"Man måste piska på dem lite..."

Jag har inte tidigare funderat närmare på vad det är som gör att vissa spelare lyckas i Färjestad och vissa andra inte gör det. Vad är det som händer i klubben? Vad är det för hemlig ingrediens? Finns det ens någon?

En spelare som Dick Axelsson t ex som inte har lyckats i vare sig Djurgården, Modo eller för den delen Detroit eller dess farmarlag (Grand Rapids). Varför lyckades han i Färjestad? Vad gjorde de med honom?

I dagens Expressen (webtv:n) får man en liten hint. Rundqvist blir intervjuad av Magnus Nyström där TR berättar följande:

"FBK vill inte lämna något åt slumpen. Många av killarna har både 2 och 3 SM-guld. Man måste vara på dem hela tiden, så att de presterar på den nivå det är tänkt att de ska prestera. De kan inte vara bekväma och åka omkring för att vänta på slutspel. Man måste piska på dem lite...".

Det skulle också kunna vara anledningen till att vissa spelare helt enkelt inte trivs i klubben. Vad vet jag... 

Vad Rundqvist menar är att det krävs en tränare med ledaregenskaper som innebär uppföljning hela tiden. Inte lämnar över ansvaret till spelarna själva. De behöver någon som jagar på dem.

Som jag förstått det är både Czarnecki och Roger Melin den typen av ledare som lämnar över ansvaret till individen. Det funkar alltså inte i en klubb som Färjestad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0