Kanske ett tips vore på sin plats...

Hur slutar kvällens match? Här kommer familjetips.

Towe:
Färjestad - Detroit 2-8

Jesper:
Färjestad - Detroit 1-2

Ewa:
Färjestad - Detroit 4-6

Per:
Färjestad - Detroit 2-5

Stjärnspäckat i LLA

Ska bli en mycket intressant kväll i kväll. Tänk bara alla stjärnhockeyspelare som kommer att vara på isen.

Det är skillnad det mot Johansson, Larsson, Andersson, Pettersson o allt vad de heter... Nu kommer Lidström, Zetterberg, Bertuzzi, Franzén o allt vad de heter...

Det gäller att kolla in #5 i Detroit = Nicklas Lidström. Kolla in den här meritlistan:
  • Han är en av bara tre i NHL-historien som vunnit Norris Trophy sex gånger
  • 2002 blev han den förste europeiske spelare som vann Conn Smythe Trophy
  • Han har vunnit fyra Stanley Cup-titlar med Detroit
  • Han är den ende NHL-kaptenen från Europa som vunnit Stanley Cup
  • Sporting News utsåg honom nyligen till årtiondets störste spelare i NHL
  • Hockey News utnämnde ”Lidas” till tidernas bäste europé i NHL.
Peter Forsberg får ursäkta - men nu kommer världens bäste spelare till Karlstad och det tänker vi inte missa!

--------------

PS. Peter! Trots det är du fortfarande #1 för oss! Din meritlistan är inte så dum den heller... Inte dina handleder, din balans och ditt spelsinne heller. DS.

Länk till bilderna

Länken finns i bilden:



Gillar inte attityden, FBK

Läser i nwt.se att Färjestad ska låta en 17-åring stå i mål i morgondagens match mot Detroit. Det är Skåres målvakt, Johan Gustafsson. Även Boforsmålvakten Andro Michel ska få en chans.

Är naturligtvis en otrolig kick för dessa båda ungdomar men man ger inte laget någon realistisk chans att vinna matchen. Enligt tidningen är både Henrik Karlsson och Robin Rahm skadade. Oooops! Vad hade hänt om det varit en elitseriematch?

Jag kanske har fel men sannolikheten att Färjestad ska vinna imorgon är nog ganska liten ändå - oavsett vem som står i mål.

Vi ska naturligtvis se matchen på plats!

-----------

Towe! Vad har du gjort med mitt tangentbord?? ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ fungerar inte som det ska! ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

Gurra får stående ovationer!

Häftigt att se när Jonas Gustavsson gör en fantomräddning och får stående ovationer efter den. Kommentatorerna är rätt lyriska också... "What a great save by the Monster!! WOOOW!!!"


Kvällens hockey (och lite fotboll o whisky...)

Gissa om det blev zapp i kväll!

Först ville jag se AIK-DIF på Råsunda en kortis. Sedan ville jag se FBK-Timrå och när jag fick höra att Foppa gjort mål igen ville jag ju se HV-MODO. Zapp zapp zapp...

Måste säga att mina tips var hyfsat bra. Lite självgod får man väl vara...

FBK-Timrå 3-2 (tippade 4-2, FBK kunde ha satt en i tom kasse)
HV-MODO 3-1 (tippade 4-3, vinst för HV iallafall)
Luleå-Linköping 2-0 (tippade 3-1, vinst för Luleå och de vann med 2 mål)

Alla snackar om att Färjestad är såååå mycket sämre än i fjol och visst är det så om man jämför med spelet i våras när vi vann guldet. Men jämför vi läget nu med i september 2008 ser det mycket mycket bättre ut. Ska bli intressant att se hur detta slutar trots alla domedagsprofeter.

Vi startade säsongen med 3 raka förluster 2008. Nu har vi startat med 3 vinster och 1 förlust. Tycker det är ett helt OK facit!

----------------

AIK vann förresten fotbollsmatchen.

---------------

Under tv-kvällens gång fick jag för första gången smaka på svensk whisky. Riktigt god. Eldig och lite fruktig. Härlig eftersmak som framförallt kommer fram om man har lite vatten i. En present till Per BTW...

Ingen länk till bilderna än. Towe tog 480 bilder och det tar ett tag att lägga upp dem kan jag ju berätta. Men det kommer!


Tips 28 september

Kvällens tips:

Färjestad - Timrå 4-2 Tippar att FBK tar sin 21:a hemmaseger.

HV71 - MODO 4-3 Är detta Foppas sista match i Elitserien? HV är hur som helst för starka för MODO som helhet.

Luleå - Linköping 3-1 Luleå är starka hemma medan Linköping verkar ha vissa problem. Kanske vänder det efter vinsten mot Färjestad i lördags.

En försmak...

Här kommer en liten försmak på vad som komma skall...!








Inte snällt alls

Att strunta i att ge sin far en 50-års present och samtidigt kritisera honom å det grövsta på hans stora fest - är det snällt?

Nej, det tycker inte jag.

En liten hint till personen ifråga - räkna inte med några hockeybiljetter från det här hållet.


Just det, ja - hockeyn!

Färjestad förlorade borta mot Linköping. Ganska väntat trots mitt tips. Såg inte mycket av matchen eftersom vi höll på att göra oss iordning. TV:n stod visserligen på i bakgrunden men jag måste villigt erkänna att DIF-MODO-matchen drog lite lite mer... Foppa gillar vi här hemma!

När vi åkte hemifrån var det oavgjort i båda matcherna. Men det visade sig bli förlust för familjens båda lag. Foppa avgjorde och det är förstås kul i sig.

Har även läst i The Stars att Jonas Gustavsson lyckades i båda matcherna i helgen. Höll nollan och bättre än så kan man inte vara som målvakt. Fantastiskt kul att han får visa vad han går för.

Rickard Wallin verkar bli ordinare och det var väntat.

Nu är det dags att titta på F1-nattracet i Singapore.

Vilken helg!

Ja, jösses!

Tina och Bernt kom på fredagskvällen runt 20-tiden. Vi startade upp med varsitt glas champagne. Per öppnade presenter och var så nöjd, så nöjd.

Sedan satte vi oss till bords och käkade lövbiff med grönmögelost och en flaska rött vin. Bernt fick dricka öl för han skulle ju springa Lidingöloppet på lördagen. Efter det fortsatte vi med champagne och äppelpaj. Herregud, vilken blandning.

Gick och lades oss runt 01-tiden. Jättetrevligt!

Vaknade på morgonen och alla utom Bernt var ganska bakfulla. Dumt eftersom vi skulle ha fest på kvällen... Hur som helst, så körde vi in Bernt till Lidingö. Tina och jag fortsatte in till stan och vandrade omkring där till runt 14-tiden. Hem och vila. Duscha. Bernt kom runt 16-tiden. Alla rusade omkring och gjorde sig iordning.

Taxin kom kl 17.00. Väl framme fixade vi och donade med frågetävling och pennor. Folk började droppa in runt 18-tiden och fördrinken serverades vid 18.30-tiden.

Ja, sedan var det dags att äta och dricka. Frågetävlingen om Per var tillräckligt svår för att bli utslagsgivande. Matilda vann. Taltävlingen var också bra! Oskar vann den. Talet skulle vara roligt, på 2 minuter och helt osannolikt. Oskar uppfyllde alla kraven. Annars höll Matilda, Towe, Anders och Åke mycket fina och personliga tal. Per var så nöjd, så nöjd!

Efter maten var det dags för baren och dansgolvet. Full fart på båda ställen. Tina, jag och ungdomarna (Towe, Jesper, Putte och Linda) var de mest frekventa gästerna på dansgolvet.

Kl 00.30 fick vi börja avsluta det hela. 01.00 skulle lokalen vara utrymd och det fixade vi.

Taxi hem. Fix med blommor och annat vid hemkomst. I säng runt 02-tiden.

Kvällen i kort sammanfattning. Bilder kommer att läggas upp på Picasa - som vanligt. Länk i nytt inlägg.

Tips 26 september

Imorgon fyller Per år och vi ska ha en stor fest inne i stan.

Stor risk att jag inte hinner tippa morgondagens matcher imorgon, så därför gör jag det redan nu. Sitter ändå bara och väntar på att Tina och Bernt ska rejsa in här så småningom...

Sååå, vilka matcher har vi då?

Linköping - Färjestad (känner jag förstås till!) 2-3
Hur tänker jag här? Ja, LHC har darrat lite inledningsvis och det vore smutt om FBK kunde utnyttja det.

Djurgården - Modo (jävla typiskt att Per fyller år när Foppa kommer till Globen...) 5-3
Djurgården ser verkligen starka ut och de störde HV rejält. Många mål blev det också, så målskyttar har de tydligen hittat runt omkring 08-området. Kul!!

Luleå - Södertälje 3-2
SSK kanske fick så mycket vind i ryggen efter vinsten mot LHC, så de orkar störa Luleå. Men nej, jag tror på norrbottningarna i den här matchen. Tight blir det dock.

Brynäs - Skellefteå 4-2
Ja, vad skriver jag om den här matchen då? Vet inte. Kanske att hemmaplan avgör...

Rögle - HV71 4-6
Rögle borde inte ha en chans mot HV som verkar hur heta som helst - redan. Liv verkar dock inte riktigt ha hittat formen än men Rögle borde inte kunna plocka poäng mot bibelbältesgänget.

Frölunda - Timrå 3-5
Åhhh, vad jag önskar att det resultatet gick in - men det är nog önskedrömmar. Det här tipset lär inte gå in men vaddå! En och annan skräll brukar det bli...

RW och JG i Toronto

Läser i The Star att Jonas kommer att få spela en period i kväll mot Detroit. På lördag är det tydligen större möjlighet att han spelar två perioder. Tränarna ska sedan avgöra vad som är bäst för hans utveckling. Inte mycket tid att försöka imponera på dem...

"Han kanske t o m är redo att starta säsongen med the Leafs, säger Ron Wilson."

Det är alltså risk att han får spela i farmarligan tills han är redo för NHL.

Det får ge sig.
---------------------
Vad gäller Rickard Wallin gör han tydligen succé i Toronto redan innan säsongen startat upp enligt The Stars.


WALLIN'S THE ONE

You can pencil in the name Rickard Wallin on the opening-night roster. The Swede has caught the attention of coach Ron Wilson.


"He is one of those players coaches like because you know he's not going to make any mistakes in his own end or with the puck. He doesn't turn pucks over. He's smart. He's pretty much got a solid spot on our team."

---------------------

Vi lär nog inte se Walle i Färjestadtröjan den här säsongen. En del hoppas ju på att han ska komma efter årsskiftet. Troligen blir han väl kvar där under två säsonger åtminstone. Trist för Färjestad och oss. Men desto roligare för honom.

Loob som arbetsgivare?

När jag stod och skar äpplen till äpplepajen som jag ska bjuda Tina och Bernt på ikväll funderade jag på hur det egentligen skulle vara att arbeta hos Håkan Loob.

Det är ju en dröm att få anställning i klubben - som vad vette tusan eftersom de som bekant inte jobbar med systemutveckling...

Hur som helst, jag kom fram till att det inte skulle vara någon bra idé. Jag är ju inte så där jätteförtjust i sådan där killchargong där man klappar varandra i ryggen och skrockar "hö hö hö kom så tar vi en bira och kollar in tjejer" eller sådant. Hmmm... snacka om fördomar!

Risken är iallafall stor att jag skulle få en annan syn på dessa hockeylegender och det vill jag ju inte. Hellre lever jag i ovetskap och fortsätter drömma.

Granak och nya tröjan!

Blev väldigt förvånad när jag hörde Dominik Granaks namn i Rögletruppen i kväll. Varför spelar inte han i Färjestad den här säsongen, funderade jag över.

Läste VF och fick svaret:

"Jag och hela Slovakien hade ett dåligt VM. Efter det var det bara en klubb i Ryssland som var intresserad men det var inte en av de bättre. Dessutom hade jag varit tvungen att skriva på ett tvåårskontrakt.

Färjestads sportchef Thomas Rundqvist uttalade sig i efterhand och sa att om Färjestad tidigt vetat att Granak var intresserad av Sverige hade man velat förlänga kontraktet.

– Men när vi pratade under slutspelet var jag 90 procent säker på att det skulle bli Ryssland. Givetvis var jag besviken att det inte blev så. Sen när jag började fundera på Sverige igen pratade min agent med Färjestad men då var det redan för sent, man hade redan värvat Lindgren, Lindström och Blindenbacher.

Därför skrinnar Dominik Granak in i Rögles tröja i kväll."

Lite klantigt ändå kan jag tycka.

----------------

På tal om tröja... Varför har Färjestad bytt den gröna från i fjol till den här fåniga halvgröna/halvvita pajasdräkten? Den är skitful med de stora vita revärerna (heter det så?) på axlarna! Den som har designat den här tröjan ger jag inte mycket för. Tröjan förra säsongen däremot var riktigt snygg! Trist att någon har förstört den!

Kvällens omgång 24 sept

Färjestad vann ändå till slut (2-1). Urtrist match. Redan! Hur ska det inte se ut i november? Förhoppningsvis bättre. Blir mest frustrerad över missade pass och slarviga uppspel. Men jag måste stå ut. De känner inte varandra än. Har väl slutspelet för nära i minnet antagligen.

Djurgården gör ju en heroisk insats! Men HV fångar upp dem och vinner med 7-6. DIF som kom igen efter underläge med 3-0. Ledde matchen med 4-3 men sedan kom HV igen. Ja, det var ju rätt väntat men mycket tråkigt. Den där Krüger i DIF verkar vara något att hålla ögonen på. Vet inte hur många poäng han gjorde ikväll men många var det. Tillägg fredag: Sportbladet ger honom 5 plus. Med rätta!

Modo kunde inte stå emot Frölunda (2-4). Lite tråkigt också.

Skellefteå vinner över Luleå och mitt tips var ju riktigt bra (3-2). För att inte tala om Timrå-Brynäs-tipset (1-1)!

Södertälje skräller och vinner över Linköping med 2-1. Riktig skräll! Är LHC skakade över alla skriverier som varit senaste tiden om deras ekonomi? Alltid kul med skrällar så länge det inte gäller FBK. ha ha

Ja, ny omgång på lördag men då kan jag inte följa hockeyn via tv. Ska på fest då... Men som tur är finns det Internet i mobilerna nu för tiden.

-------------------
Trevlig tabell:
  1 HV71      2  2  0  0  0  13-  8   6 
2 Färjesta 2 2 0 0 0 5- 3 6
3 Frölunda 1 1 0 0 0 4- 2 3
4 Skelleft 2 1 0 1 0 5- 4 3
5 Södertäl 1 1 0 0 0 2- 1 3
6 Brynäs 1 0 1 0 0 1- 1 1
7 Timrå 1 0 1 0 0 1- 1 1
8 Djurgård 1 0 0 1 0 6- 7 0
9 Rögle 1 0 0 1 0 1- 2 0
10 Modo 1 0 0 1 0 2- 4 0
11 Luleå 1 0 0 1 0 1- 3 0
12 Linköpin 2 0 0 2 0 3- 8 0

-----------

Läser i Sportbladet dagen efter att även de tyckte att det var
en urbota tråkig match - åtminstone första perioden.

Leif Jurefalk

Vad är det för skojare egentligen?

Först missar han tanden som Rögle-spelaren tappar. Sedan snackar han om en Mac Donéll. Ny spelare? Nej, det är förstås Kent McDonell. Sedan missar han att det är Marcus Paulsson som gör andra målet.

För den oinitierade är det kommentatorn från Färjestads hemmamatcher.

En liten passus...

Färjestads spel är så jäkla tråkigt! Stor risk att jag somnar... Tur att det finns alternativ.

Djurgården som hämtat upp ett 3-0-underläget. Står visserligen 4-4 nu.

Foppa som gör första målet efter dryga 5 minuter. Helt fantastiskt även om målet bara var en liten fösare. Spelar roll! Det är magi ändå.

Ja ja, det är snart dags för tredje perioden. Återstår att se vad slutresultaten blir.

Vore otroligt smutt om Modo tog en 3-poängare mot Frölunda. Inte för att jag håller på Modo utan för att Frölunda är just Frölunda.

Lee i farten

Många inlägg blir det nu när hockeysäsongen är igång...

Läser vidare att Lee Goren är i riktigt fin form och gör en massa poäng i finska ligan. Om en månad kommer han till Färjestad.

Han är alltså artistspelare och för att inte behöva betala en massa skatt kan spelare ha sådana här kontrakt. De får inte tjäna pengar i Sverige längre än 6 månader i sträck - tror jag det är.

Lee's framfart går att läsa mer om här.

Mer info om JG

Läser i The Stars att Jonas kanske spelar mot Detroit på fredag:

"Goalie Jonas (The Monster) Gustavsson, for example, hasn't even played an exhibition game because of his heart issue, although Friday in Detroit may mark his first NHL appearance."

Vore ju smutt om han fick stå och verkligen får visa vad han går för - under förutsättning att han är OK förstås.

Tips 24 september

Dags för flertalet lag att spela första matchen för säsongen. Torsdagen den 24 september när min mamma fyller 75 år.

GRATTIS, MOR!!

En del lag får riktigt tufft motstånd direkt. Så hur går det då? Lite tips från hjärtat och hjärnan.

Färjestad - Rögle 5-2
Dags för 20:e raka hemmavinsten? Rögle borde inte kunna ta poäng i LLA men man vet aldrig. Här tippar jag lite med både hjärta och hjärna.

Skellefteå - Luleå 3-2

Tippar med "har-ingen-aning-känslan". Har inte följt Luleå alls under försäsongen men har för mig att det har gått rätt bra för dem. Eller snarare riktigt bra. Var de inte bäst? Tipset är troligen helt galet.

Modo - Frölunda 4-3

Tippar med hjärtat! Foppa på isen igen! Oj, vilken magisk känsla. Blir till att zappa lite mellan FBK-matchen och den här.

HV71 - Djurgården 5-3

Vill egentligen inte tippa förlust för stockholmarna men HV verkar urstarka - REDAN!

Timrå - Brynäs 3-3
Samma "har-ingen-aning-känsla" här också - därav oavgjort. Kan gå hur som helst.

Södertälje - Linköping 1-4

Här tippar jag enbart med hjärnan. Inte fasen har SSK något att sätta emot LHC. Eller??

Detroit börjar ladda upp

Detroit Red Wings börjar ladda upp inför matchen mot Färjestad. Läs mer här.

Några citat:
"It actually fits that the Wings and FBK will play an exhibition game. At least off the ice it's as if these two organizations were separated at birth. They have each experienced wild success by following business philosophies that are strikingly similar.

"I think there is a comparison to be made," Loob admitted."

"..." "Similarly, both Loob and Rundqvist said they have almost their own language that they can use with all the members of the front office and scouting staff. Loob said it's not a language suited for just anybody.

The Farjestad language. Everybody is familiar with that tone and nobody has to feel bad about it. It's high pitched sometimes. We have reasons to get mad and we show that. We want to be together in madness, sadness and gladness."

-- Hakan Loob, former NHLer and current FBK President

-----------------

Häftigt, eller hur!!

Perra och Jörgen

Perra som förbundskapten! Ja, det anser Niklas Wikegård i ett av sina inlägg på sin blogg.

Och varför inte?! Men först ska Perra leda Färjestad i ytterligare något eller några år. Vem ska ersätta honom i båset? Kanske Bengan tillsammans med Tommy? Ja, varför inte. Men hur funkar de två tillsammans?

Noterar en annan sak ute i cyberrymden. FBK:s informationschef Jörgen Kalitzki skriver följande i sin krönika efter måndagens match:

"Värmlänningarnas kulturbärare är en skåning säger Vikegård. Kanske är det att göra det lite enkelt, hela organisationen är full av kulturbärare som knappast kommer att tillåta att det fundament kvalitetsbygget står på raseras. Men ”Jeppe” är viktig. Tveklöst.

Nu väntar vi bara på att Emil Kåberg också tar på sig kostymen. Kåberg är den i dagens lag som varit längst i föreningen."

----------------

Kan det möjligen vara så att Jörgen läser min blogg? Nää, knappast. Men det är roligt att notera att vi har samma tankar.

----------------

Jörgen fortsätter med följande:
" För alla er som inte var där är det bara att ta fram den slitna devisen Hockey ska ses live.
Inramningen före matchen, Bodingers kraftfulla pipa och hemmastås ”We are the champions”, bucklan på plats, mästarflaggan upp i taket, snyggaste ljud- och ljusshowen på länge  och stämningen på ståplats.
Inget av det fick ni se i TV. Sorry. Det är i arenan det händer."

Men vad tusan gör man om man bor 30 bil bort???

JG på is

Skönt att läsa att Jonas Gustavsson är på is igen enligt Toronto Stars.

Wikegård i LLA

Se häftig film om innandömet i LLA på Wikegårds blogg -->.

19:e raka hemma

Skönt att vinna första matchen för säsongen, 3-2 hemma mot Skellefteå. Senast laget förlorade i LLA var 11 december mot HV71, d v s för 19 hemmamatcher sedan. Fantastiskt facit!

Kvällens match då? Efter en första period som lovade en hel del framöver blev andra och tredje något svagare både vad gäller tempo och noggrannhet. Men nog syns det att det finns potential i laget!

Dragan gör ju ett riktigt vackert mål! Dragningen innan var vackrare än målet. På samma sätt som Jeppes assist till Paulsson som bara behöver sätta dit pucken.

Skönt för McDonell att sätta en puck mot gamla arbetsgivaren.

Mormor 75!

Sitter här under periodvilan och väntar in tredje perioden. Towe och hennes kompisar ville se fotbollen medan vi väntar, så då passar jag på att lägga upp lite bilder på Picasa från i lördags. Vi firade kära mor då.

Bilderna kan ses här -->.

Snart så...

Borde egentligen laga middag men det är så kul att säsongen äntligen drar igång så jag sätter mig här vid datorn istället.

Är lite nervös faktiskt. Första matchen och allt. Varför nervös då? Ja, säg det. Kan bero på att jag inte har en aning om var laget står.

För att få en liten känsla för vad Rundqvist och Jönsson säger kan jag rekommendera den här filmen och bli både lite stolt över det som varit och samtidigt lite orolig för den säsong som komma skall.

Hockeyligans film om Färjestad.

Dick i DRW?

Gick in på Detroit Red Wings hemsida för att kolla om Dick Axelsson kommer att spela i laget eller om han ska spela med Grand Rapids Griffins (farmarlaget).

Hittade lite info på Red Wings Central och det ser ju ut som att han faktiskt kommer att spela med Detroit. Verkar dock skadad i ett knä nu men man kan ju alltid hoppas att det har läkt till nästa onsdag.

Hittade även det här. Klicka på bilden för att se "Sweden in pictures".


Intressant Allsvenska

Och då menar jag inte fotboll utan hockey - förstås!

Såg 3:e perioden mellan Bofors-Leksand där Bofors ledde med 3-2 tills det återstod 6 sekunder. Då kommer Norda rusande i anfallszon med pucken, slänger in den framför mål och en leksing sträcker fram klubban precis så att pucken styrs in i mål.

Verkligen orättvist! Bofors var det bättre laget. Mycket fartfylld ishockey. Kul att se. Kul också att se Peter Nordström, Pelle Prestberg och Thomas Rhodin. Snacka om att de kommer att göra mycket nytta för Leksand framöver. Dock gjorde Nordström en ful grej när han körde över målvakten i Bofors. Sådana saker kan man vara utan.

Men jag blev imponerad av Bofors. Här finns det sparkapital för Färjestad, både vad gäller spelare och kanske även tränare. Den nuvarande i Bofors är 30 år gammal och heter Sam Hollam. Ett namn att lägga på minnet.

Artikel i Sportbladet.

Tips 21 sept

Säsongens första tips - redan idag! Kan inte hålla mig...

Färjestad - Skellefteå 4-1
Linköping - HV71 2-3

Säsongens poängplockare

Nu ska det tippas hit och dit och jag är förstås inte sämre än att jag vill vara med och tippa också.

Sluttabell har jag redan tippat. Vad mer ska jag tippa då? Ja, kanske vem som gör flest mål och assist i FBK...

Flest mål:
Antti Pihlström, Per Åslund eller Marcus Pålsson (måste få gardera mig lite här...)

Flest assist:
Kent McDonell eller Jesper Mattsson (likadant här...)

--------------

När jag tittar på laget och ska försöka välja så inser jag att det är ju riktigt bra spelare som finns i laget. Men, som sagt, det gäller att få dem att spela åt samma håll och då menar jag inte mot samma målbur utan som ett lag. Kunde ha blivit missförstånd där om jag inte hade förtydligat... ehhh

Ensamt upplägg!

Ja, efter ett dygn i Karlstad har jag nu fått tillräcklig information om FBK så det räcker ett bra tag... Mycket att läsa ("Nedsläpp") och mycket att tycka.

Läser bl a om ett upplägg som Färjestad i stort sett är ensamma om i Elitserien. Då kan man ju undra över varför de andra lagen inte tillämpar samma upplägg eftersom det uppenbarligen ger resultat. Kanske handlar det om pengar? Kanske handlar det om att man vill ha eget upplägg och hoppas på att det ska ge resultat?

Vad det handlar om är att spelarna efter varje avslutad match ska köra ett träningspass. Har de 15 minuters spel i kroppen är de perfekt uppvärmda för att köra ett styrkepass, vilket är svårt att få in i träningen annars.

För de spelare som inte fått någon speltid väntar i stället ett konditionspass och det är för att de inte ska komma allt längre ifrån en matchstart. På det här sättet får de samma stimuli som de som har spelat stora delar av matchen, förklarar Färjestads heltidsanställde fystränare Jonas Asplund i NWT.

Men det är ju det här som är så skönt med den här föreningen! De vågar satsa och de satsar på idéer som inga andra gjort - eller ja, det vet ju inte jag - men som jag tolkar det iallafall.

Go Färjestad Go!!

En del nya...

Efter en lördagkväll i Karlstad där både Håkan Loob och Tommy Samuelsson satt på utelokal och verkade ha trevligt med andra hockeyfolk började en långsamt spirande hockeylängtan ta form.

Imorgon är det dags för Elitseriepremiär! Noterade att DN har plockat ut vilka som är nya i resp lag. Tänkte återge dem här. Något märkligt har de 9 nya i Färjestad medan Färjestads officiella hemsida säger att de har 12 nya i laget. Undrar vilka som har rätt, DN eller FBK??! Jag sätter en peng på FBK.

Flest nya överst. Man skulle kunna hoppas på att tabellen slutar så här men HV näst längst ner på kvalplats? Näää, det verkar vara ett väl tufft tips. Djurgården sist vill vi INTE!

Färjestad - 12 nya
Timrå - 10 nya
Luleå - 9 nya
Frölunda - 7 nya
Linköping - 7 nya
Skellefteå - 7 nya
Modo - 6 nya
Rögle - 6 nya
Södertälje - 6 nya
Brynäs - 4 nya
HV 71 - 4 nya
Djurgården - 3 nya

Mattsson "kulturbärare"

Blir en aning förvånad när Wikegård anser att Jesper Mattsson är kulturbäraren i Färjestad.

Kan väl förstå till viss del vad han menar men varför nämns inte Emil Kåberg? Emil har faktiskt varit i klubben längre än Mattsson.

Man får heller inte glömma bort ledarna - Tommy Samuelsson och Claes Eriksson. Båda har varit i Färjestad sedan järnåldern.

Om nu Jeppe är kulturbäraren - hur kommer det sig då att tränarna valde Sanny Lindström som lagkapten? Ville inte Mattsson ta den rollen?


PreMatch FBK-Rögle

Färjestad mötte Rögle ikväll i en träningsmatch. Vinst med 5-1. Härligt!

Målskyttar:

Kent McDonell x 2 mål

Henrik Björklund

Antti Pihlström

Dragan Umicevic

 

Jag sa ju att andra- och tredjekedjan skulle bli intressanta!!

Dessutom var det storspel av Henke i målet. Låter lovande!

Laguppställning redan

Tränarna har redan avslöjat laguppställningen till måndagens match. Måste säga att andrakedjan ser mer spännande ut än förstakedjan. Även tredjekedjan ser intressant ut.

Ja, det ska bli riktigt kul att det startar upp igen. Men hur frustrerad kommer jag att bli när lagdelarna och spelet inte klickar? Minnet är ju faktiskt rätt kort men nog minns jag ett och annat blogginlägg från i fjol som inte var så positivt.

Målvakt

Henrik Karlsson

Backparen

Sanny Lindström-Jonas Holös

Arto Laatikainen-Severin Blindenbacher

Ari Vallin-Fredrik Lindgren

Kedjorna

Jesper Mattsson-Per Åslund-Marcus Paulsson

Antti Pihlström-Anders Bastiansen-Kent McDonnell

Emil Kåberg-Johan Andersson-Dragan Umicevic

Henrik Björklund-Marcus Johansson-Marius Holtet


Börjar ladda upp...

Snart dags för nedsläpp! 4 dagar kvar.

Blev inspirerad av Wikegårds senaste inlägg när han berättade om när AIK gick upp 1994. Gick in på YouTube och hittade en massa härliga filmer från olika guldår med FBK.

Ja, det märks att det börjar närma sig nedsläpp i första matchen för säsongen!

--------

Ska bli väldigt spännande att höra vilken introlåt som gäller i år.

Kasst av Canal+

Man kan ju undra vilka som är regerande svenska mästare i Canal+:s ögon. Först den 24 oktober sänder C+ från Karlstad. DÅLIGT!

Här är sändningsschemat för september-oktober:

Torsdag 24 september

HV71-Djurgården

Lördag 26 september

Frölunda-Timrå

Torsdag 1 oktober

Modo-Brynäs

Lördag 3 oktober

Skellefteå-Frölunda

Torsdag 8 oktober

HV71-Färjestad

Lördag 10 oktober

Brynäs-Luleå

Torsdag 15 oktober

Frölunda-Färjestad

Lördag 17 oktober

Södertälje-Skellefteå

Torsdag 22 oktober

HV71-Frölunda

Lördag 24 oktober

Färjestad-Luleå

Torsdag 29 oktober

Rögle-Linköping

Lördag 31 oktober

Djurgården-Timrå

----------------------------------
Frölunda = 4 ggr
FBK = 3 ggr
HV71 = 3 ggr
DIF = 2 ggr
Timrå = 2 ggr
Luleå = 2 ggr
SAIK = 2 ggr
Brynäs = 2 ggr
Linköping = 1 ggn
Modo = 1 ggn
SSK = 1 ggn
Rögle = 1 ggn

Walle uttalar sig om Gurra

Läser i Toronto Stars en intervju med Rickard Wallin som egentligen handlar om Jonas Gustavsson.

För tre år sedan dog hans pappa. I somras dog hans mamma. Och igår - hjärtoperation.

"The kid has had some tough times," said Wallin, a teammate of Gustavsson with Farjestad in the Swedish Elite League. "Nothing seems to bother him that much. I don't know how he handles it, but I know everything that has happened before has only made him stronger.".

Skönt för Jonas att han har Wallin i laget.

Var inte BARA mat!

Usch, vilken hemsk nyhet jag läste i Sportbladet.

Jonas Gustavsson opererad för hjärtfel! Höll på att själv få problem med hjärtat när jag läste rubriken. Artikeln var väldigt kortfattad, så det var bara att gå in på Toronto Stars och kolla vad som stod där...

Hjärtfel! Hur faaan kan läkarna missa en sådan grej på en ELITSPELARE??!

Tränarna tippar

Läser i alla tidningar att nu har elitserietränarna tippat hur det går den här säsongen. Tydligen har HV71 fått flest röster till att vinna både serien och guldet.

Många tippar att Färjestad kommer att hamna rätt långt ner i tabellen när slutspelet tar över. Anledningen skulle vara ett dåligt försäsongsfacit och ett antal nya spelare i laget.

Båda parametrarna stämmer - rena fakta. Vad många verkar ha glömt är att förra säsongen började på precis samma sätt för FBK. Skillnaden är förstås att många av nyckelspelarna inte längre spelar i laget. Men att det är 12 nya spelare är samma förutsättningar som förra säsongen.

Att Färjestad dessutom är väldigt trögstartade är ingen nyhet. Så är det varje säsong och varför det är så vet jag inte. Som sagt, det är nya spelare varje år så det borde vara något annat. Laget brukar heller inte ha speciellt stora och tunga spelare som kräver längre tid på sig för att komma igång.

Kanske har det med barmarksträning och upplägg inför säsongsstart att göra. Jag vet inte, men det är ganska intressant om det gick att gräva i detta.

Men avsaknaden av nyckelspelarna kommer att märkas förstås. Framförallt Jörgen Jönsson och Peter Nordström. Norda har varit min favoritspelare i flera år. Och hur mycket vi kommer att sakna dem lär vi märka en bit in i säsongen.

Vad är då mitt tips? Jo, jag får nog hålla med tränarna att HV ser starka ut. De har knappt någon förändring alls i sin trupp och de spelade ändå final i våras.

Sluttabell - vill gärna provocera lite med några placeringar:
1. HV71
2. Färjestad
3. Djurgården
4. Linköping
5. Modo
6. Frölunda
7. Luleå
8. Timrå
9. Brynäs
10. Skellefteå
11. Rögle
12. Södertälje

Guldet tar Färjestad igen! Eller kanske inte... Svårt att tippa annat än med hjärtat.

Så jag vill bara säga att tränarna har tippat fel fler gånger än rätt under de senaste 10 åren. Behöver inte betyda att de tippar fel i år.

Inte tillräckligt mycket hjärta

Står i dagens DN:

"..."

"– Vi gillade inte det. Att han säger att Inter har vunnit tre år i rad på grund av honom. Och det han gjorde i Lazio-matchen är svårt att glömma, säger Ivan Luraschi.
– Han förstod aldrig den uppskattning vi kände för honom. Och för honom är det samma sak att spela i Inter som i vilken klubb som helst."

Väldigt träffande det som många Inter-fans anser om Zlatan. Jag tror att många svenskar inte gillar honom just av samma anledning som ovan men med den skillnaden att i vårt fall handlar det om landslag. Det känns som att han skulle kunna spela för vilket land som helst och sådant spelar roll!

Jonas, du måste äta!

Läste att Jonas Gustavsson fick åka till sjukhus efter en tuff träningsperiod. Han hade inte ätit innan. Inte bra, Jonas!

Den viktiga bokstaven

Så då var hemligheten släppt - Sanny Lindström som lagkapten. Och vad säger man om det? Ja, han blir säkert bra men jag undrar varför tränarna inte valde Jesper Mattsson. Beslutet kan förstås ha tagits i samförstånd med Jeppe - vem vet.

Tungt ok har Lindström på sina axlar iallafall. Många duktiga spelare som har haft C:et på bröstet i den här klubben tidigare, så han har en del att leva upp till. Sedan kommer ju Walle tillbaka förstås...!

Här en bild tagen från FBK:s hemsida:


Idag är det Hockeyns Dag i Löfbergs Lila Arena. Hade varit kul att vara där men man har ju ett liv utanför hockeyn också. Sådär 30 mil från arenan...

Ska dock bli intressant att följa dagens match med start kl 16:00 via VF-bloggen:

Färjestad - Leksand

Måste kännas konstigt för Nordström, Prestberg och Rhodin! Framförallt Norda och Totto.

Ska bli kul att få höra vilken musik laget åker in till - om de nu kör samma upplägg även på en sådan här träningsmatch. Lär bli varse.

Karlstad idag

Jobbar till 13 och sedan drar jag hem.

Towe och jag åker till K-d så fort jag landat och plockat ihop lite kläder. Absolut inte senare än 14:30!

Ska titta på lägenheten på Ölmegatan m h a svåger Bernt.

Den 19/9 åker vi tillbaka till K-d, likaså den 30/9. Ett väldans farande...

Det påstås i Aftonbladet att sommaren har "kommit tillbaka". Här har vi faktiskt haft varmt och skönt under en längre tid. Runt 18-19 grader och ibland även varmare. Förstår inte riktigt vad de menar. Men sommar för dem kanske betyder uppåt 25 gr.

En underbar höst har det varit så här långt iallafall.

Nä, nu måste jag käka frukost, så jag kommer iväg till jobbet någon gång.

Händelselöst på hockeyfronten. Men Leksand och AIK är två lag jag kommer att följa närmare när deras serie drar igång 16 sept.

Gurra har debuterat!

OK, då har marschen mot toppen startat för Jonas Gustavsson. I natt debuterade han i kassen mot Pittsburgh Penguins och släppte bara in 1 mål på 37 skott i en försäsongsmatch - rockieturnering.

Blev tydligen rejält hyllad av publiken efter matchen. Och även på Torontos hemsida. Fantastiskt kul! Smeknamnet "Monstret" lär han inte bli av med i första taget - det kan man ju snabbt konstatera!

Lite häftigt är det som står att läsa i artikeln i Toronto Star! Snacka om att han kommer att ha mångas höga förväntningar på sig och det med rätta. Han kommer att bli en av de bästa - absolut!

Bilden tagen från Toronto Stars hemsida.

Vill man läsa svensk översättning - typ - läs här -->. Men jag tycker att det är roligare att läsa Toronto Stars för då kan man även läsa kommentarar som kanadesare har skrivit. Lite trevligare ton där också...


Söndag... med kärringar

Torrt om hockey, trots Chech-turneringen. Missade faktiskt helt och hållet Finlandsmatchen idag och det var tydligen lika bra. Storförluster och sådant (vad är "sådant"?) kan man vara utan...

Per och jag kom hem 01:20 inatt och då var festen fortfarande i full gång. Efter lite snack med ungdomarna gick vi och lade oss i den förhoppningen att vi ändå kunde somna med en och annan kudde över örat. Men icke!

När klockan hade blivit 03:30 messade jag Towe att nu fick de ta och avsluta festen. Tog ett tag innan det blev tyst men sedan så. Hur som helst så har vår nattsömn varit väldigt kort i natt.

Towe och jag har städat, jag har klippt gräsmattan, Per har fixat med stuprör och vi har även tagit en promenad! Nu väntar en skinkstek i ugnen på att bli uppäten. Svårt att tänka sig att även vi var ute på middag igår med sen hemkomst och tre melondaquiri innanför västen. Anders vet att bjuda gott!

Han bjöd även på god biff med grönsaker. Som vanligt fantastiskt vin. Otroligt bra och spännande fotbollsmatch också! Men det var förstås inte Anders förtjänst...

Allt negativt jag har skrivit om Zlatan får jag ta tillbaka nu. Han är verkligen värd allt positivt man kan säga. Skönt att han kan motbevisa alla gnällkärringar! ha ha

På tal om "kärringar", så läste jag en artikel om Challe Berglund i Aftonbladet där han kallade en av sina spelare för "kärring": "– Han gömmer sig bakom sina kompisar som en jävla kärring, säger Timråtränaren.".

Undrar vad Challe menar med det, d v s ordet "kärring". Betyder det att han anser att den här killen är som en tjej som inte vågar stå för vad hon gör? Eller vad menar han? Nog tycker även jag att "kärring" är kvinnorelaterat som skrivs i kommentarerna under artikeln.

Annika ger svar på tal

Mycket snack kring LCHF och svininfluensan den senaste tiden. Annika Dahlqvist - doktorn som förordar LCHF - har via en artikel i DN redovisat sitt resonemang.

Artikeln finns här -->.

Vi får väl se om jag blir sjuk eller inte. Det är förstås inte säkert att jag hade blivit sjuk ändå. Men risken borde vara överhängande med tanke på att jag åker kommunalt varje dag och på dessa tåg är man knappast ensam. Ungefär så här...


Lördagen...

Towe ska ha fest ikväll som jag skrivit om tidigare. Vi är alltså husförvisade... Men tack och lov finns Anders! :)

Vi drar hem till honom ikväll och ser fotbollsmatchen. Men innan dess ska det färgas hår, åka och handlas, sätta ihop hörnsoffan som för övrigt ska tas isär imorgon igen, eftersom Matilda och Rikard kommer och hämtar den. Ja, vad ska vi göra mer då? Kanske se eller åtminstone ha på tv:n när Sverige spelar hockey i eftermiddag.

Har lite problem dock med kommentatorerna på SVT, så vi får se hur jag gör. De är så jäkla träiga och tråkiga.

Jo, jag ska ju spela på Lotto också!! Man kan ju vinna 145 miljoner om man är ensam vinnare. Det är dock 1 på runt 3,5 miljoners chans att man är det. Men jag lär ju aldrig vinna om jag inte spelar...

Fredagen...

Igår var det Take Off med jobbet på Globen Annexet - mycket givande! - och jag kom inte hem förrän kl 19:00. Som tur var - eller var det skicklighet? - hade Per fixat middagen åt honom och mig. Middagen i Globen dissade jag - trots 3-rätters.

Efter vår middag kände jag för ett bad. Var så himla frusen efter att ha sprungit omkring runt Globen-området i 1,5 timme i en tunn kortärmad top. Det var nämligen tävling...! Ont i fötterna hade jag också, så ett bad satt verkligen fint.

När vi satt där i badkaret med levande ljus lyssnade vi samtidigt på ytterligaren en skiva med Håkan Nesser. Vi har ännu inte kommit igenom "Berättelsen om Herr Roos" men nu har vi bara 1 CD kvar. Upplösningen kan bli hur som helst.

Efter badet kände vi för en kall Dry Martini och nersjunkna i soffan tillsammans med drajan såg vi "Tyst vittne" på Fyran. Men efter en dryg halvtimme hade jag somnat till ett antal gånger, så det var bara att pallra sig upp i sängen.

Det var min fredag.

Gondolen

Ja, ska man fira så ska man fira på Gondolen!

Ikväll firade vi Towe och som vi firade! Notan gick på modiga 4 000 kronor. På 5 personer + Rikards glass. Men trevligt hade vi, käkade och drack gott också.

Per fick betala taxin hem för det regnade rätt rejält och alla var mer eller mindre berusade. OK, inte Rikard och Jesper... En del var verkligen mer berusade än andra. Eller hur, Per och Towe! :)

Jag går på "diet" efter en riktig slarvsommar, så nu är det banne mig hårda nypor som gäller.

Hur som helst, Towe och jag tänkte åka till K-d den 9:e för att kika på lägenheten och Bernt är himla schysst och ställer upp som expert. Eftersom jag har det rätt lugnt på jobbet kan jag ta en dag ledigt utan att det märks något nämnvärt.

Towe får sällskap också. Mor min är också schysst och låter åtminstone Towe bo hos henne. Förhoppningsvis låter hon mig bo där också... :) Eller vad säger du, mor?

Näää, nu väntar Sonja på att jag ska gå och lägga mig. Hon är för go, den där katten. Det märks väldigt tydligt när hon tycker att det är dags för sängen.

Bilder från i kväll lär med största säkerhet visas på Towes blogg i morgon någon gång när hon vaknat.

User: kompis
Lösen: towe

Inga hemligheter här inte!! ha ha

-------------

BTW! Kul med Fisichella i en Ferrari när Monza-raceet avgörs! En italienare i en italiensk bil.

Kul också att Tre Kronor vann över ryssarna. Verkade inte ha varit så många som deltog, d v s inte många som hade hunnit få visum till det där j....a korrumperade skitlandet - s k Ryssland.

--------------

Natti natti! Sonja calling!


En massa firanden

Den här tiden är verkligen full av firanden.

I söndags firade vi Jeppe. I morgon firar vi Towe. På lördag har hon fest... Och vad ska vi göra då? Ja, säg det. Ordern var tydlig: "Kom inte hem förrän efter kl 01:00!!!". Nähä... utslängd ur sitt eget hem. Nu hade den där lägenheten i K-d inte varit helt fel.

Snart åker vi ändå till K-d och firar mor som fyller en massa år. Per fyller lite senare med jättefesten ALLAN.

Kanske borde jag fira att elitserien drar igång - även det i september. Sedan har ju Färjestad en annan spännande hemlighet på gång! Finns att läsa i dagens VF.

Färjestad planerar nämligen att starta upp en akademi med fokus på hockeyn i Värmland. Ska bli ett dotterbolag till Färjestad. Helhetssatsning verkar det som. Snacka om att den här klubben vill utveckla hockeyn i Värmland!

Sååå... nu till den stora frågan! Hur ska jag kategorisera detta inlägg? "Hockey" eller "Inte hockey"? Decisions decisions. Borde nog ha gjort två inlägg av det... he he

RSS 2.0