Trots 37 sekunder...

Min första tanke när det gick upp för mig att PW skulle stå:
"Hur tänkte NC egentligen? Här är vi på väg upp och då ställer han andremålisen? Inte kan det vara underskattning. SAIK leder ju tabellen! Är Torpet skadad? Behöver han vila? VAD HÄNDER?"

Ungefär så gick mina tankar.

Mål insläppt redan efter 37 sekunder... Blev ju inte direkt muntrare av det. Men det behöver inte betyda vinst bara för att man gör ett mål tidigt i matchen. Vilket gårdagens match också visade.

Det satt hårt åt men vid straffläggningen var det inget snack! Härligt! Det har ju varit ett antal straffläggningar med "fel" utgång. Så att få vinna på straffläggning nu måste ha känts riktigt bra för grabbarna. Framförallt för Marcus Paulsson som var riktigt på hugget igår. Syntes tidigt i matchen att han skulle sätta en och annan puck.

Det brukar synas ganska tidigt i matcherna vilka som är heta och vilka som är mer loja. Och kan jag se det, så måste tränarna ha stenkoll på det.

OK, igår Skellefteå - serieledarna. Imorgon - HV71. Topplagen radas upp som ett pärlband. Minns Frölunda också. Nästa vecka är det Luleå. Ingen vila, ingen ro. Precis som det ska vara.

Nej, off me go to arbetet.

SAIK = sajk

Går att utläsa...

Nåväl, så lustig tänkte jag väl egentligen inte vara. Det bara blev så.

Ikväll blir det svår match. Skellefteå på bortaplan. Minns finalserien ifjol. Den var jämn! Milt uttryckt. Tror ändå på en 3-poängare.

Läser i nwt.se om "Fast Freddie", d v s Fredrik Sjöström. Han har fått fart på benen tillsammans med Bastiansen och Holtet. Jo, det syntes i matchen mot Linköping.

Han jämförs med både Marcus Johansson (nu i Washington) och Emil Kåberg, d v s full-fart-framåt-och-tackla-så-mycket-det-går-samtidigt-som-du-gör-mål! Bra kombo!

Läser också att Jonas Asplund har begärt mindre fysträning för att spelarna ska orka mer på matcherna. Då ligger det allså en hel del i det en del har tyckt. Nämligen att spelarna har sett lite trötta ut. 

I matchen mot Linköping såg de allt annat än trötta ut. Hur ser det ut ikväll? Dum fråga!

Tänkvärda ord!

Pavel Brendl sa en gång i en intervju när han fick frågan om vad man ska tänka på för att bli en sådan bra målskytt som han var. Då svarade han:

"Don't hit the first guy!"

Enkelt, eller hur!

Aftonbladet förnekar sig inte

Läser i Aftonbladet Plus om vilka som FLIPPAT och FLOPPAT i resp lag. Borde inte läsa sådant här skräp. Blir bara arg! (Länkar inte till artikeln eftersom det är en betaltjänst.)


Färjestad

Fredrik Pettersson-Wentzel 1 PLUS

Matcher:  3. Räddningsprocent: 83,72.

Kommentar: Har inte alls klarat att ta upp kampen med Nihlstorp.

Min kommentar: Ge honom en chans att växa in i situationen!

 

Johan Larsson 2 PLUS

Matcher: 10. Poäng: 0. Plus/minus: -4.

Kommentar: Elitserien har varit ett nummer för stort. På gränsen till underkänd.

Min kommentar: Samma som ovan. Ge honom en chans!

Joakim Hillding PLUS

Matcher:  14. Poäng: 3 (2+1). Plus/minus: -1.

Kommentar: En besvikelse så här långt. Viktigt mål mot sina tidigare lagkamrater.

Min kommentar: Troligen bästa matchen för Hillding i sitt nya lag igår. Tekade riktigt bra och gjorde dessutom mål.

 

Hannes Hyvönen 2 PLUS

Matcher:  6. Poäng: 5 (3+2). Plus/minus: +3.

Kommentar: Inledde bra. Sedan sämre insatser och ett idiotiskt matchstraff.

Min kommentar: Varför tar Aftonbladet upp Hyvönen? Han är väl bara kontrakterad under ett fåtal matcher? Dåligt!


Fredrik Sjöström PLUS

Matcher: 14. Poäng: 4 (1+3). Plus/minus: 0.

Kommentar: Klar besvikelse. Jobbar hårt, men har inte alls klarat omställningen till stor rink.

Min kommentar: Fredrik Sjöström gjorde sin bästa match i FBK-tröjan igår! Var riktigt kul att se honom. Vänta bara!


Som musik i mina öron

Har sett matchen i sin helhet nu. Spelade in den igår eftersom vi hade besök från Karlstad och då ville förstås alla se matchen men vi käkade först. Såg sedan 3:e perioden. Men idag såg jag alltså hela matchen.

Intressant att konstatera att de där 3-poängarna mot Frölunda resp Timrå verkar ha stärkt laget rejält. Ser ut som ett helt annat lag nu och det är en njutning att titta på dem.

Fler mål än 2 gjordes också! Det första målet var en riktig riktig godbit! Nog är Färjestad på spåret igen. Bäva månde motståndarna! För efter den här tuffa inledningen är gruppen säkert stärkt och kan hantera eventuella svårigheter bättre framöver. Ser lovande ut!

Synd bara på dessa "checking to the head"-utvisningarna. Detta måste de komma till rätta med. Wallin utsattes för hård utfrågning efter matchen av Boork men han klarade av det alldeles utmärkt. Blev imponerad av hur han hanterade det. Skönt att nr 20 i Växjö inte blev skadad av tacklingen igår utan kunde vara med och spela i powerplay:et efteråt. Som "tack för kaffet" gör FBK mål short handed. Underbart! 

Arto Blomqvist: "Färjestad spelar ruskigt bra nu i alla tre zonerna." Musik i mina öron! Antar att jag inte får några sympatier längre på Twitter... Tackar dock ödmjukast för dem när det var som värst.

Ett par roliga och OVANLIGA sekvenser bjöd matchen på. Dels den när Christian Berglund och Martin Gerber kramades i slutet på 2:a perioden. När spelade de tillsammans? Måste ha varit lockout-säsongen 04/05 för 01/02 när Gerber tog SM-guldet med FBK spelade CB i NHL/AHL.

Sedan var det riktigt kul att se Jonas Holtet som var på väg till FBK:s spelarbås efter att Sanny Lindström (enligt hans egen utsago på Twitter) skrek på honom att nu får han ta och byta.

Veckan som kommer blir full av hockey! Match på tisdag (Färjestad-Linköping), torsdag (Skellefteå-Färjestad) och lördag (Färjestad-HV71). Toppmatcher rakt av. Jättekul! Vinner FBK dessa matcher är laget med rejält i tabellen också. Ska bli mycket spännande!

Glädje som ett guldvrål

Vi var på fest igår och jag försökte följa med via LIVE-sändningen på en app. Men det var lite svårt. Fick ju en del pingar på Twitter också, som jag hade lite svårt att svara på. Men visst är det härligt med engagemang!

När vi kom hem i natt tittade jag lite på inspelningen och njöt. Tittade på hela matchen nu på förmiddagen och njöt ännu mer. Vilken glädje! Som om laget tagit ett SM-guld. Eller vunnit en mycket viktig match. Vilket de faktiskt hade gjort.

Vilken stämning! Så underbart härligt att se att värmlänningarna samlat ihop sig och gått till LLA för att stötta sig lag. Hade hemskt gärna gjort det också, om jag kunnat. 

Nu har jag faktiskt biljetter både till tisdagen 1 november och lördagen 5 november. Hur jag ska kunna utnyttja biljetterna den 1 november har jag inte riktigt klurat ut än. Ticnet ska man sannerligen inte utgå från att det fungerar som man tror att det ska fungera.

Nåväl, nu spelar inte Färjestad match förrän på torsdag igen. Varför varför varför är det så långt mellan FBK-matcherna? Andra lag spelar ju måndag, tisdag och t o m onsdag. Ja, inte samma lag då...

Nu tror jag att jag ska lägga mig en stund. Lade mig vid 3-tiden i natt och sedan var det F1-race imorse. Sov inte så många timmar med andra ord. Kan bli en blytung vecka.

FBK i kvalserien?!

Läser med bultande hjärta Per Mårtenssons krönika i nwt.se idag och blir alldeles kallsvettig. Börjar gå upp för mig vad som faktiskt kan hända. Färjestad i kvalserien! Nej nej nej nej!

Men som han skriver: "I våras krävdes det 73 poäng för att undgå kvalserien. Färjestad måste alltså i snitt dra in 1,45 poäng per omgång i fortsättningen för att klara sig."

Skulle det absolut värsta scenariot inträffa vette katten hur det skulle gå. Den här klubben är inte rustad för den här typen av problem. En enda gång (1994) har laget kvalat. Det är 17 år sedan. En gång är ingen gång, två gånger är en vana brukar de vise säga. Vad nu det hade med saken att göra...

Ja ja, nu är det långt kvar och jag tror fortfarande att grabbsen kan vända på det här.

Idag är det Frölunda som kommer på besök. Hoppas Karlstadspubliken sluter upp och går man ur huse för att stötta vår förening. Hade själv gärna gjort det men ikväll ska vi på FEEEZZZZT!

Kan iallafall se första perioden och kanske delar av andra. Sätter på inspelning för säkerhets skull. Utifall att... Kommer dessutom att följa matchen LIVE via iPhonen. Kul jag är på fest då!

Har fortfarande inspelningen kvar från 14 april i år. Den kanske kommer att bli en historisk händelse på ett helt annat sätt än vad man trodde då.

Tipset idag går självfallet till FBK. Nähä... det hade det tydligen inte gjort. Ser jag på Twockey har jag tippat oavgjort. Jag borde skämmas!!

Tankar kring tränare

Var på väg till sängen när tankarna började snurra i huvudet kring vem eller vilka som skulle vara aktuella som tränare i Färjestad om det verkligen blir så illa att Czarnecki får sparken.

Först och främst! Det vore väldigt tråkigt, tycker jag. Tyckte det var riktigt tråkigt när Roger Melin fick sparken också. Notera dock! Czarnecki har inte fått sparken i skrivande stund och kanske inte kommer att få det heller!

Men nu går drevet! Snacka om DREV!

OK, till mina snurrande tankar.

Vilka kan tänkas vara aktuella? Den första jag tänker på är ju Perra Johnsson. Men han är upptagen i Timrå. Varför inte göra ett byte? Timrå får NC och Färjestad får Perra. Vilken blixtrande superidé jag kom på där! Skulle tro att alla utom NC skulle vara nöjda med det. Möjligen Timrå också...

OK, den idén kanske inte är realistisk. Andra då?

Varför inte Peter Nordström, Andreas Johansson (dessa två har nämnts i värmlandspressen), Jörgen Jönsson, Leif Carlsson och Erik Grankvist? Kanske en för mycket? Andreas har erfarenhet från MODO ifjol. Varför inte?

Fler då? Ja, inte blir det Conny Evensson. Det kan jag nog sätta min lilla kattfrökens huvud på. Sorry, Sonja! Inte Leif Boork heller. DEFINITIVT INTE! Inte heller Niklas Wikegård. Hahaha, vilket skämt!

Nej, nu har jag fått utlopp för mina tankar. Nu kan jag äntligen sova.

Ingen 3-poängare ikväll heller...

Snacka om fighting face! Bilden tagen från nwt.se:

FOTO: LISA OLAISON

Rickard Wallin, Per Åslund och Mikael Johansson jublar efter 1-0 mot Timrå, 30 sekunder in i första perioden. Klart de blir glada. Blev jag själv också. Tänk att man kan bli så glad över ett mål i en match i mitten på oktober. Händer inte varje säsong.

Men det som verkar gälla i FBK-matcherna är att antingen gör FBK mål tidigt i matcherna eller också gör motståndarna det. Sedan är det måltorka. OK... Timrå gjorde ett i början på 3:e.

Trodde jag skulle bli galen under matchen! Missade målchanser på målchanser. Skott utanför. Varför skjuta utanför när man kan träffa mål? Ja, jag vet. Är sur!

Syns så väl på en del spelare att deras självförtroende inte är det bästa. Frustrerande!

Färjestad får absolut ingenting gratis! Får kämpa för precis allt. Några domarbeslut får man heller inte med sig. Ibland får jag för mig att domarna har slutit en slags pakt att de ska titta extra mycket på hur FBK spelar. Men det är antagligen en överdrift och en släng av dåligt humör från min sida.

Men nog var det Hyvönens matchstraff som avgjorde matchen.

Och inte ens på straffar gör grabbsen mål. Inte bra! Varför inte börja träna på straffläggning? Det verkar ju vara det som gäller. Nej, det sitter i huvudet.

Nästa match på lördag mot Frölunda. Det är knappast läge att tro på poäng då. Hur ska den här säsongen sluta egentligen? En helt annorlunda situation för oss, FBK-älskare. Jag bjuder gärna andra lag på SM-guld. FBK kan ju inte vinna alla år. Men måste det vara himmel eller helvete?! OK, jag överdriver. SUR!


Målgörare efterlyses!

Någon kort rad innan jag drar iväg...

Det är så nära, så nära. Man sitter som på nålar och bara stirrar på pucken som man vill ska flyga in i mål bara genom att man stirrar på den. Men det vill sig inte.

Spelet ser bra ut och nog jobbar grabbsen alltid! Men icke... Det är nu man behöver en sådan som Dick eller Pelle. Irrationella spelartyper.

Att Dicken drog berodde nog på att han ville ha högre lön. Men Pelle? Varför släppte man honom? Han kanske också ville ha högre lön. Vad vet jag? Och pengar verkar ju vara en bristvara i flera hockeyklubbar.

Hyvönens inträde och påverkan på spelat verkar ha mattats av. Inte ens han gör mål längre... Eller gjorde iallafall inte i den här matchen.

På torsdag är det Timrå. Dags för första 3-poängaren då?

Jag tänkte försöka stötta laget genom att vi åker till Värmland den 4 november för att se FBK-MODO.

Ämne uttömt...

...ang det tabelläge som Färjestad har inför kvällens omgång. Svår bortamatch mot Linköping ligger på agendan. Förhoppningsvis har grabbarna kvar revanschlystan från i torsdags. Men med tanke på hur spelschemat ser ut kan de lätt ha börjat fundera igen. Inte bra.

Spelschemat ja! Hur tänker de som lägger upp schemat inför säsongen? Hur går de tillväga rent praktiskt? Använder de sig av ett gigantiskt brunpapper och sätter upp post-it-lappar som de lätt kan flytta på? Eller kör de med ett excelark? Eller vad gör de?

Tänker på t ex Brynäs. Match: torsdag, lördag, måndag och onsdag. Färjestad match: torsdag och tisdag. Varför då?

Hur som helst, jag tippar bortaseger för värmlänningarna ikväll. Någon gång går väl mina FBK-tips in.

Intressant läge...

...tycker många hockeyälskare runt om i Sverige. Många ställer sig frågan "hur ska Färjestad hantera den här ovana situationen?".

Jag måste erkänna att även jag är väldigt nyfiken på hur klubben kommer att hantera det. Ytterligare en förlust, må hända på straffar, men det är en 3-poängare laget är ute efter.

Trist att Sevc slarvar vid anfallsblå som siste man och Växjös kanadensare kan sätta pucken bakom Torpet helt solo.

Trist att domaren inte dömde mål när t o m vi på tv kunde se en millidels sekund att pucken skymtade till bakom Gerber.

Trist att domarna anser att Färjestad spelar så mycket mer regelvidrigt än motståndarna. Gör de verkligen det? Jag, med mina färgade ögon, tycker ju inte det.

Att det brister i självförtroende behöver man inte vara hockeyexpert för att både förstå och se med egna ögon. Men det här gänget kommer igen! Får de bara den här 3:an (som ALLA tjatar om) och lite lugn och ro, så vänder det. Värmländskt ordspråk: "dä årdnär säj alltid".

Nåja, det är bara på't igen. På lördag är det ny match. Alltid en tröst. Vilka möter vi då? Ehhh... inga??! Match först på tisdag borta mot Linköping. Hmmm...! Eller är jag helt blind? Får kolla upp spelschemat istället för TV-matchen.nu.

Men först är det EM-kval i Jaga-Boll. Tidigt sänds matchen också. Lite föööör tidigt på fredagskvällen för min smak. Men det är väl bara att bänka sig med lite god mat och eventuellt lite god dryck. Haha, skämtade bara! Dåligt.

Gerber i LLA

Imorgon är det alltså dags för Martin Gerber att återse LLA efter att ha varit därifrån i 6 år.

Senast han var där - vad jag vet! - var finalspelet mot Frölunda 2005. NHL-säsongen. Den fantastiska. Färjestad hade inte en chans mot Frölunda då. I finalspelet alltså. Men trots det var det en säsong att minnas! Har den på DVD.

Gerber kommer för alltid att vara en guldsymbol för oss, färjestadare. Han är nog den störste av stora målvakter vi haft i klubben. Jonas Gustavsson inte långt efter. Finns andra såsom Ketterer, Toskala och "Bosse Russin" (Rousson). Icke att förglömma förra säsongens hit; Salak. Jo, förstås: Hannu Lassila med den beryktade plocken! Men nog är det Martin Gerber som är den störste. För mig iallafall.

Växjö imorgon alltså. Jaha... Hur går det då? Borde betyda en 3-poängare men det är hårt tryck på hemmaplan. Unga gossar som inte är vana vid sådana krav - kanske. Som jag skrivit tidigare har Färjestad den yngsta truppen. Har det prekära läget påverkat dem? Eller snarare att det är den unga medelåldern som är "skulden" till tabellplaceringen? Inte vet jag. Ser bara fakta.

Årets viktigaste tävling!

Den viktigaste tävlingen för året har nu påbörjats. D v s familjens snötävling! Det innebär att varje familjemedlem (dock inte Sonja!) tippar när första snön kommer och den ska ligga åtminstone 1 timme på backen.

Eftersom första snön i fjol kom redan den 22 oktober kan man tycka att det är hög tid redan. Men med tanke på att vädret har varit ovanligt varmt och soligt är det mindre troligt att vi får snö redan om 2 veckor...!

Så, hur har vi röstat nu då?

Towe: 3 november
Jesper: 20 november
Ewa: 23 november
Per: 28 november

Må bäste man/kvinna vinna!!

Jag vann förresten ifjol och jag tror faktiskt inte att jag har inkasserat någon vinst ännu... Hallå!!! Någon som bryr sig? Hallå!! Dåligt.

Skön 2-poängare!

Snabb rad innan jag drar iväg till jobbet...

Att Frölunda skulle underskatta Färjestad förstod jag när andremålisen presenterades. Bra! Utmärkt utgångsläge för en 3-poängare. Nära var det! Åtminstone tidsmässigt. Dock inte riktigt spelmässigt. Frölundas kvittering hängde i luften. Nog backade FBK hem lite för tidigt och spelade på sin ledning. Eller om det satt i huvudet? Kommer ihåg från förra säsongen att värmlänningarna spelade på ledning lite för tidigt i matcherna. Ofta iallafall.

Matchen igår kändes som en avgörande SM-final. Otroligt nervöst. Vi skrek högt när målen trillade in i början på matchen. Sedan var det en plåga att se resten.

Nåväl, skönt med en 2-poängare. Hyvönen har lyft Färjestad. Det fanns en mängd belackare som inte riktigt har insyn i det här laget och vad som händer. Åsikter har folk iallafall.

Hyvönen har tränat med gänget under hela försäsongen. Hur många visste det? JAG visste det. Jodå, jag får visst lyfta fram mig själv. Ändå ansågs jag inte veta ett dyft när jag skrev att detta kanske inte är helt fel. Det finns folk i K-d som vet vad de gör. Som vetat det länge. 

Äsch, nu struntar jag i det och ser fram emot nästa match. Mot en 3-poängare kanske?

Vi är Färjestad!


RSS 2.0