Säsongen över!

Ja, så tog den då slut säsongen 2009/2010. Färjestad utskickat i kvarten. Borde inte ha varit någon överraskning med tanke på det lag som klubben haft i år.

Det stavas G E N E R A T I O N S V Ä X L I N G.

Känns ändå konstigt att det nu ska spelas semi och inget Färjestad är med...

Tack för ytterligare en rolig säsong iallafall! Har i o f s spillt en hel del svordomar men det är väl mer ett bevis på engagemang än något annat.

Önskar Perra lycka till i Timrå!

FBK-SAIK 8-2!

Bra jobbat, grabbar! Vinst över Skellefteå med 8-2 i avgörande kvartsfinal!

Nej, jag har inte gått och blivit senil. Jag syftar till Färjestads J18-lag. De spelar också slutspel.

Hoppas smågrabbarna har visat de större grabbarna vad som gäller i morgon!

Nada!

Det gick inte vägen den här kvällen. Skellefteå var helt enkelt för bra. Synd dock att Färjestad inte lyckades spräcka nollan för det hade varit häftigt där vi satt på Pitchers i Karlstad och få jubla tillsammans med hela restaurangen. Men icke!

Undrar om semifinalen rök i onsdags? Nåväl, matchen imorgon ser vi inte i LLA som vi hade planerat att göra om Färjestad hade vunnit ikväll. Nu åker vi hem istället och ser matchen framför tv:n. Har verkligen ingen lust att eventuellt få se Skellefteå gå vidare på plats. Nej, då vill jag hellre gå undan än sitta på plats och bli frustrerad. Den som har sett hockey med mig vet att jag avskyr - AVSKYR! - att se motståndarna göra mål.

Nej, nu ska Towe och jag sova för att ladda upp inför morgondagens tjejträff.

5:e holmgången...

OK! Mitt inlägg försvann... Funkade inte med bakåtknappen heller. 

Vad skrev jag nu då?

Jo, att jag var väldigt arg på Ari Vallin som crosscheckade Jimmie Ericson i egen zon. Påstår sedan i media att JE dök. Ja, det vet ju inte jag. Men på tv-bilderna ser det ut som en solklar crosschecking.

Spelarna måste hålla sig kalla i sådana här situationer! Men det har förstås tränarduon tillsammans med Jörgen snackat med spelarna om.

Blir inte samma sak att skriva om ett inlägg när man har skrivit av sig... Hälften försvinner ju i skallen.

Nåväl, i eftermiddag drar jag i väg till Karlstad. Hade det varit hemmamatch hade det varit givet att gå till LLA. Istället får det bli Pitchers (sportbar) tillsammans med två sötnosar, Towe och Mathilda.

På söndag blir det iallafall hemmamatch. Hur gör jag då? Matchen börjar kl 16:00. Om allt går som det ska, d v s ingen sudden, är jag TIDIGAST hemma runt kl 22:00. Är väl rätt OK. Får höra med sötnosarna här ovan. Tror att båda ska åka med mig hem.

Hur går det i kväll då? Ja, i onsdags tippade jag förlust och vinst i kväll. Får hålla fast vid det tipset för det verkade ju bra.


Ari Vallin!

Det är Ari Vallin som är skurken i kväll.

Varför tog han den utvisningen i 3:e perioden? Helt j.....a huvudlöst! Situationen var helt ofarlig och ändå crosscheckar han en SAIK:are. Naturligtvis kvitterar Skellefteå i power play för att sedan avgöra i Sudden. Vilket var helt givet!

J.....a Vallin!! F...n, vad sur jag är!

Match 4 - ett steg närmare semi?

Match i Skellefteå i kväll med start om bara 25 minuter. Håller på att fixa middag, så det får bli ett kort inlägg.

Vinner Färjestad i kväll tror jag de klarar den här kvarten. Om inte, ja, chansen finns fortfarande kvar. Tror dock att SAIK vinner i kväll men att FBK tar fredagskampen.

Starkt kämpat!

...det gick inte vägen ikväll - trots en riktig kämpainsats. Det var vad jag började skriva igår kväll runt 21.15-tiden.

Men ack så jag bedrog mig vad gäller "gick inte vägen". Usch, vilken spännande match!

Gick från tv:n när SAIK gjorde 1-0. Fick veta via annan kanal (BIF-DIF-matchen) att FBK kvitterat. Såg resten fram till SAIK gjorde 2-1. Gick ut i köket och surade. Fick sedan höra att de hade gjort 3-1. Surade ännu mer... Men var ändå tvungen att kika på swehockeys uppdatering. Såg att FBK gjorde 2-3. OK, bra! Såg sedan att de hade gjort 3-3! Sprang som en galning till tv:n. Per fattade ingenting. Han såg förstås DIF-matchen.

Slängde mig på fjärrkontrollen och satt där klistrad - fram till 3-4. Slängde kontrollen i soffan och gick ut i köket och surade. Började skriva det här inlägget men kunde ändå inte släppa swehockeys uppdatering helt.

När det sedan stod 4-4 trodde jag att jag skulle bli galen! Varför kunde jag inte sitta och se detta??! Nu blev jag sur på mig själv istället.

Sudden tittade jag på i alla fall. Åtminstone när det inte var tryck i FBK:s zon. Sonja kände nog av spänningen för hon sprang fram och tillbaka, runt runt och upp på väggarna. Ville få med sig Sixten också. Men där fick hon tji!

Matchen då? Ja, snacka om att Hårt arbete - Stort hjärta var signumet för kvällen. Mycket surr kring domarna. Trist när kommentatorerna är färgade. Ska de vara det kan de väl åtminstone vara färgade åt rätt håll...

Nu har SAIK två hemmamatcher och nog ska Färjestad kunna knipa en av dem. Tror Skellefteå vinner i morgon, onsdag. Men fredagens match ska Färjestad kunna knipa. Hemmaläge sedan för ett avgörande.

Kvällens rysare

Hemmamatch för Färjestad och sedan två borta. Vinner Skellefteå den här har de skaffat sig ett riktigt bra läge inför fortsättningen.

Läste i en tidning att Dragan hade sagt i en intervju efter matchen att "huvudsaken är att de fick 3 poäng". Vad han glömde då var att i ett slutspel får man inga poäng. Det är endast segrar som gäller. Det stod också att det var hans andra slutspel eller om han hade spelat två tidigare. Kommer inte ihåg.

Men det jag vill framhålla här är att vi, hockeyälskare, ställer otroligt höga krav på spelarna. De är ju gröngölingar jämfört med tidigare FBK. Det är naturligtvis inte rättvist att jämföra spelare som Dragan med spelare som Jönsson och Nordström och the rest.

Ge Dragan och nuvarande gänget en chans! Vi, hockeynördar, borde skämmas som gnäller på killarna på det här sättet. Hur ska de någonsin bli lika erfarna om vi inte låter dem växa in i rollen på ett sätt som passar var och en.

Hur går det i kväll då? Ja, jag vägrar att acceptera en förlust! Klart det blir en hemmavinst. Det var ett tag sedan.

Resten då? Spelar ingen roll. All fokus på Löfbergs Lila Arena från kl 18:45 i kväll.

Oj, vad skönt!

Oj, vad skönt den pucken satt!

Äntligen spelade FBK med STORT HJÄRTA och MYCKET VILJA!

ÄNTLIGEN!!

Ska bli mycket intressant att se hur det kommer att gestalta sig i fortsättningen. Alla - ALLA! - har räknat ut Färjestad i den här kvarten, så det är extra skönt när de studsar tillbaka.

Återstår dock att se hur det går i resterande matcher. Men spelar laget med den här inställningen även i fortsättningen ska det nog gå bra!

F... n, vad skööööönt!

Att min inställning är helt OK kan man konstatera bara genom att se när jag skrev inlägget "FBK brukar..." kl 06:15... Engagemanget här är inget att klaga på ...

Spänningen stiger!

Ja, nu stiger spänningen! Trots att det "bara" är kvartsfinal. Men det har förstås med FBK:s underläge att göra. De har legat under förr. Inte första gången. Och de har även spelat dåligt i slutspel förr. Behöver inte betyda att de åker ur slutspelet - inte ens nu. Så det är bara att hoppas!

Dags att fixa middagen först!

"FBK brukar..."

Det finns en del som - faktiskt! - tror att Färjestad kommer att ta sig ur den här kvarten med vinst. Det bygger man på resonemanget att "Färjestad brukar alltid göra det...".

Ja, med erfarna rävar i laget som Jönsson, Nordström, Rhodin och Wallin. För att citera Jörgen Kalitzki i hans krönika på FBK:s hemsida:

"Jörgen Jönsson och Peter Nordström hade tillsammans spelat 312 playoffmatcher. Hela Färjestads lag 09/10 har 488 matcher med gårdagens bäste spelare, Emil Kåberg, i topp på 83.

Jönsson 161, Nordström 151, Rhodin 125, och Wallin, 69 hade tillsammans mer rutin än hela årets FBK-trupp har."

Dessa 4 har alltså 516 playoff-matcher tillsammans. Bara dessa 4! Nuvarande laget har alltså 488. Klart det märks! Så vad jag vill säga är att just det här specifika laget "brukar" inte gå vidare i slutspel. För den erfarenheter finns inte alls på samma sätt.

En generationsväxling måste märkas. Synd - eller synd och synd... - om de spelarna som kom in den här säsongen efter ett guld och trodde det bara var att glida med på en räkmacka. De lär nog inte bli kvar i klubben till nästa säsong. Antingen lämnar de frivilligt eller också kickar Rundqvist ut dem. Ja, de har ju kontrakt också förstås...

Det är väldigt sällan ett lag försvarar ett guld. Vad jag vet har det bara hänt 2 ggr i modern tid. Djurgården 2000 och 2001 samt Färjestad 1997 och 1998. Det kan ha hänt någon gång på -70-talet eller -80-talet men inte vad jag minns iallafall. (Rättelse: Brynäs -75 och -76 samt Djurgården -89, -90 och -91)

Nej, ryck upp mig och ryck upp er, spelare! Det här är inte över än. Ska bli intressant att se hur de tar det här. Viker de ner sig eller tar de sig i kragen och visar lite jävlar anamma? Ja, den som tittar får se.

Annars är det äntligen dags att fixa i ordning hela köket. Gardiner ska upp bl a.

Jaha...

Är det kört nu? För att hålla fast vid ett halmstrå kan man ju hoppas att FBK föredrar att spela på bortaplan för hemma verkar det ju inte funka... Och bortamatcher lär det bli fler av om inte det blir 4-0 i matcher till SAIK.

Var är publiken?

Det säger en del om Karlstadspubliken som inte kommer till LLA när det "bara" är kvartsfinal. I de andra arenorna är det säkert fullsatt! Men i LLA är det rejäla luckor på läktarna.

Färjestads spel den senaste tiden kan förstås ha med saken att göra... Jag, t ex, är ju inte där.

K-d nästa helg däremot. Är det match då? Märkligt så dålig koll jag har just den här säsongen. Blev verkligen bortskämd förra säsongen. Kommer nog aldrig att uppleva något liknande.

Nedsläpp!

Äntligen dags! Efter sent möte på jobbet, hemfärd, middag, sitter jag äntligen framför datorn och tv:n för att se första kvarten.

Nu börjar det verkligen kännas! Om FBK inte går vidare tror jag inte jag har lust att se mer slutspelshockey. Men det får ge sig! Klart grabbarna fixar det här!

Hur går det i kväll?

FBK - SAIK 2-1
BIF - DIF 3-2
TIK - HV 3-5
VF - LHC 4-3

HV vinner borta, annars idel hemmasegrar.

Hoppas FBK-spelarna inte drabbas av nervsläpp utan kan gå ut och njuta av atmosfären. Skulle inte förvåna mig om JJ har stått i omklädningsrummet och pratat om vad det innebär att gå in i ett slutspel när man spelar i en klubb som Färjestad. Det är verkligen inte samma sak som att spela för Timrå, Skellefteå eller Södertälje.

Dags för nedsläpp!!


Jo, en otroligt viktig sak till! Vi har äntligen fått VATTEN och AVLOPP i köket!! Dags för nerflyttning.

Vilka tror på FBK?

Läser man runt i media, så är det i stort sett ingen som tror att Färjestad kommer att vinna sin kvartsfinalserie. Upplagt för skräll då kanske?

Målvaktsproblem, målskytteproblem, power play-problem, mentala problem... Ja, nog verkar Färjestad ha många problem alltid. Iallafall om man ska tro alla "hockeyexperter" ute i landet.

Men det spelar ingen som helst roll vad folk tror. Det ska spelas om det och det är först när antingen Färjestad eller Skellefteå vunnit 4 matcher som det är över.

FBK kommer att få spela fler bortamatcher än hemma. Men det kanske gynnar det här laget. Det får vi hoppas! På torsdag kväll ca 21:15 vet vi vilka som vunnit åtminstone den första kvarten.

---

Och då kanske vi t o m har fått vatten och avlopp i vårt nya kök! Jippie x 2 kanske?

Hur tippade jag?

Sluttabellen är ju satt men hur tippade jag i september 2009?

Sluttabell - vill gärna provocera lite med några placeringar:
1. HV71 (RÄTT)
2. Färjestad (5:a)
3. Djurgården (2:a)
4. Linköping (3:a)
5. Modo (9:a)
6. Frölunda (7:a)
7. Luleå (10:a)
8. Timrå (RÄTT)
9. Brynäs (6:a)
10. Skellefteå (4:a)
11. Rögle (12:a)
12. Södertälje (11:a)

Undrar om jag var den enda som tippade Djurgården såpass högt upp som bland de 3 första? Alla verkar så förvånade över att de kom högt upp i tabellen. Inte jag. De har haft i stort sett samma lag under några säsonger - med vissa undantag. Bremberg försvann och in kom Mackan Nilson. Vilken förstärkning! Målvakterna är tillsammans de bästa i serien.

Att jag tippade Skellefteå så långt ner är förstås riktigt dåligt! Likaså Modo så långt upp. Annars var det inte så himla galet. Färjestad som 2:a - ja, så helt fel var det inte. De har ju faktiskt haft chans på toppen men de har inte tagit den p g a rent slarv! Ja, det är irriterande. Men de får gärna gottgöra det hela genom att vinna hela rasket.

Kvartarna

Jaha, då var det klart med kvartsfinalvalen:

HV71 - Timrå
Djurgården - Brynäs
Linköping - Frölunda
Skellefteå - Färjestad

Vad tippade jag då? Ja, ungefär samma sak bortsett från att DIF valde BIF istället för VF.

Hur går det då? Skulle tro att samtliga 4 bäst placerade lagen går vidare. Ja, det innebär att Färjestad blir utslaget i kvarten. Sämsta placeringen isåfall sedan -98/-99 när man åkte ut mot Malmö i kvarten.

Men varför ta ut något i förväg? De får spela om det först. Men som laget ser ut nu är det stor risk att FBK åker ut i kvarten.

Spelarna verkar inte riktigt förstå vad som krävs. De är helt enkelt för oerfarna inom detta. Hoppas bara att tränarna inkl JJ lyckas förmedla budskapet vad som gäller. I första hand HUR MAN FÖRBEREDER SIG!!

Det gäller dock att komma ihåg att det här räknas som ett mellanår för Färjestad! Men det är så svårt!!

OK, första matchen spelas på torsdag. Gissa två som sitter bänkade och slåss om fjärrkontrollen.

Slutspelstips

Som tabellen slutade nu tippar jag följande kvartsfinaler *sa hon lite surt...*:

HV71 - Timrå

Djurgården - Frölunda

Linköping - Brynäs

Skellefteå - Färjestad

Vilka går vidare till semi?

HV71, Djurgården, Linköping och Färjestad

Sedan då?

HV71 - Färjestad

Djurgården - Linköping

Finalen spelas alltså mellan?

HV71 - Djurgården

Vinnare?

Djurgården

Det är mitt slutspelstips. Men jag har gärna fel och ser väldigt gärna Färjestad - Djurgården i final! Men tyvärr tror jag inte det här laget har den kapaciteten.

Märklig inställning...

Efter kvällens match mot Södertälje inser jag att Färjestad inte kommer att ha något med guldstriden att göra den här säsongen.

Oj, vilken missbedömning jag har gjort efter de två senaste matcherna där det verkligen såg ut som att laget hade något att komma med. Men jag misstog mig.

Over and out!

BTW!
Tycker det var synd att inte Erik Saade med "Manboy" vann. Den var överlägset bäst ikväll!

Vad har hänt?

Inte mycket bloggande här inte...!

Tänker ibland på hur engagerad jag var förra säsongen jämfört med nu. Men förra säsongen var optimal! Hur kan jag återskapa den känslan? Det går inte.

I kväll skulle Per och jag gå på bio. Jag åkte in till stan från jobbet runt 15-tiden. Gick och gick och gick... skulle hitta gardiner till köket tänkte jag. Hittade jag några? Nej! När klockan var runt 17:15 gick jag till Grill på Drottninggatan för att träffa Per.

Vi käkade en fantastisk middag - as always på Grill! Drack lite vin och kaffe för att sedan bege oss till Sergel och se "I love you Philip Morris". Men guess what! Biljetterna Per hade bokat gick till Söderbiografen! Men vad tusan!

Hur som helst, vi fick tillbaka pengarna och åkte hem. Såg på "På spåret" och drack vårt nya favvovin "Pinot Gris"-Alsace-vinet (supergott men 149 KRONOR!!).

...

Kanske ska jag skriva lite om hockey? Matchen igår såg mycket gedigen ut från FBK:s håll. Men man får komma ihåg att HV inte hade mycket att kämpa för. Det syntes att de inte var på hugget. Trots det ska man inte ta ifrån FBK poängen de tog på bortaplan i Jönköping.

Vad jag förstår var det ett tag sedan.

Tycker fortfarande att det är ett genidrag att ha med JJ i båset och säkert även i tränartrojkan. Tycker ändå att det är så oerhört tråkigt att Perra inte får ingå där nästa säsong. Det svider i hjärtat faktiskt! Han är mer Färjestad än vad Sammen är - konstigt nog.

Tillbaka till matchen! Om man ska vara lite krass, så skulle faktiskt FBK kunna vinna över alla lag som det ser ut idag. Det enda lag som ser oerhört starkt ut är - håll i er nu! - DJURGÅRDEN!

Jag tror att finalen kommer att spelas mellan Färjestad och Djurgården!

Men HV och Linköping då? Nej, HV har taggat ner för länge. De har glömt hur det känns att vinna nu. De ska inte förlora inför slutspelet. Det är nu man ska börja vinna. Samma läge för Linköping.

Skellefteå har inte någon guldtradition, så de blir glada bara de går till semi.

Men vi får väl se hur det går! Om inte FBK tvingas möta DIF i kvarten, så tror jag de möts i finalen.

Skymtar det ett ljus i tunneln?

Nog ser det bättre ut än på länge efter kvällens vinst mot Rögle.

Man kan tycka vad man vill om just Rögle men äntligen börjar jag skönja nya Färjestad som ett LAG!

Ja, vi får väl se hur det ser ut på torsdag - nej, inte jag! Men då är det bortamatch mot HV71. Vinner vi den kampen, ja då jäklar ser det intressant ut.

Äntligen!

Torsdag = Invigning av nya lokalerna på jobbet.

Intressant läge!

Framför allt Djurgården, Skellefteå och Färjestad befinner sig nu i ett litet prekärt läge. Vilket av lagen vill ha den försmädliga 4:e platsen i tabellen när grundspelet är avslutat?

Ja, just den här säsongen är det faktiskt ett mycket intressant läge för det lag som hamnar på 4:e plats. Anledningen, eller snarare anledningarna, heter förstås Modo och Frölunda.

Under förutsättning att tabellen slutar på det här sättet vad gäller plats 7 och 8.

Både Frölunda och Modo är i toppform nu - vilket man knappast kan säga om de fem första lagen.

Det ska bli oerhört intressant att se hur dessa tre lag beter sig i de återstående matcherna. Blir det läggmatcher som vissa hockeyexperter tippar? Eller kommer samtliga lag att göra allt för att vinna så många poäng som är möjligt?

Ja, på lördag kväll vet vi!

Genialiskt!

Att ta med Jörgen Jönsson var ju rent av genialiskt av Tommy och Perra. Han om någon vet vad man ska säga i ett omklädningsrum inför ett kommande slutspel. Vad han än må ha sagt, så gav det resultat.

Äntligen lite jävlar anamma!

Nu ska jag tillaga anka med marinerade frukter. Ett smarrigt Pinot Gris blir det till. Nya köket ska invigas. Inte för att vi sett till någon röris än men spisen och ugnen funkar ju...

LHC värdemätare?

Härligt väder ute! Säkert en hel massa minusgrader men solen lyser! Varm är den också.

Vi ska väl ge oss ut en sväng men efter att ha varit fri från hosta och feber i ett par veckor är det nu näsans tur.

Vad är det med den här vintern och vad gör den med vår fysik? Vi är sjuka en efter annan på jobbet. Inte vill man ge sig ut heller och kläderna krymper i garderoben. Kan inte förstå sammanhanget...

Nåväl, nu tänkte jag ju skriva om matchen idag. Linköping har ju, precis som FBK, spelat uselt den senaste tiden. Åtminstone har resultaten inte gått LHC:s väg heller. Därför ska det bli en intressant match i eftermiddag. Vilka har gett sig katten på att börja tagga upp inför slutspelet?

Med tanke på hur det såg ut sist är det nog FBK som förlorar den kampen. Det är nu det verkligen syns att vi saknar de "gamla" trotjänarna. När Walle drog iväg till NHL var det oerhört synd att Rundqvist släppte iväg Nordström.

Hans erfarenhet är vida överlägsen Wallins vad gäller SM-slutspel för Färjestad. Vad det innebär, vad fansen ställer för krav och - självfallet - klubbens krav!

De som spelar nu verkar inte ta detta på allvar. Men det kanske inte är så konstigt. De flesta har ju aldrig varit med om det.

Nej, det är nog bara att ställa in sig på att det här blir ett mellanår och att vi får tillbaka både Wallin och Christian B till nästa säsong. Kanske t o m Frögren. Henke i målet blir kanske också lite stabilare.

Har förresten Tommy Samuelsson tackat Ja än? Läste att Perra går till Timrå nästa säsong. Tänk vilken nesa om Sammen tackar Nej! Han kanske går till Skellefteå igen... ha ha ja, vad skulle man säga om det?

"Timrå skrällde"

Idag basunerar tidningarna ut att "Timrå skrällde i går borta mot Färjestad".

Nej, Timrå skrällde inte. Det är Färjestad som är dåliga.

Jag vill inte ens se matcherna längre. Det där "Stort hjärta och hårt arbete" - vilket skitsnack!

FBK:s norrlandsturné

Känner mig inte ett dugg inspirerad att ens tippa... Ser matchen mot Luleå och det är uselt spel. Vad har hänt?

En tanke slår mig... Tänk om de missar slutspelet? Ja, den risken finns definitivt!

Nej, kom igen nu, grabs!

Eld och is

Bilder från gårdagens bravader på isen. Självklart passade vi på att grilla korv också.

Det var rätt blött på isen. Ibland sjönk man ner ett par tre decimeter. Men det var bara snö och vatten. Isen var kompakt. Säkert en 3 decimeter tjock och inte verkade elden rå på den nämnvärt heller.

Lite för mycket ris kvar för att låta det vara till våren, så det lär bli ytterligare eldningstillfälle.





RSS 2.0