Ensamt upplägg!

Ja, efter ett dygn i Karlstad har jag nu fått tillräcklig information om FBK så det räcker ett bra tag... Mycket att läsa ("Nedsläpp") och mycket att tycka.

Läser bl a om ett upplägg som Färjestad i stort sett är ensamma om i Elitserien. Då kan man ju undra över varför de andra lagen inte tillämpar samma upplägg eftersom det uppenbarligen ger resultat. Kanske handlar det om pengar? Kanske handlar det om att man vill ha eget upplägg och hoppas på att det ska ge resultat?

Vad det handlar om är att spelarna efter varje avslutad match ska köra ett träningspass. Har de 15 minuters spel i kroppen är de perfekt uppvärmda för att köra ett styrkepass, vilket är svårt att få in i träningen annars.

För de spelare som inte fått någon speltid väntar i stället ett konditionspass och det är för att de inte ska komma allt längre ifrån en matchstart. På det här sättet får de samma stimuli som de som har spelat stora delar av matchen, förklarar Färjestads heltidsanställde fystränare Jonas Asplund i NWT.

Men det är ju det här som är så skönt med den här föreningen! De vågar satsa och de satsar på idéer som inga andra gjort - eller ja, det vet ju inte jag - men som jag tolkar det iallafall.

Go Färjestad Go!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0