Dags att dra till Karlstad!

Idag drar vi iväg till Karlstad för att se semi 4 i morgon em. Per är rätt krasslig men jag ska försöka få med honom ändå. Han kan sova i bilen och ta det hyfsat lugnt ikväll...

Viktiga attiraljer är nedpackade:

En liten quiz...

...bjuds det på så här på lördagsmorgonen.
Det är målvaktsverkstan som lagt upp den. I målvaktsverkstan ingår bl a Erik Grankvist.

Semi 3...

Aj aj aj aj aj... Förlust ikväll. Men nog var det nära!

Tänker inte analysera närmare nu för jag är inte i det stadiet. Men nog kändes Brynäs en aning hungrigare. När de dessutom har domarna på sin sida, så är det lite enklare.

Surt, jag vet. Bara att gå till sista kvartsfinalmatchen och intervjun med Petrasek som sa: "vi har både FBK och domarna att kämpa emot men vi kan klara det. Det har vi gjort förut.".

Lite så känner jag nu också... Förstår precis vad han menar. Nog om det. Nu NATTEN!

Ingen Torpet ikväll...

Nej, det blir ingen Nihlstorp i målet ikväll. Det är nu bekräftat.

Så hur går tipset då? Jaaa... Surprise! Hjärtat säger FBK-vinst med 3-2. Hjärnan säger det omvända. Hur brukar jag tippa då om man ser till hur säsongen har gått? Ja, om man ser till Twockey-tipset, så är jag faktiskt en rätt bra tippare.

Mitt tips blir just därför:
BIF-FBK 2-3


Visst ja... Det pågår ju ytterligare en semifinal. Tror AIK tar hem den. Det riktiga AIK alltså. D v s 08-AIK.

Rädsla Torpets värsta fiende nu

Matchdag! Och den stora frågan lyder:
Kommer Christopher Nihlstorp att spela ikväll??


Troligen inte. Det är mitt svar. Även om ögonskadan läker som den ska och Torpet kan se som tidigare, så tror jag att han behöver jobba på den mentala biten och det via träningar. 

Om han står en match och en liknande situation skulle uppstå, så finns det stor risk att han reagerar instinktivt genom att inte våga göra det sista som krävs för att rädda en puck. Om han däremot får jobba med rädslan successivt kan han jobba bort den.

Nu kanske jag pratar rappakalja. Jag känner ju inte Torpet. Har heller aldrig fått en klubbspets i ögat. Men med tanke på hans reaktion när det hände och att han uppgivit att han blev väldigt rädd, så kanske jag inte är så fel ute.

Det finns därför en risk att spela honom för tidigt - även om vi alla FBK-fans vill ha ut honom på isen så fort som möjligt. 

Vi kanske får ta en förlust ikväll och hoppas på Torpet till på söndag...

"Rena Rama Renberg"

Ser Hockeykväll där Mikael Renberg analyserar varför det går så dåligt för Djurgården den här säsongen. Hans analys är att de är för dåligt tränade.

Kom då att tänka på något jag läste i DN i somras inför säsongsstart. Fystränarna i resp klubb blev tillfrågade om hur de kollar att spelarna skött sin försäsongsträning och om de skött träningen under semestern.

De flesta klubbar svarade att de mäter före och efter väldigt noga. Däremot svarade Djurgårdens tränare att "spelarna ansvarar själva för sin träning och vi utgår från att de skött sig". Typ något sådant. Vågar inte garantera att det är helt ordagrant. Men både jag och Per minns att det var ungefär så här.

Är det anledningen? Intressant! Det stämmer isåfall väl överens med mitt tidigare inlägg om Färjestads uppföljning på spelarna. 

Jag försökte söka på DN.se men deras sökmotor är så kass, så jag orkar inte lägga ner mer tid på det. Vi är två som minns det iallafall.

"Man måste piska på dem lite..."

Jag har inte tidigare funderat närmare på vad det är som gör att vissa spelare lyckas i Färjestad och vissa andra inte gör det. Vad är det som händer i klubben? Vad är det för hemlig ingrediens? Finns det ens någon?

En spelare som Dick Axelsson t ex som inte har lyckats i vare sig Djurgården, Modo eller för den delen Detroit eller dess farmarlag (Grand Rapids). Varför lyckades han i Färjestad? Vad gjorde de med honom?

I dagens Expressen (webtv:n) får man en liten hint. Rundqvist blir intervjuad av Magnus Nyström där TR berättar följande:

"FBK vill inte lämna något åt slumpen. Många av killarna har både 2 och 3 SM-guld. Man måste vara på dem hela tiden, så att de presterar på den nivå det är tänkt att de ska prestera. De kan inte vara bekväma och åka omkring för att vänta på slutspel. Man måste piska på dem lite...".

Det skulle också kunna vara anledningen till att vissa spelare helt enkelt inte trivs i klubben. Vad vet jag... 

Vad Rundqvist menar är att det krävs en tränare med ledaregenskaper som innebär uppföljning hela tiden. Inte lämnar över ansvaret till spelarna själva. De behöver någon som jagar på dem.

Som jag förstått det är både Czarnecki och Roger Melin den typen av ledare som lämnar över ansvaret till individen. Det funkar alltså inte i en klubb som Färjestad.

Semi 2... FBK-BIF

Jaha... förlust. Men den var väntad. Hoppas gör man ju ändå alltid. Faktum är att Färjestad kan inte vinna jämt. Så är det bara. Surt ändå.

Dessa tidningsrubriker blir man ju galen på. Övriga hockeysverige utanför FBK-sfären verkar glömma fort. Armbåge i huvudet och klubba i ansiktet i både match 1 och match 2 från brynäsare. Ingen reagerar.

Hyvönen får skogsbryt och får domen "ut ur slutspelet!".

Det är inte det enda. Frögrens utvisning (som faktiskt är väldigt tveksamt dömd när man får se reprisen!) är "ofattbar" skriver Expressen. "Ofattbar"?! Hur tänker de då? "Ofattbart korkad dömd!". Ja, det kan jag hålla med om.

Blir man trött eller...

Nåja, det enda Färjestad kan göra nu är att samla krafter och visa vad som gäller. Vinst i resten av semifinalerna. De kan också önska att få slippa Lärking i fler matcher. Ge oss Sören Persson och Ulf Rönnmark!

Sanny åker på crosschecking igen...

Sanny åker på en rejäl crosschecking av Järnkrok i samma sekvens som PW:s otroliga räddning. Domaren dömer inte utvisning trots att det är samma brott som JJ i matchen mot HV. Skillnaden är väl då att Sanny får behålla sina tänder samt att han står kvar på benen.


Semi 1... BIF-FBK

Några korta ord från gårdagens match... (BIF-FBK 2-3)

1) Hur kan Patrik Lundh bli "syndabock" för att Svedberg räddar straffen med osannolik tur? Han har klubbskaftet där pucken träffar...

2) Mycket snack om att Silfverberg är slutspelets kung. Gör mål mot Färjestad först! Det är åtminstone ett steg på väg att kallas "slutspelets kung". Media goes bananas så fort de hör talas om metallgrabbarna. 

3) Pettersson-Wentzel gör ett fantastiskt inhopp! Ser darrig ut under 3:e perioden. Går in och blir antagligen peppad av Erik Grankvist och kommer ut för att bli rena väggen i förlängningen. Härligt att se! Känns bättre inför fortsättningen.

4) Gävlepubliken... Att bua när en motståndare åker ut för att han är skadad... Ja, vad säger man. Jönköpingspubliken var våra vänner i jämförelse. Det är en sak att heja fram sitt lag till seger men det här var under all kritik. Uselt! Dessutom skrek de så fort en BIF:are trillade oavsett anledning. Publiken behöver nog ta ett antal av den där sorten som sponsar deras arena...

5) Stefan Meyer! Fantastiskt kul att han äntligen fick sätta ett par puckar! Och fantastiskt kul att det var 4:e kedjan som stod för de två första målen!

6) Straffen var helt korrekt dömd, btw! Läs regelboken den som funderar. Det gjorde Lasse Grankvist för oss som såg på Canal+-sändningen. Inga tveksamheter där! BIF-spelaren träffar Berglund först. Han träffar inte pucken överhuvudtaget. Christian är helt förbi. Straff! Men man ska komma ihåg att straff i hockey är verkligen inte detsamma som mål.

7) Häftigt att få följa med spelet från domarens mage. Ny vinkel på det hela.

8) Otäckt otäckt otäckt... Klubbspetsen i Nihlstorps öga var inte roligt att se. Följde flödet på Twitter och ska man få veta något snabbt, så är det Twitter man ska läsa. Canal+ visste absolut ingenting om status på Nihlstorp. Däremot kunde journalister på VF, som var på plats i tablettasken, snabbt tala om hur läget var. På Twitter! Fantastiskt media.

9) Nog var det temposkillnad i skridskoåkningen emellanåt. Men FBK stod upp bra! Som sagt, det finns några speedkulor i den gröna maskinen också.

10) Widings armbåge på Wallin...!? Varför? Bad tydligen om ursäkt sedan. Det var bra. Men varför upp med armbågen när han kommer bakifrån? Fick en 2:a.

11) Sanny är en krigare! Ytterligare en crosschecking över munnen igår. Men den här gången lossnade inga tänder, så Sanny stod upp på skridskorna. Det kanske var därför domaren inte blåste? Såg inget? Men tv-bilderna visar en ful crosschecking. Minns inte vem det var som delade ut den... (Edit: Det var Järnkrok eller heter han möjligen Järnkork?)

12) En sak till... Varför så lite folk i Läkerol Arena? Brynäs har inte spelat semifinal på över 10 år och det kommer 6 670 personer... D v s nästan 2 000 lediga stolar. Det är för dåligt, Gävle!!

Hur som helst blir det spännande fortsättning på onsdag kväll i Löfbergs Lila Arena och då hoppas jag Karlstadspubliken kommer och sjunger musten ur metallgrabbsen!

Matchandet mot kedjor

Leif Boork skriver i dagens expressen.se om hur han anser att Färjestad ska spela mot Brynäs. Matchandet mot Silverbergs kedja o s v.

Han nämner bl a att det är ovanligt att man matchar kedja mot kedja i dagens ishockey. Men då måste jag nog protestera lite. För vad jag kunde se i kvartsfinalserien mellan HV-FBK, så matchades Bastiansens kedja rätt hårt mot Davidssons kedja.

Bastiansens kedja är en s k checking line och räknas inte som förstakedjan som Davidssons är. Så nog skedde matchningar. D v s tvärtemot vad Boorken skriver.

Dessutom stör det mig enormt att man överallt skriver hur Färjestad ska ta hand om Silverberg och de andra metallkillarna i Brynäs. Ingenstans nämns det något om hur Brynäs ska hantera Färjestads speedkulor. För visst finns det några sådana!

Thorell, Lundh, Paulsson, Åslund, C Berglund. Har jag glömt någon?

Nu är det iofs inte media som ska ut och spela ikväll. Det är ju faktiskt två hockeylag - thank God!

Tips: Färjestad vinner kvällens match med 4-2. Serien tror jag Färjestad vinner med 4-1.

Inför semifinalerna...

OK... I morgon kväll drar det igång igen. I morse var första tillfället för mig att se avgörande kvarten från i onsdags. Jösses! Tur att jag inte såg den live. Tveksamt om jag hade överlevt den...

Går inte att låta bli att jämföra den här matchen med den vi såg på Hovet igår; Djurgården-Timrå.

Nej, det ser inte bra ut, Djurgården!

Otroligt segt pucktempo, ingen verkade vilja hålla i pucken, skott vid konstiga tillfällen, ointresset (eller kanske nervositeten?) lyste igenom.

Så tyckte jag det såg ut men jag är ingen expert. Jag är bara en hockeyälskande person som ser väldigt mycket ishockey. Och det jag såg igår såg inte speciellt roligt ut, ur ett DIF-perspektiv.

Första semin då? Ja, som vanligt tror jag första matchen är viktig. Vinner Färjestad den här borta i Gävle känns det som att det blir en enkel match för värmlänningarna. Om det blir förlust blir det nog en längre matchserie.

Brynäs har väl egentligen bara två kedjor att "bry sig om". Färjestad däremot har 4 producerande kedjor.

Nej, jag tror det här blir en ganska enkel match för vår gröna maskin.

Kanske 4-1 eller 4-2 på sin höjd! Vore ju smutt om FBK vann de 3 första matcherna och hade möjlighet att avgöra nästa söndag när vi är i LLA. Och avgör förstås!! Men vi får se hur det går. 

Nu natten!

Fokus på ålder...

Det har ju snackats en hel del om att det i semifinalen mellan Färjestad och Brynäs kommer att bli två olika sorters hockey. D v s den gamla svenska hederliga ishockeyn som representeras av Färjestad kontra den ungdomliga moderna ishockeyn som representeras av Brynäs.

Man pratar också om att Brynäs är ett lag med många unga spelare i och det har förstås med deras framträdande unga spelare att göra. Spelare som Silverberg, Järnkrok, Ekholm och Larsson.

Medan man pratar om Färjestad som ett gäng gamla spelare. Vilket förstås har med deras framträdande rutinerade spelare att göra, såsom Wallin, Berglund, Frögren, Lindström o s v.

Tittar man dock på medelåldern inför säsongen, så är det faktiskt så att Färjestad har en lägre medelålder bland spelarna än Brynäs.

Färjestads medelålder säsong 2011/2012 enl Hockeysverige.se: 23,86
Brynäs medelålder säsong 2011/2012 enl Hockeysverige.se: 24,88

Notera att det var inför säsongen. En och annan spelare har fallit bort från laget och en och annan har tillkommit. Gäller i båda.

BTW... Intro!

Finns det något lag som har snyggare intro? Skulle inte tro det:

Inför kvart 5...

När det handlar om Färjestad är det mycket tradition och kontinuitet som förknippas med klubben. Med rätta, förstås! Det är alltid mycket snack om att "vinnarkulturen sitter i väggarna". Just därför ska ni visa vad denna vinnarkultur består i under måndagskvällen i Jönköping!

Det här med TV4...

TV4 har börjat sända slutspelshockey och det är säkert många glada över. Iallafall de som inte har råd med eller har lust att köpa Canal+ Sport. 

Det finns dock de som föredrar att lägga en slant på Canal+ Sport och Säsongskortskanalerna för att slippa reklam. Trots detta måste vi uthärda hockeysändningar från TV4 med reklampauser som är både vid intro och vid power breaks. 

Dessa power breaks är förstås till för att tv-kanalerna ska kunna sända reklam - i USA och Kanada! Men i Canal+ visas ingen reklam, så varför Hockeyligan har infört dessa breaks vette katten. Jag har iofs inga problem med dem eftersom det ger lagen en chans att snacka lite.

Men jag VILL INTE ha reklam! Jag vill "stanna kvar" på arenan! Jag har köpt hela kittet för att slippa reklam! Varför envisas då Canal+ med att visa en del matcher på 4:an? Retar mig enormt!

Kvart 3 o 4 avklarade...

...och jag är sen med att blogga - åtminstone från 3:e kvarten. Men det har varit medvetet. Tänkte inte skriva något om den heller för det har andra gjort så bra.

Kvart 4:a då... Åslund åkte ut för knätackling. Säger väl inget om det. Men varför åkte inte HV-spelaren ut i torsdags för knätackling på Klefbom? Vari ligger konsekvensen? HV gör ledningsmålet i efterföljande PP men det var egentligen självmål av Sevc. Sådant händer.

Hur ska spelarna veta vad som gäller om domarna ändrar nivåerna hela tiden? OK, man har en regelbok att gå efter men det vet väl alla att spelarna ruckar på gränsen. Det är som med barn och tonåringar. Var tydlig med var gränsen går och alla anpassar sig. Hur svårt kan det vara?

Sedan var det det där med reklam i en hockeymatch... Avskyr när matcherna går på tv4.

Gick upp på andra våningen och såg lite kvalseriehockey när det blev för jobbigt i LLA... Oj, vilken skillnad på produktion! Mycket läckert och annorlunda. Matchen jag såg var den mellan BIK Karlskoga-Djurgården. Fick springa mellan våningarna men det var nog bara bra med tanke på allt gott man sätter i sig under sådana här stunder.

Hur som helst, FBK:s kvitteringspuck satt därför väldigt skönt. Båda kvitteringspuckarna samt ledningspucken! Att HV kvitterar och sedan tar ledningen på ett märkligt domslut - ja, vad säger man om det. Trist.

Tror HV tar semifinalplatsen faktiskt... Om inte FBK kunde vinna den här lär de knappast vinna i Jönköping på måndag heller. Jaha, men tjusningen med sport är att man aldrig vet hur det slutar.

Förresten var det publikrekord i LLA: 8 605 nissar var där.

Kvart 2 avklarad

Kvart 2 avklarad och den här gången i Karlstad. Snacka om nagelbitarmatch! Färjestad fick ledningen och HV kvitterade... Typiskt nog missade jag även den här kvällen Färjestads andra mål. Måste lära mig att planera vissa saker INNAN match.

2-0 i matchserien. Inte klart än på långa vägar! Men nog leder jag hellre med 2-0 än det omvända.

Var rätt säker på att HV skulle komma ikapp men Färjestad spelade väldigt bra framför Nihlstorp. Ut med smålänningarna i hörnen, fysiskt spel, många onda ben idag. Vet inte hur många puckar som tog på försvarande ben igår kväll. Väldigt uppoffrande! Men det är ju det som krävs för att gå långt. Det vet ju det här gänget.

Hur det kommer att se ut på torsdag får vi se. Många tror på FBK-förlust. Ja, inte går väl värmlänningarna igenom kvarten med 4-0 i segrar? Det har jag svårt att tro. Men jag tackar och bockar isåfall.

BTW! Alltid när jag ser sådana här filmer -> blir jag så sugen på att åka till Karlstad. Funderar på att göra det på lördag. Å andra sidan blir det nog så att jag får se matchen själv och det är ju inte lika kul...

Får hoppas på att laget går till semi!

Kvart 1 avklarad

Första kvartsfinalmatchen avklarad och den klaras av med bravur. Nåja, åtminstone en seger på bortaplan. Nästa match kommer bli än mer intressant. HV har spelat bra på bortaplan. Färjestad har inte släppt till mycket hemma under säsongen. Kamp alltså! Igen! Förväntas det iallafall.

Önskar jag kunde åka dit och se matchen.

Om själva matchen igår är det inte så mycket att skriva. Allt finns att läsa i diverse webtidningar. Skönt att se att taktiken gick hem. Att spelarna köpte upplägget utan att falla ur. Bra gjort! Å andra sidan vet de flesta i laget vad som krävs för att gå långt i slutspelet.

På återseende! Måste dra iväg nu.

Visst tusan...

Nu kanske ni som läser den här bloggen (jo, ni är ju faktiskt några stycken har jag märkt - trots att ingen kommenterar. Men det är lugnt!) tror att jag glömt att tippa kvartsfinalerna. FEL FEL FEL!

Jag har t o m tagit fram ett schema så jag kan se när jag kan åka till Karlstad - och det under HELA slutspelet. Klart jag räknar med att Färjestad även detta år går till final.

Mtt tips lyder... (Orkar inte dra några siffror...)

Kvartsfinalerna spelas alltså så här:
BIF-VF
HV-FBK
MODO-SAIK
LHF-AIK

Semifinalerna spelas av:
LHF-MODO
BIF-FBK

Finalen går mellan:
LHF-FBK

OK OK! Mycket önsketänkande här... Men det här tipset duger lika gott som något annat. Knappast någon som har facit i hand nu, eller hur!

Slutspelsstatistik FBK vs HV71

Har roat mig med att kolla in lite statistik. Blev lite störd av en tjej på Twitter som tyckte att HV71:s slutspelsstatistik mycket väl kunde jämföras med Färjestads... *host* *host* Hur tänkte hon nu?!

Så jag kollade igenom läget och insåg rätt snabbt att hon är ute och cyklar. Så här ser det ut...

I de 37 säsonger Färjestad har spelat i elitserien:
Kvartsfinaler: 6 (16%)
Semifinaler: 7 (19%)
Finaler: 10+9 guld = 19 (51%)

Inte klokt egentligen! De har spelat ungefär hälften av alla finalomgångar!

I de 28 säsonger HV71 har spelat i elitserien:
Kvartsfinaler: 10 (36%)
Semifinaler: 4 (14%)
Finaler: 1+4 guld = 5 (18%)

Man undrar ju om de spelar i samma liga ens...

Nej, nu ska jag vara ödmjuk. HV:s storhetstid ligger i nutid. Färjestads storhetstid har legat längs hela vägen.

Men allt det här är bara statistik. De spelare som ingår i laget i år ska spela om det. Notera dock att flera i FBK:s organisation har mängder av erfarenheter vad gäller slutspel. Just sayin...

Kvartsfinal 2012

OK... Det blir allltså HV71 som blir Färjestads motståndare i kvarten. Det ska vi klara av! 

Kanske den mest svårtippade kvartsfinalen men är det så att Färjestad vinner, så är vägen öppen sedan för en finalomgång. Kanske mot Luleå?

Ser fram emot slutspelet. Äntligen sätter det igång! Tyvärr inte så många hemmamatcher som jag önskat. Blir svårt att åka till Karlstad när det är vardag. Men det kanske går att ordna ändå...

Tipset om sluttabellen

Fick inte många rätt...

Sluttabell 2012:
1 Luleå
2 Skellefteå
3 HV71
4 Brynäs
5 Frölunda
6 Färjestad
7 AIK
8 Modo
9 Växjö
10 Linköping
11 Djurgården
12 Timrå
Tabelltipset från september 2011 ->:

Så här ser min tabell ut efter 55 omgångar:
1. Luleå
2. Färjestad
3. Djurgården
4. HV71
5. Linköping
6. Frölunda
7. Skellefteå
8. Brynäs

9. MODO
10. AIK

11. Timrå
12. Växjö

Towes tabell:
1. Linköping
2. Luleå
3. Färjestad
4. Djurgården
5. Skellefteå
6. HV71
7. Timrå
8. AIK

9. MODO
10. Brynäs

11. Växjö
12. Frölunda

Guldet tas på isen och inte på twitter eller bloggar

Sitter här en vacker söndag eftermiddag och är fortfarande besviken över insatsen igår. Tänker på alla de som betalade inträdesbiljetten till LLA och alla vi som betalar abonnemang på Canal+ enbart för att få se sitt LAG kriga och kämpa till sig 3 poäng. Jag är iallafall glad att vi inte åkte till Karlstad bara för att få se den här matchen. Det är ändå bortåt 30 mil enkel resa.

Undrar vad som rör sig i huvudet på enskilda spelare i laget. Hur tänkte de inför matchen? Ansåg de att det bara var att ställa ut skridskorna, så är 3 poäng inhämtade? Mot Timrå? Som inte förlorat en enda match i LLA den här säsongen. Eller tänkte de på att det snart är slutspel och att det är då man ska slå på knappen för att lagspelet ska infinna sig?

Men se... det gick inte. Ärligt talat tror jag inte det kommer att fungera i slutspelet heller. Är oroad över att den här säsongen kommer att ta slut fortare än kalkonskivan som lilla kattfröken får till frukost varje morgon.

Färjestad kan sluta som bäst på en 6:e plats. Det har inte hänt på 13 år... Det är rätt många år. 

Färjestad har heller inte missat semifinalplats under 2000-talet annat än vid 2 tillfällen. Det är rätt bra.

Den här föreningen har skämt bort sina supportrar rejält under alla år Elitserien funnits. 41 år... 19 finalplatser. 9 guld. 

Något guld lär det inte bli den här säsongen. Det har jag mycket svårt att tro. Även om spelarna säger det om och om igen: "vi är hungriga trots att vi vann ifjol. Det ger oss bara mersmak". OK, det kan jag tro. Men jag tror inte att mersmaken är tillräcklig motivation till att kriga på det sätt som krävs för att ta guldet.

Men OK! Inget är kört förrän det verkligen är kört! Låt grabbarna spela om det. Inga guld tas på bloggar eller på twitter. Det är på isen det händer.

2 omgångar kvar

Idag kl 16:00 smäller det i 6 rinkar runt om i Sverige. En bl a i LLA och en bl a i (på!) Hovet.

Vilken match ska vi se? Ska vi spela in den ena och se den andra först? Eller ska vi zappa? Det är aldrig bra. Man får ingen helhetsbild av matchen då. Ser bara vissa sekvenser som tagna ur helheten.

Vi börjar nog se FBK-matchen och gör Timrå mål går vi över till Djurgårdsmatchen. Eller också gör vi tvärtom. Börjar se Djurgårdsmatchen fram till Modo gör mål... Men tänk om inget av bortalagen gör mål?

Knepigt värre så här en solig lördag morgon. Borde kanske strunta i hockeyn och vara ute hela dagen? Ha ha skulle inte tro det.

Surt sa räven...

Ok ok ok! Färjestad kan inte vinna jämt! Hur tråkigt vore inte det?! Men sådana tankar bryr sig inte en äkta supporter om. Här är det vinst som gäller. ALLTID!

Med den inställning laget gick in i till den här matchen är under all kritik! Jag är fruktansvärt besviken. OK att de spelade upp sig under matchens gång. Men att släppa till på det sättet de gjorde i egen zon är uselt! Riktigt uselt!

OK, ska sansa mig lite. Luleå vinner serien komfortabelt. Lär troligen vinna hela rasket. Det är nog bra att guldet fördelas runt om i landet. FBK och HV71 kan inte prenumerera på bucklan - som jag var inne på. Hockeyintresset dör ute i övriga landet då. Grattis, LHF.

Hur gick det för Djurgården då? Förlust även där. Dock fick de med sig 1 poäng men vad hjälpte det när LHC tog 3. DIF nere på kvalplats igen. Min "kula" är full av buggar. 

På tal om "kula", så kommer alltså Färjestad att sluta på 6:e plats enligt min prognos. Den här matchen skulle helt enkelt vinnas om man skulle ha en chans på 3 eller 4 plats. Men det sumpade man. SURT!

OK... ska nog gå och lägga mig nu. Får ställa in mig på att det blir kvartsfinalspel och inget mer den här säsongen. Eftersom det dessutom blir bortamatch när det är helg lär jag inte kunna se någon enda slutspelsmatch ö h t. 

Den där hockeylägenheten vi har i Karlstad kanske någon vill köpa?! Någon??!!

Torsdag och snart match

Är hemma idag för jag har en satans huvudvärk. Kanske beror det på att jag fick nackmassage igår kväll eller också är det något på gång. Sov rätt tungt imorse när jag väl konstaterat att jag borde vara hemma idag.

Det gjorde inte Färjestad som tur är. Stannade hemma alltså...

Läste på Twitter att nu är de på väg mot Jönköping. Härligt väder har de dessutom. Bra inspiration för en 3-poängare får man hoppas. Här är det kanske inte lika härligt väder men det verkar vara plusgrader iallafall.

Långt snack mot mål...

Ska väl skriva något om matchen ikväll. Hett, hett, hett. Det är iallafall min förhoppning. HV borta är nog en av de svåraste matcher man kan ge sig iväg på. Dock har inte HV spelat speciellt bra på hemmaplan den här säsongen. Å andra sidan har inte Färjestad spelat bra borta heller... Läge att börja göra det nu. HV:s målvakter har heller inte övertygat. Knappast FBK:s målskytte heller. Finns lite att jobba på. Men jag tror på grabbarna. Enligt min spåkula ska Färjestad ta en 3-poängare ikväll.

Så, vi ses väl på Twitter! Söktaggen för Färjestad är numera: #fbkse

Måste bara kommentera en sak till. Läser i DN (kan inte hitta artikeln på webben) att AIK har kontaktat tränare inför nästa säsong men vill (förstås!) inte avslöja mer. Kom direkt att tänka på två:
  1. Sam Hallam
  2. Niklas Czarnecki
Det kanske blir så att Sam tar AIK och Niklas tar BIK Karlskoga.

Nog med spekulationer! Den som lever får se.

RSS 2.0