Nationalsång = patriotism?

Dagens ab.se skriver om att Hockeyligans VD Peter Gudmunsson vill ta bort nationalsången inför varje match. JAAAAA!! Gör det! Skriker jag.

Håller inte alls med LHC:s sportchef/VD (eller vad han är) Mike Helber att vi skulle vara mindre patriotiska om vi tar bort nationalsången. "I USA har vi det"-typsnacket.

Så här är det, Mike Helber. I NHL spelar man nationalsången inför varje match eftersom NHL spelas i två olika länder, nämligen USA och Kanada. Det är en enorm skillnad mot i Sverige där samtliga elitseriematcher spelas i - just det! - Sverige.

Jämför oss inte med amerikanare, snälla! Vi svenskar vill vara patriotiska på vårt sätt. Det behöver inte betyda att vi är mindre patriotiska eller att vi älskar vårt land mindre. Men vi kanske inte visar det på samma sätt som amerikanare gör.

En liten anekdot: en mamma var inne i en affär tillsammans med sin lille son. I högtalarna spelas den svenska nationalsången och en lille grabben utbrister:
"Hör, mamma! De spelar hockeysången!"

Så - Ja, ta gärna bort nationalsången! Eller varför inte en kompromiss: spela den under slutspelet.

BTW!

...and now to something completely different!

ZLATAN! I all välmening - BYT AGENT!

Seger som satt fint!

Färjestad-Jokerit i Karlskoga. Är det något? Ja, verkligen! Jokerit räknas som ett av de bästa lagen i European Trophy. Just därför satt den här vinsten extra skönt (2-1).

Enligt ET-arrangören var Torpet och CB bäst i Färjestad. Följande fick nominering:

One star - Färjestad #41 Christopher Nilstorp.
Two stars - Jokerit #4 Ossi Väänäinen.
Tree stars - Färjestad #71 Christian Berglund.

Fortfarande slutspel inom räckhåll alltså. Låter bra! Wallin gjorde sista målet i sista minuten (!) medan Christian Berglund satte första pucken i första perioden. Ja, det är tydligen förstakedjan som ska göra det!

Härligt, grabbsen!

Banta?!

OK, det här är en hockeyblogg men emellanåt gör jag en avstickare. Framförallt när jag blir upprörd.

Idag blev jag upprörd när jag läste i dagens ab.se om de stackars chilenska gruvarbetarna som är fast i en gruva 700 meter ner i jorden. Fruktansvärt! Det i sig är upprörande.

Men det jag verkligen reagerade på var när en idiot till journalist skrev följande:

"Den dåliga nyheten är att en genomgång av gruvarbetarnas fysik visar att minst nio av dem inte kommer att rymmas i hålet om de inte minskar sina midjemått, enligt CNN.

Den goda nyheten är att de har upp till fyra månader på sig att banta. Så lång tid kan det nämligen att ta innan hålet är färdigt."

Banta?! Hur tusan tänker de nu?! De lever på (om jag minns rätt) en matsked tonfisk och en dl vatten per dag samt ett kex varannan dag. Banta?! Hur då? Antagligen tyckte journalisten att det var ett kul skämt. Undrar vad gruvarbetarna och deras familjer tycker...

Annandagshockey

...och precis där damp bekräftelsemailet ner i min inkorg som bekräftar att jag köpt 3 biljetter till annandagshockeyn i Karlstad, d v s UTOMHUSMATCHEN!

Hoppas det blir bra drag kring den. Förra året var ju verkligen ett kul - och ett mindre kul - minne! Men dock ett minne!


Äntligen en seger!

7-2 mot Vålerenga ikväll satt ju fint! Skönt för grabbsen med en seger - det var ju ett tag sedan...

Åslund fick visst 3 stjärnor medan Anton Grundel fick 2 stycken. Verkligen jättekul! Åslund verkar alltså på G efter sin operation. Det är bra! Att Grundel är en duktig hockeyspelare det visste vi sedan förra säsongen. Men att han ska överglänsa de etablerade stjärnorna på backsidan i Färjestad det trodde väl ingen. Ska bli mycket intressant att följa honom i fortsättningen.

Nu är det bara ytterligare två segrar som fattas för ett slutspel. Kom igen, Färjestad. Kämpa!

Något att ta med sig...

Tommy Samuelssons analys till varför FBK har svårt att göra mål:

 

"– Vi vill gärna slå ett pass för mycket och dra ner lite på tempot när vi kommit in i anfallszonen.

• Något som blir viktigt att ta med sig hem till elitserien?

– Det är det absolut. Blir man bra på att vara aggressiv framför målet i det offensiva spelet kommer det automatiskt i defensiven på träning också."

 

Hittat på VF.se.

 

Vi får väl se hur de lyckas när säsongen här hemma sätter igång.


Viss oro infinner sig...!

Ser inte ut att gå så bra för Färjestad ute i Europa. De är ju ändå ett av Sveriges bästa lag men ändå får de stryk av lag från Tjeckien och Tyskland.

OK att de får stryk av ett tjeckiskt lag. Tjeckien är ju ändå väldigt bra internationellt sett. Men Tyskland? Hur bra är tyska lag? Ja, tillräckligt bra tydligen för att slå just ett av Sveriges bästa lag.

Nu har jag ju inte sett matcherna som spelats nere i Europa och då är det svårt att bedöma kvaliteten på spelet. Men resultaten ser ju inte så strålande ut.

Hur är det med nye målvakten egentligen? Det tar förstås tid att komma in i spelet. Han ligger dessutom efter med ispassen och träningarna.

Det är som Wiken säger "bara försäsong, så lugn in the storm" ungefär. Men ändå... viss oro infinner sig.

Jo, btw, Färjestad spelar alltså mot tyska Eisbären Berlin och ligger under med 3-0 när det återstår en period. Återigen har grabbarna svårt att göra mål! Vad fattas??

---------

Forts: matchen slutade 5-2 till Berlinlaget. Skottstatistiken var Berlin 24, Färjestads 34. Indikerar ett visst spelövertag för Färjestad. Bäste spelare i 3:e perioden var tydligen Christian Berglund. I de andra två perioderna var det tydligen varsin tysk.

Så som sagt; vad fattas??

J20-lag som egentligen inte finns

Färjestad har fått mycket skit genom åren för att man inte har ett J20-lag. Men varför ska man ha det när man ändå kan spöa de andra klubbarna med det man har?!

Det här är bara för underbart!

European Trophy för J20 har startat upp i Karlstad idag och Färjestad - som INTE har ett J20-lag - "skrapade" ändå ihop ett lag från J18 (jo, ett sådant har man!), Skåre, Bofors och Munkfors. Och kan man tänka! Detta "ihopskrap" slog HV71. Visserligen i sudden men ändå! Och hockeysverige som öser beröm över bl a HV:s juniorverksamhet. Ehhh...

Matchen slutade för övrigt 4-3 till Färjestad. Tyvärr utgick Erik Thorell efter skada och hans fortsatta medverkan är tydligen osäker. Det här är en spelare att hålla ögonen på!

Hur som helst! Turneringen pågår under helgen och finalen är på söndag kl 16:00. Ska bli MYCKET intressant att se vilka som möts då.

Europalagen bättre?

Går inte så bra för de svenska hockeylagen ute i Europa...

Ikväll var det tre svenska lag som var i farten; Färjestad, Djurgården och Linköping.

Färjestad fick stryk mot Sparta Prag med 5-1. Kanske inte så konstigt att det blev så stora siffror eftersom unge, oerfarne Jonas Sparring fick hoppa in när Nihlstorp fick ont i ena jumsken enl liverapporterna. "Åsa" gjorde Färjestads tröstmål när det stod 5-0.

Djurgården, som spelar mot Mannheim, ser inte heller ut att klara sig speciellt bra. Åtminstone inte ikväll. Återstår 2 minuter av matchen och det står 3-0 till tyskarna. (Matchen slut, 3-0.)

Linköping verkar däremot klara sig hyfsat. Åtminstone har de än så länge oavgjort mot Berlins Isbär. Står 3-3 där när det återstår bara sekunder av matchen. (Slutar 4-3 till Isbären efter straffläggningar.) Johan Andersson, fd FBK 1 assist.

Svensk ishockey är kanske inte så jääääättebra längre som vissa vill göra gällande. Men det återstår några matcher till innan någon bedömning bör göras.

Matcherna går att följa här -->.

Vadan detta fjäsk?

Läser i tidningarna att "någon" har arrangerat en hockeymatch mellan Rögles A-lag och ett lag med en del storstjärnor i. Detta för att "hedra" Kenny Jönsson nu när han har slutat spela hockey.

Men vänta lite här... Slutade inte han innan förra säsongen?? Och varför ska man "hedra" just honom? Jag vet en hockeyspelare som har betydligt fler meriter än vad Kenny har men inte har man arrangerat någon hockeymatch för hans skull. Tänker på brorsan hans, Jörgen.

Vadan detta fjäsk?!

#17 i taket?

En gammal favvo är påtänkt att få sin tröja upphissad i taket i LLA. Det gäller förstås Matte Johansson.

Han är den som spelat flest matcher för klubben. Har tag 4 SM-guld och 4 SM-silver med Färjestad samt ett VM-guld.

Enligt nwt.se får inte ungdomsspelarna använda det numret i FBK och det är väl för att man ska kunna vara flexibel när/om man fattar ett sådant beslut.

Vad tycker jag om det då? Ja, Mattias förtjänar att få sin tröja upphissad i taket efter allt han gjort för klubben. Men gör inte även Peter Nordström det? Jag tycker det. Men blir det inte en förfärlig massa tröjor i taket då? Jo, det blir det. Var ska man dra gränsen? Så småningom kommer självfallet även nr 51 upp. Några fler? Nej, jag tycker inte det.

Så för att sammanfatta; upp med nr 17 (MJ) och nr 19 (PN) i taket. Men that's it for now.

Väderprognos 21 aug

Har kikat på foreca.se om hur väderläget ser ut till på lördag 21 augusti. Ser ju faktiskt ganska lovande ut:

Varför är vädret så viktigt då? Jo, vi ska käka kräftor! Så här såg det ut igår:

 



Skön kväll!

Både vad gäller mat och hockey!

Såg lite av första perioden i Arvika innan det var dags att ge sig av mot Älta, d v s Nacka. Såg alltså när Walle gjorde 2-0 mot Djurgården. Så jäkla skönt!

När Towe sedan messade mig slutresultatet försökte jag se ut som om vi hade åkte på en förlust - och det gick Per på minsann! Så snopen som han såg ut när det gick upp för honom att DIF hade förlorat skulle jag kunna betala för att se om igen!

Oj, vilken skön vinst! Och Oj, vilka smarriga kräftor, öl, snaps och annat gojs som hör till!

Kom precis hem. Hoppas jag mår lika bra imorgon som jag känner mig nu... :)

Mycke' hockey blir de'...

Mycket hockey blir det - redan! Bara försäsong men är intresset stort, så är det så här det ska vara.

Sommaren är inte över än, tack och lov. Hur skulle vi annars klara av allt mörker som så småningom sänker sig över oss. Badade igår och det var nog en två eller tre veckor sedan jag gjorde det...

Nåväl, gårdagen ja. Läs vad som hände på Towes blogg. Hon var rätt lycklig igår kväll kan jag säga! Var själv lite darrig efter att ha "träffat" Foppa. Nu var ju jag bara fotograf men ändå... Foppa är ändå Foppa men han är också bara en vanlig människa. Eller...?!

Kan ju nämna att själva hockeymatchen igår var rätt - lam. Men vad annat att förvänta sig? Uppvisningsmatch med kända NHL-profiler där en del inte ens är försäkrade. Klart som korvspad att det inte smäller vid sargerna då. Jo, en gång faktiskt. Såg då att Kent Forsberg gick över till VIK-bänken och tog ett snack med dem. Antagligen för att säga "aja-baja".

Men en och annan snygg passning fick vi se, otrolig skridskoåkning av en och annan pajsare samt ett och annat läckert mål.

VIK spelade riktigt bra och imponerade faktiskt. Höll jämt tempo och kunde mycket väl ha vunnit.

Idag lär det smälla desto mer i Arvika. Vilken match det kommer bli! Färjestad-Djurgården.

Tydligen imponerade DIF igår när de vann över Linköping med 5-0! Oj, det blir något att bita i för karlsta'-pôjkera. Skulle så hemskt gärna se matchen men ikväll är det andra godsaker som gäller.

Ny design?

Om det är ny design på tröjorna brukar Färjestad presentera dem inför säsongsstarten. Men inte i år. Eller är jag för tidigt ute?

Såg dock en bild i VF.se en skymt av bortatröjorna eller är det bara för den här turneringen man spelar i dessa tröjor? Hur som helst tyckte jag den såg snygg ut. Betydligt snyggare än tidigare år!

Vad sägs? Jonas Junland tillsammans med Andreas Jämtin. Bilden tagen av Håkan Strandman, VF.


FBK skjuter o skjuter o skjuter...

Enligt VF:s liveuppdatering (av Jacob Järpegård) var det en ganska seg tillställning FBK och LHC bjöd på i kväll. Färjestad dominerade i första och andra perioden medan LHC kom igen i den tredje.

Färjestad hade t o m ett PP på 7! minuter som man inte lyckades förvalta. Så som tidigare verkar FBK ha svårt att göra mål. Man skjuter och skjuter och skjuter men det resulterar inte i mycket.

Vann skottstatistiken med ..-... (Får återkomma om detta.)

Vinst ikväll ändå med 2-1. Skönt det! Bästa spelarna enligt JJ var Sevc och Lundh. Mest osynliga var Dicken och Pelle. Skärpning, grabbar! Visserligen bara första matchen... Men det här är verkligen inspirationsspelare.

Ska bli mycket intressant att få se laget på tv på lördag. Jo, jag ska se matchen - men i efterhand. Spelar in den.

---

Satt samtidigt och tittade på fotbollen på tv. Blev lite paranoid! Ganska kul fotboll. Sverige spelade bra men hur bra var skottarna egentligen? Spelar inte så stor roll för så länge Sverige gör mål spelar det ingen roll vilka motståndarna är. Eller hur bra/dåliga de är.

Emil! Vilken kille!

Denne Emil Kåberg. Han är ju hur cool som helst. Läser följande på FBK:s hemsida:

"På tisdagsträningen försvann också Emil Kåberg sedan han fått ett stenhårt skott på näsan, brutit näsbenet men iskallt själv brutit tillbaka den i rätt läge...".

Markström tar Salaks plats

Salak tillhörde ju Florida Panters som jag skrev i ett tidigare inlägg. Läser nu på SvenskaFans.com att han blev åsidosatt p g a en svensk - Jakob Markström minsann!

Jättekul om han blir ordinarie i ett NHL-lag. Ännu bättre om denne Salak visar sig vara en riktig fullträff.

Han har tydligen spelat ihop med Jonas Junland i en AllStar-match i AHL. Dessutom har han spelat i Finland, TPS Åbo. Men allt det här står ju i NWT.se. Finns det inget annat jag kan luska ut? Ska se!

Letar... letar... letar...

Läser att Modo var intresserad av honom förra säsongen men dit gick han uppenbarligen inte. Antagligen för att han fick ett NHL-kontrakt.

Mer då...

Hittar inte så mycket av intresse. Det mesta står ju i NWT.

Sköter han sig och gör en kanonsäsong lär väl inte Färjestad få ha kvar honom längre än en säsong. Det är ju trist men den risken tar man ju alltid.

Detta skriver iallafall Robert Pettersson på Hockeysverige.se:

"Har för mig Salak var riktigt grym första halvan i AHL förra säsongen. Var grym fram till årsskiftet ungefär och föll väl sedan tillbaka en del.

Jag tror att han har alla möjligheter att bli bra. Han kommer från två raka (i stora drag) bra säsonger och har en stor vilja att komma vidare i karriären och utvecklas.

Jag tror att han kan få ett stort lyft av att ha en målvaktstränare som är så engagerad och nära som Granqvist är.

Han känns precis som en sån kille som alltid vill till nästa nivå (så säger givetvis alla målvakter, men det är inte alla som har motivationen/viljan/förmågan att göra det).

Sen om det gör att han blir etta, tvåa, femma eller sjua i Elitserien är ju svårare att sia om. Ny målvakt, nytt lag, ny liga och så vidare har ju ställt till det för bättre killar än så här.

Men nog kan han tillhöra den absoluta toppen. FBK har ju dessutom ett (förmodat) bra försvar."

Läser en annan intressant sak. Arto Laatikainen, den förre FBK-backen, är klar för spel i Södertälje. Ja, där ser man!

Laguppställningen uppdaterad!

Sådärja, NWT! Äntligen dags för uppdateringen av laguppställningen inför morgondagens match. Var ju inte helt korrekt igår... Se inlägg.

Precis som jag trodde (var åtminstone ett av mina alternativ), så var det alltså Marius Holtet som är right wing till Bastiansen.

Det betyder alltså att några finns kvar på skadelistan - någon ny som jag inte kände till och några "gamla" skador. Vilar gör fortfarande Per Åslund och Micke Johansson. Båda höftopererades i våras. Hoppas vi slipper en massa dopingsnack kring dessa operationer...!

Emil Kåberg dras med sin gamla magoperation men verkar vara på väg tillbaka. Sedan en ny skada! Marcus Paulsson som alltså skadades under torsdagens träning. Var försiktiga med varandra, boys!

Ungtuppen Jonas Brodin spelar tydligen med juniorlandslaget den här veckan och ansluter till truppen nästa vecka när det bär iväg till Berlin.

Tjeckisk målvakt!

Alexander Salak, 23 år klar för Färjestad. Går att läsa på hemsidan.

Så då blev det en utlänning ändå...

"Har spelat i Florida Panters organisation". Vad betyder det? Har han tillhört FP men spelat i deras farmarlag? Ska kolla upp honom bättre på EliteProspects senare.

"Han och Nihlstorp ska konkurrera om förstaspaden". Jo, tjena! Varför tar man in en utlänning som potentiell andremålvakt? Nej, det tror jag inte på. Men visar han sig inte hålla måttet är det klart att CN tar 1:a-spaden! Det vet vi ju hur det gick med Gurra och ja... vad han nu heter, österrikaren.

Får återkomma i ärendet!

Går för långt!

Nu går det för långt! Robin Rahm polisanmäld! Nej, lägg ner.

Dessutom har mediabevakningen av detta fått alldeles för stora proportioner.

Låt grabben vara ifred nu!

Snart dags för 1:a matchen!

På onsdag är det dags för säsongens första match och det mot Linköping i Mjölby. Det gäller förstås European Trophy. Och på lördag är det alltså dags för Djurgården i Arvika.

Den sistnämnda matchen tänkte vi se på tv men helt plötsligt dök det upp en inbjudan till kräftskiva på lördag. Vad ska vi prioritera?? Hmmm... Måste tänka!

Hur som helst ska det bli oerhört spännande att se matchen på onsdag med nye Nihlstorp i målet. Som andremålvakt har man tydligen tagit in en för mig okänd målvakt som heter Jonas Sparring, fd -88.

Kommer för övrigt från Partille utanför Göteborg men verkar ha spelat en massa år i Sunne - hur han nu kom dit... Från 2004 till 2009. Förra säsongen spelade han i Nybro och nu i Skåre.

Får inte FBK tag på ytterligare någon målvakt är det kanske läge att låta denne Sparring vara kvar i truppen. Men då ställer man förstås till det för Skåre...

Här är FBK:s fyra premiärkedjor på onsdag enligt NWT.se:

Christian Berglund - Rickard Wallin - Pelle Prestberg

Mattias Sjögren - Dragan Umicevic - Dick Axelsson

Patrik Lund - Robin Sterner - Henrik Björklund

Erik Thorell - Anders Bastiansen - Erik Thorell (igen? Finns det två av dem? Kan vara antingen Marcus Paulsson eller Marius Holtet)


Backpar:

Jonas Frögren - Jonas Junland

Sanny Lindström - Anton Grundel

Kristofer Berglund - Martin Sevc

Markus Karlsson är sjunde back


Kul att det sätter igång!

Satsar ungt istället

Det blev ingen Vesa Toskala i Färjestad. Känns både synd och bra. Förstår hur klubben tänker och det är sunt. Samtidigt undrar jag var de ska få tag på en ung lovande målvakt tillräckligt duktig för Elitserien. Dessutom som ska våga stå i ett lag som Färjestad med alla krav som den klubben har på sig.

Läser att de tittar på unga utländska målvakter. Finns det så få svenska att man måste ge sig ut utomlands? Trodde det var målvaktshype nu i det här landet.

Vem vet? Kanske Nilstorp är svaret?

Märklig sommar

3 veckors tropisk värme i början på juli. Sedan regn, regn och regn. Det är iofs inte kallt men fuktigt...

Det här är den 9:e sommaren vi bor i huset och det är första året vi inte har badat i augusti. Det är en hel månad tidigare än vanligt. Det brukar vara september vi slutar bada.

Vad har hänt med vädret?

Spelschemat 2010/2011

Bra att ha nära tillhands... Spelschemat säsongen 2010/2011.

Snabbt jobbat!

Det där med att ha "is i magen" innan FBK signar ny målvakt verkade inte riktigt stämma. Isen smällte rätt fort... Men helt OK med mig!

Toskala verkar tydligen vara klar enligt NHLSourcesSay på twitter.

"Vesa Toskala set to sign with Färjestad of Swedish Elite League; his agent has now confirmed with me."

Snabbt jobbat, FBK! Och troligen blir det här en rejäl förstärkning av laget som redan innan såg starkt ut.

Kul med en gammal bekanting!

---

Thomas Rundqvist dementerar dock ryktet på Aftonbladet.se. Det har vi iofs varit med om förr...

Åska? I natt?

Tydligen har det åskat "helt galet" i Stockholmsområdet i natt enligt DN.se. OK, jag hörde max 3 smällar och de var långt borta. Men tittar man på bilden från SMHI, så borde vi också ha fått "galet med åska". Var var den?

Sedan en annan sak... Varför åskar det alltid på nätterna när man sover? Varför inte tidigt på kvällen eller lite senare, så man får en chans att skåda spektaklet?

Tillägg senare: Per påstår att det visst åskade här i natt men att jag sov som en stock. Helt obegripligt! Så som jag väntat och väntat på sådant oväder - så sover jag när det väl kommer!


Ösregn! ...och supergod middag!

Det regnar så mycket att det är alldeles grått ute. Inga vågor över huvudtaget:

Sedan måste jag rekommendera en helt fantastisk middag jag hittade på DN.se som vi käkade nu ikväll. Prova! Helt suverän! Bilden här ger inte alls rättvisa till den otroligt goda smak som salladen ger. Vilka smaker! Bland det godaste jag ätit!

 


Kanske ändå?!

Jag kanske får fel enligt tidigare inlägg för enligt ab.se har Toskala erbjudits Färjestad. Tror ändå inte att det blir finländaren. Han är för dyr.

Bekräftat!

En ny match med Färjestads BK har lagts till i tablån:

2010-08-14
16:00
Färjestads BK - Djurgårdens IF
European Trophy

Tidig morgon idag

Uppe med tuppen idag. Vet inte varför. Kanske beror det på att jag inte visste om vare sig Jeppe eller Towe hade kommit hem i natt när jag vaknade. Hade inte hört något. Dessutom låg inte Per bredvid mig i sängen... Vad hade hänt?

Jo, Per kunde inte somna och lade sig på gästsängen för att inte störa mig. Jeppe hade visst kommit hem och Towe skulle visst sova över hos en kompis... har jag för mig...

När jag sitter här och surfar hör jag ett oväsen över sjön - det är våra hägrar som är ute och flyger. Deras skri är inte att leka med!

Ser ut som en rejäl regnfront närmar sig. Hade varit bra om det hade varit uppehåll idag. Hade planerat att tvätta av och måla balkongbräderna.

Läcker färgsättning ute men jag kan inte fånga det på bild eftersom vår kamera är för kass. En systemkamera tror jag att jag ska önska mig i födelsedagspresent när det närmar sig. Men det är såååå långt kvar! Först ska vi klara av the youngsters och sedan är det husbonden...


Ingen Gerber iallafall

Läser på Twitter att Martin Gerber har signat nytt kontrakt med Edmonton Oilers enligt The Hockey News.

Toskala då? Nej, jag tror inte på honom heller. Det vore alldeles för bra. Nej, jag tror det blir en ung målvakt som FBK känner att de kan satsa vidare på. Synd att Johan Gustavsson gick till Västerås. Men han är nog egentligen för ung fortfarande för att han ska behöva dra lasset som förstemålvakt.

Ja, det ska bli intressant att se vad som dyker upp här.

Kanske något positivt ändå...

Tänker på att det faktiskt kan komma något positivt ur det här med RR:s dopingfall - bortsett från att det kommer upp i dagen att det tydligen förekommer att hockeyspelare dopar sig...

Tänkte på att vi alla är väl överens om att Färjestad verkligen fått ihop ett dream team till den här säsongen. Det är egentligen bara på målvaktssidan det har verkat lite svagt. Det har jag t o m skrivit om i tidigare inlägg.

Får bara Thomas Rundqvist rätt signatur på ett papper kan det innebära att truppen blir ännu starkare! Inte helt fel! Läser att både Gerber och Toskala finns på listan men vad har de för lönekrav? Troligen inte i den nivå som FBK är redo att betala. Men de kanske hellre går till Färjestad där det är relativt låg lön framför att inte ha någon klubb att få lön av överhuvudtaget.

Ja, det ska bli intressant att se vad Kocken kan vaska fram.

ET direktsänds i tv

Tack, Viasat! Jättekul att ni satsar på hockeysändningar! Annars är det ju egentligen bara Formel 1 som är av intresse hos er...

Men nu har tydligen Viasat Sport skrivit avtal med European Trophy om att sända totalt sex matcher från turneringens grundserie. Däri ingår Färjestads första hemmamatch (!) för säsongen. Förstår inte riktigt... "hemmamatch"? I Arvika?

Hur som helst är det Djurgården som är motståndare. Det innebär alltså att jag inte behöver känna mig besviken för att vi inte åker till Värmland den helgen. Jag hade annars planerat det men Per har så mycket att förbereda på jobbet att vi lade ner det.

Kul att det direktsänds på tv då!

Förvånansvärt lite doping i ishockey

Robin Rahm är den fjärde ishockeyspelaren som åker dit för doping, men den förste att ertappas med, så att säga, riktig doping. Så skriver SvD.

De andra tre som ertappats är:

•  Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson 1974 som fälldes för att ha tagit hostmedicin. Nilsson hade fått medicinen, som innehöll efedrin, av sin läkare. Det här fallet kommer jag mycket väl ihåg.

 

• Håkan Södergren stängdes av under 80-talet för doping. Södergren hade tagit värktabletten Paraflex Comp mot sin onda rygg. Det här fallet kommer jag däremot inte alls ihåg men det borde jag förstås...

 

• Patric Nilson stängdes av 2003 anabol doping. Nilson ertappades med nandrolon i kroppen. Han uppgav att han fått i sig medlet via ett amerikanskt hälsokostpreparat. Men på bilden som visade preparatet kunde man se att det stod tydligt och klart "Anabola ...".

 

Hmmm... ytterligare en klantskalle. Kommer mycket väl ihåg det här fallet också. Kanske mest för att han kommer från Bålsta och är brorsa till Marcus Nilson i DIF.

 

Färjestad har alltså aldrig tidigare haft ett dopingfall på halsen - åtminstone inte någon som blivit fälld. Vad vet man om de som kommit undan? Men som Loob säger, så testas det ofta här i Sverige. Betydligt mer sällan i NHL tydligen.


Loob skräder inte orden - med rätta!

Från DN.se med Marie Hallman:

"Exakt vilken sorts tabletter som Rahm tagit har Färjestad inte fått veta. Men enligt RF:s dopningskommission handlar det alltså om medel med anabola substanser. Vilket kan låta märkligt då en målvakt inte är särskilt betjänt av stora svällande muskler.

 

– Men det handlade inte om att få muskler. Det handlade om hans rehab. Han har opererat höften och tyckte att det gick för långsamt. Så istället för att vända sig till vår expertis så tog han allt i egna händer för att skynda på läkningen. Det var det dummaste han någonsin har gjort, som han själv uttryckte det, säger Håkan Loob till DN.se.

 

Färjestads klubbdirektör är tydligt med att klubben tar avstånd från ”alla former av otillåtna preparat på alla nivåer i vår verksamhet”

 

– Vi har ju, med all vår expertis, talat om för honom redan före och under och sedan efter operationen vad han ska göra och inte göra. Vi har sagt att låt läkningen ta den tid det tar. Vi vill ha dig tillbaka till 100 procent. Det är dig vi vill satsa på. Och så gör han så här, det är helt obegripligt, säger Loob och fortsätter:

 

- Vi har till och med värvat en målvakt som Nihlstorp under tiden han (Rahm) var borta så att han inte skulle känna att det var någon som han inte kunde komma ikapp sedan. Han borde inte ha känt sig hotad på något sätt alls. Så han tog ett jäkligt korkat beslut måste jag säga, konstaterar Loob som även har svårt att förstå hur Robin Rahm trodde att han skulle klara sig undan en kontroll.

 

– Han vet ju att kontroller förekommer med jämna mellanrum. Det finns inga sätt att komma förbi de kontrollerna. Att hoppas och tro att det inte ska vara just man själv som blir testad är lika dumt som beslutet att ta någonting otillåtet. Alla spelarna vet ju att testerna görs, det finns inte en möjlighet att någon ska ha kunnat missa det. Man vet ju om risken och att det kan få stora konsekvenser.

 

Varför tror du ändå att han gjorde det?


– Som jag ser det så är det en grej som man gör som ett sista halmstrå. När det inte finns någon annan utväg. Men han hade ju en hel äng av strån framför sig. Så varför han gjorde så här är obegripligt."


Robin Robin Robin!

Vad tusan har du gjort?! Så onödigt! Du var ju förstemålvakt och hade hela sommaren på dig att träna ikapp.

Jag fattar ingenting! Blev faktiskt helt chockad när jag läste det på Färjestads hemsida. Det hade precis blivit utlagt och inte ens ab.se och expr.se hade fått nys om det. Men sedan small det till. När man läser alla korkade kommentarer blir jag ju chockad igen. Finns det verkligen så många korkade människor i det här landet? Ja, uppenbarligen.

Nu gäller det för Färjestad att hitta en förstemålvakt fort som attan. Men var hittar man det? Hur är det med Henrik Karlsson? Gick han till KHL? Tror inte det blev Brynäs iallafall. Thomas Rundqvist har förstås koll.

Men herregud!!! Varför sabba sin karriär på det här sättet? Trodde han verkligen att ingen skulle upptäcka det? Han kommer för alltid att vara utpekad som en fuskare. Usch, jag ryser!

----

Tillägg: Henke Karlsson spelar i Calgary nästa säsong.

För den nördige...

Långt (7,25 min) videoklipp från FBK:s första ispass finns här:


Stor fågelunge

Vi brukar ha en hägerfamilj som häckar inne i viken och fram tills nu har vi bara sett mamma och pappa häger. Men idag fick jag faktiskt se deras avkomma - tror jag!


Rapport från LLA

Första isträningen bevakades av Towe - tack, stumpan! Hon skrev om det i sin blogg.

En annan sak som Towe spaltade upp var matchschema för familjelagen:

FBK - DIF 9 okt
DIF - FBK 18 nov
AIK - FBK 6 dec
DIF - FBK 30 dec

FBK - DIF 20 jan
AIK - FBK 31 jan
DIF - FBK 3 feb
AIK - FBK 24 feb


Men jag förstår inte vad AIK har med saken att göra... Åtminstone inte när AIK är i Karlstad. Men hon har kanske någon hemlig desire för de svartgula. Jag tar bort dem från min lista iallafall.

Bara att boka upp dessa datum! Åtminstone när FBK kommer hit.

Söndag 1 augusti

OK, idag är det sista semesterdagen och sista dagen jag bloggar under kategorin "Semester" i år. I fortsättningen kommer det att handla om hockey, hockey och hockey. Kanske något enstaka personligt inlägg men de blir inte många - tror jag... Nåja, vi får se.

Skjutsade iväg Jeppe till jobbet imorse vid 7-tiden. Han skulle göra ett långpannejobb idag också. Var lite trött eftersom vi kom i säng rätt sent i natt men jag överlever.

Upptäckte när jag käkade frukost att flotten var kaputt, så Per och jag ägnade större delen av förmiddagen att försöka få upp den eller åtminstone rädda den på något sätt. Finns bilder på Facebook.

Käkade lite lunch, drog iväg till Coopan för att handla, hem, såg Formel 1-loppet från Ungern och sedan läste jag ut "Tre sekunder" av Roslund/Hellström. Mycket bra! Så bra att jag ibland snubblade på orden för att komma fram fortare i handlingen. Ja, jösses! Kanske lite väl detaljerad i beskrivningen av slagsmål. Gillar definitivt inte sådant. Men sammantaget - EN MYCKET BRA BOK!

Middagen bestod av räkor i chili-/vitlöksolja och färsk pasta. Tog ett litet glas vitt vin till - mest för att känna smakerna ihop. Ska hämta Jeppe senare ikväll, så det får vara bra så.

När Per känner sig någorlunda klar med den hängränna han håller på med nu ska vi se gårdagskvällens avsnitt av "Mördarens spår" på SVT Play. Tycker det är en alldeles utmärkt brittisk deckarserie med fristående avsnitt.

Sedan i säng i hyfsad tid. Har det verkligen gått 5 veckor?? Kan inte förstå att det gått så fort. Har det med åldern att göra?

Övrigt:
Luft: 23 gr eller något sådant. Sol och rätt skönt ute men det har blåst en hel del. Jo, de där förbaskade getingarna är fortfarande kvar och kommer naturligtvis fram när vi sitter och njuter i solen!
Vatten: 19 gr och jag har faktiskt badat idag!!
PW: Nej, inte idag heller...

Lördag 31 juli

Skjutsade Jeppe till jobbet imorse när klockan var 7:10. Hem sedan för morgonbestyr. Tvättade lite och läste mer i boken jag läser nu "Tre sekunder". Den var så spännande, så jag kunde inte släppa den.

Per å andra sidan fortsatte med hängrännorna på framsidan. Blir riktigt bra! Vi behöver ta i itu med balkongbrädorna också. Kanske något för mig?

När klockan var 11:30 drog vi in till stan för att träffa Mats, Kerstin och Anders. Vi skulle se Pride-paraden tänkte vi. Men först en lunchburgare på Donken, Wasagatan. Sedan iväg till Östermalmstorg. Träffade Mats och Kerstin där. Gick vidare till Strandvägen där vi hittade en ledig bänk. Då var klockan runt 13:00. Paraden skulle gå från Zinkensdamm då, så det skulle dröja ett tag innan de var hos oss. "Ett tag" blev 1,5 timme. När klockan var 14:30 kom tåget. Oj, vilka roliga figuer! Samtidigt som det förstås är ett seriöst budskap. Vi tog en massa bilder men jag har inte laddat ur mobilen än.

När paraden var över gick vi och tog en fika på Östermalm. Vidare hem till Anders för ett par goda drinkar som blev vattenmelondaquiri skulle man nog kunna kalla dem för.

När klockan var 19:30 drog vi ut för att få i oss lite mat. Hittade ett ledigt bord på Texas LongHorn på Fleminggatan. Ganska gott men köttet var alldeles för blodigt.

Gick vidare till hotell Amaranten för ytterligare en drink. Där satt vi till klockan blev 23:00 då Per och jag fick fart under fötterna. Hann med tåget 23:13. Hem för en halvtimme sedan och nu dags för kudden.

Övrigt:
Luft: 22 gr växlande molnighet
Vatten: ingen aning faktiskt
PW: nix! inte idag annat än när vi gick från Östermalm hem till Anders på Kungsholmen. Är faktiskt en ganska rejäl bit att gå.

RSS 2.0