Gott Nytt FBK-År!

Sista dagen på året och alla förbereder sig inför kvällens festligheter. Så även vi.

Härlig lagseger igår! Var lite tufft i soffan efter 2-0 för DIF. Mannen bredvid mig satt med ett alldeles för nöjt leende på sina läppar...

När sedan FBK började komma ikapp gällde det att inte jubla alldeles för mycket. Jo, första målet var ju rätt givet skrik eftersom 3-0:an satt väldigt nära strax innan.

Så nu ligger vi tvåa i tabellen och spelar om serieledningen på söndag. Men först - alltså:
GOTT NYTT ÅR!!


Robin Lehner

Läser en artikel i aftonbladet.se (som tydligen redan varit publicerad på flera ställen genom årens gång...) om målvakten Robin Lehner som gör succé i JVM nu.

Oavsett var och hur många gånger artikeln har publicerats, så går det inte att komma ifrån tanken: vems dröm är det Robin lever egentligen - sin egen eller sin fars?

@Statistiknörden: FBK vs DIF

Dags att ta sig an Djurgården ikväll.

Har roat mig - mellan nysningarna - att sätta samman lite statistik mellan dessa båda lag de senaste tio åren. Har bara tagit med grundspelsmatcher.

Så här ser hård fakta ut.

Lagen har möts 52 gånger sedan säsongen 2001/2002.

Av dessa 52 gånger har Färjestad vunnit 31 matcher, Djurgården har vunnit 18 matcher och de har spelat 3 oavgjorda matcher.

Färjestad:
Av dessa 31 matcher har man vunnit 17 hemma och 14 borta.

Djurgården:
Av dessa 18 matcher har man vunnit 10 hemma och 8 borta.

Slutsats:
Det spelar inte någon större roll om lagen spelar hemma eller borta, de har möjlighet att vinna ändå. Dock har det vägt över för hemmaplan - förstås. Den här säsongen har det faktiskt varit det omvända eftersom båda lagen har varsin bortaseger mot varandra.

Så hur går det ikväll då? Ja, bortaseger förstås! Snacka aldrig bort statistik!

Skador i laget!

5 spelare borta i kvällens match. Det är lätt att tro att kylan spelade lite roll. Lite stelare muskler och lite mer utsatta näsor. Men var kommer magsjukan in här? Dålig korv? Nej, Thomas Johansson tyckte korven var riktigt bra. Vet ju iofs inte hur han mår idag...

Jag kan tänka mig att flera av spelarna skulle kunna spela ikväll men att man kör med säkerhet eftersom motståndet "bara" är Timrå. Kan straffa sig - se inlägget tidigare.

Nej, tillbaka till soffan... kylan tog rejält på mig också. Eller snarare - förkylde mig ännu mer.

Bakslag ikväll?

Timrå borta. En mumsbit för vargarna kanske? Nej, med den inställningen blir det förlust direkt. Bara fortsätta på den inslagna vägen och förhoppningsvis ta 3 poäng för serieledning igen.

För att det ska inträffa behöver Linköping slå Skellefteå på bortaplan. Ingen omöjlig uppgift.

Samtidigt behöver Modo slå Luleå hemma. Det kan nog snarare betecknas som rätt omöjlig. Tror jag inte på. Å andra sidan kan Modo sprätta till medan Luleå tror att det bara är att ställa ut skridskorna, så är 3-poängaren kirrad.

Nja, det troligaste scenariet är nog att Färjestad blir kvar på en 3:e plats. Det kommer nog lättare omgångar att gå om längre fram.

Suger på den lite mer...

Karamellen från igår måste sugas lite mer på. Tankar kommer ju upp hela tiden när jag sitter och ser inspelningen från igår.

Jag läste bl a i dagens pappersutgåva av NWT att Jesper Mattssons 7-årige son, som är uppväxt i Karlstad och inbiten Färjestadare, hade väldigt svårt att förstå att pappa skulle spela i Frölunda MOT Färjestad. Grabben hade svarat pappa något i stil med: "men Tomi Kallio spelar ju i Frölunda"! Det är ju bara för charmigt!

Tänker också på när spelarna skulle äntra isen men fick ta av sig skydden precis vid kanten. Var ju inte så effektfullt när en och en åkte in under introt. Men det hade sin charm det också.

Tänker även på hur det lät när vi, publiken, klappade händer. Det lät som om man var på en alpin tävling. *flopp flopp flopp* eller hur man nu ska uttrycka det.

Visst var det lite kyligt men tack och lov för den som skötte musiken. Bra och rolig musik innebar att vi hoppade och klappade i händerna ofta och mycket. Att vi troligen såg rätt fåniga ut var det nog inte många som brydde sig i.

Nu tillbaka till matchen...

Utematchen!

Ska ta allt från början... OBS! Bilderna är tagna med min iPhone och därför inte av speciellt bra kvalitet.

Efter lunchen hos min mor gick vi hem till lilla lägenheten och klädde på oss med 4 lager. Iväg till Torget för att möta upp andra supportrar som skulle tåga genom stan ut till arenan. Det var en mäktig syn med alla facklor. Tyvärr hade någon missat att informera trummisen om detta tåg. Var lite si och så med sången och takten... Men kul ändå:


När vi kom till arenan mötte Tina och Bernt upp. Det var gratis inträde till förfesten. Där bjöds det på köttbullar minsann:

...och liveband.

Vid 18:30-tiden gick vi mot arenan. Lite kallt men vadå! Vi var ju väl påpälsade. Här Towe och Per:


När vi går mot utearenan får jag helt plötsligt inte gå. Per stoppar mig med armen. Jag är ju fullt upptagen med min iPhone! Och gissa varför jag blev stoppad...:

Jag blev lite snopen måste jag säga...!

Väl på plats och där blev vi stående resten av kvällen. Från ca 18:30 till ca 22:00. Men det var helt OK! Lite frusen om fötterna men inte på långa vägar lika frusen som när vi var på utematchen i Göteborg. Men vi lärde oss väl något då också.

Det historiska nedsläppet klockan 19:32 (min klocka måste ha gått vääääldigt mycket fel!):


Matchen som sådan var rätt hyfsad. Färjestad kändes dock lite frusna i andra perioden. Fick intrycket att de längtade in i värmen men efter Sammens timeout fick de lite vargastänk i blicken!

Visste inte under matchens gång att rinken skulle vara av mindre mått än ordinarie rinkar. Men det kändes som det var en mindre rink och det visade sig ju också vara fallet.

Märktes även i slutet på perioderna att det snöade lite lätt. Men det hörde ju till! Oerhört charmigt.

Häftigt med fyrverkerierna när Färjestad gjorde mål. Måste ha hörts ända till både Forshaga och Hammarö.

Till slut den historiska och förstås obligatoriska lagbilden på Frölunda och Färjestad:


När matchen var över tog vi en taxi in till stan för att käka någonstans. Då var klockan 23:00 och jag kan berätta för den oinvigde, att i Karlstad en söndagkväll kl 23:00 är INTE mycket öppet! Vi fick ta Donken för att få åtminstone något i magen.

Hem sedan för att sova sött och upp med tuppen kl 08:00. Både Per och Towe jobbar idag medan jag ska slappa i soffan och se inspelningen av matchen.

Sanningen! Eller?

Läser i Mr Madhawks blogg att han har luskat ut via tre oberoende källor att Jesper Mattsson kanske inte är så oskyldig som jag trodde i mitt tidigare inlägg.

För den som vill läsa mer hänvisar jag till hans inlägg.

Lycka till ikväll, Jesper. Men inte för mycket!!

Dags för utematchen!

Imorgon bär det iväg till Karlstad för att se utomhusmatchen. Vädret ser ju rätt lovande ut. -6 grader och ev någon snöflinga som kan dala ner. Förra året när vi var iväg till Göteborg och såg den utomhusmatchen var det -3 och bitande vind. Alla som varit i Göteborg vet vad den vinden innebär...!

Vi ska dock vara väl förberedda på kyligt väder. Vi har 3 olika lager under jacka och byxa. Köpt någon typ av påse som man ska stoppa i vanten och stöveln för att behålla värmen. Samt nya termovantar och en FBK-mössa av rysk variant.

Ska bli spännande att se Jesper Mattsson i Frölunda. Känns verkligen konstigt att han ska spela där. Helt plötsligt spelar han elitseriehockey istället för allsvenskan i Malmö. Man kan ju undra hur MIF-tränarna tänkte när de tydligen gick i klinch med JM.

Felet många män (och även en del kvinnor) gör är att de fokuserar för mycket på prestige - vilket jag tror skedde i det här fallet. Lite korkat kan tyckas om man ser det så här utifrån. Detaljer lär vi väl aldrig få.

Nåväl, vi ses på torget kl 16:00!! Nedsläpp kl 19:32!! Vad göra under tiden? Jo, men det är ju förfest i LLA ju! Vi kör gärna efterfest efter 3 plockade poäng också!

Visst ser arenan fin ut:

Bild tagen från nwt.se



Supporterlistan = BS!

Nej, nu har jag varit alldeles för tyst för länge!

Läser om var de bästa supportrarna finns. Håller fullständigt med om att de bästa supportrarna vad gäller stämningen finns på Hovet. Kommer aldrig att glömma denna fantastiska stämning vi upplevde under slutspelet ifjol på plats. Helt makalöst!

Så definitivt Djurgårdens supportrar på första plats - ODISKUTABELT! Men sedan! Hallå! Har hockeyexperterna varit runt i hallarna och stämt av? AIK:s supporterar kan fixa bra stämning - absolut! Men vad är det för drägg som är där egentligen? Fullständiga idioter! När man inte ens kan sitta på läktaren och visa att man håller på motståndarlaget utan att bli nedslagen, då åker AIK ner på listan - LÅNGT ner!

HV-supportrarna gillar jag inte heller. Osportsliga! För att inte tala om Linköpings och Modos supportrar. Skellefteås supportrar tycker jag är för enögda också.

Frölundas gillar jag inte sedan de psykade Chara så det inte gick att känna igen honom.

Luleås, Timrås och Brynäs supportrar känns väl helt OK. Ja, kan väl även räkna in Södertälje där också.

Under serielunken kan Färjestads suppportrar vara helt OK. De lyfter sig dock rejält under slutspelet. Men det gör väl de flesta...

Min lista:
1) DJURGÅRDEN
2) Färjestad
3)
4)
5)
6) Brynäs, Luleå, Timrå, Södertälje
7) Skellefteå, Frölunda, Modo
8) Linköping
9) HV71
10) AIK

Väntat resultat...

...men ändå trist. Trodde nog i min enfald att FBK skulle kunna bjuda upp till ett något jämnare resultat. Men icke...

Uppehåll fram till 26 december och det kommer att hända en hel del för mig fram tills dess. Vi får väl se hur mycket jag bloggar...

1) Slutar på mitt jobb som jag haft i drygt 9 år
2) Fyller alldeles för många år = jämt
3) Jul
4) Annandagshockey = givet att vi går på!!
5) Nyår = FEST i Sätra!!!
6) Åker till Indien
7) Börjar mitt nya jobb

Ja, jag har en ganska spännande framtid att gå till mötes. Vi får väl, som sagt, se hur mycket jag bloggar om den.

På återseende!!

Målvaktskris i FBK?

Börjar bli lite oroligt på målvaktssidan nu. Både Salak och Nihlstorp skadade. Inte bra!

Andro Michel och Jonas Sparring blir målvaktsparet mot Skellefteå - som antagligen kommer att tro att det här blir en enkel match. Vilket det troligen blir också...

FBK kan ju alltid hoppas på underskattning. Vill helst inte tippa den här matchen, så jag avstår. Avstår även övriga matcher. Måste lägga mig o vila igen...

Lite distans...

Dagen efter har man alltid fått lite distans och lugnat ner sig.

Uppenbarligen var jag inte den enda som reagerade på Patrik Sjöberg men det är väl ganska givet att man reagerar om man anser att ens lag blir förfördelat. Att det sedan verkligen är så är kanske inte alltid den enda sanningen.

Det är nog bara att inse att HV helt enkelt var bättre. Färjestad sjönk 4 platser i tabellen. Jämt så det förslår. En match mindre spelad. Dags att komma igen på lördag! Bortamatch och det brukar ju vara ett bra utgångsläge för en 3-poängare. Motståndare: Skellefteå! Huga!

Zebran smålänning??

Nej, det gick inte ikväll. FBK saknade helt enkelt Junland, Frögren och Grundel. Klefbom var storleken för liten för det här spelet och för den här motståndaren. Walle! Kom tillbaka snart!

Dessutom var domaren helt jävla HV-vänlig! Brukar inte klaga på domaren men jag trodde jag skulle få ett spel - fick nog ett och annat också... - när domaren tar ut CB för en fullständigt obegriplig cross checking men missar en HV-CC lite senare.

Sevc var utsatt för Patrik Sjöbergs kritiska blick också. Bland annat! Är PS smålänning, tro? Har ett svagt minne av att just PS verkar ha ett ont öga till FBK. Men jag kan blanda ihop honom med SP. Ska ta mig tusan ha koll på det där!

Inte för att man ska skylla förlusten på domaren men det är svårt när man har även zebran att övertyga och ha som motståndare.

Nej, den här matchen var ett fullständigt ställningskrig och det vann HV. Tråkigt! Men för tusan, vi kommer igen!

Men f...n var arg jag är! Fortfarande! Hatar förluster!

Smart marknadsföring!

Är det verkligen någon som går på TV4:s mediaknep där de påstår att Idolfinalisterna Jay och Minnah skulle ha ett förhållande?

Inte för att jag bryr mig det minsta! Men jag blir så jäkla arg när TV4 tror att vi, publiken, är så korkade att vi går på det. Gissa om jag kommer att dissa finalen imorgon!

ab.se

Klagomål!

Skulle vilja lägga in ett klagomål till Mix Megapol! De drog iväg med sitt "killplan" till Toronto och fick möta en massa sköna hockeylirare. Men varför bara killar?? Jag skulle väldigt gärna också vilja följa med på ett sådant plan. Men jag är ju tjej... Elände elände!

OK, dags för HV!

Dags för grabbsen att visa att serieledningen inte bara är en tillfällig fluga. Det är alltså dags att ta tjuren vid hornen och visa var skåpet ska stå!

Två vinster på två matcher är verkligen inte illa. En borta och en hemma. Bättre facit kan man knappast ha. Vinner vi den här matchen och den på lördag kan vi dryga ut serieledningen lite också. Men det hänger förstås på andra resultat också.

Hänger boysen bara med i början på matchen och håller sig borta från utvisningsbåset bör vi ha en god chans. Kurvan ser onekligen bra ut för i stort sett alla spelare. Känns lite som att det är lite upp till bevis i den här matchen. HV har varit på gång under en period och ligger bara tre poäng efter. Visserligen med en match mer spelad...

Hur det än går kan vi fira gott ändå eftersom Grana skrivit på till 2014. Verkligen kul att klubben valt att satsa rejält på honom. Förutom att han bevisligen är en otroligt duktig målvaktscoach verkar han vara en otroligt ödmjuk och mysig person. Älskar att följa hans videoblogg som tyvärr har reducerats till i stort sett ingenting sedan han fick sin lilla kotte.

Färjestad-HV71
Tippar en 1

Övriga matcher då:
Luleå-AIK
Tippar en stark 1!

Skellefteå-Södertälje
Tippar en stark 1!

Brynäs-Timrå
Tippar - hmmmm - en något svag 1

Linköping-Djurgården
Tippar en 2 eller kanske ett X... Nej, för husfridens skull = 2

Frölunda-Modo
Tippar en något svag 1

Äkta legendarmatch!

Önskar jag var i Karlstad och fick se årets legendarmatch mellan Färjestads A-lag och Färjestad Legends. Men matchen spelas den 19 december. Familjefest den 18:e och stor födelsedag den 20:e. Hur göra? Kan ju åka till K-d en snabbis...?

Se bara vilka spelare det blir på isen. Bland andra!!

Backar:
Tommy Samuelsson, Leif Carlsson, Mats Lusth, Thomas Rhodin, Per Lundell och Peter Hasselblad är spelklara. Dessutom hoppas man få med Peter Andersson.

Forwards:
Håkan Loob, Thomas Rundqvist, Kjell Dahlin, Jörgen Jönsson, Jonas Höglund, Magnus Roupé, Mathias Johansson, Clas Eriksson och Stefan Persson är klara. Sedan väntar de svar från Stefan ”Åttan” Nilsson, Andreas Johansson, Mikael Holmberg och Peter Ottosson.

Dessa namn nämns också på hemsidan:
Conny Evensson, “Perra” Johnsson, Bo “Kulon” Lennartsson och Gunnar Johansson kompletteras av Harald Lückner. Men vad ska de göra? Coacha ett eller båda lagen? Eller kanske spela?

Sergei Fokin verkar iallafall coacha Legends. Bara det!

Men hallå! Det här är ju en måstematch för hockeyälskare! Jag får nog ta och flytta tillbaka till Karlstad igen...!


Inom en snar framtid...

Så här kommer det att se ut på hockeyrinkarna inom en snar framtid. Läckert, eller hur!

Ice projection:



Skador drabbar alla lag!

Börjar lacka ur när jag läser lite här och där om "stackars AIK" som hade såååå många spelare på skadelistan igår. Visst, det är jättetråkigt med skador! Visst, AIK har inte någon bred trupp som kan täcka upp för skador. Visst, det var de bästa i AIK som var borta. Men hallå...!

Inte någonstans (jo, möjligtvis i värmländsk media) går det att läsa att Färjestad faktiskt hade flera av sina bästa spelare på skadelistan också. Jo, faktiskt!

- Rickard Wallin
- Jonas Frögren
- Jonas Junland
- Alexander Salak
- Anton Grundel

Inte någon lista över dussinspelare precis!

"Mikrofonkåt"

Grym version!


Jo, en sak till...

Det gick inte att ta miste på vad Tommy Samuelsson tyckte om FBK:s spel i matchen igår. Oj, vad han såg nöjd ut! Ungefär som när Sonja fått tag på en fågel...!

Ytterligare en sak!

Kom på vad Åke Unger sa när Emil Kåberg var i närbild i slutet på tredje perioden: "Färjestads taliban". Skrattade högt! Tur att det troligen bara är på utsidan han ser ut som en sådan...

2 i 3kr

Noterade redan igår att Mårts hade tagit ut endast två spelare från Färjestad till Channel Cup; Mattias Sjögren och Dick Axelsson.

Han "ratade" alltså spelare som Christian Berglund, Sanny Lindström och Jonas Junland.

Jag har min egen teori om varför. De två förstnämnda har familj. Jag kan tänka mig att PM vill ha spelare som inte längtar hem till julstöket med familjen när de spelar den här turneringen.

Om Jonas Junland har familj vette katten men han är så pass ung, så det skulle förvåna mig. Däremot har han varit skadad och det är väl inte så smart att ta ut en skadad spelare.

Maskinen har kommit igång!

Så där ja! Säsongens första serieledning. Den släpper vi förhoppningsvis inte ifrån oss. Vi kommer skrika oss hesa för DIF- och Timråseger imorgon. Bättre målskillnad än Luleå men betydligt sämre mot SAIK. De ligger ändå 3 poäng efter. Och jag vet! FBK har en match mer spelad än båda lagen. Men med det här bortaspelet lär vi komma långt. Tjusigt jobbat, grabbar! Hemmaspelet verkar ju också börja sätta sig. Maskinen är igång!

Läckra mål! Klapp-klapp-spel emellanåt. Pelle sätter två puckar, Micke, Dragan och Dicken levererar poäng och 17-årige Oskar Klefbom fick sätta sin första elitpuck också. Det är rörande att se hur FBK-spelarna nästan slåss om att hämta pucken åt grabbspolingen.

En och annan "kvoteringsutvisning" men med det box play Färjestad visar upp, så kan vi ta det. Annars tycker jag domarna var bra. Ta bara Bjurlings tripping! Han fullständigt idiotförklarar domaren tydligt när han blir utvisad men när vi får se reprisen kan man verkligen undra över vem som är idioten. Trodde italienska fotbollsmanéer var sådant som bara förekom på fotbollsplaner. Tyvärr har en och annan hockeyspelare tagit efter teaterspelet. Skönt då att domaren iallafall såg vad som hände och kunde plocka ut BB.

Towe ringde mitt i tredje perioden och var rätt gråtfärdig. Man ska nog inte gå på AIK-matcher som bortasupporter. Idioter! De finns även på läktaren uppenbarligen. Det är kanske mindre förvånande iofs. Som tur var hade hon och hennes FBK-kompisar inget på sig som indikerade vilket lag de höll på. Men stämningen var tydligen tillräckligt hätsk för att gå därifrån innan slutsignal.

Men 1-6 efter bedrövligt spel av AIK innebär ändå - SERIELEDNING!

Inte Hovet ikväll heller...

Känner att jag sviker mitt lag genom att inte åka och heja på dem på Hovet - den här gången heller!

AIK är motståndaren och det borde inte vara några problem. Men det här gnagargänget ger sig inte i första taget. Ska bli intressant att se vad det blir för typ av match. AIK har ju förlorat de 4 senaste gångerna samtidigt som FBK vunnit mycket på bortaplan.

Kan det bli oavgjort? Nej, jag tippar självfallet på bortaseger.

Har varit en hel del diskussioner kring Djurgården på Radio Stockholm idag. Det handlar om att DIF inte har samma förutsättningar som de andra elitserielagen ute i landet vad gäller träningsmöjligheter. De äger ju inte sin arena utan måste anpassa träningstiderna efter de tider som finns till buds.

"På sikt kan det här innebära att DIF inte finns i Elitserien om några år" säger sportchefen Järefeldt till radion. Lite väl dramatiskt kan man tycka. Det är ju inget nytt direkt och förra säsongen höll DIF på att ta guldet... Men visst! Problem förstår jag att det kan vara - både träningsmässigt och ekonomiskt.

Stockholms stad borde kanske upplåta Hovet till både AIK och DIF - för Stockholm har ju faktiskt två lag i Elitserien - och inget annat. Det är ju inte bara eliten utan det är väl även juniorer på olika nivåer som behöver träningstider. En träningsarena bredvid är kanske inte så dumt heller. Vad sägs om Globen? Eller kanske inte...

Seg söndag...

Gårdagskvällen var mycket trevlig! Hann dock inte se speciellt mycket hockey, så matchen kan jag inte uttala mig om. Skulle gärna ha sett t ex när Salak blev skadad eller när videogranskningen tog så lång tid och egentligen betydligt mer än så. Inte spelade jag inte matchen heller... Klantigt! Alla 08:or runt omkring mig störde mig väl...

Känner mig lite småsjuk. Kan det vara en förkylning eller är det efterverkningar från igår? Kom i säng runt 01-tiden och då hade vi käkat mat, druckit gott vin och - faktiskt - en liten whiskyprovning. Käkat smarrig ost och mer gott vin. Spelat TP - jodå! Jag och min medspelare sopade banan med resten av gänget. ha ha ha

Men jag kanske skulle skriva något om hockeyn istället för att bara sitta här och småbabbla...

Skönt med en seger en lördag efter ett antal förluster. Var på tiden! Tråkigt dock att Salak blev skadad. Var kanske inte det som behövdes i det här läget. Å andra sidan är det bara 3 omgångar kvar till jul. Är det sant? Det är ju för tusan tre veckor kvar! Måste kolla upp om det är någon turnering som börjar. Förr om åren var det ju Izvestija som ingen ville åka till. Men den har de väl lagt ner... Eller bytt namn på den. Just det! Channel One Cup. Ska bli intressant att följa.

Funderar även på Perras agerande i båset mot Corso. En del av mig anser att han agerade på rätt sätt. En annan del av mig anser att så gör man inte om man förväntar sig att den enskilde ska ha fortsatt förtroende för ledaren. Knepig situation! Man får ha i åtanke att det kan ha legat en hel del bakom som vi inte har en aning om.

Hur som helst, efter gårdagskvällens vinst har FBK lika många poäng som SAIK och bara 3 poäng efter Luleå! Oj, vad spännande! Men lugn, SAIK och LHF! Färjestad brukar inte ta chansen att gå upp i serieledning när de väl får den. Varför det är så vette tusan. Börjar väl slappna av om de märker att det funkar att bara "ställa ut en skridsko på isen". Men knappast i det här sällskapet. Nåväl, intressant fortsättning följer och nu ska jag snart gå och lägga mig för den intresserade.

Matte upp i taket!

Mysiga, kalla, vintriga december är här. Ja, det har den ju varit i några dagar redan... Redan mycket snö och isen ser ut att ligga så långt av Mälaren som jag kan se. Ovanligt tidigt men då blir väl Vikingarännets arrangörer lyckliga.

Men det är inte därför jag skriver. I eftermiddag möter FBK Modo på hemmaplan. Om jag förstått rätt ska Gustaf Thorell spela i Modo. Måste kännas riktigt konstigt för honom eftersom han tillhört FBK i många år. Dock verkar han tycka det ska bli skoj att visa en och annan vad de missat. Det får han gärna göra så länge FBK vinner.

Vi har en liten glöggafton här i em/kväll där alla utom jag är djurgårdare. Men det är väl värdinnan som bestämmer vilken match som ska stå på, eller hur!

Läser att Mattias Johansson har bestämt sig för att lägga av med hockeyn nu. Det lär innebära att hans tröja nr 17 åker upp i taket inom en snar framtid - det är jag rätt säker på! Kanske i utomhusmatchen men vilket tak blir det? Nja, kanske mer symboliskt isåfall. Annars kanske de väntar med detta tills slutspelet sätter igång. Men upp i taket det ska den garanterat!

Men för att återgå till lördagens fulla omgång - och då syftar jag inte till inmundigandet av en massa glögg...

Skellefteå-AIK 3-4
OK, ska det bli en diskussion om vilken klubb som äger namnet AIK igen? Tror på Solnagänget för västerbottningarna har redan bestämt sig för att de är bäst. Underskattning stavas det. Det här tipset kommer jag att få äta upp!

Färjestad-Modo 4-1
Kanske t o m en nolla men jag ger Gustaf Thorell en chans att göra mål på sitt forna gäng.

Djurgården-Timrå 4-3
TIK åkte på en rejäl holmgång i förra omgången. Därför tippar jag (kryss från DIF:aren!) - hemmaseger!

Linköping-Södertälje 3-2
SSK är bra! LHC är också bra! Och lite bättre än SSK.

Luleå-Brynäs 5-1
Luleå på hemmaplan verkar vara en stark etta. Underskattning? Nej, de har nog huvudet med sig.

Nu iväg till annat här i livet - men bara för en kort stund!

Årets första julbord

Ikväll blir det ingen hockey. Då ska vi till Gondolen för att inmundiga årets första julbord tillsammans med Crisparna. Men inspelningen är på!

BIF-FBK 2-4
LHC-LHF 3-1
Modo-SSK 3-2
TIK-HV71 4-3

Nej, nu måste jag rusa till pendeln.

RSS 2.0