Tisdag 29 juni

Varma, soliga, hääääärliga svenska sommardagar är det bästa jag vet! Idag var en sådan.

Märktes att Sixten har saknat oss över midsommarhelgen. Han sov mellan Per och mig hela natten. Åtminstone kändes det så. Jag vaknade flera gånger av att det var så varmt - och inte så konstigt kanske för jag låg tätt intill katten. ha ha Hur mysigt var inte det!

Idag har vi inte gjort mycket. Anders sov över och när vi alla hade vaknat fixade vi frukost och satte oss nere vid vattnet.

Ja, sedan hände inget annat än att vi solade och badade. Anders drog vid 12-tiden. Vi käkade lunch vid 13-tiden. Rester från gårdagens middag - fisk (lax, marulk och jätteräkor) och aioli. *Mums*

Eftermiddagen spenderades i solen även den. Efter några timmar fick det vara nog med latandet. Jag fick ett tokryck och började städa grillhörnan. Spolade av allting och gick fram med en borste, så nu känns den hörnan fräsch.

Middagen bestod i stekt chorizo med mozarellasallad och ett glas rött till. Plus ett halvt till...

Fotbollen: Spanien-Portugal! Ser fram emot den matchen. Håller på Spanien men även i den här matchen är det synd att ytterligare ett europeiskt lag försvinner. Tyskland-England-matchen var ju väldigt bra men domaren var en katastrof.

I övrigt då? Ja, vi hälsar Tina och Bernt välkomna i morgon kväll! Hur morgondagen ser ut får framtiden utvisa. Lite städning, lite handling (mat och dryck), lite sol och bad.

Data för framtiden:
vatten: 24 gr
luft: 29 gr med rätt vind (helt otroligt!)
dv: 66,8
pw: nada

Bilder från dagen:


Måndag 28 juni

Första riktiga semesterdagen! Vad gjorde vi?

Upp kvart över fem för att skjutsa mamma och Sebastian till Arlanda. Towe hänkade för att jobba lite. När vi kom till Arlanda fanns det lite osäkerhet kring vad som gällde med Baggage Drop, så jag parkerade bilen och följde med in för att bringa klarhet. Att parkera bilen där var ju urbota dumt. Fick böter på bara dessa få minuter jag var inne = 900 spänn. Tack för kaffet!

Åkte runt en sväng tills Towe var klar. Åkte hem och käkade frulle sedan.

Per och jag satte oss med räkningarna och invigde en mycket bra site om man vill ha koll på sin ekonomi. Den heter spendera.se. Detta satt vi med hela förmiddagen. Runt 11.30 drog vi till Ängsjö för en PW/joggingtur på 5 km.

Hem, bada - PREMIÄR! - tork i solen och sedan lunch. Ut i solen igen och slocknade skönt. Badade igen när jag vaknade. Skönt som tusan.

Gick in för att se Hollandmatchen. Den vanns ju komfortabelt.

Anders kom vid 18-tiden. Vi käkade lax/marulk/jätteräkor med färsk pasta, vitvinssås samt aioli. Gott! Fram för allt med den kalla Chablis som Anders hade med sig.

Såg mer fotboll och bjöd sedan på rabarberpaj med vaniljsås. Sådant känner jag direkt att jag inte borde äta. Får spring i benen så det står härliga till. Obehagligt!

Sixten verkar ha skadat sig. Vi får väl se hur det artar sig men han har knappt synts till på hela dagen och när han väl har synts till, så har han bara sprungit omkring som en osalig ande. Sonja däremot är väldigt tillgiven och verkar ha saknat oss under midsommarhelgen. Den borde jag blogga om också, ja...

I övrigt...
vatten: 21 gr
luft: 25 gr med rätt vind
dv: okänt
pw: 40 min, 5 km (lite väl kort)

Visst ja! Semester!

Just det! Nu är det dags att börja blogga om semestern. Väder, vind, aktiviteter and so on.

Väder: jo, tack. Varmt, solen skiner. Vet inte hur många grader det är men altandörren står öppen och det är behagligt inomhus. Katterna sover utomhus dessa nätter.

Vind: ha ha jodå, den är väl helt OK. Blåser åt rätt håll iallafall.

Aktiviteter: ska ut och handla lite åt Towe så hon har mat i helgen. En liten gå-bort-grej ska jag inhandla också. K-d-frukost likaså. Packa måste vi göra.

Ja, det blir inte mer spännande än så när klockan är runt 9 min första semesterdag. Måste förstås se när Henke Sedin får Hart Trophy på nyheterna snart.

Tyskland-England = Jösses!

Klockan 16 på söndag eftermiddag är det jag som bänkar mig framför tv:n och ser det här VM:ets mest intressanta match så här långt.

Tyskland - England!!

Får gåshud bara jag tänker på det. Ja du, mamma, vilket lag tror du dina kids hejar på den här gången?

Vi får åka från Karlstad runt 12, så att vi är hemma i någorlunda god tid. Måste ju få se TIFO:t!

Oj oj oj, vilken spänning!

Sedin MVP!

Det här är riktigt riktigt stort! Henrik Sedin utsedd till Most Valueable Player i NHL i natt!

Det märkliga är dock att det aldrig riktigt verkar lossna för honom i Tre Kronor. Kan förstås ha med medspelarna att göra...

GRATTIS, HENRIK!!

Sixten är en märklig katt

Per och jag käkade köttbullar med tzatziki till. Fullt med vitlök. Jättegott! Tyckte Sixten också...


En myra är mindre än en fluga

Nähä...! Jo, så är det förstås. Men det märkliga i det här är att en myra är så ofantligt starkt! Tänk er att bära en tyngd som överstiger ens egen vikt med - ja, inte vet jag! - en massa mer. Dessutom ska den här tyngden hänga neråt också. Ja, dessa myror är fascinerande!

Såg det här scenariot när jag tänkte sätta mig i tv-soffan för att se om det fanns något intressant att titta på. Det behövde jag uppenbarligen inte en tv till!


Mycke' bröllop nu!

Nu är det mycket skriverier i tidningarna - både pappers och webb - om det omtalade bröllopet. Och självfallet vill ju inte jag vara sämre...!

Jag och Towe åkte in vid 15-tiden i lördags. Mötte Anders utanför Gallerian och knökade oss fram till en storbildskärm där även kortegen skulle åka förbi. Vi tyckte vi stod ganska bra där.

Såg hela rasket på storbilds-TV och väntade bara in det stora ögonblicket när de skulle fara förbi på sina smäckra hästar och guldskimrande vagn.

Dessa bilder blev det:

Nää, inte en enda princessa eller prins i sikte! Åtminstone inte någon riktig sådan. Bara en lite fejkare på en papparygg. Tack för den!

Vi drog vidare till Kungsan och tittade på storbilds-TV:n där medan Ola, Caroline af Ugglas och Kristin Kaspersen repade inför kvällens live-sändning i 4:an:


Nya djur varje morgon

Varje morgon är en ny spännande morgon. Vad har katterna - eller bara Sonja? - dragit in för djur i natt?

Under en veckas tid har hon lyckats fånga 2 fiskar och en näbbmus:

Här visar hon stolt upp sin trofé. Som tur är äter hon dem inte. Men även katter har väl självbevarelsedrift.


Nyheter i hockeyn nästa säsong

Nyheterna i svensk elithockey 2010-2011:

• Straffar återinförs om matcherna slutar oavgjort efter fem minuters sudden death.

• Slutspelsschemat förändras. Matcherna ska nu spelas hemma-borta-hemma-borta-hemma-borta-hemma.

• Ny valprocedur inför slutspelet. Lag ett får välja mellan lag fem till åtta. Lag två får välja mellan de tre lagen som återstår bland lag fem till åtta. Och så vidare.

• Fler repriser tillåts i arenorna, max tre får visas på storbildsskärmarna.

• Play off-systemet i allsvenskan förändras. Lag fyra till sju spelar en rak serie om sex matcher, bästa laget når kvalserien.

• Tre nya proffsdomare anställs. Totalt blir det fem nästa säsong.

• Eventuellt införs en central målvideodomare för att understödja den videodomare som finns i varje arena.


Källa: Aftonbladet.

Bremberg till HV71...

Vad ska man tycka om det? Varför värvar HV en sådan spelare? Har de det utrymmet? Och då menar jag inte ekonomiskt. Kommer de andra spelarna att acceptera att Linkan tar den plats han verkar vilja ha?

Ja, säg det. Jag tycker det verkar ganska märkligt - och desperat - av HV att värva honom. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det annat än att det känns jättekonstigt.

Jag hade nog trott att han skulle gått till någon av de sämre klubbarna men det är klart att han väljer HV framför t ex Modo, SSK eller AIK. Större chans att ta guld. Är det den enda anledningen? Antagligen.

(PS. Det som är så bra med egen blogg är att man kan svara på sina egna frågor! ha ha)

Mistluroljud!

Det där förbannade oljudet som hörs under fotbolls-VM är helt olidligt!

Jag gillar att höra engelska fotbollsfans spontant stämma upp i "God save the Queen"! Eller för den delen annan sång. Jag gillar att höra när det ena laget närmar sig mål från supportrarna! Jag gillar att höra nationella supporterramsor! Jag gillar att höra när lagen går in på plan! Jag gillar att höra när ena laget gör mål!

Vad jag INTE gillar är det där förbannade jävla oljudet från mistlurarna (vuvuzuelan)! Lägg ner! För min del får FIFA gärna förbjuda det där oljudet. Det förstör hela stämningen för mig. Och jag som ändå inte är speciellt förtjust i fotboll! Men är det VM, så är det!

---

Fotbolls-VM, ja - hur går det då? Ja, inte vet jag. Men jag har mina favoriter - alla från Europa. Tyskland, England, Spanien, Italien, Danmark. Vilka vinner?? OK, Argentina verkar ha ett starkt lag. Men jag VILL att Europa vinner. Igen! Heja!

Midsommarutmaning

Min ena kära syster och svåger har bestämt sig för att vara lite besvärliga på midsommar. Vi ska nämligen - två och två - utföra ett teater-/musikal-/komedinummer som ska vara i minimum 10 minuter och maximum 30 minuter.

Gissa om vi har spånat! Per har t o m involverat sin exfru Christl, som är en riktig "teaterapa" (på ett positivt sätt) och hon har gått igång rejält. Jättekul!

Så nu har jag och Per ett uppslag som vi ska försöka träna in. Gissa om det kommer att bli många skratt! Åtminstone mellan oss. Om det bli succe på midsommar lär vi få se då.

Nu är det hög tid att spana i Tysklands intåg i fotbolls-VM! Heja!

Fina Adam!

Igår var vi till Amfibieregementet vid Berga och besökte Adam på Regementets dag. Mycket intressant! Tyvärr fick jag bara två bilder med mobilen för sedan var minnet fullt... Hmmm... Åtgärdat numera.

Nåväl, båda bilderna publicerar jag här iallafall. Adam var så fin, så fin. Dessutom var han väldigt duktig att presentera det han höll på med. Även Daniel agerade guide och berättade en hel del. Duktiga boys!

Synd att Adam blundade precis när jag tog bilden för det var otroligt häftigt att se ögonvitorna och de vita tänderna mot ett alldeles grönsvart ansikte.


FBK:s prislista

Bra att ha nästa säsong...

Här är FBK:s prislista för ströbiljetter kommande säsong:

 

Guldmatcher, 90 (ståplats) till 295 kronor: Frölunda torsdag 23/9, AIK lördag 25/9, HV 71 torsdag 7/10, Djurgården lördag 9/10, Frölunda lördag 20/11, HV 71 torsdag 9/12, Frölunda (utomhusmatchen) söndag 26/12, Djurgården torsdag 20/1, HV 71 lördag 26/2, Brynäs lördag 5/3.


Gröna matcher, 70 (ståplats) till 275 kronor: Linköping torsdag 30/9, Modo lördag 2/10, Södertälje lördag 23/10, Skellefteå lördag 30/10, Modo lördag 4/12, Timrå lördag 8/1, Södertälje lördag 22/1, Brynäs torsdag 27/1, Modo lördag 5/2.


Vita matcher, 30 (ståplats) till 235 kronor: Luleå tisdag 19/10, Timrå tisdag 26/10, AIK tisdag 23/11, Luleå torsdag 25/11, Linköping tisdag 30/11, Skellefteå söndag 2/1, Luleå tisdag 1/2, Linköping tisdag 22/2.


Alltså... hur lyckas hon??

 

Det är en sak om hon får en fisk av någon av oss men det är bara katter som är ute och fiskar på nätterna! Det är alltså ett fiskhuvud som ligger på ett hushållspapper - för den som inte riktigt kan tyda bilden.

FBK glömmer bort sina supportrar

Utifrån det förra inlägget är det verkligen märkligt att FBK inte har bättre koll på sin supporterhantering. Börjar man bli lite bekväm i Färjestadsleden? Man kan ju undra...

Vad bygger jag det här på då? Jo, som medlem i Färjestad under ett antal år förväntar jag mig att det som står på medlemsbeviset verkligen stämmer. Mitt medlemsskap gick ut i februari i år och det står klart och tydligt följande där:

"Vi kommer att kontakta dig om förlängning av medlemsskapet innan det går ut."

Har de gjort det? Jo, tjena! Still waiting!

Jag har även vid flera tillfällen tidigare varit i kontakt med kundtjänst/informationsavd där om olika saker men aldrig fått ett svarsmail eller en bekräftelse av något slag.

Nej, Färjestad! Det är nog hög tid att ni tar hand om era supportrar!

Ett förslag: anlita mig, så fixar jag det åt er!

Jösses! 4 miljoner back!

Inte bra! Inte bra!

Enligt aftonbladet.se gör Färjestad en brakförlust för förra säsongen. Inte konstigt kan tyckas med tanke på den nesliga kvartsfinalförlusten. Men det är ändå förfärligt mycket pengar.

Håkan Loob säger att om Färjestad hade gått till semifinal hade det inbringat 1 miljon per match, d v s hemmamatch. Vad hade det blivit? Ja, med tanke på att det förmodligen hade blivit HV71 de hade mött och att det hade gått till 7 matcher, så hade det blivit 3 hemmamatcher. Enkel matematik: 3 * 1 MSEK = 3 MSEK. Det hade isåfall inneburit en förlust på 1 miljoner. Dock en väldans skillnad mot 4 MSEK.

Anmärkningsvärt är att Färjestad inte gått med förlust på 16 år. S E X T O N  Å R! Det är rätt häftiga siffror. Folk i Värmland gillar att se på hockey. Men även en ökande spelarbudgeten har förstås en påverkan. För att inte säga RÄTT MYCKET!

Aftonbladet.se påstår att Färjestad har valt att inte utöka spelarbudgeten för nästa säsong. Trots att hemvändare som Rickard Wallin, Jonas Frögren och Christian Berglund signat kontrakt innebär det inte per automatik en dyrare spelartrupp.

– Vår spelarbudget är oförändrad från i fjol, säger Loob.

Det förvånar mig! Vad tusan gav man sådana looosers som Lee Goren och Antti Pihlström bl andra för löner egentligen?? Och vad gav det?? Nada!

H Å R T  A R B E T E, S T O R T  H J Ä R T A
är det som gäller! Med andra ord = glidarnissar göre sig icke besvär!

Premiär!

Äntligen var det så dags för premiären! Ja, inte i hockeyn då utan Pers årliga premiärdopp. Lite sent kan tyckas... termometern låg faktiskt över de magiska 14 graderna. Borde väl själv ta mig ett dopp. Det är ju ändå 17 grader i vattnet - men nej, jag tror inte det.

Tog några bilder för att föreviga denna årliga milstolpe:




RSS 2.0