Glöm och gå vidare!

Den här omgången är bara att glömma och gå vidare!

Uselt tippat. Uselt allt. Nej, usch. Bara Dickens 3 mål att ta med sig. Det var den enda ljusglimten hockeymässigt.

Så lagom tuff nu...

Igår kväll var jag tuff nog att skriva att det blir seger i eftermiddag. Nu är jag inte lika tuff längre...

Skellefteå får man verkligen ta på allvar och jag skulle bli förvånad om inte killarna är 100%-igt inställda på hårt arbete tillsammans med stort hjärta.

Hoppas på mycket publik. Tror systeryster med man ska iväg. Verkligen på tiden, Tina! Kör hårt och skrik för mig också!

----

I övrigt då:

Frölunda - HV Hur går det här då? Kan gå hur som helst. Tippar hemmaseger...

Södertälje - Modo Även här blir det hemmaseger om inte Modo fått i sig så mycket DVD-material att de rycker upp sig för att slippa mer i framtiden...

AIK - Linköping Rent teoretiskt borde det här bli en bortaseger. Men det är inte riktigt så enkelt när man har med den mentala biten att göra också. Kanske oavgjort?

Timrå - Djurgården Svår match för DIF. Men de behöver rycka upp sig. Tror ändå på hemmaseger.

Brynäs - Luleå OK, enklaste matchen att tippa. Klar bortaseger. Om! inte den mentala biten ställer till det för Luleå.

----

Just det! Hur det går i matchen Färjestad - Skellefteå framgår väl rätt tydligt. Seger men mycket knapp sådan. 2-1 eller 3-2 eller kanske 1-0? Kan bli oavgjort också... Försiktig general? Jo, det är mitt mellannamn.

Nästa omgång...

Match efter match efter match... Ja, det rullar på.

I morgon är det dags för trean i tabellen - Skellefteå. I LLA dessutom. Hade gärna varit där men det handlar om 30 mil och Per är på konferens den här helgen. Det blir alltså ingen live-hockey den här helgen heller. Men vänta bara...!

OK, tillbaka till matchen. Tufft blir det. Jonas Junland berättade i en intervju att det är betydligt tuffare att spela i LLA än på bortaplan. Det kan jag mycket väl tänka mig. Majoriteten i arenan förväntar sig seger och inte seger hur som helst utan det ska vara tjusigt och med en massa mål. Klart det måste bli ett helt annat tryck än på bortaplan där egentligen ingen förväntar sig en seger för bortalaget.

Men nu är det som det är. Nu handlar det om Färjestad. Antagligen det lag som har absolut högsta krav på sig från både supportrar och lagledning. Ja. säkert från media också. Så det är inte helt enkelt med andra ord. Man bör nog vara ganska mentalt stark för att spela för den här klubben.

Nåväl, imorgon dags för SAIK. Hur går det då? Seger förstås! För FBK alltså. Dessutom med en maaaassa tjusiga mål!!

FBK-glögg?!

Läser på Färjestads hemsida att de ska börja sälja glögg:

Måste naturligtvis inhandlas - även om den är alkoholfri. Går ju att spetsa...

Varför vänta?!

Rickard Wallin har som bekant brutit nyckelbenet efter tacklingen av Anton Hedman igår. Läser på FBK:s hemsida att han ska opereras först på måndag. Varför på måndag? Varför inte idag? Nu är ju inte jag läkare, så det är säkert något som ligger bakom ett sådant beslut. Men rent logiskt borde man operera så snart som möjligt, så att inte benen växer fel. Eller?! Kan ju förstås ha med resurser att göra...

Bortsett från det får ju stackarn gå med smärta. Eller det kanske han inte heller gör. Han kanske är så drogad av smärtstillande, så han inte märker någonting.

Hur som helst är det oerhört tråkigt att detta hände nu när laget verkligen är på gång. Förhoppningsvis klarar killarna sig utan Walle. De har ju en vikarie i Sanny som verkligen agerat som en lagkapten så här långt.

Stressig torsdag

Kom hem 18:45. Lång arbetsdag!

Tur att Jeppe-kock var hemma och hjälpte mig med middagen, så vi kunde sätta oss i soffan med tallriken lagom till nedsläpp. Jodå, middagen gick fort att tillaga... biff stroganoff med lövbiff.

Hann alltså inte tippa eller blogga eller någonting innan matchstarten.

Läckert 0-2-mål från Dragan! Mycket läckert!

Första perioden klarades av på ett bra sätt. Även den andra om än inte lika gjuten. Tredje bara bevaka 3-0-ledningen.

Attans att Walle blev skadad! Nyckelbenet brutet. Mycket mycket tråkigt.

Torsdagsomgång

Snart torsdag och då är det dags för grabbsen att ta sig an MODO på bortaplan.

Hur det går är ju väldigt svårt att sia om. Men jag tror på seger. Tredje perioden visar på vilja! Skönt, verkligen skönt att se att det finns lite vilja i laget. Ja, inte för att jag egentligen tvivlat så där jättemycket. Men visst! Det är några spelare som inte riktigt har fått ut det man kan förvänta sig av dem. Åtminstone inte när man sitter framför tv:n - vilket är något helt annat än när man ser dem live!

Färjestad tvåa i tabellen - 7 poäng efter Luleå. Men det är lugnt! Vi har tålamod. Eller "vi"?! JAG har tålamod. Vi ligger där jag förväntade mig att vi skulle ligga. Ettan däremot är inte riktigt det lag jag trodde. Eller NÅGON trodde för den delen.

Måste bara skriva en sak som jag tycker inte många har lyft fram. Det är Dragans slit och förmåga att hålla i pucken. Tyvärr lyckas han ju inte sätta någon men han levererar till andra som sätter dem. Tycker Dragan gör ett mycket bra jobb men det är inte ofta man får läsa om honom. Vore jättekul om han lyckas sätta en och annan puck i närtid - för hans egen skull.

Jag är för övrigt nöjd med det mesta - herregud! tre hockeymatcher med Färjestad på en vecka! Kan man vara annat än nöjd! Jo, jag skulle vara ännu nöjdare om jag fick se dem live...!

Dicks förklaring

Dick förklarar det omtalade matchstraffade så här:

"- Jag åkte bredvid Timrås bås för att åka och byta. Där stod (Daniel) Corso med sitt klubbskaft hängande ut över sargen. Jag knackade till klubban på knoppen när jag åkte och bytte, jag gjorde inget fult.

Förvåningen var stor hos FBK-forwarden när matchstraffet var ett faktum.

- Jag fattade ingenting, sa Axelsson.

- Hur linjedomaren kunde få det till en hög klubba begriper jag inte."

Jaha, då har vi fått det utklarat då.

Båda matchstraffen räknas som Game Misconduct och får därför spela nästa match.

Finns att läsa på FBK:s hemsida.

Märklig match!

2 matchstraff, 3 poäng, spel 3-5 och 5-3...

Heta känslor! Att Frögren fick matchstraff det köper jag rakt av. Perra visade upp en trasig hjälm. Jag tror inte att Pikkarainen spelade teater. Frögren kom med rejäl kraft. Nej, den femman är helt OK.

Men Dickens matchstraff...??! Spel med hög klubba. Men han var ju inte ens på isen. Spelet var förlagt i Timrås zon, så varför skulle isåfall en Timråspelare hålla till utanför Färjestads spelarbås när deras bås ligger närmare sin zon?! FBK hade numerärt överläge och att en Timråspelare skulle åkt och bytt då och samtidigt tagit en liten rundtur framför FBK:s bås verkar helt ologiskt. Jag förstår ingenting. Men det lär jag väl få läsa i någon upplyst tidning under kvällen eller morgondagen.

Annars tycker jag matchen var såååå trååååkig i första och andra perioden. Tack vare Pelles mål 19:28 i andra blev det lite liv i matchen. För att inte tala om när Frögren fick matchstraff och det blev spel 3-5 i nästan 2 minuter. Sedan spel 4-5 i ytterligare 3 minuter. Bra jobb där!

Fyran satte ju Färjestad när de fick spela 5-3. Bra jobb där också!

Förutom bra inställning i tredje, så förstår jag mig inte på Christian Berglund. Han ser såååå såsig ut på isen och har gjort det från seriestarten. Har för mig att han är en jäkel på skridskor som far och flyger fram över isen. Men det är förstås några år sedan...

Välkomna till LLA!

Kärt återbesök i LLA imorgon. Då kommer Perra och Clabbe på visit. Hoppas det blir en vänlig sådan och att de ger oss 3 fina poäng.

Full omgång en tisdag. Varför har inte Hockeyligan delat upp spelschemat? Är det för att tråksvenskan fortfarande pågår? Canal+ har kanske inte tillräckligt med kanaler att sända på...?

Füssball-resan i november

Towe har ju köpt fotbollsbiljetter till mig i födelsedagspresent, så jag äntligen ska få se en landskamp. Har ju inte ens sett en allsvensk fotbollsmatch...

Men landskampen är i Göteborg - en onsdag!

Så, vad gäller?
- ta ledigt CHECK
- boka tågbiljetter CHECK
- boka hotellrum CHECK
- boka bord på bra restaurang CHECK
- fnysa åt Scandinavium när vi passerar (nej, det är barnsligt)

17 november är det som gäller!

När vi kommer hem på torsdagen är det dags att ge sig av till Hovet. Där kommer nämligen Djurgården att ta sig an Färjestad. Vi får väl se om jag får med mig Per. Om han anser att oddsen för förlust är för stor vill han inte gå...

Så, hur stora är oddsen för förlust för DIF? Vi får väl se. Det är ett tag kvar...

Ja... så är det!

Ska strax gå och lägga mig efter att ha sett Inglourious basterds på C+. Knäpp film!

Smaskig middag ikväll. Det var min tur. Bjöd på paella med en massa skaldjur i. Desserten fick bli en halloweeninspirerad tårta - citron och lakrits. Gick hem hos alla, t o m mig. Trodde det skulle vara alldeles för söt men det funkade med citrongrädde till.

Hockeymässigt har det inte varit lika lyckat. Usel inställning hos spelarna. Misstänkte det. De försökte ändå stundtals men SSK var betydligt hetare och ville mer.

Vad gäller de andra matcherna blev det ju faktiskt oavgjort mellan SAIK-LHF. Det tippade jag ju också - och vann 42 kr!

Frölunda skärpte till sig och vann hemma mot MODO. Ganska skönt, så man slipper läsa i tidningarna om deras "värdelösa klubb". Betydligt roligare att läsa om något positivt.

Nej, nu tänkte jag gå upp och hålla min man lite sällskap. Han har redan börjat krama kudden... Dags även för mig. Natti!

Bråttom bråttom...

Ja, att skriva ett inlägg förstås.

Har precis fixat färdigt desserten till kvällens middag. Jobbar på varmrätten nu. Förbereder den... Hockeyn börjar kl 16:00. Måste förstås tippa!

Så hur går det i eftermiddag då? Stor risk för underskattning if you ask me! Ja, det är ju jag som skriver inlägget...

Men nog borde gänget klara av SSK i kraft av bättre lag. Jo, absolut. Hockey är dock en mycket intressant sport eftersom det inte enbart handlar om hockeykunnandet. Det är väldigt mycket psykologi. Mer än i fotboll - tror jag! Nej, nu hinner jag inte brodera ut det här resonemanget. Måste tillbaka till förberedelserna...!

Lycka till i em, grabbs! Och ha laddat ordentligt mentalt också!

Bara en kortis till...

Övriga matcher: Frölunda-MODO 2-4, Skellefteå-Luleå 3-3.

"Snön faller o vi med den..."

Nej, så illa är det inte att det kommit snö. Även om inte katterna håller med mig...

Bildbevis:

Kanske dags att ta in utemöblerna...

Grannen, som lånar vår båtplats, har inte heller varit så förutseende...:

Jag vinner alltså snötävlingen. Jiiipppiiieee! Vilken restaurang ska jag välja? Kanske Fredsgatan 12, så Jeppe vet vart han ska i november.


Jaha... tack vare, eller snarare p g a, snön vet vi vad vi ska göra i helgen.


Ehhh... hallå Aftonbladet!

Snacka om miss!


Notera andra stycket: "Men han lyckades missa - och Färjestad förlorade matchen.".

I min tv vann Färjestad... Men det kanske beror på vilken tv man har... Vad vet jag??

Kvällens drabbning

Oj, nu ska man försöka sammanfatta kvällen. Vann jag tusen kr?? Spelar mindre roll!

OK, var börjar jag? Junland gick inte att känna igen. Åtminstone inte i början på matchen. Han var definitivt påverkad av situationen. Däremot tycker jag att Kristian Berglund gör sin bästa match i FBK-dräkten.

Saknar Rickard Wallins ledargestalt på isen. Hur han är i omklädningsrummet har jag förstås ingen aning om. Men det är inte han som snackar med media och det ser inte ut som det är han som leder truppen på isen. Men vad vet jag genom tv-rutan? Jo, jag ser ju att han placerar sig bra framför motståndarmålisen... Han fredar dessutom sitt mål med bravur. Jo, lite ledargestalt är han nog ändå.

Äntligen fick Dicken göra mål! Vet inte hur många matcher jag har suttit och hoppats på att han ska få måla. Jättekul!! Han verkar vara i sitt livs form. Är helt underbar att se på isen med sitt fullständigt irrationella spel.

Åslund spelar fysiskt! Tänka sig.

Fortsatt bra försvarsspel generellt framför kassen.

Den här segern stavas L A G S E G E R. Härligt! Hösten är inte så mörk trots allt...!

Undrar hur Säcken hanterade tjeckerna. Det sägs ju att han inte gillar att ha utlänningar i sitt lag...

Jag brukar inte ha något emot Andreas Jämtin men i kväll tycker jag att han var en riktig gnällspik. Åtminstone i de två första perioderna.

Ja, det var väl vad jag har kunnat krama ur mig just nu.

En annan sak... Håll med om att Internet är helt fantastiskt! Vilken interaktion man kan ha med fullständigt främmande människor. Man delar samma intresse och sedan kan man ha ett otroligt roligt utbyte. Jag är såld!

Nästa toppgäng...

Tuff vecka för FBK. Först serieledande Luleå och nu tvåan Linköping. Båda lagen har bra målvakter. Men det har FBK också!

Linköping har släppt in minst antal mål med 20 pucks. Sedan kommer Luleå och Färjestad med 21 pucks vardera.

Så hur många puckar släpper Salak in i kväll? En ännu mer intressant fråga är hur många puckar Norrena släpper in. Helst fler än Salak kan man ju utan tvivel önska.

Ska bli intressant att se hur Jonas Junland blir emottagen i Cloetta Center. Förhoppningsvis på ett bra sätt. Men man vet aldrig med många av idioterna i deras supporterklubb - värsta klubben i elitserien. Nej, nu är ju Black Army bland eliten också... Men det är ungefär samma skrot och korn.

Hur som helst, fördelen med att möta bra lag är att det oftast är bra inställning hos spelarna. För de lag som möter Färjestad är nog oftast taggade eftersom de vill slå "det mest hatade laget". Men för FBK-spelarna spelar det antagligen stor roll vilka de möter eftersom inställningen inte är den bästa om de möter sämre lag. Ren spekulation från min sida givetvis.

Lite annat än hockey...

Vi började ju med rullande middagsschema denna vecka. Igår var det Jeppes tur. Han lagade en otroligt god köttfärslimpa. Han fortsätter ikväll med röding. Spännande! Han berättade precis att han fått praktikplats på Fredsgatan 12! Mycket roligt och intressant. Lycka till, grabben!

Måste också uttrycka min förtjusning över hur otroligt vackert det är ute nu. Solen skiner och träden glöder verkligen. Hösten har sina tjusningar. Temperaturen är inte en av dem...

Bästa insatsen hittills!

Jodå, ikväll blev det lite oväntat en 3-0-seger. Otroligt skönt! Har ju inte sett riktigt stabilt ut under säsongen mer än vid några korta sekvenser i matcherna. Men nu visade laget vad de kan!

...och det när det fortfarande är höst...

Inställningen i kväll, farten under grillerna och makalöst bra målvaktsspel fixade 3-poängaren.

Härligt! Nu dags att sikta in sig mot nästa motståndare. Torsdag - Linköping borta. Huga!

Hemma avgör??

Färjestad mot serieledande Luleå hemma i LLA ikväll. Svår match! Tradionellt sett har FBK haft ganska lätt mot LHF men nu har norrbottningarna börjat sprattla till rejält. När var det senast de ledde en elitserietabell? Kul iallafall med lite variation. Hellre Luleå än HV, Linköping eller Frölunda...

Nåväl, hur går det ikväll då? Ja, säg det. Oavgjort kanske. Eller ännu hellre - seger! Läge för hemvändarna att bevisa att de valde rätt. Borde vara tillräcklig tändvätska att möta det hittills bästa laget. För ingen kan ju påstå att Färjestad har spelat efter sin förmåga. Det finns mer av massor att plocka ur det här laget. Men - även det av tradition - hösten tillhör knappast FBK:s starka del av serien. Nej, det är först efter nyår det brukar hända saker.

Det är i princip nytt lag varje säsong. Så frågeställningen är ju egentligen mycket intressant. Varför har Färjestad alltid svårt att komma igång på hösten?

Hur som helst, kvällens motståndare borde vara tillräcklig tändvätska för SEGER!

Djurgården-Brynäs då? Knackiga järnkaminer kanske bryter ner kaffegänget. Eller också inte...

Snötävling

Familjens årliga snötävling! Regeln - den enda! - är att snön ska ligga kvar åtminstone 1 timme på backen.

Jo, det ska förstås vara täckande.

Per: 25 november
Jeppe: 29 oktober
Towe: 26 oktober
Ewa: 22 oktober

Vinnaren får bestämma var vi äter middag samt får en liten symbolisk överraskning.


Efter 10 omgångar...

Många experter pratar en del om att tabellen brukar ha satt sig efter 10 omgångar. Jag gjorde en liten undersökning kring det. Mest för att se om det verkligen är så att den som leder tabellen efter 10 omgångar även vinner ligan eller guldet. Jag tog de senaste 10 åren som underlag. Här är datat:

Säsong
Efter 10 omg Totala tabellen Guldet
2000/2001
AIK Djurgården Djurgården
2001/2002 HV 71 Färjestad Färjestad
2002/2003 HV 71 Frölunda Frölunda
2003/2004 Färjestad HV 71 HV71
2004/2005 Frölunda Frölunda Frölunda
2005/2006 Linköping HV 71 Färjestad
2006/2007 Timrå Färjestad Modo
2007/2008 HV 71 HV 71 HV71
2008/2009 Brynäs Färjestad Färjestad
2009/2010 HV 71 HV 71 HV71
Analys:
- 30% av de som leder efter 10 omgångar har både vunnit ligan samt guldet.
- 80% av de som vunnit ligan vinner även guldet. Men det är bara 37% av dessa som legat 1:a efter 10 omgångar.

- 20% av de som vunnit guldet har inte legat 1:a efter 10 omg eller vunnit ligan.

Så vad kan man få ut av det här? Att det är verkligen inte givet att det lag som ligger 1:a efter 10 omgångar även vinner ligan. Det har bara hänt 3 gångar de senaste 10 åren.

10 omgångar är för få omgångar att bygga något säkert statistiskt underlag på. Det går ju förstås att köra samma statistik efter 15 eller 20 eller 25 omgångar. Får jag tid och lust, så gör jag nog det...

Frölunda gör rubriker

Upplever att tidningarna slåss om det bästa tipset att ge Frölunda för att de ska komma ur sitt elände. De flesta verkar tycka att de behöver målgörare. Sådana vill väl alla lag ha...

Men jag undrar om inte det vore en bra idé att stabilisera bakifrån först. Hur är det med målvakterna egentligen? Är det kanske där man ska satsa för att ge försvaret trygghet och på så sätt våga gå fram vid tillfälle.

Jag kan ju inte påstå att jag är någon expert på något sätt. Men jag har ju hört ett och annat emellanåt. Framför allt när det gått dåligt för Färjestad och då har mycket av snacket gått kring tryggheten i försvarsarbetet. Är man trygg med målvakten vågar man gå framåt. Är man osäker på sin målvakt vågar man inte anfalla utan att tänka för mycket på försvarsarbetet.

Kan det vara Frölundas problem? Bara en tanke...

Blogga mitt i natten?!

Jodå, här bloggas det! Trots att klockan faktiskt är 00:46.

Towe och jag hade tänkt sitta uppe och titta på New York Rangers-Toronto med våra favvo-målisar: Henke Lundqvist och Gurra Gustavsson. Men så visade det sig att vi inte har Viasat Hockey. Vi är vana vid att ha alla kanaler. Men vi bestämde oss faktiskt i höstas att vi inte behöver Viasat. ÖVERHUVUDTAGET. Den enda anledningen till att vi hade Viasat var Formel 1. Det ser vi numera på Viasat on Demand...

Alltså - ingen NHL-hockey!

Jaha... vad blogga om då då? Jo, en sak! Det är märkligt hur det är med den där klubbkänslan hos vissa spelare. Förra säsongen fick ju FBK in en hel del spelare från olika klubbar, bl a Dick (OK, han kom säsongen innan!), Dragan, Sanny, Paulsson (jo, han också...).

Den ende av de som har kommit in de senaste säsongerna (förutom hemvändarna!) som känns som en genuin färjestadare så här långt, är faktiskt Sanny Lindström.

Jag är fascinerad över att jag match efter match tänker att "det här är en genuin färjestadare". Ändå har inte den här killen spelat för klubben längre än 1,5 säsong - ja, inte ens det. Men det säger en hel del om vad han utstrålar.

Heja, Sanny! Du är verkligen en RIKTIG FAMILJEMEDLEM I KLANEN FÄRJESTAD!!

OK, jag vet att jag gick till överdrift där men det var rätt kul, faktiskt. he he

Möte med Perra

Ja, inte är det jag som haft ett möte med Perra om man läser min rubrik. Rubriker måste alltid vara slagfärdiga, så man lockar läsare.

Nej, jag tänker förstås på att imorgon är det första gången Perra stöter på Färjestad den här säsongen. Jag gillar ju honom men jag gillar Färjestad mer! Så tyvärr, Perra. Imorgon håller jag på FBK men annars håller jag på dig.

Fred i hemmet

Det blev inget inbördeskrig hemma igår. Skönt det! Däremot var inte resultatet speciellt roligt. Grabbsen verkar inte ha hittat fram till mål än. Vad beror det på? Varför är det så här flera säsonger i rad? Beror det på hur man tränar? Man brukar säga: "det man inte gör på träning gör man heller inte på match".

Men vad vet jag. Inte mycket. Ser bara att grabbsen verkar bli mer och mer frustrerade och osäkra på hur de ska bete sig när inte puckarna trillar in.

Vad vi dock vet är att det brukar lösa sig under säsongens gång. No worries med andra ord.

Lördagsomgång

Känner mig otroligt duktig redan så här tidigt på lördagsförmiddagen. Har nämligen tvättat fönster, städat badrummet, tvättat kläder i 2 omgångar och - dessutom - tippat lördagsmatcherna. Tack, men inga applåder, tack!

Nåja, vad har jag tippat då? Har börjat med att spela en 10:a per omgång ungefär. Går sådär kan jag meddela...

Ja, he he, första matchen: HV71-AIK har jag spelat en 2:a. Jag vet! Det låter korkat. Men det är otroligt höga odds på en tvåa och man vet aldrig. Undrar om det finns en underskattningsrisk hos något av dessa bottenlag? ha ha Sorry!

Sedan i tur och ordning:
Skellefteå-Linköping 1:a. Blir förstås tufft för SAIK men hemmaplan kan förhoppningsvis avgöra.

Brynäs-Timrå 2:a
. Mest med hjärtat. Men Timrå är bra, så vi får väl se.

Luleå-Frölunda 1:a.
Borde vara säker hemmaseger för norrbottningarna.

Modo-Södertälje 1:a.
Även den här matchen borde vara säker hemmaseger. Men man vet aldrig med SSK. Dessutom, som jag nämnde tidigare, finns det alltid en underskattningsrisk mot bottenlagen.

Till slut:
Färjestad-Djurgården Hur ska denna match sluta?? Ja, nu har jag iallafall lärt mig en läxa. TRO ALLTID PÅ DITT LAG. Självklar 1:a! Kommer bli ett inbördeskrig i det här hemmet mellan kl 16:00-08:00. Bäst att mobilisera...

DIF byter målis

OK, Riddervall känner fortfarande av pucken som tog i hjälmen igår... Inte bra för Djurgården men förhoppningsvis bra för Färjestad.

Owuya såg ju lite "hålig" ut mot Södertälje... Men vem vet? Det kan ju sporra 08-gänget också.

Just nu känns det som att det är de små detaljerna man hakar upp sig på. Onödigt egentligen eftersom gänget spelar bra och det finns ingen anledning till oro... tycker den oengagerade, ja...

Nej, nu får jag väl gå tillbaka till tv:n och se resterande delen av Idol. Hmmm... varför spelas det ingen hockey på fredagar för?? Varför tvingas man se det här??
---
Ja, med bakgrund av vad jag skrivit om Djurgårdsmålvakten ser det ju betydligt bättre ut för Färjestads målis. Nu är han nämligen etta bland alla elitseriemålisar med hela 95%!! Bra jobbat, Salak! OCH - självfallet - försvarsarbetet!

Blir förhoppningsvis tungt för djurgårdarna imorgon!

Hemvändare och hemvändare

Mycket snack nu kring hemvändande spelare från NHL.

Reagerar på en sak. När vissa spelar kommer hem som har NHL-kontrakt, ta t ex Marcus Nilson, då är det helt OK."Oj, det blir nog bra för Djurgården". Så går snacket. Men när vissa andra spelare kommer hem, som t ex våra egna MJ och DA, då är dessa spelare helt plötsligt fega, svaga och blir förlöjligade i media.

Var går gränsen?

Uselt!

Verkligen uselt! Nej, jag menar inte Färjestad. De spelade bra ikväll. Vann mot ärkefienden HV. Strålande jobb av bl a Bastiansen. Salak får pris som matchens lirare igen. Tror det är 3:e gången av de 5 (?) gånger han stått. Bra jobbat!

Både K Berglund, Lundh och Bastiansen fick sätta sina första kassar för den här säsongen. Verkligen jättekul!

Men vad var det som var så uselt då? Ja, mitt tips förstås! Fick jag in ett rätt? Tror det. Jag borde verkligen skämmas som inte ens trodde på mitt lag. Skäms på mig! Men jag kommer igen.

Läste följande på Facebook:
Inte helt kända fakta: Suspensoaren användes för första gången i hockey 1874. Den första hjälmen användes 1974. Det tog bara 100 år för män att inse att huvudet också är viktigt...

Jag skulle kunna säga att män tänker med helt annan kroppsdel än huvudet. Men det vore ju helt fel av mig.

Kvällens omgång!

OK, då har jag tippat kvällens omgång då... Och hur har jag tippat?

AIK-Brynäs TVÅA
Timrå-Skellefteå TVÅA
Färjestad-HV KRYSS
Frölunda-Linköping TVÅA
Södertälje-Djurgården TVÅA

Hmmm... inte en enda hemmaseger??! Förhoppningsvis den i Karlstad men jag tvivlar! Färjestad har ett för starkt HV-komplex. Å andra sidan är det väl ikväll det borde vara läge för vinst med tanke på den start HV haft under den korta säsong som varit. Å tredje sidan vann HV sist och har kanske kommit igång.

Kommer Mackan Nilson att tillföra något i Djurgår'n? Svårt att säga. Kanske räcker med hans blotta närvaro. Seger för Röd Oktober - dock vitt ikväll - har jag iallafall tippat.

Frölunda skulle kunna skrälla om Linköping inte har huvudet med sig. På samma sätt som AIK kan skrälla mot Brynäs. Däremot lär nog SAIK ha huvudet med sig när de möter Perras Timrå.

Perra har blivit hela hockeysveriges stora kelgris. Alla gillar honom! Inte så konstigt. Han är ju en skön värmlänning och de flesta värmlänningar är sköna...! :)

Aj aj aj...

Nu gäller det att komma igång med hemmaspelet för nu blir det två tuffa matcher i LLA! Först ut är HV71 på torsdag och sedan Djurgården på lördag.

Efter bådas segrar igår kväll är det stooooor risk att det nu släpper för dem och att de börjar spela ut. Inte rätt vecka för FBK!

För det gänget behöver sannerligen fundera över hur det står till egentligen. Matchen igår var en typisk "novembermatch" fast i oktober. T o m publiken var "novembrig".  Med det vill jag säga TRÅKIG.

Såg att det var rena rama "dansbandsträffen" i kedjorna. Man bytte partner stup i kvarten. Undrar om det var Sammen eller JJ som bestämde det.

Nä, dags att ge sig iväg till jobbet!

NYR following me!

Uppe med tuppen!

Konstaterar att New York Rangers följer mig på Twitter. Undrar vad de räknar med att få ut därifrån...

Men lite cool är det. Eller hur, Towe! he he


Tips och utfall

Tippade inte i bloggen utan på Expect.com. Dåliga tips kan jag säga! Enda matchen jag fick in var faktiskt HV71-Timrå. Tänka sig! Jag trodde inte ens på mitt eget lag. Fy skäms! Trodde det skulle bli oavgjort för förlust tippar jag aldrig.

Nu är det inte match för Färjestad förrän på torsdag. Tycker de spelar för sällan...!

Kvällens match var stundtals kul att se. "Dragkedjan" är alltid intressant. De snurrar runt i anfallszon och oroar motståndarna.

Skönt att Walle fick sätta en puck. Han såg lite stressad ut under intervjun på C+ när Boorken ställde lite för besvärliga frågor. Trodde ett tag att C Berglund var skadad eller bänkad när Åslund tog hans plats i förstakedjan. Men sedan visade det sig att han hade fått 10 min missconduct. Kunde inte kommentatorerna informerat oss, tv-tittare om det?! Dåligt!

I övrigt en överraskande bra match från FBK:s sida. Det är inte ofta de vinner när de spelar i "huvudmatchen".

Nu har jag smetat in ansiktet med någon konstig kräm som jag fått av Per och som har kommit in i ögonen, så jag ser knappt vad jag skriver... Får skriva mer en annan dag...

Vackrast av dem alla!

Visst är den fin, den nya hemmatröjan!


Hemma igen

Ikväll är det återigen hemmamatch för Färjestad men är det en fördel? Ja, man undrar ju...

Linköping 0-4 i torsdags. Tur att jag inte prioriterade matchen framför inflyttningsfest. I kväll är det dags för MODO och det borde bli vinst. MODO:s formkurva pekar rakt neråt men är det mot någon motståndare något lag kan vända en trend, så är det just mot Färjestad. Av någon anledning...

Förhoppningsvis har förlusten i torsdags fått grabbsen heltända.

Själv är jag heltänd på att få i ordning fönstren i huset. Nya stora fönster! Här lär det inte komma upp några gardiner utan nu ska vi beundra utsikten - och "utsikten" får väl beundra oss också...

Ja, hockeyn ja...

Andra matcher i eftermiddag och kvällningen ser ju intressanta ut. Vad sägs om Linköping-Luleå? Svår match att tippa. Luleå överraskar - vilket man inte kan säga om Linköping som brukar vara bra fram till det är dags för slutspel.

Frölunda-Södertälje blir nog hemmaseger även om det verkar vara ganska ovanligt dessa dagar.

HV-Timrå - Heja Perra! Svår match att tippa. När ska HV börja rulla igång sin maskin?

Skellefteå-Brynäs - Bortaseger igen?

RSS 2.0