Förändring till nästa säsong?

Hockeyligan har haft möte kring en del förändringar till nästa säsong. Så här har det gått enligt Aftonbladet.se.

* Liten rink - Nej!

Min synpunkt: Tack och lov för det! Vi ska värna om det svenska spelsättet och inte försöka härma NHL och bli en dålig kopia. Nej, varför ändra på ett vinnande koncept? Är vi inte OS-mästare? Har vi inte vunnit en hel del VM-guld? Nej, ge dig nu, Wikegård! Det går säkert att få till en rolig offensiv hockey med lite innovativa ledare.

* Touch-icing - Fortsatta diskussioner

En omdiskuterad regel som funnits i Sverige, men togs bort på grund av att skaderisken var för stor. I dag blir det icing så fort pucken passerar den förlängda mållinjen. Med touch-icing upphävs icingen om anfallande lag nuddar pucken först.

 

Min synpunkt: Fortsatta diskussioner! Har de inte lärt sig något?! Klart vi inte ska ha touch-icing förrän man har utrett skaderiskerna. Sedan spelar det ingen roll vad Wikegård säger!!

 

* Slutspelsformen - Fortsatta diskussioner

Det förslag som Hockeyligan ska jobba vidare på är att det bäst placerade laget inleder slutspelsserien med en match på hemmaplan. Sedan blir det en match borta, en hemma och så vidare till max sju matcher.

Det finns också ett förslag där lag 1–6 i grundserien går vidare direkt till kvartsfinalen. Och lag 7–10 spelar åttondelsfinaler om två platser i kvartsfinalerna.

 

Min synpunkt: Låter vettigt. Varför inte prova en säsong och sedan utvärdera.

 

* Straffavgörande - Fortsatta diskussioner

Den regelförändring som är lättast att genomföra. Om en match slutar oavgjort även efter förlängningen ska straffar avgöra vilket lag som ska få bonuspoängen. Straffavgörande har funnits tidigare i elitserien, och många vill ha det tillbaka som en extra krydda för publiken.


Min synpunkt: Klart vi ska ha straffar! Det är ju jättekul! Synd bara om den spelare som missar men sådant är spelet.

 

Domarfrågan - Fortsatta diskussioner

Handlar om att få fler, men framför allt bättre domare. Det ska finnas en bättre utbildningsplan där domarna ska få bättre utbildning vid tidig ålder. Punkten innefattar även frågan om fyrdomarssystem och om antalet proffsdomare ska utökas.


Min synpunkt: Den här frågan är ju klockren. Självklart ska man satsa på en bättre utbildningsplan och även ha 4-domarsystem. En utbildningsstrategi måste tas fram.

 

Målvaktsområden - Fortsatta diskussioner

Hockeyligan vill ta efter NHL och införa zoner där målvakterna får ta pucken. Det har gett bättre spel i NHL och funkar bra ihop med touch icing.


Min synpunkt: Förstår inte riktigt den här frågan. Vad händer om målvakterna tar pucken utanför en zon? Varför ger det här bättre spel? Återigen KOPIA! Avskyr det. Vi är tillräckligt duktiga ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0