tips: 4-2. Visserligen trodde jag att DIF skulle göra 2 mål men jag underskattade dem bakåt.

VF- FBK 2-2

Mitt tips: 2-4. Nåja, en poäng är helt OK. Det här var visst den andra oavgjorda matchen mellan dessa två lag sedan 2003. Där ser man! Det är visst ovanligt att Färjestad plockar poäng i Scandinavium, så mitt tips var väl kanske lite väl optimiskt. Så går det om man inte gör sin research ordentligt.

Matchen var riktigt kul att se efter att FBK gjort 1 mål. Innan dess var det rena "natta". I 3:e perioden satte de riktigt bra tryck på Frölunda i deras försvarszon.

Och vilken match han gör återigen, Jonas Gustavsson! Per Åslund däremot är en riktig mespropp. Måste spela lite mer fysiskt. Ta efter lite från Emil Kåbergs frejdiga spelstil. Han har inte mycket till talang vad gäller puck och klubba men jösses, vilken kämpe det är!

Bremberg åtalas

Enligt Expressen.se ska Fredrik Bremberg ändå åtalas för rattfylleri. Kan inte påstå att jag är förvånad. Däremot blev jag förvånad när det stod tidigare i höst att han INTE skulle åtalas.

Men jag utgår ju förstås utifrån det som står i tidningarna. Vad vet jag egentligen?

Trist Wikegård

Visst är han min hackkyckling! Den bäste av dem alla.

Nu är han tjatig också. Han bloggar om exakt det han pratade om igårdagens Hockeykväll. Hur intressant är det?? ->

Booooring!!

Kvällens tips

HV71 - DIF 4-2
Tror inte DIF orkar med HV på deras hemmaplan. Men jämn match tror jag det blir. HV avgör i tom bur.


VF- FBK 2-4
Vinnaren är given. Hoppas det blir betydligt ojämnare siffror än det här, men jag får tänka lite förnuftigt emellanåt.

Wikegård erkänner?

Att Wikegård HATAR Färjestad är ingen nyhet för initierade. Han undviker så länge han kan att ens ta klubbnamnet i sitt mun. Ja, det var förstås inget annorlunda i gårdagens Hockeykväll.

Men ett litet erkännande kan man påstå att han kostade på sig - om än omedvetet.

Resonemanget gick kring huruvida juniorer ska spela i elitseriekubbarnas 4:e kedja eller spela i Allsvenskan. Och om de spelar i Allsvenskan, så är det nästan ett måste att ha ett slags avtal mellan klubbarna. Wikegård ansåg att det var "precis så här man borde jobba".

Och kan man tänka sig! Precis så jobbar ju Färjestad mot Bofors - men det "GLÖMDE" Wikegård att berätta om.

Jag kommer ihåg hur mycket skit FBK fick för att de lade ner sitt J20-lag just av ovanstående anledning. Men Wikegård kommer ALDRIG att erkänna att han anser att klubben har gjort rätt.

Kattens fel?

Att gå ut ett antal kvällar utan ytterjacka, börja hosta och sedan skylla det på katten??! Vari ligger den logiken?

Rätt drag av DIF?

Andreas Holmqvist till Djurgården efter att ha fått sparken från Frölunda. Undrar om det här verkligen är ett smart drag av DIF. Den här killen är omtalad - och inte är det i positiva ordalag. Men det får väl ge sig...

Han får bara en (1!) testmånad på sig!



Kvällsaktivitet

Hur ofta är det jag och mina båda kids sitter vid köksbordet och kidsen gör läxor. Det har inte hänt många gånger. Jag sitter och lyssnar på musik på datorn, Jeppe översätter svenska till engelska och Towe räknar matte. Katterna ligger intill och vill vara med förstås. Om de fick skulle de ligga på läxböckerna eller tangentbordet - men se - det går inte!

Per är och hämtar Matilda i Jakan. Ruskväder ute! Snart dags att natta kudden.

Depeche Mode

Som jag skrivit om i tidigare inlägg läser jag just nu en bok om Depeche Mode och i den står det förstås en massa om alla låtar de gjort. Och vilka låtar sedan! Redan i början på -80-talet var jag såld.

Samtidigt som jag läser, så lyssnar jag på låtarna - har förstås de flesta. Det här är verkligen MUSIC FOR THE MASSES! Det är så bra, så jag vet inte vad.

Dave Gahan har ta mig tusan den häftigaste (och sexigaste) rösten av alla. Men det är Martin Gore som gör musiken. Allan Fletcher tar inte mycket plats på scen men han ligger nog bakom en hel del som inte syns utåt.

Vi var och såg dem i Globen, tror det var 2006. Det är nog den bästa konsert jag sett. Fler än jag tyckte detsamma -> ha ha

Någon som vill ha ett smakprov från plattan som kom ut 2005 - varsågod en länk till YouTube "A pain that I'am used to" -> eller "Precious" ->.

Här ett smakprov på en äldre låt (1990) "Enjoy The Silence". Han är väl inte helt nykter här, Dave. he he

Här en riktigt bra bild från där vi satt:

Ingen hockey ikväll

Trots måndagkväll och "Hockeykväll" på SVT, är det ingen match ikväll. Undrar hur de som planerar schemat tänkte här.

Lika konstigt är det om en vecka. FBK spelar på lördag hemma mot Rögle. Nästa match är torsdagen efter - även då hemma men mot DIF.

***

Jag har tagit ledigt torsdag och fredag nästa vecka. Det är ju höstlov för kidsen. Nog för att de klarar sig själva men man kan väl försöka hitta på något. Kanske åka till Karlstad och se FBK-DIF, Towe och jag??

"Ät rätt fett..." = LCHF

Du som är noga med vad du äter - här är hemsidan för dig:


Här finns många tips om vad man ska undvika. Ett generellt tips är: SKIPPA KOLHYDRATERNA, d v s det dolda sockret. Självfallet även det synliga sockret!

Ät mycket FETT - rätt fett vill säga. Läs mer här ->

Huvuddomare

Vilket gnäll det blev i pressen vad gäller det bortdömda målet för Brynäs.

Oavsett vilket lag man håller på, så är det skönt att huvuddomaren kan gå in och rätta till misstag som domaren gör på isen. Tänk vilket ramaskri det skulle blivit om man i efterhand hade upptäckt att buren var ur läge och att det inte alls var mål. Då hade gnället gällt det omvända.

Man får förstås ha i åtanke att pressen vill skapa rubriker också. Men det hade varit roligare om pressen hade fokuserat på FBK:s fantastiska insats istället för en sådan här sak.

Precis sånt här vill vi läsa!

1 Gustavsson, Jonas FBK 94,25
2 Markström, Jacob  BIF 93,95

Underbart! Om Bengan missar det här inför Karjala, då har han en "hidden agenda".

Vissa tips är enklare...

Skellefteå - Luleå 4-1
(mitt tips: 3-3. Trodde Luleå skulle bjuda upp till bättre kamp men de har fortfarande problem med att ta poäng på bortaplan.)

Frölunda - HV71 5-2
(mitt tips: 2-4. Mer önsketänkande än klar analys - i vanlig ordning när det handlar om Frölunda.)

Färjestad - Brynäs 5-1
(mitt tips: 2-2. Hur tänkte jag här?)

Södertälje - Modo 2-2
(mitt tips: 2-3. Här var jag inte helt fel ute. Framförallt som Modo gjorde ett mål på övertid)

Djurgården - Linköping 3-1
(mitt tips: 3-1. FULLTRÄFF - IGEN när jag tippar DIF-matcher!)

Rögle - Timrå 5-1
(mitt tips: 4-3. Rätt vinnare iallafall.)

"Stort hjärta, hårt arbete"

FBK:s slogan i vinter är stort hjärta, hårt arbete.



...och ikväll har de verkligen visat detta! 5-1 mot seriesegrarna - HÄRLIGT!!!

Backarna i BIF

Markström får inte mycket hjälp av sina backar i matchen så här långt.

#37 Lee Goren

Ha ha ha ja, vad kan man säga!! Det dröjde 15 minuter och sedan visade HAN var skåpet ska stå!! HÄRLIGT!

Härlig inramning i LLA

Idag är verkligen publiken med på noterna - framförallt ståplats. Härlig inramning som går igenom tv-rutan.

Ser ganska stabilt ut så här långt och Jonas Gustavsson har redan visat var skåpet ska stå. Men domaren är lite väl petig *sa hon med hemmaglasögonen på*.

#33 Ari Vallin

Är inte helt förtjust i den här backen. Sitter lite väl ofta i utvisningsbåset och spelar ganska vårdslöst. Han finns visserligen inte med på listan över de 24 mest utvisade spelarna - men ändå... Det är något med hans spel som jag inte gillar.

Kvällens tips

Svår omgång:

Skellefteå - Luleå  3-3

Frölunda - HV71 2-4

Färjestad - Brynäs 2-2

Södertälje - Modo 2-3

Djurgården - Linköping 3-1

Rögle - Timrå 4-3

Jörg Haider

Ja, vad ska man säga... Kanske som Per brukar säga: "Man väljer yrke efter ångest" och visst ligger det väldigt mycket i det.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3567404.ab

Nästa år...

...vore det hur kul som helst att åka till Singapore och se nattracet. Men inte bara det utan även fira en som fyller 50 år - och det är inte jag! ha ha



Målvaktskamp i kväll

Rk    Name              Team      GP     SVS%

1     Markström, Jacob      BIF       12     94,95

2     Gustavsson, Jonas     FBK       10     94,02

***

1:an mot 2:an vad gäller räddningsprocent.

Ska man vara ännu nördigare och kolla in "Scoring Leaders" mellan dessa två lag, så ligger en FBK-spelare före en BIF-spelare - visserligen på samma poäng men Walle har gjort 6 mål mot Dackel som bara gjort 2. Men då har han fler assist:

15   Wallin, Rickard   10 p
8    Dackell, Andreas  10 p

FBK ligger lite för BIF även i "Powerplay Goal Leaders". Wallin (3 mål) ligger där på 2:a plats som förste FBK:are medan Peter Nolander (2 mål)ligger 9:a som förste Brynäsare. Målskillnaden mellan dessa två är ju verkligen enorm!

En annan tabell som inte är lika rolig att titta på är "Powerplay Efficiency".  Färjestad som alltid är bra med en man mer på isen ligger bara på 10:e plats med 15,38% - 15,38%!! SKÄRPNING!

Brynäs ligger på mer normala 21,15% och med dessa procentsiffror ligger man 4:a. HV leder på 28,81% och det är där plus lite till som Färjestad brukar ligga.

Vad gäller tabellen för "Penalty killing" ser det betydligt bättre ut. Men där ligger ju tyvärr BIF före FBK. 1:a med 87,93% mot 3:a med 85,42%.

Så blir det många Brynäs-utvisningar ikväll, så lär det inte bli många mål av FBK - om man ska gå på statistiken. Men det ska vi väl inte - eller hur!!

Hamilton - Formel 1

Ska bli ett spännande race imorgon bitti i Kina. Undrar om Lewis Hamilton har nerverna under kontroll och kan ta hem VM-titeln eller om det blir som förra året. Kl 08.30 söndag morgon går starten. Lewis har dessutom pole!


Intressant på bio nu

Vi måste gå på bio! Men när? På vardagskvällarna är man ju i det närmaste död - det inkluderar förstås fredagskvällarna. På lördagseftermiddagarna/-kvällarna är det hockey, så då återstår det bara söndagar. Men då är man så lat efter att ha slappat i två dagar, så då orkar man inte ge sig iväg bara därför.

"Vicky Cristina Barcelona" av Woody Allen är en klockren film vi borde se. Fick en 4:a av DN.


För att inte tala om "The Baader Meinhof ­Complex"! Fick också en 4:a av DN.


"Arn nr 2" har vi fortfarande inte sett och den känns inte så där jättelockande. Men har man sett 1:an borde man väl se 2:an.

En klassiker från 80-talet "Brideshead" kanske man ska se också. Men den fick inte så bra kritik. Recensenten hade serien i för färskt minne. Försökte mig på att läsa boken för ett tag sedan men jag tröttnade. Ska förstås ge mig på den igen så småningom. Måste bara hamna i "bokläsartillstånd", d v s inte ha för mycket jobb i skallen.

Läser iofs en bok nu men av mer lättkaraktärsnitt: "Depeche Mode". Mina favoriter från 80-talet. Intressant!

Märklig match

Färjestad kändes så otroligt kompakta i första perioden. Trodde verkligen på seger efter 20 min men vad hände? Nåväl, jag borde inte bli besviken. Det här var ju väntat - se tidigare blogginlägg.

Trist hur som helst. Jag gillar inte att jag får rätt i sådana här lägen. Nu går jag visserligen händelserna i förväg men 3-0 och det återstår 4 minuter... Nej, förlust blir det.

Linköping var förstås taggade efter förlustmatchen mot Rögle men det måste ju FBK-spelarna ta med i beräkningen.

Frustration i slutminutrarna ser jag på Swehockey. Både Kåberg och Wallin utvisade och 4-0. Väntat, som sagt. *suck*

Fick ju se lite av DIF-Rögle och det blev ett glädjetjut efter 24 sekunders övertid - inte av mig dock. Katten Sixten hoppade en halvmeter när pucken gick in. Gissa varför.

Inget tips...

Hann inte tippa ikväll. Åkte från jobbet kl 17.00 - när hände det senast?!

Iväg till Coop:an för att handla mat. Stannade till en sväng på bolaget i Ulvsunda för att inhandla ett par flaskor gott rött till helgen. Hämtade upp Per vid stationen och sedan handling. När vi passerade pizzerian inne i Coop var middagen given!

Vi kom hem precis kl 19.00 och den enda tanke som fanns i skallen då var MAT!

Gnäll...

Synd att inte försvarsspelet är lika briljant som målvaktsspelet!

Resultat så här långt: LHC-FBK 1-0 och det beror INTE på Gustavsson!

Lee Goren gör debut

På lördag är det dags för Lee Goren att anta utmaningen att lyckas i Färjestad. Ska bli spännande att se. Det är ju inte vilken motståndare som helst heller de möter (vem hade trott att man skulle skriva något sådant när säsongen började).

Brynäs hemma. Riktig delikatess. Vore intressant, om man hade tid, att analysera varför de är så bra i år jämfört med förra året. Kan ju inte bara bero på Markström eller försvaret. De har ju ändå släppt in en del mål. Anfallsspelet har iallafall lyckats bättre. Men de har väl fått ordning på ett och annat som vi som sitter utanför inte känner till. Ny tränare har de ju också.

Nåväl, på lördag är det dags att hålla koll på nr 37 i GRÖN dräkt.

Inför kvällens match...

Linköping mot Färjestad i kvällens bortamatch.

Enligt en trend - som jag kanske är ensam om att se - så kommer Färjestad att förlora ikväll. Och vad grundar jag det på? Jo, alltid vid de tillfällen FBK har att gå upp i tabellen till 2:a eller 1:a plats, så förlorar de. Min trend är inte speciellt vetenskapligt underbyggd utan bygger mer på känsla under årens gång.

Tar FBK 3 poäng ikväll går de förbi Linköping och hamnar på 2:a plats UNDER FÖRUTSÄTTNING att Brynäs vinner hemma mot Skellefteå. Men det kommer inte att ske och det lät fruktansvärt negativt.

Ett tips måste jag försöka mig på inför kvällens omgång - men det får komma strax innan matchstart.

Dags att gå till jobbet...

Fabian

Otroligt kul att läsa text-tv:n imorse där de skriver om Fabian Brunnström, förre FBK-spelaren. 3 mål i debutmatchen!! Inte många som har lyckats med det.


Från www.aftonbladet.se

FBK sprider gracerna

Två nya målskyttar för säsongen - HÄRLIGT! Bra att inte laget är beroende av en eller två målgörare.

Att Jonas Gustavsson dessutom spelar stabilt är hur kul som helst. Hoppas Bengan har koll på honom inför Karjala.

Slutresultat:
Färjestad - HV71 4-2
(mitt tips: 3-1. Jag var väl inte helt fel ute här... )

Rögle - Linköping 3-2
(mitt tips: 3-3. Jag var väl inte helt fel ute här heller...)

Modo - Luleå 2-2 vid full tid, 3-2 efter OT
(mitt tips: 3-4. Hmmm... inte sådär jättelysande tips men ett "knastips" måste man ju ha.)

Dagens tips... något sent

Färjestad - HV71 3-1 (lätt att tippa segrare i den här matchen)

Rögle - Linköping 3-3 (tufft om Rögle klarar detta tips!)

Modo - Luleå 3-4 (tror Luleå är lite på gång)

1 av 3 är väl OK...

Frölunda - Brynäs 1-1
(mitt tips: 2-3. Det blev betydligt målsnålare än vad jag trodde)

Timrå - Skellefteå 3-2
(mitt tips: 3-5 hmm... Timrå var antagligen hetare)

Södertälje - Djurgården 2-4
FULLTRÄFF!! he he

Tips inför kvällens omgång

Kan inte låta bli...

Frölunda - Brynäs 2-3
Hoppas verkligen Brynäs vinner - men mer för att det är Frölunda än något annat.

Timrå - Skellefteå 3-5
Sorry, Timrå. Men om jag får välja mellan dessa två lag, så blir det Skellefteå.

Södertälje - Djurgården 2-4
Första 08-"derbyt". Hmm, vad ska jag säga om den här matchen då? Mina favoboys håller på DIF.

***

Inte så mycket analys bakom dessa tips utan de utgår (nästan) helt och hållet utifrån känsla.

Vad gäller egentligen?

Vilka matcher spelas egentligen ikväll?

På Swehockey finns inte matchen FBK-HV med. Men på Färjestads hemsida skriver man: "När Färjestad ikväll möter HV 71...".

Hmmm... som tur är finns det ju andra ställen att kolla på!

SVT, text-tv: matchen spelas imorgon.
Canal +: inte idag!
(orkar inte kolla på fler ställen)

Slutsats: Färjestad går ut med fel information på sin hemsida. Men det här kan man iallafall inte belasta webbyrån för.

Det här är humor

Från matchen Djurgården-Frölunda igår:
"Alla heter Glenn i Göteborg"



Taget från Hockeyligan.se

Intressant F1-race imorse

Ett mycket intressant race fick den se som orkade gå upp vid 6-tiden imorse - jodå, det finns sådana! En sådan gick upp imorse och spelade in racet åt mig, så jag kunde se det senare på förmiddagen. Tack, älskling!

Tyvärr fick vi se att favoriten KR är ute ur VM-striden. Tyvärr fick vi också se FM ta poäng - 2 st visade det sig bli till slut när racet var över...

Oerhört kul dock att FA återigen tog en seger! Tidigare har jag haft någon slags aversion mot FA men sedan vi var i Barcelona i april, vände det. Tokiga spanjorer på ett F1-race fick oss att tänka om.

Vad LH håller på med är förstås en gåta. Antagligen är det VM-nerverna som börjar spöka igen. Vem minns inte förra säsongens slutskede... Jag tycker att han börjar likna MS mer och mer i sitt agerande. Tänker då på början av MS-eran förstås. Han blev lite mer polerad sedan.

Ett par bilder från Barcelonas F1-race i april 2008:
Darling och jag i spänd förväntan! Det var varmt!
Notera de läckra hörskydden - på oss båda!


Raikkonen efter racet i Barcelona!


Raceflaggan i motljus.

3 bytte 0:an

Härlig seger igår - trots att det hängde på gärsgården. Det som gladde mest var att 3 spelare fick göra första målet för säsongen; Jesper Mattsson, Emil Kåberg och Mikael Johansson.

FBK måste anlita proffsigare webbyrå!

Färjestad måste se över sin hemsida! Se förra inlägget och nu detta.

ADODB.Field error '800a0bcd'

Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.

/showpage.asp, line 1126



Sånt här gillar jag!



Zappkväll ikväll

Ikväll blir det till att zappa mellan 8:an och Canal+ Sport. Normalt sett skulle jag aldrig välja mellan fotboll och ishockey. Men när landslaget spelar EM-kval på hemmaplan kontra en av elitseriens 55 omgångar, så blir det inte helt lätt att välja.

Svårt iofs att välja bort en sådan här härlig match när FBK verkligen får till spelet - dessutom på bortaplan. Ja, det blir till att zappa...

      eller ?

Arne & Ankans 20-i-topp-lista

Arne och Ankan har en alldeles egen 20-i-topp-lista som jag kommer att redovisa här. Ett dynamiskt inlägg med andra ord.

Gissar på en lista som skulle kunna se ut så här på topp-10:
1. Peter Forsberg
2. Niklas Lidström
3. Mats Sundin (3:e plats)
4. Henrik Zetterberg (8:e plats)
5. Börje Salming (4:e plats)
6. Håkan Loob (6:e plats)
7. Bengt-Åke Gustafsson (12:e plats)
8. Anders Hedberg
9. Pelle Lindbergh (10:e plats)
10. Henke Lundkvist
(14:e plats)

Plats 1:
Plats 2:
Plats 3: Mats Sundin (very right!)
Plats 4: Börje Salming (well! Almost right.)
Plats 5: Sven Tumba (sorry! "bortglömd" på min lista!)
Plats 6: Håkan Loob (Yeezz! Den här satte jag iallafall!)
Plats 7: Mats Näslund (sorry! bortglömd även han på min lista!)
Plats 8: Henrik Zetterberg
Plats 9: Daniel Alfredsson (sorry! bortglömd på min lista!)
Plats 10: Pelle Lindbergh
Plats 11: Ulf Sterner (Sett honom ibland i LLA. Liten svikare dock m t p spel i Frölunda.)
Plats 12: Bengt-Åke Gustafsson (yeaaahh!! Är dock en aning förvånad över den här placeringen.)
Plats 13: Kent Nilsson
Plats 14: Henrik Lundqvist (förvånande långt ner!)
Plats 15: Jörgen Jönsson (yeaaaahh!)
Plats 16: Tomas Jonsson
Plats 17: Nils Nilsson
Plats 18: Markus Näslund
Plats 19: Calle Johansson
Plats 20: Kenny Jönsson

TIK-FBK 11 okt

Ser laguppställningen på Canal+ och slås av den orutin som finns på backsidan - finns förstås en hel del rutin också i form av Rhodin och Granak. Men det är ju inte på backsidan det brister. Backarna har gjort ett bra arbete hittills. Kvällens backuppställning:

Rhodin-Vallin
Granak-Motin
Sevc-Holös
Skålberg-Thorell

----------------------------------

Intressant analys av Ankan:
"Jörgen Jönsson har -5 i +/--statistiken. Kanske har han gett sig på ett spel som inte passar honom."

Nåväl, JJ har satt en puck ikväll - så här långt iallafall.

Trovärdighet på film

Är det något jag avskyr på film, så är det när något inte är trovärdigt. Till den kategorin hör DIALEKTERNA.

Jag kan bara inte begripa varför svenska skådisar och regissörer inte har begripit hur viktigt detta är. Som t ex nu den senaste svenska filmen alla pratar om  - "Rallybrudar".

När jag läste den recensionen i DN (Maaret Koskinen) igår, så tyckte jag den lät rätt kul - ända tills jag kom till avsnittet:

"APROPÅ trovärdighet: låt vara att man i alla lägen inte petimäter­aktigt ska kräva absolut realism i lingvistiska spörsmål - men varför är det bara Johan Hedenbergs storbonde som fixar Värmlandsdialekten?".

Då var det ajöss med den filmen!

Likadant med "Solstorm" som jag också gärna ville se. Läste boken och den var mycket bra. Såg därför fram emot filmen och när den väl kom på Canal+ och jag hade bänkat mig med all möjlig proviant, så orkade jag max 10 minuter!

Hur svårt kan det vara egentligen? En film som utspelar sig i Norrland ska man prata norrländska i. En film som utspelar sig i Värmland ska man prata värmländska i. En film som utspelar sig i Skåne ska man prata - näää, vänta lite. Här kanske man får göra ett undantag...

MW glömmer LLA

Mats Wennerholm skriver en krönika i dagens AB där han noterar att byggherrarna för de nya arenorna har varit för snabba med att plocka bort ståplats eller i de flesta fall krympt den. Han anger även Färjestad som en av de klubbar som haft bottennotering vad gäller publikantalet.

Jag vet inte om herr Wennerholm någonsin har varit i Löfbergs Lila Arena (men det får man väl förutsätta att han varit), men jag kan upplysa honom om att ståplatsen där lever och mår mycket väl på samma sätt nu som den gjorde när det var Färjestads Ishall. Utrymmet är knappast mindre, däremot betydligt bättre och framförallt roligare att titta på. Se bara nedan! Om det är sådant här MW vill ha - så kom till LLA (det rimmade t o m).



"Publiken sviker..."

...stod det i en massa tidningar igår.



"Skyller på Ticnet

Färjestads vd Håkan Loob skyller också till viss del på Ticnet. Inför matchen mot Linköping låg systemet nere flera timmar, enligt Loob.

– Det är inte första gången Färjestad drabbas, säger han till Värmlands Folkblad.

– Samma sak hände mot Frölunda. En lördagsmatch vi lätt hade sålt ut annars. "

-----------------------------------

Jag och min dotter var några som drabbades! Vi tänkte åka till Karlstad den lördagen - en sträcka på ca 30 mil. Men vi fick inte tag på biljetter, trots att vi satt i säkert 3-4 timmar vid olika datorer men det timade out (märklig försvenskning av ett engelskt uttryck men ni som är i branschen fattar).

Normalt sett är en sådan här match utsåld - precis som Håkan säger, så vi vågade inte åka iväg på vinst och förlust.  Det fick bli tv:n istället. Ett OK alternativ men inte på långa vägar lika roligt som om vi hade varit i LLA.

-----------------------------------

Så fruktansvärt illa är det väl ändå inte för FBK:


Uppgifterna taget från www.aftonbladet.se

Web-TV

Nej, tack!!

Läste Johan Cronemans krönika i dagens DN:

Krönikör på DN

Jag håller helt och hållet med honom! Web-tv tar för lång tid att ladda, det är en massa reklamtjafs och det är för dålig upplösning. Nej, innan jag kollar web-tv finns det mycket att förbättra!

Sthlm-Gbg

Idag är det två intressanta matcher men ur olika perspektiv. Den ena skulle klassas som HÖGRISKMATCH om det varit fotboll - men knappast när det är hockey. Hur kommer det sig? Vad är det som skiljer dessa två sporter åt? Handlar det om mentalitet? Men det är lite märkligt, eller hur. Så här är det:

I hockey är det en helt annan fart, adrenalin som sprutar och det är ett annat fysiskt spel i form av tacklingar. Ett och annat slagsmål också.

I fotboll är det sällan speciellt mycket fart. Visst kan adrenalinet spruta där också men det sprutar lite långsammare m t p farten. Fysiskt spel i fotboll förekommer förstås men inte på långa vägar som i hockey. Mycket teaterspel!

Fotbollen är större än hockeyn world wide men i Sverige är faktiskt hockeyn större än fotbollen. Man ska också komma ihåg att det bara är en liten klick som förstör för den stora massan - och varför de söker sig till fotbollen vette katten. Men intressant är det.

OK, det var den ena matchen. Den andra är ju den uppe i Timrå förstås, Timrå - Färjestad. Antagligen får Divis stå igen. Han gjorde verkligen inte bort sig i förra matchen.

Timrå ligger och flåsar FBK i nacken i tabellen. Vinner FBK kan de klättra rejält i tabellen. Förlorar de finns det risk att de dalar längre ner i tabellen - beroende på hur det går i matchen BIF-SSK.

Ja, intressant är det. Hur gärna hade jag inte varit en liten fluga inne på Herrgården på Färjestad och lyssnat till herrarna Loob och Rundqvist. Nog måste de fundera på om det verkligen räcker med att ta in Lee Goren. Stackar'n! Han kommer att ha en hel del tryck på sig när han kommer - helt oförtjänt egentligen. För det är ju faktiskt andra som också måste leverera. Men nog om det. Alla i laget känner nog pressen.

B T W så gick det ju riktigt lysande för Jonas Frögren i debutmatchen. En assist - härligt!

Favvospelaren #27

Finns det någon spelare i något lag som är så konsekvent i sitt spel som #27 i Färjestad. Det är en spelare man bara kan älska.

Oj, vad mycket skit han fick första säsongen i Elitserien och oj, vad mycket cred han fick första säsongen han spelade med Per Ledin och FBK vann!! Nu är det ingen som pratar om honom bara för att han inte längre sitter i utvisningsbåset - men oj, vilket nytta han gör för sitt lag. Han är verkligen "KUNG AV FORECHECKING i anfallszon".

Vem pratar jag om? Ja men, EMIL KÅBERG förstås!!




0-3...

OK, det blev 0-3 istället.

Problem med målskyttet är bara FÖRNAMNET!!!!

0-0??!

Ska det bli säsongens första 0-0-match?? Ja,kanske det. Nu återstår det 10 minuter av matchen - ordinarie matchtid vill säga!!

BOOOOOOOOOORIIIIIING!!!

Ain't statistics lovely!

Historical database Top 10 - Game Winning Streak Team Season Games (från Swehockey.se):

 Team                  Season       Games      From date        To date

Färjestads BK       2001-02      12      2001-10-06   2001-11-13

Djurgårdens IF         1984-85        11       1985-01-20     1985-02-26
Färjestads BK       2001-02      10      2001-11-27   2001-12-29
Leksands IF            1996-97        10       1996-10-26     1996-11-30
Djurgårdens IF         1987-88        10       1987-10-22     1987-11-22
Färjestads BK       1976-77      10      1976-11-21   1977-01-16
Färjestads BK       1989-90       9      1989-11-23   1990-01-07

HV 71                  2002-03         8       2002-10-03     2002-10-19
IF Björklöven          1986-87         8       1987-01-18     1987-02-15
Färjestads BK       1982-83       8      1983-01-06   1983-01-30

...and by the way!! Var är FRÖLUNDA??? (ha ha ha kunde inte låta bli.)

En annan favorit...



Från Globen i lördags...

På den sköld du klär...

Fler än vi Färjestadsfans som gillar introt (skrolla uppåt):

http://blogg.aftonbladet.se/26080/perma/977642/#comments

På den sköld du klär...

FBK-LHC 9 okt

OK, Divis i mål. Ingen högoddsare direkt. Färjestad ser piggare ut i upptakten mot senaste hemmamatchen, men inte tillräckligt!!

Tränartrojkan måste få igång Per Åslund snart. Kul att Motin spelar igen. Dessutom en rookie på isen - 18-årige Gustaf Thorell. Välkommen!

Det lär komma fler inlägg kring den här matchen under kvällens gång! *host* Beroende på hur det kommer att se ut. Just nu ser LHC lite för pigga ut - men som tur är verkar Divis visa vem som ska ha 1:a spaden.

Elitseriens mest underskattade spelare...

...snart tillbaka i spel. Härligt att läsa på Färjestads hemsida:

"Det ser allt ljusare ut för Peter Nordström som på onsdagsmiddagen för andra gången var på is. Glädjande, även om det var i overall och efter den ordinarie träningen."



Med "Norda" tillbaka i laget ser det mesta ljusare ut!

Don't we just love it!!


Jonas Frögren

På torsdag 9 oktober startar säsongen även för Toronto Maple Leaf. Svårast tänkbara motståndare... Detroit Red Wings - borta dessutom. Frågan är om Jonas Frögren får chansen även när ligan väl startar upp - med samma nummer som i K-d-laget; 24.

Vi hoppas och tror på dig, Jonas!! Annars är du välkommen tillbaka till FBK för att återigen trycka till Frölundaspelare - he he:


TV6 flyttar F1-sändningarna!



Nya bud vad gäller F1-sändningen enligt Aftonbladet.se:

"TV 6-tittarna får inte heller se formel 1 live på söndagarna. F1-racen kommer visas i Viasat Motor. TV6 kommer visa tidkvalet på lördagar och ett sammandrag på söndagar, men vill du följa loppet direkt är det Viasat Motor som gäller.

...

Viasat Sport 1, 2 och 3 skrotas inom kort och ersätts med Viasat Sport, Viasat Fotboll och Viasat Motor. De kunder som redan har Viasat Sport 1-2-3 får nu istället alltså Viasat Sport, Viasat Fotboll och Viasat Motor."

Rinkside - Jörgen Kalitzki

En man till...

Den här mannen gör sällan misstag - som mannen i inlägget innan. Den här mannen måste jag bara slå ett slag för! Åtminstone hans krönika som han skriver efter varje hemmamatch. Älskar man Färjestad är det ett måste att läsa den.

Han var på Värmlands Folkblad samtidigt som jag men vi var på helt olika avdelningar. Jag jobbade dessutom dag och han - som alla journalister - var inne på tidningen på eftermiddagarna och kvällarna. Åtminstone var det så på 80-talet.

Nåväl, älskar man Färjestad - är det ett MÅSTE att läsa hans krönikor!!




Robert Lahti

Är det bara en tillfällighet eller är det helt enkelt så att Robert Lahti är mer benägen att hamna i "måltrubbel" än andra domare?

Ta t ex matchen Färjestad-Frölunda där 2 av målen borde ha blivit dömda annorlunda. Ett av FBK:s mål blev bortdömt för att Lahti dömde att Treille hade ena foten inne i målgården = offside. Men vid reprisen ser man att skridskon kom dit efter målet. Utnyttjade Lahti målkameran då? Nix pix! När sedan Frölunda reducerade FBK:s 2-0-ledning blev Jonas Gustavsson kraftigt interferad av en Frölundaspelare. Utnyttjade Lahti målkameran då? Nix pix!

Och nu i helgen igen; Linköping mot Brynäs. Linköping gör ett mål som alla ser verkligen är ett mål. Vad gör Lahti? Jodå, han ringde verkligen till huvuddomaren - som sa att han inget såg!! Men herregud! Alla som var i arenan och alla som tittade på tv såg ju klart och tydligt att pucken var inne!

Så frågan är - är det en tillfällighet eller något annat?

Lite väl lite hockey denna vecka...

Färjestad spelar inte förrän på torsdag veckan som kommer. Trist men det finns ju fler matcher att kolla in. Inte att förakta tisdagens match: Djurgården - Timrå.

Mannen och styvdottern ska dit och kolla. Själv sitter jag hemma och ser matchen på tv. Hade hoppats att FBK skulle ha spelat samma kväll men icke sa nicke. Finns annat att göra hemma iofs. Men antagligen är jag helt slut efter en fullspäckad dag på jobbet, så soffan är ett alldeles utmärkt alternativ. he he

Sedan har visst "hemmafruarna" börjat igen. Missade ju det i tisdags eftersom vi var på Hovet: DIF-SAIK.

Den matchen blir också ett minne för livet. Blev så himla snopen när klacken bakom oss började skrika och heja på Skellefteå! Nog har jag varit på hockey många gånger i mina dagar men jag har nog aldrig blivit så förvånad när vi satt på Hovet den här tisdagen.

Skellefteå AIK:s klack på Hovet! Ni var helt underbara!! Jösses, vad ni gormade! Det kändes som att man skulle rulla ut på isen bara av vinddraget. HÄRLIGT!

Nu höll jag vare sig på Skellefteå eller Djurgården - vi hade fått biljetter från Bauhaus. Kul ändå att se ishockey utan att ha ett "hjärtelag" med på isen. Men ändå en aning tråkigt faktiskt... Hockey är väldigt mycket hjärta, smärta och action. Till skillnad från fotboll - som bara är uuuuuuuurtråååååååååkigt.

FBK-Rögle 25 okt

OK, dags att åka till Karlstad och kolla in första matchen live för säsongen! Underbart! Det här är en högtidsstund för mig och min dotter. Det är en sådan där dag man inte kan jämföra med något annat!

Vi vaknar upp hos min urmysiga älskade mellansyster och hennes familj, åker kanske in till stan för att kolla in kläder (hur kommer det sig att man hittar kläder i Karlstad men inte i Stockholm??), tar en lunch någonstans - oftast hos min mamma och sedan är det dags att ladda upp för LÖFBERGS LILA ARENA!! Det pirrar i kroppen redan. *iiiiihhhhh*

Självklart blir det vinst. Vi åker hem till syrran igen, d v s Hammarö. Tar ett eller två glas vin. Tjötar till långt in på natten, spelar kanske lite kort och sedan är det dags att nana kudden.

Det är verkligen en underbar helg, d v s om Färjestad vinner. Annars blir jag bara sur!

Shit, Frölunda vann...

...mot SAIK med 2-1. Men de ligger ändå efter DIF, detta p g a att Frölunda har gjort färre mål. Målskillnaden är dock densamma. Tabelläget här nedan:

1 Brynäs 8 6 1 1 1 25- 18 20
2 Linköping 8 4 2 2 1 24- 20 15
3 Modo 8 4 2 2 0 26- 22 14
4 Färjestad 8 4 1 3 0 15- 16 13
5 Skellefteå 8 3 2 3 1 23- 18 12
6 Rögle 8 3 2 3 1 26- 25 12
7 Timrå 7 3 1 3 1 26- 24 11
8 HV 71 8 3 1 4 0 22- 24 10
9 Djurgården 7 2 2 3 1 18- 21 9
10 Frölunda 8 2 2 4 1 16- 19 9
11 Södertälje 8 1 4 3 1 16- 21 8
12 Luleå 8 1 2 5 0 15- 24 5

Frölunda vs Skellefteå

OK, vilket lag ska man hålla på här då? Normalt sett skulle jag hålla på ALLA lag framför Frölunda. Men nu har alltså Skellefteå chans att gå förbi Färjestad i tabellen om de plockar 1 ynka poäng. Skellefteå skulle då hamna på samma poäng som Färjestad - som har en URUSEL målskillnad.

Men det kanske är roligare att SAIK tar 3 poäng än att Frölunda tar ens en liten ynka sådan. Det skulle isåfall bli en "kamp" mot DIF vad gäller placering - beroende på hur många mål VF skulle vinna med. Jag unnar dem inte NÅGOT!

Nåväl, jag ska bänka mig framför tv:n nu iallafall. Passar ypperligt i denna höststorm.

Canal+ saknar känslan

Nu har jag stört mig länge nog på Canal+:s producent vid hockeysändningarna. När jag sätter mig vid tv:n för att se mitt favoritlag spela hemmamatch, så vill jag delta i stämningen som finns i arenan. Jag har verkligen ingen större lust att se ett par gubbar sitta och snacka en massa om "matchens profil" eller "laguppställningarna".

Visst är det intressant med laguppställningarna men det kan man väl tala om utan att det ska förstöra själva stämningen. Vad jag menar är att jag vill också delta i hyllningarna till mitt lag när de kommer in på isen. OK att de inte hör mig men jag hör publiken och jag känner stämningen och mitt adrenalin sprutar på samma sätt som om jag var där - MEN! detta försöker ju producenten på C+ förstöra vid varje sändning.

En annan sak de också är duktiga på att förstöra är om något lag vill hylla någon speciell person. Ta igår t ex när Färjestad hyllade Stefan Holm. Sa Leif Jurefalk ett enda ord om det? Nix pix!

Men jag hyllar dig här, Stefan! Detta genom att lägga in en bild på dig från igår. Hoppas det blev ett fint minne. Hade gärna delat det med dig - men vi tv-tittare fick inte det.


Bild plockad från VF.se

Gammal blogg

Kul att spara:

kif.blogg.se

Har åkt dit jag också

Vadå? Jo, att svara på en del frågor som läggs ut på www.blogg.se. Men det här är ju kult och historia ju! ha ha

1. Hur många gånger har du flyttat? Oj, måste räkna upp dem...

Från Kvarnberget till Gruvlyckan vån 1: 1964
Från vån 1 till vån 3: 1967
Från Gruvlyckan till Kronoparken (flyttade hemifrån): 1978
Från Kronoparken till Orrholmen (flyttade ihop med en kille): 1979
Från Orrholmen till Romsta (bodde med samma kille): 1980
Från Romsta till Gruvlyckan (flyttade isär): 1981
Från Gruvlyckan till Göteborg, Madängsvägen: 1984
Från Madängsvägen till Skiftesgatan (fortfarande Göteborg): 1985
Från Skiftesgatan till Värmegatan (still Götet, flyttade ihop med blivande man): 1986
Från Värmegatan till Våmmedalsvägen (Mölndal): 1988
Från Våmmedalsvägen till Vänortsringen (Märsta, med man och barn): 1991
Från Vänortsringen till Putsvägen (Bålsta): 1991
Från Putsvägen till Pärongränd (still Bålsta, som skild): 2000
Från Pärongränd till Prästhagsvägen (Kungsängen, med ny man):2002

Svaret är alltså: 14 ggr! *Yoooo*

2. Var bor du helst - hus på landet eller lägenhet i storstan?
Helst hus på landet - vid en sjö förstås!

3. Om du fick en drömlägenhet och fick placera den var du ville, var skulle det vara?
Utanför Löfbergs Lila Arena förstås!! ha ha nää, om jag fick placera den PRECIS VAR JAG VILLE, så skulle det nog bli någonstans i Italien vid havet. *aaahhh*

4. Vad är viktigast i din lägenhet, fräscht badrum, fräscht kök eller balkong?
I min lägenhet?? w t f! Jag ville ju bo i ett hus ju. Men köket skulle nog vara det viktigaste. Om jag däremot bodde i en lägenhet skulle det vara ett tvång att den hade en balkong.

5. Vad tycker du är en lagom ålder för att flytta hemifrån? Har man ett jobb, så är 18-20 år en bra ålder. Har man inte jobb utan pluggar fortfarande är det rätt smart att bo hemma. Nu finns det sådana som inte är så smarta utan fortfarande lever på sina föräldrar trots att de är vuxna och har flyttat hemifrån och DET tycker jag är patetiskt. Kom igen, youngsters! Visa lite GUTS!!!

...och vad tusan är det här???

Seriöst alltså - vad tusan håller FBK på med??


Pelle Prestberg

Oavsett om det var Pelle som inte ville vara kvar i Färjestad eller om det var Färjestad som inte ville ha kvar Pelle, så sitter nog han i en liten dalkullagömma och gnuggar sina händer.

PELLE! KOM TILLBAKA!! Vi BEHÖVER EN MÅLGÖRARE!!

Kan inte låta bli att le i mjugg...

Visst är det eländigt nu i FBK-lägret men jag måste ändå le lite grann. Och det enbart för att jag har ju fått rätt - och det är aldrig fel! :)

På FBK:s hemsida står just det jag skrev för ett antal inlägg sedan:
"...det knyter sig i avslutningarna, man skjuter överlägset mest av alla lag men har ändå gjort minst mål. Frustration är ordet!"

Jag har redan varit inne på det - VEM SKA GÖRA MÅLEN I FÄRJESTADS BK?? Rickard Wallin är egentligen inte den som ska göra målen men tack och lov så gör han det ändå.

Men kom igen nu, Rundqvist (gammal skolkamrat by the way), köp en MÅLGÖRARE! Kanske kan Lee Goren vara vår frälsare för så här dåligt får det bara inte vara.

Ser förresten NHL-matchen i Globen nu. Oj, vilken skillnad mot matchen i em från LLA - skäms FBK-spelare!!! Love you anyhow!!

Tönteri i Globen (o på Hovet...)

Men va f...n är det här?? Var är rock'n rollen? Nähä inte då. Spelarna ska få åka in till no music at all! Snacka om tönteri!

ISHOCKEY ÄR ROCK'n ROLL!!! Varför har ni inte fattat det vare sig på Hovet eller på Globen?

Blev så snopen häromveckan när vi var på Hovet och såg DIF mot FBK. Brukar se fram emot när spelarna kommer in för det sätter nivån på stämningen på något sätt. Vad händer? Jo, DIF-spelarna åker in till någon liten ficklampa inne i spelargången och till vilken musik då? Ja, knappast rock'n roll iallafall. SOOOO BOOORING!!

Nää, va tusan! Skärpning på Hovet och i Globen! Det är ju Stockholm som ligger i framkant med allt annat här i Sverige - varför inte även på hockeysidan också!

Återkommer med hockeysynpunkter - om jag har några. he he

NHL-matchen i Globen

Härligt att se Håkan Loob och Ulf Sterner i Globen!! Vill vara däääääär!!!!

Min dotter har biljett - skitunge *sa hon kärleksfullt".

Ska bli intressant att se hur lagen klarar sig på stor is. Såg inte matchen från Scandinavium i veckan - om den ens sändes. Det gjorde den väl antagligen men jag var ute på annat då. Kick-off med jobbet på Hasseludden. Varma bad, kylig luft, härliga juicer och frukter. Japansk middag med olika viner till. Inte helt fel. :)

Nåväl, focus my friends! Ska bli oerhört intressant att se matchen ikväll!

I'll be back!!

Sämsta insatsen på länge

Så jäkla dålig inställning som FBK kom ut med idag var det länge sedan jag såg!!

Ändå ser jag varenda match med dem, hemma som borta. Men det här var riktigt uselt.

Trodde FBK verkligen att Modo skulle bli en lätt match?? Fy faan! Bättre inställning i fortsättning annars konverterar jag till annat lag. Förslag någon? *OBS! skämt*

En tröst i eländet - de gröna lördagshemmatröjorna är URSNYGGA!! Vill ha!

Wikegård

Orkar bara inte lyssna på dig längre. Har ingen som helst lust att se Hockeykväll längre heller. Ditt FBK-förakt lyser igenom varje gång du pratar om klubben. Det är så trist.

SVT, som är en statlig konstitution, tycker man borde ha opartiska expertkommentatorer oavsett sport eller vad det än gäller. Man vill få en vettig analys som gäller för båda parter - oavsett om det gäller politik eller sport. Men när det gäller Sporten på SVT, så har de uppenbarligen inte förstått det.

Det här är alltså en fingervisning mot Albert Svanberg. Bort med Wikegård! Sätt dit en expertkommentator som kan analysera med förnuft och gärna känslor. Men inte med hat mot någon av parterna. Det funkar inte.

FBK tillhör faktiskt en av de klubbar i Sverige som har flest supportar - och även det omvända. Men det är väl ändå det förstnämnda man bör hörsamma.

Alltså - BORT MED WIKEGÅRD!!

Orättvist att generalisera...

Någon s k hockeyexpert sa i tv för någon vecka sedan att det är bara dåliga backar som tar burskydd. Det tycker jag är att generalisera. De flesta backar tar burskydd och de gör det för att samla in laget vid bl a byten. Betyder det att vi bara har dåliga backar i elitserien? Skulle inte tro det. Trist med denna generalisering av dessa hockeyexperter.

FBK-Modo 4/10

FBK ser otroligt oskärpta ut i den här lördagsmatchen! Skärpning, grabbar!!! Tur att vi har Jonas Gustavsson i målet.

Vi får väl se hur det går. Nu har det bara gått drygt 8 minuter - men inte ser det bra ut inte.

Frölunda vs Färjestad (o lite DIF också...)

Känner att jag måste skriva av mig vad gäller jämförelser som görs mellan Frölunda och Färjestad.

"Hockeyexpertisen" i det här landet vill påstå att Frölunda har samma dignitet som FBK vad gäller tradition bl a. SKITSNACK vill jag bara säga!!

Det resonemanget bygger jag på nedanstående ELITSERIE-statistik... Har lagt till Djurgården också för att få ytterligare ett jämförelseobjekt mot framförallt Frölunda.

Djurgården (hockeydelen) grundades 1922 = 86 år
Frölunda grundades 1943 = 65 år
Färjestad grundades 1932 = 76 år

Djurgårdens elitseriesäsonger: 33 st enl Swehockey
Frölundas elitseriesäsonger: 29 st enl Swehockey
Färjestads elitseriesäsonger: 34 st enl Swehockey (max antal)

Djurgårdens SM-finaler: 11 st
Frölundas SM-finaler:  5 st
Färjestads SM-finaler: 17 st

Djurgårdens SM-guld: 6 st (1983, 1989, 1990, 1991, 2000, 2001)
Frölundas SM-guld: 2 st (2003, 2005)
Färjestads SM-guld:  7 st (1981, 1986, 1988, 1997, 1998, 2002, 2006)

Djurgårdens placering i maratontabellen: 2:a
Frölundas placering i maratontabellen: 5:e
Färjestads placering i maratontabellen: 1:a

Djurgårdens hockeyarena "Hovet": byggdes 1955. Tar 8.090 personer
Frölundas hockeyarena "Scandinavium": byggdes 1971, ombyggdes 1991, ommålad 2006. Tar ca 12.000 personer
Färjestads hockeyarena "Löfbergs Lila Arena": byggdes 1967 (Ishallen), ombyggdes 2001. Tar 8.250 personer

Djurgårdens kapital 2007: Eget kapital: -5,5 Mkr (taget från di.se)
Frölundas kapital 2007: Eget kapital: 64,5 Mkr (taget från di.se)
Färjestads kapital 2007: Eget kapital: 77,4 Mkr (taget från di.se)

Djurgårdens omsättning 2007: 70 Mkr (taget från di.se)
Frölundas omsättning 2007: 115 Mkr  (taget från di.se)
Färjestads omsättning 2007: 127 Mkr (taget från di.se)

Slutsats: Frölunda spelar inte i samma division som varken Djurgården eller Färjestad när det handlar om sportsliga framgångar. Däremot har de en bra ekonomi - kanske inte så konstigt med den publikkapaciteten Scandinavium har. Vare sig Hovet eller LLA kan matcha det. Men Globen då! säger en del initierade... Ja, Globen kostar för mycket för DIF eftersom hockeyn inte är lika stor i Sthlm som i Gbg. Karlstad är en mindre stad och ska man titta på den biten också, så blir det lite orättvist. Så det tänker jag självfallet INTE göra.

Lite kul är det att jag redan 3 mars 2007 störde mig på det här j...a snacket om Frölunda. Läs här! :)

RSS 2.0