"Elitseriens överklass"

Att Elitserien har fått en överklass som bara blir rikare och rikare säsong efter säsong det skriver Aftonbladets Mats Wennerholm i en krönika i dag.

Jag vet inte om han menar det som kritik mot HV, Färjestad och Frölunda - som då är överklassen - eller om han skriver det beundrande s a s.

Det jag vill kommentera är att alla elitserieklubbar i Sverige har precis samma förutsättningar som dessa klubbar. Det gäller bara att omge sig med en organisation som vet vad det handlar om.

Att det är stora ekonomiska fördelar att äga sin arena vet vi redan. Fler och fler klubbar äger sin arena idag. Djurgården är dock ett undantag och varför är de det? Nej, Stockholms Stad vill inte sälja Globen. Men bygg en egen arena då. Nej, det blir säkerligen för dyrt. Iallafall om den ska ligga i Årsta. Men bygg en arena utanför Kista då - ute på Järvafältet vid den tomma t-banestationen. Med lite sponsorpengar från företagare och kommun vore det kanske t o m en görlig idé. Jag vet inte.

Men varför har Djurgården det så tungt ekonomiskt då? Ja, de har väl inte haft en organisation omkring sig som vet vad som gäller. Undrar hur många som kan rabbla upp någon av DIF:s klubbdirektör, sportchef, ekonomichef eller marknadschef.

Varför satsar inte alla klubbar på gamla profiler som spelat för sin klubb. Som vet vad det innebär att vara ett team! Det är ju det dessa f d spelare har med sig. Det funkar lika bra att bygga en bra grupp utanför isen som på isen. Med det vill jag säga att det är mycket viktigt att organisationen runt laget fungerar som ett team också.

Det har Färjestad gjort! Och lyckats! Och för att de lyckas, så får de utstå en massa dynga i pressen. Eller "dynga" och "dynga". Men vad Wennerholm åstadkommer med det som han skriver är att folk ute i landet - som håller på stackars underklassen - är avundsjuka på överklassen och kastar skit på dem. Bildligt talat nu!

Ur avundsjuka kommer det aldrig något gott! Men som sagt, alla klubbar har egentligen samma förutsättningar. Det gäller bara att förvalta det på rätt sätt.

Kommentarer
Postat av: Tikare

Men sluta lägg energi på Wennerholm, vad som än kommer ur hans käft är bara smörja. Han har inte ett enda rätt i vad fan han säger. Han tycker att Thörnberg skärpt sig genom åren vad gällande filmningar - jo jävlar ja.. det blir bara värre och värre snarast. Wennerholm är sämst, de bästa han kan göra är att ranka världens bästa spelare med forsberg som ständig 1:a samt att stalka forsberg 24/7.

2009-04-05 @ 15:24:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0