2 FBK:are och 1 DIF:are

Kul att se att Elitseriens hockeyspelare anser att de 3 bästa tacklarna i Elitserien är 2 FBK:are och 1 DIF:are.

1. Sanny Lindström
2. Emil Kåberg
3. Marcus Ragnarsson



F...n! Tror Towe hann före mig att blogga om det här...!

Krock på torsdag!

Snart är Hovet utsåld!
DIF-MODO, torsdag 3/12 19:00

Hade gärna åkt till Hovet och sett Foppa och Modogänget mot Djurgården på torsdag! Men då är det dags för årets första julbord. Skansen med Crisp-gänget är det som gäller!

En line-up att minnas

I brist på Färjestad ikväll har jag fått nöja mig med att njuta lite av den line-up som Modo presenterade i lördags. Inte illa!!


Jajamänsan!!

Härligt med en seger!! Och äntligen lossnade det i målskyttet! 5-1!

McDonell fick göra mål! Åslund fick göra mål! Sterner fick göra mål! Mackan och Bagarn satte varsin puck! Åååhh, vad sköööönt!

Har två djurgårdaren som hoppas på en suddenvinst. Vi får väl se om det jublas även hos dem.

Nu dags för middag - eller åtminstone efter att sudden är spelad.

Glögg, pepparkakor och lussebullar är inmundigat. Likaså en draja. Återstår att se hur morgondagen kommer att kännas...

Adventsstjärnor tänder FBK

Kan man ju hoppas...

Hur som helst är det lördagsomgång och Färjestad har hemmamatch. Hoppas det blir mycket folk och bra stämning. Framförallt att det tänder FBK-gänget, så vi kan inkassera en vinst ikväll. Det känns som det var länge sedan nu. Men faktum är att det var ju här på Hovet det senast blev en 3-poängare.

Tror det blir en riktigt svår match. Färjestad behöver säkerligen göra fler än 1 mål för att vinna. SSK har nämligen snittat runt 3 mål de senaste omgångarna! Färjestad däremot har vunnit båda matcherna mot SSK den här säsongen.

Så hur slutar det då?

Färjestad - Södertälje 2-2
Usch, vilken negativ attityd jag har. Och vad spelar det för roll vad jag tippar. Kan ju lika gärna tippa 5-0 till FBK. Men det gör jag inte... Det var faktiskt ganska länge sedan FBK vann en hemmamatch - 12 november mot Modo (6 omgångar sedan...).

Skellefteå - HV71 3-2

Svårtippad match! SAIK är verkligen på gång och har inte förlorat de senaste 4 matcherna. Dessutom har de nu hemmaplan och möter HV71. Ja, det är en svårtippad match men det vore kul om SAIK vann.

Timrå - Linköping 2-5
Nej, Timrå klarar inte av ett Linköping som har spelat riktigt bra den senaste tiden. Timrå är säkerligen nöjda över segern mot HV senast också.

Frölunda - Djurgården 2-4
Har för mig att Frölunda brukar ha problem mot Djurgården, så jag tippar DIF-seger. Frölunda har dessutom problem med att få ihop laget. Krampaktigt spel med nöjda NHL-hemvändare har jag läst någonstans...

Brynäs - Luleå 2-3

Jaha, vad ska man tippa här då? Kanske en bortaseger för LHF. De kanske rider lite på vinsten över svenska mästarna senast.

Modo - Rögle 4-1
Ikväll spelar både Foppa och Sundström. Inte för att jag tror att Niklas Sundström tillför laget något speciellt. Men tillsammans med Foppa kanske det blir en nostalgitripp. Tillsammans tror jag de kan föra Modo till en vinst.

Snart dags att värma glöggen då...!

Spelarflykten till Kanada

DN.se skriver både igår och idag om spelarflykten till Kanada som Tommy Boustedt vill stoppa. Det är främst juniorer som ska stoppas med hjälp av kontrakt.

Lovande juniorers föräldrar ska alltså skriva på kontrakt där de förbinder sig att stanna kvar i ett talangprogram i 6 år.

Frågan är om det ens är verkningsfullt eftersom kontrakt alltid kan brytas. Givetvis kan man lägga på en straffavgift för den som bryter kontraktet men en straffavgift måste vara skälig.

Förmodligen är de kanadensiska lag som är intresserade av svenska ungdomar såpass penningstarka att straffavgiften ändå inte är något problem.

Svenska rättssystemet förhindrar att man lägger en oskäligt hög straffavgift i ett sådant här kontrakt. Så därmed är hela idén ganska verkningslös.

Man skulle kunna tänka sig att man på förbundsnivå jobbar vidare med FBK:s strategi kring ungdomar. Nämligen att skrota J20 och låta killarna spela i Elitserien, Allsvenskan eller Division 1.

Äntligen igång med nytt kök!

Idag hade vi besök av en köksleverantör som ritade upp ett nytt kök till oss. Det innebär att vi ska ta bort väggen mellan köket och nedgången till källaren, lägga igen golvet vid källartrappen. Öppna upp vid sidan med både dörr och fönster. Få nya köksdörrar och allt vad det heter samt en köksö!!

Syns kanske inte så väl men det är intressant att notera att det finns tamigtusan inte en rak vägg i det här huset!


"Hockey ska upplevas live"

Läser på FBK:s hemsida en uppmaning till supportrarna att komma och titta på hockey i Löfbergs Lila Arena för hockey ska upplevas live.

Det håller jag förstås fullständigt med om! Bodde jag i Karlstad hade jag ägt ett säsongskort!

Men frågan är om folk är så sugna på att gå och se hockey live när FBK:s situation ser ut som den gör. Visst, man ska stötta sitt lag i med- och motgång. Men ärligt talat - hur kul är det att se en hockeymatch utan mål!

Problemet var iofs detsamma förra säsongen. Då hade Färjestad 55 mål efter 24 omgångar mot årets 52 efter lika många omgångar. Tabellplaceringen i år är dock bättre.


Jag kommer självfallet att sitta bänkad framför tv:n på lördag igen. Men jag skulle inte åka 30 mil för att se mitt kära lag spela så frustrerat och vilse som de har gjort de senaste matcherna.


Jag var iallafall till Hovet...


Vakans: Hjärnskrynklare och målskyttstränare!!

Färjestad har fortfarande problem med målskyttet! Det är ju bara att konstatera att det sitter i huvudet.

Var är självförtroendet och var är FARTEN?

Ja, självförtroende är ju inget man köper på burk direkt. Däremot farten kanske...

Två mål på de senaste fyra matcherna nu för FBK. Illa!!

Finns det verkligen ingen som kan söka jobbet som hjärnskrynklare och/eller målskyttstränare hos FBK??!

Den här vakansen har varit ledig rätt länge nu.

TrashTalk med Perra

"Glöd och vilja" präglar säsongens Färjestad säger Perra Johnsson. Se TrashTalk här -->.

"För fortsatta framgångar krävs det att vi håller fokus och koncentrationen" avslutar han samtalet med.

Det spelades in efter att 10 omgångar var spelade. Undrar om han skulle säga samma sak idag...

Nästa generation på G!

Jättekul att läsa att nästa generation Rundqvist finns med i det lag som spelar mot Luleå ikväll.

Har sett att han gör en massa mål i Skåre och det vore ju smutt om han fick sätta en puck för FBK ikväll. Han är - naturligtvis! - en center och kommer att få Emil Kåberg och Robin Sterner på vardera sidan.

Ska bli riktigt spännande!

Hur går det ikväll då? Ja, säg det. Färjestad vet ju knappt hur man gör mål längre. Å andra sidan släpper man inte in speciellt många heller - därav nuvarande placering i tabellen. Ovanligt att laget som ligger 2:a i tabellen ligger på minusmål...

Utifrån ovanstående resonemang lär det alltså bli en målsnål match om inte FBK tappar allt och släpper in sådär en 4-5-6 mål. Det har ju hänt tidigare den här säsongen, så helt osannolikt är det ju inte.

Många sjukdomar påverkar förstås men sådant måste man alltid ta med i beräkningen. Luleå kanske också har sjukdomar eller skador i laget.

Tippar oavgjort: LHF - FBK 2-2

I stort sett samma läge som i fjol...

NWT idag:

Tommy Samuelsson:

Vad fick det att lossna framåt i fjol?

– Då hade vi stora problem i power play. Här har vi lyckats bättre i år. Nu handlar det återigen om att få spela med samma lagkonstellationer under en längre tid för att skapa trygghet och frihet i blocken. Då tror jag det lossnar i målskyttet till slut.

Viktigt även ur en annan aspekt. Det finns inget som publiken älskar mer än en notorisk måltjuv. Fråga Håkan Loob.

--------------------------

Notera dock att vi fick in Paulsson och Axelsson i januari - alldeles perfekt lagom till formtoppsstart. De var dessutom sugna på att visa att de minsann dög.

I år har vi ingen Axelsson. Däremot har vi en Paulsson som kanske är lite mätt från i fjol. Men det är ändå han som målat flest gånger...


HV är starka!

Har suttit och tittat på matchen Frölunda-HV och måste konstatera att HV ser otroligt starka ut.

Men är det så konstigt?! De har haft i stort sett samma gäng med några nyckelspelare rätt länge nu. Det bidrar naturligtvis till trygghet med varandra, med spelsystemet, med lagkänslan och ja, en massa saker.

Att de är självklara favoriter till både seriesegern och guldet i april är inte alls konstigt. (Åtminstone favorit hos mig...)

Däremot kan man ha synpunkter på den kritik som FBK får från många, därav mig själv. Inte så konstigt att saker och ting inte alltid klickar i varandra. Det är nästan ett helt nytt lag - i år igen! Notera att det bara är 3 spelare från de 2 senaste säsongerna som är kvar.

Det är klart att det tar tid att nöta in vinnarkultur och andra abstrakta begrepp när det handlar om lagspel.

Nackdelen för de nya spelarna i Färjestad är helt enkelt den att FBK har supportrar med liten tolerensnivå. Det ska vinnas varje match! Det ska spelas fantastisk hockey varje match! Rekord på rekord på rekord ska staplas på varandra!

Herregud, är det människor det handlar om? Man kan ju undra...

Bron lyser!


Tänkte bara visa upp hur det ser ut utanför gästrummet nu när det är kolsvart ute och bron lyser - vilket inte sker ofta! Ganska vackert!


Fler vakanser i FBK! Målskytt sökes!

Ja, vad säger man? Typisk match i november.

Spelarna i båda lägren verkade gå på sömnpiller. Kul dock att se hur glada brynäsarna blev när de plockade 2 poäng. De hade visst inte vunnit på 7 år i Karlstad, så det var väl inte så konstigt om de blev glada.

Färjestad har helt klart problem med målskyttet. Antti Pihlström får ju härliga lägen varje match men det lyckas bara inte. Han skulle verkligen behöva få sätta en skitpuck, så han blir glad igen.

Nej, nu går jag och lägger mig. Är trött jag med...

Stämningshöjare - något att minnas!

Om man är lite söndagsslö kan man alltid titta på den här videosnutten och rysa! Vi satt på precis motsatta sidan, jag, Towe och Sebastian.

Tror aldrig jag varit med om något liknande. Helt otroligt skön stämning. Att det var skön stämning även inför match 5 är givet. Men faktiskt inte lika mycket som match 4. Vänta till 40:e sekunden och njut sedan...!

 

Line up:en var inte helt fel heller. Synd bara att ingen av dessa spelare är kvar i klubben längre. Men då får de som är med nu något att tråna efter istället.


Vakans i FBK: Offensiv resurstränare!

Nu när jag har lämnat in min uppgift till Sthlm Universitet för utvärdering sitter jag mest och surfar runt lite allmänt... Halkar förstås in på en hockeysite och kan läsa följande på vf.se:

"Emil Kåberg efterlyser, efter 5–0-förlusten mot HV, en offensiv resurstränare som med bland annat videohjälp á la Erik Granqvist nöter, nöter och återigen nöter avslut med anfallarna."


Låter som en alldeles utmärkt idé!

Av de 12 lag som spelar i Elitserien ligger Färjestad på 10:e plats med bara Timrå och Brynäs efter sig i tabellen.

Färjestad har på 22 matcher skjutit 598 skott varav 51 av dessa har gått i mål. Detta innebär en procentsats på 8,53%.

För att jämföras mot 1:an i tabellen: HV71 (förstås!) som skjutit 671 skott varav 90 har gått in = 13,41%.

FBK har alltså skjutit 598 skott. Det är 7 lag som har skjutit fler skott och ett av dessa lag är Timrå - som alltså har sämre utdelning än FBK. Vi är alltså inte sämst... Statistiken är hämtad från swehockey.se (scoring efficiency).

Så frågan är; ska spelarna skjuta mer eller ska de sikta bättre? Gör som Kåberg föreslår tycker jag: anställ en offensiv resurstränare med fokus på målskyttet!

Power brakes!

Nytt begrepp = POWER BRAKES!

Kände faktiskt inte till att man den här säsongen har infört något som kallas power brake. Noterade iofs igår att lagen samlades runt avbytarbåsen och snackade. Men trodde att något av lagen hade tagit time out.

Blev därför förvånad när både FBK och DIF tog time out i 3:e perioden - eller hur det var. Men jag noterade att det blev 3 time outer - som jag trodde iallafall. Men en av dem var alltså en power brake.

Ska ske i 2:a perioden och vara 30 sekunder lång. Inget annat händer än att lagen kan samlas och snacka ihop sig - precis som en vanlig time out.

Jag fattar ingenting!

Dragan till SSK?

Det ryktas hej vilt att Dragan är på väg till SSK - och det med snabba ryck! Kanske redan nästa vecka.

Egentligen förvånar det mig inte speciellt mycket. Dragan verkar inte riktigt ha funnit sin roll i FBK. Han är ju verkligen en talangfull spelare men han verkar inte få ut det just nu.

För lite speltid? Funkar inte med gruppen? Trivs inte i Karlstad? Färjestad får in Dicken eller Micke J och behöver bereda plats?

Jag har ingen aning. Men det ryktas både på SSK:s och FBK:s forum om att detta är på gång.

Synd egentligen, för jag hade gärna sett en Dragan i högform i FBK-tröjan. Men men... funkar det inte, så funkar det inte.

Isåfall - lycka till i SSK, Dragan!

Ska jag ta åt mig?!

Jörgen Kalitzki skriver i sin krönika på färjestadsbk.se följande ikväll:

"### Finns många nördar därute som har lite för lite liv och för många tangentbord att knappa på."

Jag har ingen aning om vilka han menar men kan mycket väl föreställa mig att jag skulle kunna vara en av dessa "nördar".

Jag skäms dock inte för att jag skriver av mig om mina tankar och känslor för den här klubben. Det är ju därför bloggen finns.

Lite sur blir jag dock... Vad menar han? Att man bara får skriva positivt om klubben? Är man diskvalificerad annars? Till vad? Att ha åsikter? Eller att tycka att hockey är superkul - framförallt när laget man följer vinner med mod? Eller att man blir frustrerad och arg när laget förlorar fegt?

Nej, Jörgen! Tack och lov för Internet! Tack och lov för att vi har tryckfrihet i det här landet. Tack och lov för att man får lov att vara NÖRD!

Nördar förresten... Vad skulle hockeyklubbarna gjort utan publiken? Kom ihåg vilka ni spelar för! Och vilka som betalar!

Ett litet raseriutbrott från min sida...

Men att JK skulle ha läst just min blogg vore dock lite för mycket att önska.

Såååå skööööönt!

Oj, vilken krigarinställning det var idag - från båda håll!

Matchen var otroligt spännande! Färjestad spelade emellanåt inte bra. Framförallt slarv i egen zon. Men försvarsspelet blev bättre allt eftersom matchen led. För att inte tala om krigarinställningen som ändå gjorde att laget kunde inkassera 3 poäng.

Hovet är egentligen en riktigt tråkig hockeylada men den stämning och ackustik som uppstår när det är slutsålt är svårt att få till i LLA. Har inte varit på någon annan hockeyarena på många år. Senast måste ha varit Scandinavium för typ 20 år sedan. Hmmm... 20 år sedan?! Är det sant?! Vart tusan har tiden tagit vägen??

Hur som helst, vi var iallafall på plats och såg matchen live. Jättekul! Vi får nog gå och se hockey på Hovet vid annat tillfälle än när Färjestad spelar för att kunna njuta mer av stämningen.

----------

Hade glömt hur bra Henke Karlsson är. Han var verkligen rena väggen! Hörde frustrerande djurgårdare bakom mig som skrek "Men puckdj...l! In i mål då!!".

Såg ut som Henke fick kramp då och då. Han åkte till avbytarbåset och fick lite massage emellanåt. Eller ja, åtminstone vid 2 tillfällen...

Sådan lycka han visade efter att ha hållit nollan får vi inte ofta se! Härligt! Han sa dock på intervjun efter matchen (jodå, jag har sett reprisen!) att Djurgården är hans lag i Stockholm trots att han spelade för Hammarby när han spelade i Stockholm. Där ser man!

----------

Det jag fortfarande tänker på är när FBK ligger under mot något av topplagen och spelarna (en del!) troligen märker hur trenden går, då viker de ner sig. Antagligen beror det på hur vana de är från sina tidigare lag där man är mer van att förlora än att vinna. Det saknas vinnarmentalitet! Flera av spelarna kommer från loserlag och därav inställningen att "vi förlorar ändå".

Vet inte om jag kan förmedla det jag verkligen tänker. Men jag får läsa det här sedan och försöka med ytterligare någon förklaring om inte det går hem.

Men det jag menar är att många av spelarna inte är vana att vinna och saknar därför även ledarfiguren på isen när det kör ihop sig.

En Jönsson, Wallin, Nordström eller Rhodin hade sagt något i stil med att "det är OK att vi ligger under med 2-0 mot HV, grabbar! Vi är tillräckligt bra för att komma ikapp! Kom igen nu! Och f...n den som viker ner sig!" - ungefär.

Nu känns det mer som att "äsch, de är ändå för bra för oss. Lika bra att låta dem vinna för vi kommer ändå aldrig ikapp.".

Men det ska banne mig Johnsson och Samuelsson ändra på - hoppas jag! Bra början idag iallafall!

Intressant statistik! Eller inte...?!

Färjestad måste helt klart förbättra sin PP-statistik:

Powerplay
Färjestad | 17,86% (6)
Djurgården | 19,61% (4)

...och även BP:

Boxplay
Färjestad | 81,82% (7)
Djurgården | 82,08% (6)

Men det är förstås matcherna mot HV som dragit ner ALL statistik som är positiv. 13-0! Ja, jösses.

Något till Towe!

Klicka på bilden, stumpan!
Brothers har verkligen fått till det.

Hovet!

När jag vaknade i morse slogs jag av ljuset ute. Det var ju helt fantastiskt! Så här ljust har det inte varit sedan augusti - känns det som iallafall...

I eftermiddag bär det av en bit söderut - mot Hovet! Verkar bli fullsatt, så vi måste vara där i god tid. Frågan är om vi tar bilen eller åker kommunalt. Ingen jätteviktig fråga.

Stockholmaren Henke Karlsson är tillbaka i stan. Ska han klara av att hålla järnkaminerna stången? Det får vi verkligen hoppas. Ytterligaren en förlust här och de andra lagen bakom är i kapp.

Linköping ligger och lurar med 3 poäng efter och med tanke på den usla målskillnaden FBK har, så lär de gå om vid vinst. Linköping möter för övrigt Timrå hemma, så det är en säker trea för östgötarna.

Skellefteå är det andra laget på 3 poäng bakom. De har dock något svårare motstånd... HV på bortaplan. Kan gå hur som helst. HV kan vara nöjda efter vinsten i K-d och Skellefteå är bra.

Läser i nwt.se att Djurgårdens nye spelare Mike Zigomanis tydligen är en riktigt vass tekare – av vissa ansedd världens bäste t o m! Skyhögt snitt genom hela karriären och leder redan tekningsligan. Håll koll på honom. Han har nummer 97 tror jag.

På Djurgårdens hemsida står dock något annat:
¤ Kristofer Ottosson toppar elitseriens tekningsliga med 64,71 % vinster.

Spelar roll... Men den där kanadicken är värd att hålla ett extra öga på!

Vad saknas?

Jag känner inte igen mitt lag!

När de hamnar i underläge i spel mot något av topplagen, så klappar de igenom fullständigt. Det är inte likt det lag jag känt sedan urminnes tider!

Vad är det som saknas??

Varför viker man ner sig så fort man möter ett motstånd som är antingen likvärdigt eller bättre? Varför krigar man inte? Varför slarvar man? Varför kör man inte själva grundspelet och utgår från det? Varför krångla till det?

Nej, det här laget känner jag inte igen som mitt kära Färjestad. Jag saknar en Jönsson, en Nordström, en Wallin, en Rhodin. Jag saknar tryggheten och en ledare på isen.

Men det är väl ett sådant här pris man får betala när man ska gå igenom en generationsväxling. Men jag sörjer!!

Och det där snacket om att det här laget "minsann har karaktär" är ren fernissa. Det är inte sant!! Det här laget saknar karaktär! Det här laget saknar vilja - eller kanske kunskapen - att vinna. De verkar vara rädda för att förlora. Det är så ängsligt.

Jag saknar lite JÄVLAR ANAMMA! F...n, Kåberg! Vad har de gjort med dig?!

Seriefinal!

Ikväll är det lite upp till bevis! Visserligen är det rena sjukstugan i FBK och har varit det under en längre tid men sådant måste man ta med i beräkningen.

HV71 på hemmaplan! Hoppas det blir utsålt men det kan man väl inte räkna med en torsdagkväll veckan innan lön... Har inte folket i Värmland förstått hur man lägger upp en budget?! I första hand ska man ha pengar till FBK:s hemmamatcher och sedan kommer allt det andra. Tror jag får ta och ge dem en lektion i det här.

Towe ska dit med kusse Mathilda och troligen en och annan kompis. Ståplats misstänker jag. Själv ska jag sjunka ner i soffan efter en ansträngande dag på konferens där jag själv var en av talarna. 214 personer satt det i publiken och det borde vara den största publik jag pratat till. Men det gick bra men jag hade nog lite för mycket att säga...

Fokus, fokus, fokus på kvällens match! Henke Karlsson är tillbaka i målet. Robin Rahm är sjuk! Undrar om han redan i måndags kände av detta m t p resultatet. Han ska dock inte lastas för den förlusten!

Hur går det i kväll då?

Färjestad - HV71 3-2
Måste ju tro på mitt eget lag men nog blir det tufft. Usch, usch, usch. En 3:e förlust på raken vill vi inte ha! Dessutom är det Hovet som gäller på lördag och skulle det bli en 4:e förlust känns det riktigt olustigt. Men inte gå händelserna i förväg nu...

Skellefteå - Södertälje 3-3
Kanske är jag lite för snål i tipset för SAIK. De har hemmaplan och säkert väääldigt sugna på en 3-poängare. Trenden visar dock på annat.

Modo - Luleå 4-3
Intressant match! Finns Foppaeffekten fortfarande kvar? Det återstår att se.

Timrå - Rögle 4-1
Tror Timrå har fått lite råg i ryggen nu och tar en vinst till.

Linköping - Djurgården 2-3
Järnkaminerna känns verkligen starka nu. Var Zedomanis intåg i truppen den sista pusselbiten? Vi får se.

Frölunda - Brynäs 3-1
Kan även gå åt andra hållet men jag tror indianerna fixar det här på hemmaplan.

Saknar min bil!

Men den är i Karlstad med Towe...

Tog mig dubbelt så lång tid i morse att åka till jobbet. Nedvräkt ledning mellan Kungsängen och Jakobsberg! Tack för den!

4 (FYRA!) byten fick jag göra innan jag var på plats. Ska vi flytta, Per?

Är vi för mesiga?

nwt.se skriver att Rundkvist kan tänka sig att skriva långtidskontrakt med både Micke Johansson och Dick Axelsson men han får inte ta kontakt med dem. Så här säger han:

"– Jag vet att de inte direkt hoppar högt där borta men jag och Färjestad kan inte göra någonting. Jag får inte ens ta kontakt med Micke och Dick. De tillhör Montreal och Detroits organisationer och det finns inga klausuler som gör det möjligt för oss att få hem dem."

Nu vet ju inte jag om Thomas Rundkvist tar kontakt med dem inofficiellt. Men om man tänker på hur NHL-klubbarna beter sig mot svenska spelare i Sverige när de spelar, så borde det här inte vara något hinder för Kocken heller.

NHL-klubbarna tar ju kontakt mitt under brinnande slutspel - det har vi ju bevis på vid flera tillfällen. Senast nu i april vad gäller Jonas Gustavsson.

Så frågan är; är vi för mesiga i Sverige?

Sorgligt!

Det är verkligen sorgligt att se detta gäng spela periodvis riktigt rolig och bra hockey - ända tills man kommer fram och ska sätta pucken i mål. Det går bara inte! Eller har motståndarmålvakterna satt för något slags gladpack?? Man undrar ju.

Men det är inte bara oskärpa framför motståndarmålet som gör att vi återigen förlorar en bortamatch. Markeringsmissarna duggar tätt mellan alla skåneskott. Man ger bort puckar som om det vore själva julafton - redan! För att inte tala om inställningen eller vad det nu är som är fel. För något är fel!

Nej, det här kommer inte att funka framöver! Var är den där förbaskade karaktären de snackar så j...a mycket om?!

Får en flashback från förra säsongen när serien bytte serieledare stup i kvarten. När ett lag hade varit serie-1:a dök det laget ner i tabellen som en Sonja jagandes en fisk. Är det Färjestads tur den här säsongen??

På lördag ska vi till Hovet. Ja, jösses, vad jag kommer att få höra en massa tugg om inte FBK vinner den matchen!

Förresten - Sonja och fisk! Här om kvällen kom hon in med en levande fisk i munnen. Är det hon eller en granne som fiskat? Vad är det isåfall för galning som står ute i kolmörkret och metar? Det måste ju vara Sonja som på något konstigt sätt fiskar upp dem. (Det har ju hänt förut menar jag.)

Här bildbevis - om man har bra ögon vill säga... Den är liten, fisken. Hoppade och for så jag fick problem med att fota den. Men den ligger där på vårt otroligt vackra golv som vi med gott samvete ska slänga ut snart.


Återvändare?

Verkar som flera FBK-spelare är sugna på att komma hem igen.

Både Micke Johansson och Dick Axelsson kan spela i laget efter nyår. Vem klagar?! Inte vi! Dock skulle vi behöva lite fler backar... Frögren! Välkommen hem!

Tråkigt dock för dem men chansen behöver ju inte vara över bara för detta.

Rickard Wallin får inte mycket istid i Toronto heller men han lär nog stanna till säsongen är över.

Sportbladet.se

Förlorad serieledning...

Såg inte matchen igår men har självklart läst om den.

En reflektion jag gör är att FBK ofta har problem med att hålla en serieledning när den väl är inhämtad - bortsett från när man leder serien i slutet av säsongen. Då är ju formtoppen på väg!

Men annars brukar man faktiskt ha lite problem med det, rent historiskt.

Även Robin Rahm förlorade första platsen i målvaktsligan. Markström håller sig framme - som väntat!

Att förlora mot ett hungrigt Timrå i poängnöd och hemmaplan är inte fy skam. Men jag kan tänka mig att det smög sig in en liten liten gnutta underskattning. Det absolut sista bettet fanns uppenbarligen inte på plats.

Skottstatistiken visar också på en jämn match: 27-29
Jämt förstås även i antal mål: 2-1
Utvisningar: 2x5 och 2x7

Det är normalt att bortalaget får något fler utvisningar än hemmalaget. Detta kan man förstås diskutera rent generellt. Blir man elakare och spelar fulare när man spelar borta än hemma? Nej, det måste vara annat som påverkar, som hemmapublikens tryck t ex.

Bortamatch igen på måndag - Rögle! Även de i poängnöd. Hoppas dock på en något vassare inställning framför motståndarmålet, så det glider in en och annan puck bakom Penker eller om det blir Nihlstorp som står.

Sanny möter Timrå

OK, dags för både Sanny Lindström och Johan Andersson att ta sig an sin gamla elitserieklubb Timrå. Ska bli intressant att se eller framförallt höra hur de blir emottagna av publiken. Det är dock osäkert om Sanny kan medverka efter sjukdom.

Matchen sänds på Canal+ ikväll kl 18:30. Kul att FBK får visa upp sig för de som tittar på endast den kanalen samtidigt som FBK ofta förlorar när de ska just visa upp sig.

Jag kan inte se matchen för vi är bortbjudna. Känner mig dock ganska risig... Vi får se.

-----------------------
Följande går att läsa i nwt.se:

"Sanny minns hur det var när han som Timrå-spelare stod inför en match mot FBK.

– Vi pratade alltid om att vi inte skulle ha för stor respekt. Men när vi gjorde det planterade vi ordet respekt omedvetet och effekten blev istället den motsatta! I FBK är det tvärtom. Vi vet att motståndarna har respekt för oss. Jag har själv ändrat min attityd och växt som individ sen jag kom hit."

----------------------

Intressant uttalande! Jag tror att många duktiga hockeyspelare i Sverige kommer till Färjestad av denna anledning, d v s dels vet de att de kan vinna matcher och bli mästare. Men också att de växer som både spelare och människor. De flesta vill väl växa.

-----------------

Även Johan uttalar sig:

"Johan är nöjd med sin start i FBK.

– Fast jag vill producera mer framåt. Jag växer in i FBK succesivt. Det är mycket speciellt här måste jag säga. Men enbart positivt. Det är himla kul att komma både till träning och match."


Frankenstein

En hyllning till den bäste - Erik Grankvist! Är man FBK-älskare måste man se klippet länkat från Eriks namn.

Måste kännas lite surt för Luleå-supportrar att en sådan juvel "rann mellan fingrarna" och hamnade i "fiendeland"!

Sympatisk skåning?!

Finns sådana som sympatiska skåningar?! Jo, det verkar faktiskt som Färjestad har lyckats fånga en.

Marcus Paulsson!

"– Men jag hade aldrig vågat hoppas på att någon gång få leda poängligan i Färjestad. Det är ju inte vilket lag som helst. Fast det svänger snabbt. Vi har många som kan ta den rollen i vinter, säger han."

Taget från nwt.se.

Kul att han lyckas! Han har smugit sig till den här poängledningen. Han har gjort något mål då och då. Assisterat till något mål då och då. Vips så leder han poängligan i Färjestad.

Paulsson har 6+6. Att jämföra med Johan Davidsson, HV71 som har 6+22. Det är han som leder hela poängligan.

Vad gäller antal gjorda mål endast, så är det Jukka Voutilainen som leder med 11 mål gjorda. I Färjestad har både Mackan J och Mackan P gjort 6 mål.

Tänka sig! Bara för att FBK gick upp i serieledning, så sprutar det ut inlägg från mig!


Serieledning!

Jodå! Äntligen upp i topp!

Men det som är mest glädjande är att vi ligger i serieledning utan att egentligen spela ut hela lagets potential.

Vi har Robin Rahm som står i målet - med den äran! Men han är andremålvakt. Inte för att jag tror att Henke Karlsson hade klarat av det hela bättre. Kanske t o m sämre.

Blindenbacher kan omöjligt ha den här nivån som högstanivå, så där finns det lite sparkapital. För att inte tala om Pihlström, som kommer iofs mer och mer. Lee Goren! Här finns mer att ta av. Åslund, Umicevic, Mattsson finns i laget för att göra poäng men inte levererat fullt. Det kommer!

Sedan har vi ju Laatikainen som är lite väl mycket skadad. Eller är det han som fått schweinflue? Nej, tror mer på Mackan Johansson. Tänk när han når sin högsta potential! Oj, där har vi verkligen en matchvinnare. Nej, Mackan var det visst inte. Verkar vara Per Johnsson, Perras son.

Så laget har mer att plocka av och ändå ligger vi i topp. Fantastiskt!

Jo, jag räknar in mig själv när jag skriver "vi"! Självklart har jag en del i framgångarna också! ha ha

Schweinflue

Någon i Färjestad har uppenbarligen smittats av svininfluensan men vem det är vill inte klubbledningen avslöja. Att så är fallet går att läsa i kvällens web-upplaga av nwt.se.

Men det fanns en viss indikation i Perras svar när han intervjuades under tv-sändningen i kväll.

De är inte vaccinerade och har följdaktligen inte gått före någon i riskgrupperna heller. Det tycker jag hedrar dem. Till skillnad från många andra man läser om.

Hur som helst är det bara att hoppas att detta virus inte spritt sig till fler spelare i truppen utan att vi kan få njuta av friska intensiva hockeyälskande spelare vars lag ligger i serieledning!

Bråda tider!

Hann inte tippa idag. Kom hem strax innan sju. Mycket på jobbet igen men nu handlar det om att jag har så många olika projekt att jobba i, så när jag kommer hem har jag inte mycket kvar i huvudet... Därav det dåliga bloggandet också.

Matchen ikväll! Towe är på plats. Hon har ju nästan gått och blivit värmlänning, den lilla råttungen! Nä, hon är min lilla stumpa.

Första perioden var urusel. Inget tempo, dåliga uppspel men framförallt urkass inställning! OK, det är en vanlig elitseriematch i november. Men kom ihåg att publiken betalar för att få lite underhållning!

Undrar om det var det som Sammen och Perra sa till killarna i första periodvilan för de kom ut som ett helt annat gäng i andra perioden. Stänkte dit 4 puckar och vips blev det en kul match.

I tredje perioden fortsatte Färjestad att spela ett alldeles utmärkt anfallsspel periodvis. Härligt att se intensiteten och skridskoåkningen.

Dessa 3 poäng och HV:s 1 poängare borde betyda serieledning, eller hur! Härligt!!

Både FBK och DIF vann med 3 mål, så nu är alla nöjda och glada här hemma.

Innan den här matchen startade tittade jag lite på Canal+-sändningen där Tommy Åstrand var programledare eller kanske matchkommentator. Hur som helst, han pratade en del om Brynäs målvakt - Jacob Markström - som enligt Åström är rankad som nr 1 i Elitserien.

Jag är inte riktigt säker på hur han tänker där men jag kan gissa. För rankad som nr 1 råkar ju vara Robin Rahm. Visserligen med betydligt färre matcher spelade - men ändå! Markström har spelat 17 matcher med 92,79 i räddningsprocent kontra Robin Rahm som spelat 10 matcher med 93,06 i räddningsprocent.

Man kan ju också titta på antal insläppta mål i genomsnitt:
Robin Rahm 1,85 på 10 matcher
Jacob Markström 1,87 på 17 matcher

Så han har ju rätt på ett sätt men ändå inte. Lite kryptiskt men den intelligente förstår vad jag menar.

Kvinnor och ishockey

En kille har börjat blogga om hockey på blogg.nwt.se. Hans senaste inlägg var jag förstås tvungen att kommentera - gäller statistik kring ishockey och fotboll.

Läs här -->.

Han tror att ishockey inte har lyckats locka kvinnor till tv-apparaterna. Oj, så fel han har. Iallafall om vår familj!

Getingarna på vinden

Vi har ju haft problem med getingar i år igen. De verkar komma vart 8:e år och i år var det alltså dags igen.

De kommer in mellan väggen och taket någonstans i Towes rum och i det ena rummet på vinden. Vet inte hur många getingar vi har dammsugit upp.

Så här såg det ut på golvet på vinden och det här är ändå bara på en liten del av golvet. Det låg getingar över hela golvet, i fönstret och på gardinen. De hade t o m tagit sig in mellan gardinstången och gardinen, så den gardinen var bara att slänga...

Får rysningar bara jag ser den här bilden:


Resultat ikväll

OK, nu ska vi se vem som tippat bäst! Skulle tro att vi tippat lika illa båda två.

Luleå - HV71 5-3
3-2 Ewa, 3-4 Per - Jag tippade rätt vinnare!

Modo - Djurgården 2-2
1-3 Ewa, 2-4 Per - Inget rätt här inte!

Timrå - Skellefteå 2-1
2-5 Ewa, 1-3 Per - Inte här heller!

Rögle - Brynäs 0-0!
3-4 Ewa, 1-3 Per - Vem kunde förutspå det här resultatet?

Södertälje - Färjestad 2-3 (SD)
1-2 Ewa, 2-5 Per - Rätt vinnare båda två! Tycker jag tippade bättre här...

Frölunda - Linköping 3-1
2-5 Ewa, 2-2 Per - Något oväntat resultat men jag får väl ge lite cred till Per...

Så resultatet blev att jag tippade något bättre eftersom jag hade en vinnare mer än Per!

Tips 10 nov

Känns som det var en evighet sedan senaste seriematchen men ikväll är det dags igen!

Följande tips gäller:

Luleå - HV71 3-2 Ewa, 3-4 Per

Modo - Djurgården 1-3 Ewa, 2-4 Per

Timrå - Skellefteå 2-5 Ewa, 1-3 Per

Rögle - Brynäs 3-4 Ewa, 1-3 Per

Södertälje - Färjestad 1-2 Ewa, 2-5 Per

Frölunda - Linköping 2-5 Ewa, 2-2 Per

Per fick vara med och tippa för en gångs skull! En högtidsstund för honom. ha ha

Vem är bäst? Ja, det vet vi runt 21:30-tiden ikväll.


Helt vilse i kolan?

Är jag helt vilse i kolan eller vad händer?

På annandag jul ska FBK ha en JJ-kväll då man också ska fira upp 21:an i taket. Färjestad möter Rögle hemma då.

Men jag har biljetter till en utomhusmatch annandag jul nere i Göteborg mellan Frölunda och Färjestad. Den där utomhusmatchen...

Det här måste kollas upp!

----------------

Ullevimatchen spelas den 28/12! Jo, jag var vilse i kolan...

----------------

Ikväll startar serien upp igen. Får återkomma med tips senare.

Lagens intro

Har roat mig med att kolla in Elitserielagens intro och måste säga - kanske en aning färgat - att FBK har ju det absolut bästa introt av alla! Bästa låten i "På den sköld du klär" (har något annat lag en hyllningslåt?) och sedan själva introlåten. Absolut världsklass *sa hon något färgad*.

HV:s - verkligen beiget. Var är rock'n rollen?

Frölundas intro - lång musiksnutt innan spelarna kommer in. Och vad spelas för låt? Omöjligt att höra... Men det finns väl bättre inspelningar för man förmoda.

Linköpings intro - "Welcome to the jungle" - Hmmm... näää, blev inte så imponerad. Varför åker spelarna in på isen innan musiken börjar spela?!

Djurgårdens intro - häftig och riktigt rolig men alldeles för lååååååång!

Åsså mästarlagets intro - Färjestad! Överlägset bäst av dessa jag har kollat in!


Foppa hit och Foppa dit...

Nu skrivs det och pratas om Foppa hit och Foppa dit, Foppa upp och Foppa ner, Foppa här och Foppa där...

Staffan Lindeborg tog verkligen priset igår på tv-sändningen. Han var helt hopplös. "Nu är Foppa inne på isen", "nu har Foppa pucken", "nu byter Foppa", "Foppa","Foppa","Foppa","Foppa". Men ge dig!! ville jag skrika. Det gjorde jag nog också nu när jag tänker efter...

Jag blir så fruktansvärt trött på att höra och läsa om Foppa. Han verkar lika trött på att bli intervjuad, stackarn.

Jag vill nämligen sitta i lugn och ro - gärna i en hockeyrink men soffan duger gott - och bara njuta av hans spel - som b t w säkert kommer att bli bättre och bättre. Det spelsinnet han har är en ren njutning att bara vila ögonen på.

Låter konstigt att "vila ögonen på ett spelsinne". Kan man det?

Vad jag menar är att hans position på isen, behandling av pucken och passningarna till medspelarna gör att hockey blir en ren njutning. Och då vill jag banne mig inte höra den där Lindeborg gasta i mina öron!

Jag får väl helt enkelt stänga av volymen.

FBK-lägret producerar ledare

Nu har man redan börjat diskutera vem som ska ta över efter Bengt-Åke Gustafsson som hockeyns förbundskapten. Lite synd tycker jag. Bortsett från att man inte alltid begriper vad han säger, så tycker jag Bengan är alldeles utmärkt som coach. Men det kanske räcker med 5 år, som Mikael Renberg var inne på igår.

Nåväl, återigen har hockeyexpertisen (nåja, en av dem iallafall) vänt blickarna mot Värmland och föreslår en FBK-ledare. Trevligt! Så länge Färjestad inte behöver Perra. För visst är det Per-Erik Johnsson man är ute efter.

Tommy har ju redan varit förbundskapten, åtminstone assisterande. Även Arne Strömberg, Conny Evensson, Harald Lückner som assisterande (?). Ja, det finns säkert fler. Vet inte hur det är med Kulon och Gunnar J. Osså har vi Bengan då förstås.

Vad är det med den värmländska luften som gör att man kan producera ledare? Betänk även Svennis!

Kom helt plötsligt på att jag faktiskt har skrivit om det här förr och jodå, visst har jag det! Redan i februari i år ->.

Nää, dags för viktigare saker...

Kan ju inte ha ett fotbollsinlägg som senaste inlägget i en hockeyblogg, eller hur!

Problemet är dock - vad ska jag skriva om?

Elitserien har gjort uppehåll till nästa vecka p g a landslagsspel. Ingen spelare i Tre Kronor från Färjestad. Tack, Bengan! Undrar hur han tänkte där men jag tänker inte utveckla någon djupare analys kring det ämnet.

Vad annars? Ja, intressant blir det förstås att följa Foppa under de tre matcher som ska spelas torsdag, lördag och söndag. Kommer foten att hålla? Viktigaste frågan vecka 45, 2010. Eller?

Nej, för Towe var det inte den viktigaste frågan och då är hon ändå en STOR FoppaFan! Nej, för henne var den viktigaste frågan om vi kunde matcha tuffaste budet på lägenheten. Nej, det kunde vi inte. Eller snarare ville inte. 465 000 för en liten etta i K-d. Ja, jösses.

Men nu var det ju hockey det skulle handla om.

What else? Kommer inte på något annat än att det faktiskt är dags att gå och lägga sig. Sonja stryker sig mot benen och vill tydligen det samma.

Natti natti med andra ord!

Fotboll sällsynt företeelse...

Jodå, i det här hemmet är det inte ofta vi tittar på fotboll men i dag hände det!

IFK Göteborg - AIK = Guldfight säsongen 2009

Två olika läger; ett för IFK och ett för AIK. Hopp i första halvlek och besvikelse i den andra halvlek. Iallafall för det läger som håller på IFK. Men vi är iallafall överens om att guldet i april slår allt!

Hur som helst - GRATTIS, AIK!

Bild snodd från expressen.se.

RSS 2.0