Storbråket!!

Oj, nu sätter det minsann fart!

Ett av Håkan Loobs favvo-ämnen, d v s att 4-5 klubbar i Sverige bildar en egen liga tillsammans med några lag från bl a KHL. De svenska lagen är förutom Färjestad även HV, Linköping, Frölunda och - till min glädje även - Djurgården!

Officiellt har de sagt upp aktieägaravtalet i den svenska hockeyligan för att se över tv-avtalet. Men frågan är om det verkligen är den rätta anledningen.

Läs mer här -->>.

Tycker det verkar vara vettigt att lugna sig med att skriva ett 4-årigt avtal. Vem vet vad framtiden har i sitt sköte? Och nog vore det häftigt om vi fick se ryska lag i LLA. Det finns en hel del namnkunniga spelare där borta. Tror också att det skulle kunna utveckla svenska spelare mer om de fick lite bättre motstånd än t ex Brynäs, Luleå, Modo o s v.

Årets prestation

Hockeyligan.se har man haft en tävling under våren där man får välja ut vilket man tycker är det snyggaste målet och vilket man tycker är den snyggaste räddningen.

Nu är man inne i finalen och har plockat ut de 10 bästa inom dessa två kategorier.

Det jag noterar och som är så häftigt är att av de 10 snyggaste räddningarna den här säsongen finns Jonas "Gurra" Gustavsson med 4 gånger av 10!! Visst är det häftigt!! Jag röstade på räddning nummer 9.

Av de spelare som gjort snyggaste målet finns bara 2 FBK-spelare med av 10 och det är Micke Johansson och Dick Axelsson. Men tyvärr - den här gången röstade jag inte på någon FBK-spelare. Skäms nästan att säga detta...

Men det finns en spelare som står över ALLA ANDRA! Jodå, den förevigt nr 21 PETER FORSBERG! (Varför har Loui Eriksson nr 21 i Tre Kronor för?! Det gillar vi inte! Vi = det är vi här hemma.)

Jo, måste även erkänna att jag la en liten röst på nr 10 i målskörden. Linus Omark gör ju ett skönt mål där.


Forts GURRA

Fortsättning på Gurra-tänket...

Undrar hur han själv resonerar när det gäller NHL-spel nästa säsong. Han är ju helt oprövad i internationella sammanhang. Har inte ens stått en enda landskamp - enligt swehockey.se.

Det går inte att komma ifrån att det är skillnad mellan nationell hockey och internationell hockey. Det går fasen så mycket fortare internationellt. Hänger Gurra med? Alla hockeyexperter verkar ju tro det.

Notera dock att "hockeyexperterna" är killar! Jag är tjej och därmed något försiktigare i min framtoning. Jodå, det är sant!

Bengan fegar

Har alltid gillat Bengan men nu börjar jag svänga lite...

Varför lät han inte Jonas spela igår? Nog borde det vara lättare att VM-debutera mot Lettland än mot t ex USA - som är nästa motståndare. Eller har han tänkt sig att inte spela Gurra överhuvudtaget?

En annan fundering jag haft är varför Bengan inte tog ut Mattias Tedenby till VM?? Han har ju varit en härlig fläkt den här säsongen. Lite fegt tänkt av Bengan...

Sedan det här med att han inte lät Linus Omark ta en straff igår... Bengan fick ju frågan efteråt och svarade att de hade följt "game plan" nästan till punkt och pricka.

Vänta lite här nu... Det här måste jag bena ut:

1) "Game plan"?! Vad är det för fel med "spelplan"?

2) Varför var inte Omark med i deras "game plan" från början om de ändå hade haft med straffar i "game plan"? Ja, oavsett vilket!

3) Om man kan ändra planer i IT-utveckling - vilket vi gör ständigt! - varför kan man då inte göra det i hockey?

Nej, det här VM:et ser inte ut att gå till historien som ett av de mest intressanta och minnesvärda. Det enda som kan rädda det fortsatta engagemanget från min sida är om Bengan låter Gurra spela mot USA imorgon.

Dick-besked nästa vecka

Ett litet kom-ihåg-inlägg!

Nästa vecka får Dick Axelsson besked om han ska spela i FBK eller Detroit nästa säsong. Vore ju synd om vi inte får behålla honom ytterligare en säsong. Å andra sidan är han säkert sugen på att mäta sina krafter i NHL.

Helt otroligt! Det kryper en myra på min datorskärm... Måste köpa lite MYRR - men var??

Rekordmatchen

Gissa vad jag gjorde idag? Köpte 4 hockeybiljetter till Ullevi den 28 december! Jodå, det är utomhus! Är man knäpp eller bara nörd?


Twitter!

Att twittra är ett ganska nytt begrepp i vår digitala värld. Förstår inte riktigt syftet men jag inser hur behovet har uppkommit. Det är folk i alla möjliga åldrar men troligen under 40 som vill ha något att göra medan de sitter antingen på bussen, pendeln, tuben eller på ett café och väntar på någon.

För att det inte ska bli pinsamt när man sitter ensam, så tar man upp sin mobil och börjar twittra.

Titta er omkring! Sitter det någon ensam tonåring eller någon runt 20-30, så har de alltid mobilen i handen och knappar på den. Inte alltid är det SMS man skickar! Jag är helt övertygad om att man sitter och twittrar.

Jag tror också att det är därför de här vanliga mobiltelefonföretagen går med förlust. Folk är inte intresserade av att köpa en mobil med endast en kamera i. Numera gäller det mobiler som är små handdatorer - som iPod eller HTC.

BTW! Har själv en HTC och det fungerar alldeles utmärkt att twittra! Nej, skojar bara! Jag twittrar inte. Däremot bloggar jag och det går alldeles utmärkt från mobilen!

Kvällens begivelse

Återigen en härligt solig och hyfsat varm dag. Något kallare än igår dock. Dagen började med en sväng till Ängsjö för att lufta våra lurviga. Sedan iväg till Vällingby för att se hur Towe har det på sin arbetsplats. Där rök det ett par tusen direkt trots att jag inte tycker att Sisters har sådär jättemycket snygga kläder... Men det blev lite till oss var.

Formel 1 sedan! Rätt vinnare den här säsongen. Glädjer mig! Hann med några svängar på balkongen också för att bättra på den obefintliga solbrännan. Som tur är har vi en balkong precis vid den tv:n där vi har Viasat.

Nu middag och sedan är det dags att titta på hockey igen - New York Rangers mot Washington i Madison Square Garden. Kul att det är på en "normal" tid för oss svenskar.

Hoppas Henke gör en supermatch igen! Eller vill jag att han ska komma till VM? Hmmm... det får bli det det blir.

"Drömvärvningen"

Linus Omark var ju rätt bra i går... För att inte säga riktigt bra! Kul spelare att titta på. Även Harju (förnamn?) var en kul spelare. Har inte haft ögonen på dem tidigare eftersom de spelat i "fel" lag.

Båda ger sig ju iväg till KHL nästa säsong men när de bestämmer sig för att spela i Sverige igen, så har Anders Steen, Färjestads chefsscout, berättat att hans drömvärvning är just LINUS OMARK.

Undrar hur han skulle lyckas i den omgivningen. Säkerligen alldeles utmärkt! Det vore kul att se.

Men om man ser i det stora hockeyperspektivet är jag beredd att hålla med Wikegård om att det är lite trist att de 4 ekonomiskt stora klubbarna plockar de bästa spelarna. Det ger dem hela tiden ett försprång.

Men om jag ser ur FBK-perspektivet är det förstås jätteroligt att klubben kan hålla samma höga standard säsong efter säsong.

Och faktum kvarstår - Färjestad har skaffat sig den här positionen helt av egen kraft. Och kan de göra det, så kan även andra klubbar göra det!

Öppningsmatch 3:-

Hmmm... bra första period - 3 mål! Betydligt sämre i andra perioden. Men det absolut sämsta är definitivt Andreas Johansson.

Han påminner lite om Staffan Lindeborg - gnäll, gnäll, gnäll, gnäll...!

Sändningen som sådan är också ganska usel. Matchen sänds på tv6 (Viasat). Det är reklamfilm på reklamfilm på reklamfilm o s v.

Inte mycket studiosnack här inte. "Ja, nu ska vi visa målen" osså visas målen och sedan är det reklampaus igen. "Ja, i nästa periodpaus ska ni få se målen från de andra matcherna" osså är det reklam igen...

Det finns tydligen inget intressant att prata om.

Måste också kommentera att det är så fruktansvärt mycket gubbar överallt. Jag jobbar i en mansdominerad bransch men det här tar ta mig tusan priset! Nog är väl hockey en sport även för kvinnor. Notera att det finns betydligt fler kvinnor som ser på hockey än på fotboll. Det finns det undersökningar som visar.

Men var är alla kvinnor i alla hockeysändningar? Är helt övertygad om att det finns massor av kvinnor som är fullt kapabla till att prata hockey på precis samma sätt eller kanske t o m bättre än dessa tråkiga karlar. Men tyvärr lär inga kvinnor släppas fram för det här är ju en "sport för män".

Snart baddags!

9 grader i vattnet idag. Vid 14 grader badar Per! Blir det nästa helg vi får se honom kliva ner för stegen? Själv väntar jag till det är åtminstone 17-18 grader...!

Per i en F1:a

Var iväg till Barkarby en sväng för att kolla in en Formel 1-bil och Per var förstås inte nödbedd när man fick provsitta den...



Det är en riktig F1-bil, en Arrows, som tävlade 2002 och kördes av Heinz-Harald Frentzen.

Vårlördag!

Lördag morgon är den bästa tidpunkten på hela veckan. Sitta och läsa DN med en kopp kaffe - gärna i solen vid Mälaren. Dags alltså att plocka ut trädgårdsmöblerna idag! Har dock fått en släng av en förkylning med halsont och lite feber, så det är väl allt jag orkar med...

Trots det fina vädret blir det ändå en del tv-tittande.

Någon match i natt blev det inte och det var ju lika bra det. Washington vann tydligen ganska enkelt över NYR och Henke blev t o m utbytt. Drabbades han lite av hybris efter den strålande insatsen härom natten? Den initierade vet ju förstås att han inte är ensam i laget...

Annat på tv:n är ju F1-kvalet kl 13:00 som är ett måste!

Och sedan är det dags för Tre Kronor att spela sin öppningsmatch. Visserligen är det i kväll när det ändå är lite för kyligt att sitta ute...

Österrike är motståndare och Gurra får vänta på VM-debuten för ikväll står tydligen Honken. Det borde bli vinst hur som helst.

Trots att intresset för hockey-VM är hur svalt som helst innan det startar upp, så sitter man ändå där framför tv:n och kollar in matcherna med stort engagemang.

En annan sak som vi engagerat oss i är - HUR FASEN FÅR MAN BORT ALLA J.....A MYROR SOM KOMMER IN??!

Tjena alla Monsterdiggare!

Kolla in filmen här och NJUT!!!! En film om där Grankvist bygger om "syrrans gamla docka" till ett RIKTIGT MONSTER! Se mer här -->>.

Alonso och Ferrari??

Det ryktas hej vilt inom Formel 1-cirkusen nu tydligen.

Det senaste ryktet säger att Alonso har skrivit på för Ferrari. Han ska ersätta Kimi Räikkönen. Det skulle iofs inte förvåna mig med tanke på att Kimi inte är den mest kommunikativa föraren inom F1-cirkusen. Åtminstone är det vad jag hört. Är ju inte med i den här cirkusen...

Alonso sägs ju vara en av de absolut bästa förarna som även kan hjälpa till att utveckla en bil.

Ryktet säger iallafall att Alonso kommer till Ferrari 2010 och har skrivit på för 3+1 år.

Var ju inte speciellt förtjust i Alonso den säsongen han vann VM och inte heller den säsong han var i McLaren heller. Men efter att Per och jag var i Barcelona förra året vände det. Är ganska förtjust i honom nu och går han till Ferrari, så är det bara roligt! Det ökar hans chanser att återta VM-bucklan helt klart. Men ska jag jämföra Alonso med Kimi, så är det ändå Kimi som ligger före! Hade MYCKET hellre sett att Massa hade förpassats till någon racedivision jag aldrig hört talas om.

Imorgon är det dags för kvalet i Bharain. Vi får väl se om det återigen står mellan Red Bull och Brawn eller om något annat stall klarar av att utmana dem på allvar. Hamilton har ju visat lite framfötter på träningen...

Sandstorm på söndag!!

Jodå! På söndag är det sandstormsvarning! Men inte här... Däremot i Bahrain där nästa Formel 1-race går av stapeln.

Ganska häftigt, eller hur!

Men att köra ett race under en sandstorm måste vara totalt vansinne! Regn kan man ju klara av - men SAND! Hur det än blir ska det bli mycket intressant på söndag.

Peter Nordström

Ännu inga nyheter om Peter Nordström. Vad händer? Får han förnyat kontrakt eller anser Kocken att han är för ofta skadad?

Utomhushockey

Tror det är imorgon biljetterna släpps till utomhusmatchen på Ullevi i vinter. Eller är det på måndag? Hur som helst - här finns det ÅTMINSTONE 2 pers som ska åka till Göteborg på annandag jul. Hur det blir med övernattning får bli en annan femma...

F1 i Västerås

Brawn-stallet har beslutat sig för att samarbeta med ett företag i Västerås som ska leverera bromsolja till  Formel 1-stallet. Häftigt värre! Det är väl det närmaste Formel 1 vi kommer i Sverige.

Läs mer här -->>.

VM närmar sig...

På lördag spelar Sverige första VM-matchen - var det mot Österrike? Kommer inte ihåg. Men att Gurra ska med till VM ska bli jätteskoj!

Trist att media forsätter kalla honom "Monstret". Urfånigt smeknamn!

En annan sak; brukar inte bry mig speciellt mycket om NHL men nu när Henke storspelar börjar det helt plötsligt bli intressant! Ska jag vara uppe imorgon kl 01:00 och se avgörande matchen mot Washington? Undrar om jag orkar... hade de spelat i NY hade jag kunnat sova ett par timmar innan och gått upp lagom till matchen. Men nu tror jag mer på att jag spelar in matchen.

Årets coacher

Ja, det är ju inte så svårt att lista ut vilka som fick den utmärkelsen - NÄMLIGEN:

- Per-Erik Johnsson och Tommy Samuelsson!!

Första gången två stycken fick utmärkelsen. Jättekul!! Faktum är att det är endast två gånger tidigare som en FBK-coach har fått denna utmärkelse och det var Pär Bäckman 1996/97 och Bo "Kulon" Lennartsson 1997/98.

Mer går att läsa här -->>.

Henke vs Gurra

Kollade upp Henrik KarlssonEliteProspects:

Antal spelade matcher i elitserien säsongen -08/-09: 7 st för Södertälje
Antal insläppta mål: 2,49
Räddningsprocent: 92,9%

Att jämföra med Jonas Gustavsson säsongen -07/-08. Han spelade faktiskt några matcher i Skåre...! Hade glömt det.

Antal spelade matcher: 20 st för Färjestad
Antal insläppta mål: 2,40
Räddningsprocent: 91,9%

Gurra låg lite bättre till men - som VF skriver - mirakel-Grankvist kan säkert göra ett och annat med detta målvaktsämne.

Guldet svåråtkomligt 2010

Det kommer att bli rätt svårt för Färjestad att ta guld nästa säsong - av två orsaker!

1) Det har väl bara hänt vid två tillfällen under elitseriens livstid att ett lag har lyckats ta guld två säsonger på rad. Ett av dessa lag var just Färjestad -97 och -98. Det andra laget var Djurgården -00 och -01.

Men har vi gjort det förut kan vi klara det igen om inte det vore för...

2) 2 orutinerade målvakter. Orutinerade så tillvida att ingen av dem har spelat slutspel förut. Eller kanske inte ens någon elitseriematch. Glöm inte att JG fick några matcher att känna sig för under förra säsongen.

Men det gör ju bara säsongen ännu mer spännande! Hur kul vore det om allt var givet på förhand...

Datum att lägga på minnet

Färjestadsspelarna har semester fr o m 23/6 och 4 veckor framåt. Den 28/7 går de på is. Allt enligt Perra i Wikegårds blogg. Vad de gör från nu fram till den 23/6 borde väl vara barmarksträning...

Jag vill veta mer om sådant här! Var hittar jag sådan information? Vad gör en hockeyklubb när säsongen är över? När körs det barmarksträning? När är man ledig? När går man på is? Ett par datum har jag ju fått.

Jag vill veta mer vad som händer bakom kulisserna!

Dicken i Detroit

Trist om vi inte får ha kvar Dick Axelsson till nästa säsong. Ser tyvärr lite dystert ut om man läser Marie Hallmans blogg på city.se.

Hon berättar att Dick nu är på väg till Detroit med vidare adress Grand Rapids. Betyder det spel i farmarligan till hösten?

Vore trist om vi inte fick höra "våran Dick är störst i hallen" nästa säsong...

Ledin sugen på giftermål...

Per Ledin vill inte komma tillbaka till Färjestad med följande förklaring:

"Tänk att din tjej gör slut. Sedan kommer hon tillbaka efter två år och säger att hon vill försöka igen - men är inte beredd att gifta sig.”

Det däremot är något riktigt positivt! Per Ledin var alltså beredd att stanna längre i Färjestad än vad klubben hade tänkt sig. Nu fick vi ju Johan Andersson istället... Är han en "Per-Ledinare"? Näää... Men han kanske blir lika bra kompis med Kåberg ändå. Annars vet jag en 18-åring här hemma som gärna blir kompis med EK!

Grattis till lille Mio, förresten!

Färjestad världsmästare??!

Brukar läsa Robert Petterssons blogg på hockeysverige.se och idag skrev han ett inlägg som jag inte riktigt vet om man ska tolka som något positivt eller negativt.

Han har nämligen räknat ut att Färjestad troligen är världsmästare i att spela med en mängd utlänningar i ett mästarlag. Han jämför med olika ligor ute i världen och självfallet Elitseriens mästarlag sedan tidigare.

Modo hade spelare från 6 olika länder när de vann 2007.
Färjestad hade spelare från 5 olika länder när de vann 1998 och 2002.
Inte ens ett NHL-lag har haft fler än 7 nationaliteter när de vunnit Stanley Cup.

Jag är inte så säker på att det här är en världsmästartitel jag vill att mitt lag ska ha...
Å andra sidan är det faktiskt en bedrift att få ihop alla dessa nationaliteter till ett lag!

Jag ställer mig kluven.

----------

Nationaliteterna:
1) Sverige (...)
2) Norge (Holtet, Bastiansen, Holös)
3) Finland (Vallin, Laatikainen, Somervouri)
4) Frankrike (Treille)
5) Slovakien (Granak)
6) Tjeckien (Sevc)
7) Österrike (Divis)
8) Kanada (Goren)

Tradition och kultur

Funderar lite kring MODO och dess organisation. Läser att de nu har sparkat VD:n och sportchefen och att assisterande tränaren Fredrik Andersson tar över under en tid.

Blir lite förvånad över detta. MODO som ska vara "Heart of Hockey" - men var är deras hockeykultur? Var är deras tradition? Lite märkligt är det.

De har producerat massor av hockeyspelare genom åren men ingen - OK, Fredrik Andersson... - finns i deras organisation. Jo, kanske någon som inte jag känner till. Men ingen riktigt känd hockeyspelare finns där. Jag tänker på gamla spelare som Anders Hedberg, Thomas Gradin (visserligen inte född Ö-vik), Peter Gradin. Var är de nu? Jo, de bor i Stockholm... En annan av dem - Lars Molin - tränar Lycksele SK (vad nu det är för något...).

Hur kommer det sig att denna hockeyklubb har producerat så många duktiga hockeyspelare genom åren - men ingen av dem blir ledare i klubben??

Vi får väl se hur det blir när 70-talisterna lägger av. Det vore rätt mäktigt att få se "Foppa" som tränare. Eller varför inte Markus Näslund, Niklas Sundström eller Per Svartvadet. Det finns ju några riktigt namnkunniga spelare i laget. Frågan är bara om de kommer att utveckla klubben vidare i organisationen eller om de kommer att må gott ute vid Forsbergs golfbana.

Ståpälsinlägg

Fbkbloggen lever fortfarande och nu har de lagt upp ett riktigt ståpälsinlägg som de kallar för "Hemlig video inför FBK:s 18 raka hemmasegrar".

"Who is Wikegård?".
Underbart! Återigen ett bevis på humor och självdistans! Viktiga ingredienser.

TV4-sporten!

Missade ni TV4-sportens Kanon & Kalkon-lista? Då missade ni verkligen något riktigt kul!

Färjestad förnekar sig aldrig! Håkan Loob, Jörgen Jönsson och Thomas Rundqvist spelade en mycket rolig liten film som handlade om "familia Färjestad" som naturligtvis ska bära tankarna till maffian.

Underbart! Den här klubben är helt fantastisk! Att våga ha den här distansen till sig själva och driva med bilden av "familjen Färjestad" är magnefik!

Lägg därtill Perras 1:a aprilskämt, så älskar man den här klubben ännu mer!

Kanon & Kalkon-listan finns här -->>.

Tankar kring "Gurra"

Sitter o väntar på Per på Ängsjö efter ett kort träningspass inför beach 09. Bloggar från mobilen...

Funderar kring Gurra o NHL. Hoppas han avvaktar med att signa ett NHL-kontrakt till efter VM, eftersom hans prestation där lär säga en del om hans kapacitet.

Nu kom Per, så jag får fortsätta hemma sedan.

---------

Hemma igen...

Ja, hur tänker jag här? Faktiskt inte så mycket ur FBK-perspektivet utan mer från hans eget perspektiv. Färjestad hade ett grymt försvarsspel den här säsongen - se bara all statistik! Självfallet har Jonas Gustavsson en del i det! På samma sätt som Erik Granqvist, backarna och LAGET som sådant. Trygghet, stöd ja, allt sådant som man kanske inte har i NHL under en rookiesäsong.

Med tanke på att JG är ganska orutinerad (jo, det får man väl ändå säga att han är!), så är jag ganska övertygad om att han skulle tjäna på att stanna ytterligare en säsong i Sverige. Spela den här VM-turneringen, spela lite fler internationella turneringar i höst och vinter, spela OS- och nästa års VM-turnering - för att sedan åka över till NHL säsongen 2010-2011.

Men det är bara mina tankar. Åker han ändå över nu är jag den första att önska honom lycka till!

SixtenSonja!

Jodå, det här är faktiskt ett hockeyinlägg!

För dig som vill se filmer från finalen eller kanske snarare efter slutsignalen, sök då på YouTube efter "sixtensonja". Det är jag eller Towe som lagt upp dem. Sixten och Sonja är våra katter! ha ha

Hur är det möjligt?!

Hur är det möjligt att jag har missat det här?! Reportaget är visserligen från december -08 men lika intressant ändå.


Sveriges matcher i VM

Sveriges matcher i VM här nedan. Plockat från swehockey.se.
Hela matchprogrammet finns här -->>.

Gruppspel:

2009-04-25.....20:15.....Sweden-Austria

2009-04-27.....20:15.....Latvia-Sweden

2009-04-29.....20:15.....Sweden-USA

--------------------------------------------------------

Att Sverige går till slutspel får vi väl nästan utgå ifrån...

Slutspel:


2009-04-30--05-04 Qualification to Quarter Final
Läs mer här -->>.

2009-05-06 16:15 Quarter Final 1
2009-05-06 20:15 Quarter Final 2
2009-05-07 16:15 Quarter Final 3
2009-05-07 20:15 Quarter Final 4

2009-05-08 16:15 Semi Final 1
2009-05-08 20:15 Semi Final 2

2009-05-10 16:00 Bronze Medal Game

2009-05-10 20:30 Gold Medal Game

Eller förresten...

Det kommer ju ett VM också!

Dessutom har ju Silly Season startat upp och det lär säkerligen betyda en och annan åsikt och tanke.

Så bloggen lär leva ett litet tag till...

Säsongen över...

Jag lär inte skriva mer i den här bloggen förrän nästa säsong tar vid, d v s i höst. Hoppas vi ses då!!

Gott & Blandat

Finns så mycket jag vill spara och se tillbaka på under sommaren när abstinensen är som störst. Detta inlägg kommer att underlätta för mig.

Web-TV från StudioFBK - Torget

Web-TV från StudioFBK - Guldet

TV-sändning SVT

Videofilmklipp från egen kamera när spelarna kommer in en andra gång på isen - MÅSTE SES!!


Ståplats sjunger i väntan på JJ!

Här kommer Jörgen äntligen in!




Bilder från 2 hysteriska dagar - KOMMER HÄR -->>
Towe måste ha fått inflammation i höger pekfinger så många tryck som hon gjort på kameran... En del bilder är små mästerverk!

Svenska Mästarna Färjestad:


Lite mer känsla...


Mina FIFTEEN MINUTES of FAME:
http://www.nwt.se/webb-tv/article511238.ece
http://www.nwt.se/karlstad/article511397.ece


Dagen efter...

Idag var vi inte på torget, Towe och jag. Vi åkte hem istället. Torget får vänta till nästa guld.

Ser på VF-bloggen denna film och blir lite ångerfylld över att vi inte stannade. Men som sagt, vi kommer igen!

Vill bara tillägga att VF-bloggen har varit helt suverän! Har helt klart överglänst NWT:s slutspelsblogg. Notera att jag läser ALLT!



Den som läser den här bloggen och är intresserad av ett antal bilder och filmer från de två senaste dagarna får hålla utkik i den här bloggen, för länk kommer! Men vi är lite utmattade efter TVÅ HELT FANTASTISKA DAGAR tillsammans med MITT KÄRA FÄRJESTAD!! Dessutom är jag lite upptagen ikväll med att se två matcher i repris... ha ha!

Äntligen!

Efter en låååång väntan på slutsignalen och en låååång väntan på att JJ skulle ut på isen och en lååååång väntan i bilkö, så är vi nu hemma hos Skystedts.

Inga analyser, inga tankar. Bara en stor känsla av ÄNTLIGEN!

Imorgon ska jag njuta av matchen igen, både via DVD, fotografier (Towe tog bortåt 1000 bilder!) och videokamera. Det här är inte slut än!!


Bild tagen från www.aftonbladet.se

luring!

walle har kaptensbindel! så var inte fallet på uppvärmningen! ja ja, jj får nog tillfälle att lyfta bucklan - om det nu blir ikväll får vi se. ser bra ut nu iallafall! fortfarande liveblogginh! :)

livebloggning!

hur coolt äé inte detta! livebloggning från mobilenw ha ha måste berätta att wallin l,mnat ifrån sig kaptensbindeln ikväll! till jörgen jönsson! otroligt fin gest av walle!

Ynkliga s k hockeyexperter

Läser i lite olika tidningar hur olika s k hockeyexperter försöker trycka ner Färjestad och lyfta HV med en massa skitsnack.

Jag tycker det är ynkligt!

Varför är det så svårt för dem att erkänna att detta Färjestad är ett bra lag. En fantastisk klubb! Att det inte handlar om tur - bara! Tur förtjänar man. Det är ett välkänt begrepp i den här världen.

Ibland får jag en känsla av att de har någon slags mindervärdeskomplex mot ledare som Håkan Loob. Han står på sig och låter sig inte påverkas av människor som vill dra ner honom till sin egen nivå. Färjestad vågar gå sin egen väg och det får man verkligen ta skit för.

Nej, jag hoppas innerligt att Rickard Wallin får lyfta bucklan ikväll. Om inte annat så för att visa på att vi är på rätt väg!

Inför final 5

Den här dagen lär jag inte glömma i första taget. Dels det här med NWT men även vår utflykt ut till LLA för titta på värmningen.

Towe ville fota flera av spelarna, så jag och kusse Daniel ställde oss snällt vid spelargången och väntade ut henne. Det blev en hel del bilder på flera av spelarna. Hon kommer att lägga ut dem på en websida som länkas härifrån och från hennes blogg. Otroliga bilder från igår kommer att läggas upp också. Men det lär ju dröja tills vi kommer hem, d v s imorgon.

OK, dags att börja ladda lite inför kvällen. Hur går det då? Ja, det finns ju rätt kraftiga bevis på hur jag tippar kvällens utgång. Igår tippade jag som en kratta. Vilket faktiskt är ganska ovanligt för mig - om man nu får vara lite ego. Och det tänker jag vara...

Ser att Dick Axelsson troligen kan spela ikväll och det är kul! Lee Goren lär väl knappast vara ute på isen m t p att han fortfarande hade huvudvärk i förmiddags. Det lär nog bli samma lag idag som igår.

Ikväll har vi topplatser i Arenan! Sitter ett par rader ovanför FBK:s avbytarbås. Perfekt!!

Undrar vem som sjunger nationalsången ikväll. Gårdagens framförande var verkligen gåshudsframkallande! Ståplats var HELT suveräna! Även Linda Bengtzing var suverän som lät dem sjunga "solo".

OK, hur är läget nu då? DVD:n hemma är laddad! Videokameran är laddad. Vanliga kameran är laddad. Jag är superladdad. Är DU laddad? OK, LET´S GO RUMBLE!!


NWT idag!

Fantastiskt kul att få vara med i NWT idag! Jag har själv inte anmält mig utan det var min systers svägerska som tipsade. Tack, Lena Odh!

Artikeln var bra. Dock smög det sig ett litet faktafel. Ulf Sterner spelade inte på 80-talet. Den person jag åsyftade var Tomas Steen. Ett litet hörfel bara. Annars bra!

Dagen i övrigt...

Tisdagen har varit omtumlande för min dotter, Towe och mig. Först sov jag fruktansvärt dåligt inatt. Kanske var det pizzan vi åt till middag - för mycket kolhydrater! Vaknade vid 00:00 och lekte en stund med Sonja, som var så där lagom road. Rev mig lite med tassen men jag tror jag överlever...

Upp runt 07:00. Towe hade nattgäst. Fixa, packa, dona och iväg runt 08:45. Humöret på topp i bilen! Ända tills vi kommer till Västerås och NWT ringer... Oj, change of plans! Men w t f jobbar man med systemutveckling vet man att det ALLTID är ändringar i planen!

Så det blev som de brukar skrika till racerförarna från depån: PUSH PUSH PUSH! Och det gjorde vi...

Framme i Karlstad, Löfbergs Lila Arena kl 11:45 - RIGHT ON TIME! Och det kan man INTE tacka alla långtradare för.

Hälsa på NWT-folket. Iväg till ingången där spelarna går ut och in på isen. Lite fotografering, lite frågor och svar och sedan till FBK-butiken. Shoppa en t-shirt som Towe snabbt lade beslag på! Fotografering även där.

Upp till restaurangen för att käka lunch! Både Towe och jag gick som i en dröm. Massor av kända FBK-profiler! Varför bor vi inte i Karlstad? Jo, jag vet varför. Men ändå!

Frågor och svar, lite inspelning och annat finns att se på www.nwt.se. Ja, det var väl det - i kort sammanfattning.


Resultat final 4

Oj oj oj, vilken dramatik! Den dramatik jag förväntade mig ï morgondagens match kom redan idag! Blir det 5-0 på onsdag då kanske?! Ja, önska kan man ju alltid...

Just det ! Klockan är ju faktiskt över 24:00, men den kvicktänkte hänger nog med ändå! Ni andra får fundera ett tag till...

Kvällens match var en rysare! Först ner i frustrationshelvetet där puckar skickades hit och dit över rinken men sällan till rätt destination - ur FBK-ögon sett. Sedan ner i träsket som talar om för en att det faktiskt är bäst av 7 matcher som gäller innan det ska avgöras, d v s lite designation. Sedan lite hopp - oj, 1-2! Kanske kanske...

Sedan total lycka (trodde man då!) vid 2-2! Vilket vrål!! Dock inte från de två HV-supportrarna bredvid oss. Två mycket trevliga killar - som t o m bjöd på choklad! Höll inte med om att det var offside vid ett tillfälle och inte heller att det var straff. Dessa killar fick mig att omvärdera min syn på HV-supportrar som så mycket annan media har skrivit illa om. Kul det!

Hur som helst... Sudden! Och vinst! Ännu större lycka och ännu större VRÅL!!

Peter Nordström och Jonas Gustavsson var rinkens kungar! Men jösses, Åslund. Sådär många chanser får du bara inte missa!

Undrar hur det är med Dick Axelsson? Har inte läst några tidningar ännu. Oerhört trist!

Marcus Paulsson är verkligen en Fabian Brunnström-typ. Tyvärr får han inte ut så mycket av sitt dribblande som vore önskvärt. Men man får ge grabben en chans. Till hösten startar en ny säsong.

HOLTET och HOLÖS!!! Tack, Norge för att ni har lånat ut dessa gossar!

Imorgon är det faktiskt GULDMATCH!!!! Yiiiiaaaahhh!!!

Hann med ändå...

Sitter hemma hos min mamma och väntar på att Towe ska prova färdigt en klänning som ska läggas upp. Som tur är har min 75-åriga mamma en dator!

Läser att Lee Goren inte spelar ikväll. Trolig hjärnskakning. Otroligt tråkigt att HV-spelarna kom undan både Mackans och Gorens hjärnskakningar. Dessutom ett antal höga klubbor... Hoppas domaren är lite mer vaken i kväll!

Läser också att Tommy Samuelsson är betydligt försiktigare än vad jag är. "Vi får inte se förbi nästa byte" säger han. Och visst är det så. Men som supporter är det lätt att dras med i framgångarna och bli lite väl optimistik. Tur att det är Sammen som är tränare och inte jag...

Att Towe och jag käkade lunch inne på Arenan omgivna av en massa känt hockeyfolk får ett senare inlägg handla om...

Morgondagen - Inför final 4

Lär inte hinna skriva något under morgondagen, så det här inlägget får representera hela tisdagen!

Vi åker hemifrån runt 08:30. Tar drygt 3 timmar till Karlstad. Vi har en lunchdate kl 12:00 i LLA. Vad det handlar om lär jag skriva en hel del om på onsdagen!

Sedan åker vi till min mor och fikar en stund. När klockan är 16:30 är vi på Hammarö för att plocka ur bilen, bädda sängarna, hämta Sebban och åka iväg in till stan igen.

Kl 17:15 möter vi familjen Johansson-Asklund på Pitchers för en liten hamburgare. Sedan iväg ABSOLUT senast kl 18:15 till LLA - igen!

Parkering, in i arenan, ta en liten teknisk paus (ursäkta!), upp på läktaren, andas ut och förbereda sig för "På den sköld du klär" sådär 10 minuter innan nedsläpp, d v s kl 19:20.

Sjunga som en galning till inträdet, klappa i händerna när de spelar Sabatons "Ghost Division"! Finns att lyssna på under mars i den här bloggen! he he

Nedsläpp kl 19:30!!


Hur går det då? Ja, självfallet vinner vi! Vilka gör målen då? Ja, varför inte Dicken nu när han är tillbaka. Åslund, Wallin, Sevc och Holös. Towe tror dock att Mattsson får vara med också.

Färjestad - HV 5-0


I den här matchen kommer Gurra att tangera Lunkans slutspelsnollor. Nu har han kommit in i det här stimmet som han hade tidigare i slutspelet.

OK OK! Jag vet att HV har kommit tillbaka tidigare i slutspelet när de varit uträknade. Men de har fler faktorer mot sig nu. Färjestad är ett bättre lag än både Frölunda och Timrå. Färjestad har inte förlorat hemma på 4 månader! I laget finns 10 killar som aldrig spelat final på den här nivån. Hungriga är nog bara förnamnet... Jodå, det kan även stjälpa laget. Men vi får se. Jag är optimist!

------------

Tillägg tisdag morgon:
läser Jörgen Kalitzkis krönika och vi skriver NÄSTAN samma sak. Bortsett från att han försöker dämpa förväntningarna. Men det är riktigt roligt att läsa att flera saker han nämner har jag redan nämnt. Läser du min blogg, JK? he he Knappast, men häftig tanke!

"Hockeyspelare åker dit..."

Läste att Andreas Salomonsson har åkt dit för rattfylla i helgen. Min första tanke var "hur kommer det sig att det är så många hockeyspelare som kör rattfulla". Det har ju ändå varit Bremberg midsommarhelgen, Ronnie Sundin någon gång i vintras och nu återigen en hockeyspelare.

Men sedan slog det mig att de speglar ju faktiskt samhället i övrigt. De är inga helgon - som säkert många vill se dem som.

Med det vill jag inte ha sagt att jag tycker att det är OK - för det är det inte! I Salles fall hade han satt sig i bilen för tidigt morgonen efter och det är det nog många som gör.

Sola eller FBK?

Trevligt reportage från Hockeyligan.se kan ses här -->>.

Engagemang

Kan ju notera att det är många som gnäller på domaren i dessa dagar. Är det inte FBK-supportrarna som är ilskna för att våra spelare blir liggandes på isen - ibland med hjärnskakning, så är det HV-supportrar och -spelare som gnäller för att det är en spelare i målgården när FBK avgör.

Det gnälls också för att motståndarna kör över Gustavsson (vilket var hur tydligt som helst igår!) och det gnälls för att Färjestad kör sin gamla vanliga hederliga ryggsäckshockey, så stackars HV-spelarna inte får "spela ut".

Det gäller att komma ihåg att det är domaren som sätter nivån!

-----------------------

Kom inte och säg att hockey inte engagerar! Men nog har engagemanget avtagit sedan finalen startade upp. Men det beror väl på att det bara är två lag kvar och dessa lag är inte storstadslag. Har förståelse för detta. Hur intresserad var jag av finalspelet 2007 och 2008...


Resultat final 3

Häääärligt!!!!

Vad mer kan man säga! Återigen är det Jönsson-Nordström-Åslund som är vår bästa lina idag. Gustavsson är återigen stabil. Skönt att se att nerverna har släppt på honom. Men de har förpassats till mig istället. Men det är helt OK!

Blir det ett avgörande på onsdag? Kanske. Kom ihåg att Färjestad inte har förlorat på 16 hemmamatcher!

Hur som helst ska det bli oerhört kul att åka till Karlstad på tisdag! Jag har - som sagt - aldrig sett dem vinna SM-guldet live! Det vore så himla kul om det blev så!

KRAV! 4-domarsystem

Att inte det är 4 domare på isen är verkligen ett underbetyg till Hockeyligan!! Rönnmark verkar inte se mycket. Hur många FBK-spelare ska behöva dunkas i isen och hur många gånger ska Gustavsson bli interferad innan Rönnmark reagerar?

Men visst är det häääärligt att vi leder med 2-0 - så här långt iallafall.

Och Björn Melin var SJÄLVKLART offside! Inget att diskutera!

Ehhh... Hallå Jönköpingspolisen!

Vilket bemötande Färjestadsspelarna fick av Jönköpingspolisen när de närmade sig Jönköping idag. Polisen stannade spelarbussen för att visitera dem...! Ehhh... vadå?!

Det visade sig att polisen egentligen ville visitera supporterbussen men tog fel buss. Hur som helst, vilket bemötande! Oavsett om det handlar om spelare eller supporter.

Har full förståelse för att många inte är speciellt förtjusta i att finalen spelas mellan FBK och HV. De flesta i FBK hade velat möta Frölunda. I Göteborg blir man iallafall bemött på ett humant sätt, enligt utsago.

Börjar bli lite hett nu mellan supportergrupperna...! T o m jag sitter och hetsar upp mig för småsaker. Nää, dags att bänka sig framför tv:n!

Länk till artikeln om polisen är via bilden:

Inför final 3

OK, dags för ett litet inlägg inför final nr 3. Nedsläpp kl 16:00. Har precis sett färdigt F1-racet i Malaysia - som fick avslutas när halva racet var kört. För mycket regn! Button vann igen. Det här blir en mycket intressant säsong.

Men hockey var det, ja!

I eftermiddag blir det tight tight tight tightare än tidigare. Färjestad vinner i sudden. Få mål blir det. Säg 1-1 efter full tid. Åslund avgör någon gång i mitten på 4:e perioden.

------------

Läste att Per Ledin har tackat nej till Färjestad. Har antagligen redan bestämt sig för HV. Hemmaföreningen Luleå lär väl inte vara aktuellt än på flera säsonger.

FBKbloggen

Färjestad har verkligen förstått att utnyttja tekniken och det är jag jätteglad över!

Deras officiella blogg (fbkbloggen) uppdateras flitigt och man som supporter får följa med laget både inne i omklädningsrummet och ute på isen.

Jag gillar ju att se vad som händer. Hur ser en matchdag ut för laget? Hur förbereder sig de olika spelarna? Vad händer i omklädningsrummet? Vad säger Sammen och Perra i omklädningsrummet inför en match? Hur tränar laget? Vad säger Sammen och Perra ute på isen under träning?

Detta är frågor jag skulle vilja ha svar på.

------------------------

Vill även slå ett slag för VF-bloggen som är på hugget idag, till skillnad mot NWT-bloggen som verkar ha tagit sovmorgon...

NHL-Challenge del 2

Ja, som jag skrivit tidigare har vi nu biljetter till Färjestad - Detroit Red Wings i september.

Undrar vilket lag vi får se Dick Axelsson i - Färjestad eller Detroit?

"Elitseriens överklass"

Att Elitserien har fått en överklass som bara blir rikare och rikare säsong efter säsong det skriver Aftonbladets Mats Wennerholm i en krönika i dag.

Jag vet inte om han menar det som kritik mot HV, Färjestad och Frölunda - som då är överklassen - eller om han skriver det beundrande s a s.

Det jag vill kommentera är att alla elitserieklubbar i Sverige har precis samma förutsättningar som dessa klubbar. Det gäller bara att omge sig med en organisation som vet vad det handlar om.

Att det är stora ekonomiska fördelar att äga sin arena vet vi redan. Fler och fler klubbar äger sin arena idag. Djurgården är dock ett undantag och varför är de det? Nej, Stockholms Stad vill inte sälja Globen. Men bygg en egen arena då. Nej, det blir säkerligen för dyrt. Iallafall om den ska ligga i Årsta. Men bygg en arena utanför Kista då - ute på Järvafältet vid den tomma t-banestationen. Med lite sponsorpengar från företagare och kommun vore det kanske t o m en görlig idé. Jag vet inte.

Men varför har Djurgården det så tungt ekonomiskt då? Ja, de har väl inte haft en organisation omkring sig som vet vad som gäller. Undrar hur många som kan rabbla upp någon av DIF:s klubbdirektör, sportchef, ekonomichef eller marknadschef.

Varför satsar inte alla klubbar på gamla profiler som spelat för sin klubb. Som vet vad det innebär att vara ett team! Det är ju det dessa f d spelare har med sig. Det funkar lika bra att bygga en bra grupp utanför isen som på isen. Med det vill jag säga att det är mycket viktigt att organisationen runt laget fungerar som ett team också.

Det har Färjestad gjort! Och lyckats! Och för att de lyckas, så får de utstå en massa dynga i pressen. Eller "dynga" och "dynga". Men vad Wennerholm åstadkommer med det som han skriver är att folk ute i landet - som håller på stackars underklassen - är avundsjuka på överklassen och kastar skit på dem. Bildligt talat nu!

Ur avundsjuka kommer det aldrig något gott! Men som sagt, alla klubbar har egentligen samma förutsättningar. Det gäller bara att förvalta det på rätt sätt.

NHL-Challenge

Har precis varit och hämtat ut 4 biljetter till Färjestad - Detroit den 30 september.

Biljetterna var ganska dyra, så det fick bli ståplats - men Towe jublar! Mitt i veckan går matchen men vi överlever.

Onsdagens final

Sådär ja! Biljetter fixade till onsdagens final också. Återstår att se om det blir ett avgörande för något av lagen då eller om vi får vänta. Skystedts hänkar iallafall.

Nu snart är det dags för F1-kval i Malaysia. Händer en hel del intressanta saker i Formel 1. En bra blogg att följa är den här: f1bloggen.se.

Sedan är det dags att ge sig ut i solen igen! Vi har faktiskt redan varit ute på en promis. Solen lovar gott idag. Ska bli uppåt 15 grader har SMHI lovat. Men isen ligger fortfarande kvar vilket ger en känsla av vinter.

Resultat final 2

Hääääärlig seger!!! Och publiken var heeelt underbar!!! Skönt att Karlstadpubliken överglänser smålänningarna!

Och på tisdag är vi där och bidrar!

Men visst satt det lite tight åt. Skönt att Norda fick sätta 1-0-pucken! Återigen den bästa linan på isen.

Och nu till detaljerna...:

- Goren verkade till en början inte alls vara med i matchen. Men efter att han fick en klubba i ansikten verkade han tända till och då blev det fart på rören!

- Walle verkade ha svårt med vändningarna. Han såg lite stel ut. Men han har ju en "löwer bådy injöry" som verkar hämmar honom.

- Det funkade ju rätt hyfsat med Micke Johansson som center i första kedjan. Men spelade han verkligen center? Tyckte det var Gorens uppgift men jag kanske var så inne i spelet att jag inte märkte det...

- Kåberg hade ställt in siktet hyfsat rätt i den här matchen. Skönt det!

- Åslund vet jag inte varför han blev petad. Var det bara för att få in Holtet i spelet? (Kommentar lördag: skridskoskenan gick av!)

- Gurra såg verkligen nervös ut i 1,5 period. Men sedan verkade han lugna ner sig. Var det p g a målet FBK gjorde?

- Mattsson-linan fungerar inte alls. Han och Paulsson verkar verkligen sakna Dicken. Kom tillbaka fort, Axel!!

- Alla berömde stämningen i LLA men varför kan inte kanal 5 BEGRIPA att tv-tittarna vill KÄNNA på stämningen också?! Varför inte låta oss vara med när spelarna åker ut på isen! Få lyssna på musiken som dunkar i högtalarna och spelarna som åker ut. Det är det absolut bästa av allt! Men tv-producenterna begriper inte det. Vi är inte intresserade av spelarintervjuer för de säger inte ett smack!

- Fler nackdelar med kanal 5-sändningar - de går inte i repris!! Jag glömde att spela in matchen. Måste alltid se sådana här matcher i repris för jag är så inne i spelet att jag inte ser helheten s a s. Jo, jag begriper att det låter lite konstigt. Jag är nog lite konstig...

- Vilken provokation av kanal 5: "Färjestad - överskattade eller ringrostiga". Jaha, kanal 5. Vad tror ni?

- TT verkar verkligen tycka illa om Färjestad. Men vinner vi guldet, så struntar jag fullständigt i det!! Äsch, jag struntar i det vilket som.

- ...och imorgon kl 10:00 är det jag som hänger på Ticnet-låset!!

Karlstad 92,2

Sitter och lyssnar på Karlstad Nya Radio 92,2 där intervjuer med fd spelare och nuvarande ledare sker på löpande band. Väldigt kul!

Nu senast var det Perra som blev intervjuad och det var rätt kul faktiskt när jag fråga efter fråga kunde bocka av mina egna funderingar i det tidigare inlägget.

Samma reflektion alltså! Ja, man har väl sett en och annan match med detta gäng, så man vet hur de fungerar så här dags på säsongen.

Inför final 2

OK, dags för nedsläpp om 2,5 timme! Börjar bli lite nervös nu. Tänk om HV vinner igen... Det är framförallt det jag är mest orolig för.

Några funderingar som snurrar runt i skallen:
- Hur är det med Jonas Gustavsson? Och då tänker jag inte på det fysiska.

- När ska Lee Goren börja producera igen?

- Wallin spelar - skönt det - men som ytterforward. Klarar Micke Johansson av att vara den centertyp som FBK vill ha? Kommer han att klara av att spela en defensiv roll? Ja, vem vet. Om Walle "bara" behöver tänka offensivt, så kanske det lossnar för förstakedjan.

- Kåberg hade inte ställt in tacklingssiktet ordentligt i onsdags. Hoppas det är bättre inställt nu. Jag tror faktiskt aldrig jag har sett honom så otajmad i det fysiska spelet tidigare. Undrar vad det berodde på.

- Hoppas domaren (Thomas Andersson) inte är så HV-vänlig ikväll. Hoppas inte kanal 5 är så HV-vänliga ikväll! Störde mig rätt mycket på det i onsdags. Det var HV hit och det var HV dit. Hur kul är det som FBK-supporter att höra detta! Nog kan man blanda med bra balans.

- En annan sak som jag reagerade på var det här kring sierskan som skulle avgöra var guldet skulle hamna - hos HV. Men det är klart att det blev fel eftersom Thomas Johansson hade med sig fel tröja till henne! Han skulle förstås ha tagit med den gröna! Eller hur!

- Läste precis nwt.se-bloggen om den här idioten jag skrivit om här nedan. Det var tydligen inte så enkelt som det först framställdes. Nu vet jag inte vad som är sant och inte. Men tydligen är funktionärerna och supportrarna i Kinnarps Arena bland de värsta och enögda i Elitserien. Kan ju då betyda att det inte var så illa gapat av den här 22-åringen som funktionären i Kinnarps Arena vill framställa.
Tipset:
Färjestad - HV 3-1

Usch, nu börjar jag verkligen bli nervös...

Idioter och IDIOTER

Det finns idioter och det finns IDIOTER! Läste i VF nu på morgonen att en 22-årig karlstadbo greps av polisen i samband med matchen i onsdags.

Han hade skrikit riktigt grova saker till Liv och polisen hade ansett att han stod såpass nära Liv att han kunde ha hört det.

Stefan Liv har sitt ursprung från Polen och det hade tydligen med saken att göra.

Men när sådana här saker händer, då skäms man för att man håller på samma lag som sådana idioter! Sådant där vill man sannerligen inte bli förknippad med.

Nej, skärpning! Motståndare måste vi alltid ha. Vad är det annars för vits med hela sporten?

Reflektioner

Har alltid svårt att läsa tidningarna efter en förlustmatch. Det blir alltid så mycket skriverier kring hur bra motståndarna är. Märkligt nog är det sällan det skrivs det omvända när Färjestad vinner. Men jag kanske är väl enögd...

En reflektion jag gjorde igår under matchen var att domaren var väldigt väl inställd till HV. Kom då att tänka på att HV har haft en hel del tur med domarinsatserna under hela säsongen. Undrar hur det kommer sig? Eller är det bara jag som är enögd igen?

Men till mitt försvar får jag ju säga att det är fler än jag som reagerat. Bl a Richard Wallin i dagens VF där han säger att Martin Thörnberg är pinsam med sitt teaterspelande. För att citera VF:

"Under säsongen gjorde Sportmagasinet en enkät och 144 elitseriespelare fick svara på frågan vem som filmar mest. Överlägsen etta: Martin Thörnberg."

Vore hemskt tråkigt om domarna går på det här.

-------------------

Läser om Perras metafor angående gårdagens match:

"Det är som när man skruvade på munstycket på moppen för att få motorn att gå på fullvarv. Det var små, små justeringar som behövdes för att få maxfart och där är vi nu. Vi provkörde moppen igår och nu vet vi hur vi ska ställa in den…"

Låter förtroendeingivande! ha ha

Godmorgon

Vi som gillar Färjestad har varit med om ett antal finaler förr och vet att en förlust alltid kommer!

Utom 2002 då...

Men man får vara vid gott mod och hoppas killarna inte spräcker den snart 4-månaders-långa segerraden hemma på fredag. Ganska mäktig svit!

Resultat final 1

OK, nere på jorden igen då.

HATAR FÖRLUSTER!


Matchen är inte slut än men nog blir det förlust alltid! Ska bli intressant att se hur det blir i Karlstad på fredag. Men några 4-0 blir det iallafall INTE! Iallafall inte för Färjestad.

Tips Finalserien

Tippade ju egentligen inte finalserien i inlägget här nedan. Det var mest önskedrömmar.

Men det är oerhört svårt att tippa det här, tycker jag. Hur tufft och bra var motståndet för FBK egentligen i kvarten och semi? Hur bra är HV? Egentligen vill jag inte tippa förrän första matchen är spelad, så man har en chans att se hur det ser ut på isen.

Men jag måste ju tippa! Så då får det bli så här:

Färjestad - HV 4-1 i matcher

Färjestad vinner guldet hemma på onsdag och DÅ SKA VI VARA DÄR! Eller hur, Towe! Som ikväll har studentskiva inne i stan. Lite orolig är jag...

DN listar...

Malin Fransson och jag har haft mailduster tidigare och Färjestad men den här gången orkade jag inte bråka med henne. När jag läste DN på pendeln i morse såg jag ett rent faktafel från hennes sida.

Först: Vem är Malin Fransson? Hon är sportjournalist och hon skriver nästan konstant negativt om Färjestad.

Nåväl, faktafelet. I dagens DN listar hon olika "dueller" mellan FBK och HV. I en av duellerna har hon tagit fram "Nykomlingar". För HV är det Mattias Tedenby - helt OK! För Färjestad är det - håll i er nu - Per Åslund! Va? Per Åslund?

Jag begriper ingenting! Tittade inte hon på elitseriehockey förra säsongen? Eller ens landslagshockey? Per Åslund spelade både i FBK och Tre Kronor förra säsongen och är verkligen ingen nykomling!

Final 1

OK, om 1,5 timme kommer pucken att släppas i 1:a finalmatchen säsongen -08/-09. Hur ska det gå?

Läste i någon webtidning att Johan Davidsson försöker psyka Färjestad med en fundering kring hur FBK-spelarna kommer att reagera om de förlorar någon match. "De är ju inte vana vid att hantera det i slutspelet". Nej, det stämmer men vem säger att vi kommer att förlora. Visst ja, ödmjuk måste jag vara!

Hur går det ikväll då? Ja, varför inte en suddenvinst!

Hur går det i matchserien? Ja, varför inte 4-0. Nej, det kommer det aldrig att bli. Att upprepa slutspelet från 2002 lär aldrig inträffa igen. Men varför inte? Vi har ju biljetter till tisdagsmatchen och det vore smutt om jag för en gångs skull fick se dem lyfta bucklan live. Det vore rätt najs.

-------------

Näää, nu orkar jag inte läsa fler artiklar! Kan inte den som ansvarar för tiden se till att det är dags nu!

-------------

BTW!
Kul 1 april-skämt i NWT idag. Gissa om jag blev skrämd! Fick ett mess från syrran som undrade om jag hade hört! Kan det vara sant?! Då var jag helt övertygad om att det var ett skämt. Men sedan började jag bli lite orolig. "Tänk om det stämmer?" Men när jag lyssnat på NWT.se-intervjun med Perra, då insåg jag direkt att det var ett skämt. "Isen är hal och det ligger en massa puckar på isen". "Lars Glennert som andretränare". Jo, tjena!

Mycket bra skämt var det iallafall! Härligt att fler i föreningen var involverad. Visar på att det är gott humör i både spelartrupp och på ledarsidan.

Ikväll smäller det!

Ikväll drar det äntligen igång! Det har varit alldeles för mycket väntan det här slutspelet. Å andra sidan är jag väldigt glad för 4-0 x 2. Jag klagar sannerligen inte!

Måste berätta att Per har köpt sig en ny leksak. Eller ny och ny. Den är 8 år gammal, silvergrå, cab, V6, 2-sitsig och skitcool!

Med andra ord en Mercedes-Benz SLK 320. När han nu fått uppdrag i Täby går det inte att pendla kommunalt. Tar alldeles för lång tid. Så vi tog ett snabbt beslut att vi köper en till bil. Towe använder ju den andra nästan jämt.

Så, hur kategoriserar jag det här inlägget då? Äsch, det här är ju en hockeyblogg, så det får bli hockey som vanligt.

Tips kommer senare!

RSS 2.0