Semester! Dag 20

Lördag kväll - dags för en sammanfattning av dagen.

Den började med att vi fick gå ner till vikens ände och försöka få hem flytbryggan. Som jag skrev tidigare var det en granne där som hade förtöjt bryggan vid sin strand.

Vi ringde på och efter någon minut öppnade en tjej i min ålder - Kornelia. Verkligen vänlig. Vi gick ner till flytbryggan och berättade att vi tänkte ro den tillbaka till vår brygga. Anledningen till att vi inte utnyttjade vår grannes (Janne) välvilja att låna ut sin båt till oss var helt enkelt min orutin på sjön.

Hon föreslog då att hon skulle hämta sin man - Per(!) - som säkerligen kunde hjälpa oss. Nåväl, Per kom ner till oss och erbjöd sig att bogsera flytbryggan med hjälp av deras båt. Otroligt generöst!

Sagt och gjort! Bogseringen utfördes och vi erbjöd dem kaffe men eftersom de hade hunden med sig i båten kom vi överens om att det får bli en annan gång. Undrar om det verkligen blir så att de ringer på dörren någon dag och ber att få det där kaffet? Knappast! Synd iofs.

Vi käkade lunch och vi såg på F1-kvalet från Nürnburgring. Webber tog pole. Trots det var det ett spännande kval.

Sedan tog vi en låååång promenad på Ängsjö. Min rygg hade fått sig en rejäl törn sedan förmiddagens äventyr men det gick hyfsat ändå. Vi pratade om fantastiska drömmar. Kanske kan de förverkligas! Vi får se! Lär återkomma i ämnet.

Middagen tog vi på Sportbaren i K:s centrum. Hyrde en film - "Australia". Har inte sett den förut. Nicole Kidman var verkligen inte bra. Det kändes som hon spelade mer på teknik än på känsla. Storyn däremot var hjärtskärande och tårarna flödade.

Måste också nämna att vi fick en riktigt fin whisky (Obam)av Janne-grannen eftersom han får låna vår brygga till sin båt. Den smakade vi av förstås.

Jäkla väder!
Gick precis ut för att locka in katterna. De är lite roliga med att komma in på kvällen. De har en kattlucka och kan komma in och ut precis som de vill. Men på kvällen verkar de föredra att vi ropar in dem via ytterdörren. Nåväl, när jag står där i ytterdörren och ropar på Sonja, så känner jag vilken underbar kväll det är! Alldeles vindstilla och skön temperatur. Det är så dags! Jäkla väder!

Nää, dags att krama kudden!

--------------

Väder: sol och moln 20 gr, Vatten: 16 gr

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0