Lång väg kvar

Trodde det skulle bli en rolig lördagkväll när Elitserien tog ny fart efter OS-uppehållet men det visade sig att det tyckte vare sig jag eller Färjestad.

Jag frågade i ett inlägg för ett par veckor sedan om Djurgårdens upplägg med att åka till Kanarieöarna framför Färjestads upplägg med skoteråkning i norra Värmland skulle vara bättre. Efter i går verkar det ha varit ett bättre upplägg att åka till Kanarieöarna framför att åka till norra Värmland...

Själv var jag faktiskt inte speciellt intresserad av att följa matchen till en början men jag gick iallafall ner efter middagen för att titta till resultatet. Vi äter för övrigt fortfarande i Towes gamla sovrum. Men efter att jag sett ställningen (3-1 till Modo) gick jag upp igen. Matchen slutade alltså 10-3! Vad ska man säga om det? Nada just nu.

Känns som Färjestad har lång väg kvar till slutspelsformen.

I morgon är det mars vilket förkunnar att våren är på väg. Det inspirerar till att vara ute men det är svårt att gå promenader när snön fortfarande ligger djup på trottoarerna. När det dessutom är tö blir det en kamp.

Tittade på grannens hus i morse när jag vaknade. Snön på taket över deras altan var som en tjock gardin.

Lång väg kvar även för våren.

Köket då? Klart så långt att vi bara saknar en rörmokare som ska installera diskmaskinen och vattnet i övrigt. Sedan ska gardiner upp och hela köket från vån 2 ska flyttas ner.

Men nu ska jag och Per ut på isen och bränna grenar från trädet vi sågat ner under några helger. Bäst att passa på innan isen smälter bort.

Träningsmatch DIF-FBK

Jag köpte en Djurgårdsglass till Per för att han inte skulle bli ledsen när Färjestad förmodades vinna över Djurgården i kvällens träningsmatch i Örebro.

Det såg ju lovande ut efter en period: 3-1 till Färjestad. Men nog tusan kom Järnkaminerna ikapp!

Glädjande nog kunde FBK avgöra i sista minuten.

Kul att nye defensive backen Angel Krstev gjorde ett mål. Lika roligt att Kåberg satte en puck också. Inte de målgörare man förväntar sig direkt.

Men roligast av allt var att en gammal järnkamin satte avgörande pucken, nämligen Dick Axelsson.

Citat Per: "Tur att Färjestad vann annars hade glassen frusit inne!". Jo jo, säkert...!

Köksstatus 23 feb

Snart har vi ett helt nytt kök att tillgå. Det enda som saknas är en rörmokare som fixar vattnet och diskmaskinen, en kakelläggare som fixar kaklet ovanför bänken vid vattenhon, elektrikern som ska sätta upp lampor över bänkarna samt kyl och frys som ska installeras. Sedan är det alles klar! Inflyttning till helgen...?





BTW! Skönt att ha stumpan hemma igen!

Renberg vs Wikegård

Många - framför allt unga! - tycker att Wikegård är så cool! Han kan allt om ishockey och han borde bli förbundskapten och säkert också head coach över ishockeyn world wide.

Men vad det handlar om är att Wikegård har attityd! Det går alltid hem hos de unga.

Vad de däremot missar här är erfarenhet och kompetens. Kompetens är inget man får med automatik. Det handlar om både erfarenhet och kunskap.

Mikael Renberg är en expertkommentator som är kompetent, d v s han har enormt mycket erfarenhet från Elitserien, NHL, VM och OS. Där har vi en riktig expert!

Tyvärr verkar få förstå det! Men Micke Renberg är en av de riktigt stora för mig. Han tillsammans med Foppa, Sudden och Lidas. Men han saknar den attityd som Wikegård har.

Niklas Wikegård har inte alls den erfarenhet och kompetens som han själv vill göra gällande. Däremot har han en attityd som få. Tänk på det när han snackar - för ibland snackar han en massa goja!

Heja Micke! Har alltid gillat dig, både som spelare och expertkommentator.

Heja Norge!!

Ser OS-matchen Norge - Schweiz och gläds åt den norska ledningen (just nu 2-1). Flera av de norska spelarna spelar nu eller har spelat tidigare i Elitserien och FAKTISKT! i just Färjestad.

Klart man håller på Norge! Även om flera av de schweiziska spelarna har spelat i Sverige också, bl a Blindenbacher. Men han har inte avgett något direkt avtryck ännu. Avvaktar ett SM-guld i april först. ha ha!

Efterlysning! Var är våren?

OK att man sitter inne kväll efter kväll för att titta på OS men att behöva sitta inne och titta på Melodifestivalen med det ena sämre bidraget efter det andra gör att jag EFTERLYSER VÅREN!

Jäkla väder! Hellre går jag en riktigt lång promenad än sitter och tittar på det här musikaliska eländet. Men vem vill ge sig ut i det här arktiska landskapet - vind på säkert 15-20 meter/sekund och -15 grader? Ja, inte jag iallafall. Per har dock trotsat vädergudarna och åkt in till stan för att gå på bio.

Själv sitter jag alltså och kollar in Sonja när hon sover och Sixten när han försöker tvätta sig i rumpan. Dricker ett helt fantastiskt vitt vin (Pinot Gris Grand Cru Hengst -07, 149 kr. KÖP DET!) och försöker genomlida den här eländigt dåliga musiktävlingen kallad Melodifestivalen. Var de två tidigare tävlingarna lika dåliga?

I den här tävlingen är det två som sjunger falskt, en grupp spelar en dålig kopia av tidigare hitlåtar, en sjunger på ett språk som ingen begriper, en tjej försöker efterlikna Britney Spears eller någon annan av dessa otaliga småtjejer som vill synas i media. Dessutom en grupp som är en något feminin kopia av Nordman men bäst hittills - Timotej tror jag de heter.

För att inte glömma Darin! Men det var en väldigt intetsägande låt han kom med. Men han är otroligt talangfull. Cruisified Barbaras låt är en sämre kopia av tyska Scorpions hitlåt Wind of Change.

Tack och lov för Dolph! Men ändock! Jag ger upp! Vad visar 4:an? Är det ingen hockey ikväll??

Men framför allt: När är det dags för omstart i Elitserien igen?? Och när kommer våren??

Köksstatus 20 feb

Nu är det inte mycket kvar. Fönstret ska bytas ut och det sker på tisdag.

Spiskåpan, stora bänkskivan, kyl och frys samt diskbänk med ho ska också installeras nästa vecka.

Tyvärr ser det inte ut som jag hade önskat. Skåpdörrarna är alldeles för vita för tapeten. Tapeten funkar jättebra till både kakel, golv och bänkskivor. Skåpdörrarna funkar också jättebra till kakel, golv och bänkskivor. Men skåpdörrarna och tapeten funkar inte alls.




Är journalister lata?

Ja, den frågan ställer jag mig efter att ha läst en del webtidningar där de flesta skriver samma sak som både Micke Renberg och Niklas Wikegård var inne på under matchen som spelades på fredagskvällen mellan Sverige och Vitryssland.

Man hade önskat att olika journalister skulle ha olika åsikter och lite olika infallsvinklar med analyser. Men nejdå. Journalisterna kör med samma snack som på tv:n men de vill hemskt gärna att läsaren ska få intrycket att det är deras idéer och resonemang.

Jag gillar inte sådant. Hitta på eget eller skriv som det verkligen är.

LHC besegrade!

Härligt att läsa att Linköping fick däng av FBK i Hagfors i kväll. Att FBK dessutom lät en 16-åring få debutera gör ju inte saken sämre. Kul!

Resultat: 5-3
Debutant: Jonas Brodin

Tycker fortfarande att det är otroligt tråkigt att Perra slutar. Nästan chockartat, faktiskt.

---
Edit: Skulle inte förvåna mig om vi får se Perra i Skellefteå nästa säsong. Säcken ska tydligen inte vara kvar där.

Något sen rapport...

Spelade in Tre Kronors match från i natt och har suttit och tittat på den nu. Vad ska man säga?

Foppa tillsammans med Zäta är hockeypoesi!
Det finns inget mer att säga om det. Det är bara att tacka och ta emot och njuta av spelet.

De andra kedjorna är förstås också mycket bra men de är en aning tråkigare - eller snarare - en hel del mycket tråkigare. Men ändå väldigt bra!

Förstakedjan med Sedinbröderna och Weinhandl - för att inte tala om Alfi-kedjan! Jo, nog finns det potential i det här laget!

Lunkan ser ju också väldigt säker ut i kassen.

Ja, det ser bra ut - så här långt. Tyskarna var verkligen inte dåliga!

Det enda tråkiga med att sitta och se reprisen från i natt är att jag inte kan diskutera spelet med Per. Han är nämligen ute med jobbet...

Jo! En sak till! Den som tycker att curling är tråkig tv-sport begriper inte sportens tjusning! Den är helt makalös, tycker jag. Curling är en av höjdpunkter under OS. Men det är under förutsättning att man får höra spelarnas snack och deras taktiktänk. Det höjer nivån betydligt. Snacka om schackmetafor!

Tränarsnack

Är fortfarande besviken över att Perra lämnar Färjestad även om jag förstår Thomas Rundqvists tankegångar kring tränarstaben - som jag tror kan bli riktigt bra.

Okej att Tommy kan mer hockey och är mer erfaren - åtminstone enligt vissa. Men man hittar inte många personligheter som Perra! ALLA verkar gilla honom, t o m Wikegård.

Det kommer att bli tufft och tråkigt att se Perra i ett annat bås än FBK:s.

Köksstatus 17 feb

Se där ja! Äntligen börjar det hända något igen!

Skåpdörrar och lådor har kommit. Blev inte så där superbra bilder för batteriet till kameran tog slut:

Vad är nu detta??!!

Har Rundqvist och Loob blivit alldeles yra i mössan? Släppa Perra Johnsson?! Va?! Jag fattar ingenting!

Vad är det för fel på dagens upplägg? Varför måste en av dem kliva ner och bli assisterande? Det är ju fullständigt självklart att ingen av dem vill det.

Vad hände med kontinuiteten? Ryggraden? Den tunga ledarbiten? Tror Rundqvist på allvar att det skulle underlätta för en av dem att stå där ensam?

Nej, jag fattar ingenting!! Det ligger ju nära till hands att tro att det ligger något annat bakom som man inte vill gå ut med i media.

Kanske Bengan är på väg tillbaka men hur rimmar det med en huvudtränare som Sammen blivit erbjuden plats som?? Nej, verkar konstigt.

Däremot undrar jag om inte vi får se Perra i Linköping nästa säsong.

Hur som helst - det här var mycket mycket tråkigt.


Rapport från isen

Idag är det dags för Vikingarännet. Skridskotävling mellan Uppsala och Stockholm som går precis utanför vårt hus.

Vem vet - nästa år kanske vi är med och kör...








Holm vs Sjöberg

Per och jag sitter och tittar på Skavlan när Patrik Sjöberg är där som gäst.

Jag stör mig enormt på Patriks ständiga pikar mot Stefan Holm. Per däremot sitter och småmyser. Så helt plötsligt säger han att han är väldigt mycket "Patrik Sjöberg" och då kontrar jag med att jag är väldigt mycket "Stefan Holm".

Så kortfattat betyder det att jag gillar statistik, jag läser mycket, jag har en OS-guldmedalj (ha ha!) medan Per endast har hoppat högst!

Det kan jag bjuda på! Och du med, Stefan. Eller hur!

Hockeytankar från sjukbädden

Jesper Mattsson lämnar Färjestad efter den är säsongen. Går att läsa lite här och var men jag läste det först i ab.se.

Tycker ärligt talat inte att det är så mycket att orda om. Visst blir det ett visst tomrum samtidigt som det ger plats åt de yngre, som t ex Sterner. Det gillar jag!

Kommer Christian Berglund och Jonas Frögren tillbaka verkar det bli en fortsatt bra värmlandsstomme i laget. Wallin lär väl också återkomma.

Önskar iallafall Mattsson all lycka i Malmö. Hoppas de spelar Elitserien tillsammans med Leksand nästa säsong.

Har dessutom kommit på den hemliga ingrediensen för SM-guld. Nämligen vinter-OS! Ja, uppenbarligen inte den enda ingrediensen men är det här bara en ren tillfällighet? Ja, vem vet?

Vinter-OS 1986: Färjestad vinner SM-guld
Vinter-OS 1998: Färjestad vinner SM-guld
Vinter-OS 2002: Färjestad vinner SM-guld
Vinter-OS 2006: Färjestad vinner SM-guld
Vinter-OS 2010: ......... vinner SM-guld

Återstår att se vilket lag som ska skrivas in här.

Djurgården åker till Kanarieöarna för att ladda upp inför de sista 7 matcherna innan slutspelet. Vad gör Färjestad? Ja, inte åker man till solen och värmen för att ladda några batterier inte.

Ska bli intressant att se vilket lag som hanterat den här ledigheten smartast. Är lite orolig för att det blir DIF...

Börjar bli uttråkad...

Börjar bli en aning uttråkad här när jag ligger i min säng. Läser iofs en bra bok - Anna Jansson:


Igår 39 gr feber, idag 38 gr so far... Och, ja, Per! Jag ska ringa VC - imorgon. Om jag fortfarande är sjuk. Kan ju inte ringa så fort man får lite feber. Lite viking finns det väl ändå i mig!

-----------

Sonja sympatiserade med mig igår och försökte värma mig:


Bortsett från när hon lekte kurragömma eller vad det nu kan ha varit för lek... Vem vet hur katter tänker.

Talgdanke slår mig!

För det första; varför heter det så? Varifrån kommer det talesättet? Vet inte men det kändes rätt att använda det nu.

Läste nämligen i Expressen.se:s OS-del där New York Rangers tränare verkar få ett och annat utbrott på träningarna. Skriker och gormar som den värsta idiot! Åtminstone är det så vi skulle se honom om han var en tränare eller ledare i Sverige. Det är naturligtvis den typ av ledarstil de har i USA, d v s "management by fear".

En sådan ledarstil går sällan hem i Sverige. Tack och lov!

Det var då den där talgdanken slog mig! Det skulle kunna vara därför både Micke J och Dick A tyckte det var rena pesten i AHL. Isåfall högaktar jag dem! Sådan ledarstil motiverar inte till stordåd direkt. Motivation och engagemang däremot.

" - Ska det vara så jävla svårt. Ni suger. Det är pinsamt."
" - WHAT THE FUCK IS WRONG WITH YOU?"

Jösses vad motiverad jag skulle bli...!

---------
En annan sak som slog mig...

Undrar om Rickard Wallin valde NHL den här säsongen för att få en chans att spela OS. Nu blev det ju inte så, tyvärr.

Läglig ledighet

Orättvis rubrik i förra inlägget kan tyckas. Grabbarna gjorde säkert en god insats som inte räckte till. Flera skador vilket förstås påverkar.

Men ska det se ut så här om 2,5 vecka i de 7 omgångar som är kvar lär inte Färjestad ha mycket att hämta i slutspelet.

Ledigheten kommer väl säkerligen att utnyttjas på ett lämpligt sätt för att spelet sedan ska lyfta till nya guldhöjder. Vi vet ju vad the grabs kan.

Själv är jag fortfarande sängliggandes med 38 gr feber. Tur nog har jag en bärbar dator till hands! Dessutom en liten svart kissemiss som gärna vill ligga nära och värma mig.

Köket står tomt och öde. Inte en enda snickare så långt ögat når. Kanske lika bra det i dessa tider...

Bedrövlig insats!

Och det är allt jag tänker skriva om när det gäller den här matchen! Frustrationen var hög.

Torparrock i LLA

Kvällens match hemma mot SAIK är den sista innan OS-uppehållet och en vinst är ett MÅSTE!

Dick är tillbaka på isen. Skönt det. Då lär det bli ett antal högtidsstunder. På läktaren sjunger klacken:

Kul tycker jag! Själv har jag legat i sängen i stort sett hela dagen med lite feber och hosta. Är man vuxen och har över 37 grader är man ju halvdöd...

 

Hur går det i matchen då?

 

Färjestad - Skellefteå 4-1

HV71 - Djurgården 3-2


Tippar DIF-förlust, så att Färjestad kan ta tillbaka 3:e platsen och få ett bra utgångsläge när serien tar omstart. Hörde att djurgårdsspelarna ska få en hel veckas ledighet fr o m i morgon för att sedan ta upp träningen. Undrar hur FBK lagt upp det här 3-veckors uppehållet. Står antagligen i någon av värmlandstidningarna. Får leta upp det senare...


Trädfällning pågår

Jodå, vi håller på att ta ner trädet vid bryggan. Eller "vi" och "vi"... Något överdrivet kanske. Det är väl mest Per som jobbar. Åtminstone i dag. Själv har jag nog blivit smittad av JeppeBoy och känner mig ganska krasslig.

Satt dock ute en kortis i solen idag. Den värmer redan! Droppar härligt från taken. Mycket folk på isen. Blir vääääldigt sugen på att skaffa mig långfärdsskridskor. Ska ta mig ett snack med P! För inte åker jag själv på isen - No Way!

Lite bilder för sommaren. Det är så otroligt mycket snö!



BTW! Hockeymatchen igår tänker jag inte ens nämna...! Men trevligt hade vi på kvällen. Nästan så att Anders, jag och Joel vann Stockholmsspelet - men bara nästan. Vi hade lite otur när vi tänkte bara...

Lördagsmatcher

Färjestad har - faktiskt! - ont om FORWARDS! Vilket innebär att en back får spela forward. Nämligen Jonas Holös. Ska bli intressant att se hur han klarar av den biten.

Frölunda borta igen. Tycker det var förra veckan vi stod på Ulleviläktaren och frös om fötterna. Men det är ju faktiskt 1,5 månad sedan. Tiden går...

Rekordmatchen vann Frölunda men i eftermiddag tror jag Färjestad tar revansch och vinner med 2-3 mål. Vore skönt om Marcus Paulsson och Per Åslund fick sätta en och annan puck igen. Känns som det var ett tag sedan.

Vi ska till Sätra på middag i kväll och missar därför Djurgårdsmatchen på HD-kanalen. Men hallå! Den går ju att spela in!

Hur går det då?

Frölunda - Färjestad 1-3
Djurgården - Modo 4-2 (Per tippar 3-1)

Köksstatus och massa snö!

Nu är den absolut minsta altan man kan tänka sig klar med trappsteg och allt. Nej, det är ingen altan. Men jag hade önskat att snickaren hade gjort en liten altan men han gjorde trappan efter eget huvud.

Så här ser den ut utifrån:


När man kommer hem efter jobbet brukar det ju vara mörkt. Men idag gick jag lite tidigare och kom hem i dagsljus! Fantastiskt! Att det dessutom var +1 grad ute gjorde ju inte saken sämre direkt.

Snön har rasat från taket och lagt sig i stora högar runt huset. När snön sedan fryser på mot kvällskvisten bildas det vackra figurer. Här lite bilder på snön som hänger ner över balkongen och snö som belamrat balkongen. Går inte att komma ut och skotta den. Hoppas taket ner till burspråket håller vad gäller vätan när allt smälter så småningom... För det gör den väl?


Vyn från balkongen:


Och JA! Vi MÅSTE måla hängrännorna och stuprännorna och balkongen och fasaden och fönstren och ... *PUST*

Avgjort!

När Färjestad och Djurgården möts brukar det gå hett till - inte bara på isen utan även hemma hos oss framför tv. Men ikväll var vi rörande överens om att Djurgården var det bättre laget totalt sett. Även om Färjestad lyckades knipa åt sig 2 poäng.

Missad straff och en domare som av någon anledning verkar ha ett ont öga till Färjestad. Det är lite lustigt för jag har faktiskt noterat att just Morgan Johansson dömer märkliga utvisningar för Färjestad generellt sett men framförallt för Emil Kåberg. Jag tycker faktiskt att Johansson gör en ganska dålig insats ikväll.

Att Kåberg fick pris som en av matchens lirare förvånar mig inte ett dugg. Vi pratade just om det i slutet på andra perioden att den som var absolut bäst i Färjestad var utan tvekan Emil Kåberg och Robin Rahm.

Att sedan Lubos Bartecko skulle göra två mål visste vi ju inte då. Fantastiskt skönt att knäppa besserwissrarna på näsan. De som påstår att Lubos bara gör en bra match när han börjar i en klubb. Tycker han har varit rätt OK i samtliga matchern han spelat för Färjestad. Han gör ju mål!!!

Lite oroande att Dick Axelsson fick ont i ett knä. Inte bra!! Och Dragan! Inte deppa för en missad straff! Du är fantastiskt duktig ändå.

3:e plats i tabellen då. Vi får väl se hur länge vi kan behålla den innan DIF kommer och norpar den framför näsan på oss - igen.

En sak till; Per tippade 3-3. Han är ändå besviken för att Djurgården hade ju läget under kontroll. Men så är det i ishockey - tack och lov! Det kan vända vääääldigt snabbt!


Kvällens omgång - äntligen!

Visst är det alldeles för lite ishockey nu för tiden! Ikväll drar det dock igång igen - äntligen!

Järnkaminer kommer på besök. Undrar om de orkar stå emot den nye Stålmannen som kom in i laget i söndags. Jodå, jag satt vid datorn och följde den spännande upplösningen tillsammans med ytterligare drygt 2 000 på VF.se:s livesändning. Mycket bra jobbat där!

Match ikväll alltså. Hur går det då:

Färjestad - Djurgården 3-1 och FBK parkerar på 3:e plats igen

De andra matcherna får jag nog återkomma om - ifall jag hinner. Ska gå utbildning i dag som slutar 17:30, handla och laga mat. Sitter förmodligen framför tv:n precis kl 19:00 och pustar ut.

***

Jo, en sak till som inte har med ishockey att göra men som gjorde mig lite upprörd. Carola Häggqvist säger i dagens ab.se något i stil med att "katastrofen i Haiti står i bibeln". Inte just med de orden men i samband med detta. Rubriksättarna vill förstås alltid dra till med något som fångar ögat. Och mitt öga fångade de ju.

När jag läser den där texten ryser jag. Stå där i ruinerna och mässa... Nej, usch. Ger mig verkligen dåliga vibbar.

Köksstatus 3 feb

Idag verkar inte snickaren ha gjort något inomhus. Däremot utomhus!

Bilder nedan på pyttealtanen och trappan ner till gräsmattan, d v s stommen finns där men inga trappsteg - ännu.

Man kan skymta den lilla trappen ner mot källaren på en av bilderna. Vattnet - eller snarare isen så här års - syns ju bakom staketet på ett par av bilderna. Bara så Tina kan orientera sig.

Elektrikern var visst här vilket betydde av någon märklig anledning att Towe inte fick använda mer än en nödvändig mängd vatten...

Bilderna:




Kökstatus 2 feb

Äntligen börjar det hända något!

En del köksstommar har kommit upp och även stommen till spiskåpan. Köksön ser lite smal ut men det kommer till en bänkskiva som är dubbelt så stor och kommer att vara mer som ett barbord.

Här lite bilder:


RSS 2.0