Bra, Croneman!

Hur rätt har inte Johan Croneman i dagens TV-krönika. Där skriver han bl a om hur uppblåsta och självupptagna männen är, både när det handlar om sport och även i största allmänhet.

Johan Croneman skriver bl a följande:

"För några år sedan började Marie Lehmann kommentera ishockey, om jag inte minns helt fel. Hon kanske inte ville fortsätta, det är möjligt, hon försvann i alla fall – klivet upp till en herrmatch på mästerskapsnivå verkar närmast oöverstigligt för en tjej. Det finns inte en enda utmanare.


Snart är de allra bästa programledarna och intervjuarna inom sporten enbart kvinnor. Inom fotbollen är det definitivt så – när smarta och duktiga Anna Brolin satt med bröderna boys i TV4:s fotbollskväll häromdagen satt hon ändå där på nåder.


Pojkarna är så uppblåsta och självupptagna att de inte ens märker att de dels nonchalerar kvinnor i största allmänhet, dels är på väg att bli blåsta på jobbet.


Jag antar att det är just därifrån deras passiva aggressioner kommer. Lilla gumsingen.


I detta avseende är sport-tv som en gammal sekt, en unken frimurarloge. Jag vet redan vad de kommer att säga: ”Jamen, tjejerna vill inte – och förresten är det svårt att hitta bra brudar”.

-------------------

Jag tycker det skulle vara intressant att höra om det finns en enda kvinna som INTE råkat ut för uppblåsta och självupptagna män. Den kvinnan skulle jag gärna vilja ta i hand! Så skärp er, killar! Vi är många tjejer som är värda att lyssna till.

Firarlördag!

Ikväll har familjen verkligen firat FBK-guldet!
Förrätt:
Gratinerad hummer med Pol Roger (champagne) som dryck
Varmrätt:
Ekologisk oxfilé från släktgården med Costasera Amarone som dryck
Dessert:
Mascarponegratinerade hallon med Pol Roger som dryck
Grattis, Färjestad!!
(Pers kommentar: "Nästa säsong är det hög tid att fira Djurgårdsseger!" Nåja, vi får väl se...)

Trendbrott

Efter att ha börjat plöja igenom alla artiklar och tv-sändningar har jag noterat ett trendbrott. Från att Färjestad har varit det stora HATOBJEKTET bland alla som inte håller på klubben börjas det nu uttryckas viss beundran från fler och fler håll.

Tror det började med Johan Esk, journalist på DN, som skrev något i stil med att den som hatar Färjestad älskar inte ishockey. Sedan verkar detta ha spridit sig mer och mer - för naturligtvis är det så att den som verkligen älskar ishockey inte kan nedlåta sig till att "hata Färjestad". Ungefär så.

Blev därför riktigt glad över att höra Hockeykvälls sändning från igår där Färjestad verkligen hyllades av både Wikegård och Renberg. Såg förstås via SVTPlay för inte såg jag det igår inte! Har inte heller haft möjlighet att som om matchen ikväll - men det kommer! Ärligt talat är det inte mycket jag kommer ihåg från matchen. Hade fullt upp med att svara på alla inlägg från både Facebook, SMS och Twitter. Verkligen jättekul! Den här interaktiviteten med både kända och okända människor är något som tilltalar mig.

Men det var ju det där med trendbrott... Med Johan Esks krönika som utgångspunkt får jag en känsla av att Färjestad äntligen får den cred de förtjänar. Vilken annan klubb har den historiken som de har? D v s i modern tid där spelare flyttar mellan klubbarna i stort sett mellan varje säsong.

Klubben har pengar! Javisst! Men hur har man skaffat sig dem? Ja, knappast genom smutsiga skattesmitarvägar med en kronofogde som klubbdirektör. Nej, man har investerat klokt! I både arena och i spelare som vid flera tillfällen blivit ledare.

På tal om ledare; det var fantastiska ord Sanny Lindström hade att säga om Rickard Wallin. Jag som trodde Sanny var den informella ledaren men så var det nog inte. Walle har tydligen varit en mycket stark ledare i omklädningsrummet och visat vägen för de som inte varit med tidigare. Han har lärt sig av den bäste - Jörgen Jönsson!

Tycker det är så skönt att klubben levererar det som utlovas till spelare som kommer hit med förhoppning om guld. Det är ett starkt förhandlingsvapen.

Se och njut!

Från Studio FBK:

SM-guld! ...igen!

9:e guldet! ...och nej, man blir aldrig mätt som supporter.

Tankar inför 5:e finalmatchen

Blir inte så mycket bloggande nu. Jobbet kräver sitt och jag är rätt tom i huvudet när jag kommer hem. Läser dock allt jag kommer över när det gäller FBK men har inget behov av att blogga. Lite märkligt kan tyckas eftersom det är slutspel och väldigt spännande.

Eller... är det så spännande egentligen?! Man bara går och väntar på att FBK ska slå in matchpucken - vilket kommer att ske imorgon kväll. Det är jag helt övertygad om. Och tyvärr har jag ingen biljett dit. Missade biljettsläppet och det grämer mig enormt! Om jag hade varit där i morgon hade det inneburit att jag hade sett guldmatcherna de senaste tre åren. Jag vet! Det här säsongen är inte avgjord ännu! Jag har ändå sett 2009- och 2010-års guldvinnare på plats! Förra året var inte på långa vägar lika nervöst som i Karlstad 2009.

Det snackas mycket om Nihlstorp i målet - med rätta! Han har verkligen blommat ut under slutspelet. Det förvånar mig inte att Sammen satte in honom i målet istället för Salak. Jag tror inte tjecken är skadad utan det handlar helt enkelt om vem som är mest taggad. De är säkert likvärdiga som målvakter. Men, som sagt, det här betyder nog mer för Torpet än för Salak. Bra känsla av Tommy S där! Eller är det kanske Erik G?

Undrar hur det blir på målvaktssidan inför nästa säsong? Torpet blir förstås kvar. Man har signat Wentzel-Pettersson. Blir Salak kvar eller drar han till Chicago? Vad händer om han inte gör det? Vad händer om Jonas Gustavsson vill komma "hem" till FBK? Ska klubben stå där med 4 alldeles utmärkta målvakter då? För att inte tala om Andro Michel!

Att tänka på nästa säsong känns verkligen konstigt. Den här säsongen är ju inte slut än. Men snart så... Vad ska man göra på kvällarna då? Varför inte träna lite? Kanske putsa ett och annat fönster? Läsa något som inte handlar om ishockey eller jobbstuff? Kanske måla en och annan vägg på huset?

Men först ska Färjestad plocka hem guldet imorgon! ...och JAG FÅR INTE SE DET LIVE! Det är nästan så jag önskar att SAIK vinner två matcher på rad, så att jag kan fixa biljetter till nästa tisdag... För då jäklar tar vi GULDET!

Dags att dra till Karlstad!

Jaha, då är man snart redo för en 3-timmars biltur till Karlstad. Hög tid för mig att se finalserien live. Igår missade jag biljettsläppet klockan 10 inför den 5:e matchen. Vad tänkte jag med? Det är för mycket på jobbet...

Om det sedan blir en 7:e och avgörande i LLA vette katten om jag vågar se. Tänk om SAIK vinner? I Karlstad? Men jag tror ärligt talat inte att den här serien går till 7 matcher. Jag tror FBK vinner i eftermiddag och sedan tar man resterande. 4-1 i matcher. Det är ett helt OK facit! Snacka om att vara bortskämd supporter...! Även vi kan vara ödmjuka. Faktiskt.

Säg att SAIK vinner sin nästa hemmamatch. Färjestad vinner då sin nästa. Blir alltså 4-2 i antal segrar. Det kan jag leva med.

Nej, hög tid att käka frukost och klä på sig. Grannen har "stora" ögon!

Hjälten! ...antihjälten

Säger bara: EMIL KÅBERG! Nej, han var inte på isen igår när det avgjordes. Men vilket hjärta! Den som lyssnade på intervjun med honom i en av alla periodvilor igår vet vad jag pratar om. Inte så konstigt att han är alla FBK:ares stora favorit!

Matchen då? Ja, den ägde Färjestad stundtals. Synd att inte pucken går in när den studsar precis en centimeter utanför stolpen - kommer inte ihåg när. För många perioder... och jag är trött idag.

Avgörandet kom när Frögren blev utvisad - och den utvisningen kan man diskutera! Inte som utvisning, för det var det. Men rent överlag släppte domarna sådana situationer och andra med som var riktiga utvisningar. När SAIK sedan tog ut Hadelöv då blev det kalabalik i FBK:s försvarszon. Framförallt nämnde Frögren såg ut som den vimsigaste av dem alla. Och SMACK där satt avgörandet. Men Frögga gjorde mycket annat bra! Ja, det gjorde hela laget. Men var är Christian Berglund?? Han är väldigt osynlig.

Hur som helst - desto mer hockey blir det framöver. Det är så man får tänka efter förlusten igår.

Imorgon drar vi iväg till Karlstad. Ska bli oerhört kul att se en match live igen. Det var i december senaste... Eller? Nej, jag är för trött... Måste spara lite hjärnenergi till jobbet. Får skriva något ikväll istället. Och då är det återigen en kul match att titta på: Modo-SSK! Kom igen, SSK!

Uppsnack

Borde väl påbörja lite uppsnack inför tisdagens första finalmatch men jag har inte så mycket att skriva om. Det är förstås väldigt mycket Skellefteå i media. Men det är helt OK! Desto roligare när Färjestad tar guldet! För det gör de väl? De flesta verkar ju tro det. Men det är sannerligen ingen garanti!

Om man ser till antalet finaler som FBK spelat (= 18st) och hur många SM-guld de tagit (= 8st), så har man lyckats till 44%. Det är inte hälften av alla finaler man spelat, så om man ser till den siffran är det något större sannolikhet att de förlorar än vinner...

Nej, usch! Vad skriver jag??! Statistik är inget att bry sig om när spelarna väl står där mot varandra.

Själv ska jag till Liiiiidingö eftersom jag fått en "VIP"-inbjudan till en boutique som har öppet endast för oss på kvällen, men hinner troligen hem innan matchen är slutspelad. Spelar självfallet in den! En del av mig vill hellre se matchen, men jag måste jobba lite på min sociala kompetens...!

RSS 2.0