Dålig scouting - eller vad?

OK, dags för ett nytt inlägg och det med hänsyn till att FBK nu återigen sparkar tränare.

Min första reaktion var - CHOCK. "Nej, inte en gång till". Återigen en tränare som inte är upplärd av föreningen. Som inte ingår i "La Familia" som media älskar att uttrycka det. 

Måste erkänna (kanske skrev jag det även här i bloggen) att jag var förvånad över att FBK valde en tränare utanför egna leden redan när NC presenterades som tränare. Men samtidigt kändes det nytt och kul. NC själv verkade så lycklig och överväldigad över att få en chans att träna självaste F Ä R J E S T A D!

Åsså gick det som det gick...

Som jag har tolkat det utifrån det jag läst, så passade inte hans hockeyfilosofi in i dagens Färjestad. Det var för mycket försvarstänk och det är inte så Thomas Rundqvist har köpt in laget för. OK! Så kan det bli. Men det som förvånar mig isåfall är - VARFÖR kontrakterade man NC från första början? Kände de inte till hans hockeyfilosofi?

Det är just det sistnämnda som förvånar mig. För just scouting har varit Färjestads signum och absolut i bästa klass. Vad missade man här? Eller var det helt enkelt så att man tog beslutet utifrån det beslut som fattades i Timrå för inte så länge sedan...?

Jag undrar om inte Lasse Carlsson är införstådd med att Perra kommer att ta över ansvaret om några dagar. Nu får LC stå som huvudansvarig - så länge! LC kan backspelet. JJ kan anfallsspelet. EG kan målvaktsspelet. Perra kan leda allihop! Ja, så tror jag.

Finns massor jag skulle vilja skriva om det här men just nu känner jag mig mest trött...

Bästa spelarna i JVM

Läser dagens DN där Malin Fransson skriver en del om JVM-spelarna (DN.se har inte med alla artiklar från tidningsupplagan). Intressant att notera att hon i vanlig ordning dissar FBK-spelarna. OK, det låter kanske lite surt men det är inte första gången jag reagerar på det hon skriver. Det finns säkert inlägg på den här bloggen som kan bevisa det - men nu orkar jag inte kolla upp det.

För att "bevisa" att hon har skygglappar för ögonen när det gäller dessa tre fantastiska hockeyspelare från Karlstad (notera att de verkligen kommer därifrån!!) räcker det med att säga:

Vilka spelare har utsetts till matchens lirare?


1) Lettland-Sverige: FILIP FORSBERG (Leksand)
2) Sverige-Schweiz: MAX FRIBERG (Timrå)
3) Sverige-Slovakien: ERIK THORELL (Färjestad)
4) Ryssland-Sverige: JONAS BRODIN (Färjestad)
5) Sverige-Finland: OSCAR KLEFBOM (Färjestad)
6) Sverige-Ryssland: ??

Häftig statistik som det är svårt att snacka sig ifrån. Eller hur, Malin Fransson?

RSS 2.0