Dystert...

Kan inte påstå att jag såg speciellt mycket av matchen. Vi kom hem mellan andra och tredje perioden men jag hade ju följt matchen via live-sändningen från en av dessa otaliga appar.

Så länge det stod 0-0 kändes det bra. En eller möjligen två poäng är absolut ett stort steg framåt. Men icke...

Nu såg jag bara en period (inte ens det faktiskt) av matchen men nog såg det ut som inställningen var den rätta. De jobbade hårt och ville mycket. Det kan man knappast ta ifrån dem. Men det vill sig inte. Tufft tufft. Den mentala biten är större än kunskapens och viljans.

Alla säger: "de kommer, de kommer". Ja, vi får väl se. Äsch, det är klart de gör! Annars blir det här den sämsta säsongen sedan 1994/1995 när Färjestad fick kvala sig tillbaka till Elitserien. De är för övrigt, tillsammans med Brynäs, enda laget som inte åkt ner i Allsvenskan (eller motsvarande) någon gång under Elitseriens historia.

Men nu ska vi verkligen inte ta ut något i förskott!! På torsdag är det Djurgården hemma i LLA. Den matchen kan jag inte se. Inte heller följa. Är i Sitges strax söder om Barcelona fram till söndag kväll. Spelar in matchen förstås.

Nej, jag tycker synd om grabbarna och tränargänget. De har en enorm press på sig från både fans och media. Hur de ska ta sig ur det här träsket kan de ju rådgöra med Frölunda och HV71. De har ju varit i samma situation tidigare...

Matchdag LHF-FBK

Intressant match ikväll. Färjestad åker upp till Luleå för att försöka ta poäng. Blir svårt. Luleå har väl inte förlorat hemma än. Lite dåligt uppdaterad där. Dessutom är det tidig morgon och jag borde dra till jobbet. Kommer hem efter nedsläpp, så det får bli några korta rader här och nu.

Ja, vad ska man skriva... Allt är skrivet. Hårt jobb är väl det som räknas. Rätt inställning får man utgå ifrån att de har. Förhoppningsvis ser Luleå det här som en "enkel" match. 

Målvakt ikväll? Tror det blir Torpet. PW får nog vila en eller två matcher. Sedan tror jag att de låter honom stå en bortamatch mot t ex Timrå - när nu den är. 

Nej, iväg nu!

Tips: 
Fegar ur och tippar 2-2.

Ändrat spelsystem

Läste precis Sannys krönika i VF där han skriver att de faktiskt har bytt spelsystem och det vet ju alla att det tar tid att spela in sig på det. Så, med andra ord, Färjestad kommer igen!

"Sen har vi gemensamt kommit fram till vissa ändringar i spelet gentemot fjolåret, bland annat vill vi försöka utveckla vårt offensiva spel.

Under försäsongen har vi således testat att spela en lite mer aggressiv och anfallsinriktad hockey, där vi försökt stressa motståndarna högre upp i banan. I en form av överambition att utföra detta har vi ibland blivit naiva och gått bort oss lite för mycket. Även om resultaten har uteblivit har det ändå varit nyttigt att testa."

Skulle tro att man går tillbaka till ett mer defensivt tänk och utifrån det börjar vinna matcher. Hmmm... hur går det ihop? Ja, vi får väl se.

Förlust igen

4:e matchen utan en trepoängare och alla börjar snacka om kris i Färjestad. Hårda krav i den här klubben - intet snack om saken!

Var och såg matchen live i Karlstad och det är alltid lika kul. Åtminstone till en början när man kommer dit, man hör introt, spelet börjar (efter att nationalsången förstört stämningen!) och ganska snart märker man åt vilket håll det barkar. Förlust eller vinst. 

Ikväll kändes det ganska tidigt att det här kommer Brynäs att ta.

Jag har ingen aning om varför det inte klickar i spelet. Men nog kan man se att Martin Sevc inte riktigt är i toppform. Eller att Sanny Lindström vill mer än han klarar av just nu. Wenztel Pettersson är inte riktigt redo för Elitserien vad gäller den mentala biten, osv osv...

Jag vill verkligen inte påstå att jag är någon expert på något sätt. Det finns andra som klarar den här biten betydligt bättre. Men från en supporters synvinkeln verkar det som om laget inte riktigt har hittat rätt i spelsystemet och verkar dessutom en aning loja.

Det sistnämnda skulle spelarna aldrig erkänna. Men se bara på HV71 förra säsongen. Tror det smyger sig in en liten, liten nöjdhetskänsla. Det saknas det desperata och om inte kärntruppen har den kvar - hur kan de då förmedla det till de nya?

Tänker också på att de som kommer nya till FBK tror (som alltid!) att det bara är att glida med och att det sedan blir SM-guld. Oj, så fel de har. Det krävs BLOD, SVETT, TÅRAR, HÅRT ARBETE och STORT STORT HJÄRTA!!!

"Only as you know!"

Speciellt motstånd ikväll...

...borde NC tycka. Möta sin gamla klubb som han jobbat i ett antal år.

För oss som ska dit är det speciellt också. Första matchen live - HOCKEY SKA MAN SE LIVE! - och lite mer prekärt läge än väntat. Dessutom är motståndet icke att förakta.

Brynäs har ju alltid tidigare varit drömmotståndet för FBK. Inte ofta det blir förlust i dessa kaffemöten.

Ikväll kan det dock bli helt annat. Brynäs är ett tippat topplag nu i förhandssnacket. Färjestad likaså men har inte startat upp säsongen som förväntat.

Nytt spelsystem, nya spelare, ny tränare. Men det kommer. No worries!

Nej, nu måste jag sluta. Vi ska ut på stan och äta något innan matchen. "Något" lär bli ganska litet. Min mamma fyller år idag och vi har varit och firat henne. God lunch, gott dricka, trevligt sällskap! Så någon mat lär det inte bli. Men fortsatt trevligt sällskap blir det iallafall!

Tips:
Färjestad-Brynäs 2-1 Målsnålt!

Måste rusa!!

Sur förlust - men rättvist

Förlust idag och det var inget att snacka om. Surt ändå.

Färjestad såg tröga ut. Felpassningar, stillastående spel, slarvigt över lag, yra höns. Äsch, jag vet inte allt.

Kul att NC vågar ta ut målvakten när det återstår 7 minuter i spel 5 mot 3. Det gav resultat. 4-2. Fortsatt spel 6 mot 4 gav... 5-2 till HV. Men kul och annorlunda tänk ändå.

Fruktansvärt onödiga utvisningar under matchen men jag fick känslan av att en och annan HV-spelare hade helium i skridskorna. Låter långsökt för den något tröge. Sevc måste definitivt skärpa sig hur som helst!

En reflektion jag gjorde under matchen var att backarna slarvade när de skjöt. Varför skjuter de när de har en försvarare mitt framför ögonen?? Eller som en känd målskytt alltid sa: "Don't hit the first guy!". Så sant, så sant.

Funderar också över om NC har ändrat om såpass i spelsystemet att de känner sig lite vilsna så här i upptakten på säsongen. Kan inte avgöra det. Dock minns jag att även i fjol hade Färjestad problem med passningsspelet - framförallt uppspelet. Men det klickade ju så småningom. Så misströsta inte! Det har bara spelats tre omgångar. Spelet kommer!

HV-funktionärerna har lite humor hörde jag också! När Johan Larsson blev utvisad spelades "Lilla söta fröken fräken...". Bra, HV!

Kommer NC att få mycket kritik nu och hur kommer han att ta det? Att leda Färjestad är verkligen inte en enkel sak för vilken tränare som helst.

På lördag åker vi till Karlstad för att se Färjestad spela mot Brynäs. HÖG TID för en 3-poängare!!

Mitt Twockey-tips är under all kritik.. Skärp mig!

Torsdag

När klockan ringde för snart en halvtimme sedan fattade jag absolut ingenting. Jag var helt borta. Efter en dusch var jag iallafall vid medvetande. Kände mig bakis trots att jag inte drack en droppe av annat än vatten igår kväll. Är det mörkret som har en sådan påverkan?

Nåväl, jag skriver redan nu eftersom jag kommer att komma hem efter matchstart ikväll.

Jaha, HV borta. Borde vara en mycket svår match. Första bortamatchen dessutom. Ska bli intressant att se om förra säsongens bortavinster håller i sig. Mindre krav från publiken eller vad det nu var som underlättade för dem.

Har förstås tippat seger för FBK. Men en tight sådan; 3-2 tror jag de vinner med.

Nej, dags att dra till jobbet.

Mellanmatchsnack

Någon som vet vem "Gaston" är? Eller "Slatko"? Det kan jag tala om. "Gaston" är nämligen Christopher Nilstorp och "Slatko" är Jonas Gustavsson. Målvakter som Erik Granqvist har tränat i Färjestad.

Han har smeknamn på sina målvakter som är kopplade till olika tillstånd han vill att de ska eftersträva. Han är för skön, våran "Grana".

"Slatko" stod för Stor Lugn Aggressiv Tät men de två sista bokstäverna vill inte Erik berätta vad de står för. Öppet för tolkning alltså. "K" och "O". Hmmm... 

Han berättar inte heller vad "Gaston" står för. Inte så konstigt. Vore dumt att ge motståndarna något att utnyttja.

Mer då? Läser att JJ går tillbaka till tränarjobbet. Ska ta hand om forwards som förra säsongen. Det blev nog för tråkigt att gå hemma när barnen är i skolan eller var de nu är. Han ska dock inte följa med på matcherna. Klokt beslut, tycker jag.

En annan legend i Färjestad är tidigare-Nr17 Mattias Johansson som ska ta över en av Granqvists uppgifter, nämligen att scouta motståndarna. Kul att Matte är tillbaka i klubben. Tröjan åker nog snart upp i taket! Det har ju varit en del snack om det sedan det bestämdes att junisarna inte får använda det numret. Något sådant...

Ja, det var väl alles för den här gången. Ikväll match igen. Brynäs-Frölunda. Hur går det här då? Ja, enligt mitt Twockey-tips kommer Frölunda att vinna.

Källa: NWT.se

Bara en massa derbyn...

Ikväll är det derby i Stockholm igen och all media goes bananas. Kanske inte så konstigt. Den media som syns och hörs mest är stationerad i Stockholm och tycker antagligen att det är det absolut viktigaste som sker denna kväll.

Vilket det kanske är också.

Har ju tippat matcherna ikväll via Twockey. Den andra matchen (jo, det spelas faktiskt ytterligare en!) är E4-derby.

Kan man kalla matchen för det? Har för mig att jag hört det någon gång. Hur som helst, det är faktiskt en mycket intressant match det också. Jo, faktiskt! Båda lagen är tippade som topplag och det har gått lite olika för lagen. HV har inte alls kommit igång, som det verkar. Linköping däremot har väl tagit poäng i båda sina matcher. Jag tror på fortsatt poängskörd.

Vad gäller DERBY-matchen, så har jag faktiskt tippat seger till det lag som jag knappt vågar nämna i det här huset. Blir knepigt om de gör mål men jag kan nog hålla masken. Ett litet "hmmppfrr-oj, vad förkyld jag är" kanske kommer.

Linköping-HV 4-2
Djurgården-AIK 1-3

BTW! Tycker det är alldeles för långt mellan matcherna nu när det väl satt igång! Åtminstone för vissa av lagen!

Mer statistik - MEDELVIKT

OK, dags att lägga ut en sammanställningen för medelvikten då. Passar på när det är fotbollsderby på tv:n. Då kan man ha ett öga på tv:n och ett på datorn... OK, DIF vann. Även imorgon?

1 Luleå 84,00
2 Skellefteå 84,93
3 Linköping 85,68
4 Djurgården 85,76
5 Färjestad 85,96
6 Brynäs 86,80
7 Modo 87,81
8 HV71 87,89
9 Växjö 88,88
10 Frölunda 88,89
11 AIK 88,92
12 Timrå 88,96

Skiljer nästan 5 kilo mellan lättaste och tyngsta laget. 5 kilo! Det är en storlek på kläder för en tjej.

Nåväl, Luleå är lättast. Känns konstigt. Har alltid sett på Luleå som ett tungt lag men de verkar ha satsat på korta, lätta spelare. Säkerligen tekniska och skridskosnabba.

Färjestad ligger ungefär i mitten även i den här tabellen på samma sätt som i längdtabellen. Inte mycket att säga om det.

Timrå är tyngst. Ganska korta dessutom. Har det någon betydelse? Vet inte.

Källa: Hockeysverige.se

Join the movement

Hittade en intressant artikel för alla oss, Färjestadare. Läs här.

Intressant statistik - igen!

Som sagt, jag gillar statistik. Är lite av en siffernörd. Läste det här på farjestadsbk.se, Kalitzkis krönika:

"...bara två lag i ligan gjorde fler mål än FBK ifjol; HV och Skellefteå som båda sköt 173 mål, eller 3,14 i snitt per match. Färjestad gjorde 154 (2,8). Frölunda och AIK var målsnålast 128 respektive 131.

Frånsett mörkersäsongen 09/10 (132 mål) har Färjestad varje år de senaste säsongerna tillhört topp-tre i ligan i gjorde mål. Så måltorkesnacket bygger lika mycket på extremt högt ställda förväntningar som att motståndarna ofta sitter kvar i gamla fack, oavsett spelartrupp eller formkurva."

Så... Nog snackat om att FBK har svårare att göra mål än andra lag. Åtminstone tills annat är bevisat.

Lite statistik - MEDELLÄNGD

Jag älskar statistik! Nu har jag sammanställt medellängden hos elitklubbarna med följande resultat:

1. Luleå 181,06
2. Skellefteå 182,50
3. Brynäs 183,04
4. Linköping 183,26
5. HV71 183,29
6. Timrå 183,46
7. Färjestad 183,89
8. Modo 184,15
9. Växjö 184,38
10. AIK 184,68
11. Djurgården 184,76
12. Frölunda 186,86

OK, reflektion!

Luleå är kortast. Knappt över 181 cm. Det är riktigt kort! Under medellängden för herrar i Sverige. Det är inte direkt korta hockeyspelare man förknippar med Luleå.

Färjestad ligger mitt i tabellen med dryga 183 cm. Tycker det är kort också. Vilka är det som är så korta att de drar ner medellängden? Det finns ju några långa stadiga bitar...

Längst är Frölunda med dryga 186 cm. Now we're talking! Över 2 cm längre än 11:an Djurgården. 

Det skiljer alltså 5,8 cm mellan kortaste och längsta laget. Kan det ha någon betydelse? Nja, det hänger nog mer på tyngd, teknik, skridskoåkning o s v. Blir mer intressant när samtliga tre tabeller är sammanställda. Kanske kan man dra några intressanta växlingar då.

BTW! Medellängden för herrar i Sverige 2008 var 181,5 cm. För kvinnor var medellängden 166,8 cm. Jag är alltså 2,2 cm längre än medellängd. Har alltid känt mig väldigt LÅÅÅÅNG.

Ytterligare kuriosa... Dinariska Alperna har den längsta manliga befolkningen på 185,6 cm (uppmätt 2005). Kvinnorna är 171,0 cm på denna exotiska plats och därmed längst i världen. Var ligger Dinariska Alperna? Här -->.

Kortast då? Indonesien har de kortaste männen; 158 cm (uppmätt 1997). Filippinerna har de kortaste kvinnorna; 150,2 cm (uppmätt 2003). Här snackar vi pygméer. 

Källa: Wikipedia. Källa: Hockeysverige.se

Lördagsmatcherna

Jaha, en match live på Hovet och en match i tv-soffan. Ingen av dessa matcher gav önskat resultat. Dock fick FBK åtminstone 1 poäng med sig och det är ett litet plus. Men mot AIK borde det varit 3! Varför utnyttjade man inte det mentala övertag man uppenbarligen har haft på dem? Det är förstås lättare att sitta här och skriva det än att verkligen gå ut och göra det.

Lördagsmatch, kväll, hemma, slutet på månaden för de flesta (lönemässigt) och på det - en förlust. Är det konstigt om publiken stannar hemma till nästa match? Nej, fansen vill bli underhållen och visst, periodvis spelade FBK bra. Men som vanligt vill inte pucken in.

Får inte glömma att det saknades några tunga pjäser. De finns med av en anledning, så därför är jag inte speciellt orolig. Det här laget kommer. Det har bara varit två omgångar och tabellen är, som vanligt enligt alla experters utlåtande, helt upp-och-ner.

Oavsett vilket, så är det väldigt roligt att det är igång igen. Framförallt att se hockey live! Klart man ska se hockey live! Hovet igår var helt makalöst. Publiken runt om arenan hoppar och skriker och är med på ett helt annat sätt än i LLA t ex. Där är det bara ståplatspubliken som sjunger, skriker, hoppar och jagar på. Lite för lugnt och försiktigt på sittplats. Hur det är i Scandinavium kommer jag inte ihåg. Såg inte många elitseriematcher när jag bodde där. Mycket p g a att Frölunda åkte ner till Allsvenskan under den perioden... Minns att jag såg ett derby mellan Mölndal-Frölunda i ett knökfullt Mölndals Ishall - vad nu den heter.

Hur som helst, oavsett förlorade poäng är det jättekul att det är igång igen!

Lite statistik - MEDELÅLDER

Har sammanställt lite statistik över de olika lagen. Nämligen medelålder, medellängd och medelvikt.

Tar MEDELÅLDER först. Så här ser den tabellen ut:

1 Färjestad 23,86
2 Luleå 24,52
3 Skellefteå 24,79
4 Frölunda 24,86
5 Brynäs 24,88
6 Modo 24,88
7 Djurgården 25,17
8 Timrå 25,58
9 AIK 26,16
10 HV71 26,54
11 Linköping 26,58
12 Växjö 27,00

Färjestad har alltså den yngsta truppen. Hur hänger det ihop med att FBK saknar ungdomsverksamhet? Eller är det så att man köper ungdomar? Nej, hockeyexperter. Ge er nu. Det finns duktiga ungdomar både runt om i Värmland och i klubben.

Noterbart är också att FBK är det enda lag under 24 år. Växjö äldst med sina 27 år. Det är inte så konstigt förstås. Per Hållberg, Tomi Kallio och Martin Gerber drar upp medelåldern.

Återkommer med MEDELLÄNGD.

Dags för säsongen 2011/2012

OK, ikväll drar det äntligen igång! Och gissa om det är efterlängtat. Ja, inte bara här utan hela HockeySverige jublar.

Twittrar så mycket att jag aldrig bloggar. Allt jag vill säga säger jag ju där. Men jag bör kanske tänka på de som följer mig... Bli nerspammade på detta sätt. Å andra sidan är det nog mest hockeynördar även där.

Så! Ikväll är det alltså dags för nedsläpp. Färjestad möter Skellefteå. Tuff match direkt. Inte första säsongen de får börja mot SAIK. Undrar vad som avgör vilka som får möta vilka i första omgången. Det var ju inte så att FBK mötte SAIK i finalen 2009. Oviktigt! Går vidare till annat.

"...för alla som undrar uttalas det [Chanetzki]".

FBK ska fira upp en mästarflagga ikväll. Den 9:e! Emil Kåberg ska tydligen göra något. Kanske hissa den? Isåfall tycker jag det är riktigt bra gjort av klubben att ge LLA-publiken en möjlighet att tacka Emil för dessa sköna år. Finns inte många som har haft så stort hjärta och arbetat så hårt för klubben som Emil. Som JK skriver i gårdagens krönika på www.farjestadsbk.se: "Frågan är inte om Kåberg ska få en stående ovation. Frågan är hur lång.". Underbart! Önskar jag var där. Nästa lördag dock!

Hockey blir det ändå nu på lördag. Vi ska till Hovet och se Djurgårdens första hemmamatch för säsongen. Tur att den startar kl 16:00, så vi hinner hem till kl 18:30 för Färjestadsmatchen. Eller det gör vi ju egentligen inte... Men jag tänkte spela in och se när vi kommer hem. Vi missar förhoppningsvis inte så mycket.

Tips då?

Luleå-Växjö 5-1
Modo-Frölunda 3-2
AIK-Timrå 4-1
FBK-SAIK 4-2
LHC-BIF 3-1
HV-DIF 2-3

Ingen motivering idag.

Tabellen...

Ok ok... jag får väl ge mig då. Towe utmanar mig på tabelltävling. Den som får flest rätt bjuder den andra på en slutspelsmatch. Nåja, hon har några matcher att betala innan hon kommer ikapp...

Så här ser min tabell ut efter 55 omgångar:
1. Luleå
2. Färjestad
3. Djurgården
4. HV71
5. Linköping
6. Frölunda
7. Skellefteå
8. Brynäs

9. MODO
10. AIK

11. Timrå
12. Växjö

Hennes tabell:
1. Linköping
2. Luleå
3. Färjestad
4. Djurgården
5. Skellefteå
6. HV71
7. Timrå
8. AIK

9. MODO
10. Brynäs

11. Växjö
12. Frölunda

Vi har bara tippat ett lag lika = MODO. Desto mer spännande! Vi får se hur det går. Må bästa kvinna vinna!!

Reflektion TV4-sporten

Tittar på TV4-sporten och deras hockeyexperter, Boork och Wikegård.

De snackar om hemvändare och topplag men inte en enda gång nämner de Färjestad, svenska mästarna.

Jag har tidigare nämnt att Frölunda skulle kunna vara ett lag som utmanar i toppen. De har varit mycket bra under försäsongen. Börjar de säsongen med att vinna matcher kan de mycket väl bli ett stort hot mot FBK. Ja, jag är enögd.

Wikegård tror på Frölunda också, vilket inte Boorken gör. Han tror på Brynäs. Jo, tjena! No no no. Wiken tror dock på Djurgården som mästare. 

Martin Gerber snackas det mycket om också. FBK:s gamle stjärnmålvakt. Honom glömmer vi aldrig! Kommer han att rädda kvar Växjö i Elitserien? Ja, så kan det mycket väl bli. Vi vet vad han kan. Men man måste göra mål också!

Boork fick till slut frågan: "Vilka blir svenska mästare?": "Djurgården" svarade han. Vilket är mitt tips också. Men oj, nu sved det rejält! Vad hände? Tror jag tar tillbaka tipset. Naturligtvis är det FÄRJESTAD som vinner!!

Avslutar med att tycka att det som vanligt var det alldeles för lite hockey i sportsändningarna! Aaaargghh....! På tisdag drar det dock igång. För två av lagen... På torsdag är den STORA dagen! Ser fram emot den kvällen.

11 september 2001

NineEleven för alltid ett myntat begrepp. 10 år sedan det hände, det där som är så ofattbart och som har påverkat världen som den ser ut idag. Inte bara synen på terrorism utan även den ekonomiska situation som uppstått efter en av USA:s absolut mest inkompetenta president genom historien = George W Bush. Icke att förglömma Dick Cheney och hans påverkan heller.

Hur som helst, många minns vad de gjorde denna dag för 10 år sedan. Så också jag. Hade precis börjat på Skatteverkets IT-avdelningen och satt i ett landskap tillsammans med ytterligare 10 personer. Vi jobbade i samma projekt. Klockan var väl runt 15-15.30 när jag tog en liten paus och gick in på Aftonbladets hemsida. Där hade de bara fått in en liten notis om att ett flygplan hade kraschat i ett av tornen. Minns att jag tänkte att det var säkert bara ett litet propellerplan. Men strax efter eskalerade notisen till stora rubriker och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra där i landskapet som nyanställd. Skulle jag berätta vad som stod i Aftonbladet och därmed avslöja att jag faktiskt var ute och surfade? Eller skulle jag hålla tyst? 

Till slut kunde jag inte hålla mig utan frågade om någon hade läst om vad som skedde i USA. Ingen hade det förstås. Alla hade varit upptagna med att koda. Efter det blev det samling vid pumpen. Aftonbladet gick ner på grunda av hård belastning och vi fick inte veta mer förrän vi kommit hem.

Ja, det var min NineEleven-historia.

Stefan Liv

Idag dog alltså en av vår tids stora hockeyspelare. Alla vi hockeyälskare gråter. Det är så oerhört tragiskt. Mina tankar går till hans fru och deras två barn.

Om jag får citera en twittrare: "Idag finns inga klubbgränser, färger osv. Idag är alla hockeysupportrar enade i sorgen efter en stor idrottsman - Stefan Liv." @asekaati

Jag blir arg också! Det är inte första gången ryska plan kraschar. Vad har man för syn på människoliv i detta land egentligen?

Uppsnack

Hög tid att dra igång den här bloggen igen. Har varit väldigt stiljte den senaste tiden.

Ska försöka koncentrera mig på väsentligheter medan katten Sonja springer kring benen på mig och leker med en död näbbmus. Lika kul död som levande verkar det som.

Kan ju ändå börja med ab.se:s artikel om "skilda världar", d v s Niklas Czarneckis värld vs Hardy Nilssons värld.

Ab.se:s läsare tror att det blir NC som får gå först. Jag förstår dem. Otroligt tufft att ta sig an det här jobbet. Men lyckas han kommer han att lyftas till stjärnorna.

Ab.se har läst sin historia, d v s FBK:s. Eller snarare de-tränare-som-inte-lyckades-historia. Tufft tufft tufft.

Läser man dock Svenska Spels odds, så lär han ju lyckas. Det blir nytt guldjubel i Karlstad i april, tror de. Själv är jag inte lika säker. Alla som följer Elitserien vet hur svårt det är att vinna två år på rad. Det har bara Brynäs, Färjestad och Djurgården gjort. Senast var för 10 år sedan. Det skrivs det också väldigt mycket om.

Kan tänka mig fler klubbar som åtminstone kan spela final! Att sedan ta det avgörande klivet kan förstås vara en fördel för FBK om det är de som är motståndare. Tror Djurgården, Luleå och Frölunda kan vara de som står på andra sidan rinken i vår. 

Det var längesedan jag trodde på Frölunda. Men de har verkligen visat under European Trophy att de är att räkna med den här säsongen. Vet inte vad jag ska tycka om det.

En del tycker förstås att HV ska finnas med där i toppen. Borde de nog vara men något säger mig att de inte riktigt är där längst upp.

Ja, vi får väl se. Ska väl ge mig på en tabell längre fram också... Som naturligtvis kommer att vara helt galen efter 55 omgångar.

Jaha! Men nu har jag iallafall sparkat igång igen! Känner mig lite rostig. Hade nog velat analysera mera. Men det kommer! ...kanske

RSS 2.0