Tradition och kultur

Funderar lite kring MODO och dess organisation. Läser att de nu har sparkat VD:n och sportchefen och att assisterande tränaren Fredrik Andersson tar över under en tid.

Blir lite förvånad över detta. MODO som ska vara "Heart of Hockey" - men var är deras hockeykultur? Var är deras tradition? Lite märkligt är det.

De har producerat massor av hockeyspelare genom åren men ingen - OK, Fredrik Andersson... - finns i deras organisation. Jo, kanske någon som inte jag känner till. Men ingen riktigt känd hockeyspelare finns där. Jag tänker på gamla spelare som Anders Hedberg, Thomas Gradin (visserligen inte född Ö-vik), Peter Gradin. Var är de nu? Jo, de bor i Stockholm... En annan av dem - Lars Molin - tränar Lycksele SK (vad nu det är för något...).

Hur kommer det sig att denna hockeyklubb har producerat så många duktiga hockeyspelare genom åren - men ingen av dem blir ledare i klubben??

Vi får väl se hur det blir när 70-talisterna lägger av. Det vore rätt mäktigt att få se "Foppa" som tränare. Eller varför inte Markus Näslund, Niklas Sundström eller Per Svartvadet. Det finns ju några riktigt namnkunniga spelare i laget. Frågan är bara om de kommer att utveckla klubben vidare i organisationen eller om de kommer att må gott ute vid Forsbergs golfbana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0