Typiskt Färjestad

Mot bottenlag spelar inte laget bra. Däremot mot topplagen! Då minsann tänder killarna till. Och i vanlig ordning är det inte speciellt stabilt under hösten. Men den som kan sin FBK-historia vet att i januari börjar maskineriet haka i för att sedan under februari bli en vinstmaskin som inget annat lag klarar av i längden. Men det återstår att se hur det blir den här säsongen...

Härlig inställning igår. Var egentligen aldrig orolig även om det var spännande. Kändes att Torpet skulle klara det här  - tillsammans med övriga försvaret.

Aftonbladet hade räknat ut att Brynäs powerplay var världens bästa. Igår fick de chansen 8x2 min att göra mål utan att lyckas. Det borde väl betyda att Färjestads boxplay är världens bästa... Eller hur!

Extra kul att se glädjen hos NC efter slutsignalen.

Idag blir det ingen hockey. Nästa match blir på måndag - borta mot Linköping.

Idag ska vi på whiskyprovning. Ska bli intressant. Bilen har jag inte hört ett dyft om. Får hoppas att det inte var biltjuvar som åkte Falck-bärgningsbil... Å andra sidan måste det ju finnas nyare och bättre bilar än vår Volvo.

Fredagsomgång och inte slutspel?!

Ohoj, igen! Emellanåt är jag inte sådan aktiv bloggare som jag egentligen skulle vilja vara. Nu för tiden är det ju hockey varje kväll... Dålig ursäkt! Det är ju därför jag skriver här. Nåja, så är det iallafall. Jag skriver bara för mig själv. Vill någon annan läsa, så varsågod! Alla är välkomna.

Fredagsmatch! Enda tillfällen hittills det är elitseriehockey en fredag är när det är slutspel. Det är jag glad för att det inte är nu. För det hade inneburit att Färjestad inte spelade längre. Den tanken spolas bort i ett flash direkt!

Blir en oerhört tuff match borta mot Brynäs ikväll. Förhoppningsvis är killarna skärpta och vet vad som gäller. Till skillnad mot i onsdags mot DIF. Den matchen var iofs periodvis bra. Djurgården var dock hetare och ville mer. Sedan undrar jag lite hur het Nihlstorp var... Inte likt honom att släppa sådana puckar bakom sig. Men även den bäste kan ha en något sämre dag än vanligt.

Jag borde iofs ha kommit ihåg att Färjestad alltid spelar dåligt efter ett uppehåll. Mer regel än undantag i det fallet.

Så, hur går det ikväll då? Kopierat mitt tips från Twockey (kika inte nu, ni bakom i tabellen!):





Växjö Lakers HC - Djurgårdens IF
4 - 2



Frölunda HC - Skellefteå AIK
3 - 2



Brynäs IF - Färjestads BK
2 - 2

Fegt tippat, jag vet!

Jaha...

Så då kom domen. För en dom blev det.

3 matchers avstängning där 1 match omvandlades till 20 000 kr i böter.

Inte träder HV-spelaren fram heller. Vågar väl inte. Vill väl inte ha mediadrevet efter sig som Sevc har haft. Vem vill det?

Martin Sevc säger själv i utredningen enligt
nwt.se:

"Linjemannen åker hela tiden bredvid oss båda när vi lämnar isen men har tydligen bara uppfattat vad jag sagt, vilket är mycket anmärkningsvärt då två av mina lagkamrater, som båda befinner sig på längre avstånd från mig och Rahimi än linjemannen, tydligt hör HV-spelaren 4-5 gånger säga 'xx'.".

Nog kan man spekulera till döddagar varför linjedomaren bara agerar på vad Sevc säger och inte Rahimi. Men nu orkar jag inte. Blir lite trött på allt det här. Föreslår att vi lämnar det här bakom oss.


Vad betyder "zigenare"?

Wikipedia skriver följande om "zigenare":

Etymologi

Rom är på romernas språk romani, eller romani chib, en benämning på en romsk vuxen man; för en romsk vuxen kvinna används romni. Ordet rom heter på romani roma. Ordet roma kommer av det ursprungliga ordet dom och betyder 'en människa', 'en person'.[7]

Det engelska gypsy och det franska gitane kommer båda från landsnamnet Egypten, och refererar till att romerna ursprungligen nådde Europa via Egypten.[7]

Ibland används i Sverige termen zigenare om romer. Ordet kommer ursprungligen från ordet "tsigan" som i sin tur härrör från den gamla grekiska benämningen på romer, atsigan. Grekiskans athyinganis betyder 'de som inte rör'[8] , eftersom romerna på den tiden hälsade med sina händer tillsammans.[källa behövs]

Både termen gypsy och termen zigenare anses av en del romer vara oacceptabla benämningar på dem


Jag är inte med på spåret!

Mitt tips för kvällen är följande - utan motivering:



Färjestad - Luleå 2 - 1



HV71 - Linköping
4 - 2



Djurgården - Frölunda
3 - 2



Brynäs - Växjö
4 - 1



MODO - Timrå
2 - 3



Skellefteå - AIK
5 - 3

Läser olika tidningar och förundras över att de fortfarande håller på att skriva om Martin Sevc och "den där rasistattacken". My God! Jag blir ärligt talat förbannad! Ge er! Jag förstår faktiskt inte varför detta drev fortfarande pågår. 

Zigenare zigenare zigenare... Det har man kallat detta resande folk (romer) i alla år utan att mena något negativt med det. Men så helt plötsligt är det någon som får för sig att det är rasistiskt att kalla någon för zigenare och då blir man helt plötsligt rasist och det kallas för "hets mot folkgrupp". Jag förstår inte. Upplys mig någon!

Tycker nog det finns värre saker man kan kalla folk för utan att de får stämpeln "rasist". Varför är det t ex OK att kalla en man för ett kvinnligt könsorgan och syfta på att den personen är ett kräk? Är inte det "hets mot folkgrupp", d v s halva jordens befolkning? OK, jag överdriver. Kalla honom för det han har mellan benen istället. Eller varför inte "KRÄK".

Men den största anledningen till att jag blir arg är att HV-spelarna påstår att de minsann inte har sagt något överhuvudtaget! De har varit små skenheliga gossar som bara spelar hockey. Säger minsann aldrig något! Nej, nej, nej. Vi är riktiga gullegossar. Jo, tjena!

Eller alla andra hockeyspelare som Aftonbladet.se intervjuade om de någonsin hört något på isen. "Nej, nej, nej! Vi säger bara söta saker till varandra. Frågar hur helgen varit. Om gräset är klippt och trädgårdsmöblerna inflyttade.". Jo, tjena! Igen.

Vem försöker de lura? Sig själva antagligen. Nej, blir Martin Sevc straffad hoppas jag innerligt att även David Rahimi straffas. För ingen tror väl på allvar att inte Sevc blev provocerad. Men egentligen hoppas jag att det räcker nu!

RSS 2.0