spanien dag 2

sicket ställe vi hamnat på. känns lite slummen - åtminstone i förmiddags när vi gick till stranden. folk överallt o inga stolar att hyra. sånt hade folk med sig, parasoller o annat, så towe o jag gick till en restaurang o frågade om de hade nått vi kunde få hyra. vi fick låna ett. men det var så äckligt på stranden så vi gick upp till poolen o där var det mycket mysigare!

nu ska vi leta efter supermarket o sedan käka. tillägg: hittade ett supermarket ganska omgående så nu har vi frukost. vi gick en sväng genom stan efter att vi handlat o hittade det "riktiga" turiststråket så nu känner vi oss inte så ensamma längre.

kul att se o höra alla spanjorer hur de flörtar med towe! ha ha towe har shoppat som en galning! mer blogg imorrn.

spanien dag 1

väckte towe kl 9 imorse trots eller kanske pga att hon kom hem kl 4 imorse!

taxin kom vid tolv.

najs lunch på arlanda. kaotiskt på planet eftersom det inte hade gått att få plats bredvid varandra på planet. allmän omflyttning.

vid ankomsten till alicante tog vi en taxi till hotellet som tog typ 40min o kostade 50euro. shit!

rummet är en 3-rumslgh precis vid hamnen. nu har vi käkat o ska sova lite. stranden ska inspekteras imorrn! natti natti

Semester! Dag 7

Bada, sola, läsa bok, packa, handla, middagsgäster i form av Matilda och Rickard = min söndag.

Imorgon drar Towe och jag iväg till Spanien. Per och Jesper blir alltså ensamma här.

Jeppe drar iväg till USA nästa helg i 4-5 veckor, så honom lär jag inte se på ett bra tag. Hoppas han får en bra resa och får prata mycket engelska. Alltid bra att kunna. Towe och jag får träna på vår spanska: "Una cerveza, por favor", typ. Towe gillar ju inte öl, så vi får träna in något annat.

Ska försöka blogga från stranden. Borde gå men m t p vem som betalar mitt abonnemang, så är jag inte så säker. Det är alltså min arbetsgivare som betalar, så i förlängningen är det ju faktiskt jag.

Ingen PW idag!
----------------------------------------------

Väder Kl 08:30 = 21 gr!
Rätt härligt, eller hur! Vatten: 18 gr

Väder Kl 15:00 - 29 gr! Inte dumt det heller! Vatten: 22 gr (hur kan det komma sig att vattentemperaturen kan stiga 4 gr på några timmar? Uppenbarligen med rätt vind så...)

Semester! Dag 6

En vecka av semestern har gått - jösses vad tiden rinner iväg. Vad har jag gjort då? Ha ha inte mycket! Sol och bad för i stort sett hela slanten. Men är det inte det som semester går ut på?

Idag har Per och jag faktiskt fixat LITE i trädgården. Gått en LITEN promenad och dessutom druckit varsin öl i skuggan - jisses!

Ingen PW idag.

--------------------------------------------------

Väder: 27 gr o sol, vatten: 18 gr frånlandsvind - men jag ska banne mig inte klaga!

NHL-draften

Nå, hur gick det då? Hedman gick som nr 2. Att han skulle gå som nr 1 var väl lite väl optimistiskt m t p att han konkurrerade med en kanadensisk forward...

Marcus gick som nr 24 till Washington. Klicka på bilden för intervjuer och annat kul - från nhl.com!


Skönt att slippa...

...amerikanska ideal!

Det här har verkligen ingenting med hockey att göra. Det är ju ändå en hockeyblogg!

Men jag skriver om saker som berör mig och när knäppa amerikanare påverkar sunda människor, då måste jag skriva av mig.

Den allmänna uppfattningen om amerikanare är ändå att de är lite korkade. Bara att ta en sådan sak att de är helt fixerade vid bröst. Jaha, bröst... Vad är det för speciellt med bröst? Alla kvinnor har bröst. Ja, faktiskt även en del män...! D v s bröst som sticker ut s a s. Någon typ av bröst har även män.

Ju större bröst en kvinna har i USA, desto större utrymme i media verkar hon få. Jo, jag vet. Lite korkat är det.

Därför är det så otroligt skönt att läsa att en europeisk kändis - som även är uberkändis i USA - går emot detta ideal och kör med a la natural.

Heja fru Beckham! Jag håller på dig! Låt det vara a la natural!

Målvaktsgnugg

Trots det otroligt härliga vädret ligger alltid hockeyn och lurar i vassen! Det här är väl inte för inte en hockeyblogg...!

Ett intressant inslag om vad Sveriges alla målvakter gör nu medan vi andra ligger och jäser i solen kan ses här -->>.

Semester! Dag 5

Fortsatt sol och värme! Otroligt skönt!

Min -80-talsidol Michael Jacksson har gått bort. Det har förstås inte undgått någon. Tyvärr lär man minnas honom mest för annat än musiken och dansen. Men musiken kommer för alltid att leva kvar.

PW: 40 min K-ängen Centrum, Strandv/Prästhagsv. Dopp efteråt!

Handla innan Towe drog iväg. Hon jobbade heldag idag igen - inte roligt i sådant här väder. Själv har jag legat på "stranden" mest hela dagen. Nu faktiskt även i skuggan. Strykt lite kläder, fixat med räkningar, ja allmänt fix.

Middag: grillade lammkotletter *mums*

Fotboll - oj, vilken match! Tyvärr tyvärr tyvärr gick det ju inte hela vägen.

-----------------------------------------

Väder: 25 gr o sol, vatten: 18 gr o vind som inte kan bestämma sig

Semester! Dag 4

Vaknade runt 8 av att Per drämde igen ytterdörren när han gick till jobbet. Tack, Per! Men han tog mig på orden.

Frånlandsvind idag igen. Inte speciellt skönt att doppa sig när det isar i armar och ben. Men det finns ju hinkar! ha ha

Ingen PW idag - åtminstone ingen 40-minuters. Towe jobbade heldag, så jag var ensam på "stranden" - bortsett från katterna.

Hände inget speciellt i övrigt.

-------------------------------------------

Väder: 23 gr o sol, vatten: 16 gr frånlandsvind

Icke att förglömma!

Natten mot lördag är det dags för årets NHL-draft. Ska bli mycket intressant att se hur det går för de svenska grabbsen.

Färjestad har ju en spelare som kan gå rätt högt - nämligen Marcus Johansson.

Så här skriver Anders Östberg på HockeyMagasinet.com
:

"Kommentar: Marcus är utan tvekan en av de absolut bästa forwardsen jag någonsin har sett i J18 Allsvenskan genom alla år.

Han var helt fantastiskt bra - dvs för två säsonger sedan - och man förstod ganska kvick att det här var en talang utöver det vanliga.

På försäsongen var han sedan otroligt bra i Nordic Trophy J20, och visade således att det här bara var början. Marcus lyckades nämligen spela sig till en permanent plats i Färjestads starka a-lag och hans värde inför draften bara steg och steg.

Precis som storebrorsan Martin är Marcus en fantastiskt skridskoskicklig tvåvägsforward/center som har otroligt kvicka ben. Grejen är emellertid att Marcus är mycket mera komplett och måste allmänt anses som en mycket större talang. Marcus har nog en edge i det mesta mot storebrodern, med fantastiskt spelsinne, bra puckkontroll, teknik och överlag ett väldigt bra hockeytänk.

Marcus är onekligen en framtida rollspelare (typ 3e-linare) på mindre rinkar - där han åker extremt mycket skridskor, dödar utvisningar etc - men han måste onekligen lägga på sig en del kilon och bli starkare i kroppen, så han blir mer framgångsrik i närkamperna. Han gillar nämligen att smälla på, även om det blev mindre av den varan i elitserien.

Han är också förhållandevis skicklig i anfallszon och har t ex bra kräm i handledsskottet, är allmänt en ganska bra avslutare, och givetvis rätt spelskicklig också.

Okej, men när blir han draftad? Det spekulerades ett tag om att han hade chansen att bli tingad i första-rundan. Men det tror jag faktiskt inte längre. Jag gissar på att han blir tagen sent i runda två, eller möjligen i runda tre."

--------------------

Kl 01:00 natten mot lördag börjar det - Canal+ Sport 1.

Nya i FBK - dags att börja plugga!

Bäst att redan nu börja plugga in de nya spelarnas nummer!

Nr 1: Henrik Karlsson
Nr 3: Per Johnsson (lite osäkert med honom fortfarande)

Nr 7: Johan Andersson (hade velat ha nr 17 men det gick inte! Mattes gamla nummer åker nog upp i taket.)
Nr 8: Sanny Lindström

Nr 13: Peter Wennerström
Nr 14: Henrik Björklund

Nr 16: Fredrik Lindgren
Nr 26: Gustav Thorell

Nr 35: Robin Rahm
Nr 40: Vakant målvaktströja till tredjemålvakten

Nr 44: Markus Karlsson
Nr 55: Severin Blindenbacher (hade velat ha nr 5 men ICKE SA NICKE)

Nr 84: Dragan Umicevic
Nr 90: Marcus Johansson (byter från nr 26)

Semester! Dag 3

Vaknade i morse och upptäckte till min fasa - FRÅNLANDSVIND! Det betyder KALLT I VATTNET!

Det är något fel med vädret för de första åren vi bodde här var det nästan aldrig vind från norr eller öster under sommaren. De sista 2-3 åren är det nästan mer öst/nord än syd/väst. Jo, jag är utbildad meteorolog - nästan.

Power walk:Strandv/Prästhagsv x 2 = 40 min

"Stranden" = sol och bad. Towe kom ner vid 11.30-tiden. Vi drog iväg till Bålsta för att hämta hennes pass och kom dit lagom till de hade lunchstängt. Jaha, vad göra? Det blev en lunch utan att vare sig Towe eller jag var speciellt hungriga. Vid 1 hade de öppnat igen. Vi fixade ärendet och drog hem igen.

Sol och bad ytterligare ett par timmar. En liten lässtund under partytältet - vilket kanonköp!

Per i stan och dricker öl med Crisp-gänget. Towe jobbar. Jag och katterna ska se lite tv nu...

Jaha, det var den dagen... kanske dags att börja fundera på vad man ska ha med sig...

------------------------------------------

Vatten: 18 gr på ytan - en dm ner = SVINKALLT! Väder: 24 gr o sol

Formel 1-film - MÅSTE SES!

Alla som gillar Formel 1 måste helt enkelt se den här filmen. Otroligt intressant!



För övrigt verkar bråket inom F1 ha löst sig och det är ju bra det. Fokus på det sportsliga, tack!

Lite hockey under solen

Jonas Höglund spelar verkligen i Skåre nästa säsong. Det är nu bekräftat. Men han liksom Totto skriver inget avtal med Skåre utan spelar på  - och dessutom utan lön! Skulle det komma ett erbjudande från annan klubb kan de byta.

Peter Nordström däremot går till klubben för Färjestadsveteraner, d v s Leksand. Det är väl inte helt hundra men det pekar på det iallafall -->>.

Förstår mig inte på Leksand men de är väl desperata. Skåre ska hur som helst bli intressant att följa i vinter. Förra säsongen höll de på att kvala till allsvenskan. Hoppas de lyckas bättre nästa säsong med två gm FBK:are i laget. Osäkert dock om de slutför den.

Semester! Dag 2

Vaknade runt 09:00 - ahhhh SOL!

Det första man gör på morgonen - för det gör väl alla! - är att sätta sig vid datorn och kolla läget. Vem vet? Det kanske är världskrig utanför dörren (tack och lov att man inte bor i Iran). Måste även svara på dagens Vetgirig.nu-fråga. Varje dag! Hur kul som helst.

Noterade att Henrik Leman skriver som jag "Confederations Cup är helt ointressant". Kul, men av en händelse brukar vi tycka lika. he he

Kan också notera en lätt blekskär nyans i ansiktet idag.

Powerwalk:40 min Strandv/Prästhagsv x 2.

"Stranden" har dominerat dagen. Fortsätter läsa min bok, pressar i solen, tar ett dopp emellanåt o s v. Fruktansvärt lata dagar.

Towe och jag drog till Kista. Hon skulle jobba och jag köpte sandaler, linne och bikini. Hämtmat i Food Court - mums! Morden i Midsomer och fotbollen förgyllde kvällen.

------------------------------------------

Vatten: 20 gr (tveksamt!), väder: 23 gr o sol

Powerwalk - absolut!

Blir lite full i skratt när jag läser alla tidningar som numera skriker ut att det är så bra med powerwalks.

Det är verkligen bra! Men det jag småler i mjugg åt är att detta upptäckte jag i mitten på -90-talet. Jösses, vad jag knallade runt och bra var det. Framförallt för rumpan. Inte för att jag har en superläcker rumpa nu men det kunde antagligen ha varit värre.

Men jag fick ta en del kritik. "Vad håller du på med?", "Det där ger ingenting!", "Sätt igång och spring istället!" und so weither. (Sorry för min tyska, mor!)

Det känns skönt att omvärlden ligger sådär 15 år efter mig. Tycker faktiskt att någon borde utse mig till den störste trendsettern av alla! ha ha

Semester! Dag 1

Min vana trogen - sedan några år tillbaka - skriver jag dagbok mer detaljerat under semestern. Kul att gå tillbaka och se vad man verkligen gjorde. Annars känns det ofta som att semestern bara rann iväg... Tråkiga inlägg för andra men så får det bli.

------------------------------------------

Min första semesterdag började med att min mobil ringde kl 07:40. Numret hade jag inte i min adressbok, så jag svarade inte. Men att vända sig om och sova vidare existerade inte. Upp och hoppa!

Iväg en promis med musik i öronen och gissa vad första låten var! Jo, jag förstår att det är svårt att lista ut...

"Vargatjut"
! ha ha

Stämning på topp! Power walk utan stavar tog 30 minuter. Lite för kort men jag ökar på i morgon.

Städa badrummet, duscha, äta frukost med DN på baksidan. Vattnet är fortfarande lite för kallt för ett morgondopp men under veckan borde det kunna bli uppåt 18 gr.

*host* När jag kom ner var faktiskt vattnet 18 gr enligt termometern - men jag tvivlar!

Annars en lugn dag vid vattnet, sol men inget bad - svinkallt! Läser en bok av Michael Connelly som heter "Fällan". Svår att lägga ifrån sig. Mycket bra! Som av en händelse läser Towe en annan bok av samme författare.

Towe kom ner vid 12:30-tiden. Vid 15:30-tiden drog vi iväg för att shoppa lite.

Efter middagen tittade jag och Per på K-Special (på SVT Play) som handlade om Metal. Nej, det saknas inte ett "l" och jag menar inte ett grundämne. Det handlade om hårdrock och var riktigt intressant! Finns kvar på SVT Play till den 21 juli.

------------------------------------------

Vattnet: 18 gr, Väder: 20 gr o sol.

Varning för Skåre!

Snart dags att utfärda en varning för Skåre? Beror förstås lite på hur Jonas Höglund väljer nästa säsong.

Högga och Totto i Skåre nästa säsong!

Två spelare som faktiskt nästan skulle platsa i Färjestad. Snacka om publikdragare på division 1-matcherna! Liiiite häftigt är det ändå. Men inget klart vad gäller Jonas ännu.

En tredje spelare som kanske joinar Skåre - Peter Nordström! Oj, snacka om att Skåre isåfall skulle bli HÖGINTRESSANT i vinter!

Vad är syftet?

Sitter inne en solig dag (nåja, molnen börjar tätna på nu) och tittar på Formel 1-racet från Silverstone. Att Vettel vann var kul men jag håller egentligen på Button.

Hur som helst, när jag sitter här surfar jag samtidigt. Hittar följande artikel:

"TV4 skickar pojkar i fängelse i ny dokusåpa"

Min första tanke är VARFÖR? Förutom att skapa tittarstorm och därmed höga tittarsiffror... Vad är syftet? Räknar man med att dessa pojkar ska bli tuffare och hårdare? Eller räknar man med att dessa pojkar ska bli bortskrämda från brottsligheten?

Jag begriper ingenting - annat än att TV4 är oerhört cyniska som gör detta. Att man gjort det även i England är ingen ursäkt. Utan att ha ordentligt på fötterna påstår jag att brottsligheten är större i Storbrittanien än i Sverige. Varför då uppmuntra sådant här? Som sagt, jag begriper ingenting.

Men det kanske kommer något gott ur det. Vi får väl avvakta och se innan vi dömer ut TV4 totalt - även om det är väldigt lätt att göra det.

Midsommarfirande 2009

Årets midsommarfirande gjordes i Värmland, Lindfors vid Mangen i Bittas och Johans otroligt charmiga sommartorp.

Vädret var växlande. Egentligen helt OK även om det kom en och annan skur. Sillunchen smarrig, middagen smarrig, ölen kall och likaså snapsen. Sällskapet var trevligt och lagom runt under fötterna!

Lite bilder finns här att beskåda (klicka på bilden). Tyvärr tog batteriet till kameran slut under middagen, så nattlivet kunde inte förevigas. Kanske tur det... ha ha

Sällskapet! Hör av er om ni inte vill ha någon bild publicerad.


50% av befolkning existerar inte - eller?

Hade inte tänkt skriva något inlägg idag för vi måste snart dra iväg. Men när jag läste dagens ab.se blev jag så förbannad och tänkte att det här kan jag bara inte vänta till imorgon med att skriva om.

Det handlar om mitt favoritämne - nej, det är inte FBK eller ishockey. Det är något betydligt allvarligare än så. Det handlar om att vi kvinnor återigen inte får det utrymme vi förtjänar. Den här gången handlar det om humorprogram och det kan man ju tycka vad man vill om.

Min poäng är att det spelar ingen roll vad det handlar om! Vi är för faaan runt 50% av världens befolkning. Hur kan man bara nonchalera denna grupp? Usch, jag blir så arg, så jag kokar.

Jag vågar påstå att de som bara väljer män är små människor. Det är stora människor som vågar släppa fram alla typer av människor.

Sedan en annan sak - vi kvinnor MÅSTE våga ta plats och lära oss att STRUNTA i korkade män! För sådana finns det gott om. Men det finns gott om smarta, goa och intelligenta män också - TACK OCH LOV!

Glad midsommar!


Brynäs imponerar!

Läser i ab.se om att elitserien blöder och med det menar de att det rullar pengar - förstås. Om det nu fanns någon som inte begrep det...

Hur som helst - när jag läser artikeln slås jag av vilka fantastiska siffror Brynäs uppnått under den här säsongen. Från att ha legat på runt -9 mille till ca 13 mille +. Utan att ha sparkat personal. Riktigt imponerande! Här borde klubbar som Djurgården och Modo ta sig en titt.

Det finns de som tror de kan hockey och som brukar ha som skällsord att "Färjestad är ett köpelag". De borde verkligen ta sig en titt på Linköpings siffror! Men antagligen är det för stora siffror för att de ska kunna läsa dem.

Men 180 mille i omsättning! Med en förlust på 4-5 miljoner. De hade självklart räknat med finalspel. Men det är kanske det som är skillnaden mellan att lyckas och att inte lyckas. FBK brukar sällan budgetera för mer än kvartsfinalspel. Nu blev det en liten vinst på 3 miljoner. Väl lite kan tyckas med tanke på SM-vinsten. Men det kanske gick för bra i slutspelet? 4-0, 4-0 och 4-1 - för att njuta lite till...

Stavningstest

Snacka om att jag blev irriterad när jag bara fick 81 rätt av 89 möjliga på stavningstestet på VF.se! Det var riktigt uselt av mig! Klart jag ska ha full pått! Eller pot? Påt? Ja ja, nått sånt iallafall...

Här är testet! Någon som vill utmana mig?



Och... jo! Jag vet att det stavas POTT!

Ett inlägg till Skystedts

OK, Tina! Här ett inlägg till er. Ni vill komma hit och se Allsång på Skansen - LIVE!

Bara att välja datum:
23 juni: Tomas Ledin, Henrik Dorsin, Måns Zelmerlöw, Anna Maria Espinosa och Owe Thörnqvist.

30 juni: A Camp, Malena Ernman, Johan Palm, Lisa Ekdahl, Ann-Louise Hanson, Mia Skäringer, Klara Zimmergren. (Inte så bra dag för då är Towe och jag i Spanien!)

7 juli: Caroline af Ugglas, John ME, Claes Eriksson, Anne-Lie Rydé, Lotta Ramel, Rolandz.

14 juli:
Alexander Rybak, Elisabeth Andreassen, Larz Kristerz, Pauline, Anna Book, Marcus Birro, Stockholms gosskör.

21 juli:
Lars Vegas Trio, Lili & Susie, Monica & Carl-Axel Dominique, Wille Crafoord, Magnus Carlsson, Jack Vreeswijk, Jonas Carlsson.

28 juli:
H.E.A.T, Timo Räisänen, After Dark, Malena Tuvung, Per Myrberg, Toralf Nilsson och Theresia Widarsson från Glada Hudik Teatern.

4 augusti: Finalprogram med Svenska Lyxorkestern, Björn Skifs, Allmänna Sången, Markus Krunegård, Bosse Larsson.

Det är ju inte direkt några artister man får andnöd av... Men det är väl mer för själva grejen, antar jag.

Det kostar 120kr/vuxna och 50kr/barn upp till 15 år.

Vill ha en SAAB!

Jag vill ha en SAAB!

Jag är visserligen ingen "golden boy" men jösses vad häftigt det vore att ha en SAAB designad av Koenigsegg! Jag lär väl få vänta ett par år men det gör jag gärna.

PER!!! VAD HAR VI FÖR RÄNTA PÅ SPARKONTOT??


Alltid något i eländet

Tänker på den hemska kraschen med Air France flight 447.

När det uppdagades att planet hade kraschat i Atlanten kände jag verkligen skräck! Uhhh, jag kommer aldrig att flyga över något hav, tänkte jag. Att känna att planet är på väg ner mot vattnet och veta att man inte har en chans - nej, tack!

Idag skriver tidningarna att planet antagligen gick itu på 11 000 meters höjd och att passagerarna antagligen föll i koma direkt och troligen dog ganska omgående. Inget vatten i lungorna och inga brännskador har funnits på de kroppar som hittats - därav komateorin.

Jag kan inte låta bli att tycka att det ändå måste vara en lättnad för de anhöriga att veta att deras nära och kära troligen inte kände skräck. Att det gick så fort att de inte hann uppfatta något. Det får man väl sannerligen hoppas iallafall.

Confederations... what?

Varför spelar man en turnering som heter Confederations Cup? Vilket syfte har den?

Dessutom visar SVT dessa matcher. SVT som inte ens bryr sig om att visa vare sig svensk fotboll eller ishockey. Men däremot en massa fruktansvärt tråkiga fotbollsmatcher som inte betyder ett jota.

Booooring!! Kan jag få tillbaka mina licenspengar tack!

...och folk undrar varför...

Läser i nwt.se att Dragan Umicevic redan nu anslutit sig till truppen och har fått köra ett pass redan i den stenhårda försäsongsträningen Färjestadsspelarna uppehåller sig med nu - innan de får semester till midsommar.

Det brukar visst kallas "gristräning". Man bryter ner fysiken innan man bygger upp den igen. Hmmm... låter makabert.

Just detta upplägg är hur som helst nytt för Dragan. Södertälje brukar lägga upp försäsongen på annat sätt, enligt DC:

"Där har vi inlett lite lugnare, med mer kvalitetsträning i början. Men här är det pang på."


Bortsett från att FBK har bra spelarmaterial - det är förstås grunden - så kan ju faktiskt träningsupplägget bidra till bättre spelarmaterial också! Allt hänger inte enbart på talang.

Kul att läsa att klubbarna har olika upplägg. Inte för att jag inte förstod det - men jag läser gärna om det också.

Glömde bjuda in...

Några av FBK-killarna spelade golf precis nästgårds - i Bro Hof.. tyvärr missade vi att bjuda in dem. Hade varit trevligt annars. Men man kan ju inte ha koll på allt!

Golftävlingen kan de iallafall inte ha spelat den här helgen, för då hade de fått simma runt golfbanan.

Regn regn regn

Hur jävla mycket regn kan det finnas i ett moln egentligen? Konstant regnande från igår förmiddag och det fortsätter att vräker ner.

Vad är det som händer egentligen??! T o m katterna suckar...

DreamHack

Det här tycker jag bara är för häftigt! Det är alltså boråt 10 000 ungdomar som samlas och ska spela datorspel - i Jönköping.

Hur ofta inträffar det att 10 000 ungdomar träffas och DET INTE blir några våldsamheter! Alla sitter vid sina datorer och spelar vad det nu är. Troligen World of Warcraft eller kanske CounterStrike.

Jag tycker det är helhäftigt! Det finns så många vuxna som fördömer datorspel men jag tror inte de förstår vad det innebär att spela dessa spel. De förstår inte heller att dessa ungdomar faktiskt lär sig massor av saker och att detta inte innebär våldsamheter mot varandra.

Dicken - våran kompis!

Dick Axelsson såg till att Sverige blev världsmästare! Ja, det handlar varken om ishockey eller fotboll! Det handlar om inlinehockey och våran Dick är störst!

Sverige vinner alltså finalen mot Tyskland med 7-6 och Dick Axelsson gör 3 mål och 2 assist. Ändå väljs han inte ut till VM:s All Star Team. Skandal! Tycker vi som gillar Dick.

Allt att läsa i en tidning nära dig!

Favorit i repris!

Efter en god middag - DN-inspirerad Fajitas - är det dags att pysa ner i soffan och titta på första avsnittet av "Damernas Detektivbyrå" på C+. Men först en favorit i repris...

(man får bortse från brudarna och bara se smågrabbarna och deras initiativförmåga - men framförallt - lyssna på musiken!!!)



DRW missade bucklan

Pittsburgh vann precis och välförtjänt dessutom. Så som de spelade i egen zon hade Detroit inte många rena lägen. Dessutom spelade målvakten Fleury som i ett rus. Niklas Lidström hade ett suveränt läge när det återstod någon sekund men målvakten räddade. Kronwall sköt i ribban när det återstod några minuter. Annars ledde Pittsburgh matchen med 2-0 inför 3:e.

De var betydligt hetare även om det var Detroit som ägde spelet. Det var inte den här matchen DRW skulle ha vunnit. Det är någon av de tidigare matcherna.

Grymt för Marian Hossa. Oj oj oj vilken ångest han måste känna!

Hur som helst var det kul att se sista matchen iallafall. Inte ofta jag är uppe på nätterna och kollar hockey.

Leman - bäste krönikören!

Vill man läsa klockrena analyser om sport - då ska man läsa Henrik Lemans krönikor.

Här ett lysande exempel på ett distanserat inlägg som handlar om Zlatan. Jag har själv varit inne lite på ämnet i tidigare inlägg på den här bloggen och fick smisk på fingrarna, typ "rör inte vår Zlatan".

Men när Zlatan börjar leverera i landslaget - MOT BRA MOTSTÅND! - då kommer jag att hylla honom. Men inte förrän dess. Hans inställning är inte 100%-ig och då kan han lika gärna kliva av.

Silly Season inte över än

Först Linkan och nu Joel Lundqvist?

Det vore väl något det. Inte för att jag har läst något rykte om att Joel skulle vara aktuell för FBK men hans kontrakt med Dallas går ut 1/7 och Frölunda har tydligen gett honom ett saftigt bud.

Men hallå - FRÖLUNDA??! Nog finns det roligare klubbar än Indianerna. En som ligger ca 25 mil nordnordöst t ex.

---

Dragan Umicevic verkar iallafall vara klar för FBK - åtminstone verkar det finnas en muntlig överenskommelse enligt RosaBladet. Det blir nog kanonbra!

---

... som inte förnekar sig. Vad sägs om denna rubrik: "FÄRJESTADS ALLA STÖLDER FRÅN TIMRÅ"

"Stöld"? Timrå har väl helt enkelt inte lika mycket att erbjuda som Färjestad annars hade väl spelarna valt Timrå istället.

Det är ju knappast så att Rundqvist handfängslar spelarna och hotar dem med represalier tills de skriver under ett avtal.

Snacka om att fortsätta föda det missnöje som redan finns om FBK i hockeySverige. Det är bara att läsa kommentarerna till artikeln, så förstår man vad jag menar.

Trist!
Alla lag köper spelare. Det gäller bara att köpa ihop rätt spelare som kan bilda ett lag.

---

Sportbladet skriver också att de "Visar inlägg från de 3 högst rankade bloggarna". Undrar vad definitionen för "högst rankade bloggarna" är. Var hittar man den? Vad går de på?

Ja, jag är skitsur på dem för att de inte lägger upp min blogg bland de "högst rankade" - den här gången! Har ju hänt tidigare förstås... Men jag vill också vara en av de "högst rankade" - ALLTID!

Alicante

Bokade en resa idag till Alicante den 29 juni. Jag och Towe-stumpan drar iväg. Per ska jobba hela juli och Jeppe drar iväg till USA i nästan 5 veckor.

Jag är ju lustig. Hade tänkt mig Mallorca eller Grekland och hamnade på spanska fastlandet. Men what the heck - varmt och skönt blir det iallafall.

Så här står det på en Alicante-site:

"Lite turistinfo om Alicante

Alicante är nog en av de mest kända städerna på Costa Blanca-kusten. Här är det bra shopping, bra nöjesliv och bra stränder. Det blir en bra kombination av turistort och storstad och även en bra utgångspunkt om man hyrbil och vill ta sig runt i området på egen hand.

I Alicantes vackra småbåtshamn är det fina promenader med många bra restauranger. Från Alicante Airport - ALC, till Alicante centrum är det ca: 20 km."

Det här tror jag kommer att glädja Towe - BÅDE shopping och bra nöjesliv! Inte för att jag förstår vem hon ska ut och ha ett "bra nöjesliv" med, men vid shopping kan jag ju hänka förstås.

Oppps... snacka om skräll!

Trillade på ett överraskande rykte... Antagligen ingen större substans i det men ändå!

Rundqvist om Bremberg: "Vore intressant" säger han på VFbloggen. Hmmm... tänk en Linkan i FBK? Men som Kocken också säger - han är för "gammal".

Inget avgörande än...

Pittsburgh höll undan i natt och lyckades jämna ut siffrorna. Avgör Detroit hemma i Joe Louis Arena på torsdag? Kanske, men jag tror att Pittsburgh är något hungrigare.

Det vore dock häftigt om Detroit vann i år igen. Vilken prestigematch blir det inte för Färjestad i september isåfall? Den som vinner den matchen är alltså bäst i världen - eller hur!

Tänkvärt

En tanke far runt i huvudet på mig. Det handlar om manligt och kvinnligt. Tänk gärna på det här.

När jag som kvinna säger ifrån att jag inte accepterar saker och ting - då är jag en skitkärring som domderar och är sur och gnällig.

När en man säger ifrån att han inte accepterar saker och ting - då är han stark, auktoritär och viljestark.

Hur kommer det sig? Är det bara svaga män - och för den delen även vissa kvinnor -  som är rädda för starka kvinnor som har den här inställningen och attityden? Det tror iallafall jag.

Jag är inte sämre för att jag är kvinna. Jag har lika stor rätt att hävda mina åsikter som en man. Det betyder sannerligen inte att jag är sur och grinig.

Tyvärr finns det folk i min omgivning som har den här attityden och jag tycker synd om er. Nej förresten! Jag tänker inte ge er någon sympati. Det är ni som är svaga.

Zlatan? Nej, tack!

Mitt i all förberedelse inför morgondagens studentmottagning måste jag ju surfa lite... och vad hittar jag?

Jo, det är mycket snack om Zlatan nu. Alla verkar gilla honom skarpt. Och visst är han en duktig fotbollsspelare. Men jag ställer mig kallsinnig till honom ändå - åtminstone fram till den dagen han börjar göra mål i landslaget. Eller ens börja bli engagerad på plan när det är dags för landskamp.

Vet inte om detta är sant men jag har läst att han skulle ha sagt "för min del spelar det ingen roll om jag spelar för svenska eller serbiska landslaget". Det här säger allt, tycker jag.

Så Zlatan? Nej, tack! Börja visa framfötterna i landslaget först innan jag säger "Zlatan? Ja, tack!".


Nedslående prognos

På fredag ska vi ha studentmottagning. Ingen vidare väderprognos i sikte:


Vi har tänkt att vara ute, så det är täckjacka och tjocka byxor som gäller. Kanske vantar och en mössa... Vi har iallafall köpt ett partytält men det hjälper ju inte mot kyla.

Nåja, vädret kan man inte göra något åt. Det är bara att anpassa sig. Men visst är det trist! Framförallt är det synd om studenterna som ska behöva springa ut i regnet.

"Galen sportsöndag"

Ja, det var vad Sportspegelns öppningsline var. Men fick vi se något då? Nehej, icke heller. Istället visar de upp den här skylten och vill få sympatier från tittarna:


Men av mig får de inga sympatier. De har valt att satsa på smala sporter och dit räknas inte fotboll (Zlatan i söndags), tennis (Robin Söderling i söndags) men däremot tydligen trav (Elitloppet i söndags). Man är snål med visningar från hockeymatcher och man visar definitivt inte mer än 2 sekunder när det handlar om Formel 1.

Flera av dessa sporter är stora utomlands men inte tillräckligt intressanta för Albert Svanbergs Sportspegeln.

Inte så konstigt att jag så väldigt sällan tittar på Sportspegeln numera. Det riktigt tråkiga i kråksången är att man måste finansiera eländet via tv-licensen. Varför får man inte välja här till skillnad mot Viasat och Canal+??

Zäta och jag

Eftersom det nästan är helt slut på hockeysäsongen får man hitta på egna "hockeyhistorier". Varför inte göra en quiz på Facebook och se vilken hockeyspelare man är? Med stolthet kan jag presentera den spelare jag blev och det är ju inte vem som helst. En av världens bästa faktiskt. Är ju inte direkt förvånad... he he


Spelar Stanley Cup-final också. Troligen ytterligare en vinst i morse. 2-0 till Detroit isåfall. Vore verkligen kul om de kan vinna igen. Vilken match blir det inte vi ska se isåfall i september i LLA!! Sveriges bästa lag mot NHL:s bästa lag. Kul!!

RSS 2.0