Reflektioner sent torsdag...

Jag gillar verkligen torsdagskvällar! Det är en slags försmak inför vad som komma skall, d v s HELG! Oftast spelas det hockey och man kan ta sig ett glas vin. Ja, jag gillar torsdagskvällar!

Men det är inte därför jag skriver det här inlägget utan för att jag gjorde den reflektionen att föreningen Färjestad oftast levererar det man vill ha som spelare. Då tänker jag på att klubben går långt i slutspel och i vissa fall även tar guldet.

Färjestad har gått till final 19 gånger av 36 möjliga. Det är imponerande! Snacka om bra förhandlingsläge när det gäller att få hit bra spelare! Vilken annan förening kan stoltsera med det? Ingen!

Att det sedan finns spelare som inte klarar av att anpassa sig eller den press det innebär att spela för den här klubben är en annan sak. Tycker det är otroligt tråkigt att en spelare som Dragan Umicevich t ex inte är kvar. Vad hände?

Tänker också på spelare som Sanny Lindström, Patrik Lundh, Mattias Sjögren, Christopher Nilstorp och alla ungtuppar som nu har chansen att vinna sitt efterlängtade guld - och det får de alltså chansen att göra just för att de hoppade på FBK-tåget. Tycker det är så kul att föreningen levererar det de lovar. Åtminstone finalspel! Ett steg på vägen...

SAIK finalmotståndare!

OK, det blev Skellefteå som blev finalmotståndare. Det borde Färjestad klara av men man ska aldrig ta ut något i förskott. Ekonomiavdelningen kanske är lite gladare över SAIK framför LHF = 13 mil kortare...! Wow!

Skellefteå var det bättre laget under de två-tre matcher jag sett av den här serien. Åtminstone spelade de en roligare hockey än vad Luleå gjorde.

Undrar hur FBK ska hantera detta? Men det har de förstås stenkoll på. Bra också att finalmotståndarna får lite vila, även de. Tror inte det hade gynnat FBK att spela mot ett lag som haft matchtempo i benen direkt.

Stort av Jonas Rönnqvist att hylla motståndarna i tv.

Boorkens uttalande förstår jag inte riktigt: "Färjestad med den svenska gamla spelstilen mot Skellefteå med den nya spelstilen". Ehhh... Hur menar han då? Är det en förolämpning eller en komplimang?

Otroligt dålig research av TV4 att inte ha koll på hur det har gått mellan Skellefteå och Färjestad under säsongen. Då kan jag informera TV4 att Färjestad har vunnit 3 matcher mot Skellefteås 2 vinster. Men helt plötsligt kom det ju upp på tv:n...

Oj, vad mycket snack det kommer att bli i media nu fram till första finalmatchen - och förstås under finalserien... Men ska jag tippa den här serien får det bli 4-2 till Färjestad. Och det trots att jag tror att Skellefteå är något hungrigare än vad Färjestad är. Men den rutin som finns inom väggarna i LLA kan inte värderas i pengar! Eller det kanske är just det det kan...

Nu är det vår!

Färjestad spelar final! Igen! Fantastiskt bra jobbat! Nu blir det till att åka till Karlstad. Har bokat upp några dagar i jobbkalendern. Kvällens viktigaste fråga: när släpps biljetterna?

Vilka som blir motståndarna är en annan viktig fråga. Men där uppe i norr är det otroligt jämt. Sudden igen!

Torpet i mål

Sammen vilar Salak idag och låter Torpet spela. Tycker han gör alldeles rätt. Salak är troligen inte helt kurrant och Torpet är säkert väldigt spelsugen!

Reagerar lite på att AIK-spelarna fokuserar så mycket på hur FBK spelar. Borde de inte fokusera på hur de själva ska spela - oavsett hur Färjestad spelar? Eller tänker jag fel?

Nej, nu måste jag fokusera på försnacket! Snart nedsläpp...

Dagen efter...

... i olika bemärkelser. Festen igårkväll var riktigt lyckad och varför man nu sitter i soffan och ska se säsongens första F1-race kan man verkligen undra...

Segern igår satt otroligt skönt - förstås. Färjestad gör det de förväntas göra och inte ett dugg mer. Man lägger in ytterligare en växel när AIK gör mål och spelar sedan av matchen med full kontroll. Emellanåt får man se Dicken göra ett och annat konstnummer. Han är på ett härligt spelhumör.

Kunde inte se halva sista perioden men det finns ju hockeyApp:ar... Upplösningen mellan SAIK-Luleå fick vi höra på sportradion i taxin. Hörde att det blev lite upprört på isen efter SAIK-målet men inte vad som föranledde det. Den serien avgörs iallafall inte idag, vilket AIK-FBK kan göra och lär troligen göra det också.

Får återkomma med ett inlägg lite senare. Nu dags för Australiens GP!

Lördag i LLA

Hade hemskt gärna varit i Karlstad den här lördagen men ska på "100"-års fest. Det är rätt kul det också...!

Färjestad kan bli klara för final den här helgen. Ja, kanske även motståndet. Har lite dålig koll på om även Luleå-Skellefteå spelar imorgon igen. Men det är lätt att ta reda på - men inte just nu.

Sitter nu och tittar på matchen från i torsdags och kan ju konstatera att FBK:s fjärdekedja var riktigt bra. Den bästa? Sjögren, Kåberg och Holtet. Tunga, snabba, skickliga! Verkligen kul att se.

Samuelsson säger i en intervju att han tycker att Marius Holtet är den spelare som har utvecklats mest under säsongen. Förvånar mig inte att han säger det. T o m jag ser att han har blivit bättre. Han spelar väl kanske även för ett förnyat kontrakt? Har dålig koll på vilka som har kontrakt efter den här säsongen och vilka som inte har det.

OK, fullsatt i LLA i eftermiddag. 4 busslaster med AIK-supportrar. Undrar hur det kommer att se ut på stan efter matchen om AIK förlorar. Men de kanske åker hem direkt. Troligen. Stor risk för bråk utanför arenan om inte vakterna släpper ut AIK-supportrarna efter att man har tömt arenan. Ja, jag behöver ju inte bry mig om inte det är några nära och kära som råkar ut för något.

Hur går det då? Tror att Färjestad vinner även i eftermiddag. Kanske i sudden? Skellefteå däremot tar den här semin. Kanske även den i sudden.

Nu dags för uppladdning!

Första holmgången över!

Blev inte så illa som jag trodde. OK att vi hamnade i underläge fram till tredje perioden men av någon anledningen kändes det inte så farligt. Kanske för att vi har ett gäng hemmamatcher kvar isåfall. OK, hemmaplan har ju tidigare inte varit av godo men ändock...
Laget verkar inte spela på 100% utan lägger ner det som krävs - och inget mer!
Salak ser dock inte ut som han gjorde innan sin skada. Kan inte peka på vad det är men något är det. Trodde faktiskt att de skulle sätta in Torpet i den tredje perioden men icke. Vore förstås kul för honom att stå en semifinal också. Det är ju ändå hans första slutspel och han förtjänar att stå en match.
Åter till kvällen! Trodde jag skulle bli skogstokig på domarna (Thomas Johansson och Patrik Sjöberg). För att inte tala om Leif Boork och hans partiska kommentarer! Nej, det var lågt, riktigt lågt! Inte fasiken är det Aftonbladet och Expressen som ska tala om för domarna hur de ska döma! Eller puckade supportrar som har problem med att se situationen klart och tydligt utan några sympatier åt något håll.
Nu har vi 2-0 i matcher. Inte en chans att AIK vänder det här! Vilket lag blir det i finalen då? I detta läge ser det ut att bli Luleå.
Har bokat upp kalendern på jobbet, så jag inte blir uppbokad på en massa möten. Finalspelet vill jag se live i Karlstad! Men det är fortfarande 2 vinster att införskaffa!

Holmgång på Hovet?

Ikväll smäller det till på Hovet och Towe ska dit! Hon har fått platser väldigt nära klacken, så någon FBK-tröja sätter hon inte på sig. Vinner FBK eller om domarna blåser till FBK:s fördel enligt klacken, kan det bli ganska tråkiga scener och det vill vi inte bjuda på.
Är lite nervös faktiskt. Egentligen tror jag på seger men man vet ju aldrig... Får FBK 2-0 i matcher är det kört för AIK. Blir det 1-1 i matcher är det en öppen historia igen. Nähä! Klyschor, jag vet. Men det ligger ju något i dessa klyschor.
Berglund är fortfarande borta. Otroligt synd! Men Sterner har fått tagit hans plats och gjort det bra. I övrigt är det väl inte mycket att säga om den här matchen.
Undrar vad media kallar slaget uppe i Luleå den här gången. "3:e världskriget" var det i Skellefteå. Blir det "4:e" nu då? Snacka om att sakna perspektiv! Klart det är hett och tufft. Båda lagen vill vinna. Ja, alla lag vill vinna! Men till vilket pris? Ge er med dessa krigsrubriker!
I övrigt då? Läste att Widing fick en plats i Tre Kronor. Undrar hur Pelle Mårts tänkte där... Kul dock att FBK:s "lilla monster" Johan Gustavsson fick chansen. Han gick till Västerås tidigare under säsongen och tillhör inte längre FBK. Lite synd. Det är nog en målvakt att satsa på framöver.
Nej, nu ska jag iväg till jobbet och ikväll - till skillnad mot i tisdags! - kommer jag att sitta bänkad redan 18:30!

"AIK kan mycket bättre"

Men blir man trött eller?!

Det är möjligt att de kan bättre. Det är också möjligt att de helt enkelt inte kan bättre mot Färjestad. Anledning: Färjestad är ett bättre lag.

Undrar vad som kommer att krävas för att FBK ska få ett erkännande från dessa urtrista kvällstidningar. Å andra sidan - varför bry sig om vad de skriver??!

Färjestad vann för att de var bättre helt enkelt. Det var egentligen bara i första perioden det såg lite märkligt ut. Så som om FBK ändå - trots alla varningar! - ändå underskattade AIK. Men det var kanske bara en synvilla. Egentligen kanske de mer var lite avvaktande om man ska tro på vad Lasse Grankvist och Thomas Johansson ansåg. Nej, jag har sett det här laget hela säsongen. De såg övermodiga ut! ...och till på köpet gjorde ju även AIK mål också.

Walles styrning till 1-1 var så otroligt läcker! För att inte tala om hela händelseförloppet innan 2-1-målet. Micke Johansson som dirigerar Magnus Nygren innan teket. Tar teket och ger Nygren ett perfekt pass som sedan laddar bössan och sätter pucken förbi Fasth!

Bra försvarsspel egentligen över hela matchen. Undantaget första perioden. Blomdahl är ju en riktigt korkad hockeyspelare som tyvärr sänker Christian Berglund = hjärnskakning. Har ingenting till övers för den här otroligt fule spelaren.

På torsdag är det dags att möta publiken på Hovet. Undrar vilken reaktion det blir hos FBK-spelarna då? Jo, en sak jag måste kommentera var att AIK-klacken - den pyttelilla - skrek något i stil med "...bönder" i vanlig ordning. Då svarade ståplats med följande: "Sveriges bästa bönder! Ja, vi är Sveriges bästa bönder!" o s v. Bra, grabbar och tjejer. Ge svar på tal!

Undrar hur det går uppe i norr? Sudden nu!

Uppsnack

Intressant att läsa att flera och fler medier tror på en AIK-seger mot Färjestad i semifinalserien som startar upp på tisdag. Dessa medier tror även att Djurgården kommer att slå ut både Luleå i kvarten och den semifinalmotståndare de kommer att möta. Eller tror och tror... snarare hoppas.

"Åhhh, ett stockholmsderby i finalserien" flämtar de. "Tänk er 7 fullsatta Globen!". Jo, det låter onekligen som en häftig upplevelse. Undrar hur omgivningarna kring Globen Arena kommer att se ut efter den holmgången... Eller det kanske jag inte vill veta. Inte vad det skulle kosta i polisinsatser heller.

Det är hur som helst långt dit! Först ska Djurgården slå ut Luleå i kvällens kvartsfinalomgång. Sedan ska AIK slå ut Färjestad. Vilket jag har väldigt svårt att tro att de gör. Det var en sak för AIK att slå ut HV71. (Det finns faktiskt en anledning till att det är otroligt svårt att vinna två säsonger på rad.) En helt annan sak att slå ut ett FBK som börjar hitta formen mer och mer. Vår målvakt går inte av för hackor han heller. Vi har gamla slutspelsrävar både på isen och utanför. Dessutom borde Färjestad vara betydligt hungrigare än vad HV71 var.

Men visst! Det ska spelas om det. På tisdag drar det alltså igång. Återigen en urkass planering från min sida! Vi har kvällsmöte på kontoret... Jag ska ha en föreläsning. Den blir kort!

Går händelserna en aning i förväg...

När jag sitter här och tittar på reprisen från säsongens sista kvart för FBK slår mig tanken att det är nog inte så många i dagens lag som vunnit SM-guld - överhuvudtaget eller med Färjestad. Det måste undersökas tänkte jag! (Med risk för att jag får äta upp det här...)

Så här är listan över de som saknar SM-guld i FBK (15 st):
  1. 35. SALAK, Alexander (Saknar SM-guld)
  2. 41. NIHLSTORP, Cristopher (Saknar SM-guld)
  3. 40. MICHEL, Andro (Saknar SM-guld)
  4. 16. BERGLUND, Kristoffer (Saknar SM-guld)
  5. 25. BRODIN, Jonas (Saknar SM-guld)
  6. 8.  LINDSTRÖM, Sanny (Saknar SM-guld)
  7. 11. SJÖGREN, Mattias (Saknar SM-guld)
  8. 71. BERGLUND, Christian (Saknar SM-guld)
  9. 44. JUNLAND, Jonas (Saknar SM-guld)
  10. 32. NYGREN, Magnus (Saknar SM-guld)
  11. 18. STERNER, Robin (Saknar SM-guld)
  12. 79. LUNDH, Patrik (Saknar SM-guld)
  13. 7.  KLEFBOM, Oscar (Saknar SM-guld)
  14. 28. THORELL, Erik (Saknar SM-guld)
  15. 73. GRUNDEL, Anton (Saknar SM-guld)
Här är de som tagit SM-guld med FBK (11 st):
  1. 51. WALLIN, Rickard (Har två SM-guld)
  2. 22. ÅSLUND, Per (Har två SM-guld)
  3. 27. KÅBERG, Emil (Har två SM-guld)
  4. 85. JOHANSSON, Mikael (Har två SM-guld)
  5. 10. PRESTBERG, Pelle (Har två SM-guld)
  6. 55. SEVC, Martin (Har två SM-guld)
  7. 24. FRÖGREN, Jonas (Har ett SM-guld)
  8. 31. AXELSSON, Dick (Har ett SM-guld)
  9. 12. HOLTET, Marius (Har ett SM-guld)
  10. 30. PAULSSON, Marcus (Har ett SM-guld)
  11. 20. BASTIANSEN, Anders (Har ett SM-guld)
Med reservation för att jag har fel.
Det borde alltså finnas ett rejält hunger i laget!

Årets rockie-kandidater

Som vanligt är kandidaterna till Årets Rockie ett skämt. Ja, inte spelarna! De är förstås jätteduktiga. Men utnämningen är ett skämt.

Kandidaterna är Adam Larsson (SAIK), Christian Sandberg (AIK), Calle Järnkrok (Brynäs) och Mattias Ekholm (Brynäs). Två av dessa kandidater har spelat ett antal matcher i Elitserien tidigare säsonger.

  • Adam har spelat 50 elitseriematcher tidigare. Den här säsongen: 39 matcher.
  • Calle har spelat 33 elitseriematcher tidigare. Den här säsongen: 51 matcher.

Mattias och Christian är de RIKTIGA ROCKIES i mina ögon. Jag förstår ärligt talat inte varför Adam och Calle är kandidater.

Den här diskussionen har varit uppe tidigare men jag kommer inte ihåg argumenten för att spelare som spelat tidigare i serien kan utses som rockiekandidater.

Är det inte bättre att välja ut någon som verkligen inte har spelat tidigare i Elitserien?

Snacka om i-landsproblem i dessa tider...!

Så frustrerande...

Hinner knappt hem och ladda inför kvartsfinalerna ikväll innan det är dags för nedsläpp. Det är alldeles för mycket jobb...

Tycker att man borde få ledigt under mars och april för att få fokusera på hockeyn. Eller också skulle man ha ett jobb där detta ingick. Varför inte i föreningen Färjestad? Behöver de en IT-konsult tro? Jag kan göra annat också. Kaffe kan jag fixa! Hålla ordning på deras medlemsregister skulle jag definitivt kunna klara betydligt bättre än de som gör det idag! Hallå, Håkan Loob! Vill du anställa mig?? Visserligen är det runt 30 mil att pendla men det är verkligen en minor thing!

Jaha, kanske skulle fokusera lite på matcherna ikväll eftersom jag gnällde över att jag inte har tid med sådant.

Skulle inte förvåna mig om det blir det omvända vad gäller vinnare ikväll. Brynäs vinner, Djurgården vinner, Linköping vinner och så gör även - just det! De har redan spelat.

Kan tänka mig att det blir betydligt målfattigare i Gävle ikväll än senast. Kanske t o m till sudden där Brynäs vinn... nej, för tusan! Vad skriver jag?! Självklart vinner Färjestad!

Är alla på plats? Ser så ut bortsett från Patrik Lundh. Var det magsjuka eller feber? Nej, nu måste jag fixa lite mat. Vi hörs på Twitter!

Känner viss oro inför kvällen...

Gårdagens kvartsfinal får mig att bli en aning orolig. Kommer FBK att underskatta BIF? Hur kommer de oerfarna att reagera? Bara att hoppas att tränartrojank har förberett alla på vad som gäller.
Att AIK vann igår var egentligen inte speciellt förvånande. Är det någon match de skulle vinna, så var det just den första. De kan förstås överraska och vinna fler men i längden tar HV detta.
Tänk er 7:e avgörande kvarten i Jönköping. Vilka darrar mest? Ja, det kanske är HV-spelarna, men det är de som har rutinen från slutspel. Å andra sidan har ju flera av AIK-spelarna rutin från både slutspel och kvalspel. Men det är ändå HV som har pressen på sig.
Ja, det kanske inte blir så överlägsen seger, trots allt, för HV. Men det är många matcher kvar.

Utvärdering av mitt tips

Måste helt enkelt kolla in hur många rätt jag fick i mitt tabelltips.

1. HV71 (RÄTT)
2. Färjestad (RÄTT)
3. Djurgården (FEL)
4. Frölunda (FEL)
5. Skellefteå (FEL)
6. Linköping (FEL)
7. Timrå (FEL)
8. MODO (FEL)
9. Brynäs (FEL)
10. Luleå (FEL)
11. Södertälje (RÄTT)
12. AIK (FEL)

Hmmm... 3 av 12 rätt. Det var inte godkänt.

Förlorad miljon...

Jaha... Färjestad förlorade en miljon och serieseger för att domaren dömde bort ett mål helt felaktigt. "Spelare i målgården". Men tittar man på reprisen stämmer inte det. Får inte domaren videogranska sådana situationer?

Sedan var det ju surt att HV kunde sätta en puck i tom bur när det återstod 7 sekunder i Södertälje. Innan det läget hade Färjestad serieledningen som i en liten ask.

Men nu blev det som det blev...

Om man tittar lite närmare på utfallet av grundserien kan man ju konstatera att Färjestad är det lag som vunnit flest matcher. 27 vunna mot Skellefteås 25. HV71 har "bara" vunnit 24 matcher.

Färjestad är också det lag som har minst antal förlängningsmatcher tillsammans med Södertälje. Men man kan dock konstatera att FBK har vunnit 6 av 9 Suddenmatcher (eller straffar). Medan SSK bara vunnit 2 av 9 spelade ÖT.

HV71 har spelat 15 ÖT-matcher. Vunnit 9 av dessa. Skellefteå har spelat 12 ÖT och vunnit 9 av dem.

Djurgården är inte så bra vad gäller ÖT-matcher. Av 14 matcher har de bara vunnit 4... Borde egentligen räkna ut det här procentuellt för att få en tydligare bild. Men... nej.

OK, Brynäs i kvarten. Har svårt att se att de ska kunna rubba Färjestad över 7 matcher. Tror det blir 4-0 eller 4-1 något sådant. Någon match borde BIF kunna vinna. Hoppas dock att FBK-spelarna resonerar annorlunda och verkligen tar det här på allvar!

Tippar här hur jag tror det kommer att gå - utan någon djupare analys:
HV71-AIK 4-1
Färjestad-Brynäs 4-0
Skellefteå-Linköping 4-3
Luleå-Djurgården 3-4

Kvartsfinaler spelas:
K 1 Tisdag 8 mars 19:00
Färjestad-Brynäs
K 2 Torsdag 10 mars 19:00
Brynäs-Färjestad
K 3 Lördag 12 mars 16:00
Färjestad-Brynäs
K 4 Måndag 14 mars 19:00
Brynäs-Färjestad
K 5 Onsdag 16 mars 19:00
Färjestad-Brynäs
K 6 Fredag 18 mars 19:00
Brynäs-Färjestad
K 7 Söndag 20 mars 16:00
Färjestad-Brynäs

Semifinalerna spelas följande datum:
S 1 Tisdag 22 mars 19:00
S 2 Torsdag 24 mars 19:00
S 3 Lördag 26 mars 15:00
S 4 Söndag 27 mars 16:00
S 5 Tisdag 29 mars 19:00
S 6 Torsdag 31 mars 19:00
S 7 Lördag 2 april 15:00

SM-finalerna spelas följande datum:
F 1 Tisdag 5 april 19:00
F 2 Torsdag 7 april 19:00
F 3 Lördag 9 april 15:00
F 4 Tisdag 12 april 19:00
F 5 Torsdag 14 april 19:00
F 6 Söndag 17 april 16:00
F 7 Tisdag 19 april 19:00

Allt är redan skrivet..

Så då var det dags för säsongens sista grundspelsomgång. Vet egentligen inte vad jag ska skriva... Allt är redan skrivet. Oavsett vilka siter man går in och tittar på finns kvällens dramatik beskriven. Alla vet väl förutsättningarna vid det här laget. Ja, de som är hockeyintresserade vill säga...!

Hemma hos oss blir vi fem i soffan. 2 FBK:are, 2 DIF:are och 1 AIK:are. Tur att inte Jeppe är hemma och ska se hockeyn också. Hade blivit tufft om det hade blivit 3 DIF:are som man skulle försöka överbemanna för att nå fjärrkontrollen.

DIF är iofs det enda laget i den här samlingen som inte har något att spela för. Så liiiite solidariska får de faktiskt vara. Det blir till att zappa mellan AIK- och FBK-matchen. Ska spela in den i Karlstad, så jag kan se den i lugn och ro imorgon. Om det blir vinst alltså. Ja, jag är medgångssupporter! Nej, det handlar inte om det. Hur kul är det att se en förlustmatch i repris? Det skulle vara för att se hur spelet ser ut. Men förlorar de mot Brynäs ikväll blir jag orolig!

Hur slutar tabellen då?
1. Färjestad 96 p (vinner)
2. Skellefteå 94 p (förlorar)
3. HV71 93 p (förlorar)
4. Luleå 91 p (vinner)
5. Linköping 87 p (vinner)
6. Djurgården 84 p (förlorar)
7. Brynäs 81 p (förlorar)
8. AIK 76 p (vinner)
9. Södertälje 74 p (vinner)
10 Timrå 73 p (vinner)
11. Frölunda 71 p (förlorar)
12. MODO 70 p (förlorar)

Så! Nu slipper ni spela också. Här är facit!

Spekulationer in i det sista

Skellefteå:
27 mål 94 poäng

HV71:
28 mål 93 poäng

Färjestad:
27 mål 93 poäng

Motstånd sista omgången:
SAIK-LHC (LHC 5:a kan inte komma bättre)
FBK-BIF (BIF 7:a kan komma på samma poäng som DIF men har sämre målskillnad)
SSK-HV71 (SSK 9:a kan komma på slutspelsplats)

Ser ut som Färjestad skulle kunna gå förbi HV men inte SAIK. Hur resonerar jag här? Jo, SSK har betydligt mer att spela för än vad Linköping eller Brynäs har. Svåraste motståndet bland topplagen har Skellefteå.

Om det blir som jag spekulerat blir FBK 2:a och väljer antagligen Brynäs för Djurgården lär de inte vilja ha. Skellefteå väljer ju självfallet AIK/SSK/Frölunda/Modo.

Om Färjestad stannar på 3:e plats får de välja på DIF eller LHC. Båda lika illa... Matchen igår skulle ha vunnits! Jäkla slarv!

Så där ja...

Mätt och belåten! Jag fick äta ensam idag. Det var ett tag sedan... Passade på att käka ciabatta (jodå!), tapenade, salami, gröna oliver i vitlök (he he), god ost och - ett glas vin! T o m katterna satt och dreglade.

Kvällens match då! Salak tillbaka. Kommer han att stå eller får Michel stå igen? Så som jag tolkar det beror det på hur mycket man satsar på seriesegern. Står Michel då vill man vila Salak för att satsa mer på slutspelet. Står Salak vill man åt seriesegern. Men det är ju bara hur jag spekulerar.

Dags även för Sanny och Junland att spela efter en ganska lång frånvaro. Allas älskling Emil Kåberg är även han tillbaka.

För att knyta an till tidigare inlägg om rykten, så har ytterligare ett rykte uppstått. AIK vill ha Per Åslund. Frågan är dock om Färjestad släpper honom. Han har inte producerat lika bra den här säsongen som tidigare. Men nog har grabben talang. Om han hade haft ett bättre självförtroende och lite mer jävlar anamma hade den killen spelat i NHL idag. Så OK, AIK vill ha honom. På ett sätt är det synd om FBK släpper honom av den anledningen att han är en av få värmlänningar i truppen!

Men nu...! DAGS FÖR UPPSNACK!!

Näst sista grundserieomgången

Bortamatch mot Frölunda - piece of cake! Eller? Knappast! Kommer bli stenhårt! Hoppas verkligen att Färjestad kämpar för seriesegern. Men jag skulle ärligt talat bli förvånad om de inte gör det. Det är nu de ska varva upp och om de går på halvfart "bara" för att det är Frölunda borde de få löneavdrag!

Skriver kanske mer sen... Nu vill jag ha mat!

Sååå skön seger!

6-2 borta mot Skellefteå är ju alldeles fantastiskt. 2 bra skalper på 3 dagar. Mycket mycket bra!! Ser ju alldeles lysande ut inför slutspelet. Chans på serieseger med bara 1 poäng av 6 kvar att spela. Färjestad tog ju in lite plusmål ikväll också.

Walle 3-målsskytt och Åsa 2-målsskytt. Berglund assisterar! Tror vi har fått igång vår förstakedja nu, hockeysverige!

Andro Michel var strålande i målet. Skönt att se att vi har tre bra målvakter nu när vi går in i slutspelet. Det är förstås osäkert när Torpet är tillbaka med tanke på hjärnskakningen.

Kom att tänka på det jag skrev om Kåberg. Han har ju faktiskt varit skadad rätt mycket den här säsongen. Mer än han varit tidigare vad jag kan minnas. Det kan vara en anledning till att han vill trappa ner eller att Färjestad släpper honom. Inget lag vill ju ha skadade spelare om det går att undvikas.

Rykten florerar så här års!

Jaha, då har det startat då. Ryktena alltså. Två av dessa som berör Färjestad är:

- Kåberg lämnar Färjestad för Örebro!
- Niklas Czarnecki till Färjestad!

Om Rundqvist släpper Kåberg kommer han att förlora många poäng och det inte bara hos mig. Där har vi verkligen en som lever upp till Färjestads tema: stort hjärta, hårt arbete! (Tema förresten... Låter konstigt. Men det är så de vill kalla det.)

Har lite svårt att tro att Kåberg lämnar. Men han har ju ganska långa resor till Karlstad eftersom han bor strax utanför Örebro. Så av den anledningen kan jag tänka mig att han är lite sugen. Å andra sidan; Örebro?!

Det andra ryktet då? Ja, det skulle inte förvåna mig om det är sant. Jo, det förvånar mig visst! Just att man väljer en tränare utanför de egna leden - det förvånar mig! Om det nu är sant alltså. Det som inte förvånar är att oftast brukar dessa rykten vara sanna.

Men FÄRJESTAD! Har ni inte lärt er något av historien?? Hur gick det med Leif Strömberg? Hur gick det med Roger Melin? Det finns kanske fler men jag kommer inte på någon mer. Med tanke på antalet tränare FBK haft utanför det egna ledet som fått sparken, så är det nog inte fler.

Det som förenar Strumpan, Kulon, Czarnecki (kallas vad?) är att de har varit tränare i Bofors, så någon typ av koppling finns det väl ändå.

Släpper verkligen Färjestad Sammen? Men Perra då? Oj, oj, oj, vad det satte igång tankeverksamheten här i huset.

Måste fixa middagen...

BTW! Andro Michel står ikväll mot Skellefteå. Andremålvakt? Ja, han heter Sparring. Jonas Sparring. Född 1988. Född i Partille utanför Göteborg. Spelar i Skåre till vardags.

Sjögren och Kåberg skadade! Aj aj aj! Dicken och Frögga tillbaka iallafall. Go for it, Jonas! Se till att inga SAIK:are kör över vår enda skadefria målvakt (förlåt, Sparring)! Dicken får se till att göra mål framåt. Det ska nog gå bra.

Tips då?? Men jösses! Jag hinner inte allt...!
OK, *tänk tänk tänk* säger... SVÅR MATCH! 2-3.
Resten får jag ta sedan. Om jag hinner...

RSS 2.0