Semester! Dag 36

Vi kom hem från K-d runt 11-tiden idag. Per körde hela vägen hem. Jag körde igår...

Vi lyssnade faktiskt på ett lyssnarband (säger man så?). Det är en person som läser upp en bok. Tiden gick riktigt fort. Vi hann bara med 2 CD av 7.

Jag har faktiskt skickat in till tv3 om objekt till programmet "Sveriges fulaste hem". Jag har inga idéer om hur vi ska renovera och vi har bara udda möbler som inte matcher. Dessutom har katterna förstört tapeterna men det är egentligen bara en ursäkt för att slippa tapetsera om.

Huset renoverades någon gång på 70-talet, så det är hög tid! Badrummet är ju klart och nu har vi satt igång med tv-rummet. Men det är köket, matdelen och vardagsrummet som är den stora utmaningen. Våning 2 och vinden är ju ingen fara med på ett tag.

Har varit lite allmänt nyttig i form av handling, tvättning o matlagning. Per gick på semester efter dagens arbetsinsats, så vi käkade lite extra gott.

Ser en riktigt usel film nu = "Den perfekta stormen". Det enda som är intressant med den är själva vädersituationen. Annars kan man ju undra om det verkligen finns sådana där idioter i verkligheten som filmen handlar om!

Nej, jag ger upp och går och lägger mig. Natti natti

-----------------------------------

Väder: 22 gr o sol (lite regn nu på kvällen), Vatten: 20 gr.

Semester! Dag 35

Det här inlägget gäller egentligen för gårdagen - när vi åkte till Karlstad.

Vi deltog i min syster Tinas svärfars begravning. Det var så sorgligt, så sorgligt! Efter kyrkan var det mottagning med smörgås, dricka, kaffe och tårta.

Runt 15-tiden drog vi hem till min mor där vi skulle bo. När vi kom hem dit fick vi lite vitt vin och ytterligare mackor. Gott var det!

Tina och Bernt kom runt 17-tiden och tog en drink med oss. De hade cyklat från Hammarö in till Karlstad i ÖSREGN! Det dröp om dem. ha ha

Jag, Per och mor hade planerat att gå ut och äta på stan men blev lite tveksamma när regnet drog in över stan - dessutom med åska. Men det gillar ju jag!

Men tänka sig! När vi bestämde oss för att ge oss iväg slutade det att regna. Vi gick in till stan och käkade på Blå. Medan vi väntade på maten tog vi varsin hallonmojito. Mmmmm mums! Sedan blev det varsin lammryggbiff med potatisgratäng och ett franskt vin. Kaffe fick avsluta middagen. Allt smakade alldeles utmärkt och vi hade trevligt!

Mamma berättade mycket från när hon var liten. Spännande historier från kriget och vår släkt. Per och jag satt alldeles andäktigt tysta.

Gick hem och sedan stöp vi alla i säng. Klockan var kanske runt 23.30 men det hade varit en lång dag.

-----------------------

Väder: Sthlm? K-d? Sol och regn iallafall, Vatten: 20 gr när vi tog morgondoppet kl 05:30. Hur mysigt som helst!

Är det OK att acceptera detta?

Efter hemkomsten från Karlstad sätter jag mig i solen för att läsa DN. Läser då om de tusentals människor som har närvarat vid begravningen för de som omkom i branden i Rinkeby.

Läser till min förfäran att kvinnorna inte får närvara vid den här muslimska begravningen. Ehhh... va! Fattar först ingenting. Läser jag rätt?

Jodå, DN skriver att "det har samlats två tusen män bakom kistorna medan kvinnorna står under tallarna och gråter tyst med handflatorna mot himlen. De säger att de förstår att de inte får vara så nära kistorna, de är ju så känsliga och de vill inte störa ceremonin med sin gråt.".

Jag kräks på eländet! Fy faan!

Visst! Det är deras tradition och kultur. Det verkar vara religiöst också. Men det är banne mig inte OK! I det här landet behandlas alla lika! Oavsett kön, religion, politisk inriktning eller vad tusan det handlar om!

Det som nästan är värst är journalisten Ulrika Bys rubrik - nåja, det kanske inte är hon som rubriksätter - "Allas tårar strömmar, alla bär sorgen gemensamt". Vadå, "gemensamt"?

Så muslimska kvinnor ska sätta barn till världen men om barnen dör är kvinnorna inte värdiga nog att få delta i ceremonin?! Hur kan någon människa ens anse att detta är OK?

Semester! Dag 34

Onsdag och en härligt solig dag!

Gick en riktigt lång PW i förmiddags. Towe kunde inte hänka för hon skulle in till stan och träffa Sanna. De skulle gå på Grönan men det finns nog mer info på hennes blogg om någon vill läsa mer.

Själv tog jag mig ett ljuvligt dopp i Mälaren efteråt. Läste ut Åsa Larsson-boken. Så bra!! Jag kan varmt rekommendera hennes böcker!

Efter det läste jag DN som vanligt på baksidan och eftersom solen lyste så härligt var det verkligen läge för några timmars press. Den som följer min blogg har förstås noterat videoinlägget här nedan.

Tog sedan en tur till Beijer Bygg och köpte några färgprover. Är fortfarande osäker på vilken färg vi ska ta - grönt eller beige. Måste se sofftyget igen innan jag bestämmer mig!

Per kom hem vid 17:30 och vi käkade middag runt 18-tiden. Ovanligt tidigt! Resterande delen av kvällen såg vi dels på tv men även på webben. Mycket intressant har ju dykt upp under eftermiddagen.

Imorgon bär det av till Karlstad för mig och Per. Är tillbaka på fredag.

---------------------

Väder: 22 gr och sol, Vatten: 20 gr

"The Stig" and "the Best"

Antar att det är väldigt få som läser den här bloggen som ens har en aning om vad jag syftar till när jag nämner "The Stig". Dock finns det åtminstone en person som vet vem jag menar när jag avslöjar följande:

"Schumacher själv var ju med på Top Gear för inte länge sedan där det avslöjades, eller “avslöjades” att det var han som var The Stig. Det här blir spännande att se. Nästa fråga är given; hur går det för Schumi i comebacken?"

Citat kopierat från F1-bloggen.

Hur som helst, så står det på Schumis hemsida att han kommer att köra Valencia Grand Prix i augusti istället för Felipe Massa. Det står förstås på andra ställen också...

Åhh, vad jag ser fram emot detta race och varför, varför, varför kan vi inte vara där in real life, Per, och se detta race? Men kommer verkligen Schumi att köra? Ja, vi får väl se! Lite långsökt känns det.

Allmänt sportinlägg

Måste gå in lite mellan solvarven. Dels för att fixa lite lunch men sedan måste man ju kolla om det hänt något ute i stora världen!

###

Någon mer än jag som håller på att spy på allt snack kring Zlatan? Jo, jag vet! "Sluta läs då!". Jag läser inte men jag ser alla rubriker. Jag är fortfarande inte någon större Zlatan-vän. Han måste bevisa mer i landslaget först. Hjärta och smärta för sitt land - det är viktiga saker!

###

BMW drar sig ur Formel 1-cirkusen. Ja, där ser man! Då står både Heidfeld och Kubica utan bil nästa säsong. Kan tänka mig att Kubica får ta över efter Piquet i Renault. Heidfeld kanske slutar.

Men det kommer ändå inte att bli färre bilar på griden nästa säsong vad jag förstår. Finns tydligen en massa amerikanska stall som vill in. Men jag är dåligt uppdaterad där.

###

Inget nytt kring någon FBK-forward ännu. Men det är ju ingen brådska heller.

###

Intressant det Marie Hallman på Stockholm City skriver om i sin blogg om HSU = HockeySupporterUnionen. Får engagera mig mer i det senare.

###

Nu ut i solen igen!!

En sommardag vid Mälaren


Semester! Dag 33

En dag bland andra...

Towe och jag gick en PW när hon kom tillbaka från VC i Jakan. Tog ett dopp efter det. Satte mig ute för att käka frukost och läsa DN och när det började regna flyttade jag in under partytältet. Kändes jäkligt mysigt!

Efter ett bra tag var Towe klar och vi drog iväg till Outlet Barkarby - vilket halva Stockholm verkade ha gjort också. Helt omöjligt att få parkeringsplats. Vi käkade lunch på Max och drog iväg till Stinsen sedan.

Köpte ett lammskinn till nya soffan. När Sixten fick känna på skinnet fick han glädjefnatt eller vad man nu kan kalla det för när det gäller en katt... Har aldrig sett honom så exalterad förut. Sonja däremot sniffade lite misstänkt på det och drog iväg sedan. Tack för kaffet!

Satt sedan större delen av eftermiddagen och läste boken. Den är riktigt bra!

När Per kom hem kikade vi lite på vår eventuella roadtrip vi funderar över nästa vecka. Vi får väl se var vi drar iväg och vilka dagar det blir. Måndag och tisdag är vi hemma iallafall. Jeppe kommer på måndag och jag har inte sett min son på 5 veckor!

Det spekuleras vilt vad gäller både vilken forward FBK kommer att signa och även vilken förare som kommer att ersätta Massa i Valencia.

Klart jag tycker det vore helhäftigt om det blev Michael Schumacher men så lär det nog inte bli. Fernando Alonso är nog ett säkrare kort. Men går det att få till sponsoravtal eller andra typer av kontrakt? Klart Alonso ska köra i Spanien! I en Renault blir det ju inte - det vet vi ju redan.

-------------------------

Väder: 22 gr sol o regn, Vatten: 20 gr

Anger till FBK?

Är Niklas Anger ett namn för Färjestad? Just nu går han kontraktslös men diskussion med Djurgården pågår. Dock inga förhandlingar!

Han verkar dock tveksam till spel där och jag tror att han drar ut på tiden med DIF därför att han har möjlighet att få kontrakt i bättre klubb. Men om det blir Färjestad beror nog helt på vad som finns i övrigt på marknaden.

Om inte FBK hittar en tillräckligt bra ersättare till Wallin i tid, så kanske Anger "får duga". Jag tror han är billigare än Walle, tjecker eller finnar. Men det är inte pengarna det kommer att handla om. Jag tror han är sugen på att komma till den klubb som tog emot Dick Axelsson med öppna, varma armar och såg till att även en DIF:are kan ta SM-guld. På senare tid...

Nej, det skulle inte förvåna mig om vi får se Niklas Anger i en grön dress till säsongsstart.

----------------

Här en annan som får flytta på sig - Anton Strålman. Calgary blir nog bra för honom. Återstår också att se vad som händer med Jonas Frögren.

Semester! Dag 32

En måndag som började mulen och lite småkylig. Tog mig ändå i kragen och gick en morgon-PW. Den sträcka jag brukar gå har tidigare gått på runt 40 minuter. Imorse gick jag runt den på 30 minuter! Betyder alltså att jag måste förlänga sträckan. Åtminstone 40 minuter ska jag vandra runt.

Tog mig ett morgondopp trots att det kändes kyligt men efter min PW var kroppen igång. Frukost och DN tillsammans med katterna. Det hör till!

Efter hand klarnade det faktiskt upp och jag tog naturligtvis vara på solen! Lade mig ett par timmar på flotten. Så underbart skönt!

När solen gick i moln igen - rejäla sådana! - gick jag in och påbörjade arbetet med tv-rummet. Nu är det färdigspacklat, ,så imorgon kan jag slipa detta och putsa på väggarna så de är färdiga för färg. Men vilken färg ska vi ha? Fortfarande osäker.

Hade önskat att vi hade varit lite förutseende och tagit en mobilbild på tyget vi valde. Men icke. Affären ligger söder om stan också, så det tar ju en stund att åka dit. Klantigt!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en Åsa Larsson-bok som heter "Till dess din vrede upphör". Fängslande så här långt.

Natti Natti!

-------------------------

Väder: 22 gr och mestadels sol, Vatten: 20 gr fortfarande

"Kaanan on fire"

Läskig incident i IndyCar i natt. Tony Kaanans bil börjar brinna. Tur att man tar väl hand om varandra oavsett stall!


Ajdå - Frölunda blir svåra

Läser att Per-Johan "Pebben" Axelsson har skrivit 4-års kontrakt med Frölunda. Joel Lundqvist är sedan tidigare klar för göteborgslaget.

Det gillar vi inte!
Eller snarare - de kan väl spela för Frölunda hur mycket de vill. Men Färjestad måste matcha dessa värvningar om de ska ha en chans till guldet igen.

Nu ser både Frölunda och Linköping vääääldigt starkta ut. Medan Färjestad ser så där lagom ljummet ut. Enda spännande värvningen är Dragan.

Jaha, det kanske är lika bra att ställa in sig på en mellansäsong igen. Alla vet ju dessutom hur svårt det är att ta guld året efter också. Även om man har ett kanonlag brukar viljan och motiveringen inte riktigt hänga med.

Semester! Dag 31

Söndag och nu har jag två veckor kvar av min semester. TVÅ VECKOR! Rätt mycket ändå med tanke på att jag redan har varit ledig så länge.

Hur som helst började dagen med DN och frukost nere vid vattnet. Solen tog sig och vi lade oss på flytbryggan för att pressa rejält. Vem vet när det blir läge nästa gång? Flera dopp blev det. Nu är det så underbart skönt i vattnet! Svårt att gå upp för det är så härligt.

Men ändå... Rätt som det var hade klockan blivit 13:30 och det var dags för F1-racet i Ungern. Det blev ett ganska händelserikt sådant. Själv fördelade jag tiden mellan tv:n, balkongen och köket under dessa två timmar racet pågick. Var ju dels tvungen att fixa lunch (var så jäkla hungrig!) men också putsa på brännan som försvinner mellan solvistelserna.

Det är suveränt att sitta på balkongen när det pågår race, för jag kan både se och höra när det pågår.

Efter racet gick vi en promenad för att röra på oss lite. Hopp i vattnet efter det. Fixa i tv-rummet. Ut med alla möbler till vardagsrummet, fixa ihop tv:n så man kan titta på den i v-rummet. Blev riktigt mysigt! Men det är ju bara tillfälligt.

Egentligen har vi för stort för att få det riktigt mysigt. Det blir alltid en massa ytor som blir sterila eller tomma. Men jag älskar det här huset!

När klockan började närma sig 19 tyckte jag det var dags för middag men Per behövde betala räkningar först. Därför bjöd jag oss på varsin jordgubbs- och myntamojito. Riktigt smarrig! Sedan grillade vi och käkade biff med pottar och bea + aioli. Det blev även varsitt glas rött vin för att riktigt njuta av middagen.

TV i form av The mentalist och sedan Poirot i sällskap av varsitt glas whisky avslutade kvällen. Inte fel!

Imorgon är det måndag och jag ska sätta igång att fixa till tv-rummet. Det ska spacklas till att börja med. Sedan slipas och sedan tvättas. Efter det är det dags att måla väggarna. Golvet kanske behöver en liten duvning - vi får väl se.

FBKbloggen har lagt upp filmer från sin teambuilding i Mariestad. Älskar att se dessa filmer! Finns här -->>.

Ska bli mycket intressant att se vem Sammen och Perra väljer till lagkapten. Borde bli Jesper Mattsson. Det är åtminstone mitt förstaval. Mitt andraval är Emil Kåberg och tredjevalet faller på Sanny Lindström. Men det är verkligen inte mitt förstaval! Jag hoppas att SoP väljer en FBK-kille som kapten. Sanny får gärna ha ett "A" på bröstet men inte mer den här första säsongen. Vad vet han om FBK-andan?

Med dessa ord är det dags att gå och krama kudden. Jag vet en som redan har gått upp för trapporna...

------------------

Väder: 24 gr och sol (massor av moln runt om!), Vatten: 21 gr

Felipe Massa

Riktigt otäck olycka på F1-kvalet idag. Felipe Massa har aldrig tillhört någon av mina favoriter men när en sådan här sak händer, då vill man väldigt gärna att allt ska gå bra.

En bra site där man kan följa Massas tillstånd är den här F1 News. Finns ju annars en och annan tidning som gärna överdriver en aning.

Semester! Dag 30

Tänka sig! Nu har jag haft semester sedan 18 juni med ett par avbrott på två x två dagar.

Vi sov länge imorse och när jag vaknade kände jag mig bakis. Vadå bakis? Vi drack ett litet glas vin till pizzan. Knappast något att bli bakis över. Kanske håller på att bli sjuk? Svininfluensan? Nej, just det! Towe och jag var ju ute och tog en powerwalk igår! Hade glömt det... Känner man sig bakis av sådant är det konstigt att så många ändå tränar...

Nåja, efter ett dopp och lite frukost var vi redo att göra världen. En tur söder om stan ner mot Slagsta resulterade i en soffa som vi är mycket nöjda med. Nu gäller det bara att fixa till tv-rummet med fräscha väggar, ny tv och allt annat som jag precis kom på att jag redan skrivit om i inlägget från igårkväll.

Hem, käka lunch (hemgjord rotmos och köpt värmlandskôrv), såg F1-kvalet samtidigt (otäck krasch!) som jag satt ute på balkongen och pressade.

Magen protesterar starkt mot rotmos och antagligen pizzan igår också. Den svider riktigt rejält. Jo, jag vet att jag har slarvat med carbsen. Och då törs jag knappt nämna vad vi åt till middag... Sill, potatis, öl, snaps, knäckemacka o s v. (Se bilder på Towes blogg här -->>.)

Innan middagen tog Per och jag oss en powerwalk i Ängsjö - 5 km. Vi hade bra fart och var rätt svettiga och lite andfådda efteråt. Hem och doppade oss i härliga Mälaren.

Efter middagen tänkte vi se film. Towe hade hyrt en åt oss. Och inte vilken film som helst - min dotter vet att jag inte är förtjust i skräckisar - men den här filmen borde jag se.

Läste boken i Spanien och den var riktigt bra. Vilken? "Låt den rätte komma in". Filmen är inte lika läskig som boken men den är ändå bra. Tack, Towe, för att du hyrde den. Själv hade jag antagligen aldrig kommit mig för.

Så nu är det dags för sängen. Vågar jag lägga mig ensam där uppe?

PER! VAR ÄR DU? ÄR INTE DU OCKSÅ VÄÄÄÄÄLDIGT TRÖTT??


--------------------------

Väder: 24 gr o sol så småningom, Vatten: 20 gr

Semester! Dag 29

I natt har det återigen regnat så mycket att man trodde taket skulle rasa ihop. Riktiga skyfall! Tänkte förstås på katterna och noterade att Sixten låg vid mina fötter. Precis som karlar ska göra! ha ha

Men Sonja brukar ligga hos Per och det gjorde hon inte. Jäkla katt till att vara ute i busväder! Jag gick ner för att kolla läget - runt 04:30! Kunde inte somna om och jag var orolig. Men hon var inne, så lite förstånd har väl även katter.

Vaknade sedan runt 09:30. Käkade frukost, läste DN, var ute på Internet o s v. Väntade på att Towe skulle vakna. Vi hade bestämt att ta en powerwalk när vi hade vaknat. När klockan var 12:30 och hon fortfarande inte hade vaknat, då gick jag upp till henne. Men se där! Då hade hon precis vaknat.

Hur som helst, så gick vi vår promenad. Jag tog ett dopp och en liten tvätt efteråt. Även om det inte var något superväder ute, så är det fortfarande skönt i vattnet. Framförallt när man är lite svettig också.

Efter lunchen drog Towe och jag iväg till Coopan för att stödhandla lite. När vi kom hem satte jag igång med tv-rummet. Vi ska fixa iordning det nu eftersom det är enklast och bör gå fort. Fixa iordning på väggarna med spackel, slipning och färg. Troligen ljusgrått.

Ny soffa är aktuellt. Vi tittar på den här -->>. Sedan ska vi förstås ha en HD-TV, en platt stor sak som ska sitta på väggen. Lite surroundljud och alla sådana där finesser som killar(!) brukar vilja ha.

Sedan tillkommer alla smådetaljer som lampor, gardiner, blommor, tavlor, matta, bord. Även någon typ av skåp där alla mina dvd-filmer från alla hockeymatcher jag spelar in ska ligga. ha ha

Pizza blev det till middag. Tråkigt på tv. Höll på att somna flera gånger. Hur rolig är jag på en skala?!

Men nu borde det vara OK att få gå och lägga sig, eller hur! Det är verkligen tröttande att ha semester.

Natti natti *jääääääsp*

------------------------

Väder: 22 gr mulet, Vatten: 20 gr

Det gäller att passa på!

Något att njuta av en regnig julifredag som denna. Misstänker att det dröjer innan vi är där igen.

Vi var där och såg matchen men vi satt på motsatta sidan längst upp. Jag kommer ihåg att jag tänkte att det här borde man ha spelat in. Snacka om ståpäls och ett lätt hulkande. Det var en stämning som inte går att beskriva.

När HV fick straff tänkte jag att "OK, gör de mål har vi iallafall  ytterligare en möjlighet att gå på match i LLA på långfredagen.". Det gäller att tänka positivt! ha ha

Fortfarande samma match. Det är lätt att glömma match nr 4 eftersom de inte vann guldet just på den här matchen. Det här vara bara en match till målet s a s. Men den här matchen innehöll ju egentligen allting. Dels det otroliga intro med Linda Bengtzing, straffen, FBK kom ikapp, avgjorde i förlängningen. Ja, det var den här matchen som borde ha varit den avgörande.

Men så var det ju inte då. Det var den här matchen som var den avgörande. Vi var förstås där och tittade. Finns massor av filmer och bilder som vi tagit. Men vi var inte de enda har jag noterat på YouTube. Tack och lov för YouTube!

FBK rankad 5:a i Europa

Intressant ranking gjord av hockeyarchives.com enligt nwt.se. Färjestad rankades på 19:e plats i fjol och har nu stigit till 5:e plats.

Med tanke på att FBK vann kvarten med 4-0, semi med 4-0 och finalen med 4-1 är det inte så konstigt att de är högt rankade.

Rankingen:
1) Kazan, Ryssland
2) Salavat Julajev, Ryssland
3) Jaroslavl, Ryssland
4) Atlant, Ryssland
5) Färjestad, Sverige
6) Magnitogorsk, Ryssland
7) Dynamo Moskva, Ryssland
8) CSKA Moskva, Ryssland
9) JYP, Finland
10) Davos, Schweiz

-------------------------------

Egentligen är ju den här rankingen väldigt intressant! Den säger ändå en del, bl a att Färjestad antagligen skulle stå sig riktigt bra ute i Europa. Ryska lag dominerar ju rätt rejält.

Men om det skulle bli en europeisk liga skulle iallafall inte jag banga att se en match mellan FBK och säg Kazan eller Atlant - dit Gerber ryktas vara på väg.

-------------------------------

Övriga svenska lag:
14) HV71
19) Frölunda
23) Linköping
30) Skellefteå
31) Luleå
38) Timrå
49) Brynäs
59) Djurgården
64) Modo
70) Rögle
81) Södertälje
95) Leksand
99) AIK

Rankingen baseras på framgångarna i inhemska ligan samt hur stark ligan är.

-----------

Färjestad går på is den 29/7 men den informationen verkar inte ha nått Sportbladet.

Laguppställning - viktig sådan!

Kåberg och Vallin i mål!

Dragan med nr 10 - Färjestads "Zlatan". Men inte som forward utan mer som mittfältare eller "general". Är det samma sak som libero?

"Bagarn", d v s Johan Andersson går som defensiv mittfältare.

Åslund och Holtet spelar visst forwards. Preben Elkjaer gör comeback!

Vad tusan snackar jag om? Jo, träningsmatch i fotboll mellan Färjestad och Mariestads BOIS.

Finns mer här -->>.

------------------

Matchen spelad! Färjestad vann med 4-0. Nu har jag något att reta Magnus för också! ha ha

Semester! Dag 28

Mysig dag!

Men det började så där lagom mysigt när jag satt och åt frukost. Hörde Sonja jama på "jag-har-fångat-något-åt-dig-matte!" och "Kom-och-titta-och-beröm-mig!"-sättet.

Var inte så där jättesugen på att kika på vad hon dragit in den här gången... Men hon gav mig inget val eftersom hon lade fångsten framför fötterna på mig. Hmmm... ok, en fågel. *suck*

Försökte ta den ifrån henne men då minsann passade det att dra iväg! Såg resterna av den stackaren nere i källaren sedan.

Tog en sväng till Jakan och Barkarby sedan. Kollade in rean lite. Men Per - NOTERA! Jag var inte shoppingsugen, så det blev inget! ha ha

Kollade in iskross på Media Market (det låter ju som det rätta stället...). Upptäckte där att vi redan har en som funkar som iskross. Men så bra då! Kanske läge att bjuda Per på en krossad isdrink i helgen.

Fixade lite inomhus eftersom solen vägrade att visa sig. Märkte att det faktiskt var riktigt skönt UTE! Tog en sväng med krattan och blev lite svettig. Nu bor vi så fruktansvärt härligt, så det är ju bara att slänga av sig kläderna och hoppa i sjön. Bort med all svett och alla eventuella fästingar. Härligt!

Upptäckte också att bräderna till hyllan som jag och Towe köpte på IKEA igår var för långa. Varför lär jag mig inte att mäta?! Hur svårt kan det va'?

När Per ringde och sa att han skulle bli sen och Towe skulle jobba och komma hem vid 21-tiden satt jag och funderade på vad jag skulle göra.

Vad vill jag göra mest av allt just nu? ha ha Lätt val! I med DVD-inspelningen från april och njuta! Och det gjorde jag! SM-finalen förstås! Gissa om Jörgen Jönsson och Peter Nordström kommer att saknas nästa säsong. För att inte tala om Gustafsson, Rhodin, Wallin, Axelsson, Granak, Sevc, Somervouri, Johansson och ja, ett par till.

Herregud, halva laget blir utbytt igen! Och den här gången har vi ingen stomme kvar. Jag vet att jag upprepar mig... Det är väl något terapeutiskt över det också, antar jag. Men nu är det ändå mitt i sommaren, så jag borde låta hockeyn vila ett tag till. Men det är ju så himla kul...!

------------------------

Väder: 22 gr moln, Vatten: 21 gr.

Dagens sommarpratare

Lyssnade på dagens sommarpratare: Malin Sävstam.

Hon berättade om sin sorg och sina erfarenheter efter att hon förlorat 2 barn, sin man, sin bästa väninna och hennes barn i tsunamikatastrofen.

Oj, så känslosamt det var! Så fruktansvärt tragiskt och så fruktansvärt onödigt! Det är sannerligen varje förälders mardröm att förlora ett barn.

Programmet finns här -->>.

Hon har också skrivit en bok om sorgearbetet. Läs mer här -->>.

Semester! Dag 27

Semester idag igen! Och gissa vad! Jodå, solen sken och jag badade. Men först en tripp till IKEA med min kära dotter. Där inhandlades det ett och annat till fröken. Hon är ju rätt pigg på att sprida ut sig, så fokus var att försöka få tag på saker som underlättar för henne.

Per och jag gick en promenad efter lite tv-tittande och middag. Efter promenaden tog vi ett kvällsdopp! Att avsluta en dag med ett kvällsdopp är helt optimalt! Det är så otroligt skönt, så det går inte att beskriva.

Towe är ute med Emma ikväll igen. Vi får väl en rapport i morgondagens blogg misstänker jag!

---------------------

Vatten: 20 gr, Väder: 22 gr o sol

Plötsligt händer det!

Ja, inte att jag vinner på Triss. Det händer väl i stort sett aldrig! Gör jag det någon gång så handlar det om den svindlande summan: 25 kr!

Nej, det jag syftar till är att Sixten får tokrycket och leker! Och med "tokryck" menar jag då inte att han börjar springa uppför väggarna eller längs med golvet eller annat riktigt tokigt. Nej, tokryck för Sixten är när han orkar göra något annat än sova eller äta.

Glöm allt vad möss, fåglar och insekter heter! När det kommer fram en dagstidning - då är det läge att busa! Se den händelserika och unika filmen här:


Märklig sommar!

Tisdagen 21 juli avklarad! Märklig sommar det här! Det här med att ha semester när Per jobbar lär jag inte göra en gång till. Känns som jag är hemma och sjukskriven eller hemma av annan anledning. Men knappast för att ha semester.

Har nu jobbat i två dagar och det har - tro det eller ej - varit kul! Men nu är det återigen semester som gäller. Nu har jag dessutom Towe som sällskap också. Det första vi ska göra med semester tillsammans - bortsett från vår resa till Spanien - är en tur till IKEA! Per är nog glad att han jobbar!

Och vi badar ju aldrig! Vad är det här för märklig sommar egentligen? Under alla år vi bott här har vi badat VARJE DAG! Utom i år... Börjar vi bli blasé?

------------------------

Ganska lugnt på hockeyfronten men till veckan är det dags för ispremiär. Aftonbladet! Färjestad går på den 28/7!

Hoppas de haft en bra teambuilding i sommar. Lär behövas med 12 nya i laget även den här säsongen. Dock inte från 8 olika nationer. Den här säsongen blir det bara från 6...

Hur som helst är det inte många som tror på Färjestad den här säsongen - av förståeliga skäl. Men det var inte många som trodde på dem förra säsongen heller...

Läste i någon SAIK-blogg att Jimmie Ericsson nobbade Färjestad. Ehhh... nej, så tror jag nog inte att det var. Snarare var det Färjestad som tackade nej eftersom man redan har sådana spelartyper i laget. Men det låter ju coolare att säga att han tackade nej för att istället få spela i Skellefteå.

Läste också om "drömkedjan" med Weinhandl, Omark och Harju. Låter onekligen intressant!

Blir liiiite irriterad på Expressens journalist som skriver att "Färjestad kan bli blåsta på stjärnan" och syftar på Antti Pihlström. Men FBK har inte signat något med honom vad jag känner till! Läser man vad Thomas Rundqvist verkligen säger (i en värmlandstidning), så överdriver Henrik Danielsson en aaaaning.

Men man måste ju tjäna lite pengar också - trots att det är Internet. Det handlar ju faktiskt även här om pengar.

Lydde förresten Jonas Fahlman och beställde GULD-DVD:n!

-----------------------

Väder: 20 gr regn o sol, Vatten: ingen aning!

Jeppe i Vegas

Fick ett MMS från Jeppe som är på en roadtrip i USA. Nu har de tydligen kommit till Las Vegas:


Händelselös måndag

Jobbade idag. Var rätt kul, faktiskt. Blev inspirerad och det är ju viktigt när man åker in och jobbar mitt i semestern.

Sov så himla dåligt i natt för det var kallt och det regnade så in i vassen! När jag kom hem från jobbet lade jag mig på gästsängen för att läsa DN och slocknade... Vaknade med ett ryck och noterade att klockan redan var över 18! Jösses, har jag sovit så länge?!

Dags för middag! Så jag satte igång och fixade och donade. När jag var klar sa jag till Towe att jag var förvånad över att Per inte hade kommit hem än. Varför då, svarar hon. Jo, men maten är ju klar, säger jag. Redan? svarar Towe.

Hmmm... verkar mysko. Vad är klockan egentligen? Jodå, 17:12 stod den på...

-----------

En sådan miss lär inte vare sig Barca eller Inter göra när de nu slutför förhandlingarna kring Eto'o och Ibra. Ska bli oerhört intressant att se hur det kommer att gå för Zlatan i Spanien.

Framförallt med tanke på att Barcelona spelar en mycket rörlig offensiv fotboll och Zlatan gärna vill stoppa bollen innan han föser den vidare.

Sorry, alla fotbollsälskare! Jag är bättre på att analysera hockey! ha ha

-----------

Vatten: 20 gr, Väder: 21 gr sol o moln

FBK:s hemsida

Jag har gnällt på den tidigare eftersom jag upptäckt en massa fel när jag varit inne och surfat på den. Har t o m skickat mail till Kundtjänst eftersom det inte finns någon mailadress till websnickrarna. Men inte fasen har de brytt sig om detta.

Trodde Färjestad var en rik klubb med vett att använda sig av proffsigt folk - rakt igenom! Men icke här inte! Är besvikna på er, Loob o Co!

Idag tänkte jag köpa guld-DVD:n och upptäckte att hela mitt namn inte var med. Så jag lade till ytterligare ett namn och fick upp:

----------------------

"Microsoft JET Database Engine error '80040e21'

The field is too small to accept the amount of data you attempted to add. Try inserting or pasting less data.

/sbp/fbkshop/finalize.asp, line 59"

--------------------

Men skärpning websnickrarna!
Inte tusan ska jag som användare få ett sådant här felmeddelande! Har ni inte testat siten? Det här är så dåligt, så det är inte sant!

Semester! Dag 26

Mådde hur fint som helst när jag vaknade imorse! Vilket uppenbarligen inte Towe gjorde... Tur att hon är ledig nu några dagar och kan komma ikapp. Alldeles för lite vila och sömn jämfört med vad hon vill göra, den lilla stumpan.

Läste ut boken "Aldrig fucka upp" och jag gillade den fram till det våldsamma slutet. Är inte speciellt intresserad eller förtjust i detaljer över hur man slår ihjäl folk eller förnedrar dem.

Vid 13-tiden drog iallafall Per och jag iväg till V-by för att shoppa lite och hämta hem Towe - som helt klart inte var i skick att köra! Hon var inte i skick att jobba heller. Men hon är en erfarenhet rikare.

Vi käkade hämtmat till lunch. Vilade och sov allihop en sväng på eftermiddagen. Jag drog iväg och handlade... Fixade lite att äta åt oss. Vi såg en våldsam thriller med Keanu Reaves på Canal+. Jag sprang ut och in från tv-rummet. Som sagt, jag gillar inte att titta på våld!

Nu är det hur som helst dags att gå och lägga sig. Inte mycket att skriva om idag, faktiskt. Ska jobba två dagar veckan som kommer, men har sedan semester fram till 10 augusti.

Ja, det var väl den här dagen kortfattat. Frånlandsvind, så inget bad! Mörk dag med regn och när det var uppehåll var det fruktansvärt fuktigt men ändå varmt. Inget vidare väder.

Jo, en sak till! Kul att höra Towe lyssna på Gyllene Tider. Precis samma låtar som jag själv lyssnade på när jag var drygt 20. Bitta och jag var i Mariebergsskogen -81 och lyssnade på dem. De hade precis slagit igenom och var hur stora som helst. Per Gessle verkade inte våga titta på publiken utan tittade ovanför dem under hela konserten. Han var ju också ung och grön förstås. Ja, det var läääänge sedan! ha ha

----------------------

Väder: 21 gr o regn till och från, Vatten: 18 gr.

Semester! Dag 25

Lördag och mitt i juli! Kan det bli bättre? Skiner även solen, det är varmt och skönt och man har en båt tillhands, så är det inte mycket som slår det.

Grannen har som bekant fått låna vår ena brygga till att lägga sin båt vid. Nu när grannen är uppe i Roslagen och inte använder sin båt, så har vi fått tillåtelse att låna den - vilket vi gjorde idag. Mysigt!

Efter en improviserad lunch, vila och ett snabbad drog vi in till stan m h a Anders. Först hem till hans lya så han fick en chans att byta om från kläder han använt i ett par dagar... Sedan gick vi från Kungsholms Strand till Gondolen där vi käkade en god middag med gott vin till. Plus en liten dessert självfallet!

Ett antal drinkar senare - druckna på Gondolen förstås - drog vi vidare till Grand Hotel där vi tog ytterligare en drink. Såg förresten Agneta Fältskog där...

Vet inte hur många drinkar vi drack ikväll - jo, det vet jag visst det. Det blev en Frosen Daiquirie, Salty Dog, Cosmopolitan, Irish Coffee och slutligen en Hallonmojito för mig. Lägg dessutom till två glas rött vin till maten, så framstår alkoholintaget som ganska rejält under kvällen.

Men jag känner mig helt OK för tillfället. Undrar om jag säger det samma i morgon bitti? ha ha

Vi har hur som helst haft en mycket trevlig kväll!

-----------------

Vatten:
23 gr Väder: 24 gr o sol

Semester! Dag 24

Idag måste ha varit den optimala dagen vädermässigt! Så fantastiskt skönt! Sol hela dagen och lite vind.

Som jag berättade hade vi besök av Anders igår. Han stannade över natten och blev kvar hela dagen och även över middagen. Per jobbade, så jag och Anders höll varandra sällskap. Det var ju i stort sett sol och bad hela dagen på flytbryggan. Tack, Tobbe Stensjö och Mellander för att ni byggt den! Den är fantastisk!

Var en sväng till frissan också. Blev rätt korthårig och är ganska nöjd. Här gäller inga raka linjer minsann. Allt beskuret med en kniv.

När Per kom hem käkade vi dessa fantastiska heta räkor med färsk pasta och ett och annat glas Chablis. Gud, så gott! Avslut med jordgubbar och grädde är inte heller fel.

Helt otrolig kväll! Alldeles vindstilla och fortfarande 20 gr varmt. Som sagt - en optimal dag.

-------

Kunde också läsa en artikel om Färjestads nye målvakt Henrik Karlsson i Aftonbladet. "Redo att fylla monsterhålet" är rubriken. Intressant! Vad han än säger, så lär det bli en tuff säsong för honom. Men han verkar redo. Ser fram emot säsongsstart men innan dess är det mycket sol och bad som återstår!

-------

Vatten: 22 gr, Väder: 25 gr o sol

Semester! Dag 23

Härlig dag idag!

Mycket sol och bad. Men faktiskt lite fix i trädgården och lite städ inne!

Anders E ringde och ville komma och bada. Han var naturligtvis välkommen. Middag och gott vin i trevligt sällskap förgyllde kvällen. Vi satt ute till klockan 22.30 - ovanligt sent för att vara oss. Myggen blev till slut för besvärliga för oss. Måste skaffa något slags myggnät innan det är dags för alla kräftskivor som ska genomföras i augusti...

Towe kom inte hem så sent i natt BTW! Tog sista tåget hem tack och lov, så min nattsömn blev inte förstörd. Tack, min lilla stumpa.

Ja, det är väl inte mycket annat att berätta än NATTI NATTI!

---------------

Vatten: 22 grader, Väder: 24 gr o sol

Semester! Dag 22

Idag var det äntligen läge för sol och bad igen!! Härligt! Underskattade uppenbarligen solen här för jag är rätt röd i ansiktet... men det är OK med tanke på att det lär bli sämre väder imorgon.

Idag har jag inte gjort så mycket än att sola och bada - som jag skrev. Läst och bloggat. Handlat och fixat middag. Ikväll blev det köttfärspaj. När gjorde jag en sådan senast? Måste vara hur många år som helst sedan.

Towe höll mig sällskap en kortis på flytbryggan. Sedan var hon uppe på sitt rum igen och städade. Hon får sådana där ryck ibland. Ikväll ska hon och Emma ut igen, vilket innebär att jag kommer att sova dåligt inatt. Jäkla unge! Tur att jag är ledig imorgon också då.

-------------------

Väder: sol 25 gr, Vatten: 21 gr.

Manipulativa katter

I Expressen idag har man en artikel om att katter manipulerar sina ägare genom att kurra på ett speciellt sätt när de vill ha mat.

Jag kikade även på originalartikeln från BBC News där man även har en liten film på en katt som kurrar när den vill ha mat.

Men så här är inte våra katter, Sixten och Sonja. När de vill ha mat, så är det ett herrans oväsen! Något kurr är det inte tal om utan här är det hjärtskärande jamningar! Och är det inte någon som kommer då, så är det till att leta upp husse eller matte och stirra uppfordrande på dem med tillhörande jam!

Om det ändå var "kurr"!

FBK redan uträknat

Enligt marknadschefenUnibet är Färjestad redan uträknat som nästa säsongs mästare. Och visst är oddsen inte de bästa för en ny härlig vår.

Men räkna aldrig bort Färjestad från guldstriden! Här finns vinnartradition som inte finns någon annanstans i Sverige.

Linköping har Unibet som favoriter och visst ser det onekligen bra ut på pappret. Men det gäller att få ihop det hela till ett lag också. Notera att inför förra säsongen hade FBK 8 olika nationer och 12 nya spelare.

Det gick vägen och det tror jag är mycket Perras och Sammens förtjänst. Har Linköping tränare av rätta virket? Ja, det lär vi få se.

Men det är låååångt kvar. Nu tillbaka till solen...!

Det stora sommarmysteriet

Sonja får då och då tag på fisk. Det stora mysteriet är - HUR FÅR HON TAG PÅ FISKEN?

Som idag t ex när jag satt och läste DN efter avslutad frukost hör jag ett typiskt Sonja-läte, sådär "morr" fast på ett vänligt sätt. Som vanligt börjar jag prata med henne och hon fortsätter envist med sitt läte. Jag kollar runt efter henne och där sitter hon med en bautafisk i munnen. Nåja, fisken verkade bauta i hennes mun men var kanske inte sååå stor.

Men vad gäller mysteriet - som vi ser det finns det två alternativ:

1) hon jagar bort en fågel som fångat en fisk och tar sedan fisken mitt framför näsan på fågeln. Hon vill väl förstås gärna kalasa på båda men fågeln är väl snabbare...

2) grannen fiskar och ger henne småfisken.

Ett tredje alternativ skulle kunna vara att hon fiskar upp dem själva men det tar jag för osannolikt.

Här först en bild på henne idag när hon har en ganska stor fisk - åtminstone lite för stor för alternativ 1 här ovan.


Här är en liten film som jag tog när hon käkar på den - usch! Blir lite lätt illamående. Stackars fisk! Den levde ju. Det blev en kort film för jag ville inte filma mer eftersom det knastrade så obehagligt.


Vilken spelare ska Kocken ta?

Silly Season är verkligen inte över för Färjestads del.

Inte nog med att Expressen skriver om Jimmie Ericsson - nu skriver Aftonbladet om Mika Pyörälä.

Notera dock att ingen av dessa spelare kan axla Rickard Wallins mantel. Så vem blir det?? Fler alternativ, please!

Mika gjorde ju en del poäng (43 poäng på 55 matcher) under förra säsongen i Timrå, så om han kommer till FBK skulle man kunna säga att man täckt upp för Dick Axelsson (32 poäng på 21 matcher) och Mikael Johansson (20 poäng på 49 matcher).

Kanske inte riktigt men med lite positivt tänkande så...

Tisdagsnotering

Tänka sig! Idag har jag badat! Känns som en evighet sedan jag badade i Mälaren. Normalt sett badar vi åtminstone en gång per dag under sommarmånaderna.

Jobbade idag som planerat. Tänkte nu vara ledig i tre dagar eftersom väderprognosen verkar lovande.

När jag kom hem tog jag badet, läste i boken och somnade i soffan ute! Ja, jösses! När Per kom hem käkade vi lite italienskinspirerad middag ute i trädgården, gick sedan in och kikade lite på tv - råkade hamna på Allsång på Skansen. Inte direkt mitt favoritprogram men det var rätt kul ikväll. Visst är det märkligt att det alltid är fint väder på tisdagar när SVT sänder. Men illusionen är bedräglig! Här i K-ängen spöregnade det! Och det är runt 2,5-3 mil härifrån.

-----------

Väder: 22 gr o sol, lite regn på kvällen. Vatten: 20 gr och bad!

Rally - ny sport för Kimi?

Enligt dagens Sportbladet kommer Kimi att sluta köra F1 och istället köra rally. Häftigt! Men inte oväntat. Han har inte verkat motiverad de två senaste säsongerna och vem kan klandra honom? Har man vunnit en gång är man nog ganska mätt - om man inte heter typ Michael Schumacher eller något liknande. ha ha

Alonso ersätter i Ferrari! Massa lär väl tugga på som vanligt. Enligt Aftonbladet ska detta offentliggöras under Monza-racet.

Hur som helst, läser vidare att det redan är klart att Räikkönen kommer att köra det finländska VM-rallyt i Jyväskylä som startar om drygt två veckor. Jag tror att jag vet en som gärna hade varit där och kollat läget... eller hur, Per!

SAIK = FBK:s farmarlag?

Om det är sant det som står i dagens Expressen börjar jag tycka synd om Skellefteå. På allvar!

Det börjar bli väl många spelare som FBK plockar från de gulsvarta norrlänningarna. Skulle jag vara SAIK-supporter hade jag inte varit glad.

Men visst! Spelarna går ju dit pengarna finns. Dessutom har ju faktiskt Färjestad större chans att vinna än vad Skellefteå har och alla vill väl vinna...

Tycker ändå att det är tråkigt! Jag gillar ju SAIK.

En liten notering

Jobbade idag och det var ju rätt OK. Åkte hem vid 15-tiden eller snarare åkte förbi Bauhaus och införskaffade en liten hylla till garderoben där jag tänkte ställa smyckeskrinet.

Hem en kortis för att vänta in Per, för vidare färd till Täby Centrum för att fira Matilda som fyller 19 år idag. Vi käkade god middag på Tegel Bruket (jodå, namnet är särskrivet - helt otroligt!).

----------------

Väder: sol 22 gr. Vatten: 19 gr. Snart dags för morgondopp - äntligen!

Semester! Dag 21

Söndag och sista dagen på den här semesterperioden. Jobbar nu 1 vecka och har sedan semester i ytterligare 3 veckor.

Sov otroligt dåligt inatt. Towe var inne i stan på 20-års fest och hade inte kommit hem vid 4-tiden. Klart jag var orolig! Messade henne men allt var OK och hon skulle sova över där. Då kunde jag äntligen somna.

Vi fixade färdigt garderoben idag iallafall. Ett projekt som har pågått i ungefär 1 år men det har varit stiljte sedan augusti -08.

Dagen har annars varit rätt behaglig. Handlat mat, tittat på F1-racet där Mark Webber vann första gången - efter 130 race! Bra dock att Button också tog några poäng och leder fortfarande.

Promenad förstås! Efter den satte vi oss ute en stund och konstaterade att så här lite har vi aldrig badat under de här åren vi bott här. 7 år i juni. Normalt sett brukar vi ta ett morgondopp och simma några längder - varje morgon! Har inte hänt mig ännu att jag kunnat simma. Alldeles för kallt! Trist! Vart är vädret på väg egentligen?

Hur som helst, käk ute i trädgården. TV sedan - några sådana där amerikanska polisserier. Men de duger alldeles utmärkt att förströ sig med en söndagskväll.

Har inte hört något från Jeppe på ett tag men han har det säkert bra. Senast jag hörde från honom skulle de in på Disneyland och stod efter Giselle Blümchen i kön. Hollywood var tydligen på agendan också. Nåja, han får berätta när han kommer hem - som är om ungefär 3 veckor.

------------

Väder: sol och regn 22 gr, Vatten: 18 gr

Semester! Dag 20

Lördag kväll - dags för en sammanfattning av dagen.

Den började med att vi fick gå ner till vikens ände och försöka få hem flytbryggan. Som jag skrev tidigare var det en granne där som hade förtöjt bryggan vid sin strand.

Vi ringde på och efter någon minut öppnade en tjej i min ålder - Kornelia. Verkligen vänlig. Vi gick ner till flytbryggan och berättade att vi tänkte ro den tillbaka till vår brygga. Anledningen till att vi inte utnyttjade vår grannes (Janne) välvilja att låna ut sin båt till oss var helt enkelt min orutin på sjön.

Hon föreslog då att hon skulle hämta sin man - Per(!) - som säkerligen kunde hjälpa oss. Nåväl, Per kom ner till oss och erbjöd sig att bogsera flytbryggan med hjälp av deras båt. Otroligt generöst!

Sagt och gjort! Bogseringen utfördes och vi erbjöd dem kaffe men eftersom de hade hunden med sig i båten kom vi överens om att det får bli en annan gång. Undrar om det verkligen blir så att de ringer på dörren någon dag och ber att få det där kaffet? Knappast! Synd iofs.

Vi käkade lunch och vi såg på F1-kvalet från Nürnburgring. Webber tog pole. Trots det var det ett spännande kval.

Sedan tog vi en låååång promenad på Ängsjö. Min rygg hade fått sig en rejäl törn sedan förmiddagens äventyr men det gick hyfsat ändå. Vi pratade om fantastiska drömmar. Kanske kan de förverkligas! Vi får se! Lär återkomma i ämnet.

Middagen tog vi på Sportbaren i K:s centrum. Hyrde en film - "Australia". Har inte sett den förut. Nicole Kidman var verkligen inte bra. Det kändes som hon spelade mer på teknik än på känsla. Storyn däremot var hjärtskärande och tårarna flödade.

Måste också nämna att vi fick en riktigt fin whisky (Obam)av Janne-grannen eftersom han får låna vår brygga till sin båt. Den smakade vi av förstås.

Jäkla väder!
Gick precis ut för att locka in katterna. De är lite roliga med att komma in på kvällen. De har en kattlucka och kan komma in och ut precis som de vill. Men på kvällen verkar de föredra att vi ropar in dem via ytterdörren. Nåväl, när jag står där i ytterdörren och ropar på Sonja, så känner jag vilken underbar kväll det är! Alldeles vindstilla och skön temperatur. Det är så dags! Jäkla väder!

Nää, dags att krama kudden!

--------------

Väder: sol och moln 20 gr, Vatten: 16 gr

Semester! Dag 19

Fredag! Blåsig sådan! Flytbryggan var för dåligt förtöjd och drog iväg ända in i viken. När Per kom hem gick vi i väg för att leta reda på den och någon vänlig själ hade förtöjt den utanför sitt hus. Tyvärr var de inte hemma men vi lämnade en liten lapp.

Gick en promenad - andra i ordningen. Handlade lite, hyrde en film och gick hem.

Här en liten bildserie över en ordinarie fredagskväll:

Sixten ligger på matbordet (!) och laddar för hårfärgning. Vad säger Towe om det??


Blåsigt värre idag! Men vi bestämde oss för att grilla ändå!


Dukning under vårt partytält - syns inte så bra härifrån...


Per fick flytta in grillen långt under tak för att det skulle funka. En liten fördrink med en liten jordgubbe i hjälpte säkert.


Här är äntligen köttet klar - men var är potatisen?


Just det! Det gäller att planera matlagningen!


Jag har som vanligt svårt att stå emot Sonja, det lilla charmtrollet!


Å lite ost och kex som dessert är aldrig fel!

--------

Väder: regn o sol ca 20 gr, Vatten: ingen aning!

Patronym

"Patronym kallas det, namnformen alltså där fadernamnet övertas i anpassad form.

Ursprungligen "Donalds son", möjligen från skotska klanen Donald/MacDonell eller senare ättlingar (men det kan säkert även ha annat upphov).

Donell-formen av Donald är genitivformen, alltså: "mac (son) Don- (Donald) -ell (av el. -s)". Son av Donald, Donaldsson. Sonsonen till Donald skulle bli O'Donell.

Liten kurs i sportsbarkonversation när popcornen är slut och matchen är usel."

Plockat från kommentar nr 12 där bloggen handlade om Färjestad och McDonell.

Älskar sådant här! ha ha

-----

Jo, jag vet! Det regnar och blåser ute. Vad göra? Jo, kolla in vad som står om FBK. Flytbryggan har slitit sig och jag vågar då banne mig inte ut för att hämta den - ensam hemma som jag är just nu. Per får hjälpa mig när han kommer hem.

Känns som hösten redan är här... 10 juli...!

Silly Season OnGoing

Nu när Wallin lämnar truppen är det Emil Kåberg som har flest säsonger i klubben. Tätt följd av Jesper Mattsson. Jag saknar kontinuiteten - men det verkar svårt i dagens elitserie.

Förra säsongen hade truppen 12 nya namn (om jag inte missminner mig) - och det gick ju bra! Men det är tufft att förlita sig på den statistiken även säsongen som kommer.

Truppen i dagsläget med de nya i fet stil:

Nr 1: Henrik Karlsson
Nr 3: Per Johnsson
Nr 6: Jonas Holös
Nr 7: Johan Andersson
Nr 8: Sanny Lindström
Nr 11: Jesper Mattsson
Nr 12: Marius Holtet
Nr 13: Peter Wennerström
Nr 14: Henrik Björklund
Nr 16: Fredrik Lindgren
Nr 20: Anders Bastiansen
Nr 22: Per Åslund
Nr 26: Gustav Thorell
Nr 27: Emil Kåberg
Nr 30: Marcus Pålsson
Nr 33: Ari Vallin
Nr 35: Robin Rahm
Nr 37: Lee Goren
Nr 42: Arto Laatikainen
Nr 44: Markus Karlsson
Nr 55: Severin Blindenbacher
Nr 84: Dragan Umicevic
Nr 90: Marcus Johansson

Nr ?: Kent McDonell
Nr ?: Ersättare till Wallin

= 12 nya.

Ser alltså ut att bli samma förutsättningar nästa säsong. Det är helt klart en utmaning för Perra och Sammen att få ihop det här. Men vore det inte en utmaning vore det inte roligt, antar jag att de tycker.

Säsongen drar igång den 21 september med bl a Färjestad-Skellefteå.

------

Enligt ab.se har Walle bara skrivit på för en säsong, så han kanske är tillbaka 2010-2011. Beror väl på hur bra han gör ifrån sig förstås.

Semester! Dag 18

Torsdag - 1 dag kvar + helgen! Och det regnar o regnar o regnar!

Trotsade dock vädret och tog en promenad idag. Annars har jag mest suttit vid datorn, fortsatt läst i boken och faktiskt börjat städa ur källaren på en massa skräp.

Behöver dock Towes godkännande innan jag slänger en del och det lär dröja eftersom hon jobbar såpass mycket eller kanske snarare - konstiga tider!

Sixten verkar ha varit ute på äventyr idag. Han kom in med världens fart och satte sig under ett bord och vägrade komma fram. Annars är han väldigt sällskapssjuk. Har väl varit ute och slagits med grannkatten som vanligt...

--------------------------

Väder: regn 16 gr, Vatten: ingen aning

Äntligen en kompis till Goren!

OK, då fick Lee Goren en kompis i vinter - nämligen Kent McDonell. Närmast från Skellefteå.

Känns ju sådär måste jag säga. Men vem vet? Det är fler spelare än Kenta som lyckats betydligt bättre i FBK än i de klubbar de spelade i innan. Visserligen har han bra statistik men jag vill ha en riktig profil! Och fler värmlänningar! Mer genuin klubbkänsla. Framförallt inte fler utlänningar.

Men värmlänningar som spelar riktigt bra hockey växer uppenbarligen inte på träd...

Kollade in honom på EliteProspect och jäklar vad snabba de är! De har redan lagt upp Färjestad som nästa klubb. Noterbart är att han inte spelat någon landskamp som senior. Han är fd -79, d v s i sina bästa 30-år.

Kul också att se att han spelat för Grand Rapids Griffins. Är Detroits farmarlag och troligen det lag Dick Axelsson kommer att spela i till hösten. Vore förstås riktigt najs om han tog en plats i DRW - men det återstår att se.

--------

Att Peter Nordström går till Leksand tycker jag fortfarande känns beige. Trist, Norda! Men du kommer garanterat att lyfta laget.

--------

Tyst från Walle än så länge. Betyder det att han ångrat sig? Hmmm... I wish!

Dumheter!

Läser i Aftonbladet att de unga lämnar Facebook nu bara för att seniorer har börjar använda communityn. Och anledningen skulle då bero på att de unga "inte vill dela sina festkort med sin mamma eller ännu värre sin mormor.".

Dumheter skulle jag vilja säga!!

Om ungdomarna inte vill vara på samma ställe som de vuxna, så beror det helt enkelt på att de inte har förtroende för de vuxna.

I den verklighet jag lever i
har ungdomarna förtroende och just därför kan vi dela vardagen och Facebook tillsammans.

Trist dock för de andra ungdomarna om de måste kämpa för att hela tiden provocera.

*** Bilder Alicante 2009 ***

Har lagt upp en bråkdel av alla bilder vi tog på vår resa. De kommer inte i ordning för vi använde oss av tre olika kameror och bilderna heter förstås olika. Borde förstås ha sorterat dem i datum- och tidsordning - men nu gjorde jag inte det.

Kommentera gärna!!

Håll till godo genom att klicka här -->>.

Semester! Dag 17

Hela Skystedts family! Jag tänker på er!

--------------------------

Dagen har faktiskt innehållit ett bad och lite press under solen. Dock en aning kortvarigt eftersom molnen stod på kö för att dölja solen. Lite regn föll men det avhöll inte mig från att gå en promis.

Har semester den här veckan - ensam. Lite småtrist är det - men bara lite... Jag har en bra bok att läsa. Läser just nu "Aldrig fucka upp" av Jens Lapidus. Riktig bladvändare! Konstaterade tidigare idag att jag är nu inne på min 6:e bok på 3 veckor.

Om det inte vore för att det regnar lite då och då hade jag kunnat måla eller göra annat nyttigt med huset. Men nu har jag ju en bra ursäkt... När Per däremot har semester i augusti, då lär det vara kanonväder och han kommer inte att ha samma tur som jag vad gäller ursäkter - bara så du vet, Perty!

--------------------------

Väder: 20 gr, sol, regn, lite åska. Vatten: 20 gr

Semester! Dag 16

Ja då var man hemma igen då!

Landade på Arlanda vid 00-tiden inatt efter en bumpig färd - framförallt över södra Frankrike. Landade i sängen kl 01:00 och kunde konstatera att det var förfärligt kallt!

Idag har jag packat upp, gått och handlat, uppdaterat mig på hockeyfronten - var iofs ganska uppdaterad innan. Tack och lov för Internet i mobiltelefonerna!

När jag tog min promenad gjorde jag en reflektionen över att det är så fantastiskt skönt i Sverige! När temperaturen ligger runt 20-25 gr finns inget bättre ställe än här. Satt och njöt när jag käkade lunch. Solen värmde genom parasollen, vattnet krusade sig lite lagom och katterna fjäskade för lite mat. När det sedan började åska, så var mysfaktorn ett faktum.

När Towe kommer hem från jobbet ikväll ska vi käka tacos, dricka sangria och titta på bilderna från resan. Towe har fått mig att lova att inte kika på dem i förväg och jag har faktiskt hållit det löftet. Det är sant, Towe!

............

Vattnet: 18 gr, Väder: sol, regn, åska.

Två fd FBK-målvakter i TML

Så det blev Toronto för Jonas Gustavsson - inte helt oväntat. Förutspådde det redan i helgen. Inte för att det krävdes någon djupare analys för att klura ut det...

Läser att Jonas ska konkurrera med Vesa Toskala. Kul! Han är ju gammal FBK:are också. De kommer nog att ha ett och annat att prata om.

Sedan lär säkerligen Rickard Wallin dyka upp i Toronto. Har blivit rena rama "Leksand", d v s klubben för gamla FBK:are. Icke att förglömma Jonas Höglund och Jonas Frögren!

Lycka till, Gurra och Emelie!
Som för övrigt heter Witt i efternamn. Undrar om hon är släkt med Ebba Witt-Brattström?

----

BTW!
Läser att Norda kanske är på väg till KHL! Hoppas det för Leksand känns ju verkligen beige.

spanien dag 8

idag åker vi hem eller snarare ikväll. idag kommer vi att ligga vid poolen. våra väskor står i receptionen. taxi tar vi runt 5 i em. planet går runt 8 ikväll.

spanien dag 7

bad as usual! strandpromenad as usual. drink o middag as usual. packa not as usual.

vem kan ersätta wallin?

som aftonbladet skriver idag släpptes en hockeybomb precis! nämligen att rickard wallin lämnar fbk för nhl - troligen toronto. och troligen blir han klubbkamrat med jonas gustavsson. tror jag iallafall.

viss panik måste ha infunnit sig i fbk-lägret efter det här. rundqvist måste nu hitta en ersättare o det gör man inte i brådrasket. den enda i sverige med walles kapacitet är johan davidsson o han kommer aldrig att lämna hv.

kan inte säga att jag klandrar rickard. han är för bra för elitserien. spännande fortsättning följer!

nu tillbaka till värmen o solen på spanska solkusten.

spanien dag 6

idag har det varit lördag o vi har varit på stranden från 11 till 16. vi sov rätt länge imorse o anledningen får towe berätta i sin blogg.

jag har rent generellt haft svårt att sova här. lite läskigt när man inte vet om folk kan komma in osv.

efter beachen gick vi till supermarket o fyllde på förråden. lite mellis i form av öl, bröd, salami o ost. dusch o sedan ut till byn runt 8-tiden.

gick o gick o gick. många bilder har vi tagit. middag runt 21.30 i form av pizza faktiskt! föregicks av en sangria. runt igen - vi gick o gick. tillbaka till hotellet vid tolv o då hade restaurangen livemusik men efter en dusch o lite blogg har de nog gett sig därnere.

galet mycket folk överallt b t w! både på stranden o på strandpromenaden på kvällarna. ska faktiskt bli skönt att åka hem. men först ska söndagen o större delen av måndagen avverkas.

alonso och duvorna

de spanska duvorna verkar ha en märklig crush on fernando alonso - en spansk f1-förare för den oinvigde! duvorna sitter nämligen dygnet runt o ropar "alonso, alonso, alonso". lite tröttande är det faktiskt.

grattis seb!

grattis på födelsedagen imorrn, seb! ledsen att jag glömde akicka nått innan jag rexte men det får jag ta igen nästa vecka.

spanien dag 5

det händer inte så mycket här.

man ligger i solen, tar sig ett dopp, flyttar över till skuggan, läser lite i boken, tar sig ett dopp igen o så håller det på.

vi äter inte så mycket på dagen, någon frukt. men det tar vi igen på kvällen! ha ha

ja, vi får väl se vad vi hittar på i kväll.

jeppe! ha en riktigt bra resa i usa! men jag ringer imorrn.

spanien dag 4

äntligen börjar det arta sig! vi har hittat en bra strand, vi har ätit gott som calamares! druckit gott (mest towe) typ mojito (jag med), något blått med vodka i o margerita. själv har jag mest hållit mig till vitt vin o öl.

idag efter beachen ringde det på vår dörr o utanför stod det en mäklare som undrade om han fick visa lgh för tre svenskar som precis hade köpt den för 1,3 mille sek.

per! det kan väl vi oxå!

nu ska vi snart ut o shoppa (towe that is!) o sedan käka middag. kanske blir det prawn. ha ha

spanien dag 3

idag har vi legat vid poolen hela dagen. har läst ut "låt den rätte komma in". filmen var ju en succe och boken är oxå mycket bra! vaknar på nätterna och inbillar mig att Eli ska stå i fönstret. Faan, vad läskigt!

efter badet tog vi en dusch o gick till ett köpcenter en bit härifrån. är tillbaka nu efter att ha gått i 4 timmar... towe har bränt sig o mina fötter värker. snart middag men först ett glas vitt vin o vila.

RSS 2.0