PP vs BP

Färjestads boxplay är outstanding i elitserien den här säsongen. Det kan man tyvärr inte säga om powerplay.

Laget ligger 10:a på 15,44% - vilket är URUSELT!! Bara Modo och Brynäs bakom i tabellen.

Nåväl, vart vill jag komma då? Jo, ponera att man på träningar kör mycket PP mot seriens i särklass bästa BP - borde inte det ge resultat då?

Var gör man fel? Är det samma gubbar som spelar både PP och BP? Ja, i många lägen är det så. Är det där felet ligger? Kör man för hårt med för få spelare? Ja, jag vet inte men det borde Samuelsson och Johnsson veta.

Skit också...

Rådbjer har tappat känslan totalt! Nog tusan borde vi ha vunnit! Vi ägde ju matchen stundtals. Synd att inte det finns fler Johanssöner och Vinnerborgare som kan döma Elitserien.

Nåväl, det är inte domarens fel att vi förlorar - egentligen! Mer ett utslag av frustration från min sida.

Vi bröt ett mönster iallafall. JG släppte bara in 2 puckar.

Statistik LHF-FBK

                        Luleå             Färjestad
Segrar *                  3                      3
Oavgjorda                 0                      0
Förluster *               2                      2
Gjorda mål               15 (snitt: 3,0)        14 (snitt: 2,8)
Insläppta mål            12 (snitt: 2,4)         8 (snitt: 1,6)
Poäng                    10 (av 15)             10 (av 15)


* inklusive segrar/förluster i förlängning

Otroligt jämnt mellan dessa två lag. Det går inte att skilja dem åt annat än att Luleå har gjort något fler mål än Färjestad - som i sin tur har släppt in färre, betydligt färre! Statistiken är hämtad från hockeyplock.se.

Ska bli en mycket intressant match ikväll!

Jag tror Färjestad vinner med 3-2. Och därmed bryter alla mönster.

Ordinarie lag - nästan

Kvällens match genomförs med nästan ordinarie lag. Mikael Johansson tillbaka och Jönsson verkar också spela. De som saknas är Sacha Treille och Marcus Johansson (JVM).

Det är en svår bortamatch FBK ställs inför - men vi har vunnit i Coop Arena förr. Det gäller att få stopp på deras första-line och att Gustavsson är tät - men det är han ju alltid.

Förra matchen bröt han mönstret genom att bara släppa in 1 puck. Hoppas det håller i sig - under förutsättning att Laget gör fler mål.

Nåväl, spännande lär det bli och jag kommer antagligen att svära mer än en gång...

Bloddopning

En läskig sak som har legat i luften länge är ryssar som är dopade, d v s ishockeyspelare som är dopade!

För ett tag sedan fick vi läsa om en mycket talangfull rysk hockeyspelare som dog under en match. Och gissa vad... han var bloddopad. Hur trist är inte det?!

Det är klart man funderar över om ryssarna var dopade även under deras storhetstid. Kasatonov, Fetisov, Krutov, Charlamov - you name them. Usch, vad trist isåfall! Men omöjligt att bevisa. Låt deras fantastiska spel vila i frid!


Wikegård går för långt

I dagens Aftonbladet.se dömer Wikegård ut Dick Axelsson som "ett problembarn som är för korkad för att bli något". OK, jag har ingen aning om hur "korkad" Dick Axelsson må vara - och jag bryr mig inte heller!

Men snälla Niklas Wikegård - nu får du ge dig! Vi vet alla att du har betalt för att ha åsikter och många lyssnar på dig som om du vore deras hockeygud. Men att ge sig på Dick Axelsson på det här sättet - då har du gått får långt.

Och till vilken nytta? Blev det för tufft för dig att hantera att en djurgårdare gick till Färjestad? Eller vad handlar det om?

Hoppas folk inser att bara för att man uttrycker en åsikt med attityd och i bestämda ordalag betyder det sannerligen inte att man har rätt.

Ett tips NW: Sluta ge dig på Färjestad - du gör dig själv till åtlöje!

Bibeln och Koranen

Jag imponeras av Stellan Skarsgårds uttalanden kring Bibeln och Koranen och stöder dem till fullo.

Egentligen handlar artikeln (som är tagen ur intervjuboken "Personligt - samtal med fritänkare") bl a om att staten inte ska skattefinansiera religiösa friskolor. Här är ett par citat:

"Man får söka länge i Bibeln för att finna kärlekens gud. Inte ens i Nya testamentet finns det något annat skäl än skräck att älska Herren."

"Koranen är en märklig bok, oerhört hotfull i tonen. Det talas ständigt om att otrogna ska brinna i helvetet - jag tror att den där eviga elden nämns runt 200 gånger. Det är sida upp och sida ner med hot om straff. Gamla testamentets Gud är lika vedervärdig som Koranens. Lika våldsam."



Klicka på bilden och läs mer om Stellans åsikter. Mycket intressant och läsvärt!

Vän eller fiende?

Med sådana lagkamrater som Laatikainen behöver man inga motståndare:


Fortsätter tjata...

...om matchen i eftermiddags. Är ju egentligen bara en i mängden - men ändå!

Jonas Gustavsson får även han cred för sitt fina målvaktsspel. Läs Expressen.

Erkänner att jag är rätt snopen  -  vad har hänt?? Så här mycket cred har inte laget fått sedan de vann 1997...

"Matchens lirare: Jonas Gustavsson, FBK. Färjestads målvakt är så bra att det nästan känns tjatigt att påpeka det."

Tips önskas!

OK, nu har jag tipsat om bra champagne - men det dricker man till förrätten och/eller till 12-slaget.

Men nu behöver jag uppslag till varmrätten!
Vi ska fixa den. Våra gäster ska fixa förrätten och desserten - med dricka till förstås.

Ska det vara hummer eller oxfilé? Nåväl, tidningarna lär väl svämma över av nyårsmiddagstips de närmaste dagarna...

Äntligen lite cred

Läste följande i Expressen:

"På tal om försvarsspel så knottrade sig hockeyhuden i andra perioden när Djurgården hade fem mot tre-läge och en chans att spräcka nollan vid 3-0 till FBK. Så läckert var det att se doktor Nordström och professor Jönsson spela box play tillsammans igen. Gubbarna är över 70 år ihop och Jörgen Jönssons rygg är så jävlig att den tvingar honom till ståvila i båset. Men att krossa ett power play är något de kan göra även med en rullator som hjälpmedel."

Hur ofta skriver kvällspressen något positivt om Färjestad överhuvudtaget? Nåväl, idag var det iallafall dags. Så det måste förstås föräras med ett blogginlägg.

Notera dock att Mattias Ek inte har riktigt full koll på vad spelarna kallas i Laget, d v s Professor Nordström är det som gäller och INTE professor Jönsson. Men varför gnälla om småsaker??! Man får vara glad för det lilla.

Härlig match!

Idag såg det gediget ut - fram tills 4-0-pucken trillade in för sedan började man slarva i framförallt egen zon. Men det var aldrig någon fara.

- Per Åslund gör nog sin bästa match hittills - glädjande nog.

- Bastiansen börjar producera - härligt!

- Goren fick äntligen slåss - men med fel spelare. Han har ju varit sugen på att slåss mot Andreas Holmqvist - men vaddå, det blev en djurgårdare iallafall.

- Peter Nordström äntligen på isen - du är efterlängtad!

- Dick Axelsson gör en mycket bra insats mot sitt gamla lag.

- Men hur är det ställt med Jörgen Jönsson? Förhoppningsvis vilade Johnsson/Samuelsson honom av säkerhetsskäl, d v s 4-0 är ju rätt säkert efter 2 perioder.

MEN VAR ÄR PUBLIKEN?? VARFÖR VAR DET INTE FULLSATT?? SKÄRPNING, KARLSTAD!

Kan ju rapportera att jag har en som är rätt sur nu och inte vill prata. Sorry, darling! Du får helt enkelt byta upp dig till ett bättre lag - ha ha.

Champagne till nyår

Här kommer ett tips på en bra champagne till nyårsfirandet:



Piper-Heidsieck Brut (nr 7332), 249 kr

"Piper-Heidsieck Brut är den enda standardchampagnen som förärades en guldmedalj vid prestigefyllda International Wine Challenge 2006. Det är bara att gratulera svenskarna till möjligheten att njuta av en så bra champagne till ett sådant överkomligt pris, säger Runar Björgvinsson, VD, Maxxium Sweden."

Låter väl bra!

MJ och PN

Undrar vad Mikael Johansson och Peter Nordström har för skador? Väldigt tyst kring det både på FBK:s hemsida och i media.

När är de tillbaka? Har de börjat gå på is igen?

"Sunda förbundet"

Ha - vad tusan är "sunda förbundet"? frågar sig den kvicktänkte.

Min mamma sa ofta när vi var små att "det säger ju sunda förnuftet". Liten som jag var förstod jag inte riktigt vad det var utan trodde det var ett "sunda förbund" som låg i Stockholm.

Nåväl, det var inte mitt oförstånd detta inlägg skulle handla om utan snarare LCHF - igen. Har skrivit om detta tidigare men jag vill skriva om det igen.

Vad innebär då LCHF och vad står det för? LCHF = Low Carb High Fat. Låg Kolhydratnivå Hög Fettnivå, typ. Stoppa inte i dig mer energi än vad du gör av med.

Men hur kommer fettet in? Lägger man inte på sig all fett man stoppar i sig - fett blir fett? NEJ!!! Så är det definitivt inte. Äter man rätt fett (läs mer här om du vill veta mer om rätt och fel sorts fett) håller man sig mätt längre och äter därför mindre.

Vad är då kolhydrater? Det är bl a potatis, ris, pasta, bröd. Sedan finns det andra energikällor man ska undvika som t ex majs, frukt (jodå) och självfallet GODIS. Det är alltså allt som innehåller socker, synligt som dolt.

Jag ska inte bli långrandig men visst hänger det på "sunda förbundet" = stoppa inte i dig mer än vad din kropp gör av med. Skippa sockret och ät fett, proteiner och grönsaker!

En sak till!
Det handlar inte alltid om att hålla vikten. Ibland handlar det om välbefinnande också. För mig har det här gett mig en mage som mår alldeles utmärkt och inte svider så fort jag t ex ätit en frukt. Jag har också fått en balanserad blodsockernivå som innebär att jag har ett jämnare humör (min familj tackar LCHF). Jag håller mig mätt en längre tid. Har alltid en bit ost i kylen på jobbet = orkar mer på jobbet. Det handlar alltså inte alltid om att hålla vikten - det finns fler fördelar!

Dagens match



Formkurvorna för FBK (svart) och DIF (blå) visar att eftermiddagens kamp kan bli väl tuff för Karlstadlaget. Djurgården har inte förlorat någon av de 4 senaste matcherna medan FBK kör varannan förlust - varannan vinst.

Så ska mönstret följas är det alltså dags för en vinst igen. Och laget vill förstås inte sjunka mer i tabellen.

Jag tippar 4-3 till hemmalaget. För ska även ett annat mönster följas ska JG släppa in 3 puckar. Av de 10 senaste omgångarna har Jonas släppt in 3 puckar i 7 av dessa 10 matcher.

Sur suddenförlust

Alltid trist att förlora mot Frölunda i Scandinavium! En liten tröst är dock att vi fick med oss 1 poäng. Kul match - högt tempo och fysiskt spel. Få utvisningar - tack, Thomas Andersson, för att du inte blåste sönder matchen!

Vi blev också lite inspirerade till att titta på Arn igen efter att ha läst följande på en flagga från Wolfpack:
"In hoc signo vinces" = I detta tecken ska du segra.

Tyvärr infriades inte detta igår - men vi tar gärna en seger imorgon! Då mot Djurgården i LLA.

Seger i natt!

Härligt med vinst i första matchen för småkronorna! 3-1 mot Finland.

Det som värmer mest är att Marcus Johansson fick sätta en puck:


Bengan

Wikegård satte igång diskussionen kring Bengans vara eller inte vara landslagskapten. En del håller med honom, en del gör det inte.

Jag får en känsla av att de som håller med Wikegård är de som håller Wikegårds ord som lag. Jag kan mycket väl tänka mig att det finns två läger i "hockeyetablissemanget" - som Wikegård säger.

1) Stockholmsfallangen - som lyssnar lite väl mycket på NW
2) Landsortsfallangen - som har storlagen som ledstjärna

Nåväl, själv tycker jag att Bengan har ihopbundna händer och inte kan sköta sitt arbete som det borde skötas. Jag håller alltså inte med Wikegård.

Låt Bengan stanna!!

Channel One Cup?

Tror det är första gången på, jag vet inte hur många år, som jag inte följt en hockeyturnering. Fullständigt ointressant! Blev t o m snopen när jag läste på text-TV att Tre Kronor spelat mot ryssarna idag. Det borde jag förstås räknat ut själv - om intresset hade funnits.

Vadan detta ointresse då?
1) Fullständigt ointressanta spelare - inga profiler alls. Vad bryr jag mig om Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl... Inte ett smack!

2) Förluster! OK, jag är medgångssupporter - det står jag för. Åtminstone när det gäller landslaget. Mitt klubblag skulle jag aldrig svika.

3) SVT sänder! Jag har helt enkelt ingen lust att lägga energi på att bli irriterad på en sån som Staffan Lindeborg - och det blir jag så fort han öppnar munnen! Det är iofs inte enbart Lindeborg som påverkar. SVT har haft urusla hockeysändningar de senaste åren. Tacka vet jag C+! Deras hockeysändningar är helt utan konkurrens.

4) Tiden på dygnet! Framförallt nu mitt i allt julstök.

Nä, nu ska jag ner och köra lite på min nya roddmaskin! :)


Gårdagen

Det blev en riktigt lyckad dag i går. Engströms och Matilda kom vid 17-tiden och då startade vi upp med lite glögg och annat jultillbehör. Drog iväg till Bålsta Gästgivaregård - där vi varit tidigare och käkat julbord. Gott som vanligt!

Mätta och dästa fortsatte vi hem till oss. Anders är en hejare på drinkar, så han fixade oss en daiquiri:


Kidsen drog igång singstar i tv-rummet och efter ett tag joinade vi dem. Sedan drog en tävling av sällan skådat slag igång! Och gissa vem som stod där som vinnare kl 02.00 på natten??! Ha ha jodå, bloggaren herself!

En och annan bild får jag väl lägga upp här för att minnas hur kul vi hade - inte för att jag behöver bilder för att minnas...

Rösta på vackraste tröjorna!

Gå in här och rösta på de vackraste tröjorna i Elitserien!!


Tävlingen nu är mot Luleås gul/svarta. Men sorry, Luleåfans - de vackraste tröjorna finns i Karlstad och de är gröna!

Tack för tipset, Lasse!


Födelsedag idag

Idag fyller jag år!!

Blev uppvaktad runt 07:00 av mycket trötta barn. De vet ju att jag är morgonpigg och ville förekomma mig. Men se, det gick inte! ha ha Hopplös morsa!

Nåväl, frukost på sängen, jättevacker blombukett, ett paket innehållande julkaffe och whiskypraliner *mums* och en roddmaskin! Nu jäklar ska det bli träning av. Frågan är bara var man ska ställa åbäket. Den är ju inte liten - om jag säger så.

Källaren är nog bästa alternativet. Där kan man vara utan att störa någon tidiga morgnar när alla sover utom jag, katterna och tomten.

Ikväll blir det julbord på Bålsta Gästgivaregård tillsammans med familjen Engström. Men innan dess ska vi ut och köpa julgran.


Bjuder på lite julstämning från 2007 - kvällen innan julafton med varm skinka och julöl/-must.

Fullständigt tanklöst!

Läser i Expressen om en familj i New Jersey, USA som döpt sin son till Adolf Hitler. Hur fullständigt tanklöst och idiotiskt är inte det!

"Pappa Heath säger att han döpte sin son till Adolf Hitler för att han tyckte om namnet och för att ingen annan i världen skulle heta likadant." Undrar varför...

Läs mer här ->.

Stentuff konkurrens i laget

Nu när fler och fler spelare kommer tillbaka efter skador blir konkurrensen stenhård i laget - framförallt på forwardssidan. 16 stycken finns att tillgå om man räknar med Gustaf Thorell, Henrik Björklund, Sacha Treille och Martin Johansson.

Men det kan behövas med tanke på hur spelschemat ser ut framöver:

- Frölunda i Scandinavium 26 dec
- Djurgården i LLA 28 dec
- Luleå i Coop Arena 30 dec

Föregångaren till LLA

Så här såg det ut för 50 år sedan när Färjestad spelade hockey. Bilden här nedan är tagen exakt 50 år sedan (nåväl, ett par dagars felmarginal) den 17 december 1958.

Intressant att notera är att vid denna tidpunkt fanns bara två inomhushallar; Johanneshov i Stockholm (1955) och Rosenlundshallen i Jönköping (1958). Enda tillfället HV har varit före oss...! he he

Invigningsmatchen spelades av två av dåtidens allsvenska storlag - Djurgården och Leksand. Färjestad spelade då i div II.

Inträdet kostade fyra kronor för vuxna, hälften för skolungdom och värnpliktiga i uniform att se matchen som i förhandsreklamen utmålades som en fight mellan landets två målrikaste lag. En stor dag blev det, trots att matchen ironiskt nog slutade – 0-0!


Julklapparna... igen!

Nu ska väl ändå alla julklappar vara inhandlade - men det beror på min söta dotter. Hon fick mitt guldkort (hjälp!!) att handla för. Ska bli intressant att se vad hon hittat.


Korståget!

Det här ger mig härliga känslor!


På väg till Scandinavium!! BTW: härlig inlevelse, Niklas!!

Förfärligt långt kvar...

Nu är det inte match förrän 26 december och det mot "ärkefienden" Frölunda - i fiendeland Scandinavium!! Lång tid att ladda för den matchen.

Gurra tackar nej

Jonas Gustavsson tackar nej till Tre Kronor och det  p g a skada. Hoppas innerligt att det inte är något långvarigt eller allvarligt. Han kommer att behövas! Divis var visserligen väldigt bra igår men det är Jonas vi hoppas på.

På ett sätt är det bra att han inte åker till Ryssland och spelar den där "skitturneringen" som de flesta spelare tycker. Då får han möjlighet att träna och rehabilitera sig. Inte för att han behöver träna direkt utan snarare vila upp sig och komma igen efter jul. Att det dessutom är ljumskproblem Gurra har är faktiskt lite oroande.

Läser i samma artikel att Marcus Ragnarsson tackar nej till Tre Kronor - och det INNAN matchen igår. P g a skada. Var då? Han spelade ju mot Brynäs igår??! Nej, den mannen inger inget förtroende. Han verkar fruktansvärt osympatisk.

Mer sådant här...

Om det stämmer det som står i den här artikeln (klicka på bilden), så vill jag ha mer sådant!


Man kan också börja undra vad man ska med agenter till...

Skön seger!

0-3 Härligt!

Skönt för Divis att hålla nollan. Säkert lika skönt för Axelsson att få med sig en assistpoäng. Han hade ju åtminstone 2-3 målchanser och det lovar gott.

En fundering jag har är vem som kommer att bli bänkad när Nordström och M Johansson kommer tillbaka efter skador. Spontant känns ju Åslund som den som blir drabbad - och det med rätta! Tror att han känner av det också för han gjorde en hyfsat godkänd match ikväll. Men det händer för lite omkring honom! Han fastnar alltför ofta i sargen eller i hörnen.

Läste att Andreas Johansson vill tillbaka till FBK. OK, vem bänkar vi då? Är ens FBK intresserad av hans tjänster?

Men det är ju angenäma problem egentligen. Nu är vi uppe och nosar på tabelledningen - HÄRLIGT!!

JG:s facit sjunker

Jag har varit inne på det här tidigare och nu ser vi resultatet.

Jonas Gustavsson släpper för många puckar bakom sig. Men det är förstås inte hans fel helt och hållet - självklart inte!

Men det är en tendens jag noterat och nu syns den även i statistiken... Från att ha legat på runt 1,70 insläppta mål per match ligger nu JG på 2,00. Leder iofs fortfarande målvaktsligan så varför GNÄLLA!!

Jo, gnäller gör jag så länge de förlorar! W T F 11 sekunder kvar!!!

Men kom ihåg semifinalen 2006 mot HV. Den glömmer jag aldrig!! Här en liten påminnelse. Sedan kanske vi kan glömma matchen igår.



Erik Granqvist i 3kr

Ytterligare en glad nyhet!!

FBK:s målvaktscoach i Tre Kronor!!
Klicka på bilden, så kommer du till artikeln.

Julen närmar sig

Var inne i stan i eftermiddags och handlade en massa julklappar. Är helt slut i armarna efter allt bärande.

Om man bortser från regnet, så var det riktigt mysigt. Hela Sergels torg var både fyllt och omgärdat av olika torgstånd. Hur mycket folk som helst - men vad annat att vänta... En fredagseftermiddag strax innan jul.

Alla klappar är dock inte färdiginköpta. Måste in en sväng till - antingen till city eller någon av köpcentrumen som finns i närheten.

Ikväll ska jag baka Leilas romtryfflar. Sorry att du inte får vara med på det här, Towe! Jag lovar att vi ska baka mer när ni kommer!



Dick Axelsson... snacka om chock!

Hur ofta inträffar det att en djurgårdare går till Färjestad eller tvärtom? Ja, inte händer det ofta inte!

Fick närmast en liten chock när jag läste i ett nyhetsmail (första gången jag får en nyhet från ett nyhetsmail!) att Dick Axelsson har skrivit på för FBK. Men notera att det stod följande i nyhetsbrevet:

"Detroitspelare till Färjestad!".
"Hmmm... ok, vem kan det vara? Det är väl antagligen någon gamling som spelade en match för Detroit för typ 10 år sedan" var min första tanke.


Öppnade mailet och insåg förstås rätt snabbt vem det handlade om.

Kände naturligtvis till att Dick var ute i kylan i DIF men kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att Rundqvist var ute efter honom. Men det kan nog bli ett rejält lyft för Dicken. Med tanke på den omgivning han kommer att omge sig med i FBK kontra DIF, så borde det funka riktigt bra -  både målmässigt och spelmässigt. Han har ju talang, grabben!

Men en djurgårdare i FBK...! Har liiiiite svårt att smälta det. Men jag önskar honom verkligen LYCKA TILL!!


Dags för första julbordet!

Kommer att missa matchen imorgon eftersom vi ska iväg och käka julbord med Pers kollegor. Ska bli mums!!


Euro Hockey Tour

En enda färjestadare med i Tre Kronor när Euro Hockey Tour ska spelas. Det tackar vi Bengan för!! Hoppas han inte sliter allt för mycket på Gurra bara.

Att Walle inte kom med tror jag beror på att Bengan redan vet var han har sin gamle guldklimp. Rickard behöver inte bevisa något för Gustafsson.

Jönsson och Nordström är inte riktigt fit-for-fight och ska förstås inte spela. Marcus Johansson ska spela JVM snart men lär säkerligen få chansen i seniorlandslaget snart.

Däremot kan jag inte förstå varför Bengan ratar Emil Kåberg. Det går inte att finna en större energispelare än honom. Visst saknar han förmåga att dra de tjusigaste dragningarna. Inte heller är han en naturlig målskytt. Men ett större hockeyhjärta går ta-mig-tusan inte att hitta än det som finns inom Kåberg.

Stockholmare bittra?

Läste en krönika på City.se att krönikören anser att stockholmare är världens bittraste. Nåja, det får väl stå för henne.

Men jag har viss förståelse för vad hon är ute efter. Folk har en tendens att vara buffliga och kyliga här. Alla är dessutom fruktansvärt stressade och man dras ju med, tyvärr.

Nej, det är inte så speciellt trevligt klimat. Man kanske skulle flytta - närmare LLA?! :)

Eller som en av de som kommenterat krönikan skriver:

"Frågan är väl varför du tolkar blickarna så negativt? Kanske jag rynkar på pannan av någon annan anledning än den du tror? Kanske tittar jag också på dina kläder och funderar på hur jag skall få till en lika snygg outfit? Försök se på oss Stockholmare som något annat än sura och bittra, så kanske du också får en ljusare syn på omvärlden i stort."

Det tror jag stenhårt på! Kan ju flytta närmare LLA ändå. ha ha

Läs krönikan här: ->.

Sammen o jag

Undrar om Tommy Samuelsson och jag tänker likadant?  I wish...

Tänker på att Gurra var lite sliten och fick sitta på bänken under gårdagens match. Det förutspådde jag ju redan för ett par dagar sedan. Kul att det gick bra för Divis. 1 insläppt mål på 26 skott är väl helt OK! Framförallt när vi gör fler framåt.

Stora pysseldagen

Idag blev det äntligen fart på oss!

Vi pysslar och fixar inför julen. Tänk att det ska behöva bli jul för att man ska få ändan ur...

- Vårt sovrum har fått sig en rejäl putsning!
- Vi har satt upp hyllor och rensat bland böcker och tidningar.
- Nu håller Per på att fixa med en kattlucka åt katterna, så att de kan springa ut och in själva.
- Jag fixar med julmat och julgodis. Nu står det en Janssons frestelse i ugnen bl a.

Visst är det härligt med december!

Mysigt värre vore det om vi fick lite sådant här också:


Tappar alltid i 3:e

Vad är det som gör att laget alltid tappar matcherna i 3:e perioden? Hände ikväll igen! Är det inställning eller trötthet?

Gissa vad...

Ja, inte blev det jag som kommer att vara glad ikväll iallafall...

Per är så exalterad att han inte ens kan messa till Towe och Matilda. Han studsar omkring i soffan.

Gissa vem som får åka iväg och hämta pizzan...! Inte är det jag iallafall. Något ska han allt få göra för den här segern.

Skit också!


Sliten Gurra?

Undrar om inte det är dags för Samuelsson och Johnsson att spela Divis lite grann framöver. Gustavsson börjar släppa in lite väl många puckar nu. Visserligen gör han fenomenala räddningar emellanåt men de senaste matcherna har det blivit mer regel än undantag att han släpper in 3 eller fler puckar. Börjar kanske bli lite sliten?

Försvarsspelet framför honom är fenomenalt EMELLANÅT! Och erbarmerligt dåligt däremellan. Laget spelar faktiskt rätt bra ändå...

Surt, sa räven

Släpp det här nu, Melin och Expressen!

Melin: "Jag fick minsann sluta men Tommy och Perra sitter kvar... "

Surt, sa räven!



Dagens kamp

Oj, i eftermiddag är det dags för kamp!

Både på isen och i vår soffa. Det kommer att sväras, spottas och fräsas - både mot domare, motståndare och den andra personen i andra delen av soffan. När sedan Hesa Fredrik ljuder lägger sig även lugnet här hemma.

Vem som kommer att känna sig nöjd efteråt återstår att se. Men hemköpt mat (pizza!) lär det bli för ingen av oss har lust att ställa sig och laga mat när det hettar till på det här sättet.

Vad är det som händer då? Jo, Färjestad möter Djurgården på Hovet i eftermiddag.

En fråga om kön

Man brukar säga att kvinnan är det täcka könet. Innebär det då att mannen är det otäcka könet?

Tusan vad bra vi är!

Läser Jörgen Kalitzkis krönika på www.farjestadsbk.se och han är verkligen bra på att lyfta fram saker som jag inte hade en aning om, bl a:

"Färjestad har en lång period av riktigt bra spel. Det stönas och gnölas över FBK-spelet, men sanningen är att ingen klubb tagit fler segrar (14) den här säsongen. Eller att Färjestad på de tio omgångarna efter uppehållet är ligans näst formstarkaste lag, en poäng efter Luleå som kom till Karlstad med elva matcher utan förlust."

Eller vem trodde det här!?

"FBK har tagit 21 av 33 möjliga poäng och är – faktiskt – ligans näst målgladaste lag, 32 fullträffar på elva matcher. Ingen klubb har heller spelat ett tätare försvarsspel. Bara 2,2 insläppta per match. Boxplay är gång på gång betongstabilt och det är numera mycket sällan som laget spelar sig fast i egen zon."


Fy tusan vad bra vi är!! (Notera "vi"!)

Så här är det!

Man kan aldrig testa in kvalitet!



Ett litet nördinlägg...

Julklappar

Nu har julklappar börjat inhandlas. Status 6 dec:

Per 2 st
Towe 2 st
Jeppe 4 st
Matilda 0 st
Tina 0 st
Bernt 0 st
Mathilda 1 st
Hampus 0 st
Sebastian 0 st
Mormor 0 st

************************************************************

Igår blev det två till Per, en till Jesper, en till Towe och en till Mathilda Systerdotter.

Idag blev det en till Jesper och en till Towe.

Köpte en, nej två blev det, till mig själv också! ha ha

Nya bud! Barnen får för ytterligare några hundra.

Per är klar.
Towe ska ha för ytterligare runt 1000 kr. 
Jeppe ska ha för ytterligare 1800 kr.

Matilda Styvdotter tar Per hand om.

Tina och Bernt ska ha en liten sak.
Mathilda Systerdotter är klar.
Hampus Systerson ska ha en liten sak.
Sebastian Systerson ska ha en liten sak.

Min mor ska ha en liten sak.

Sedan är jag klar med julklapparna! Återstår bara allt julgodis och annat fix-och-don inför julen. Karlstad it is!

Svenska språket

Vad är det för märklig svenska man lär ut i skolan nuförtiden egentligen?

Ungdomarna skriver "då" istället för "eftersom". Som t ex:

"jag har ont i foten då jag sprang igår"
"jag är hungrig då jag inte har ätit på länge"

Jag får allergiska utslag av sådant här - tillsammans med särskrivningar.

Vilket lag följer folket mest?

Jag är inte ensam... Här är svaret:


JJ i SVT

"Färjestads Jörgen Jönsson är gäst i SvT:s program Eftersnack som sänds från Karlstad i svt2 tisdag kväll klockan 22.30. Programmet leds av Starboys-profilen Björn Starrin."


Håller med Emil!


Wiken ger FBK beröm

Det här händer verkligen inte ofta - heder åt dig, Niklas Wikegård!

Eftersom det inte går att länka till Wikens blogg får jag kopiera in texten istället.



Håll rätt fokus

Skrivet av: Niklas Wikegård, 2008-11-30 18:10

Historien upprepar sig. Gång efter annan. Det finns en del att lära sig av från Färjestad och Rögle. Det finns ingen anledning att gnälla och gny när motvind blåser runt husknuten. När prövningens timma är här provas karaktären på spelare och ledare. Jag kikar på tabellen och ävende senaste matcherna. Färjestad, Rögle och Modo har varit duktigt skadedrabbade. Dock var signalerna från klubbarna skiftande när skadorna kom och man fick kasta om i laguppställningarna. Färjestad och Rögle bet ihop och körde på. Från Modo håll neklagade man sig över skadorna, och mycket riktigt kom också förlust efter förlust. Det har aldrig tjänat något till att ynka sig över spelare som inte kan vara med och bidra. Det är bara dom spelarna som skall spela matcherna man skall fokusera sig på. Inget annat.

Högmod går före fall

Högmod går före fall brukar man säga och det är precis det som hände i matchen mellan Södertälje - Färjestad i kväll.

Färjestad spelade en fantastisk hockey i första perioden. Rapp skridskoåkning, hög forechecking och snabba pass. Gjorde ett mål och kostade på sig att missa en straff. Då trodde säkert alla att det skulle bli en lätt match för K-d-laget.

Men - som sagt - högmod går före fall. Av någon anledning har jag fått för mig att Johan Motin bäst speglar detta beteende. Nåväl, Färjestad slutade åka skridskor i andra perioden, åkte på utvisning på utvisning. Micke Johansson släppte aldrig pucken, Granak fick rädda situationen åt Motin gång efter annan. Nää, killarna hängde inte alls med kringlorna. Urtråkig hockey!

***

Har förresten noterat en ökning vad gäller antalet pååkningar på Jonas Gustavsson. Antagligen resonerar motståndarna att det är enda sättet att kunna störa honom och därmed få in en och annan puck. Ibland funkar det, ibland funkar det inte. Men jag har helt klart noterat en ökning.

Tips 1 dec

Kvällens tips är följande:

Skellefteå - Brynäs 2-2 (Brynäs var bättre än vad jag trodde)
Mitt tips: 4-2

Södertälje - Färjestad 3-1 (felvända siffror. Det blev precis som jag
Mitt tips: 1-3 Både Lee Goren och Jörgen Jönsson är tillbaka i laget. Hoppas det betyder att alla fortfarande tar sitt ansvar och inte lägger över det på LG och JJ.

HV - Rögle 3-2 (hmmm... rätt hyfsat tippat!)
Mitt tips: 4-2

Orkar inte med någon analys eller motivering...

RSS 2.0