HV(7)1 på Hovet igår

Vi var på Hovet igår och såg HV71 ta guldet. Andra säsongen på raken jag och Towe ser en guldmatch live. Rätt trevligt, faktiskt. Vi stannade dock inte lika länge på arenan som i fjol - av förståeliga skäl...

Hemmaklacken var helt enorm. Det märks att det är en klack med fotbollstraditioner. Att hela publiken står upp och sjunger istället för att det bara är ståplatspubliken som sjunger och försöker få igång sittplatspubliken också. Typiskt LLA och även Kinnarps vad jag sett på tv.

Stämningen var så enorm, så det var svårt att värja sig. Klart man rycktes med och skrek som en galning också. Nja, kanske inte som en galning. Ganska sansat var det. Hade det varit ett annat lag på isen hade det antagligen låtit annorlunda.

Men nu är säsongen över vilket betyder att det nu finns tid att ta hand om hus, familj, kropp och själ. Ganska skönt faktiskt. Vi får väl se vad den här bloggen innehåller framgent.

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig för att läsa en bok. Den handlar INTE om ishockey. Natti natti!

Omgång 1 avklarad!

Den här första omgången vann Djurgården men det är verkligen inte över än! HV var riktigt vassa i tredje perioden!

Man pratade om att den mäktiga stämningen som är på Hovet skulle ha överrumplat de unga i HV71. Ja, kanske det. Men i Jönköping lär det säkerligen inte vara tyst.

Höjer ett varningens finger! Tänk på förra finalserien. HV71 vann första matchen hemma och sedan körde FBK över - nåja, kanske inte riktigt... - HV och vann med 4 raka.

Hur som helst hoppas jag att det åtminstone blir 6 matcher.

En liten passus! Internet är otroligt segt. Åtminstone hemma hos oss. Beror det på det omtalade askmolnet tro?

Biljetter fixade!

Har bokat och betalt 4 biljetter till match nr 6, lördagen 24 april kl 16:00. Hoppas bara det inte är avgjort!

JG kvar i Toronto

I reklampauserna (jo, kanal 9 och 5 kör sådant!) är det läge att surfa. Kan då läsa i Toronto Sun att Jonas Gustavsson blir kvar i Toronto ytterligare två år.

Jättekul att han lyckats!

En annan sak jag verkligen förundras över är vad jag kan läsa i nwt.se, nämligen att Bengt-Åke Gustavsson helst plötsligt vill ha med Erik Grankvist till VM. Ja, alltså det jag förundras över är - varför VM och inte OS? Det var så otroligt känsligt när det handlade om OS. Men VM går tydligen bra...

Jag begriper nada. Men jättekul för Grana!

Tifo i världsklass!

Jäklar vilket maffigt tifo DIF-publiken bjöd på ikväll! Helt makalöst! Det absolut bästa jag sett på en hockeyarena. Väldigt väldigt tråkigt att vi inte är där!

Måste LIVE-blogga...!

Kände att det här var jag bara tvungen att kommentera!

Satte mig framför tv:n för att se försnacket inför matchstart och reagerade direkt på vad "hockeyexperterna" snackade om.

Naturligtvis var det en hyllning till HV71. Jag begriper inte! Det var precis likadant förra året.

"HV HV HV - De kommer att bli bättre. De har inte visat vad de går för. bla bla bla bla".

Jösses, vad trött jag blir! Exakt samma snack som inför förra finalserien! Och blev HV bättre?? Nej, det blev de inte! Hade det varit FBK som var motståndare i år igen hade jag ta mig tusan slagit av tv:n! Jag skulle blivit så irriterad att det hade förstört underhållningen.

Varför visar de ett inslag om HV när det är DIF som har hemmamatch? Begriper inte! Undrar om de visar DIF-inslag när HV har hemmamatch. Ska bevaka det.

HV71 och Frölunda verkar vara hockeyexperternas favoritlag och det är klart att sådant irriterar när man vill se inslag om SITT favoritlag! Nu är ju inte DIF mitt favoritlag men om så hade varit...

1:a finalmatchen!

Jaha, ikväll drar alltså finalspelet igång på ett fullsatt Hovet. Synd att inte alla matcher spelas på Globen men jag antar att den arenan var upptagen med annat just i kväll.

Hade det varit Färjestad som spelat hade jag varit väldigt nervös nu. Men istället kan jag lugnt slappna av och se matchen med ett annat intresse. Jag hoppas förstås att Djurgården ska vinna men - som sagt - jag har inte nerverna på utsidan.

För 1 år sedan var Färjestad Svenska Mästare sedan 1 vecka tillbaka. Trevlig tanke!

Idag blev det ingen PW enligt schemat. Snarare "aktiv vila" och aktiv vila blev det! Åkte bil till jobbet, åkte bil till affären, käkade middag framför tv:n och sedan soffan hela kvällen.

Igår däremot gick jag 40 min och det kändes i benen faktiskt. Det gäller ju att ha tempo och att ta låååånga kraftfulla steg!

Ja, för att återgå till hockeyn...

Jag kanske skulle försöka mig på ett tips. Varför inte en hemmaseger? Blir otroligt tufft för DIF annars.

Djurgården - HV71 2-1 vid full tid.

Istället för att se matchen har Per prioriterat en RD på Crisp. Det hade varit jag det... för 1 år sedan... KNAPPAST!

Lindgren lämnar

Fredrik Lindgren vill inte vara kvar i Färjestad. Inte hans familj heller kan man läsa i nwt.se.

Självklart undrar man varför och det som är lättast att tro är att Lindgren helt enkelt inte pallade trycket. Han har inte direkt rosat Karlstadsmarknaden heller.

Men så är det väl. En del pallar för hårda krav medan andra inte gör det.

"Aktiv vila"

Dagens motion handlade om "aktiv vila", d v s "rör på dig så mycket som möjligt". Hmmm... tycker inte riktigt det rimmar ihop.

Men nu har jag ju gett mig katten på att följa det här schemat så "aktiv vila" för mig blev 10 min på roddmaskinen. Det kändes i benen kan jag säga!

I morgon är det 40 min PW som gäller. Och på torsdag startar finalserien upp. Helt kört med biljetter förstås. DIF har t o m börjat sälja till match nr 6 men då kan det vara avgjort. De lämnar inte tillbaka pengarna om det inte blir match. Däremot kan man få ett tillgodokvitto på DIF-souvernirer. Nej tack!

Suget åter!

Ja, både vad gäller träning och bloggandet.

Läste på ab.se om ett bra träningsschema som jag tagit till mig, så nu ska jag ut och PW!

Idag gällde det 30 minuter. Imorgon är det "aktiv vila". Ehhh... "ligg inte på soffan och käka chips" ungefär.

Vad gäller bloggandet har jag inte haft engagemanget den senaste tiden. Läser gamla inlägg från ifjol och förundras över allt jag skrev. Blir faktiskt lite imponerad av den. Ordet "hockeytokig" fick helt plötsligt en helt ny mening.

Nåväl, nu när hockeyn är slut - åtminstone "fläckvis" - så är det alltså dags att ta tag i träningen igen. I helgen städade vi ur hela garaget. Gud, så skönt! Det betyder att vi har tillgång till roddmaskin, cykel, stång, boxboll och lite annat smått och gott där nere. Det ska utnyttjas!

Vädret idag gjorde ju inte saken svårare direkt. Att gå ut och PW:a alltså. Helt fantastiskt! Det är för sådana här dagar man står ut med vintern.

Hade tänkt att duscha efteråt. Det är ju rätt trevligt! Både för mig och för min omgivning. Men se! Det gick inte. Vi har nämligen haft rörmokare här som bytt ut pannan från -70-talet. Vi har inte varmvatten förrän sent ikväll. Ja, ja, jag är ju tjej. Vi brukar inte lukta illa när vi svettats! ha ha

AIK till Elitserien

Trots ett härligt vårväder ute fastnade vi framför tv:n i eftermiddag då AIK skulle försöka vinna sin match för att gå upp till Elitserien.

Det blev förstås otroligt spännande! Framför allt när AIK spelade krampaktigt och slarvigt. Att Växjös målvakt var bra går ju inte att förneka. Men ärligt talat! Hur bra skott fick han på sig egentligen?

Vi höll på AIK den här dagen. Dels för att hockeyn får en större plats i media ju fler 08-lag som finns i Elitserien. Men också för att det blir derbyn - även det med stort medialt intresse samt - det bästa! Färjestad kommer hit dubbelt så ofta som tidigare!

Bra, AIK!

Förrädare!

Jag var på Globen igår och hejade fram Djurgården till vinst över Linköping i den 4:e semifinalen. Kände mig som en riktig förrädare! Märklig känsla. Trots att Färjestad inte spelar semi, så kändes det som om jag svek. Men jag skulle aldrig - ALDRIG - hålla Djurgården framför mitt kära Färjestad!

Mäktig stämning var det! Tror inte det var riktigt fullsatt men inte långt ifrån. Efter matchen ville man bara ha mer. Går DIF vidare ska vi pallra oss dit igen. Towe messade hela kvällen och kände suget även hon. Förstår det. Stämningen gick väl igenom tv-rutan kan jag misstänka.

Tog någon enstaka bild med mobilen och filmade lite också. Får se om jag kan lägga upp det senare. Glömde nämligen sladden på jobbet. Kan ju inte ta med alla jobbgrejor på hockey heller...

Matchen då? Ja, den första perioden ägde Linköping med fart, finess och passningar som skar genom mittzon. Djurgården kom ingen vart, det var totaltstängt till LHC:s zon. De spelade mycket bra då!

Efter att Ragnarsson åkte på en rejäl propp utan att någon utvisning följde verkade det som om DIF:arna blev förbannade och började åka skridskor och tackla LHC-spelarna över hela isen. Blev bättre och bättre hockey samtidigt som publiken skrek mer och mer.

Ja, det var en kväll att missas. Synd bara att det ena laget var "fel". Men vi kommer igen!

Globen ikväll!

För den som trodde jag sett sista slutspelsmatchen den här säsongen trodde fel! Ikväll bär det av till Globen för att se Djurgården-Linköping. Hoppas på fullsatt, förstås.

Var är vattnet?

Såg ett par svanar som kom till vår vik i går morse. Antagligen samma par som kommer år efter år. De såg dock lite snopna ut när det bara var is och inget öppet vatten.


Supporterväggen klar!

Sådärja! Det ska krävas ett antal lediga dagar i sträck för att få tummen ur...

Supporterväggen i tv-rummet är nu klar. Vad säger du, Towe?

Per har kompletterat bilden med ett par F1-hörlurar... ha ha


Tveksamma rykten

Blev väldigt förvånad när jag läste elitprospects.com och såg att Linus Klasen - LINUS KLASEN! - fanns på listan över "tveksamma rykten" till Färjestad. WTF - Linus Klasen! Jag blev lika förvånad som förra säsongen när Dragan Umicevic kopplades ihop med Färjestad.

Jaha, ska Södertälje bli Färjestads "samarbetsklubb" a la Skellefteå nu?

I don´t like!

Vill att Thomas Rundqvist ska ta av de egna leden! Läs tidigare inlägg!

OK, visst kittlar tanken att en spelare av Linus Klasens kaliber skulle spela i Färjestad tillsammans med t ex Dragan.

Men om jag får välja mellan t ex Klasen och Robin Sterner, så väljer jag fortfarande Sterner p g a den värmländska kopplingen - se tidigare inlägg. Ja, jag vet att de inte är samma speltyper! Men WTF! Jag vill fortfarande ha värmlänningar i Färjestad.

Sixten! Din skitkatt!

En katt är alltid en katt är alltid en katt... Vad göra?



Han fick INTE komma in med fågeln.

Satsa på ungt och eget!

Dock inte om det här... (läs inlägget nedan)

Reagerade på det Sanny Lindström sa till någon av värmlandstidningarna efter förlusten i tisdags:

"– Det är klart att det är ett fiasko, jag och 15 nyförvärv flyttade inte hit för att åka ut i kvarten, säger lagkaptenen Sanny Lindström."

Ja, inte verkade de flytta till Färjestad för att deras hjärta klappar speciellt för just Färjestad. Vilket också märktes! Inte bara i slutspelet utan hela säsongen. Inget jävlar anamma! Dock inte från alla håll. Tänker på t ex Emil Kåberg. Alltid favoriten!

Men de här 15 spelarna som Sanny nämner här ovan ville bara till Färjestad för att ta guld. Men de verkade inte vara beredda på att ta kampen. Så här är svaret till nästa säsong - enligt mig!

Den här säsongen lär bli ett ekonomiskt fiasko för Färjestad, vilket går att läsa även det i värmländska tidningar. Det kommer att påverka nästa säsongs trupp. Antagligen menar man att FBK inte kommer att ha råd med dyra importer. Det tycker jag är bra. Satsa på unga, lovande talanger från egna leden!

Folk gillar att se värmlänningar i laget. Eller åtminstone killar som har spelat i laget tidigare och har hjärta för klubben. Där ingår t ex Rickard Wallin (Västerås), Martin Sevc (har spelat i klubben vid två olika tillfällen och vill tillbaka), Dominik Granak (har även han spelat i klubben tidigare och vill tillbaka vilket visar på hjärta).

Framför allt vill man se t ex Robin Sterner, Jonas Brodin, Anton Grundel, Robin Rahm (istället för en sthlmsimport som H Karlsson) och varför inte Erik Thorell. Visst, de är unga. Men jag lovar! De har banne mig mer hjärta för klubben än flera av de dyra äldre importerna!

Lååååångfredag...

Kan en dag bli längre än en långfredag? Känns inte så...

Gick ut för att försöka göra fint på utsidan efter att ett gäng snickare gick lös på vårt kök i januari. All smuts i form av isolering, brädbitar, spikar och torv har legat vackert inbäddat under all snö - men tänka sig! När snön försvann dök all lort upp. Så jag gick ut för att försöka ta bort detta. Men lite för bråttom hade jag. Det låg nämligen snö kvar som dolde en massa skräp. Får alltså vänta lite till...

Vad göra annars då? Ja, börja på en ny bok, t ex Glasbruket skrivet av Arnaldur Indridason. Så det gjorde jag. Sonja lade sig tätt intill mig och där låg jag i så där en 30 minuter sedan spratt det i benen på mig.

Att gå en promenad är aldrig fel men det är redan avklarat.

Städa har vi gjort, både igår och idag. Hockey tittade vi på igår - fel lag iofs.

Sååå, vad göra? Nu kom jag på det! Jag ska maila Håkan Loob!

Attraktiva ettor

Kul att se att lägenheten under oss på Konduktörsgatan i Karlstad är så attraktiv. Vi köpte vår för 400 000 kr. Den som är till salu nu och där budgivning pågår för fullt är uppe i 420 000 kr och då verkar det fortfarande vara 3 budgivare kvar.

Ska bli intressant att se var det slutar. Inte för att vi har några planer på att sälja lägenheten men det är ändå skönt att se att vi troligen inte gör någon förlustaffär på den. Det är ju ändå bara 4 månader sedan vi köpte den...

Edit: den gick för 420 000 kr.

Emil Kåberg boxare!

NWT.se kör en rolig 1 april-grej om att Emil Kåberg sadlar om och ska bli boxare.

Den var kul! Läs vad som står på "hjälmen"! ha ha


RSS 2.0