Köksstatus

Dålig uppdatering här på bloggen men den där köksrenoveringen kräver sina tribut. Har inte hänt mycket i själva köket.

Tapeterna är uppe sedan tisdagen, tror jag det var. Skåpsstommarna står i köket nu och väntar på att bli upphängda. Men det är väl allt... Vet inte vad de haft för sig, snickarna, men inte har de varit synliga här inte.

Igår var vi iväg och köpte två element, ett som ska sättas upp där det gamla satt. Sedan köpte vi även ett litet flyttbart element som kan stå vid altandörren när det är så här svinigt kallt som det är nu. Men igår ställde vi det i tv-rummet - där det är mellan 10-15 grader när vi inte eldar med stearinljus! Då kan temperaturen stiga till 17-18 grader om vi eldar på ordentligt.

Nedervåningen är inte kul att vara i nu. Vi har ström i ungefär halva delen där nere och hur mycket än de fungerande elementen jobbar på, så är det ändå svinkallt.

Som tur är kan vi vara på andra våningen där vi har både kök, tv och badrum. Tyvärr har vi bara Viasat-kanalerna här uppe medan där nere har vi Canal+ och HD-kanalerna. Modernare tv också...

Önskar bara att det kunde bli lite varmare men det är jag säkert inte ensam om att önska. Otroligt vackert är det ute iallafall. Borde fotografera mer för framtiden. Men det här arktiska klimatet kanske är här för att stanna... År efter år efter år efter år... Brrrr!

Vilken lirare!

Visst är det märkligt att inte Dick Axelsson fick större förtroende av Detroit. Han är ju en underbar lirare!

Men det är klart, trivs man inte så presterar man inte. Så enkelt är det. Och att Dick trivs i Färjestad går ju bara inte att ta miste.

Nervikta! Eller bekväma...

Diskussionerna pågår för fullt ute på olika hockeysiter om hemvändande hockeyspelare.

Det är främst Dick Axelsson och Mikael Johansson som är föremålen för flera av Sveriges hockeyexperters gnäll.

Jag måste förstås också lägga mig i debatten och hänvisa till en alldeles utmärkt artikel som verkligen får en att tänka till.

Robert Pettersson på Hockeysverige.se skriver följande kortfattat att är man en hockeyspelare som är van att spela i lag som inte har en chans på guld eller kanske inte ens slutspel då är inte övergången till AHL så stor.

Har man däremot spelat i ett klasslag som Färjestad eller HV71 och åker över för att spela i AHL - eller snarare NHL men blir nerskickad till AHL - då kanske övergången är gigantisk.

Man väljer då hellre att bryta kontraktet och åka hem till sin mycket trevligare vardag än att harva runt i kalla ishallar, tråkiga städer och en massa annat tråk.

Mycket bra skrivet av Robert! Och jag håller självfallet med honom. Varför har folk så ont av att dessa spelare har åkt hem? Inte blir väl folk påverkade direkt av det. Jag begriper ingenting!

Tapeter uppe!

Äntligen är tapeterna uppe. Jag är jättenöjd med dem!


Vad hände?

Vad var det som hände egentligen? Slappnade killarna av efter 1-0 och trodde det skulle gå av sig självt?

Jag vet inte men Skellefteå var helt klart värda den här segern. Och att jämföra den här säsongen med förra vid samma tillfälle är inte rättvist mot förra säsongens lag.

Nej, det krävs mer. Nu ligger vi på 5:e plats i tabellen men slutspelsplatsen är förhoppningsvis inte i fara.

Nästa match -> Rögle borta. Vi brukar förlora mot lag som ligger långt ner i tabellen - ja, även högt upp i tabellen också... Blir en tuff match.

En sak till! Dragans passning till Blindenbachers 1-0-mål var helt suverän!

God natt!

Från norr till söder

...på bara några få dagar. Så ser FBK:s schema ut. Ikväll Norrland - Skellefteå - och på torsdag Skåne - Rögle.

Vet inte hur många mil det är mellan dessa orter och jag är inte tillräckligt intresserad för att söka på det heller.

Skellefteå ikväll alltså. Hur går det? De har ju haft problem med Färjestad ett bra tag nu. Med tanke på FBK:s form ser det ju inte direkt lättare ut för dem heller. Men det är samma målskillnad mellan lagen och det är samma antal vinster, så FBK är inte på något sätt bättre utifrån dessa fakta. Sedan tillkommer ju andra parametrar såsom den mentala biten.

Ska bli kul att se Magic Mike igen. Lite lär han nog få spela och självklart är han med i line-up:en på lördag i LLA! Är det kvällsmatchen förresten?

Hur går det i kväll då? Jag tror på vinst. Mitt tips:

Skellefteå - Färjestad 2-4

BTW! En gratulation till Jörgen Jönsson är väl på sin plats. Han kommer nämligen att få en medalj av kungen. Går att läsa i vf.se. Han får den för sina insatser på isen. Han är ju den ende hockeyspelaren i världen som har vunnit nationella mästerskapet, VM och OS samma år! JJ är unik i och med detta.

Har inte hört att någon annan hockeyspelare har fått någon medalj tidigare men jag har ju verkligen inte koll på allt som händer i hockeySverige. Jo, Towe! Det är sant!

Brilliant hockey!

Oj, vad kul det är att se Färjestad när de spelar som de gjorde i eftermiddag! När det dessutom är Linköping som står för motståndet är det ännu roligare! När de dessutom blir nollade - då är kvällen fulländad. (3-0 Info för framtiden.)

Färjestad spelade brilliant! Allt stämde! Ja, det känns att det närmar sig slutspel.

Emil Kåberg var tillbaka på rinken och det med besked. Det är så härligt att se honom in action. Han ger verkligen energi.

En spelare som har lyft sig rejält är Per Åslund! Han var bra i slutspelet i fjol men den här säsongen tycker jag att han har tagit ytterligare ett kliv. Han ser ut som en RIKTIG FBK-center nu. Jätteroligt att skåda sådan utveckling.

Även Dragan, Kenta, Mattsson ja, jösses, jag skulle kunna räkna upp hela laget. Alla har lyft sig. Ja, det ser ut att bli en riktigt rolig vår även i år.

Spännande eftermiddag

Dags att ta första poängen mot Linköping den här säsongen? Ja, det hoppas man ju förstås. Men det ser väääldigt svårt ut.

Henke måste storspela i målet (det gör han ju som oftast ändå!). Inget strul i egen zon. Vara agressiva framför Norrena o s v.

Men vem är jag som sitter här och talar om för spelarna hur de ska spela. Det här är deras spel och deras profession. Klart de kan det här bättre än jag. Men när man sitter där framför tv:n och blir frustrerad över misstagen är det lätt att vara supercoach.

Någon tråkhockey som mot Södertälje blir det knappast. Här kommer det antagligen att bli högsta fart från början. Hoppas det blir mycket folk i LLA!

Dags för tips:

Färjestad - Linköping 3-3
Hoppas på åtminstone 1 poäng. Första målet blir förmodligen väldigt viktigt!

Brynäs - Djurgården 3-4 Egentligen vill jag inte att DIF ska plocka poäng eftersom det finns risk att de drar ifrån FBK i tabellen. Men jag får väl tippa DIF-seger, så det blir lugn och ro här hemma...

"Färjestad skänker matchtröjor till Haiti"

Hmmm... blev en aning förundrad över den här rubriken som går att finna på fbk:s hemsida.

"Färjestad skänker matchtröjor till Haiti"! Hmmm... fryser de på Haiti eller vad är det frågan om? Varför skulle haitianerna vilja ha FBK-tröjorna?? De har väl inte en aning om vad "Färjestad" är för något.

Måste erkänna att jag skrattade rätt gott åt rubriken. Men det handlade förstås om att spelarna skulle "köpa" sina egna tröjor från Rekordmatchen och skänka slanten till Haiti.

Men visst är det en ganska lustig rubrik!

Micke tillbaka!

Ytterligare en återvändare till FBK denna säsong! En värmlänning som längtar hem - Micke Johansson. Detta enligt NWT.

Tycker det är jättekul att Montreal låter honom återvända. Det blev ju ingen lyckad sejour på andra sidan pölen.

Vems plats ska han ta? Han är väl center. Vad har vi för centrar egentligen?

Marcus Johansson, Per Åslund, Anders Bastiansen, Jesper Mattsson. Vem av dessa ska han peta? Misstänker att det blir Per Åslund som får flytta ut till en ytterposition - lite synd isåfall.

Ja, det ger sig hur som helst.

Välkommen hem, Micke!!

Tråkhockey!

I Södertälje spelades det riktig tråkhockey, så vi tittade mest på Djurgårdsmatchen. Men när det stod 4-1 och 3:e perioden skulle starta nere i Jönköping bytte vi till HD-sändningen där istället.

Spelet som utfördes i Kinnarps Arena kan inte med vildaste fantasi kallas för tråkhockey iallafall! Hur ska Färjestad ha en chans mot Linköping på lördag om båda lagen spelar på samma sätt som de gjorde ikväll?

Nej, nu går jag och lägger mig! Jag är skitsur.

SSK-FBK

Ett snabbtips innan middagen ska fixas!

SSK - FBK 1-4

Djurgårdsmatchen?

DIF - FHC 4-2

Får återkomma med kommentarer sedan.

Förändringar i köket

Nytt tak och nytt golv är lagd. Går inte att ta bild på golvet eftersom de har lagt över det igen...

Elen är nästan färdigdragen men det som syns mest är att det nu finns en altandörr uppsatt! Yippiee!



Sonja måste ju få vara med också...


Förändring till nästa säsong?

Hockeyligan har haft möte kring en del förändringar till nästa säsong. Så här har det gått enligt Aftonbladet.se.

* Liten rink - Nej!

Min synpunkt: Tack och lov för det! Vi ska värna om det svenska spelsättet och inte försöka härma NHL och bli en dålig kopia. Nej, varför ändra på ett vinnande koncept? Är vi inte OS-mästare? Har vi inte vunnit en hel del VM-guld? Nej, ge dig nu, Wikegård! Det går säkert att få till en rolig offensiv hockey med lite innovativa ledare.

* Touch-icing - Fortsatta diskussioner

En omdiskuterad regel som funnits i Sverige, men togs bort på grund av att skaderisken var för stor. I dag blir det icing så fort pucken passerar den förlängda mållinjen. Med touch-icing upphävs icingen om anfallande lag nuddar pucken först.

 

Min synpunkt: Fortsatta diskussioner! Har de inte lärt sig något?! Klart vi inte ska ha touch-icing förrän man har utrett skaderiskerna. Sedan spelar det ingen roll vad Wikegård säger!!

 

* Slutspelsformen - Fortsatta diskussioner

Det förslag som Hockeyligan ska jobba vidare på är att det bäst placerade laget inleder slutspelsserien med en match på hemmaplan. Sedan blir det en match borta, en hemma och så vidare till max sju matcher.

Det finns också ett förslag där lag 1–6 i grundserien går vidare direkt till kvartsfinalen. Och lag 7–10 spelar åttondelsfinaler om två platser i kvartsfinalerna.

 

Min synpunkt: Låter vettigt. Varför inte prova en säsong och sedan utvärdera.

 

* Straffavgörande - Fortsatta diskussioner

Den regelförändring som är lättast att genomföra. Om en match slutar oavgjort även efter förlängningen ska straffar avgöra vilket lag som ska få bonuspoängen. Straffavgörande har funnits tidigare i elitserien, och många vill ha det tillbaka som en extra krydda för publiken.


Min synpunkt: Klart vi ska ha straffar! Det är ju jättekul! Synd bara om den spelare som missar men sådant är spelet.

 

Domarfrågan - Fortsatta diskussioner

Handlar om att få fler, men framför allt bättre domare. Det ska finnas en bättre utbildningsplan där domarna ska få bättre utbildning vid tidig ålder. Punkten innefattar även frågan om fyrdomarssystem och om antalet proffsdomare ska utökas.


Min synpunkt: Den här frågan är ju klockren. Självklart ska man satsa på en bättre utbildningsplan och även ha 4-domarsystem. En utbildningsstrategi måste tas fram.

 

Målvaktsområden - Fortsatta diskussioner

Hockeyligan vill ta efter NHL och införa zoner där målvakterna får ta pucken. Det har gett bättre spel i NHL och funkar bra ihop med touch icing.


Min synpunkt: Förstår inte riktigt den här frågan. Vad händer om målvakterna tar pucken utanför en zon? Varför ger det här bättre spel? Återigen KOPIA! Avskyr det. Vi är tillräckligt duktiga ändå.


Abstinens!

Vem f....n har satt ihop det här spelschemat??!

I höstas var det match var och varannan dag. Jag jublade! Nu efter nyår är det match 2 gånger i veckan. Och jag får abstinens!

Hur tänkte Hockeyligan här? Det är snart OS-uppehåll. Kunde inte HL sprida matcherna lite bättre över säsongen?

Nåja, imorgon är det iallafall dags. Bortamatch mot Södertälje och gratis inträde t o m. Det är väl kanske en 30 minuters bilfärd härifrån. Men jag har ärligt talat inte någon större lust att ge mig ut på vägarna i det här vädret.

Vi har ju ändå Säsongskortet som ger oss matchen i varma mjuka soffan!

Söndagsmys!

Söndag = det är samma sak som vila. Eller? Inte här, inte!

Vi har varit ute på isen och sågat ner en hel del av trädet som skymmer solen efter 14-tiden vid vår härliga uteplats.

Skönt att vara ute utan att nästan frysa ihjäl. Lite kyligt var det ändå och som belöning och värmande dryck bjöd vi varandra på en sådan här efter lunchen:
(Irish Coffe med chokladbit i)

Nu sitter vi vid våra datorer(?!) och jobbar/pluggar. Sixten vill vara med förstås!


Sixten gillar annars att ligga i min säng. Han behöver kanske ut och röra på sig istället...


Ett par bilder från köket kommer här nedan. Lite charmigt allt det gamla som man kan se nu i dagsljus. Huset byggdes 1912 och när snickarna rev väggar i veckan hittade de ett tidningsklipp från 1912. Helt otroligt egentligen! Det har vi förstås sparat men jag har inte tagit någon bild på det. Borde kanske göra det...

Nåväl, här kan man se ett av hörnen i köket. Det är troligen en bänk som suttit här.


Undrar hur den här snickaren tänkte...?

Mumsisch!

Både middagen och matchen var riktigt "mumsisch"!

Middagen bestod av min favvo, d v s tigerräkor stekta i olivolja med vitlök och chili. Till det ska man servera kokt färsk pasta och limeaioli. Ja, självfallet vitt vin också. Det är så himla gott, så jag skulle äta det varje dag!

Matchen var också en höjdare! Att trenden har vänt för FBK är väl rätt uppenbart. Att det dessutom finns likheter med förra säsongen vågar man väl knappast nämna. Men trevligt är det!

Det bästa med det är att motståndarna börjar tänka i samma bana och därmed ge Färjestad ett mentalt försprång redan innan matchen börjat. Det är i allafall vad jag hoppas.

Hela laget ser väldigt inspirerat ut. Dragan är en fröjd att se! Likaså kedjan med Åsa, Dick och Paulsson.

Henke Karlsson känns lite stabilare än tidigare. Han är kanske inte i Gurras klass än. Men det är väl inte så konstigt. Jonas Gustavsson var ju helt outstanding!

Sanny Lindströms inställning är fantastisk. Han har verkligen växt in i lagkaptenskostymen och det är härligt att se!

Glömde nämna Per Åslund! Han imponerar verkligen och sköter centerarbetet riktigt snyggt mellan Dick och Paulsson.

Publikrekord i Elitseriesammanhang i Löfbergs Lila Arena: 8583 åskådare!

Rekordpublik i LLA!

Vilken härlig match vi bjuds på i LLA i eftermiddag!

Bra fart, många mål, härlig inställning, mycket folk! Enda nackdelen är att vi inte är på plats och ser matchen live...

Fler kommentarer efter matchen!

Renovering dag 3 o 4

Händer inte så mycket synliga saker nu. Men nytt tak är uppe. Elen är dragen. De nya öppningarna är "finslipade".

Nästa vecka ska golvet läggas. Fönstren ska sättas in och altandörren ska upp. Än är ingen öppning gjord utan det sker väl samtidigt som dörr och fönster ska dit.

Kakel har vi varit och beställt idag. Tapeter ska beställas. Tyvärr har jag lagt en länk i ett excelark till en tapet vi vill ha och excelarket ligger i den dator Towe fick ta från mig när hennes inte funkade...

Bilder:



Rekordmatch igen!

Ja, inte på samma sätt som i Göteborg på Ullevi men väl ett välfyllt Löfbergs Lila Arena kan man läsa på FBK:s hemsida.

Redan i eftermiddags var 8 416 biljetter sålda till morgondagens match. När vi var i arenan när Detroit var där var det strax under 8 400 besökare. Nu lär det bli runt 8 500 besökare i LLA!

Vad är det de vill se? Inte tusan är det Frölunda som drar. Snarare är det LAGET som fått till det riktigt bra med alla nyförvärv! Helt plötsligt vill ALLA värmlänningar se Värmlands Stolthet!

Det närmar sig slutspel och Färjestad har spelat riktigt bra de tre senaste matcherna. Det är givet att publiken kommer tillbaka. Notera dock att om FBK hade spelat lika illa som mot Luleå hemma senast hade det inte varit många som hade kommit imorgon.

Gissa om vi har diskussioner här hemma! Är DIF på väg ner? Är det verkligen läge att ha en nedåtgående kurva nu? Är DIF bättre än FBK (NEJ!)? Per är lite filosofisk och ganska deppad efter förlusten på Hovet senast.

Jag kan ju säga att det INTE är läge att ha en nedåtgående trend så här dags på året om man vill vinna SM-guld i ishockey - såpass mycket erfarenhet har jag ändå av detta spel.

Hur som helst, så kommer vi att se matcherna på tv. Towe och Linda kanske hittar biljetter till LLA - vem vet?

Hur går det då? Tips kommer imorrn och då även lite bilder på de två senaste dagarnas resultat från KÖKSRENOVERINGEN!

Succé direkt!

När matchen började sa jag till Per att det vore ju smutt om Dick Axelsson fick sätta en puck. Och det gjorde han!

Att vi har pratat om Pihlström och hans otroliga skridskoåkning är vi säkert inte ensamma om. Att vi har "klagat" på att han inte gör mål är vi heller säkert inte ensamma om. Så när han gjorde mål blev vi väldigt glada!

Jag sa då till Per att det fattas väl bara att Bartecko gör mål också, så är kvällen gjord. Och det gjorde han!

Även Marcus Paulsson och Dragan Umicevic gjorde mål. Och vilket straffmål sedan! Urtjusigt! Men nu kanske målgörarna börjar utkristallisera sig inför slutspelet. Det är bra! Det fattades egentligen bara att Åsa skulle gjort mål också.

Men vi är nöjda så här ändå. Kul med lite slagsmål (får inte vara för mycket!), straffslag och mycket kamp. Såg bra ut, tyckte jag.

Towe och Linda var på matchen. Första gången för Linda i LLA. Tror hon njöt! Men det får vi läsa om i Towes blogg när hon väl får Internet.

Publikrekord i elitseriesammanhang är väldigt kul! Men nog hade publiken kommit för Foppas skull. Det är ett bra marknadsföringstrick - helt klart!

Per var lite ledsen ikväll. Hade hoppats på DIF:s nionde raka 3-poängare. Men se, det blev det inte.

Både debut och comeback ikväll!

Modo hemma i LLA ikväll! Hur ska det gå? Borde förstås gå riktigt bra. Vi har ju både en debutant och en "comeback" på isen ikväll! Dock inte Foppa som "comebackar".

Towe gråter...

Just nu är jag inte så inspirerad att blogga, så jag skriver inget mer. Jo, ett tips förstås:

Färjestad - Modo 5-1

Dag 2 i köket

Dag 2 i köket!

Så här ser det ut från hallen nu. Golvet till ner till källaren är igenlagd. Värme!!!


Öppningen mot vardagsrummet är fixat:


Dörren mot hallen från andra hållet. Golvet såg inte så fräscht ut under plastmattan...


Så här ser köket ut från vardagsrumshållet:


Nu ska väl själva rivningen vara avklarad.

Bomben är släppt!

Ja, det handlar förstås inte om en riktig bomb! Utan snarare ett gäng snickare som har gått lös på vårt kök.

Här lite bildbevis i form av tumnaglar.

Köksväggen är nästan borta. Intressant liten öppning till höger. Har uppenbarligen varit en dörr där. Spisen som syns är flyttad och ska slängas. Hålet i bakgrunden ska sedan fyllas igen.


Här är öppningen mot "matsalen".


Här har spis, köksbänk och vattenkranarna varit.


"Matsal" uppe i Towes rum. Litet och romantiskt!


Och här är det lilla köket på 2:a våningen som vi nu använder.


Uppdatering följer...

Intressant match på torsdag

Efter en dag på jobbet - har inte varit där på 3 veckor... - får man läsa om Traden med stort T.

Så där ja, då var han väck. Istället får vi en slovak som har suttit på läktaren de senaste matcherna. Är det bättre? Ja, kanske. Det har ju gått bra med andra spelare som inte haft förtroende i sina tidigare klubbar.

Bartecko - vad kan han tillföra Färjestad? Ingen aning. Vet inte mycket om den här spelaren annat än att han var väldigt framgångsrik i Luleå. Gjorde en massa poäng där. Har ett vagt minne av att han var väldigt ojämn. Men när det stämde för honom, så var han lysande. Men vi får väl se!

Towe ska till LLA på torsdag. Blir spännande för henne. Många nya spelare, bl a Dick kommer tillbaka. Han får tillbaka nr 31. Bartecko tror jag skulle spela med nr 28.

Sedan kanske ett magiskt nummer gör comeback igen! NUMMER 21 FÖRSTÅS! Och då pratar vi inte JJ.

Foppa har varit Towes största idol sedan hon var liten liten kicka och började titta på ishockey. Visst inflytande från mamma kanske...

Ja, en intressant match ska det bli på torsdag. Och BTW! Välkomen till Karlstad, Lubos Bartecko!

Vändning på G?

Läser Per Mårtenssons krönika i nwt.se från i torsdags och hoppas att den krönikan blev vändpunkten för FBK.

I den krönikan oroar sig PM för att laget är ett gäng "legoknektar" som bara spelar för pengar och struntar fullständigt i parollen "Stort hjärta, Hårt arbete".

Tittar man på de två senaste matcherna har det sett betydligt bättre ut i FBK-lägret.

Kedjan med Åslund, Mattsson och Dragan har ju varit riktigt vass och Sannys uppoffrande spel i egen zon är en fröjd att se.

Förstärkningar?

När nu Dick Axelsson är klar för spel mot Modo nästa torsdag börjar det helt plötsligt se intressant ut. Om man också börjar ta med Micke Johansson i beräkningen och kanske kanske Rickard Wallin, så ser det med en gång mycket intressant ut!

Här hemma har vi spekulerat i hur det kommer att gå för Mika Hannula. Djurgården eller annan elitserieklubb, t ex Färjestad? Vore märkligt om Djurgården släpper honom iofs. Men Thomas Rundqvist säger nu till NWT att han aldrig varit aktuell för FBK.

Däremot finns det tydligen ett intressant namn i Bofors - Patrik Lund - som har en elitserieklausul i kontraktet. Men han är inte aktuell för FBK den här säsongen, enligt TR.

Sedan finns det ju en annan poängspottare i Bofors som väl borde vara intressant också. Den jag tänker på heter Tobias Thermell. Men han är 32 år gammal och därmed FÖR gammal. Eller?

Christian Berglund verkar vara ett namn för nästa säsong enligt Elite Prospects. Vi får väl se.

Frölunda om Rekordmatchen

Pressmeddelande från Frölunda där de skriver att det fanns brister i upplägget kring Rekordmatchen.

Bland annat fanns det för få "packare", d v s sådana som packar folk på läktarna. Det var även för få insläpp både till själva arenan och till läktarna. Visitationen tog för lång tid, skriver de. Vilken visitation?

Men i övrigt var det ju exakt det här vi kände av.

Dessutom var den läktarsektion som gick sönder byggd över en sandgrop. Det var aldrig något allvarligt och det såg ju även vi som stod på långsidan. Det var ju bara de nedre stegen som verkade ha böjt sig. Men nog svajade ställningen alltid!

Hur som helst är det mycket bra gjort av Frölunda att inte gå ut och försöka mörka.

Även GP.se skriver om detta.

Detroit släpper Dicken!

Skönt att läsa i Expressen att Detroit äntligen släpper Dick Axelsson till FBK.

Undrar varför det inte står något om detta på den officiella FBK-sidan, men de har väl inte hunnit. Tur att det finns Facebook!

Men det vore intressant att veta om han är klar för spel redan imorgon mot Brynäs.

---

Tillägg: det står på nwt.se att Dick kanske kan bli spelklar mot Modo nästa vecka. Nu har det kommit upp på officiella hemsidan också.

Färjestad har tydligen presenterat en plan för Dicks framtid som hockeyspelare. Han tillhör fortfarande Detroit. Kan tänka mig att det, förutom själva hockeybiten, även ingår lite psykologhjälp eller liknande. Just för att smörja amerikanarna. De gillar ju sådant där.

---

Får man ihop det här laget kan det mycket väl bli väldigt svårslaget i slutspelet. Just det här att ha fått kämpa ihop kan vara mer värt än att åka omkring på en räkmacka och allt flyter på. I slutet av februari vet vi om det blev slutspel eller inte.

Oj, hur många år sedan är det inte man hade den farhågan...

Gårdagskväll mot natt...

Skönt med en seger igår! Den satt fint! Bara att fortsätta i samma spår i morgon i Gävle då.

Själv fick jag snabbt som ögat ge bort min dator till Towe som inte haft en fungerande sådan sedan i måndags när vi åkte härifrån.

Hon får besök i helgen och någon ny hanns inte fixas. Men som tur är finns det fler datorer i det här huset...

Hämtade Skystedts på Arlanda mitt i natten också. De tyckte -10 var KALLT! ha ha they haven't seen nothing yet! ha ha

Innan sänggående "lotsade" jag Towe hem från stan till sin lägenhet. Skönt att veta att hon tog sig hem utan problem. Hon är ju fortfarande min lilla stumpa!

Goren betalt i förskott

OK, läser i ab.se att Goren fått betalt för hela säsongen i förskott! Och vilket rabalder har inte det orsakat!

Men tänk efter här nu. Ponera att han inte levererar enligt de mål som säkert är uppställda. Inget kommer att hända förstås. Men vad skulle hända om han fick månadslön och inte levererade. Ingenting!

Nog är han väl en så pass professionell yrkesman att inte det ska spela någon roll.

Man kan förstås snudda vid tanken att det skulle kunna vara den bidragande orsaken till att han inte levererat som förväntat. Om så är fallet, så ska han förstås VÄCK!

Den ende som kan avgöra det är Thomas Rundqvist.

Bortamatch

I kväll är det bortamatch mot Timrå. Undrar om det är ett lättare läge för killarna än att spela hemma med den pressen de har på sig i LLA.

Normalt sett ska det väl inte vara så men med tanke på hur det sett ut de senaste omgångarna är det kanske inte så konstigt om borta blir lättare.

Laget verkar behöva en ny injektion av något slag. Men det är förstås givet att Perra och Sammen funderar - säkerligen tillsammans med både Rundqvist och Loob.

Visst har man Dick Axelsson som går och skrotar i korridorerna men är verkligen Dick den injektion som behövs? Ja, kanske. Någon ledarfigur verkar han dock inte vara från utifrån-perspektivet.

I fjol när det inte gick bra fick laget operera i tysthet eftersom det var lag som gick sämre, t ex Frölunda. I år lägger media väldigt mycket krut på Färjestad, vilket också verkar ha påverkat killarna.

Nej, vi får hoppas på vinst eller åtminstone ett oavgjort resultat där FBK tar extrapoängen åtminstone!

Nu ska jag fortsätta flytta upp köket till andra våningen innan snickaren kommer på måndag och släpper en bomb i köket på första våningen...

Var svinet en anka?

Ja, den frågan ställde DN igår dagens upplaga.

Vad det handlar om är förstås svininfluensan och all vaccinering som följde i dess spår. DN skriver följande:

"Världshälsoorganisationen WHO, som pandemiklassade den mexikanska snuvan i juni och därmed utlöste kontrakt värda miljarder för läkemedelsindustrin, ska nu granskas för att som det heter säkra en oberoende pandemiberedskap."

Det är nämligen så att det har sipprat fram en del fakta de senaste månaderna om hur WHO jobbar - och det är inte precis förtroendeingivande...

Följande går att läsa:
"FN:s världshälsoorgan tycks inte bara ha fattat sitt beslut på inrådan av experter knutna till den multinationella vaccin-industrin, utan lät det också föregås av en påpasslig urvattning av själva pandemibegreppet. Att vaccinkontrakten dessutom visade sig ha klausuler som friskrev industrin från alla tänkbara risker – risker som då fortfarande återstod att pröva – är direkt skrämmande."

Det är lätt att bli förbannad! Framför allt när man har använt vaccin som inte har varit fullt ut testat!

Händer saker!

Här händer det minsann saker när man är i Värmland och installera sin dotter i egen lägenhet!

Först det där med FBK:s förlusttrend som jag varit inne på tidigare. Det lär vända! Förr eller senare. Kan aldrig föreställa mig att en förlusttrend pågår i 25 omgångar på raken utan att någon agerar! Och om så skulle vara fallet, så får vi helt enkelt acceptera faktum och hoppas att lagledningen agerar inför nästa säsong istället.

Sedan det där med JVM. Att småkronorna förlorade mot USA tror jag helt och hållet handlar om attityd och inställning. Småkillarna hade troligen redan bestämt sig från början att vika ner sig. Eller snarare att amerikanarna skulle vinna. Det är iallafall min uppfattning.

Ytterligare en sak. Lee Goren! Hur kan man vara så korkad att man svarar en supporter på detta vis?! OK att han är frustrerad för att det inte fungerar på "jobbet" som han är van vid.

Men herregud! Alla har väl dagar man frustreras över på jobbet! Inte tusan använder man ord som "fuck", "skithög" och "bög" (hur nu det kan bli ett skällsord!). Man lär sig och sedan går man vidare.

Nej, Lee Goren tror jag har gjort sitt i FBK. Eller snarare, jag hoppas han har gjort det! Redan förra säsongen deklamerade han att familjen inte trivdes. Varför stannade han? Nej, bort med Goren!

Måste också tillägga att jag har väl inte det absolut bästa förtroendet för Carlstads Finest Crew. Ärligt talat, hur kan skapa en "supportergrupp för FBK" för att sedan säga att "man bryter allt samarbete med Färjestad"?! Vad är då syftet med supportergruppen?! OK att man inte behöver samarbeta men verkar inte det lite konstigt ändå.

Nej, jag har svårt att ta CFC på allvar. Framför allt sedan man sett deras symbol med hand-upp-hälsning och halsduk som döljer ansiktet.

Järnkaminernas kväll!

Stämningen på Hovet gick verkligen inte att klaga på i kväll! Helt makalöst!

Bra match också - från båda lagen. 2-2 efter full tid men DIF lyckades sno åt sig extrapoängen. Lite trist förstås.

Efter matchen intervjuades Jimmie Ölvestad som tyckte att FBK vann på poäng men sådant räknas ju inte...

Nästa match är 3 poäng ett måste om inte det stora raset i tabellen ska börja. Eller också får man låta det hända och se vad som i sin tur händer, d v s kommer man att göra något i lagledningen om raset kvarstår?

Nåja, vi tar inte ut något i förskott utan avvaktar nästa match. Spelet finns ju där! Men vi har ingen Gurra i mål längre. Vi har inga backar som plockar de returer som våra målvakter släpper och vi har lite svårt att göra mål.

"Vi"?! Självklart är jag med grabbarna på isen! Åtminstone mentalt...

2010 börjar med en ödesomgång?

Usch, det lät illa - rubriken alltså.

Är det en ödesomgång för Färjestad? Djurgården på Hovet. Jag och Per åker inte dit. Däremot representerar Towe familjens färger - åtminstone FBK:s.

Blir det förlust och Skellefteå vinner borta mot Luleå kommer Färjestad att sjunka ännu längre ner i tabellen. Vinner laget går de om DIF.

Men det handlar inte bara om tabellplaceringarna. Det handlar framför allt om att bryta en förlusttrend! Det är betydligt viktigare än tabellen just nu. Skulle tro att det räcker att bara få en poäng med sig för att det ska börja spridas positiva vibbar.

Vi får alltså börja med att hoppas på en oavgjord match! Men skulle det bli 3 poäng är inte jag den som gråter...

RSS 2.0