Söndag 29 juli

Söndag och vi solade och badade hela dagen. Såg F1-racet också. Följde OS via paddan nere vid vattnet annars.

Ja, det var väl den här semestern. 4 veckor! När hade jag så kort sommarsemester senast?! Får se om det kommer att kännas i höst. Kanske får ta en solsemester runt jul/nyår. Vi får se!

Veckan som kommer ska vi påbörja renoveringen av båda hallarna och trappen upp. Kommer att kosta en del.

Jaha... det här var sista blogginlägget för i år vad gäller kategorin "Semester". Nästa inlägg kommer att handla om hockey. 

Towe och jag åker iväg i augusti och ser en ET-match. Ska bli kul! 

På återseende!

Lördag 28 juli

Lördag lördag... vad hände? Minns inte så här i efterhand. Tror vi badade, solade, tog en promenad, grillade, såg på OS...

Just det! Jag blev väckt av kattfröken som stod och jamade högt och gutturalt. Varför? Jo, hon ville förstås visa matte att hon är duktig på att fixa mat själv. Den här gången i form av en fågel. Ja, möss äter hon väl upp direkt. Händer att hon plockar in fiskar men inte i år. Antagligen för att det är så högt vattenstånd, så hon inte kan stå nere vid trädroten där vattenkanten är.

Fredag 27 juli

Fredag! Alltid bästa dagen på veckan - åtminstone när man jobbar. Har man semester är alla dagar lika bra.

Idag var det riktigt varmt och skönt. Badade ett antal gånger men det var svårt att få sitta i fred efteråt för getingarna blev lite för närgångna för min smak.

Vi fixade därför ett par getingfällor som inte verkade ha någon större funktion (idag när jag skriver ser jag att de har funkat bra).

Per åkte in till stan på eftermiddagen för lite avtackning på gamla uppdraget. Jag passade på att gå en PW. Träffade på en väldigt mysig liten katt som var väldigt pratsjuk och charmig.

Tajmade min hemkomst väl med Pers...

Middagen påbörjades. Idag blev det souvlaki (=grekiska grillspett kryddade med vitlök och citron) med tzatziki till. Gott!

Jag satt sedan rätt ensam och såg OS-invigningen. Lär bli sittandes ensam rätt mycket framför TV:n de närmaste veckorna...

Nåja, lite antiklimax blev det efter att ha sett sändningen i nära 4 timmar och sett fram emot den viktigaste händelsen, så görs detta av 7 helt okända unga atleter. 

Ja, Storbritannien gör saker och ting på eget sätt. Lite charmigt även det.

(Inga bilder idag. Alla enheter ligger nere vid vattnet och jag orkar inte gå och hämta... Kanske fyller på imorgon.)

Torsdag 26 juli

Drog iväg till Ängsjö för en liten tripp i spåren... Varmt trots mulet. Hade gärna tagit ett dopp i vattnet efter trippen men det var nordanvind och med den kommer kyligare vatten. Jag är inte speciellt förtjust i att bada i kallt vatten...

Efter dusch och lunch drog vi in till stan för att gå på Spritmuseum ute på Djurgården. Det var kul! Mycket av innehållet hade passat in på Moderna muséet - som inte kändes speciellt modernt.

Muséet bestod av tre delar. Den ena handlade om Absolut Vodka, den andra om svenskens alkoholvanor och den tredje om spritens historia i Sverige.

Lite bilder från utställningen om Absolut Vodka:



Utanför kunde man köpa sig en drink och sätta sig på bryggan vid vattnet utanför. Mycket trevligt! Vi provade på en Strawberry and Ginger Martini och en Jasmine Collins. Den förstnämnda var betydligt godare än den andra.


Vi tog en promenad runt Östermalm sedan och hamnade på Lisa på torget, Östermalmstorg. Middagen blev en skaldjurs- och fiskgryta. Mycket gott!


När vi kom hem tog vi lite ost och kex. Sonja ville förstås och vara med...


Såg lite av Leif GW Perssons serie om engelska mord när vi väl gick in. Blev lite kyligt till slut...

Imorgon = sista semesterdagen. *Ångest*

Onsdag 25 juli

Idag var det egentligen träningsdag men vi kom fram till att vi tar det på torsdagen istället. Idag skulle det badas och solas var tanken. Det skulle ju eventuellt bli uppåt 30 grader!! ...spekulerades det i.

Hann inte ens byta om från träningskläder till bikini förrän det ringde på dörren och efterlängtade Anticimex stod utanför.

Vi visade terminator-mannen runt där alla getingbona var. Han vägrade ställa sig på en stege. Fine, sa vi. Det löser sig. Sedan tog han itu med alla getingbona; balkongen (stod på en pall), utanför gästrummet (stod på både en pall och sedan en stege!) och till slut ovanför köksingången (stod på en stege). Han var alltså rätt så tillmötesgående ändå...


Eftersom han inte ville stå på stege utanför borrade han små små hål i taket för att kunna få in själva pipen från giftflaskan. Troligen var inte det så värst effektivt, så han ändrade sig...


Inte bara getingar som ogillade det där medlet... Titta till höger i bilden. Getingarna syns lite förvirrade till vänster:


Väl ensamma var det bikini på! Sola sola sola! Man blir som besatt. Måste "passa på"! Trist.

Hur som helst, så var det skönt och ett och annat dopp blev det:


Sedan kom molnen... Varmt var det ändå. Dock inga 30 grader... Möjligen 27. Dessa grader gillas de också.

Var iväg och handlade mat och dryck som sedan tillagades. Ja, maten alltså. Käkades upp gjordes den också. "Tyst vittne" stängde sedan kvällen.

Kattrackaren vill dock INTE in! Hon föredrog att ligga på svala stentrappor och gnugga sin päls - eller vad hon gjorde...


Tisdag 24 juli

Frukosten intogs vid vattnet där Sonja naturligtvis ville vara med:


Idag fick Per ett ryck och tog tag i flotten som legat i vattnet ett par år. Behövde dock hjälp av mer muskler än vad jag kunde erbjuda:


Sonja övervakade arbetet, så att det gick rätt till:


Annars har dagen gått i lugnets tecken. Lite promenerande... Lite läsning... Lite tv-tittande... 

Sedan sängdags!

Måndag 23 juli

Efter frukosten drog jag och Per iväg till Ängsjö för en tur i spåren. Kändes riktigt bra trots hotande regn. Vi båda tog 5:an men i olika tempo - om jag säger så... 

Senare på dagen blev det en tur till Bromma Blocks med finfina Jesper:


Han hittade lite kläder. Är ju rätt kräsen av sig...

Väl hemma igen kom målaren och kollade in båda hallarna och trappen för en offert. Mycket som ska göras; tapetsera om uppe och nere, byta karmar, byta tak, ta bort matta och lägga dit nytt golv, ta bort två garderober... Puh... Kommer att kosta en del.

Jaha... middag och sedan tv. Ute kan man inte sitta. Det är alldeles för mycket getingar. Vi har kontaktat Anticimex men de är överbelastade. De kommer väl så småningom. Känns dock lite bråttom för det låter väldigt mycket från taket i gästrummet. Läskigt!

---

Kul bild på mig och Jeppe på Bromma Blocks:

Söndag 22 juli

(Hänger inte med...)

Söndag! Vad hände? Enligt väderprognosen skulle det bli fint väder, så vi drog till Bomstad.


Fint väder? Nope! Kallt var det och ensamma var vi - bortsett från en traktor som samlade in sopor och höll på att köra över oss. Han trodde nog ingen var så dåraktig... Ligga där i kylan... Så vi drog hem till lägenheten igen. 

OK, vad göra nu? Formel 1-racet ville vi se. Så frågan var; åka hem till K-ängen och se reprisen kl 19:30 eller sätta oss på någon av K-d:s sportbarer? Men vilka sänder? Ja, inte O'Learys iallafall. Harrys har stängt på söndagar. Pitchers då? Enligt deras bordsbokning var det fullt där. En söndag? Klockan 13:30? Nåja, vi bestämde oss för att dra hemåt istället. Med ett antal stopp på vägen.

Började redan i Kristinehamn där vi först tog en tur till Picasso-statyn:


...och sedan lunch i form av kinamat:


Drog vidare och kom till ett riktigt mysigt café i Karlskoga nära ett vattendrag (vet inte vilket), där de serverade kaffet i gamla kaffekannor och allt kaffebröd var hembakat. Men jag äter ju inte sådant, så jag fick "smaka" via Per.


Nästa stopp blev Arboga där de skryter med en medeltida stadskärna. Den borde man ju se... Så vi körde av motorvägen och parkerade inne i Arboga City. Tog en promenad runt de centrala delarna och tog en och annan bild. 


Nästa stopp blev HEMMA! Käkade middag och såg sedan F1-racet från Hockenheim - som var riktigt bra!

Ja, sedan blev det något annat på tv och sängen efter det.

Lördag 21 juli

(Äntligen ikapp!)

Idag åkte vill till Håverud och tittade på akvedukten där. Häftigt!


Hade med picknick som vi käkade.
Åkte hem utan tak (ja, även dit utan tak!). Var ganska kyligt i luften även om solen sken.

Jaha... sedan då? Ja, vi drog till mamma, så vi var där runt 18. Pratade, drack vin, käkade gott och pratade högt och intensivt. ha ha ja, man får en del luftat efter ett eller två glas vin...

Hem sedan för att skriva ner de senaste dagarnas händelser. Imorgon kanske det blir bad. Vi får väl se vad temperaturen säger. Ja, det är väl rätt bra om solen skiner också...

Fredag 20 juli

Vaknade i Skystedts friggebod. Käkade frukost och - faktiskt! - tog ett dopp i deras iskalla sjö.

Åkte hem sedan efter att ha tvättat lilla pluttmercan. 

Tog en tur till Skutis för en liten träningsrunda. Åskoväder så det stod härliga till efter det!

Hem, dusch, liten tvätt i lilla tvättstugan, gick till Barbros brygga och käkade en 3-rätters middag. Gott! Hem sedan och såg - vad såg vi? Någon tv-serie... Minns inte.

Torsdag 19 juli

OK... nu har jag tre dagar att redogöra för...

Torsdag! Vad gjorde vi? Tror att vi handlade en del saker inne i stan. Minns inte så noga... (Det är därför man ska skriva samma dag eller senast dagen efter!)

Vi åkte till Skystedts stuga och var där till kl 16:oo. Väl där fick vi välkomstdrink. Efter en massa snack var det dags att fixa med grillen. Det blev grillad lax (mycket gott!) och grönsaker till.

Sedan spelade vi spel och hade hur roligt som helst! Sov över!

Onsdag 18 juli

Vaknade tidigt av en fågel som envist kvittrade utanför vårt sovrumsfönster. Sonja blev tydligen störd hon också, för hon hoppade upp i fönstret och försökte ta sig ut. Jag vaknade till såpass när jag såg att hon krupit ut genom det öppna fönstret och stod på taket - som sluttar brant ner.

Jag flög upp, ropade på henne och öppnade fönstret mer, så hon lätt kunde ta sig in igen. Hon förstod direkt att det var någon slags fara. Hade hon kommit längre ner på taket hade hon antagligen inte tagit sig upp igen. Uuuhh... läskigt!

Måste lägga upp en bild på min sötnos - som hittat ett bra ställe att sätta sin söta lilla rumpa på:


Vi drog till Karlstad senare på förmiddagen. Stannade i Karlskoga för en hamburgare på Sibylla. Tänka sig! Slut med McD och Max. Smaskigt! Men oj, vad stor den var!

Väl i Karlstad sken solen - som sig bör! Vi inhandlade en massa god ost hos Olsons på Drottninggatan, köpte vårt favoritvin (Seghesio), lite lakrits, jordgubbar och en chokladkaka innehållande whisky. Syster Tina hade varnat för blött gräs (ska dit på torsdag), så ett par gummistövlar fick inhandlas också...
"Står du upp och ner i skogen lär vi iallafall se dig om du går vilse!" var kommentaren...

Efter ha lämpat av allt i minilägenheten tog vi en sväng genom stan för att titta på släggtävlingen. Det handlade alltså om att man skulle försöka slänga en slägga över Klarälven.

Tog sedan en matbit på Blå. Gick hem till vårt lilla krypin och myste på minibalkongen sedan. "Tyst vittne" avslutade kvällen.



Tisdag 17 juli

Idag hade vi planer på att åka in till stan för att åka båten från Stadshuskajen till Sigtuna men när vi tittade ut genom fönstret på morgonen blev vi inte så sugna... Vi stannade hemma istället. Tur var väl det skulle det visa sig senare...!

Efter frukosten kom solen fram, så jag bytte om till bikini och lade mig i en solstol nere vid vattnet. Låg där och jäste ett par timmar. Sååå skööönt!! Fick sällskap av Per, så där låg vi och mös i solen.

Noterade efter ett tag att hotfulla moln började dyka upp norrifrån. Inget ovanligt den här sommaren... Men - faktiskt! - så började det även åska. Det händer väldigt sällan här där vi bor. Jag tog på mig kläderna igen, grabbade tag i Zlatanboken som jag nu läser och satte mig under partytältet. För här skulle det mysas rejält! Älskar åska! Men jag fick ge upp efter ett tag. Det regnade så kraftigt att jag blev väldigt blöt. Gick in och lade mig på vinden där jag somnade efter ett par sidor då Zlatan och hans agent förhandlade med Juventus...

Gillar boken förresten. Ger en betydligt positivare bild av Zlatan än vad jag hade innan. Jag kan förstå hans agerande nu och tycker han gör helt rätt. Inte det där med att stjäla cyklar och köra i 300 knyck. Men hans agerande i fotbollslivet.

Ja, just det! Under dagen regnade det alltså så häftigt att när jag kom in efter att ha myst färdigt under det sjöblöta partytältet upptäckte jag att det regnade in i köket. Vårt nyrenoverade kök! PER! PER! DET REGNAR IN! Skrek jag. Han kom rusande som det värsta utsvultna katten som lockas av färsk fågel (som Sonja väl är bekant med).

Det visade sig vara en bräda på andra våningen som inte var riktigt i fas med taket - eller hur det var... Nåja, för att det inte skulle bli mögel där, så borrade han små små hål i taket där syre kan komma in och torka. Vem är intresserad av detta nu då? Ja, vi är det om vi måste gå tillbaka och kolla när detta hände... Bara så ni vet, ni som läser detta.

OK... sedan då? Vi tog en sväng runt det större kvarteret. Upptäckte att kommunen har fixat en ny gångväg längs Mälaren. Tack! Åt rester från gårdagens firande sedan. Såg "Lysande utsikter", en pjäs skriven av Charles Dickens. Och nog kände man igen sig från tidigare Dickens stories. Fantastiskt bra! Det är en serie på 3 avsnitt. Det första avsnittet finns på SVTPlay. Nästa visas på söndag. 

Såg sedan "Livet utan dig". Också bra. Engelsmännen vet hur man gör bra tv! Skippade Allsång på Skansen. Klarar helt enkelt inte av detta program. Försöker gilla det genom att titta på det men... nej, det går inte. Det är helt enkelt inte min grej. 

Hur som helst... Här är några bilder från dagen och gårdagen.

Sonja... Den lilla råttkatten ligger och myser på ett trappsteg:


Några bilder från när Matilda, Tobbe och Hedda var här och hälsade på:




Sonja hade fångat en fågel när vi låg och solade... Hörde på hennes jam att det var något sådant på gång.

Sol och bad:


Regn och åska!


Promenad senare:


Imorgon, onsdag, drar vi till Karlstad!!

Måndag 16 juli

Idag firade vi Matilda som fyllde 22 år i fredags! Även Tobbe och söta lilla Hedda var med förstås.

Innan de kom var vi iväg och handlade ett halsband från Dyrberg Kern på Hallbergs Guld, Bromma Blocks. Hon fick även ett presentkort på 1500 kr från Linas matkasse (som var vad hon egentligen mest av allt önskade sig). 

Tyvärr kan jag inte hitta någon bild på halsbandet men fint var det. Inte av den klassiska stilen som Towe älskar utan lite mer rock'n roll. Precis passande till Matilda.

Vi käkade lunch när de kom. Lunchen bestod av färdiggrillad kyckling med potatissallad och cole slaw. Vi satt ute och jag trodde jag skulle bli galen på alla getingar som skulle ta del av maten! Måste måste MÅSTE ringa Anticimex!

Efter några timmar var det dags för middag som bestod av grillspett, klyftpotatis, sallad och öl. Sås också förstås. Smarrigt värre! En fruktsallad satte punkt för den middagen.

De gick vid 20-tiden och Per och jag satte oss framför tv:n för att titta på sista avsnittet av kommissarie Lewis. Gillar den rackaren!

Nu sängen! Skulle blivit åska ikväll men som vanligt åskar det någon annanstans än i Kungsängen. Bara att gilla läget...

Vad blir det imorgon? Det beror på vädret. Eventuellt tar vi båten och drar till Sigtuna. Skulle vilja se Stadshuset också. Onsdag => Karlstad!

Söndag 15 juli

Söndag och stora slappardagen!

Gick inte många knyck den här söndagen inte. Vi fick dock igång stereon uppe på vinden, så där fastnade vi en stund:


Det hade regnat rätt rejält under natten, så lite fix med partytältet behövdes innan vi skulle käka middag... Ja, inte mycket annat hände mellan stereofix och middag. Jag läste några kapitel ur Zlatans bok - som är väldigt intressant även om jag tycker den är något ostrukturerad. Men det är väl så han är, Zlatan.

Fix med partytältet var det ja...


Sedan var det ju det där bubblet som vi inte drack efter loppet igår, lördag. Det blev lite fuskbubbel men gott ändå:


Sonja ville förstås vara med och nyfiken katt som hon är kollade hon in både bubbel och lakrits, mattes sötnos:


Vi satt nere vid vattnet. Inte ofta det är sådana här kvällar den här sommaren. Gäller att passa på (svenskarnas mest använda ord!):


Något spännande hördes tydligen:


Nog blir man sugen på bubbel och lakrits när man ser de här bilderna:


Under måndagen ska vi fira Matilda som fyllde 22 år i fredags.

Lördag 14 juli

Stora maratondagen! Jubileumsmaran som är 4 mil lång istället för dryga 4,2 mil.

Vi åkte hemifrån vid 12-tiden. Parkerade bilen på Univeritetsparkeringen och tog tuben in till Stadion. Första starten skulle gå kl 13:50. Per skulle starta i 4:e startgruppen, kl 14:18.

När väl hans grupp hade startat tog jag tuben till Bergshamra och mötte upp där efter sådär en halvtimme. Snabbt vidare till bussen för att hoppa av vid Solna station och ta pendeln till Sollentuna centrum. Hann dit i tid också! Och jösses vad mycket folk det var där!

Checkade läget med honom och allt var lugnt så långt. Nästa anhalt skulle bli Norrviken men ve och fasa! Pendeln gick bara var 30 minut! Jaha... trist. Men jag chansade. Det gick förstås inte. Mötte visserligen Per men det var efter själva vändpunkten. Den hade jag ju velat se... 

OK, bara att åka tillbaka igen. Men se! Pendeln gick ju faktiskt bara var 30:e minut även tillbaka! Vänta vänta vänta...

Efter mycket åkande och en hel del strul bestämde jag mig för att åka tillbaka till Stadion istället och invänta målgång. Ungefär kl 19:25 kom han inspringandes på Stadion; 5,08 efter start. Helt makalöst att orka springa så länge! Han var rätt mör efteråt också...

Vi tog oss tillbaka till Universitetet och på vägen hem beställde vi pizza. Då var klockan 21:00. Tiden har bara runnit iväg den här dagen.

Väl hemma igen - mat!


Per ser helt utslagen ut på den här bilden. Efter 1/3-del av pizzan gick han in i duschen och sedan lade han sig för att sova. Verkar ha feber också... Hmmm... Själv sitter jag här med lite vin och ett par lakrits. Men nu tänkte även jag gå och lägga mig.

Fredag 13 juli

Idag blev den stora bilfarardagen. Vi började med att åka till Stadion för att hämta Pers nummerlapp till jubileumsmaran imorgon, lördag. Väl där körde jag eget race på upploppet:


Vi hade med oss picknick bestående av tonfisksallad, mackor, vatten, kaffe, choklad, jordgubbar och grädde. Vi skulle nog stå oss ett tag... Därför tog vi en sväng förbi Skogskyrkogården. Den har man ju hört talas om... Men oj vad det regnade när vi kom dit. Tur att vi hann få upp taket...


Det var bara en åskskur, så när den väl var över hälsade vi på Greta Garbos grav:


Tittade förstås runt på andra platser. Här är en där man ser Globen skymta i bakgrunden:


Sedan var vi så hungriga, så det enda vi hade i huvudet var att hitta en bra plats att käka på. Drog vidare söderut och hittade ett ställe vid en sjö där vi satte oss:


Började regna och myggen hade party!

Vi drog vidare mot Taxinge slott och väl där kom solen fram! Mörka moln i bakgrunden skapar vackra bilder.


Efter en liten rundtur tog vi resten av picknicken vid Mälaren...


...och här står jag med bekymrad blick. Undrar varför? Läckra moln i bakgrunden iallafall...


När vi valde väg hem undvek vi motorvägen. Det är inte lika mysigt att åka nercabbat i 110 km i timmen. Väl hemma blev det grillat och ett glas vin. Såg ett inspelat avsnitt av kommissarie Lewis. Sedan i säng för att ladda inför lördagens jubileumsmara.

Torsdag 12 juli

Sov lääänge idag. Vaknade vid 10-tiden. Händer nästan aldrig...

Drog iväg till soperiet efter sedvanliga morgonrutiner. Skönt att bli av med en massa skräp.

Per skulle in till Crisp och jobba lite, så jag var ensam några timmar. Försökte mig på att sätta ihop den gamla stereon som står uppe på vinden. Men jag och tålamod... Nej, det går inte ihop. 

Försökte mig sedan på att tvätta fönster efter målarnas framfart och uteblivet regn. Men si, det gick inte! Getingarna var i full gång och omöjliggjorde någon tvätt. Vad de skulle där att göra vette katten. Men nu är det jag som ringer Anticimex!

Fixade min egen middag - torsk med spenataioli. Mycket smarrigt! Lite jordgubbar och grädde till, så var min kväll gjord. Per kom visserligen inte hem så sent, så vi såg andra avsnittet av "Tyst vittne". Skrämmande!

Ja, det var några axplock ur torsdagens händelser. På fredagen tar vi lilla mercan och drar runt Mälaren. Förhoppningsvis utan tak.

(Inga bilder idag för jag hinner inte lägga upp dem nu när jag skriver.)

Onsdag 11 juli

Efter frukosten drog vi iväg till SATS Jakobsberg och försökte framkalla lite svett. Lyckades rätt bra... Även om jag vilar lite här:


Vi käkade lunch och sedan tog vi pendeln in till stan för att gå på Moderna museet. Har sett fram emot det här eftersom jag inte varit där tidigare. När vi kom dit hängde det massor av små lappar på ett träd utanför:

Det visade sig vara ett önsketräd. Vi stannade och läste på några av lapparna men vi skrev inga själva. Vi har ju faktiskt allt man kan önska sig just nu... 

Det fanns en del roliga önskningar, bl a: "önskar mig botox och en D-kupa". Annars handlade de flesta önskningar om hälsa, pengar och fred. Inte helt oväntat... Sådana önskningar kan man förstås alltid stämma in i.

Väl inne på museet slogs man av hur 1900-tals mässigt utställningarna var. Inte alls 2000-tal som ju faktiskt museet ska representera, d v s modernt. Men kul ändå att gå där och spankulera. Lyssna lite på en röst som berättade om en och annan tavla.

Vi var där i 2 timmar och blev rätt trött i fötterna trots mina fantastiska ecco-skor. Ja, Per hade förstås egna skor...

Väl ute tog vi bussen till Gallerian för att byta ut kolsyrepatronerna på Clas Ohlson. Gick sedan tillbaka en bit mot Skeppsholmen och satte oss på Pontus by the Sea. En restaurang där jag tidigare bara suttit i baren och druckit drinkar vid.

Vi beställde varsin grillad tonfisk med tre olika såser (provencalmajonnäs, tryffelcreme, rosmarinaioli), potatissallad och grillad citron - smaskigt värre:


Till dessert tog Per en crème Brûlée och jag tog en chokladtryffel:


Allting smakade toppklass (ur vårt enkla perspektiv!) UTOM chokladtryffeln. Det var alldeles för mycket kokosfett till mängden choklad. Smakade nästan inte choklad alls. Klagade lite på det faktiskt... Jag som nästan aldrig klagar när jag är på restaurang. Men är det något jag äter mycket och ofta av, så är det mörk choklad. Men inte vilken mörk choklad som helst. Jag skulle nog vilja påstå att jag är rätt så kräsen av mig.

OK... Efter denna mumsiga middag drog vi iväg hemåt. Kom hem lagom till "Tyst vittne" på TV4 skulle börja. Det såg vi fram emot. Men vad händer? Inget ljud! Dåligt! Så vi startade upp miniMac:en och såg på TV4 Play:s första avsnitt av "Tyst vittne". Det avsnittet missade vi förra veckan.

I säng sedan runt midnatt...


Tisdag 10 juli

Idag bestämde vi oss för att ta en tur in till stan. Vi skulle ta båten som går under en massa stockholmsbroar. 

Sagt och gjort... Efter att Per avverkat en morgonrunda drog vi in till stan och kom in vid 12:30-tiden. Båten skulle gå från Strömkajen kl 13:00. 


Mörka moln hängde över stadens vyer, så det var svårt att få till några bra bilder. Min teknik kan förstås förbättras... Här är några iallafall:




Väl i hamn var vi hungriga. Nog stämmer talesättet att "sjön suger" alltid! Vi var inte sugna på att åka hem och fixa något. Nej, vi ville ha tapas! Vi tog tuben till St. Eriksplan eftersom vår favorittapasrestaurang ligger på Odengatan och heter Caliente. Men - ve och fasa! - den öppnade först 2 timmar senare. Vad göra nu?

Vi drog till Wasaparken för ett parti minigolf. Senast jag spelade minigolf var på en lyxkryssning i karibiska havet. Stärkt av den erfarenheten kände jag mig segerviss. Började dock inte så bra... Tog mig i kragen! För att sedan rasera allt på 6:e hålet... Men min motståndare underskattade mig. Eller kanske snarare överskattade sig själv. Det blev en rafflande avslutning på sista hålet och gissa... JAG VANN! Moaaahaaahaaa!!


Segerrusig som jag var ville jag gå och köpa lakrits på St. Eriksgatan. Så vi knatade dit - semesterstängt till 13 augusti! Hmmm... 

OK, 30 minuter kvar innan restaurangen öppnar. Vad göra? Jo, vi dricker en öl förstås! Hade vi varit i vilken annan storstad som helst, så hade vi stannat och tagit något att dricka. Varför inte i Stockholm?! Ungefär så tänkte vi. 


Mätta (vi hade ju ändå druckit en halv limpa...) och belåtna styrde vi sedan stegen mot Odengatan och fick till slut deras fantastiska tapas:



När vi sedan rullade hemåt var inte klockan så mycket. Vi hann hem lagom till att sjunka ner i soffan för att se Allsång på Skansen och sedan efterföljande engelska deckare. (Varför sänds inte Morden i Midsomer??! Ingen svensk sommartisdagskväll utan morden!! Skäms, SVT!)

Natt sedan... Imorgon måste jag träna lite...

Måndag 9 juli

Målarna var på plats tidigt idag för att fixa färdigt balkongen - vilket den blev under em. Den blev väldigt väldigt fin! Matchar huset i övrigt. Nu ska ett litet bord och 2 stolar upp dit. Tvivlar dock på att vi kommer att sitta där...

Vi funderade ett tag på att ha någon typ av glas istället för brädor för att utsikten skulle bli bättre. Men huset är 100 år gammalt i år och glas är lite för modernt för det här huset. 

Efter sedvanliga morgonrutiner med DN och frukost drog vi iväg till Kista för att fixa SIM-kort och fodral till min padda. Kom hem med ett ordinärt men snyggt svart fodral och ett nytt abonnemang för iPad som går att säga upp 1 månad i förväg. Inte bundet i ett antal månader/år med andra ord. Mycket bra! 

Efter lunchen var det så varmt och skönt ute, så jag tog - faktiskt! - ett bad! Årets första i svenskt vatten. 19 grader varmt vatten. Liiite för kallt för mig egentligen. Men ett snabbt dopp funkade. 

Målarna var fortfarande kvar, så det kändes lite kymigt att ligga och bräka sig i solen och bada när de stod och jobbade för fullt i den varma solen. Men OK... vi betalar dem.

Tog en snabbtur till stora Coopan för att inhandla fler småtrall, så vi slipper gå i det vassa gruset när vi ska bada. Blev så här:


Middagen blev en för Per efterlängtad taccos:


Kvällens film blev The Iron Lady. Blev lite besviken på den. Tyckte inte den var så bra.

Söndag 8 juli

Söndag och inget vidare semesterväder. Dagarna rullar på och jag börjar bli stressad över att inget få gjort. Tänker då både på upplevelser och att-göra-listan.

Vi satte oss därför ner och skrev några lappar som vi satte upp på en "avstressningstavla":

Eftersom Towe och Jeppe åkte till Italien i lördags kan vi inte vara borta allt för länge. Vi har ju lilla kattfröken att ta hänsyn till. Därför gäller det att hitta på något som man kan göra inne i stan, t ex leka turist genom att bl a åka båt under broarna. Eller gå på något museum. Eller åka till Taxinge slott. Eller...

Så... vad av allt detta gjorde vi idag då? Inte mycket. Per sprang en runda. Bara 1 vecka kvar nu till jubileumsmaran. 

Vi städade... Såg F1-loppet från Silverstone... Började med middagen... Tänkte grilla men det regnade utan bara katten. Funkade ändå:


Per fick då en värmande drink (OK! Jag tog en jag också):


Trots ösregnet blev resultatet överraskande smarrigt:


Efter maten blev det ett avsnitt av kommissarie Lewis. Sent i säng sedan...

---

Kom på att jag lovade en bild på Seb:s 18-års present. Här är den:

Lördag 7 juli

När jag vaknade idag regnade det... Det skulle dock bli den varmaste dagen det här året - åtminstone för mig i Sverige. Luftfuktigheten låg säkert på närmare 80% och temperaturen på runt 27 gr. Tur att inte det var klarblå himmel... Då hade jag antagligen tagit mig årets första dopp i svenska vatten. Fanns dock andra som inte bangade:


Nu när huset är renoverat på utsidan har en stor sten fallit från våra axlar och vi går omkring och undrar "vad ska vi göra nu?".

Tidigare somrar har mycket fokus legat kring just "vad ska vi börja med?". "Vad kan VI göra?". Som tur är finns det folk som är betydligt duktigare på sådant än vi. Och som tur är kan vi även betala dem att fixa det. Vår balkong nu t ex. Status på den är:

På måndag kommer de och fixar resten.

Men för att fortsätta på husrenoveringstankarna och vad vi ska göra under semestern, så gjorde vi en lista över saker vi behöver göra och saker vi vill göra. Högt och lågt.

En av sakerna var att komplettera solstolsinnehavet. Vi har bara en BadenBaden (1?!), så vi drog iväg till Plantagen och köpte en till. Intressant information. Jag vet...!

Efter det var det hög tid för Formel 1-kval i England men eftersom det var så fint väder hade jag ingen lust att sitta inne. Löste det genom att inviga nya golvet på balkongen:


Eftersom Viasat (Formel 1) är det enda vi tittar på under dagtid på sommaren är det väldigt bra att just den boxen är kopplad till tv:n uppe på andra våningen där vi har balkongen. Annars skulle det bli till att sitta nere i tv-rummet... Mörkt och osoligt.

Kvalet blev försenat p g a regn, så när det väl var avklarat började jag med middagen. Fisk i foliepaket:

Fanns en till som ville ha...:
Mattes bortskämda sötnos! Noterbart är att hon får iallafall inget när vi äter! Åtminstone inte alltid...

Försökte sitta ute resten av kvällen men myggen höll på att käka upp oss. Det blir så stressande när man inte kan koppla av. Måste hitta något myggmedel som rensar bort eländet. Det fick bli tv istället... Såg senaste Hamilton-filmen med Micke Persbrant. Ganska OK.

Jaha, det här var vår lördag.

Fredag 6 juli

Idag har jag inte gjort mycket...

Handlat mat. Tvättat kläder. Lagat mat. Sett på tv. Ja, det var väl ungefär det...

Jo! Jag har njutit ute i solen av 3 olika sommarpratare.

(Egentligen ska man blogga direkt på kvällen om man ska komma ihåg något... "Man" = jag.)

Torsdag 5 juli

Oj, dagarna rullar undan...

Vaknade i en friggebod vid Acksjöns strand. Alldeles tyst och stilla utanför. Riktigt riktigt mysigt! Dock är jag återigen fullständigt uppäten av knott... Mitt blod måste vara smaskens för dessa små odjur.

När resten av gänget vaknat käkade vi frukost och gick ner till vattnet för att bada. Jag fegade ur förstås... 18 grader i vattnet. Nej tack!

Drog iväg till Karlstad sedan för att fixa i ordning lägenheten vad gäller mat och packning. När det sedan var dags för avfärd blev jag - som alltid - lite ledsen. Jag är väldigt förtjust i vår lilla lägenhet och det är alltid så mysigt att vara där, både i Karlstad och på pytteytan. Trivs med att kunna gå in till city på bara ett par minuter eller dra iväg med bilen och så är man framme inom en kort tidsrymd - dit man nu ska. Till skillnad mot här där allt tar sådan tid och det är mycket folk. Det är fortfarande väldigt mycket värmlänning kvar i mig. (Uppenbarligen fler än jag som trivs i Karlstad -->.)

Väl hemma igen tog jag en dusch. Men det gällde att ha koll på fönstren! Vi har fortfarande hantverkare som fixar. Nu håller de på med balkongen och är nere på plåten:


När Per kom hem gick vi över till grannen. Väldigt roligt att se ens hus från en annan vinkel:


Grannarna bjöd på fantastisk mat. Rökt lax och rökta räkor med smaskiga såser och sallad till:


Ja, där satt vi tills klockan blev sängdags. Trevligt!

(Det blir mer bilder än text men det är mycket roligare med bilder än med text när man tittar tillbaka sedan.)

Hockeyinlägg... mitt i sommaren!

Händer en del på hockeyfronten som är värt en notering.

Färjestad har sajnat en finsk back och en norsk forward. Nu har laget 4 norrmän. Ganska smart tänkt med tanke på närheten till Norge. Tror det är 25 mil mellan Karlstad och Oslo. Kanske inget man åker för att se en match och sedan hem igen. Men jag märker ju, när vi är på hockey, att det är väldigt många norrmän där.

Läser också om Robin Rahm som fått kontrakt med Brynäs. Blir lite förvånad måste jag säga. Kanske inte att det är en elitserieklubb som plockar honom utan att det är regerande mästarna (ehh... är inte det FBK?! Känns väldigt konstigt att det är en annan klubb...) som vill ha honom. Han har inte spelat i Elitserien på 2 år och inte ens då var han en etablerad elitseriemålvakt. Hade känts mer naturligt om det var just Örebro som blev aktuell klubb - vilket det ju var ett tag...

Nåja, det är bara att önska honom lycka till! Talang har han ju uppenbarligen. Och lärt sig en läxa har han garanterat gjort.

Onsdag 4 juli

Drog iväg till Skutberget efter att ha varit och inhandlat ny bikini och en badhandduk. Lade mig bland klipporna för att lapa lite sol...


Efter ett par timmar fick det vara nog, så jag drog iväg hemåt. Tog sedan en promenad först till Mariebergsskogen för att kolla in "Putte i parken" men just idag var det stängt hela dagen... Styrde därför kosan in till city för en glass:


Choklad, mintchoklad och citron fick det bli - från Carli på Järnvägsgatan. Gott! Satte mig en stund vid Klarälvens strand för att njuta av glassen och av solen. Blev väldigt varmt efter ett tag!

Drog iväg hemåt för att hämta upp mamma. Vi skulle iväg till Acksjön och fira Sebban som fyllde 18 år. Kul present fick han av oss:

Presenten under pappret bestod av en bild på honom samt 18 st trisslotter. Bara att hoppas att han vinner något...!

Väl framme hos syrran med familj grillade vi och drack lite vin. En del badade, en del fortsatte dricka vin, andra spelade fotboll. Trevligt! Efter att de flesta hade åkt hem spelade vi andra kort - svarta dam. Gissa vem som förlorade...

Jag sov över men innan jag gick och lade mig tog jag några bilder på fullmånen och den vackra värmlandsnatten:


Imorgon (d v s torsdag) måste jag åka hem för Per har "förhandlat" med grannen om middag. Blir till att skynda sig hem. Måste till lägenheten först och tömma den på mat och fixa allt vad man nu har pysslat med. Men vi återkommer snart igen!

Tisdag 3 juli

Vaknade tidigt och såg att solen sken även idag... Så fantastiskt skönt det är. Pigg blir man också.

Idag åkte Jeppe hem till sin söta flickvän (som jag iofs ännu inte träffat). Efter att jag satt honom på tåget tog jag en runda runt stan för att shoppa lite kläder. Blev ju kvar längre än planerat. Hittade en kjol och några toppar. Andra nödvändiga klädesplagg hittade jag också...

Gick tillbaka till lägenheten för att lämpa av kassar och för att byta skor. Tog sedan en promenad till Tina och Bernt. Fick lite kaffe där. Tog en promenad tillbaka till stan sedan. Finns många läckra fotoobjekt. Här ett par...:


Vid 17-tiden var det dags att träffa mor för lite middag. Vi gick till den lokala pizzerian där hon bor - där måsarna skrattar sig hesa:


Fanns ju pizza i närheten:


Vi fortsatte sedan hem till henne för att fortsätta käka gott:


Väl hemma igen somnade jag gott...!

Måndag 2 juli

Det första som nådde mina ögon när jag klev upp på morgonen var detta...:
Det förklarar varför lilla kattfröken inte sovit hos mig inatt. Hon har alltså haft party på egen hand, den lilla sötnöten:
Nåväl, jag och Jeppe drog iväg till Karlstad och kom fram vid 14-tiden. Drog direkt till Bergvik för att inhandla kvällens middag. Blev plan B för den mat Jeppe tänkt sig att laga fanns inte på stora Coopan... (färska lasagneplattor är väl inte så märkvärdigt?!)

Jag har en förkärlek för servetter, så just därför hade jag svårt att motstå dessa - av flera orsaker:


Vi åkte till lilla hockeylägenheten och påbörjade desserten som bestod av chokladkräm gjord på uppkokad grädde och smält valfri choklad.

Vi valde chokladmousse från Lindt. Ska stå ett par timmar i kylen och sedan serveras med valfri frukt och vispad grädde.

Ett bra alternativ är den jordgubbsfyllda chokladen som serveras med färska jordgubbar. Det måste jag göra i sommar!

Så här ser desserten ut när den är klar btw:


Varmrätten stod Jeppe för - oxfilé, rostad färskpotatis och gudomlig konjakssås:


Vi blev kvar hos mormor till runt 22-tiden och hade väldigt trevligt! Mycket vin blev det... Men det hör till god mat.



Söndag 1 juli

Söndag... 

Hur skönt är det inte när det är söndag och man inte har "jobbångest"?! 

Äntligen sken solen och det var varmt och skönt. Tog med mig frukosten och DN ner till vattnet och käkade där:
Per hade sitt träningsschema att ta hänsyn till och det betydde 20 km. Inte så långt den här söndagen jämfört med andra söndagar... Antagligen nedtrappning inför loppet den 14 juli.

Själv njöt jag av solvärmen i en BadenBaden. he he



När dusch och annat var avklarat drog vi iväg till familjen Kniberg ute på Ekerö för lite grillparty med andra crispare.

Trevligt, god mat, fantastisk plats och växlande sol och regn.

På vägen hem tog vi svängen förbi Coop BB för att inhandla ett och annat, bl a till Seb som fyller 18 år på onsdag:


Visar i inlägget för onsdagen vad det innehöll - ifall Seb läser den här bloggen... (mindre sannolikt iofs).

Jaha... det var förstås EM-final i fotboll. Spanien-Italien 4-0. Spanien var fullständigt överlägsna. Tycker dessutom - av någon anledning - att det är kul när Torres kommer in. Han ser så himla sympatisk ut. Vi käkade jordgubbar, grädde och choklad till. Drack ett billigt bubbel till. Gott hur som helst.

Nu ska jag gå och lägga mig. Måste bara kolla varför både iPhone och iPad plingar stup i kvarten...

Jag och Jeppe åker till Karlstad imorgon. Mer om det i morgondagens inlägg.

Sov gott!

Semesterbloggen...

...börjar här!

Jag har som tradition sedan några år tillbaka att blogga om vad vi gör på vår semester. Detta för att kunna gå tillbaka och se vad vi gjorde eftersom man många gånger upplever att man ingenting gjort och att tiden runnit iväg. (Oopps! Inser att jag inte bloggade 2011! Vojne vojne!)

Denna tradition tänkte jag hålla vid liv, så alla ni som inte är intresserade av vad jag och min familj gör under semestern får återkomma i augusti/september när hockeysäsongen sätter igång igen. Antar att mitt sug att skriva av mig åsikter kring hockeyn återkommer då. Just nu är det fokus på semester och sol.

Så... första semesterdagen (OK, en lördag) var 30 juni. Jag har semester ensam första veckan eftersom Per har sagt upp sitt nuvarande uppdrag och för att inte lämna dem i sticket jobbar han även nästa vecka.

Lördag: åkte till Bromma Blocks för att inhandla ett iPad-fodral och fixa ett SIM-kort till min nya iPad. Kan meddela att något sådant inte finns där. Behöver Telenor. Per passade på att klippa sig och blev 10 år yngre. Mycket snyggt! Själv inhandlade jag ett och annat klädesplagg. Lämna inte mig ensam i ett köpcenter säger jag bara!

Nåja, vi fortsatte sedan till Coopan för att fixa kött till söndagens grillfest med Crisp. Handlade även lite annat smått och gott som vi intog som middag senare på kvällen. Bilder här nedan.

När vi kom hem fixade vi med uteplatserna, klippte gräs och var allmänt nyttiga. Började putsa fönster efter att målarna har fixat iordning vårt hus. Det har blivit så mycket finare men inte alls lika charmigt längre. Huset är 100 år gammalt i år. Helt otroligt! Älskar vårt fantastiska hus!

På kvällen satt vi ute en bra stund efter vi hade käkat. Varmt och skönt med en liten regnskur på det. Gick sedan in för att se på några avsnitt av The Mentalist som vi har inspelat. När vi gick och lade oss regnade det...

-----------------------

Här bilder på middagen som bestod av skaldjur i olika former. Fantastiskt gott:

RSS 2.0