Semi 1... BIF-FBK

Några korta ord från gårdagens match... (BIF-FBK 2-3)

1) Hur kan Patrik Lundh bli "syndabock" för att Svedberg räddar straffen med osannolik tur? Han har klubbskaftet där pucken träffar...

2) Mycket snack om att Silfverberg är slutspelets kung. Gör mål mot Färjestad först! Det är åtminstone ett steg på väg att kallas "slutspelets kung". Media goes bananas så fort de hör talas om metallgrabbarna. 

3) Pettersson-Wentzel gör ett fantastiskt inhopp! Ser darrig ut under 3:e perioden. Går in och blir antagligen peppad av Erik Grankvist och kommer ut för att bli rena väggen i förlängningen. Härligt att se! Känns bättre inför fortsättningen.

4) Gävlepubliken... Att bua när en motståndare åker ut för att han är skadad... Ja, vad säger man. Jönköpingspubliken var våra vänner i jämförelse. Det är en sak att heja fram sitt lag till seger men det här var under all kritik. Uselt! Dessutom skrek de så fort en BIF:are trillade oavsett anledning. Publiken behöver nog ta ett antal av den där sorten som sponsar deras arena...

5) Stefan Meyer! Fantastiskt kul att han äntligen fick sätta ett par puckar! Och fantastiskt kul att det var 4:e kedjan som stod för de två första målen!

6) Straffen var helt korrekt dömd, btw! Läs regelboken den som funderar. Det gjorde Lasse Grankvist för oss som såg på Canal+-sändningen. Inga tveksamheter där! BIF-spelaren träffar Berglund först. Han träffar inte pucken överhuvudtaget. Christian är helt förbi. Straff! Men man ska komma ihåg att straff i hockey är verkligen inte detsamma som mål.

7) Häftigt att få följa med spelet från domarens mage. Ny vinkel på det hela.

8) Otäckt otäckt otäckt... Klubbspetsen i Nihlstorps öga var inte roligt att se. Följde flödet på Twitter och ska man få veta något snabbt, så är det Twitter man ska läsa. Canal+ visste absolut ingenting om status på Nihlstorp. Däremot kunde journalister på VF, som var på plats i tablettasken, snabbt tala om hur läget var. På Twitter! Fantastiskt media.

9) Nog var det temposkillnad i skridskoåkningen emellanåt. Men FBK stod upp bra! Som sagt, det finns några speedkulor i den gröna maskinen också.

10) Widings armbåge på Wallin...!? Varför? Bad tydligen om ursäkt sedan. Det var bra. Men varför upp med armbågen när han kommer bakifrån? Fick en 2:a.

11) Sanny är en krigare! Ytterligare en crosschecking över munnen igår. Men den här gången lossnade inga tänder, så Sanny stod upp på skridskorna. Det kanske var därför domaren inte blåste? Såg inget? Men tv-bilderna visar en ful crosschecking. Minns inte vem det var som delade ut den... (Edit: Det var Järnkrok eller heter han möjligen Järnkork?)

12) En sak till... Varför så lite folk i Läkerol Arena? Brynäs har inte spelat semifinal på över 10 år och det kommer 6 670 personer... D v s nästan 2 000 lediga stolar. Det är för dåligt, Gävle!!

Hur som helst blir det spännande fortsättning på onsdag kväll i Löfbergs Lila Arena och då hoppas jag Karlstadspubliken kommer och sjunger musten ur metallgrabbsen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0