Snacka om kross!

Oj, DIF vann visserligen tifo-tävlingen men det var AIK som spelade den bästa hockeyn igår. Kul att se hur taggade de var!

På torsdag = Färjestad - Linköping! Vi laddar!

Stockholm kokar!

Eller åtminstone arenaområdet runt Globen...

Ska verkligen bli kul att se derbyt ikväll. Vilka vinner tifo-tävlingen? Vilka vinner matchen? Ja, för mig spelar det faktiskt ingen roll. Jag ska bara sitta och titta på - förhoppningsvis - kul hockey. Har tippat oavgjort, så då får det bli så.

Hockey- och födelsedagshelg

Om ett par timmar drar Towe och jag iväg till Karlstad.

Ikväll firar vi min mor på hennes födelsedag genom att gå ut och käka på ett - förhoppningsvis! - bra ställe. Imorgon blir det lite av varje på dagen och sedan - THE BIG HAPPENING! - blir det säsongspremiär i LLA för vår del.

AIK står för motståndet och det borde bli seger för gröna gänget. Men spelar man med dålig inställning lär det knappast bli seger.

På söndag fyller gubben min en maaaaassa år. Då blir det firande igen. Den här gången drar vi iväg till BAR på Blasieholmsgatan. Ska bli en spännande erfarenhet. De fokuserar på fisk.

Ja, det blir den här helgen det.

Amatörer!

Lyssnar på nyheterna om de olika vallokalernas slarv. Man förundras över vilka amatörer det sitter på sådana viktiga ställen. Det kan ju faktiskt ha påverkat valutgången med tanke på hur lite det fattades för alliansen att få majoritet i riksdagen.

Nej, skärpning, Valmyndigheten!!

Reflektioner premiärmatchen hemma

- Äntligen spelar man i de snygga gröna tröjorna utan de vita revärerna. Snyggt!
- Dicken står verkligen upp för laget. Rock it!
- Fullt med folk på läktaren. Härligt!
- För j....a synd bara att man inte får höra dem... Dåligt!
- Christian Berglund är het. Bra!

Återkommer...

- Christopher Nihlstorp ser lite skakig ut. Hemmapremiärnerver?
- MYCKET bättre spel från Färjestad så här långt i andra perioden.
- Dragkedjan snurrar runt med motståndarna. Trevligt!
- Varför spelar speakerbåset gamla tråkiga rocklåtar vid avblåsningar ISTÄLLET för att spela Färjestadslåtar. Boooring!

Återkommer...

- Tredje perioden = Sömnpiller!
- Saknas en ledargestalt på isen. Walle! Var är du??
- Powerplay var inte mycket att hänga i granen. Långsamt!
- Pelle scooring. Bra!
- Usel inställning. Kasst!
- Första förlusten för säsongen. Godnatt!!

Nu vill jag ta mig tusan se bättre inställning och mer fart under skridskorna på lördag! Skärpning!!

Usel Canal+-sändning!

Helt obegripligt att inte tv-bolagen kan få till hockeysändningar! Förstår bara inte!

Antingen ska vi se tråkiga kommentatorer istället för det som händer på isen - oftast när spelarna åker in på isen. Eller så ska vi se tabellen och laguppställningarna när spelarna åker in på isen. Eller som ikväll - knappt höra publiken. Båda dessa händelser bidrar ju stort till stämningen i soffan.

Nej, skärpning, Canal+!!

Knasigt schema!

Förstår inte riktigt hur man tänkt när man lagt upp det här spelschemat! När säsongen äntligen drar igång ska man behöva vänta 4-5 dagar mellan matcherna. Nej, det gillar jag inte!

Men imorgon är det äntligen dags igen! Färjestad tar emot Frölunda i LLA. Med tanke på hur matcherna för Frölunda sett ut borde Färjestad få en lätt holmgång. Men man vet aldrig med göteborgarna - som för övrigt är det lag jag gillar minst i elitserien... Har förstås med förlusterna 2003 och 2005 att göra... Minst!

Vann en liten slant på oavgjort igår mellan Frölunda och AIK. Tack, AIK! Bra jobbat!

Oj, vad hände?!

Såg SAIK-FBK-matchen och spelade in DIF-HV71-matchen. Alla familjemedlemmar måste ju få sitt...

Första perioden var verkligen inte mycket att hänga i granen. Såg dock att Nihlstorp såg ut att vara på hugget. Andra perioden var betydligt bättre! Kåberg gör mål och Torpet växer ut till en gigant. Tredje perioden var lite ställningskrig med FBK som vinnare.

Blev imponerad av Nihlstorp i målet! Satt gång på gång med tappad haka över de räddningar han gjorde. Vet inte hur många gånger vi pratade om att han såg så otroligt stabil ut. Ja, den här målvakten kommer Färjestad att ha stor nytta av framöver.

Men inte bara CN var bra! Hela försvarsspelet såg fantastiskt bra ut. Betydligt stabilare än förra säsongen då vi satt och svor över vimsigheten i egen zon. Kåberg var ju riktigt vass men var var C Berglund??

Ja, det här såg riktigt riktigt bra ut! Och 3 poäng i första matchen är ju inte helt fel. Att dessutom HV fick däng gör ju inte saken sämre. Den matchen är inspelad, så vi får se den senare. Eller senare... Per sitter och tittar på den nu.

Härligt att säsongen är igång igen!

Fler som måste bli sugna...

Var SM-guldet för 1,5 år sedan för knepigt att smälta för några av spelarna? Förutom Dicken är det ju faktiskt så att flera av spelarna inte riktigt kommit upp i den standard vi vet att de har.

Det anser uppenbarligen fler med mig. Läs vad Magnus Nyström skriver efter intervju med Sammen:

"Du måste få fart på några av dina spelare som tidigare vikt ner sig i skarpa lägen - Per Åslund gjorde inte ett mål på sju matcher i slutspelet i fjol, Axelsson bara ett enda och Mikael Johansson bara två poäng. Dessa måste skärpa sig när det gäller som mest?
- De här spelarna måste ta ett större ansvar. De är jättebra hockeyspelare, men de har inte tagit sista steget i sin utveckling. De skulle leda oss i fjol, men gjorde inte det. Man vinner och förlorar med sina bästa spelare. Nu får de en lugnare miljö bakom Wallin, Berglund och Prestberg. Men de spelarna du nämner måste bli mer intensiva i sitt spel. De måste in framför mål, vara bättre i avgörande lägen och ta mer avslut. Vara mer aggressiva och intensiva i sitt spel.
Nu var Dragan Umicevic poängbäst i slutspelet i fjol - men även Dragan måste du väl vilja se mer av när de tuffaste matcherna ska avgöras?
- Det är samma sak med honom. Och han skulle kunna göra 50 procent mer poäng. Även Dragan måste ta nästa steg i sin utveckling."

Notera dock att Dragan inte vunnit något SM-guld med Färjestad. Ännu!

Bli sugen igen, Dick!

Idag startar elitserien upp med AIK-Linköping. Klart jag sitter bänkad och tittar. Men det är imorgon det verkligen intressanta utspelar sig.

Färjestad bänkar Dick Axelsson läser jag i dagens expressen.se. Ja, egentligen blir jag inte förvånad. Han har sett loj ut i många av de matcher jag sett honom i. Om jag ska vara riktigt kritisk så har han varit det ända sedan guldet togs våren 2009.

Han har förstås glimtat till emellanåt men det verkar sitta mycket i skallen på den grabben. Talang har han ju så det räcker till men har man inte rätta glöden spelar det ingen roll hur mycket talang man har. Bara att hoppas och önska att han hittar suget igen.

En liten försmak...

Hemma- eller bortavinst? Eller kanske oavgjort? Första omgången är svår att tippa. Hur står sig lagen jämfört med varandra? En liten försmak på vilka som vinner och vilka som förlorar serverar jag nu här:

Onsdagsmatch:

AIK - Linköping 1

Torsdagsmatcher:
Skellefteå - Färjestad 2
Brynäs - Modo 1
Södertälje - Luleå 1
Djurgården - HV71 1

Fredagsmatch:
Timrå - Frölunda 1

Mycket hockey lär det bli framöver...!

Tack och lov!

Inte blir det mycket tv-tittande nu för tiden inte. Vad ska man se isåfall? Finns absolut ingenting! Jo, Mördare okänd på lördagskvällarna men eftersom det har varit en massa fester och andra roligheter ett tag nu har vi fått titta på SVT Play på söndagar. Men det är helt OK!

Men på onsdag sätter det igång! TV-tittandet alltså. Då startar elitserien upp med AIK-LHC. Ska bli kul att se vad AIK kan åstadkomma.

Så tack och lov! Snart får man slå sig ner i soffan och börja titta på tv igen. Det var ett tag sedan...

Oj, vad har hänt?!

När jag gick in på DN.se-sporten imorse upptäckte jag en kul artikel om Färjestad som Malin Fransson har skrivit.

Malin har inte direkt varit FBK-vänlig genom åren men här skriver hon "hjärtat bankar för Färjestad". Ja, nu är det förstås inte den stora kärleken hon drabbats av utan det är förstås Rickard Wallins känslor och betydelse för klubben.

Jag skrattade högt iallafall när jag läste rubriken för den var så oväntad.

Gillar fram för allt det här avsnittet i artikeln:

"Om du ska beskriva för någon vilken typ av klubb Färjestad är, hur skulle du göra det?

 

– Jag skulle börja med att säga ordet speciell, säger Rickard.

 

Han är tyst en stund innan han fortsätter:

 

– Färjestad är en blandning av höga krav och trivsel. Här tillåts ingen sväva i väg. Det är något som tilltalar mig. De killarna som har haft sådana tendenser har inte blivit långvariga i klubben. Ända sedan Tommy (Samuelsson) och Håkans (Loob) tid har spelarna i Färjestad varit människor som också vanligt folk kan relatera till. Det är ingen som glidit omkring i vräkiga bilar, eller på annat sett tagit plats, utan hårt arbetande killar. När jag kom hit som junior tyckte jag att det var fantastiskt att killarna i A-laget som jag såg upp till hälsade och snackade med mig. Det kändes som om alla ville att man skulle trivas och känna sig välkommen.

 

– Men Färjestad är också en klubb med höga ambitioner, vilket gör att kraven är höga. Det är inte något vi hymlar om, utan något som vi är stolta över."


Ytterligare regler i vinter!

• Lagen får ha 16 spelare och åtta ledare i båset – tidigare var det bara sex ledare.

• En spelare som tappar hjälmen måste åka och byta direkt, får inte plocka upp, ta på sig och knäppa hjälmen på isen. Det kan komma att ske en förändring i tolkningen av regeln för att lag i numerärt underläge inte ska drabbas för hårt.

• Gränsen för hur långt en spelare får vara från båset vid byten för att det inte ska bli utvisning (för många spelare på isen) sänks från tre till 1,5 meter. Står man vid båset och träffas oavsiktligt ska det inte dömas utvisning, om inte pucken studsar till en medspelare.

• Linjemännen ska få större möjlighet att slå av en icing. Till exempel om försvarande spelare rör sig medvetet från pucken för att den ska ta sig ner över förlängda mållinjen.

• Vid spel med hög klubba ”förlorar man en zon” – alltså tekningen flyttas ut.

• När det är hög klubba vid målsituationer ska det räknas från den delen av klubban som vidrör pucken, om den är över ribban eller inte. Detta får kontrolleras med hjälp av video.

• Vid ett lagstraff ska en spelare på isen avtjäna straffet.

• Blir det ett mål i power play samtidigt som ytterligare en avvaktande utvisning på gång, kommer spelaren som redan sitter utvisad in på isen. Ett nytt power play i två minuter inleds således.

• Spelaren som fälls när det utdöms straff ska slå straffen, om han inte blir skadad. Detta är också en regel som kan komma att göras om så att lagen får använda sin bästa straffskytt.


Lagkaptensreflektion...

I fjol var det Sanny Lindström som var lagkapten för Färjestad. I år är det Rickard Wallin. Ett helt logiskt byte kan man tycka.

Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över varför det är Sanny som match efter match kommenterar resultat och prestation i media.

Varför är det så? Jo, jag vet att Sanny är assisterande kapten men jag är lite förvånad över att han får ta såpass mycket plats.

Inte för att jag har några problem med det. Det är mer en reflektion över att FBK skickar fram Sanny istället för Rickard.

Kulturellt inlägg!

Tänka sig! Kultur! Jodå, det är också roligt.

Läste ut en bok av Johan Theorin idag, "Blodläge". Tidigare i sommar läste jag "Nattfåk". Båda ganska bra! Men efter all publicitet och alla priser JT har fått är jag ändå lite förvånad över att jag inte tycker att de är bättre än "ganska bra".

Jag kanske är orättvis. Innan jag läste dessa två böcker läste jag "Paninikontraktet" och "Tre sekunder". Båda helt fantastiska böcker! Tyckte "Paninikontraktet" var bättre än "Hypnotisören" och då tyckte jag ändå den var riktigt riktigt bra.

Roslund & Hellström är nog det författarpar som passar mig i stilen absolut bäst. Tycker om deras stil, deras språk och förmåga att hålla läsaren på halster.

Det gäller även för pseudonymen Lars Keplers böcker.

Men Johan Theorin var faktiskt en liten besvikelse.

Dags att sätta tänderna i nästa bok. Vilken blir det då?

Sista matchen i ET för FBK

Hur gick det då? Jo, en fjärdeplats. Men ändå en bra insats!

När jag satt och tittade på matchen på min bärbara dator gick tankarna till säsongen som snart startar i Sverige. Undrade över hur mycket Färjestad och HV71 kommer att dra nytta av att ha spelat långt i European Trophy.

De har fått en möjlighet att mäta sig med internationellt motstånd och fått spela 3 matcher på 3 dagar. Borde vara riktigt nyttigt för grabbsen. Kanske lite för nyttigt för HV...

Reflektioner:
- Ska bli mycket intressant att följa unge Jonas Brodin, 17 år gammal.
- Emil Kåberg som back såg ju riktigt bra ut.
- Varför blir det så många utvisningar? Det har ju definitivt varit från båda hållen, så det kan ju inte vara för att svenskarna inte är vana vid en internationell nivå.
- Är det bara jag som inbillar mig eller är det så att Salak ser lite osäker ut? Verkligen synd att Nihlstorp fick släppa så många puckar förbi sig igår mot HV. Kanske sätter sig i huvudet framöver. Nu tyckte iofs Leif Strömberg att Salak såg riktigt bra ut, så jag såg väl fel...

Aj aj aj!

Storförlust mot HV i semi ikväll - 6-2!

Svider! *ouch*

Var ju på Towes 20-årsfest men vi riktigt vuxna åkte hem redan vid 23-tiden och kunde då läsa resultatet i Expressen.se.

Det är ju visserligen inte här man vinner ett SM-guld men nog hade det suttit fint med en vinst över HV redan innan säsongsstart. Nu kan det ju sätta sig i huvudet på spelarna på precis samma sätt som ifjol.

Det som är mest oroande är att HV inte hade ordinarie lag och att FBK-spelarna tydligen vek ner sig rejält enligt Thomas Rundkvist i ab.se.

Nej, jag vill INTE ha en till säsong där spelarna viker ner sig mot bl a HV. STORT HJÄRTA, HÅRT ARBETE! Det är väl det som är parollen. Kom igen!

Off hockey!

Måste bara skriva ett inlägg om fotboll.

Såg nämligen Sverige-Ungern på Råsunda ikväll. Ja, d v s jag såg inte matchen på Råsunda. Den såg jag på tv. Men den spelades på Råsunda. Oj, ha ha!

Hur som helst! Zlatan såg ju riktigt inspirerad ut! Riktigt roligt faktiskt.

Sedan en stilla undran... Undrar om jag någonsin kommer att få se Sverige spela landskamp live. I fotboll alltså. Jag har knappt sett en fotbollsmatch live. Senast var typ -85 eller -86 när IFK Göteborg spelade en UEFA-match eller vad det var mot en skotskt lag på G. Kommer inte ihåg nu.

Men det hade varit kul! Någon gång. Towe är väl den som får ta med mig för det lär knappast bli vare sig Per eller Jeppe. Varför är det tjejerna som är sportintresserade i den här familjen? Killarna bryr sig inte ett smack.

Hockeybibeln?! Vem behöver den?

Den 10 september kommer Aftonbladets Hockeybibel ut. Den gör de förstås mycket reklam för.

Men för vem är det de skriver den för? Ja, inte är det för en hockeynörd som mig. Jag har redan koll på det mesta som står i den där s k Hockeybibeln.

Men är det för sådana som är sådär lagom intresserade? Läser de verkligen en sådan tidning? Nej, knappast. Så vem är den där Hockeybibeln för egentligen? Jo, för Aftonbladet förstås.

Träningsmatch??! Hallå, SVT!

Tittade på text-tv om det hade hänt något intressant i sportens värld - enligt SVT:s text-tv. Jodå, en träningsmatch i ishockey. Men det kan vara kul att läsa om vad det är för match, tänkte jag.

Resultat träningsmatcher ishockey..308

Men... ehhh... träningsmatch Färjestad??!

Så här står det:

"Europacup Salzburg, kvartsfinal
Färjestad-Kärpät 4-1 (1-1,2-0,1-0)"

Ja, men vad kul! Men det här visste jag ju förstås. Men "träningsmatch"???! Det handlar om ett antal hundratusen kronor i prispengar. Ja, t o m miljoner eller kanske bara en. Men hur som helst, SVT. Inte fasiken är det träningsmatcher det här handlar om! SKÄRPNING!!

FBK-OUL

Såg matchen på Internet; Viasat Demand. Vårt abonnemang hade gått ut och det kostar lite för mycket för att ha detta abonnemang som vi ändå inte använder. En och annan match per år...

Nåväl, det gick bra att se matchen på datorn.

Noterat är att jag kanske har tippat fel utgång av den här säsongen. Färjestad ser ju mycket starka ut. Men motståndet kanske inte var så starkt. Ändå kvartsfinal i ET.

Kul att höra Leif Strömberg om Micke Johansson som är "ett hot" för han har "skridskorna mot mål". Verkligen kul att höra för sådant tänker ju inte en annan på!

Noterade dock att FBK behöver träna på powerplay och tekningar. Sedan var det alldeles för många utvisningar!

Ytterligare noterbart: förstakedjan är helt suverän.

En fundering! Är Nihlstorp underskattad? Tycker han påminner lite om Jonas Gustafsson - faktiskt!

Övrigt då? Bra fart! Bra coaching! Skön inställning! Bra fart! Igen... Härliga lirare i form av Dragan och Dicken - de två D:na.

Oj, vad det ska bli kul när säsongen sätter igång! Men först - semifinal i European Trophy redan imorgon!


Mitt tips!

Alla bloggar och andra nätmedier tippar ju hur elitserien slutar, så då måste ju även jag göra det. Fick hyfsat rätt förra säsongen med mitt Djurgårdstips. Inte många som trodde på 08:orna då - men det gjorde jag. Trodde även på FBK men det gick ju mindre bra...

Så hur går det då?

1. HV71
OK OK! Jag fattar! Helt fel lag! Men eftersom de har mycket av stommen kvar, så har de redan från början en fördel. Många andra lag måste bygga från början.

2. Färjestad
Det vore väl katten om inte FBK hamnade på den här platsen. Tror även att de kan slåss mot HV om första platsen men räcker inte ända fram. Hoppas jag får fel!

3. Djurgården
Borde vara med i toppen i år igen. Men det ser tunt ut på målvaktssidan. Osäker här.

4. Frölunda
Eller inte... Får Kenta bara ihop spelarna borde det här laget ligga högt upp i tabellen. Men är de tillräckligt på hugget?

5. Skellefteå
Varför inte? Ny tränare visserligen men var ändå i semi i fjol. Ja, jag tippar dem som 5:a.

6. Linköping
LHC verkar inte få till det. Undrar varför det är så. Jag tror inte de lyckas i år heller, så de hamnar rätt långt ner i tabellen.

7. Timrå
Hoppas verkligen att Perra och Clabbe får ihop det här laget. Vore jättekul! Men räcker spelarmaterialet?

8. MODO
Challe som ny tränare kan vara den rätta ingrediensen. Om spelarna får spela ihop sig utan att ha Foppas namn hängande över sig, så kanske de går till slutspel i år istället.

9. Brynäs
Kan lika gärna hamna högre upp i tabellen. Ingen Markström i målet. Bjurling istället. Kan bli rena väggen han också.

10. Luleå
Det har visst inte gått så bra för detta lag under försäsongen. Behöver inte betyda något när den riktiga säsongen startar upp. Tror ändå att de inte har tillräckligt med material. Men jag har säkert fel!

11. Södertälje
Jaha... varför SSK 11:a? Kanske p g a tidigare placeringar. Kan förhoppningsvis överraska - vore kul! Popovic energi i båset kan räcka långt.

12. AIK
Nykomlingarna sist. Vem har INTE tippat dem sist! Lite orättvist kanske. Vore verkligen kul om de överraskade! Bara hoppas att deras supportrar inte stjälper dem. Inte för att jag vet hur vad gäller tabellplaceringen men man vet aldrig med dessa idioter.

Jaha, det här var mitt tips. Det lär inte bli många rätt men det är rätt kul att tippa.

Just det! Vilka vinner SM-guldet? Jo, det gör nämligen Färjestad! Nähä? Jodå! Finalserien går mot - önskemotståndarna - Djurgården! Kanske inte... HV vill nog ha ett ord med i laget men det vore hemskt kul.

OK, lite nördigt kan tyckas...

Idag, d v s:


är det dags att bänka sig framför tv:n igen...



Har nog inte sett Färjestad en hel match ännu den här säsongen. Men ikväll är det dags!

Sitter hemma och väntar på tvättmaskinsleverantören och måste därför aktivera mig. Kan förstås städa lite... Plocka upp alla sommarskor som står i hallen. Dessa skulle man kunna plocka upp i skohängarna på vinden...

Eller varför inte plocka ur diskmaskinen efter att Towe var hemma igår och fyllde den med glas. Det skulle jag faktiskt kunna göra.

Har varit och handlat 4 tvättkorgar till tvättstugan, så vi slipper ha hela tvätthögen liggandes på golvet. Har ju dessutom sorterat tvätten i dessa korgar... Så lite aktiverad har jag varit.

Men det roligaste har ändå varit att titta på bloggvideorna som Granqvist och Kalitzki lagt upp på YouTube!

Snart dags för nedsläpp! ...eller ja, det är åtminstone 3,5 timme kvar... Jag måste antagligen sätta igång med något nyttigt nu.

Utländska importer

Läser på expressen.se deras sammanställning över elitserielagens utländska importer. Tycker dock att de kunde göra artikeln lite roligare, typ:

AIK: 1 (Kanada)
Brynäs: 3 (Kanada, Norge, Finland)
Djurgården: 1 (Danmark)

Frölunda: 6 (Finland)
Färjestad: 4 (Tjeckien, Norge)
HV71: 8 (Kanada, Finland, Tjeckien)

Linköping: 7 (Norge, Finland, Tjeckien, USA)
Luleå: 7 (Kanada, Norge, Finland, Österrike)
MODO: 11 (Kanada, Norge, Finland, USA/Grekland)

Skellefteå: 5 (Finland, Tjeckien, Slovakien, Frankrike)
Södertälje: 11 (Finland, Tjeckien, Slovenien, USA, Danmark)
Timrå: 8 (Kanada, Finland, Norge) Jo, Värmland också... ha ha

Så, vilka lag har flest importer och vilka har minst antal.
1) Södertälje och MODO (11 importer)
2) HV71 och Timrå (8 importer)
3) Linköping och Luleå (7 importer)
4) Frölunda (6 importer)
5) Skellefteå (5 importer)
6) Färjestad (4 importer)
7) Brynäs (3 importer)
8) AIK och Djurgården (1 import)

Reflektion: gläder mig åt att Färjestad ligger i botten på denna tabell. Något förvånande ligger MODO och HV väldigt högt upp. Förvånar mig därför att det snackas så mycket om att deras juniorverksamhet är så bra och fruktsam. Men behöver man en massa importer om det verkligen stämmer?!

RSS 2.0