State of Play

Tillbringade kvällen på bio i Kista. Såg "State of Play".  Den var ganska OK. Trevlig sysselsättning en söndagkväll. Men jag kan inte påstå att det var någon höjdare - av flera orsaker.
- Helen Mirren fick alldeles för lite utrymme och hennes rollfigur var ganska märklig. Tyckte inte hon fick spela ut som hon kan göra.
- Russel Crowe gjorde ett halvdant arbete. Underbetyg till honom. Hans karaktär höll inte riktigt ihop.
- Rachel McAdams var ganska OK men övertygade inte
- Ben Affleck var faktiskt den ende som övertygade.

Men summasummarum - kul att gå på bio. Det händer inte ofta nu för tiden.


Mors dag idag

Händer det inget på hockeyfronten händer det inget på den här bloggen. Åtminstone inte mycket...

Det finns dock ett och annat kul att blogga om. Idag är det som bekant Mors dag och äntligen har stegen kommit på plats och premiärdoppet för året är avklarat - vid 18 graders vattenvärme! Herregud! Har vattnet någonsin varit så varmt vid ett premiärdopp tidigare? Nää, skärpning, Lundholmare!

Men för att vara riktigt ärlig, så undrar jag om vattnet verkligen var 18 grader... Kolla in min min!


Vi såg en svan som var på krigsstigen mot två andra svanar. Såg kul ut, så jag filmade det hela. Kan ses här:



Ett par saker till!

Först - GRATTIS, MOR PÅ MORS DAG. Har visserligen ringt, men en rad i min blogg förtjänar du!

Sedan - TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR DEN SUPERFANTASTISKT DOFTANDE PARFYMEN jag fick från mina kids. De visste precis vad jag ville ha.

Sedan en sak till faktiskt. Jo, jag vet att det blev mer än "ett par saker". För ett år sedan gifte vi oss och det måste förstås firas på något sätt. Men det får bli senare ikväll. GRATTIS TILL BOMULLSBRÖLLOPET, PER OCH EWA!

...åsså en till...

Ytterligare en FBK-spelare som får NHL-kontrakt - Micke Johansson. Trodde inte han var mogen, han heller. Men det är bara att önska honom lycka till!

Han blommade aldrig riktigt ut i Färjestad men potentialen finns där. Inte ens Bengan har gett honom någon chans. Men nu när han kommer att spela i Montreal kommer han nog att ringa honom.

Lite trist är det att NHL urholkar svensk hockey hela tiden. Men det är där pengarna finns och det lockar alltid. Och förstås att de bästa spelarna finns där.

Inget dopp än...

Den där j...a frånlandsvinden (nord- och östvindar) gör att vattnet fortfarande inte är badbart. Synd! För det hade varit kul att se Per bada redan! he he

Men han är ju handikappad, stackarn. Vrickade eller stukade (vad är vad?) foten när vi senast var i Ängsjö, så han får stappla omkring med en krycka och en lindad fot.

Nattattack!

Inatt kl 00:30 vaknade Per och jag av en kraftig duns mot ett av fönstren i hallen på andra våningen. Jag studsade upp för att kolla vad det var. Per tog lite längre tid på sig med tanke på sin vrickade fot.

När jag kom ut i hallen såg jag att ena fönstret var alldeles kladdigt av något oidentifierbart. Blev först skitförbannad. Va' faan är det som händer!

Blev sedan lite skraj. Vad är det som händer? Två av grannarna har nyligen haft inbrott. Är det tjuvar som kollar om vi är hemma eller vad? Vi stod länge och väl och spanade ut över våra ägor - nåja, asfaltsplätten utanför. Ingen rörelse, inget ljud.

Vi gick och la oss igen - båda spända och lite skraja.

På morgonen kunde jag se att det var ett ägg som hade blivit krossat mot fönstret. Gick en runda utanför för att kolla läget och hittade då ytterligare två krossade ägg. Började fundera... hmmm... vad var detta? En mycket märklig äggattack.

Det ena ägget var alltså krossat mot ett av fönstren. Det andra ägget var krossat mot väggen nere i hörnet utanför tv-rummet. Det tredje ägget var krossat mitt i gruset.

Hmmm... logiskt tänkande krävs här! Varför vill någon, säg en tjuv, krossa ett ägg mitt i gruset och nere i ett av hörnet på huset? Vi hade inte hört något grussteg och fönstret var öppet. Jag hör allt! Det var för långt från vägen och om man står precis utanför, så missar man väl knappast så fatalt! Möjligen om man är väldigt vindögd... Eller kanske väldigt berusad.

Kunde det ha varit en rovfågel som hade tagit småfågelägg och i flykten tappat dem? Äggena var väldigt små eller snarare det var inte mycket till äggskal. Och om det var bussträck - varför gå omkring med tre ägg i fickan? Om inte det var planerat förstås.

Hur som helst, så är detta nu dokumenterat ifall det skulle hända igen. Här är lite bilder också - utifall att!

Jo, jag vet! Jag hade gärna blivit kriminalare... Istället blev jag IT-nörd.

   

"Sittande tornet"

Idag på FBK-bloggen har Erik Granqvist lagt ut en film som visar när FBK-spelarna kör styrkegymnastik.

Svårt att inte bli impad av den här övningen som de kallar för "sittande tornet".

Den ene spelaren (Fredrik Lindgren kunde jag identifiera efter ett tag) kör sit-ups medan den andre spelaren (utan tvekan Jesper Mattsson) tränar nackmusklerna:



Snart time för dopp!

Per - den fegisen - tog inget dopp idag TROTS att badtermometern visade 14 grader! Nåja, 13,8 kan jag gå med på.  Eller kanske 13,4...

Snacka om att det är mycket "bös" i vattnet nu!


Härlig dag! Fix i trädgården, putsa fönster och fix med gardiner. Känns nästan som vi är redo för en studentmottagning. Men inte riktigt än. A lot of Skumpa ska inhandlas först. Bland annat!

EHL? Ja, varför inte!

Det Håkan Loob tittar på nu är bl a en Europeisk HockeyLiga som ska konkurrera med NHL. Och varför inte!

3 konferenser där ryska lag är med i den östra. Lag från Sverige tillsammans med Finland, Danmark och Norge bildar den nordiska konferensen och sedan en central konferens med lag från Tyskland, Schweiz, Österrike, Tjeckien och Slovakien.

En del tror inte på det här upplägget. "Vem vill gå och se sitt lag mot ett okänt lag från ...?". Hmmm... jag skulle definitivt kunna det. Jag går ju på hockey för att jag vill se Färjestad. Vilka de sedan möter är faktiskt fullständigt ointressant! OK, lite intressant är det.

Men visst är det trist med dessa olyckskorpar som ska se problem och risker med allt. Varför inte se utmaningen i det hela istället. Tror att många som gnäller håller på de lag som inte hakade på NT-svängen.

Tycker det är jättekul och verkligen friskt vågat av Djurgården att hänka här med de "rika" klubbarna. Det är ju i huvudstaden det händer! Eller åtminstone borde hända.

All Star Team -08/-09

Ser riktigt najs ut! Sveriges hockeyjournalister har röstat. Men var det inte samma hockeyjournalister som valde Johan Holmqvist som Elitseriens bäste målvakt för några månader sedan? Men visst får man ändra sig! Framförallt när man har opinionen mot sig. he he

Målvakt: Jonas Gustavsson, Färjestad

Vänsterback: Kenny Jönsson, Rögle
Högerback: Marcus Ragnarsson, Djurgården

Vänsterforward: Linus Omark, Luleå
Center: Rickard Wallin, Färjestad
Högerforward: Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva

Konfirmation i helgen

I lördags em åkte jag och Towe till Karlstad för att fira Sebban. Bilder från konfirmationen finns länkad från bilden här nedan.

För visst är det en läcker bild Towe har tagit på mig när jag kör mercan. Tack, Per, för att vi fick låna din ögonsten! Den är supermysig att köra!



BTW! För en gångs skull vann rätt låt! Den går ta mig tusan inte att få ur skallen.

Blir ett trist slutspel...

Nästa säsongs slutspel ska spelas i TV4 enligt Hockeykanalen. Om det tycker jag INTE!!

Det finns två kommentatorer jag har svårt för. Den ene finns på SVT (Staffan Lindeborg) och den andre finns på TV4 (Robert Perlskog). Nu måste jag alltså genomlida ett helt slutspel genom att sitta och lyssna på denne Perlskog...

Towe! Förbered dig på att det blir många turer till Karlstad i mars-april 2010!

"LOOB SLUTAR I FÄRJESTAD"

Snacka om att det blev stora rubriker i dagstidningarna idag och inte vilka rubriker som helst:

"LOOB SLUTAR I FÄRJESTAD"

Rena krigsrubrikerna som gör en stackars FBK-supporter alldeles vettskrämd. Men så visar det sig att Håkan Loob har fått ett riktigt hedersuppdrag. Han ska faktiskt inte sluta utan ska bara vara tjänstledig året ut.

Vad ska han göra då? Jo, han ska avsluta den utredning som tydligen ska bli helt avgörande för svensk hockeys framtid. Jösses! Snacka om ansvar! Huvudansvar dessutom.

Visst blir man stolt över den här fantastiska klubben som är med i framkant och vill utveckla svensk hockey. Att det faktiskt finns folk i organisationen som kan hoppa in och täcka upp för varandra vid speciella tillfällen gör ju inte det hela sämre.

Och det här är ju bara så gulligt! Gulligt?! Hmmm...

"Ingen risk för att du lämnar FBK permanent? – Nej, nej. Det har jag för stort FBK-hjärta för."

----

En sak till... Nu förstår jag varför Wikegård helt plötsligt har blivit så Färjestadsvänlig. Ett och annat faller på plats.

Grattis, fanet!

The Fan till Hockeybloggerskan tog körkort idag och det måste ju firas med ett inlägg. Grattis!!

Bräck gör comeback - eller...

Jag är ju född värmlänning och alla värmlänningar vet vad värmlänningar gillar, eller hur!

- Hockey
- Rally
- Dansbandsmusik NEJ, FÖR TUSAN! DET ÄR BLAND DET VÄRSTA JAG KAN LYSSNA PÅ!

OK, jag är inte helt och hållet värmlänning - men näst intill. Åtminstone om man ska gå på kriterierna här ovan.

Rally ja. Var fick jag det ifrån? Kan väl inte påstå att jag är rallyintresserad nu för tiden. Däremot gillar jag Formel 1. Och jag gillar även Kenny Bräck!

Läser därför med glädje att han troligen ska göra comeback i Höljes. Ha ha, Höljes väcker en del minnen till liv! Hur som helst, så gäller det inte rally utan rallycross. Viss skillnad där!

Ska bli spännande att se hur det blir med den där comebacken. Tydligen hemligt.

Heja Kenny hur som helst!



Vad har hänt med Wikegård?

Vad har hänt med Wikegård? Ja, den frågan har jag ställt mig ända sedan han var på besök i LLA i början på året (tror jag det var).

Han är - håll i er nu - POSITIVT INSTÄLLD TILL FÄRJESTAD! Och det i nästan var och vartannat inlägg numera. Han är "imponerad av Färjestad" och det är dittan och dattan om FBK. Väldigt roligt! Undrar vad Loob bjöd honom på egentligen...

Men spelar roll. Huvudsaken är att han inte är så där småpikigt grinig när han pratar om mitt hjärtelag. Det blir betydligt roligare att lyssna på honom då.

Leman

Här är en journalist som resonerar precis som jag gjort i tidigare inlägg. Henrik Leman GT/Expressen. Kul att läsa hans inlägg.

Framförallt är det det här inlägget som jag gillar -->>.

Norda och lite till...

Norda fick tydligen ett skambud av Kocken. Skärpning!

--------

Kul inslag på FBKbloggen där Erik spelade in killarna när de kör spinning. Blev svettig bara av att titta på dem...

--------

Kan bara inte begripa hur NWT kan vara större än VF i Värmland vad gäller antal abonnenter. Om man bortser från deras resp politiska inriktning och bara fokuserar på sporten, så är VF överlägsna NWT!

För att inte tala om deras hantering av nyheter på Internet. NWT är urkass där.

Dicken!

OK, nu vet vi besked.

Dick Axelsson spelar i Löfbergs Lila Arena i september - MEN inte för FBK! Däremot för Detroit. Eller kanske inte...

Det verkar som han ska spela för Grand Rapids innan han är redo för Detroit. Vi får väl se vad det blir.

Dicken?!

Varför kommer det inga nyheter kring Dick Axelssons vara eller icke vara i Färjestad nästa säsong?

--------------

Kul med en bronspeng BTW!


VM-hockey

Har lite problem med att skriva för jag skar mig ju i pekfingret häromdagen. Har ett enormt plåster på toppen och när jag ska träffa pekfingertangenterna blir det 2-3 tangenter jag träffar och det är ju lite frustrerande att hålla på och sudda hela tiden...

Ja, VM-hockey var rubriken ja. Nu är det över - nästan. Bronsmatchen återstår. Igår gick det ju inte så bra... Tråkig mittzonshockey är inte riktigt min melodi. Ett mål framåt. Var var alla målgörarna? Omark t ex, som alla trissat upp. Visst är han bra men det här var nog för bra motstånd för honom - vilket Per konstaterade i morse att jag redan pratat om innan matchen igår. Hur ska det gå i KHL? Ja, han lär sig väl att hantera det eller också kommer han tillbaka till Elitserien.

Jonas Gustavsson är förstås också en mycket bra målvakt men jag hävdar fortfarande att han borde spela en säsong till i Elitserien och bli mer erfaren kring det internationella hockeytempot. Spela fler landskamper i höst, OS nästa år och sedan ett nytt VM. Detta för att slippa behöva spela i AHL för att han inte duger i NHL. Men han kanske verkligen är redo. Vad vet jag egentligen. Framtiden får utvisa hur det blir med saken.

Bronsmatchen ja. När spelas den? Antagligen imorgon. Har faktiskt ingen koll. Idag blir det hur som helst ingen hockey. Efter F1-kvalet åker vi till S-tälje och firar en massa människor som fyller jämt i år.

Nu är hockeysäsongen över - punkt slut! Visst ja, NHL-slutspelet pågår. Men jag bryr mig inte nämnvärt om det.

Nää, dags för en tur till Ängsjö för att bli av med lite energi - snart.

Kvartsfinalen

Var ute med mitt team igår och hade jättetrevligt! Men det på bekostnad av en kvartsfinal. Såg visserligen de sista 5 minutrarna, så ett mål fick jag se iallafall.

Jonas verkar ju klara av uppgiften alldeles utmärkt! Ska bli mycket intressant att se hur han klarar av kanadensare ikväll...

Jag får läsa lite när jag kommer hem från jobbet i em för att bli lite inspirerad. Nu är det snart dags att åka till jobbet... Tidigt? Visst! Men det innebär att jag kan åka hem vid 14-15-tiden. Det är inte så dumt, det heller!

Fystester

Efter att ha varit inne på FBK-bloggen kom jag ju på vad som gäller i dessa tider - FYSTESTER! Intressant inlägg där Erik Grankvist berättar lite kring detta och även filmar spelarna när de kör dessa tester.

Tydligen är det något nytt nu att man ska synka elitseriespelarnas resultat och sedan kunna ta ut statistik och annat.

Skulle vara intressant att se på när de gör dessa tester men se - det går inte! Inte heller att genomföra några tester. Jag är så jäkla klantig. Det är tredje gången på kort tid som jag mer eller mindre kapar mitt vänstra pekfinger när jag ska skära lök. Kan vi inte skaffa oss en Berta...!

Motin till Oilers!

Det var som katten...! Johan Motin till Edmonton Oilers! Vilken överraskning!

Men ärligt talat, jag begriper ingenting. Han var ju knappt med i A-laget i vinter.

Hur som helst - LYCKA TILL!

Matchen då?

Efter en riktigt skön söndag med en rejäl runda ute på Ängsjö, en tripp till Stinsen för lunch och shopping och sedan dags för hockeymatch, så är det bara att konstatera att Tre Kronor verkligen spelade säkert idag.

Men vad är det Thomas Rundqvist har gått och värvat? Severin Blindenbacher! Han gjorde inte många rätt idag. Hoppas han växer när han kommer till Färjestad, annars lär det bli bänken direkt.

Jag är fortfarande alldeles lyrisk över det här erkännandet han har fått - våran GURRA!

Men visst är det otroligt häftigt att se namnet GERBER bakpå en matchtröja. Han kommer för alltid att vara en hjälte för oss, FBK-fans. Även om vi nu fått en ny sådan.

Linus Omark är verkligen en fröjd att titta på. Men det visste man ju redan... Men det är aldrig samma sak att titta på en spelare i annat lag än det man håller på. Desto roligare när de då får en chans att spela i landslaget och därmed få visa att de är väl värda detta.

Guldpucken 2009

Oj oj oj oj, vilken grej! Jag blev så himla snopen när Magnus Nyström klev fram i direktsändning och annonserade om vem som skulle få Guldpucken 2009.

Sjävlklart blev det JONAS GUSTAVSSON!!!

Det är så häftigt, så det är inte sant! Vilken resa han har gjort den här säsongen! Det är så tråkigt att vi inte får behålla vår guldkalv en säsong till i FBK - men så är det i den här branschen. Lyckas man, blir man direkt belönad. Och det är bara att önska honom lycka till i Toronto (blir det antagligen).

Kan tänka mig att det trillar en och annan tår nerför de Grankvistska kinderna. Håll ögonen öppna i FBK-bloggen imorgon!

Och vilken makalös scouting av Färjestad! Otroligt bra. Bara att hoppas att nästa målvaktspar lyckas också.

Tycker faktiskt ganska mycket synd om Johan Holmqvist som fick priset som Sveriges bäste målvakt här i februari/mars någonting. Han har inte riktigt varit sig lik sedan dess och det kanske beror på att han innerst inne visste att priset inte gick till rätt målvakt.

För självklart har säsongen bäste målvakt i Elitserien varit just: JONAS GUSTAVSSON. Ja, det är så häftigt, så jag blir faktiskt alldeles tagen.

------------------

Rickard Wallin var också nominerad, liksom Johan Davidsson och Linus Omark. Tycker det är fantastiskt att två FBK-spelare nomineras. Ja, man älskar verkligen rätt lag!

Snygga VM-mål!

Varför inte gotta sig i snygga mål i dessa VM-tider:


Vilka lirare vi har haft i detta lilla land! Man häpnar när man ser den här filmen. Hur har vi kunnat få fram så många bra spelare genom åren? Hockeykultur och tradition förstås!

FBK-intresse imorgon

Imorgon blir det intressant match ur fler perspektiv än bara att Tre Kronor måste vinna!

Det ska bli mycket intressant att se den nye FBK-schweizaren Severin Blindenbacher.

Offensiv back som han är borde han vara bra i power play. Men det vill vi ju inte att han ska vara imorgon... Eller kanske snarare att Jonas Gustavsson är så bra att han överglänser honom! Ja, det låter bättre.

Vinner vi då? Tror det blir oavgjort och att vi förhoppningsvis tar hem det på straffläggningen. Men det här laget känns lite väl beige, så det skulle inte förvåna mig om vi förlorar.

Tråkig, långsam, försvarsinriktad

Det är väl bara att erkänna att "ewl" på Wikegårds blogg - det är jag!

Reagerar på vad han säger om att svensk hockey är tråkig. Den är för försvarsinriktad och vi ligger på 4-5-6 plats i världen när det handlar om bästa hockeynation. Oj, vi har verkligen halkat ner ett antal pinnhål.

Det är mycket gnäll från Wikegårds sida men han kommer faktiskt inte med något konkret förslag om hur vi ska bli bättre hockeynation.

Visst, det han säger är att vi ska spela på mindre rink i Sverige. OK, blir det bättre? Ja, inte vet jag. Men vad jag vet är att i Europa - inkl Ryssland! - där spelar vi på större rink. Om vi nu har hamnat så långt ner, vad kan vi då göra åt saken? Förutom minska rinkarna!!

Ska bli intressant att se om Wikegård nappar på mina frågor:
Hur får vi en roligare, snabbare och bättre hockey som står sig internationellt? Och då menar jag inte med mindre rinkar för det har de inte i vare sig Schweiz, Ryssland eller för den delen någon annanstans i Europa.

Hur kan vi matcha dem med samma rinkstorlek?

Vad är det som gjort vår hockey så tråkig, långsam och försvarsinriktad?


Det sista var adresserat till herr Wikegård himself.

Per Ledin

Läser i ab.se en artikel om Per Ledin som jag bara måste kommentera. Det står följande:

"Helt klart är att elitserien blir en profil rikare nu när Ledin återvänder. Han har gjort sig känd för sin tuffa spelstil och några kontroversiella utspel.

Bland annat kallade han Tommy Salo för "tjockis" mitt under TV4:s direktsändning i en slutspelsmatch 2006.

 – Det är saker som kommit i stridens hetta och ingenting som på något sätt varit planerat. Det har brunnit till när jag varit uppjagad, helt enkelt. – Skulle det hända igen får jag väl se till att ta det på engelska, säger Per Ledin och skrattar."


Hmmmm... engelska?! Shit, det språket kan ju ingen i det här landet! Men hallå, Per Ledin! Menar du verkligen allvar?

Att motverka hjärnskakning

FBK-bloggen lever fortfarande och deras senaste inlägg handlar om positivt ledarskap. Eftersom jag själv är mycket intresserad av just det kändes ju inslaget givet att lyssna på.

Det man fick höra - knappast ledarskap... - var bl a hur man kan motverka hjärnskakningar i hockeyn. Och det gör man genom att träna upp sin nacke! Inlägget visar också en övning.

Om man kan träna upp sin nacke så man slipper hjärnskakning - eller åtminstone minskar risken - borde det vara obligatoriskt för varje hockeyspelare att utföra denna övning!

FaceBush

Stöd prostatacancer genom mustaschkampen. Här är Pers "kamp" -->>.

Dagens läge

Har inte haft lust att skriva på ett tag... Är lite krasslig, förkyld och hängig. Kollar hockey ändå förstås.

Otroligt tråkigt att vi förlorade igår. Hade varit så kul att se hur Jonas hade klarat av en straffläggning.

Liv verkar iallafall tillräckligt fräsch för att fortsätta. Hur det är med Honken får vi väl se men ett ledband i knät är inte att leka med.

Henke kommer inte hur som helst. Rangers stoppar honom p g a en axelskada han fick innan slutspelet startade upp. Räcker två målvakter? Kommer Bengan att gambla och ta in Oduya?

Kul också att Walle fick hänga en puck igår. Det var sannerligen ett tag sedan...

Nästa match blir mot Schweiz på söndag kl 16:15. Jonas Gustavsson lär stå!

Nää, nu ska jag fixa frukost. Jag lär bli rätt ensam en bra stund här på morgonen. Varför vaknar jag kl 07:00 och tänker på vad Towe och hennes kompisgäng ska äta till champagnefrukosten när de tar studenten? Men inspirerande är det! Det där med planering - det är min grej!

RSS 2.0