Icke att förglömma!

Natten mot lördag är det dags för årets NHL-draft. Ska bli mycket intressant att se hur det går för de svenska grabbsen.

Färjestad har ju en spelare som kan gå rätt högt - nämligen Marcus Johansson.

Så här skriver Anders Östberg på HockeyMagasinet.com
:

"Kommentar: Marcus är utan tvekan en av de absolut bästa forwardsen jag någonsin har sett i J18 Allsvenskan genom alla år.

Han var helt fantastiskt bra - dvs för två säsonger sedan - och man förstod ganska kvick att det här var en talang utöver det vanliga.

På försäsongen var han sedan otroligt bra i Nordic Trophy J20, och visade således att det här bara var början. Marcus lyckades nämligen spela sig till en permanent plats i Färjestads starka a-lag och hans värde inför draften bara steg och steg.

Precis som storebrorsan Martin är Marcus en fantastiskt skridskoskicklig tvåvägsforward/center som har otroligt kvicka ben. Grejen är emellertid att Marcus är mycket mera komplett och måste allmänt anses som en mycket större talang. Marcus har nog en edge i det mesta mot storebrodern, med fantastiskt spelsinne, bra puckkontroll, teknik och överlag ett väldigt bra hockeytänk.

Marcus är onekligen en framtida rollspelare (typ 3e-linare) på mindre rinkar - där han åker extremt mycket skridskor, dödar utvisningar etc - men han måste onekligen lägga på sig en del kilon och bli starkare i kroppen, så han blir mer framgångsrik i närkamperna. Han gillar nämligen att smälla på, även om det blev mindre av den varan i elitserien.

Han är också förhållandevis skicklig i anfallszon och har t ex bra kräm i handledsskottet, är allmänt en ganska bra avslutare, och givetvis rätt spelskicklig också.

Okej, men när blir han draftad? Det spekulerades ett tag om att han hade chansen att bli tingad i första-rundan. Men det tror jag faktiskt inte längre. Jag gissar på att han blir tagen sent i runda två, eller möjligen i runda tre."

--------------------

Kl 01:00 natten mot lördag börjar det - Canal+ Sport 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0