Bedrövlig insats!

Var och besökte Löfbergs Lila Arena idag och blev djupt besviken på mitt lag! Linköping stod för motståndet och naturligtvis får man räkna det som ett svårt motstånd. Men att det skulle bli så svårt kunde inte ens jag räkna ut. Eller "ens jag"... Jag tillhör väl vilken supporter som helst.

Matchen började i bra tempo, bra inställning och bra passningsspel. Men efter hand tog LHC mer och mer över kommandot. Snacka om att ha en bra spelplan! De checkade hårt på FBK:s backar som stressade iväg första passet i egen zon alldeles för ofta. Vilket naturligtvis ledde till att LHC fick tag på pucken i anfallszon och kunde parkera där. Matchen slutade 1-3. 3:an i tom bur.

Hur FBK reagerar när de blir stressade i egen zon har vi sett förut. Inte ser det bra ut inte. För att inte tala om spelet genom mittzon. Eller spelet med en man mer på banan. Ja, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.

Från där jag satt upplevde jag det här som en av de sämsta insatserna från Färjestad på hemmaplan på mycket länge! Och jag ser faktiskt varenda match! Jag var grymt besviken på killarna.

Satt i bilen på väg till Hammarö och försökte analysera varför det har gått dåligt just på hemmaplan de senaste matcherna. Undrar om det har med att göra det jag varit inne på tidigare i den här bloggen. Nämligen att flera av spelarna inte har förstått vilken press det innebär att spela för den här klubben. Det går inte att jämföra med pressen på spelarna i Timrå, Skellefteå eller Södertälje. Alla räknar med att dessa lag ska hamna långt ner i tabellen.

Spelar man i Färjestad å andra sidan är det en enorm press att man helt enkelt ska spela vackert varje match. Man ska vinna med åtminstone 2-3 mål oavsett hemma eller borta. Man ska leda tabellen o s v, o s v.

Klart jag överdriver! Men jag kan tänka mig att flera av spelarna inte är vana vid den här pressen. Självklart har det funnits många nya spelare varje säsong som kommer från olika lag och länder. Men det har alltid funnits dessa ryggradsspelare som har tagit hand om de nya och berättat hur det funkar.

Nu finns inte dessa ryggrader längre. Jo, Jesper Mattson (5 säsonger), Emil Kåberg (4 säsonger) och Per Åslund (3 säsonger?). Klart som tusan vi saknar Jönsson, Nordström, Rhodin o s v när det börjar blåsa hett! Jag tror att Rickard Wallin saknas mer än vad man kan tro.

Kan tänka mig att många spelare kommer hit för att de vet att nu har de äntligen chansen att vinna något. Men vad de missar är just den här enorma pressen. Det är nog inte så enkelt att byta miljö från en lågpresterande miljö till den här otroligt högpresterande miljön. Kom ihåg att det här är Elitseriens absoluta suveräner alla kategorier!

Det är också viktigt att komma ihåg att inte sätta för höga förväntningar på den här klubben den här säsongen. Men inte är det lätt inte! Man är van vid att Färjestad vinner på hemmaplan. Man är van vid att Färjestad tar tag i spelet hemma. Man är inte van vid ängsligt, stressigt spel på hemmaplan. Man är däremot van vid att det är motståndarna som darrar.

Det är bara att sänka förväntningarna och ge killarna lite tid. Men tufft är det!

Rickard! Kom hem!

Oj! 6-0...

Vad hände, Bofors? 6-0 bortaförlust mot Växjö...

Har alla skriverier stigit er åt huvudet? Ja, det är säkert lätt hänt. Men lite tråkigt för ni var ju verkligen på G!

Från att ha legat 1:a vid ett antal tillfällen ligger ni nu på en 5:e plats. Men det har ni säkert koll på. Tråkigt men ni kommer säkert igen!

Tätt är det minsann. Mellan plats 1 t o m 7 är det bara 5 poäng... Spännande var ordet!

Högriskmatch imorgon

Läser på Färjestads hemsida att morgondagens match räknas som en högriskmatch.

Det brukar inte vara så men imorgon kommer Linköpings HC på besök och då minsann! Antagligen blir man kroppsvisiterad och väskor gås igenom. Det är helt OK!

Men visst är det märkligt att det är just LHC som ständigt och jämt får dras med skumma figurer. Det är inte första gången den här klubben har problem med idioter.

Även förra helgen när SSK var på besök i Linköping blev den matchen klassad som högrisk.

Det har varit en massa skriverier om LHC:s supportrar förr om åren också. Tycker de är jäkligt läskiga. Håller på med en massa rasistiska påhopp på läktaren och ska slåss. Riktiga skitungar verkar det vara.

Man kan ju undra vad det är för speciellt med just Linköping. Varför har det samlats en massa drägg just där? Ingen annanstans i Sverige har man problem med huliganer på det här sättet, d v s inom ishockeyn! Bäst att tillägga...

Nej, dra till någon mörk skog och göm er under en sten. Vi vill inte smutsa ner vår fina arena.

Helgens omgångar

Har redan klagat på spelschemat och det fortsätter jag med. Vem tusan har lagt detta? Men det har väl förstås med det inställda Champions League-spelet...

Men ändå - match borta i går i Skellefteå, hemma på lördag och borta i Gävle på söndag. Jäkla rännande...!

Jag och Per åker till K-d i morgon. Självklart blir det ett besök i LLA! Tipset kommer därför redan nu - även söndagens tips.

Men någon analys blir det inte. Ska hjälpa Towe att städa bort lite kläder!

Lördag:
Luleå - Rögle 5-2

Modo - Södertälje 3-4

Färjestad - Linköping 4-1

HV - Brynäs 3-2

Frölunda - Skellefteå 2-5

Djurgården - Timrå 4-3

Söndag:
Timrå - Frölunda 5-3

Brynäs - Färjestad 2-3

Linköping - Modo 5-1

Skellefteå - Rögle 6-2

21-2 - Stackars SAIK!

På de 5 senaste matcherna mellan Färjestad och Skellefteå har det blivit 21-2 till Färjestad. Kan inte vara lätt att möta sådant motstånd rent mentalt.

Mästarspel!

Så ska det se ut!!

0-4 Bortaplan mot tvåan i tabellen och total utskåpning! Jo, faktiskt! Färjestad dominerade matchen totalt. Alla verkade ha bestämt sig. Nu jäklar ska vi vinna den här matchen och visa att de senaste matcherna bara är plumpar i protokollet! Härlig inställning!

Robin Rahm gör ju en fantastisk insats och håller sin första nolla någonsin i Elitserien. Den som borde ha kommit i tisdags... Men vad gör det. Förr eller senare hade den kommit. Och det lär sannerligen komma fler. Artikel i Sportbladet.

Paulsson, McDonell och Bastiansen är ju alldeles strålande matchen igenom. Pihlström känns dock fortfarande lite off. Vad ska få igång honom? Skridskor åker han ju men han ska väl producera också. Eller? Vad har man tänkt att använda honom till? Inte bara som speedkula antar jag... Men vad vet jag.

Det är ju nästan synd att bara räkna upp dessa tre för det är i stort sett hela laget som gör en kanoninsats! Kåberg med sin frenesi. Åslund som börjar ta plats och både tackla och trixa. Alla norrmän - tack och lov för norrmän som kan spela hockey!

Lindgren gör väl sin bästa match i FBK-tröjan.

Ja, jag är lite euforisk trots att det inte ens är slutspel. Men det här spelet laget visade upp ikväll visar på kvalitet! Och kanske lite av det där "karaktär" också...

-----

Hur gick det annars då med tanke på mitt tips?

Skellefteå - Färjestad 0-4
(3-3 Ja, se ovan.)

Timrå - Luleå 1-3 (2-5 Blev inte så många mål som jag tippat men rätt segrare. Var ju inte så svårt att räkna ut...)

Brynäs - Djurgården 3-1 (3-5 Hmmm... Har motståndarna redan läst av DIF-spelet? Inte bra för fortsättningen. Hardy får nog kolla upp i sin spelidébok en gång till...)

Rögle - Linköping 1-5
(1-3 Oooopps, så stora siffror?! LHC kanske är på gång på allvar?)

Södertälje - HV 5-3 (2-3 Jo, jag brukar säga att varje omgång innehåller åtminstone en överraskning och det här skulle ju kunna vara en av dem... Bra jobbat, SSK!)

Frölunda - Modo 4-2 (3-1 Nästan rätt. Ser riktigt mörkt ut för Modo. Hmmm... vad ska de göra? Vad har de gjort för fel? Är "Heart of Hockey-regionen för arrogant? Har man inte tagit hand om organisationen så som man måste ta hand om en organisation kring ett hockeylag eller vilket lag som helst? Ja, jag vet inte. Men dåligt går det uppenbarligen för dem och jag gråter inte.)

Nästa omgång är på lördag. Den matchen ska vi se live! I LLA! Yeaahh!!

Bråttom bråttom!

Tipset ikväll - utan analys! Käkade heta räkor och drack ett Alsace-vin för länge... "Fredagkväll" för mig!

Skellefteå - Färjestad 3-3

Timrå - Luleå 2-5

Brynäs - Djurgården 3-5

Rögle - Linköping 1-3

Södertälje - HV 2-3

Frölunda - Modo 3-1

Nästan idel bortasegrar. Bara oavgjort i Skellefteå (kanske mer tippat med hjärtat än vad tipset förtjänar...) och en indianseger.

Må bästa laget vinna! ha ha

Bofors imponerar!

Färjestads samarbetspartner Bofors har börjat den här säsongen strålande i hockeyns Allsvenskan.

2 förluster på 13 omgångar. Lägg därtill 7 vinster och 4 oavgjorda och det betyder serieledning! På samma poäng som Leksand men med bättre målskillnad.

Det har varit så mycket snack om just Leksand men även om Mora, Malmö och AIK, så när lilla Bofors tar plats från De Stora är det fantastiskt kul!

De har en ung tränare, Sam Hallam, som uppenbarligen brinner för klubben. Ger spelarna ett stort förtroende. Har även spelat i klubben tidigare.

Ja, Bofors har verkligen sett till att HockeyAllsvenskan är intressant att följa.

---------

Tillägg kl 12:28 idag: Fler än jag imponeras uppenbarligen av Bofors!

Resultatet en besvikelse!

Jaha, 1-1. Trodde i min enfald att Robin Rahm skulle få hålla nollan. Men jag sa till Towe när FBK spelade 5-3 att de måste göra mål för 1 mål kommer inte att räcka. Nej, det gjorde inte det heller. Jo, till 1 poäng, ja. Men det är ju 3 poäng som räknas! (Hmmm... känns som en floskel.)

Otroligt virrigt i egen zon när Frölunda fick långa anfall. Vad kommer det sig av? Likadant mot Luleå. Och det här med att göra mål i powerplay. Hallå! Det är liksom meningen att det ska vara ett straff när man får spela med en man kort!

I 5-3-läget drog Färjestad istället ner på tempot och trodde det skulle räcka. No way! Inte mot hungriga indianer!

Lee Goren matchades otroligt flitigt men han såg lite seg ut tycker jag. Men tempot är kanske lägre i finska SM-Liiga. Umicevic och Paulsson fick lite fart igen. Vilket iofs Antti Pihlström också hade periodvis men annars tycker jag att han inte ser ut att trivas.

Robin Rahm! Vilken målis! Och från Sunne t o m. Min pappas hemtrakter...

Per var lite vitsig när han sa: "när Frölunda skjuter på målvakten får de Rahm-träff". ha ha

Hur gick det med mitt tips då?

Färjestad - Frölunda 1-1 (4-1 Hmmm... tankevurpa eller snarare önsketänkande)

Djurgården - Skellefteå 2-3 (3-3 Verkligen inte helt fel tippat men ändå helt galet)

Modo-Timrå 3-2 (3-2 Meeen guud, så bra! OK, på övertid men det kanske jag också menade men inte skrev ut... he he)

HV71-Rögle 5-3 (5-2 Inte så tokigt tippat här heller... Kunde inte Andersson hållit tätt sista pucken? Äsch, vem bryr sig!)

Jaha, på torsdag är det dags för nästa omgång. Då åker FBK upp till Skellefteå.

Matchdag igen och Goren tebax

Tisdag, 27 oktober och dags för match igen. Ikväll kommer Frölunda på besök och mot dem är det aldrig lätta matcher. Även om det är hemma för FBK, så vet vi ju vad som hände senast...

Lee Goren är tillbaka - välkommen in i gänget igen! Hoppas du kan få fart på både Mattsson och Pihlström. De har inte riktigt hittat rätt än.

En som dock verkar ha hittat rätt är Jonas Gustavsson! Vilken keeper! I natt såg han till att Toronto tog sin första seger för säsongen och det efter ett speluppehåll på över 2 veckor! The Sun är rätt översvallande över JG. För att inte tala om Damien Cox...

OK, det var nattens match det. Ikväll gäller det alltså för Färjestad att visa att lördagens poängförlust bara var en plump i protokollet.

Så hur går det då?

Färjestad - Frölunda 4-1
Jag drar till med rätt stora siffror av någon märklig anledning. Men det vore väl tusan om inte laget någon gång kunde vinna med fler mål än uddamålet. Jodå, jag kommer ihåg matchen mot Modo...

Djurgården - Skellefteå 3-3
Oj, vilken intressant match! SAIK trivs på Hovet. Det verkar inte DIF göra... Men jag är optimist. Tillräckligt iallafall. Oavgjort!

Modo-Timrå 3-2
Hett derby! Modo är i desperat behov av poäng men tar de poäng mot Timrå ikväll? Ja, jag tror det. Gubbsen måste rycka upp sig nu. Var har vi hört den förut!

HV71-Rögle 5-2
Borde vara en lätt match för HV men vem vet. Rögle kan sprattla till och jag kan tänka mig att de hemskt gärna skulle vilja slå smålänningarna på hemmaplan. Bra bränsle! HV å andra sidan kanske tar den här matchen mer med en klackspark. Borde alltså tippa annorlunda, eller hur. Men nej, HV borde vara för starka för Rögle.

Kl 19:00 är det nedsläpp!

Ölvestad och Hardy

Tidigare på kvällen satt vi och tittade på Rögle-Djurgården. I vanlig ordning kommenterar jag vad som händer på isen och ikväll var inget undantag.

Satt och tyckte att Jimmy Ölvestad är så mycket bättre den här säsongen än tidigare. Det riktigt lyser om honom när han är på isen. Jag sa i förbigående att han kanske trivs mycket bättre i Hardy Nilssons hockeyfilosofi.

När sedan Canal+ började sända sa Ankan Palmström precis samma sak, så det är ju inte så svårt att förstå att jag kände mig lite stolt efter det.

Har väl uppfattat ett och annat kring hockey efter snart - ja, vad kan det vara - 40 års hockeygluttande. Kanske t o m mer.

Kono-vallen-ko spelade ju i slutet på -60/början -70, så jag var väl runt 8-9 år när jag tittade första gången. Min mamma säger att hon inte kommer ihåg att vi tittade på hockey då men det har jag starkt minne av att vi gjorde!

Konovalenko och Ragulin, mamma! Det var tider det!

Sviten bruten...

Hur många tidningar kommer inte att ha den rubriken efter den här omgången? (Här är en...)

Men det är bara att konstatera. Luleå var för bra. Det märkliga är att jag - faktiskt! - sa det redan i början på matchen: "det här ser inte bra ut. Vi kommer att förlora ikväll.".

Syntes tydligt att Luleå hade bestämt sig. De hade minsann missat det där med 24 förlustfria matcher. De darrade minsann inte på manschetten - medan Färjestadsspelarna definitivt gjorde det.

Var länge sedan jag såg ett så räddhågset hemmalag i LLA som i första och andra perioden. Eller åtminstone första halvan av andra perioden.

De verkade tagna av något slags påhittat stundens allvar. Men vadå! Det var en vanlig lördagsmatch på hemmaplan. En sådan match man bara ska vinna! Men har man ett otroligt offensivt spelande motstånd och även domaren mot sig, så är det inte lätt.

Jag var så otroligt frustrerad! Visst var det en bra hockeymatch men är man FBK:are är man inte van vid att ens lag har så fruktansvärt svårt med passningsspelet. För att inte tala om det virriga spelet i försvarszon!

Men Robin Rahm är duktig! Stabil, lugn och oftast rätt placerad. Kul att det kommer fram så många nya unga duktiga målvakter i Elitserien. Även Luleå hade en "skitpöjk" i målet. Och jo! Det var hemmadebut för Rahmpöjken!

Hur gick det med tipset då? Mitt tips inom parentes:

Skellefteå - Modo 3-0 (4-2 Rätt vinnare - helt OK.)

Timrå - HV 3-4 (4-3 Omvända siffror. Inte så bra.)

Brynäs - Linköping 2-2 (3-1 OK, rätt antal mål iallafall...)

Rögle - Djurgården 1-3 (2-4 Rätt vinnare - helt OK.)

Södertälje - Frölunda 4-2 (3-2 Likadant här. Rätt vinnare...)

Färjestad - Luleå 1-2 (5-2 Uselt! Färjestad borde ha vunnit den här matchen!)

Tips 24 oktober

Tänka sig, 2 månader kvar till julafton! Julbordet redan bokat. DIF-matchen likaså. Kanske blir det en sväng till K-d nästa lördag för att se både det ena och det andra. Linköping kommer på besök...

Men först ska vi ta oss an Luleå. Ska det bli 25:e raka eller kommer första förlusten sedan 11 december 2008? Vi borde vinna. Vi borde verkligen vinna! Det enda som kan få Färjestad att förlora i kväll är om man är för nöjd med tillvaron och underskattar Luleå. Men det tror jag inte kommer att hända.

Hur som helst, förlusten närmar sig... Så är det bara.

Hur går det i eftermiddag och kväll då?

Skellefteå - Modo 4-2
Borde SAIK vinna men Modo kan förstås skrälla för att visa att de minsann inte är ett gäng på dekis.

Timrå - HV 4-3
Svår match att tippa. Egentligen borde HV vinna den här men Timrå kanske sprattlar till. Vore kul om Färjestad kunde gå om HV i tabellen... he he

Brynäs - Linköping 3-1
Tror gavloiterna tar den här matchen. Linköping har inte varit strålande på bortaplan direkt.

Rögle - Djurgården 2-4
Dags för järnkaminerna att visa var skåpet ska stå! Snöplig förlust hemma senast mot SSK där Bjurling storspelade. Bättre lycka i dag får vi hoppas.

Södertälje - Frölunda 3-2
Södertälje är uppenbarligen bättre än många trodde och tar de indianskalpen i eftermiddag, så vore det riktigt smutt.

Färjestad - Luleå 5-2
Tror att FBK vinner relativt enkelt men man vet aldrig! Matchen visas på Canal+ och det vore kul om killarna fick visa upp sin bästa sida. Robin Rahm står antagligen igen. Är det första matchen hemma för honom? Osäker där.

---

Gardinerna har inte kommit upp än men de är färdigsydda och strukna. Väntar bara på en stång...

Vilka äger svensk hockey? Ha, ja, gissa!

Hade inte tänkt skriva något inlägg ikväll - var liksom nöjd med tillvaron. Champagne till en förrätt som bestod av nachoschips med räkor, spansk peppar, vitlök, mango - ja, en typ av salsa med andra ord.

Varmrätt med saffranssås, svart  och orange färsk pasta och pilgrimsmusslor. Till det vitt Alsace-vin. Avslutningen blev glass, kaffe och en whisky. Helt OK!

Men just det! Inlägget ja! Fick lust att läsa lite på Internet och som vanligt gick jag in på Aftonbladet.se.

En rubrik fick mig att reagera - "Karlskoga äger svensk hockey". Det var jag ju helt enkelt tvungen att läsa!

Vet ju att Bofors går ju väldigt bra i Allsvenskan och det är ju fler än jag som upptäckt. Och varför går de bra?! Ja, gissa det, smart ass!

Jo! Samarbetet med - THE ONE AND ONLY - Färjestad! Förstås! Men det kan ju inte svenska hockeyetablissemanget erkänna för det skulle innebära att de erkänner att de har haft fel ända från början! Och det går ju inte!

Färjestad satsar på sina samarbetspartners. Hur många spelare i Bofors är det inte som fått chans att få spela i FBK och naturligtvis även åt andra hållet. När spelare inte platsar i A-laget (FBK) får de sin chans i Bofors och kan där hitta sin form.

Hur enkelt och genialt som helst! Fortsätt på den vägen!

Resultat

Jaha, hur gick det ikväll då? Det var ju hur skönt som helst med 3 poäng. Synd bara att Modo fick sätta några puckar på slutet. Hade suttit fint med en något bättre +/--statistik. Men det kommer!

Luleå - Timrå 3-2 (tippat 4-1 RÄTT VINNARE!)

Modo - Färjestad 3-6 (tippat 1-3 RÄTT VINNARE!)

Brynäs - Rögle 3-2 (tippat 3-2 FY F...N, VA BRA!!)

Djurgården - Södertälje 1-2 (tippat 4-3 hmmm...)

Linköping - Skellefteå 1-2 (tippat 2-3 RÄTT VINNARE!)

HV - Frölunda 4-1 (tippat 4-1 JA, MEN GUUUUD, SÅ BRA!!)

Sätter ett och annat resultat ändå... Borde kanske spela på Oddset.

Färjestad spelade riktigt bra matchen igenom. Robin Rahm agerade säkert i mål även om det kändes som ett par billiga kassar. Men segern var ju bärgad, så jag antar att man släppte lite på aggressiviteten i egen zon.

Läckert mål av Dragan - igen!

Åker vi till K-d på lördag eller inte? Vi får se.

Resultat

Jaha, hur gick det ikväll då? Det var ju hur skönt som helst med 3 poäng. Synd bara att Modo fick sätta några puckar på slutet. Hade suttit fint med en något bättre +/--statistik. Men det kommer!

Luleå - Timrå 3-2 (tippat 4-1 RÄTT VINNARE!)

Modo - Färjestad 3-6 (tippat 1-3 RÄTT VINNARE!)

Brynäs - Rögle 3-2 (tippat 3-2 FY F...N, VA BRA!!)

Djurgården - Södertälje 1-2 (tippat 4-3 hmmm...)

Linköping - Skellefteå 1-2 (tippat 2-3 RÄTT VINNARE!)

HV - Frölunda 4-1 (tippat 4-1 JA, MEN GUUUUD, SÅ BRA!!)

Sätter ett och annat resultat ändå... Borde kanske spela på Oddset.

Färjestad spelade riktigt bra matchen igenom. Robin Rahm agerade säkert i mål även om det kändes som ett par billiga kassar. Men segern var ju bärgad, så jag antar att man släppte lite på aggressiviteten i egen zon.

Läckert mål av Dragan - igen!

Åker vi till K-d på lördag eller inte? Vi får se.

Tips 22 oktober

Ute i sista minuten...

Färjestad har i kväll en alldeles utmärkt möjlighet att förbättra bortastatistiken eftersom de möter Modo. Modo som ligger sist i tabellen. Vinner Färjestad kommer man upp på samma poäng som HV men eftersom FBK har släppt in alldeles för många mål går vi inte om.

Men vem hade räknat med en andra plats så här långt? Inte jag iallafall. Grabbarna klarar det här alldeles strålande - om det inte vore för inställningen i underläget mot både HV och Frölunda.

Hur går det ikväll då? Ja, jag ska försöka tippa slutresultatet korrekt!

Luleå - Timrå 4-1
Borde hemmalaget ta hem!

Modo - Färjestad 1-3
Den här chansen borde Färjestad verkligen ta! Jag tippar att de gör det också.

Brynäs - Rögle 3-2
Knepigare match att tippa men jag tror hemmaplan fäller avgörandet.

Djurgården - Södertälje 4-3
Inte helt given seger men jag tror att DIF fick luft under vingarna efter vinsten mot HV i veckan.

Linköping - Skellefteå 2-3
Intressant match! Hoppas Skellefteå överraskar borta samtidigt som jag förstås inte vill att SAIK ska komma ikapp FBK. Men jag tror på bortaseger.

HV - Frölunda 4-1
Ännu en intressant match! Hur går det här? Hemmavinst eller ska Frölunda ha tagit sig upp ur förlustträsket? Som de ju iofs redan tagit sig ur... Tack, VF! *sa hon surt*

Nivån på tipset vet jag först om ca 2,5 timme.

Spelschemat?!

Hallå Hockeyligan! Vad är det för idioter som lagt upp höstens spelschema?

Match lördag och torsdag, lördag och torsdag igen. Jag vill se hockey oftare än 2 gånger i veckan!

Man kan iofs se det på två sätt. Jag får troligen upp gardiner till TV-rummet ikväll... Om Per borrar hålen vill säga.

Jenson Button!

Måste självklart gratulera säsongens Formel 1-världsmästare: JENSON BUTTON!!

Han var min favorit den här säsongen, så det är extra kul att just han blev världsmästare. Vi sitter ju och tittar varje lördag när det är kval och varje söndag när det är race.

Det är ganska märkligt det här med att ha favoriter till världsmästartiteln i F1.

Faktum är att mina favoriter har blivit världsmästare varje år!! Undrar hur det kommer sig...

Det började med Michael Schumacher som vann - ja, jag har inte koll men en massa år - 7 gånger (kanske). Sedan vann Kimi Räikkonen, Lewis Hamilton och Jenson Button.

Jo, faktiskt så var det en säsong (eller kanske två) där Fernando Alonso vann. Jo, det var definitivt två. Hade inte honom som favvo då. Däremot efter att vi var i Barcelona... Nu gillar jag honom.

Så vem ska jag hålla på nästa säsong? Det får nog bli ytterligare en tysk - Sebastian Vettel får det bli. Bara så ni vet vem som blir nästa säsongs F1-världsmästare...


Per på väg mot formelkarriär?

Gårdagen var riktigt trevlig!

Vi åkte ner till Linköping redan på fredagskvällen och bodde på Ekoxen mitt i Linköping. Kändes lite som fiendeland... Hockeytokig som man är.

Hur som helst, vi käkade middag där:

Det är faktiskt vatten i Pers glas! Dock lite rött i mitt. Ett Bourgogne som smakade nada.

 

På morgonen drog vi iväg till banan och när vi kom dit började jag allvarligt fundera över varför jag var där. Men jag stannade - förstås! - och lyssnade på grabbarna (Jonas och Peter) som drog lite teori:

Det var 23 vuxna killar och samtliga satt som ljus när kurvteknik och bromsteknik drogs...

 

Sedan gick man igenom banan. Var olika växlar skulle läggas in, var man skulle bromsa, var man skulle börja svänga och ja, det är en hel vetenskap kring det här!

 

Sedan var det dags att prova utrustning. Overall, bavaklava (huvudbonad), hjälm, handskar och skor. Per blev sååå fin!

Efter detta var det dags för lunch och lagindelning. Per hamnade i bil 9 tillsammans med Magnus (Gbg) och Jakob (Malmö).

 

Kameran dog efter 20 bilder men som tur var hade vi tagit med videokameran. Kommer på YouTube vad det lider. Men innan den dog hann jag med en bild på mig också! ha ha Kanske var detta den utlösande faktorn...

 

De små vita bilarna i bakgrunden skulle killarna köra BTW!

Det var kallt och blåsigt men alla var uppåt värre vad gällde humöret. Idag känns det dock som jag är på väg att bli förkyld eller något. Har ont i kroppen.

 

Glömde berätta att jag fick åka med i en av följebilarna. Finns som film. Samtliga bilder finns här.


Karaktären ensidig?

Hann inte hem igår för att se matchen. Vi var ju i Linköping där Per fick köra en formelbil. Vi var hemma runt 20-tiden.

Kunde iallafall notera att Färjestad hade vunnit med 3-2 (Bra tippat, Wagner!). De hade gjort 3 mål på raken i första perioden. Redan i första bytet trillade första pucken in - av Robin Sterner! Fantastiskt kul!

Sedan slutade Färjestad tydligen att göra mål i de två efterkommande perioderna. Har man inte lärt sig någonting?! Vet inte spelarna att man spelar i 60 minuter?! Brynäs kom nästan ikapp. Färjestad kunde ändå inkassera ytterligare en marginalvinst.

Nu ligger man två i tabellen igen och det var verkligen inte väntat. Det ska man väl inte klaga över. Nej, det är snarare inställningen som jag ser som ett problem.

Kommer det att se ut så här i vinter? Stora förluster på bortaplan och marginalvinster på hemmaplan. Ser ju visserligen fantastiskt ut med 24 raka hemmavinster. Motståndarna darrar bara de kommer in i Värmlands Län. I den rädslan ligger förmodligen uddamålet och lurar. Det är därför FBK vinner hemma. Motståndarnas mentalt redan inställda förlust.

Så hur ska vi ta oss ur det här? Ja, det är väl bara att knata på. Efter mycket snack om att "det här laget har karaktär", så kommer väl laget förr eller senare att få karaktär både borta och hemma. För inte kan väl karaktären bara vara ensidig?

Tipset!!!

Är på Linköpings motorbana. Mobilbloggar! Per inkasserar sin 50-årspresent.

Tipset: FBK - Brynäs 3-2

Illa illa!

6-1 och genomklappning igen... Mycket oroväckande.

Perra säger i aftonbladet idag:
"– Vi har inga ledande spelare på isen, säger Färjestadstränaren Per-Erik Johnsson."

Och vad sa jag i ett inlägg efter matchen mot HV?

"Vi saknar helt enkelt en ledare på isen! Sanny fungerar inte. Han har ingen FBK-anda. Han förstår inte vad det innebär att representera den här klubben."

Och inte resten av laget heller verkar det som...

Nej, det här var för tråkigt. Revansch på lördag!


Revidering på gång!

Läste precis på Färjestads hemsida att Andro Michel ska stå mot Frölunda. Det betyder revidering av tips direkt! Samtidigt som jag avskyr att tippa förlust för mitt lag.

S k i t,  o x å! Rent ut sagt.

Vad är det med målvakterna nu för tiden? De går sönder i väldigt tidig ålder. Är det den där fjärilsstilen som tär på ljumskarna så fruktansvärt?

Båda FBK-målvakterna - Henrik Karlsson och Robin Rahm!

Fler ungdomar får chansen ikväll p g a skador, bl a Robin Sterner. Det kan ju bli kul iofs. Även en Magnus Nygren - vem är det? - får chansen. Anton Grundell likaså men han har ju varit med förr.

Hoppas Frölunda tror det blir en lätt vinst. he he

Hmmm... men det kanske det blir också. Tyvärr ser det mörkt ut ikväll.

Tips 15 oktober

Jaha, efter 4 dagars spelledigt är det då dags att ge sig i kast med "ärkefienden" - och på bortaplan dessutom.

Nej, det är inte längre Djurgården och inte heller HV71. Nej, jag menar FRÖLUNDA.

Frölunda har förlorat ett antal matcher på hemmaplan nu och lär förstås vara oerhört sugna efter den, enligt RosaBladet, utskällning spelarna fick av Ulf Dahlén efter poängförlusten mot SSK senast.

Färjestad har haft två hellediga dagar från träning och känner sig säkert sugna på spel. Dessutom får de en chans att visa upp sig på Canal+ Sport ikväll. Hoppas de verkligen VISAR UPP SIG också!

Så hur går det då?

Frölunda - Färjestad 3-3

Tippar en oavgjord holmgång.

Resterande matcher då?

Luleå - Modo 3-2
Ja, något måste man ju tippa...

Skellefteå - Timrå 4-3
Ja...

Djurgården - Rögle 5-2

Borde 08-gänget vinna...

Linköping - Brynäs 2-3

Kanske en liten skräll igen. Men LHC borde vinna den här.

HV71 - Södertälje 6-2

Men det kan bli betydligt tightare. SSK är bra! HV kan slappna av för mycket när de möter motstånd i den nedre delen av tabellen. Alltså, de lag som är tippade att ligga i nedre delen...

Varför inte en 3-poängare till FBK och 0-poängare till HV? Isåfall går vi upp i serieledning. Och vem trodde det i september?? 


För DIF-älskare!

En film som måste ses av DIF-älskare! Helt OK för oss andra också... Ganska rolig och underhållande, faktiskt!


Flundringar kring Gurra

Kan utläsa lite mellan raderna i The Stars att de är frustrerade över att Jonas Gustavsson är ljumskskadad och blir borta i 2 veckor.

Det är klart att de är frustrerade. Vesa Toskala verkar inte stabil. Toronto behöver en Jonas Gustavsson i magisk form för att lyckas och så är inte fallet nu.

Men hur kommer det sig att Gustavsson har fått en ljumskskada nu? När han spelade i Färjestad var han inte skadad. Har dock ett vagt minne att han var bort någon enstaka match p g a ljumskarna - men jag kan minnas fel.

Han var hur som helst inte borta 2 veckor från träning och spel. Om man därtill lägger hjärtoperationen, så kan man ju börja undra vad tusan de gör med grabbsen där borta i NHL...!

Liten upprättelse ändå (2-1)

Tuff och tät match blev det - inte helt oväntat. Men domaren var ju helt under isen! Så kass! Måste ha haft ett horn till Färjestad sedan tidigare. Sådana oprofessionella domare behöver vi inte i Elitserien.

Djurgården var egentligen det bättre laget men Färjestad känner sig trygga hemma. Men jag undrar om FBK vann någon tekning i 3:e perioden över huvud taget.

I övrigt då:

- Timrå vann över Linköping - som jag tippat! Bravo Timrå!
- Rögle vann borta mot MODO - också bra gjort! Tippade hemmaseger.
- Skellefteå då? Vann mot HV - HÄRLIGT!!!

Tips 10 oktober

Jaha, dags igen då! Hur går det i eftermiddag?

Skellefteå - HV71 3-3
Gissar på en tight match. Skellefteå är nog riktigt sugna på att plocka poäng från serieledarna. HV kanske kanske är liiiite mätta från torsdagens holmgång. Egentligen är det här ett alldeles för optimistiskt tips för SAIK. Men varför inte...

MODO - Rögle 4-3
Något måste man ju tippa och det här är väl lika gott som något annat.

Timrå - Linköping 3-1
Linköping verkar ha svårt på bortaplan, så jag gissar hemmaseger.

Färjestad - Djurgården 3-2
Usch! En riktig rysare! Gissa om det kommer att osa svordomar i det här hemmet de närmaste 3 timmarna. Saknar Towe här! 2 mot 1 är inte riktigt rättvist tycker jag.

Brynäs - Luleå 2-4

Luleå har sett starka ut men Brynäs vill säkert vinna. 4:an kommer i tom kasse.

Sedan har vi ju fotbollsmatchen ikväll.

Danmark - Sverige 0-1
Kim Källström gör målet. Zlatan kommer bara att gå omkring runt straffområdet som vanligt.

Så var det det här med jämställdheten igen...

Tänker inte lägga någon större energi på detta men jag tyckte ändå att det kunde vara kul att skriva ner det för att visa på att det finns områden i samhället som fortfarande pekar på ojämställdheten mellan män och kvinnor.

I dagens DN står det nämligen att kyrkklockorna i Adolf Fredriks kyrka ringer olika beroende på om det är en man eller en kvinna som har dött. Detta har skett sedan medeltiden - faktiskt!

När en kvinna har dött ringer kyrkoherden i den lilla kyrkklockan. När en man har dött ringer kyrkoherden i den stora kyrkklockan. Kyrkoherden ska nu ta upp det här med kyrkorådet så att kvinnor och män får samma kyrkringning. Ja, tänka sig!

Funderingar...

Sitter med ett glas MacMyra och goda praliner (jodå!) på bordet (tack, mamma. De kommer från dig egentligen!).

Ser Doobidoo och i ett av alla tråkiga delar i programmet slås jag av tanken att gårdagens storförlust kanske är början på en lång förlustperiod för Färjestad.

Tänk om det här gänget helt enkelt inte klarar av att komma igen? Risken är stor om det blir förlust imorgon igen. DIF är ju verkligen på G - eller på G - de har varit jättebra hela försäsongen och de matcher som varit så här långt.

OK, det blev förlust mot Luleå men det hängde på en skör tråd. Förlust imorgon och sedan Frölunda på måndag eller tisdag. Kommer inte ihåg... Frölunda måste ju verkligen vara sugna på en vinst i det här läget.

Nej, jag börjar bli riktigt orolig. Men jag ska dämpa oron med lite whisky och praliner tills morgondagens match är spelad. Först då får jag fundera på om jag ska bli allvarligt orolig eller inte... Eller vänta! Vad skriver jag? Inte tusan tänker jag dricka MacMyra och käka praliner till klockan blir 4 i morgon em...

Towe har iallafall fått tag på biljett till matchen NYR - TML på måndag. Är jag avundsjuk eller inte? Ja, gissa! Men det är så himla kul att Towe får se en sådan här match. Hon är så jäkla tuff också. Går dit ensam! Jo, jag hade såååå hemskt gärna velat följa med henne. Men vi får nöja oss med antingen LLA eller Hovet.

Hovet blir ju aktuellt i november när Färjestad kommer hit. Men till den matchen tänker jag inte köpa några biljetter till ML. Det får hon sköta själv efter allt som varit.

BTW! Visst är det häftigt att Barack Obama fick fredspriset! Inte för att jag vet varför - men häftigt är det! Han har verkligen gjort otroligt mycket för alla färgade världen runt. Heja Obama! Han verkar vara den ende vettige amerikan på denna jord. OK, en liten överdrift - men ändå! Nu ska jag gå tillbaka till Doobidoo och whiskyn.

Reflektioner efter gårdagen

8-0! Svider fortfarande!

Har inte förlorat med sådana här siffror på flera flera år! Kunde inte ens hitta något på swehockey.se. Men jag kommer ihåg en 13-1-förlust mot DIF på 80-talet... OK, HV är ett mycket bra lag!

Den här förlusten igår med dessa siffror hade aldrig Jörgen Jönsson gått med på. Han hade tagit tag i det hela redan i första periodpausen. Säkert Rickard Wallin också. För att inte tala om Peter Nordström och Thomas Rhodin!

Det är vid sådana här tillfällen vi saknar ryggradsspelarna. Sanny Lindström vet inte hur det är att vara en FBK:are. Han är van att spela i ett lag som harvar i botten av ligan och blir jättelycklig av 3 poäng. Här krävs det mer.

Det är flera av spelarna som kanske är mer vana vid att förlora med sådana här siffror. Sådana lag som Södertälje, Skellefteå och även Timrå.

En del spelare verkar ha tagit med sig en sådan skitattityd från sina bottenlag. Men då är det banne mig dags att de lär sig att i Färjestad förlorar man inte med 8-0!

Vi saknar helt enkelt en ledare på isen! Sanny fungerar inte. Han har ingen FBK-anda. Han förstår inte vad det innebär att representera den här klubben.

Det är nu Mattsson, Åslund och Kåberg måste visa de nya att ingen viker ner sig när man spelar i Färjestad!

Den här förlusten får Perra och Sammen ta på sig. De valde helt enkelt fel lagkapten!

Motivation slår klass...

...skulle man kunna skoja till om kvällens match. Men tyvärr visade inte Färjestad någon större klass i kväll.

8-0!!! ÅTTA - NOLL!! WTF!!!

Kan gissa att det fanns hur mycket revanschlusta som helst i Jönköpingslaget. Det var ju givet! Men ÅTTA-FUCKINGNOLL! OK, jag vet att jag låter som en tonåring men... ja, vad säger man.

Nej, tillbaka till LLA och uppryckning inför lördagens hemmamatch mot Djurgården. Den här matchen ska man minnas som ett lågvattenmärke! Absolut INTE GLÖMMAS BORT eller STOPPAS IN I NÅGON GARDEROB. Det här ska man minnas och komma ihåg hur MAN INTE SKA SPELA HOCKEY!

Ja, många versaler blir det! Gemenerna har tagit slut på mitt tangentbord.

En positiv sak måste jag ju nämna. Emil Kåberg har fortfarande inte varit utvisad den här säsongen.

Bryr mig inte nämnvärt hur det gick för de andra lagen...

Böteslista

VF.se har avslöjat Färjestads "hemliga" böteslista! Per Åslund är indrivare numera. Tidigare var det Jonas Frögren. Passade ju bra när man tänker på vilka "kompisar" han hade eller kanske fortfarande har.

Jag vet förresten inte om de verkligen är kompisar eller om det bara var en allmän förfrågan men till saken hör att det ryktas att Frögren fick en förfrågan från Hells Angels K-d-president (tror jag det var) om Jonas kunde vara hans livvakt. Sant eller falskt?

Här är böteslistan btw:


JG skadad

Läser i The Star att Jonas Gustavsson är ljumskskadad! Inte bra, inte bra! Har en ljumske börjat krångla på en målvakt är det stor risk att det fortsätter... Aj aj aj!

Han förväntas vara borta en vecka. Trist när det nu fanns möjlighet att konkurrera ut Vesa Toskala som förstemålvakt. Men hans tur kommer förhoppningsvis senare.


Kvällens tips 8 oktober

Kommer redan för eventuellt åker jag direkt från jobbet och hämtar Per på Arlanda i kväll. Eller också inte...

Full omgång!

Luleå - Djurgården 3-5
Djurgården är ett bra bortalag. Luleå är förstås bra hemma men jag tippar 08-seger.

Timrå - Modo 3-4
Tätt "derby". Tror Modo är lite på G...

Rögle - Skellefteå 2-4
Vet inte varför men varför inte.

Södertälje - Brynäs 4-2
Samma här... Varfr inte.

Linköping - Frölunda 3-3
Mycket intressant match! Kan sluta hur som helst men jag fegar och tippar oavgjort. Linköping borde vinna hemma men Frölunda tror jag fungerar bättre på bortais. Har inte kollat statistiken.

HV - Färjestad 2-3
Oj, ursvår match! Men går det här tipset hem, då blir jag religiös. INTE! Men det vore fantastiskt kul.

Facit vet vi runt 21:15-21:30 ikväll!

Ord och inga visor!

Magnus Nyström i Expressen.se fullständigt pulvriserar Linköpings HC i sin senaste krönika. Han skriver bl a:

"Tur att jag valde Karlstad i kväll. Och inte Hovet. Jag föredrar att se klass. Färjestad är allt som Linköping vill vara. Linköping är ett fiasko."

Sedan skriver han om skillnaderna mellan klubbarna, bl a:

"
Linköping har värvat Tony Mårtensson, Niclas Hävelid, Fredrik Norrena och Magnus Johansson - och LHC ligger näst sist.
Färjestad har tappat halva guldlaget från i våras och har en förstakedja med Marius Holtet, Johan Andersson och Emil Kåberg - och Färjestad har bara förlorat en enda match.
Hur är detta möjligt?"

Fortsätter vidare:
"
Färjestad har ledare som vunnit, spelare som vunnit och i Färjestad är man aldrig nöjd. Inte förrän man vunnit den sista SM-finalen.
Sanny Lindström har alltid varit en fighter och alltid gått in för att vinna. Men även Lindström blev förvånad när han kom hit.
- Vi hade vunnit hemmapremiären mot Rögle. Och jag var nöjd med segern. I Timrå var vi alltid nöjda när vi vunnit. Men Jesper Mattsson var förbannad. Det var detaljer i spelet som inte varit bra."

Osv osv osv... Intressant iaktagelse. Äntligen någon som inte försöker dölja FBK:s framgångsrika recept i byrålådan eftersom "de ska inte tro att de är så himla bra!". Men varför dölja något som andra kan ta efter?

Tisdag kväll och storm!

Jäklar, vad det blåser ute! Hela huset knakar och ruskar - och jag är ensam hemma... I kväll är iallafall katterna inne. Vi får väl se hur länge...

Har messat med Towe. Allt bra där. Rummet var tydligen pyttelitet men hon får berätta i sin NY-blogg när tillfälle ges.

Har tittat på Färjestadsmatchen och jag tycker att FBK:s spel är riktigt bra stundtals. Lite pressat i egen zon emellanåt.

"Mackan" Johansson är ju en fröjd att se! Däremot var det ingen fröjd att se vissa i publiken som skrek ett och annat på linjedomaren för att han gjorde sitt jobb och "råkade" stå vid blålinjen när en FBK-spelare åkte på honom.

Hett på läktaren och hett på isen.

Men visst har vi ett riktigt lirarlag den här säsongen jämfört med tidigare! Ska bli himla kul säsong det här!

Hur slutade matcherna i kväll då?

Färjestad - Södertälje 3-1 (men har jag tippat bra eller...?! :))

Modo - Skellefteå 6-2 (uppryckning av Modo-laget helt klart)

Djurgården - Linköping 2-1 (bra resultat!)

Brynäs - HV 2-1 (vem hade trott det?)

-------------------
Färjestad har nu samma poäng som ettan HV71. Trea i tabellen ligger Djurgården. Mitt minne är visserligen inte det bästa men jag har bestämt för mig att någon tippade både FBK och DIF högt upp... Nu är det bara spelat 5 omgångar men ändå!

Tips 6 oktober (o Gurra!)

Färjestad - Södertälje 3-1
Blir säkert en tight match men jag tror FBK vinner i slutändan.

Modo - Skellefteå 2-4
Skellefteå verkar vara på hugget i motsats till Modo... Tror på bortaseger.

Djurgården - Linköping 5-2
Vore verkligen smutt om Sthlmsgänget kunde slå dessa favorittippade nissarna.

Brynäs - HV 1-4
Ganska given seger...

-------------

Kvällens fråga
: Kommer Jonas Gustavsson att få spela i matchen mot Ottawa Senators? Ja, vi får väl se... Ron Wilson är förtegen.

Ganska rolig artikel om JG i The Stars. De skriver bl a att nu har JG köpt möbler på IKEA och packat upp dem själv. Tänka sig!

Han missade nyligen teoriprovet till körkortet. Verkar tydligen vara något man måste göra för att få köra där... Jag utgår från att han redan har svenskt körkort. Dessutom kommenterar tidningen att de svenska reglerna är betydligt striktare vad gäller alkohol och bilkörning.

Han saknar svensk kaviar men sådant finns ju på IKEA!!

Men vad de inte känner till ännu är om Jonas ska debutera på riktigt ikväll eller inte. Se Kvällens fråga! Inte ens målvakterna vet vem som ska stå. Det här blir ju en riktig triller, ju!

----------


En annan sak de har lärt sig om honom är:
"
Last season, he sat out the first two games for Farjestads in the Swedish Elite League. He then went in for Game 3 and that was pretty much the last anyone heard of that team's No. 1 goaltender, Reinhard Divis."

Gräsänka...

Per har dragit iväg till Danmark på JAVA-konferens och kommer hem först på torsdag kväll. Towe har påbörjat sin USA-resa och kommer hem först den 17 oktober. Tur att katterna håller mig sällskap...

Lite otur att Towe kommer hem just den dagen Per ska till L-kpg och köra formelbil.

------------

Frölunda fick stordäng mot Luleå ikväll. Kan inte annat än tycka att det är riktigt gött!

I morgon är det dags för match igen. Södertälje hemma i LLA. Dags för 22:a raka eller blir det första förlusten sedan 11 december 2008?

Södertälje har iofs inte direkt statistiken med sig... Har bara vunnit nio av lagens 42 möten på 2000-talet.

Tips kommer i morgon.

NHL-premiären

Sitter och kollar NHL-premiären som spelas i Globen mellan Detroit och St Louis. Detroit ser något hetare ut i kväll än i onsdags - även om det var bra tempo då också. Lite kurr bl a förekommer nu vilket vi saknade häromkvällen.

Men anledningen till att jag ville skriva det här inlägget är att jag blir lite irriterad på de som producerar hockeymatcher. Jag har varit inne på det förut här i bloggen.

Varför varför varför ska vi tittare få se bilder på spelarna eller laguppställningen eller kommentatorerna när vi istället kan få se när spelarna kommer in på isen? Varför ska vi tv-tittare få gå miste om den godbiten? Jag begriper inte hur producenterna tänker!

Nej, jag får helt enkelt ta och flytta min lata och bekväma rumpa till närmaste ishall när det är dags för hockey.

Skillnaden mellan att se hockey framför tv:n jämfört med att se den live går inte att beskriva.

Tips 3 oktober

Lördagens tips redan nu! Ska på LCHF-konferens hela dagen imorgon. Är det tråkigt är jag hemma till matchstart annars ser jag väl slutet på matchen...

Djurgården - Brynäs 5-2
HV71 - Timrå 6-2
Linköping - Rögle 3-4
Luleå - Färjestad 3-4
Södertälje - Modo 3-2
Skellefteå - Frölunda 1-3

Hinner inte med analyser och annat trams. Måste upp och se NHL-premiären på tv!!

Bilder att njuta av! ...och två små filmer

Towe har tagit några riktigt bra bilder.

Här är ett par smakprov från båda båsen:


Här från ståplatsläktarn:

Namn som inger respekt i hockeyvärlden. Får vi någonsin uppleva det i LLA igen?

Tufft motstånd för Emil - som var en av få FBK:are som utmanade mest!

Två A-ssisterande:

Draper i kamp mot Marcus Johansson - som var en frisk fläkt på isen!

NWT var på hugget och framme med kamera och mikrofon. Här intressanta intervjuer med spelare från båda lägren -->>.

 

En kille på ståplats tar upp sin iPhone och börjar filma - precis lagom till Pihlström gör 1-4...

 


"Blindstyret"

Severin Blindenbacher fick en del kritik i svensk media efter matchen igår. Men en som var imponerad av honom går inte av för hackor - nämligen St. Louis Blues Coach, Andy Murray.

Han sa följande till NWT:
"– Severin Blindenbacher är en riktigt bra spelare, säger han."

Och då ska man veta att han inte nämnde någon annan Färjestadsspelare! Undrar vad olika hockeykunniga människor tittar på egentligen. För helt klart tittar de på olika saker hos en spelare.

Så kul match - trots förlust med 2-6!

Kändes häftigt redan när spelarna var ute och värmde upp inför matchstarten. Har en liten mobilvideo som jag ska lägga upp här.

När det blev dags för intro spelades någon tråkig rocklåt - har glömt vilken. Stod mest och väntade på "Den sköld du klär" och den fick jag ju vänta på... Varför i hela fridens namn spelade man inte den? Av hänsyn till amerikanarna? Nej, ge er nu, arrangörer! Det är ju givet att vi ska visa upp vår fina stämning och vackra introlåt! Jag blev riktigt arg där jag stod.

Spelarna gled sedan in på isen till tråkig musik och ingen häftig ljusmaskin var igång vad jag kunde se. Trist!!

Nåväl, line up:en var speciell! Först Detroit-spelarna där bara målvakten Howard var utlänning. Resten var svenskar.
Häftigt att höra speakern säga: Lidström, Kronwall, Franzén, Zetterberg, Holmström!!

Andro Michel började i FBK-kassen och hans gest när hans namn ropades upp var cooool! Heja Andro!

---------

När spelet satte igång var FBK det piggaste laget och med lite mer effektivitet hade det ploppat in 2-3 puckar. Men tyvärr. Detroit kom allt eftersom och deras spel var en riktig njutning emellanåt.

Syntes klart och tydligt skillnaden i det distinkta passningsspelet och direktionen mot mål så snart de fick pucken i anfallszon. Hoppas någon i Färjestad tog till sig lektionen.

Vi kunde snabbt konstatera att skillnaden låg framförallt i puckkontrollen och att "dra åt sig" förlupna puckar.

Ja, det var verkligen sååå roligt att se dessa fantastiska idrottsmän in action. Även om de inte körde för fullt så syntes potentialen låg väg.

Kåberg och Johansson tyckte jag var bäst i FBK. Kåberg med sitt eviga slit ger verkligen den sanna bilden av devisen "hårt arbete, stort hjärta". Ingen fysisk hockey,dock. Alla var väl rädda för skador, kanske...

Johan Gustafsson, 17 år, klev in i 3:e perioden och gjorde en kanonräddning en bit in i perioden. Fick stående ovationer och måste ha fått rysningar i hela kroppen, grabben. Det lever han nog på länge.

Efter matchen var det stora kram- och pusskalaset mellan vissa spelare. Såg att Lidas var framme och kramade just Gustafsson och sa säkert några berömmande ord. Så lite från Lidström betyder säkert sååå mycket för Gustafsson. Bra gjort, NL!

Zäta blev utnämnd till Detroits bäste spelare och när han gled för att hämta priset blev han ensam på isen. Hela publiken - eller den stora massa som var kvar - stod upp och applåderade honom. Måste ha varit en häftig känsla att bli mottagen eller snarare hyllad av motståndarfansen på detta sätt.

Ja, det här var verkligen en match att minnas!! Towe har tagit sådär en 400 bilder som kommer att läggas ut sedan. Länk kommer vad det lider.

RSS 2.0