Ingen Linkan till FBK! För jösse namn...!

Ryktas mycket löst att Fredrik "Linkan" Bredberg ska gå till Färjestad. Men det håller jag för väldigt lösa rykten och jag hoppas INNERLIGT att Linkan inte kommer hit och förstör det lagbygge Perra och Sammen jobbar på nu.

Skrev en kommentar i SvenskaFans.com där min alias är "ewl". Kan helt enkelt inte hålla tyst om saker och ting som berör KLUBBEN och som är så korkade så man håller på att dåna.

En del "hockeytyckare" har verkligen korkade åsikter kring Färjestad. De vet ingenting. De gnäller och skäller på den här klubben för klubben har uppenbarligen haft för stora framgångar. Folk verkar inte kunna hantera det.

Det rätta sättet för FBK att hantera det är förstås att fortsätta bygga ihop lag som är slagstarka och som vinner. Det är enda sättet att trycka till käften på de där s k "hockeytyckarna".

Det var väl precis som jag trodde...!

Sätter mig ner vid datorn efter restaurangbesöket inne i stan - BTW! Sabai Sabai har blivit en riktigt dålig restaurang - och surfar in på aftonbladet.se och läser en kul artikel.

"Fettdoktorn: Min mat skyddar mot svininfluensan"

"Fettdoktorn tänker inte vaccinera sig: Vi som äter LCHF-kost blir inte sjuka"


Men fantastiskt! Jag behöver helt enkelt inte gå och fundera över när det blir min tur - FÖR JAG KOMMER INTE ATT FÅ SVININFLUENSAN!! Var ju lite frustrerad över detta i tidigare inlägg.

Hade faktiskt inte tänkt att vaccinera mig heller, så man kan se det hela som ett test. Får jag influensan, så har jag slarvat med carbsen - vilket faktiskt hänt lite då och då nu i sommar.

Får jag inte influensan då vet vi ju vad det beror på.

F...n, vad bra!! Har ju alltid sagt (eller åtminstone de senaste 3 åren) att den här dieten är den absolut bästa!

Sabai Sabai

I kväll bär det av in till stan för att fira grabben min! Han fyller egentligen imorgon men då ska han till sin pappa.

Varje gång någon i familjen fyller år får de bestämma var vi ska äta middag. Jeppe valde Sabai Sabai på Kammakargatan mitt i stan. Rätt trevlig restaurang med asiatisk inriktning.

Presenter får han imorgon bitti innan skola och jobb. Allt enligt familjetraditionen.

Towe jobbar idag efter några hårda dagar i Göteborg. Vår söndag har mest bestått av lite städning, målning av hängrännor, F1-race där Kimi vann, mulet trots att väderprognostisörerna lovat sol - ja, nu tittar faktiskt solen fram. Det är så dags det! Hade tänkt att lapa sista solstrålarna innan hösten men blev lurad på konfekten.

Vet egentligen inte varför jag skriver det här inlägget. Mest för att få tiden att gå kanske. Eller ska jag gå ut och lura solen på ett par sista strålar? Jag gör nog det...

Tröttsamma media! GE ER!

Nu går man bara och väntar och väntar... När ska det bli min tur? Oj, jag hostade! Nu blir jag sjuk! Eller - Oj, jag nös! Nu är det verkligen dags för svininfluensan!

GE ER! Jag är så himla trött på media som skriver upp den här förbannade sjukdomen. OK, jag får feber i 3-4 dagar, ont i kroppen och hosta. Jaha, vad är det med det då? Folk blir ju för tusan sjuka bara av att läsa alla artiklar som skrivs om det här.

Jag är inte det minsta orolig för att få den här influensan. Jag tror ärligt talat inte ens att jag får den. Blir bara så oerhört trött på att läsa om den överallt - t o m på jobbet står det överallt om den.

Jag blir sjuk bara av att läsa allt detta och jag är inte ens hypokondriker - långt därifrån. Hur är det då med de som verkligen är hypokondriker?

När är allt detta över??! Visst, ja! Jag måste ju ha fått svininfluensan först!

Smiling faces!

OK, det här är en FBK-blogg och jag borde inte haussa upp eller skriva något positivt om något annat elitserielag men det här måste jag helt enkelt skriva om! Det är ju hur kul som helst!!

Djurgården vann finalen mot Linköping i Nordic Trophy!


Varför är det här så himla bra och kul då?? Ja, det kan man fråga sig. Framför allt som det gick riktigt uselt för Färjestad.

Men jag är rätt egoistisk i mitt tänkande här. Dels är det otroligt positivt om ett stockholmslag går bra ur medialt perspektiv. Men även ur det familiära perspektivet är det bra! D v s mitt familiära perspektiv.

Går det bra för Djurgården lär jag få med mig min familj på hockey utan gnäll - vilket gläder mig förstås. Å andra sidan är det stor risk att FBK får däng på Hovet när de kommer dit och det är aldrig kul! Framförallt inte när man har ett par smilande fejs i närheten som man har lust att måla något grönt och vitt över...

Nåja, än är det inte dags. Och de där smilande fejsen kan hålla tillbaka sitt smile. Men kul är det hur som helst att Djurgården - KANSKE - är tillbaka i toppen. Vore riktigt kul! Så länge det är Färjestad som drar det längsta strået ska tilläggas - förstås!

Lgh i Karlstad?

Just det! Övernattningslägenhet i Karlstad - kan det vara något? Jo, faktiskt! Något vi funderar på och det är fullt möjligt.

En lägenhet inte långt från dig, kära mutter, är faktiskt ett alternativ. Ölmegatan 9C. De ska ha 195 000 kr för den och en månadsavgift på 839kr/mån. Innebär ca 1000 kr i månaden för oss om vi tar ett lån för att finansiera köpet.

Känns inte som det påverkar vår standard något nämnvärt idag.

Varför vill vi ha en övernattningslägenhet i Karlstad då? Ja, det kan man fråga sig. Vi har alla möjligheter till övernattning i form av släktingar som ställer upp. Bor vi inte hos min kära moder, så bor vi hos mina kära systrar. Alla ställer upp för oss när vi vill komma till Karlstad för att det är hockey eller andra aktiviteter.

Samtidigt ger det oss en skön känsla av självständighet och det är något som är oerhört viktigt för åtminstone mig.

Towe blev lite eld och lågor eftersom hon direkt kunde föreställa sig att hon och ett gäng kompisar åkte till K-d för att gå ut och festa efter en hockeymatch - utan att störa någon. Inte för att någon har påstått sig bli störd utan det är mer en känsla av självständighet.

Ja, vem vet. Det är verkligen inte säkert att det blir någon lägenhet men vi tycker ändå att det är rätt häftigt att tänka på det. Towe är ombedd att åka dit den 9 september för att undersöka lägenheten. Det är visning då. Vi får se hur länge vi är med i budgivningen.

Lite coolt är det ändå...! Och lite crazy. Typiskt oss. Nästa objekt kanske blir något i Grekland. Vem vet? ha ha

Finalspelet - NT!

Är inte så aktiv med bloggandet nu för tiden. Dels är det lugna gatan för Färjestad - vilket påverkar mig helt klart. Själv jobbar jag hela dagarna och har inte samma tid eller behov av att blogga heller.

Dagarna ser likadana ut. Jobb, hem och snacka, laga mat/äta mat, tv och sedan säng. Jättekul att herrarna i huset har upptäckt matlagningskonsten. Innebär att jag kan bl a läsa DN när jag kommer hem istället för att ställa mig vid spisen. Dessutom blir det lite variationen i kosten - jo, tyvärr även en och annan "carbs". Men det får man ta. Ångesten finns inte där på samma sätt som tidigare.

Jo, inlägget skulle ju egentligen handla om finalspelet i Nordic Trophy och inte min vardag!

Djurgården mot Linköping! Fantastiskt kul att Djurgården lyckas komma till finalen. Jag önskar verkligen att DIF kommer att ha ett riktigt slagkraftigt lag i vinter. Det ser ju lovande ut med framför allt Jakob Josefsson som en riktig målspottare.

Ja, det ska bli intressant!

Tyvärr ser det ju ut som att FBK kommer att få ungefär samma resa den här säsongen som förra. Men vem vet om det blir med samma utgång. Sådant vet man ju aldrig! Tyvärr förlorade gänget ikväll mot Malmö med 1-3 - TROTS en skott-på-mål-skillnad på 49-23. Något vi känner igen?? Jodå!!

Färjestads målskytt var Antti Pihlström och det är förstås mycket bra! Alltid bra att få igång de där s k snipers. Umicevic verkar dock inte riktigt ha hittat sin roll än men det kommer säkert.

Robin Rahm verkar ha vaktat kassen och det ser tyvärr ut som att han inte riktigt har växt in i elitseriekostymen än. Men vadå! Man måste ju ge killen en chans. Tror han är född -90 - som Towe med andra ord. Vääääldigt ungt. En målvakt kan vara fräsch vääääldigt länge. Så  än så länge är det lugnt.

Vill att säsongen ska gå igång nu! Trots att det är över 20 grader varmt ute och HELT OTROLIGT FANTASTISKT VÄDER! Just ikväll verkar det dock bli lite oväder men det kan vi hantera.

Efter en Margarita och två mycket smarriga jordgubbsdaquiri önskar jag alla en GOD NATT och sov så gott!!

Här gäller det att ha koll!

Foppa har inte gett upp en comeback och det låter ju lovande. Men det gäller att inte ha för höga förhoppningar.

Det gäller förstås inte mig! Jag kollade direkt när Modo kommer till Hovet och spelar mot DIF - 26 september. *suck*

Inget bra! Per har ju sin jättefest då.

Fräschast av dem alla?

Färjestadsspelarna fick äntligen börja nyttja det nya omklädningsrummet i LLA i går. Har ju varit väldigt omskrivet.

NWT har t o m lagt upp en film med intervjuer. Kul att se! Klicka på bilden, så ska filmen startas.



-----------------

För minnet! Tog ett dopp idag, 19 gr i vattnet. Var ett par dagar sedan... Så himla skönt! Nu dags att fixa ihop lite köttbullar till familjen.

Där fick hockeysverige!

Som bekant har Färjestad alltid fått "smisk på fingrarna" för att de lade ner sitt J20-lag. Resonemanget i klubben har varit att det är bättre att 20-åringarna spelar antingen allsvenskan eller Elitserien. Oj, vad mycket skit de har fått för det här!

Tills nu kanske? Igår vann nämligen Färjestads 20-åringar hela Nordic Trophy! Fantastiskt kul!

Och nu måste jag ut på Wikegårds hemsida och berätta detta. ha ha

Sista NT-matchen

Och hur gick det då? Går inte att få information någonstans! Jäkla tidningar!

Men någon 7-0-vinst mot Frölunda är knappast att vänta. Det är det som krävs om FBK ska gå vidare till slutspel i Nordic Trophy.

Läser i NWT följande:
"Men årets försäsong är faktiskt aningen bättre än fjolårets usla start, så här långt. En seger mot Malmö nu. Bara oavgjort mot samma lag ifjol...

  – Alla måste ha tålamod. Vi har tolv nya spelare och många kommer från olika spelsystem. En del är vana att checka och så vidare. I FBK vill vi vårda pucken, men det här var ändå ett fall framåt. Vi fick rull i anfallszonen, styrspelet funkade och även det djupa spelet. Nu handlar det om att få passningarna på bladet och hitta rätt i avslutningarna."

Ojdå! Det är betydligt trevligare än vad jag väntat mig! "Bättre än fjolårets usla start...". Jösses! Det kanske inte blir så illa som jag trott.

Hur som helst ska det bli väääääldigt trevligt när säsongen startar upp på allvar.

--------------------

Jo, äntligen! En liten note i NWT av alla ställen... De rapporterar att det står 1-1 efter 2 perioder. Robin Rahm står och Marcus Karlsson gjorde FBK-målet. Assist Frölundaspelaren Tömmernäs (tidigare FBK). Det efternamnet har man stött på tidigare i livet.

VF-bloggen sprattlade till efter första perioden men verkar ha dött igen...

Tydligen är halva Frölundas stjärntrupp kvar i Götet. Men det ska inte skrämma oss i fortsättningen. Frölunda och Linköping har vääääldigt mycket att bevisa säsongen som kommer. Tänker på deras resp trupper som ser riktigt vassa ut. Ja, HV:s också förstås.

Men watch out för Djurgården! Ska bli oerhört intressant att se vad Hardy kan göra med den truppen. De såg riktigt vassa ut emellanåt i tisdags.

Back to Färjestad-Frölunda:
Verkar vara en sen match eftersom den inte är klar ännu. Normalt sett börjar en match kl 19:00 och slutar runt 21:15. Men den här matchen verkar inte klar ännu. Åtminstone har inga tidningar skrivit något slutresultat ännu...

---------------------

Hallå där! Man ska tydligen inte förlita sig på tidningar utan gå direkt på källan - Färjestads BK!

SEGER MOT FRÖLUNDA!


Ursäkta språket men - JÄVLAR VAD GÖTT!! 3-1!! Måste kännas oerhört skönt för Robin Rahm - en riktigt ung (fd -90) målvakt som t o m blev utsedd till Färjestads bäste spelare. Jättekul!

Dragan sköt sitt första FBK-mål. Mycket bra! Vem var lagkapten? Ett intressant ämne eftersom man cirkulerar bindeln. I tisdags var det Mattsson och tidigare har det varit Sanny Lindström och - oooops kommer inte ihåg vem mer just nu.

Inget slutspel i NT

Färjestad förlorade även matchen mot Linköping. Siffrorna den här gången blev 0-3. Det innebär att Färjestad bara har vunnit en match av fyra. Har Frölunda kvar i morgon men det blir nog förlust där också. Inget slutspel i Nordic Trophy med andra ord. Det blev klart redan ikväll efter den här förlusten.

Men det är inget att gråta över. Nu har man iallafall fått några chanser att spela ihop laget lite grann. Tror dock inte att den stundande säsongen kommer att bli så himla rolig utifrån vinstperspektivet.

Kul ändå att se hockey - det tyckte både Per och jag efter DIF-matchen i tisdags. Nästa live-match blir mot Detroit. Som laget ser ut att spela nu lär det bli stordäng. Men det är ett tag kvar...

BTW mycket friidrott blir det dessa dagar.

Bilder från gårdagen

Jättekul att Towe har med sig sin kamera i ur och skur. Måste köpa en ordentlig systemkamera...

Här är ett par bilder på mig och Per från gårdagen iallafall:




Förlust...

... med 2-3. Gissa en som var nöjd och det var inte jag.

Hur som helst var det riktigt kul att se hockey igen. Färjestad har helt klart en hel del att jobba på men vem oroar sig. Med förra säsongen i åtanke, så känns det ganska lungt.

Rickard Wallin stod bakom oss och fick skriva autografer efter matchen. Blev några bilder också. Får publiceras imorgon för nu ska jag gå och lägga mig.

Grönt blev det!

Det blev precis som jag misstänkte - GRÖN HEMMATRÖJA! Dessutom en specialdesignad tröja för matchen mot Detroit den 30 september och även en för utematchen mot Frölunda i julhelgen.

Vackert!!

Läs mer här -->>.


Säsongens första

Imorgon är det dags för säsongens första livematch. Sker på Stora Mossen i Bromma mot Djurgården. Var ligger Stora Mossen? Tur att hitta.se finns...

Biljetter är införskaffade redan.

Laget imorgon verkar bli som följer:

Karlsson (Rahm)

Laatikainen-Holös
Åslund-Mattsson-Björklund

Vallin-Blindenbacher
Pihlström-Andersson-Umicevic

Lindström-Karlsson
Paulsson-Bastiansen-McDonell

Johnsson-Thorell
Kåberg-Johansson-Holtet

Finns en och annan att lägga ett extra öga på. Ska bli JÄTTEKUL!!

Lyckad helg

Efter ett dopp och lite press på flotten kom Anders vid 13-tiden och efter lite fix och don - bl a handling och lunch! - drog vi iväg till skogen för att plocka svamp. Och gissa om vi hittade svamp! Både svarta trumpetsvampar, som tydligen är väldigt ovanliga och dyra svampar, och vanliga kantareller.

När vi kom hem bjöd jag oss på varsin Margarita som vi drack medan grabbarna rensade svampen.

Sedan käkade vi kräftor. Blev en liten minikräftskiva som Towe inte riktigt var sugen på...



För mer bilder kolla in Pers Facebook -->>.

Sedan blev det oxfilé med svampsås. Kaffe, dessert och en whiskypinne förstås.

Vi såg Iron Man på tv och sedan spelade vi TP. Per vann och var stolt som en tupp hela söndagen!

En söndag som vi spenderade mest i soffan. Men framåt 14-tiden drog vi iväg till Görvälns slott och tog en fika. Gick en promenad i blåsten och sedan hem. Nu ska vi iväg och handla lite till middagen - som blir Tacos!

Dagens fråga

Kom precis på dagens fråga! Out of nowhere...

Vilken färg på hemmastället kommer Färjestad att spela med den här säsongen?

Blir det svart eller blir det grönt?

 
Den här nedan är faktiskt grön!


Eller kanske lila igen? ha ha



Sätter en peng på den gröna.

Dagens begivenheter

Idag tänkte vi gå till stora Coopan och handla lite - mest för att få lite motion. Sedan kommer Anders och vi drar iväg till skogen för att plocka svamp. Är inte det motion då? Jo, kanske. Vi bör nog hoppa över promenaden till Coopan...

Planen är att vi käkar lite kräftor som förrätt och tar lite oxfille med kantarellsås som varmrätt - i kväll alltså. Hittar vi inga svampar får vi ta champinjonerna jag köpte igår. Funkar väl det med.

Solen skiner vilket lovar gott! Vi får väl se vad dagen för med sig.

Tribute Video #21!

Hittade den här videon på YouTube och njuter i fulla drag medan jag kikar på den med ett glas kaffe i handen.

Vilken spelare, vilka mål, vilka assist, vilket spelsinne, vilken lekstuga!

Se och njut, du hockeyälskare i allmänhet men Peter Forsberg-älskare i synnerhet:


Olika ansikten

Den här dagen har verkligen bytt karaktär allt eftersom timmarna runnit iväg.

Var ledig idag efter 4 arbetsdagar... Det var tungt att jobba igen. Tror jag jobbade 29 timmar på en 40-timmars vecka. ha ha Tur att man får ta ut flextimmar!

Dagen började med klarblå himmel och strålande sol. Dock en aning kyligt i luften. Per tog ett dopp och simmade som vanligt sina längder. Jag satt på "stranden" och käkade frukost.

Skjutsade iväg Towe till Vällingby och åkte iväg och handlade sedan.

Tog faktiskt ett bad senare på dagen och vi låg även någon timme ute på flotten. Riktigt varmt och skönt.

Målade färdigt tv-rummet också. Återstår att se om rummet har rätt färg för soffan. Det får stå som det gör nu fram till soffan kommer ifall det blivit för gult, för isåfall får jag lägga på en ljusare färg.

När jag höll på att måla började det mullra utanför. Äntligen lite åska!! Och sedan öppnade sig himlen och jösses vad det regnade. Eller förresten - regn?! Skulle snarare kalla det för hagel. Golfbollshagel. Nää, nu överdrev jag en aning.

Häftigt var det hur som helst.

Ja, den här dagen har haft lite olika ansikten.

Inget att lägga på minnet

HV vann mot FBK med 6-0 i Nordic Trophy.

OK att det är stora siffror men verkligen inget att gå och fundera på fortsättningsvis. Hoppas Robin Rahm - som stod i kassen ikväll - inte påverkas av detta utan kan komma igen och visa vilken talang han är.

Noterbart är att Färjestad har 12 nya spelare - igen! Hur många nya har HV? Hur många nyckelspelare har lämnat HV? Vänta med jämförelsen.

Hur som helst var det kul att höra matchen på webradion. Där sas det bl a att det var fart på Pihlström. Förståeligt nog var det även heta känslor - detta enligt Sportbladet.

Annars är det tunnsått med kommentarer och analyser på webben. Vad har hänt? VF brukar vara otroligt pigga på att lägga ut matchinfo - men icke idag. Är det för att det är fredag?

Satt och lyssnade på webradion först men när HV gjorde 3-0 bytte jag media och lyssnade på Håkan Nesser tillsammans med Per istället.

Vältrar mig i guld!

Jag, Jeppe och Per åkte och hämtade Towe när hon slutade jobba tidigare i kväll. Efter en lite skrämmande eftermiddag med rån och bombhot på hennes arbetsplats ville jag hämta henne tidigare. Men de fick inte stänga av någon märklig anledning.

Nåja, det gick ju bra ändå. Men visst märktes det att det hade varit något där ute. Massor av vakter och poliser överallt.

Jag shoppade ett par vinröda manchesterbyxor. Jodå!! Läckert som tusan. Rosa kofta och två tuffa vinröd/rosa toppar. Det mesta på MQ. En topp dock på Esprite.

Kom hem, käkade middag och såg lite på tv.

När familjen sedan splittrades åt olika håll tog jag fram nyinköpet som hade kommit med posten - GULD-DVD:N FRÅN I VÅRAS "STORT HJÄRTA, HÅRT ARBETE".

Dags att gotta sig rejält! 2 timmar tog det innan jag hade gått igenom hela DVD:n med extra material och allt vad det nu var. Hade ju förstås sett allting tidigare men jag har inget emot att vältra mig i guld!

Är man Färjestadälskare är den här DVD:n ett måste.

På tisdag är det dags för första matchen live för oss. Match mot Djurgården. Per hänkar förstås medan Jeppe bangar.

--------------------

BTW!
Sommaren ser ut att ha släppt taget redan. Regn och blåst - 15 gr i kväll. Frånlandsvind = kallt i vattnet! Per har fortfarande 2 veckor kvar av sin semester. Hoppas det blir hyfsat väder för honom - åtminstone badbart!

TV på plats!

Igår åkte Per och jag och hämtade den nya TV:n - mitt i city, mitt i rusningstrafiken. Nu är den installerad och det går att titta på den.

TV-rummet är förstås inte klart, så TV:n får stå provisoriskt i vardagsrummet. Där har vi nu två soffor och två TV-apparater...




Henke Karlsson

Vår nye målvakt verkar inte skämmas för sig. Tydligen gjorde han en riktigt stabil insats i tisdagsmatchen. T o m fått ett NHL-kontrakt av San José. Men han blir förstås kvar i Färjestad den här säsongen och hur det blir nästa säsong vet man ju inte i det här läget. Troligen blir han utlånad till Färjestad.

Någon i FBK-lägret har helt klart näsa för målvakter! Denne "någon" måste ju vara Erik Granqvist.

Ska bli kul att följa Henke i vinter.

Jobbat 2 dagar

*suck* Jo, så är det. Jobbat i två dagar men kommer man till jobbet kl 07:00 så är det OK att gå runt 15 och komma hem 15:30. Känns som lite semester fortfarande. Det enda jobbiga är att gå upp på morgonen och att sitta fastlåst vid en dator hela dagarna. Vill ut - ut - ut - ut!!!

Man skulle ha ett stall med ett par hästar - varför har vi inte det? Varför är vi inte helt och hållet ekonomiskt oberoende så jag kunde ha ett litet stall? Hörru, Per! Varför är det inte så?

--------

OK, jag råkade åka ner i depressionens svårmod...

--------

Jag uppväger det på torsdag när jag hämtar Towe på sitt jobb. Då tänkte jag hösthandla lite kläder och skor. Då jäklar...!!

Kallas "TRÖST".

När blir man vuxen?

En fråga som blivit mer och mer aktuell i sommar är - NÄR RÄKNAS MAN SOM VUXEN? Är det när man flyttat hemifrån? Är det när man fyllt 18 år? Eller när räknas det?

Jag anser att det är när man flyttat hemifrån.


Efter det får man banne mig ta konsekvenser av sitt handlande och inte hela tiden räkna med att ens föräldrar ställer upp. Självklart kan man göra det emellanåt när det verkligen kniper men INTE VARENDA GÅNG MAN HAMNAR I NÅGON SLAGS KNIPA!

Jeeeeezzzazzz!

Resultat MRH - FBK

Tack, Värmlands Folkblad, för uppdateringen! Superbra!

Anders Bastiansen är tillfällig kapten i kväll. Det slutliga beslutet i kaptensfrågan får vi inte reda på förrän den 12 september då det är Hockeyns dag i LLA med Leksand som gäster, uppger Färjestads hemsida. Sanny Lindström och Jesper Mattsson är assisterande kaptener ikväll hur som helst.

Kent McDonell gör första målet i Färjestadströjan! Kul!

Henke storspelar tydligen i målet! "Måste säga att Henrik Karlsson imponerar stort i målet. En fullvärdig ersättare till ”Monstret”." Såg tydligen väldigt lugn, trygg och säker ut. Låter lovande!

Skulle varit kul och MYCKET BRA om Dragan gjorde något mål också men så blir det inte.

Matchen slutar 4-1 till Färjestad.

Målgörare:
0-1 Jonas Holös
0-2 Kent McDonell
1-3 Marcus Johansson
1-4 Arto Laatikainen

Första träningsmatchen...

...blir mot Malmö RedHawks i Malmö i morgon, tisdag.

Känns säkert konstigt för åtminstone Henrik Karlsson och Marcus Paulsson som båda har spelat i Malmö. Ja, egentligen även för Jesper Mattsson. Men det är ju några år sedan han spelade i Skånelaget.

Troliga kedjor enligt FBK:s hemsida:

Blindenbacher-Lindström
Åslund-Mattsson-Umicevic


Kan inte säga så mycket om backparet annat än att de har internationell erfarenhet, båda två. Kedjan ser onekligen intressant ut. Både Åslund och Umicevic kan överraska med pucken. Mattsson är ju gammal erfaren räv...

Lindgren-Vallin
Thorell-Bastianssen-McDonnell


Kan inte säga något direkt om detta backpar heller... Men det ska onekligen bli intressant att se hur McDonnell agerar med en så pucksäker center som Bastianssen. Thorell är ju också ganska ny i sammanhanget. Hoppas han spelar till sig en ordinarie plats den här säsongen.

Holös-Laatikainen
Paulsson-Andersson-Björklund


Alltså - jag är verkligen ingen backspecialist... Men jag vet att Holös var riktigt bra i slutspelet. För att vara en 3:e-kedja, så ser den onekligen spännande ut. Nye Andersson tillsammans med speedkulan Paulsson. Björklund fick några chanser förra säsongen och jag hoppas verkligen att han är redo att ta steget fullt ut nu.

Jonsson-Karlsson
Kåberg-Johansson-Holtet


Kåberg i 4:e-kedjan säger faktiskt en del om att det här laget är mer spännande än vad man trodde tidigare. Två oerfarna backar där den ene är Perras son. Vet ingenting om dessa killar annat än att det är egna produkter. Undrar hur mycket den här kedjan får spela egentligen... Men 4 kedjor måste man ha tillgängliga. Ja, det ger sig...

När det närmar sig säsongstart lär kedjorna se annorlunda ut. Då kommer bl a Pihlström att vara tillgänglig. Senare i höst kommer även Goren. Detta innebär väl antagligen att Thorell och Björklund får sitta på bänken eller spela i Skåre. Men det finns det ju fler spelare som gör... Skåre kanske får tillökning i form av en spelsugen Mathias Johansson - en för evigt nr 17 i FBK-tröjan. Åker väl upp i taket första matchen i LLA...

Visst är det spännande att det sätter igång igen! Även om det bara är träningsmatcher. På fredag möter de HV i Jönköping och Djurgården på tisdag i Bromma någonstans. Får dra med mig Towe dit.

Djurgården har redan spelat en träningsmatch mot Linköping som de förlorade med 1-2 i sudden. Det var ju riktigt synd.

Nummer även för Kent och Antti

Enligt VF-bloggen ska Kent McDonell och Antti Pihlström bestämt sig för sina nummer vilket borde betyda att truppen är klar med nummer och allt... De nya i fet stil.

Nr 1: Henrik Karlsson
Nr 3: Per Johnsson

Nr 6: Jonas Holös
Nr 7: Johan Andersson
Nr 8: Sanny Lindström

Nr 11: Jesper Mattsson
Nr 12: Marius Holtet
Nr 13: Peter Wennerström
Nr 14: Henrik Björklund
Nr 15: Kent McDonell
Nr 16: Fredrik Lindgren

Nr 20: Anders Bastiansen
Nr 22: Per Åslund
Nr 26: Gustav Thorell
Nr 27: Emil Kåberg
Nr 30: Marcus Pålsson
Nr 33: Ari Vallin
Nr 35: Robin Rahm
Nr 37: Lee Goren
Nr 40: Antti Pihlström
Nr 42: Arto Laatikainen
Nr 44: Markus Karlsson
Nr 55: Severin Blindenbacher
Nr 84: Dragan Umicevic

Nr 90: Marcus Johansson

Sommarfilmer...






Sista semesterdagen... Dag 45

... tillbringades - förstås! - på vår lilla "strand". Anders kom på besök. Vi käkade pizza till lunch. För Jeppe blev det frukost...

Även middagen blir restaurangkäk. Vilket det blir beror på var vi får plats.

Bjuder på en bild av flytbryggan full av karlar.



Och en bild på Sixten, som tyckte det var varmt och skönt.



Så här såg det ut för en vecka sedan - noll meter vind per sekund. Häftigt!


--------------

Väder: 25 gr o sol, Vatten: 24 gr

Semester! Dag 44

Lördag och återigen en fantastiskt varm och skön dag!

Det är ganska häftigt att vakna och försöka kliva ur sängen utan att väcka vare sig Per eller Sonja. Det häftiga i det hela är Sonja som ligger som en lång mask mellan Pers ben - ovanför täcket vill säga! Hon väcks inte i första taget faktiskt. Hon lyfter ena ögat och tittar på mig men tycker uppenbarligen att det är mödan värt att ligga kvar. Mat lär hon ju få senare...

Har målat i tv-rummet idag. Ordinarie morgonprocedur.

Vi fick besök idag av Johan och Tobbe nere vid vattnet. Per och jag tog en tripp bort till Ängsjö - mitt i värmen. Ja, vad har vi gjort annars under dagen? Mest sol och bad - som vanligt.

Har skjutsat Towe, handlat, fixat mat, ja, det är väl ungefär det. Bjudit på Margarita - både virgin och original. Käkat god middag (grillad kyckling). Lyssnade vidare på CD:n och jag råkade somna mitt i... Per kom på mig när jag började snarka... *ooops*.

Kanske dags att gå till kojs istället för att försöka lyssna på Håkan Nesser med en Margarita och ett glas vin i kroppen...

Natti natti!


-------------------

Väder: 27 gr o sol, Vatten: 23 gr

Semester! Dag 43

Har målat lite i tv-rummet idag (läs: igår). Hoppas färgen blir bra mot soffan men jag är lite osäker faktiskt...

Per mådde dåligt idag efter den enorma middagen igår. Det blev kanske för mycket fisk för honom.

Vi drog in till stan vid 15-tiden för att kolla in lokalen vi eventuellt ska hyra här i september. Otroligt mysig lokal! Tog en kaffe på Drottninggatan sedan.

På kvällen gjorde vi inget speciellt. Vi käkade och lyssnade på en ny lyssnarbok av Håkan Nesser, "Berättelse om herr Roos".

Ett antal bad under dagen förstås!

--------------------------------

Väder: 26 gr o sol, Vatten: 23 gr

Som sagt... renovering var det ja

Har börjat ta itu med tv-rummet - i bikini!


Har lite hjälp av Sixten och Sonja:


Vet inte vad Sixten håller på med. Det ser ut som att han försöker hjälpa mig att hålla rent...


12:34:56 7/8-09

Du glömde väl inte att önska dig något när klockan var 12:34:56 idag? Historiskt ögonblick tydligen...

Jag önskade mig en sak men det kan jag ju inte berätta, för då går det kanske inte i uppfyllelse! he he

Missade fotograferingen med 1 sekund men det får gå ändå.


Semester! Dag 42

Torsdag och ytterligare en varm dag. Känns som jag upprepar mig...

Vanlig morgonprocedur med frukost, DN, dopp o s v. Solen var riktigt intensiv idag. Låg en stund på flytbryggan men sedan kom ett riktigt otäckt åskmoln och drog över oss. Dock kom vare sig regn eller åska. Det skulle bara skrämmas lite. Men jag är minsann inte lättskrämd.

Lunch som vanligt förstås. Bad igen...

Slipade lite i tv-rummet när molnet fortsatte att försöka skrämmas. Efter det var det verkligen dags för ytterligare ett dopp eftersom jag var helt neddammad efter slipningen. Som utfördes i bikini BTW. Fin bild kommer imorgon - tror jag. Orkar inte nu...

Vi gjorde oss iordning för en tur in till stan för att träffa Mats och Kerstin. Väl inne i stan tog vi en drink på Niki, d v s Hotell Continental på Wasagatan. Drinken var god (Lime-/CitronMojito) men vi satt inte mysigt. Mitt i trafiken och mitt i gassande solen. Men trevligt sällskap var det iallafall.

Sedan drog vi iväg till ett riktigt bra ställe - Wedholms Fisk på Arsenalsgatan vid Nybrokajen. Jösses, vad vi åt och vad gott det var!!

Restaurangen har tydligen en Guide Michelin-stjärna, vilket iallafall inte jag visste förrän nu när jag länkade dit. Dyrt var det men det var det värt!

Vi åt varsin 5-rätters meny som man kallade för en "avsmakningsmeny" och bestod av en massa god fisk och gott vin. Har länkat till sidan där maten och vinet finns beskrivet. Något för dig, Per, som önskade att du hade skrivit upp vinerna.

Detta åt vi iallafall - något mindre flashigt beskrivet:

- 4 små rätter med olika fiskar i och ett passande vitt vin till:
   1. En matjesill med dill och rödlök med brynt smör på och en liten färskpotatis.
   2. En tonfisk i bitar med citron
   3. En laxbit med någon sorts creme
   4. En bit pilgrimsmussla med en mangocreme

- Parmesangratinerad sjötunga i fantastisk sås med ris till och passande vitt vin.

- Grillad helgeflundra med hollandaisesås med charlottenlök i och färskpotatis till, passande rött vin.

- 3 olika franska ostar med portvin. Och jag åt t o m grönmögelosten!

- 3 olika desserter med sött dessertvin.

- Varsin kopp kaffe

Gissa om vi rullade hem sedan! Vi följde dock Kerstin och Mats till Slussen och gick sedan vidare till Stockholm Södra. Skönt med en promenad.

Och vilket fantastiskt väder! En kväll att minnas sent i vinter.

---------------------

Väder: 25 gr o både sol och moln (20 gr kl 22:00!), Vatten: 23 gr

Kart svårare än F1?

Ja, enligt Michael Schumacher så är det så!

"...in terms of steering wheel forces for example Karting is even more difficult than Formula 1."

Ja, Per, då borde du klara av att köra en F1-bil utan vidare. ha ha

Semester! Dag 41

Ytterligare en solig dag vid vattnet. Finns inte så mycket att skriva om egentligen eftersom den här dagen verkar vara en kopia på gårdagen.

Vi tog dock en sväng till Ängsjö idag. Kidsen drog iväg på bio. Färjestad verkar äntligen ha klart med ersättare till Wallin. Hoppas Pihlström levererar som man önskar!

Nu dags för " Mördare okänd".

-----------------

Väder: 25 gr och sol, Vatten: 21 gr

Pihlström verkar klar

Enligt Sportbladet är Antti Pihlström klar för Färjestad. Dock har ingen i skrivande stund bekräftat detta.

Förstår inte riktigt. Vad är det Rundqvist är ute efter? Knappast en poänggörare iallafall. Som jag skrev i inlägget innan:
2 mål och 5 assist på 53 matcher. Se även EliteProspect.

Jag förstår helt enkelt inte. Han beskrivs så här av någon Ulf Andersson:

"En relativ liten och kvick spelare med en härlig inställning. Energispelare som alltid går rakt på mål. Starka vinnaregenskaper. Är trots sin storlek en enorm tacklare. Tar ibland för snabba och felaktiga beslut ute på isen."


Påminner alltså lite om Eero Somervuori. Förhoppningsvis kan Antti prestera mer i Elitserien än i NHL. Motståndet lär ju vara något sämre här...

Lite försäsongshockeysnack

Först en kommentar till VF:s artikel om att Sanny Lindström står högt på listan över kandidater till kaptensbindeln. Nej, nej, nej! Visst kan Sanny ha ett A på bröstet. Men inte ett C för Färjestad första säsongen. Nej! Ge C:et till Kåberg eller Mattsson!

Visserligen vet både Tommy Samuelsson och Perra Johnsson vem som borde ha kaptensbindeln. Men Sanny saknar FBK-erfarenhet. Man hör ju överallt att det är lite speciellt i den här föreningen. Kan det vara jag som har speciella öron på mig?! Nej då! Kåberg eller Mattsson.

###

Nästa säsongs upplaga av Färjestad ser tydligen lite annorlunda ut p g a yngre genomsnittsålder jmft med den som var förra säsongen. Så här säger Jonas Asplund, Färjestads fystränare, till VF:

"När jag ser på årets upplaga av FBK är det framför allt två saker som skiljer mot fjolåret.
- Det är en annan struktur på laget, lite mer muskler och lite mer explosiva.
- I år har vi haft mycket mer rejäl fysträning jämfört med rehab och förebyggande träning som det lätt blir när spelarna är äldre. Sedan har vi haft en mycket mer kollektiv fysträning."

Intressant! Även om det inte är rocket sience, så är det ändå intressant. Klart att det blir mycket rehab med äldre spelare. Klart att de yngre vill ge mer! Ja, vem vet. Det här laget kanske ändå överraskar när säsongen närmare sig sitt slut.

###

NWT skriver att det ryktas att Antti Pihlström när som helst ska bli klar för spel i Färjestad. Antti vem?

Han har spelat i Nordamerika de två senaste åren. I vintras gjorde han 15 matcher med Milwaukee i AHL och 53 matcher med Nasville i NHL (två mål fem assist). Han lämnade finska ligan och HPK 2006-07 och hade då gjort 16 mål och 23 assist på 56 matcher i grundserien. Pihlström vann VM-brons med Finland 2008. Allt enligt NWT.

Hrrrmm... Under säsongen som var gjorde han 2 mål och 5 assist. 2 mål och 5 assist?! På 53 matcher?! Men ge dig nu, Kocken!

Semester! Dag 40

Återigen en varm och solig dag! Dock dök det upp en hel del moln under eftermiddagen och min förhoppning var att det skulle åska och regna - men icke sa nicke!

Lustigt egentligen. Det var mörka moln runt om oss - riktigt mörka moln. Men nog tusan avvek de när de kom hit. Vad bor vi i för håla egentligen?! Jag vill ha åska!

Hur som helst! Efter sedvanlig morgonprocedur med bad, frukost, DN, sol och press, så drog vi iväg till BauHaus för att köpa färg till tv-rummet och lite annat smått och gott.

När vi kom ut ur affären märkte vi vilken enorm värme det var ute. Annars när man ligger vid vattnet känner man inte av det på samma sätt som när man går på en parkeringsplats. Snacka om "hårblåsvindar".

Nåväl, hem och fixa lunch till oss. Towe hade dragit iväg till Gröna Udden redan.

Här hemma käkade vi, badade, började riva i tv-rummet:



Per fixade och jag sprang och servade. Ett dopp igen! Sedan fixade vi middag ihop, jag och grabben min! D v s Jesper! Här är en läcker present som vi fick av honom igår:


En enorm kotte från ett av de där otroligt stora träden i USA. Kotten trillade ner precis framför fötterna på Jeppe och han tog hem den till oss. Så den var "färsk".

Nåväl, middagen blev god = spagetti och köttfärssås. Lite tv och sedan tog Per och jag en promenad. Jo, vi kikade på Allsången först. Men jag har verkligen problem med detta program, så jag satte mig och surfade istället med tv:n i närheten.

Efter promenaden tog vi oss ett dopp igen och gissa vad! *host host* helt näck! ha ha Gud, så härligt!

Ja, det var väl den här dagen i ett nötskal. Avslutar med ett dopp.

-----------------

Väder: 25 gr och sol för det mesta, Vatten: 21 gr

Semester! Dag 39

Missade att skriva igår... Var så himla trött. Tror att jag redan börjar ställa in mig på jobb om en vecka.

Vad gjorde vi igår då? Tog en sväng till Ängsjö, Per 5 km och jag 3,6 km. Per har fortfarande problem med sina ben, så han är i uppbyggnadsfasen vilket betyder att han gick 2,5 km och sprang 2,5 km.

När vi kom hem var det dopp i Mälaren som gällde. Eftersom det var varmt och skönt (sorry, Tina!), så blev vi kvar där bak. Satte igång datorn med lyssnarboken "Den som älskar något annat" av Karin Fossum. Lite småläskig eftersom det är en krimininalhistoria som handlar om pedofili.

Där låg vi och lyssnade till Jeppe kom - runt 15-tiden! Härligt att se honom igen. Han hade vuxit mentalt flera år.

Det blev en lång stund av berättelser. När klockan sedan blev framåt 18-tiden beställde vi pizza och kebab och satt och mumsade på det.

TV efter det. Sedan kom John Blund och knackade mig på axeln.

Jo, jag kan konstatera att det äntligen börjar röra på sig på hockeyfronten också! Tack och lov håller VF-bloggen mig uppdaterad på vad som händer.

------------------------------

Väder: 23 gr och sol, Vatten: 22 gr

Semester! Dag 38

Söndag och imorgon kommer Jeppe hem från en 4-veckor lång USA-trip. Ska bli härligt att se honom igen!

Men för att återge dagen... Frukost, DN, morgondopp och lite press i solen. Drog iväg till El-Giganten för att inhandla en 58-tums TV men vi ångrade oss när vi kom dit. Vi kör på en 46-tummare istället. Tyvärr var den vi tittade på slut men kommer troligen in i slutet på augusti. Nu är det ju ingen brådska att få tv:n eftersom vi ändå inte behöver vara klara förrän soffan kommer.

Hem och fixa lunch. Ut på flytbryggan med kaffet efteråt. Låg där och pressade en stund. Fick den briljanta idén att vi ska lyssna på fortsättningen av den där lyssnarboken vi påbörjade i bilen på väg från K-d.

Funkade riktigt bra! Lilla stereon på den fasta bryggan och vi liggandes på flytbryggan. Ja, jösses! Men där låg vi i ett par timmar. Det var riktigt mysigt.

Runt 16-tiden tyckte vi att det var dags att gå upp och handla lite mat, så en liten promenad fick vi ändå. Middagen bestod av en slags enchiladas som jag gjorde lite improviserat. Gott!

Ja, sedan blev det tv och den står fortfarande på. "Generalens dotter" är det som visas nu. Är väl ingen höjdarfilm direkt. Tror t o m att jag sett den men jag kommer inte ihåg vem som är mördaren.

Sitter och jäspar, så det är med stor sannolikhet snart dags att krypa till kojs.

----------------------

Väder: 23 gr och sol, Vatten: 20 gr.

Semester! Dag 37

Jösses, vad länge jag haft semester! 37 dagar inkl helgerna och ytterligare en vecka väntar. Jag lär nog vara rätt sugen på att jobba - eller också inte. Troligen inte.

Dagen började med att vi käkade lite yoghurt, drog iväg till Ängsjö där jag tog 3,6:an och Per tog 2x2,5 km. Han har ju haft problem med en fot sedan maj, så det gällde att ta det lugnt.

Efter Ängsjö hoppade vi i plurret och blev blöta både uppifrån och nerifrån. Men det är ju faktiskt helmysigt att bada när det regnar.

Vi tog lite kaffe och macka efter det och sedan drog vi iväg söderut till möbelaffären för att kolla tyget på soffan vi beställde. Vi fotade och drog iväg norrut igen. Tokerier!

Lunchen tog vi på Max = Low Carb + ChiliBurgare. Kollade in lite färgprover och en och annan tv. Vi ska ha en stor platt sak och vi är nog rätt överens om att vi köper en på El-Giganten för runt 20 lusentappar.

Hem igen. Fikade lite och började mäta i tv-rummet hur stor tv vi ska ha egentligen. Höll på med det där i några timmar tills det var dags för middag.

Kvällens måltid bestod av stora räkor stekta i olja och vitlök. Tzatziki, bröd och vitt vin till kompletterade måltiden. Bjöd även på en jordgubbsdaquiri medan maten lagades till.

Efter maten tittade vi på The Baader Mainhoff Komplex. Mycket bra film! Har väntat rätt länge på att få se den och ikväll hyrde Towe den av sin kompis på Coop.

----------------------

Väder: 20 gr regn och sol, Vatten: 20 gr

25-års jubileum!

Idag firar jag 25-års jubileum! Eller firar och firar... Måste ju erkänna att jag emellanåt undrat varför jag tog det där steget för 25 år sedan.

"Steget" = flytta från Karlstad.

Idag är det 25 år sedan jag och mamma styrde en liten flyttbil mot Hisingen i Göteborg. Första anhalten blev Madängsgatan där jag bodde i 6 månader. Sedan blev det Skiftesgatan i 2,5 år och Värmegatan i något år också - där tillsammans med Tobbe, Towe och Jespers pappa.

Kållered från 1989 till 1991. Sedan Märsta juli 1991 där vi bodde till december 1991 då vi flyttade till Bålsta, Putsvägen. Där bodde jag i 13-14 år. Ytterligare något år i Bålsta på Pärongränd tills vi flyttade till K-ängen där vi bor än idag = 7 år.

En gång värmlänning, alltid värmlänning!



RSS 2.0