Publikrekord i LLA!

I dagens NWT står det att publiksiffran i LLA var - håll i er nu - 82 275 personer!

Säsongens match!

Kvällens match var mot HV71 hemma i LLA. Hur skulle det gå? Läskigt läskigt.

Inte kunde jag titta på matchen i första perioden heller. Skulle fixa middag åt ett gäng hungriga vargar och maten var lite besvärlig... Tur att det finns möjlighet att spela in och att lyssna på webradion.

Men den här matchen hade hemmagänget bestämt sig för att vinna! Oj, vad härligt det var att se den inställning grabbarna hade. Ska titta på matchen imorgon igen, när jag lugnat ner mig en aning och inte har en massa mat eller annat oviktigt att lägga tankarna på.

Inställningen i laget var imponerande! Folk får säga vad de vill om HV men jag undrar om inte FBK såg till att sänka garden hos jönköpingsgänget.

Torpet skadad. Salak skadad. Michel håller nollan när han kommer in. Men det är här vi har vår akilleshäl just nu. Om nu både Torpet och Salak uteblir från spel, blir det Andro Michel som blir vår förstemålvakt. Vem blir då andremålvakt?

Det är väl OK om vi inte har några av våra målvakter spelklara fram till slutspelet. Men när vi går in i kvartsfinalspelet måste någon av målvakterna vara skadefria. Om inte är det kört. Tror knappast att vi kan förlita oss på unge Michel. Det vore för mycket begärt.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Ikväll ska jag njuta rejält av segern över HV71!!

Dags för lördagsunderhållning!

D v s melodifestivalen nr 4 ikväll!!

Nej nej nej! Fel fel fel!! Ikväll bänkas det framför tv:n för att se när Färjestad - förhoppningsvis! - spelar ut HV71 och visar dem var skåpet ska stå! Eller...? Det kanske blir så att vi får bita i det sura äpplet återigen?

Ja, någon utklassningsseger eller ens en klar 3-poängare är knappast att räkna med. Kommer troligen att bli tätt, tätt, tätt. Grinigt, hårt, argt och ilsket på isen.

Vilket lag som kommer att behärska detta bäst är väldigt svårt att sia om. Får hoppas att Dicken är tillbaka. Att Frögrens knä är återställt. Att Salak är på benen och är han inte det får vi hoppas att Torpet har kitt mellan armar och ben och stolpar och ribba.

Fullsatt i LLA blir det ganska säkert. Annars är det synd och skam med värmlandspubliken! Hade själv gärna sett matchen live, så varför åkte jag inte till K-d? Ja, det blir iallafall till slutspelet.

Hur går det då? Ehhh... Hmmm... *tänk tänk tänk*... Asch, det blir seger med 3-2. Men oavgjort är inte helt otänkbart heller.

Spännande matcher för övrigt. Ett litet tips kanske? Det var ett tag sedan...
Skellefteå-Brynäs 2-3
Förnuftet säger SAIK men jag hoppas på BIF för att FBK ska kunna ta in på serieledningen.

Timrå-AIK 4-3
Kan gå hur som helst men - HEJA PERRA!

Djurgården-Luleå 5-3
Även den här matchen kan gå hur som helst. Men av lojalitet mot övriga i familjen, så får tipset gå till DIF.

Linköping-Frölunda 4-2
Frölunda får nog sota för LHC-förlusten i torsdags. Eller också tar sig FHC samman för att undvika kvalserien. Men mitt tips går till LHC.

Modo-Södertälje 1-3
Svårt att tippa! Men OK, SSK har ju kapacitet men har de självförtroendet och förmågan att lyfta sig när det verkligen gäller? Vi får se!

AIK...

Jaha, dags för Hovet igen. Det brukar båda gott. Undrar om vi har förlorat en enda match här den här säsongen? Ja, kanske...

Nåväl, läser i VF.se att Jonas Brodin rankas som en av hockeyvärldens största talanger. Jättekul!!

Men fick han följa med till JVM?? No no no. Han var bara reserv. Uppenbarligen ser The Hockey News någonting som inte Roger Rönnberg ser. Men Jonas bidar nog sin tid och kommer igen i JVM 2011.

Kvällens omgång då? Spännande! AIK har mycket att spela för och kommer att kriga in i det sista. Hur hungriga är Färjestad? Man har ju chans på bättre placering men av erfarenhet vet jag att det brukar inte vara den där yttersta moroten. Är dessutom Salak skadad är det nog stor risk för förlust ikväll.

Övriga matcher:

Brynäs-Timrå
Linköping-Modo
HV71-Frölunda
Luleå-Skellefteå
Södertälje-Djurgården

Bara en massa "derbyn". Spännande på alla håll och kanter. Skulle väldigt gärna vilja analysera mer utifrån tabelläget men jag måste fixa middagen och sedan är det väl hög tid att bänka sig. Man skulle varit man, så man hade en kvinna som fixade allt åt en...

Skador - inte bra!

Ojdå! Skador!

 

Junland och Sanny fortfarande borta. Men det visste jag ju. Däremot inte att Salak har en axelskada. Missar man en omgång är det kört! D v s det känns som att man inte har någon koll på läget alls.

 

Fler skador; Mattias Sjögren (överkroppsskada) står över i kväll. Kanske även Walle som haft feber i veckan. Kåberg är dock tillbaka. Kanske likaså Dicken... Vilket jag verkligen hoppas! Det är ju nu laget ska komma i slutspelsform. Det gör man knappast hemma i sängen eller var man ju är när man är skadad.


Det drar ihop sig!

Oj, börjar redan känna av lite slutspelsnerver... Pirrar så där skönt i magen. Eller är det hamburgaren jag åt igår??!

Ikväll är det dags för Linköping och på torsdag kommer gänget hit till Stockholm för att möta AIK. Borde betyda 6 sköna poäng. Men det är verkligen inte givet. Kvällens match blir en "förmatch" till lördagens motståndare - nämligen HV71. Det är den matchen vi ska vinna! Också!

Vet egentligen ingenting om status i laget. Färjestads hemsida har fortfarande den där märkliga splashen som förstasida utan länk vidare. Vill ju veta hur det står till med laget! Tur att det fortfarande finns värmlandstidningar då... Nähä, inget där heller. Kanske för tidigt på morgonen.

Nåja, inga nyheter är väl bra nyheter får man hoppas.

Såg förresten lite av matchen mellan Djurgården och Frölunda igår. Härlig spelare denne Mika Zibanejad. Hans namn nämns nog i varenda hockeyblogg idag. För att inte tala om vad kvällstidningarna kommer att skriva...!

Nej, nu är det hög tid att dra sig mot jobbet.

"Bästa matchen..."

Jaha, typiskt! Färjestads bästa match för säsongen (enligt Tommy Samuelsson) spelades tydligen igår i Axa Sport Center och den missade jag...

6 mål är inte ofta Färjestad mäktat med den här säsongen. Är det en uppskruvning på G inför slutspelet mån tro? Får hoppas det. På lördag är det nämligen dags för HV71 att komma på besök till LLA. Borde vara en morot god som någon!

Vad gäller matchen som spelades igår, så visas den i repris kl 21:00 ikväll men jag kom i säng kl 03:00 i natt och vaknade vid 7-tiden för jag var orolig för Towe som inte hade kommit hem än. Kunde inte somna om, så det lär bli en tidig kväll för mig.

Reboot

Jaha, då var det återstart för FBK igen då. (Jo, jag vet att det är en nördig rubrik men vadå...!)

Bortamatch mot Timrå. Dåligt hemmalag mot bra bortalag. Hur kan det sluta? Troligen med en hemmavinst...

Perra mot Sammen igen. Värmlandshjärna mot Värmlandshjärna (egentligen är Sammen från Mariestad men han får räknas som värmlänning nu). De känner ju tydligen varandra väldigt väl.

Hur ser statistiken ut för säsongen? Färjestad har vunnit båda bortamatcherna mot Timrå. Förlorat en hemma och vunnit en hemma.

Kommer Timrå att ha extrabevakning på Dicken? Spelar Micke Johansson? Sanny och Junland är tydligen borta fram till slutspel. Det betyder att det blir ett par fjunisar som är med i laget. Kul, tycker jag.

Inte går det att få ut någon information från hemsidan heller. Där har man lagt på en splash som är helt låst. "Guldlördag". Jaha, men det är ju på lördag. Det är väl match ikväll först.

Ja, det var väl det. Dags att bänka sig med lilla datorn framför tv:n då...!

Slutligen ett litet tips till Foppa. Läs inga tidningar! Det finns så många korkade människor där som inte begriper din storhet. Och jag i min tur kan inte begripa hur folk kan kritisera dig.

Som alla andra...

...bloggar även jag om att Peter Forsberg slutar sin karriär idag. Allt kring hans karriär går att läsa i tidningarna, så det är ju inte mycket jag kan tillföra.

Jag är dock väldigt glad att jag och Towe "träffade" honom i Västerås i augusti förra året och Towe fick sin autograf:
Tack för allt, Foppa! I mina ögon var du BÄST AV DEM ALLA!!

Jörgen Jönsson gör comeback!

I eftermiddag är det dags för årets match i LLA. Då är det nämligen a-laget mot supporterklubben Wolfpack som ska mötas.

Jörgen Jönsson gör comeback - men i motståndarlaget! Och FBK-forumets besökare får rätt för en gångs skull. Nämligen att Conny Evensson coachar!

Ytterligare en rubrikvändare torde vara att även Håkan Loob är på isen, men den rubriken hade inte varit lika trovärdig som den jag valde nu.

Vi får väl se om Wolfpack kan få revansch efter de två senaste årens möten. Då slutade matcherna nämligen 3-11 och 1-10.

Lugnt ett tag...

Skön vinst över Modo och med ett vackert mål av Dick Axelsson. Ja, det är väl ungefär det jag kommer ihåg från lördagens match. Förlängningen och straffarna hann jag inte se för klockan drog iväg för mycket och vi skulle iväg...

Vi missade t o m Melodifestivalen! Jo, tänka sig! Men det finns ju andra sätt att se tv på än när det sänds live.

Nu kommer det några dagar när det är lugnt på elitseriefronten, vilket i sin tur innebär att jag troligen inte känner för att blogga. Men vem vet? Rätt som det är slår lusten till. Som det här med att Foppa har signat för Colorado och att media goes nuts.

Jag gillar verkligen Foppa, det gör jag! Men vem orkar läsa allt och återigen allt som skrivs om honom? Ja, inte jag iallafall. Jag ska se matchen han gör comeback i, men sedan är det bra. Kommer förstås att följa honom lite på avstånd men det får vara måtta!!

Analys över skadeläget

Läste en mycket intressant artikel i VF.se om att Färjestads sjukgymnast Mattias Hell ska göra en analys över varför Färjestads spelare är mer skadade den här säsongen än tidigare. Den nedåtgående trenden från de tre senaste åren har abrupt brutits.

Skadefrånvaron har gått upp med 3,7 procentenheter mot tidigare vilket innebär att man tidigare säsong låg runt 7 procent men den här säsongen ligger man på 10,7 procent.

HV hade en frånvaro på 14-16 procent förra säsongen, så FBK ligger lite i lä. Notera också att det var HV som vann guldet...

Djupanalys på högsta nivå - det gillar jag! Även om inte man specificerar någon direkt analys i den här artikeln, så välkomnar jag sådant här tänk.

Skulle velat breda ut inlägget betydligt mer men min tankeapp måste vila...

Sista rycket innan uppehållet

I eftermiddag gäller det för grabbsen att se till att deras hemmatrend (trend på en match?!) fortsätter. Tre poäng är det som gäller och det mot The Dressmans. Modo för den oinvigde.

Micke Johansson kanske spelar. Hoppas på det. Ser ut som han är den ende som är tillbaka efter skada men nu finns ju tid för återhämtning.

"Jonas Gustavsson till AHL" - där ser man. Färjestad nästa säsong?

Tips! Sanny skriver krönika åt VF.se. Går att läsa här. Intressant läsning:

"Botten var nog ändå nådd efter 1–3-förlusten hemma mot Södertälje. Den tio minuter långa tystnaden i omklädningsrummet efter matchen övergick i en känsla av panik. Vi visste att det skulle blåsa väldigt hårt kring oss dagen efter. I det läget kom Jörgen Jönsson in i omklädningsrummet sa några väldigt bra ord: Glöm inte bort att vi tror fortfarande på er grabbar, ni är jävligt bra. Det viktiga nu är att vi går samman som en grupp och inte tittar över axeln på någon annan. Det är vi här inne som ska vända på det här."

Intressant också att läsa att han är väldigt glad över att klubbledningen inte chansvärvade den 31 januari. Eller kapitlet om skrockfullhet där han skriver bl a att Christian Berglund ska örfila en sovande Emil Kåberg inför varje match... Ja, mycket intressant och läsvärt för den hockeyintresserade.

"Alla avskyr nollåttor"

Hajade till när jag såg rubriken "Alla avskyr nollåttor" som syftade till en mätning om vilket hockeylag man ute i landet tycker mest illa om. Här är resultatet enligt Aftonbladet:
  • AIK 34,5 %
  • Djurgården 20,0 %
  • Frölunda 19,1 %
  • Södertälje 9,0 %
  • Modo 7,5 %
  • Timrå 5,6 %
  • Brynäs 4,3 %

Var/hur man gjort mätningen framgår inte i Anrells krönika. Men jag reagerade starkt när jag såg att inte Färjestad finns med. Var helt övertygad om att de skulle ligga, om inte överst, så åtminstone bland de översta bland de mest "hatade" lagen. Det gläder mig att så inte är fallet. Samtidigt som det är lite trist att de frambringar så där "lagom ljumma" känslor rent allmänt bland de som röstade.


Att AIK ligger överst hänger förstås ihop med deras supportrar. Jag gillar AIK som klubb men deras supportrar - nej, jag skulle vilja göra som Dicken gjorde igår. Slänga dem i papperskorgen.

Måste helt enkelt lägga in bilden som Aftonbladet lagt ut. Det är förstås ett fotomontage och ett roligt sådant:

På tal om det, man undrar ju var domaren har sitt sinne för humor... Å andra sidan måste Dick skärpa sig och inte dra på sig så otroligt korkade och onödiga utvisningar. Det gagnar verkligen inte laget.

Nej, gårdagen tänker jag inte beröra mer med ett enda ord. Nu ser vi fram mot lördagen och hemmamatchen mot Modo.

08:orna igen!

Borde gå på Hovet ikväll och heja fram mina "karlsta'pôjker" men jag tror att de klarar sig alldeles utmärkt utan det. Towe kommer att sköta det med den äran, det är jag säker på.

Inget "krig" blir det framför tv:n heller. Jag kommer att se matchen helt själv. Möjligen med Sonja och Sixten som sällskap. Eller möjligen... helt säkert blir det så. Har bildbevis på att Sonja gillar hockey:

Allt verkar OK i laget eftersom det inte finns något att läsa om inför kvällens match i någon av de värmländska tidningarna eller på Färjestads hemsida. Det enda - gammal nyhet från igår! - är att Salak får chansen i tjeckiska landslaget (LG Hockey Games). Så då är väl allt lugnt...

Bortamatch = seger!! Eller? Det kanske vänder helt om nu. Vi får se!
Kan ju kosta på mig ett GRATTIS till Nichlas Falk som fyller 40 år idag. Hoppas du får en trevlig och bra födelsedag. Men inte FÖR bra!

Tankar så här en onsdag-em...

En tanke slog mig ang Timrå och deras position. Det kanske inte alls har något samband.

Tankegångarna går kring att de har två tränare som båda är fostrade i det kravtyngda Färjestad - där bara vinst duger. Vad gäller Timrå, så har de ett gäng spelare som är "medelmåttiga". Så hur hanterar Perra och Clabbe detta? Med frustration? Med stress? Med kloka aktiviteter? Ställer de för höga krav på spelarna? Har det inget alls med PoC att göra? Inte vet jag! Jag bara tänker.

Läser i JK:s eminenta krönika (finns att läsa efter varje hemmamatch - helt suverän!) om att Färjestad har fått ett antal förslag via bl a mail, forum, twitter och bloggar på hur man ska bli bättre på hemmaplan.

Vad sägs om följande mer eller mindre intelligenta förslag:
- sparka tränarna
- sänka lönen för en del
- andra ska betala tillbaka sin lön
- kasta in Greger, ”Högga”, "Norda", "Matte" och "Totto"
- avskeda Tommy Samuelsson och ta in Conny Evensson istället
- ta in även Jörgen Jönsson (på isen alltså)
- ta tillbaka Perra
- sova på hotell i Karlstad
- ta bussen till LLA (funkade ju!)
- spela i bortastället hemma (varför inte?)

Kan misstänka att flera av dessa förslag finns på FBK:s inofficiella forum. Men där går jag inte in och läser. 95% av kommentarerna där är av mindre intelligent karaktär. Varför slösa tid på sådant?

Nåväl, i den här intelligenta bloggen har man iallafall inte fått läsa så här korkade förslag. Här kommer det bara förnuftiga förslag - om ens några... OK att man blir frustrerad ibland men nog vet lagledningen bäst. Eller? Det kanske är så att det är jag som sitter inne med sanningen.

Borta blev hemma

Oj, vilken skön 3-poängare! Dessutom en nolla! Så nu har Salak klubbrekordet under grundspelet. Är det Jonas Gustavsson som har det under slutspelet? Tror det. Kommer dock inte ihåg med hur många; 3-4 st tror jag.

Tyckte jag märkte rätt tidigt att gänget hade bestämt sig för att vinna den här matchen! De var nog en aning för stirriga innan Sammen tog time out och det såg ju ut att lugna dem en aning. Dock inte för mycket! Kämpainsats var ordet. För att inte tala om spelet i numerärt underläge - som ju är helt otroligt bra!

Återigen kul att se hur Dick Axelsson snurrar upp försvaret och serverar Marcus Paulsson härliga mackor. Det har hänt förr! Det resulterade i ett mål ikväll och det lär förhoppningsvis bli fler vad det lider. Kul självfallet att förstakedjan börjar producera match efter match också.

Blir dock en aning irriterad på det sätt Sevc går åt motståndarna. Inte bara ikväll. Det händer i stort sett i varje match och brukar rendera en och annan utvisning. Han behöver väl inte gå på så hårt! Eller är det jag som överreagerar?

Även Frögren har en tendens att ta i mer än nödvändigt. Men det kanske är så de är tillsagda att spela. Dock är det ingen av de andra backarna som taggar upp på det där sättet.

Blir imponerad av Södertälje! Tycker faktiskt det är riktigt kul.

BTW! Ett tips till alla kattägare som inte har någon rolig kattleksak. Prova med en öronpropp. Roligaste leksaken någonsin för vår lilla Sonja, 5 år.

BTW2! Google Chrome verkar inte förstå den här redigeraren. Den vägrar att göra radmatningar, så det måste jag gå in manuellt och göra i html-koden. ORKA! Så ha överseende om det saknas radmatningar lite här och där.

Utomhusmatch - igen!

Jodå, igen! Men inte mellan Färjestad och Frölunda utan mellan HV71 och Linköping. Jättekul, tycker jag!

HV71 firar 40 år som förening under 2011 och vill slå det tidigare publikrekordet som lyder på 18 582 åskådare.

Det betyder att den 10 december 2011 kommer HV att möta LHC och förhoppningsvis få en publik på 20 000 betalande fryslortar.

Det blir som tidigare, d v s ståplatser och publiken ska förstås stå på "robusta läktare." Tur det...!

Tips: 4-1

Tips från Smacke - Färjestad vinner med 4-1 ikväll. Se mer här:


@Statistiknörden: FBK vs LHF

Skönt att läsa att Dick Axelsson spelar ikväll! Dock ingen Kåberg eller Junland. Torpet verkar också skadad, så Salak spelar med ungdomen Jonas Sparring som uppbackning.

Statistiken mot Luleå var det ja...

Har kollat upp hur det står till mellan dessa båda lag de senaste 10 åren och då räknar jag endast grundspelet och hur det gick efter full tid, d v s sudden- och straffsegrar räknas som oavgjort.

FBK har vunnit 57% av de 44 matcher de möts, d v s 25 matcher. Det är alltså betydligt jämnare än vad jag trodde! Intressant.

Av dessa 25 matcher har Färjestad vunnit 17 av dem på hemmaplan. Det blir alltså 8 uppe i Luleå.

Luleå däremot har vunnit 9 matcher hemma och 3 i Karlstad. Slutsats: båda lagen är starka hemmalag - eller var åtminstone!

Intressant också att notera att mellan 2001 och 2004 (våren) vann inte Luleå en enda match mot Färjestad. De möttes vid 8 tillfällen.

Mellan åren 2006 till 2009 (våren) var det återigen en tung period för LHF.

Den här säsongen har dock båda lagen vunnit sina hemmamatcher, de tre tillfällen de möts. Betyder det att Färjestad vinner ikväll igen? Nåja, statistik kan man vända och vrida på hur man vill. Det är nuet som gäller.

Buss till LLA

Rickard Wallin berättade i tv igår att nu skulle de ta bussen till ett hotell utanför Södertälje för vidare färd mot LLA idag. Det blir ett upplägg som en bortamatch. Intressant om det fungerar. Hjärnan är en märklig liten muskel. Tänker gör den visst också. Och lättlurad? Vi får se. Luleå på hemmaplan. Känns direkt som en förlust. Borde verkligen inte göra det. Men som sagt, återstår att se om bortaupplägget funkar. Hur ser statistiken ut mot LHF? Ska kolla upp den snart.

Berglund matar med rubriker

Förstod direkt efter intervjun med Christian Berglund att han gav ett bra rubrikuppslag till tidningarna när han sa att han skulle "käka upp" ett par AIK-spelare - och visst blev det så. Man har väl lärt sig...

Skön seger igår. FBK var det bästa laget rakt igenom. Utan tvekan. Synd på nya skador; Jonas Junland och Emil Kåberg. Tidigare är Mikael Johansson, Sanny Lindström och Oskar Klefbom borta.

Patrik Lundh och Marius Holtet såg ut att ha blivit skadade också. Men de repade sig tydligen.

Som sagt, Dragan hade nog behövts. Men Rundqvist förklarar:
"– Vi tyckte att han kört fast, han hade inte riktigt etablerat sig så långt fram i laget som man måste göra med den lönen. När vi värvade honom var det som en producerande spelare i första- eller andrakedjan. Det är ingen idé att ha honom i fjärdekedjan."

Själv verkar han oförstående och tror mer på att personkemin inte stämde mellan honom och Tommy Samuelsson. Han har ju producerat när han varit på isen. Men av någon anledning räckte det inte till för Sammen. Blir lite trött...

Nu ryktas det om Fabian Brunnström till Färjestad. Men först till nästa säsong om han inte erbjuds ett envägskontrakt.

RSS 2.0