"FBK brukar..."

Det finns en del som - faktiskt! - tror att Färjestad kommer att ta sig ur den här kvarten med vinst. Det bygger man på resonemanget att "Färjestad brukar alltid göra det...".

Ja, med erfarna rävar i laget som Jönsson, Nordström, Rhodin och Wallin. För att citera Jörgen Kalitzki i hans krönika på FBK:s hemsida:

"Jörgen Jönsson och Peter Nordström hade tillsammans spelat 312 playoffmatcher. Hela Färjestads lag 09/10 har 488 matcher med gårdagens bäste spelare, Emil Kåberg, i topp på 83.

Jönsson 161, Nordström 151, Rhodin 125, och Wallin, 69 hade tillsammans mer rutin än hela årets FBK-trupp har."

Dessa 4 har alltså 516 playoff-matcher tillsammans. Bara dessa 4! Nuvarande laget har alltså 488. Klart det märks! Så vad jag vill säga är att just det här specifika laget "brukar" inte gå vidare i slutspel. För den erfarenheter finns inte alls på samma sätt.

En generationsväxling måste märkas. Synd - eller synd och synd... - om de spelarna som kom in den här säsongen efter ett guld och trodde det bara var att glida med på en räkmacka. De lär nog inte bli kvar i klubben till nästa säsong. Antingen lämnar de frivilligt eller också kickar Rundqvist ut dem. Ja, de har ju kontrakt också förstås...

Det är väldigt sällan ett lag försvarar ett guld. Vad jag vet har det bara hänt 2 ggr i modern tid. Djurgården 2000 och 2001 samt Färjestad 1997 och 1998. Det kan ha hänt någon gång på -70-talet eller -80-talet men inte vad jag minns iallafall. (Rättelse: Brynäs -75 och -76 samt Djurgården -89, -90 och -91)

Nej, ryck upp mig och ryck upp er, spelare! Det här är inte över än. Ska bli intressant att se hur de tar det här. Viker de ner sig eller tar de sig i kragen och visar lite jävlar anamma? Ja, den som tittar får se.

Annars är det äntligen dags att fixa i ordning hela köket. Gardiner ska upp bl a.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0