Lite försäsongshockeysnack

Först en kommentar till VF:s artikel om att Sanny Lindström står högt på listan över kandidater till kaptensbindeln. Nej, nej, nej! Visst kan Sanny ha ett A på bröstet. Men inte ett C för Färjestad första säsongen. Nej! Ge C:et till Kåberg eller Mattsson!

Visserligen vet både Tommy Samuelsson och Perra Johnsson vem som borde ha kaptensbindeln. Men Sanny saknar FBK-erfarenhet. Man hör ju överallt att det är lite speciellt i den här föreningen. Kan det vara jag som har speciella öron på mig?! Nej då! Kåberg eller Mattsson.

###

Nästa säsongs upplaga av Färjestad ser tydligen lite annorlunda ut p g a yngre genomsnittsålder jmft med den som var förra säsongen. Så här säger Jonas Asplund, Färjestads fystränare, till VF:

"När jag ser på årets upplaga av FBK är det framför allt två saker som skiljer mot fjolåret.
- Det är en annan struktur på laget, lite mer muskler och lite mer explosiva.
- I år har vi haft mycket mer rejäl fysträning jämfört med rehab och förebyggande träning som det lätt blir när spelarna är äldre. Sedan har vi haft en mycket mer kollektiv fysträning."

Intressant! Även om det inte är rocket sience, så är det ändå intressant. Klart att det blir mycket rehab med äldre spelare. Klart att de yngre vill ge mer! Ja, vem vet. Det här laget kanske ändå överraskar när säsongen närmare sig sitt slut.

###

NWT skriver att det ryktas att Antti Pihlström när som helst ska bli klar för spel i Färjestad. Antti vem?

Han har spelat i Nordamerika de två senaste åren. I vintras gjorde han 15 matcher med Milwaukee i AHL och 53 matcher med Nasville i NHL (två mål fem assist). Han lämnade finska ligan och HPK 2006-07 och hade då gjort 16 mål och 23 assist på 56 matcher i grundserien. Pihlström vann VM-brons med Finland 2008. Allt enligt NWT.

Hrrrmm... Under säsongen som var gjorde han 2 mål och 5 assist. 2 mål och 5 assist?! På 53 matcher?! Men ge dig nu, Kocken!

Kommentarer
Postat av: Mathilda

EWA du har lätt den bästa hockeybloggen, inte bara för att du är min moster och att du hejjar på FBK. Du är kanon helt enkelt=)

2009-08-05 @ 00:04:39
Postat av: Ewa

Men vad gullig du är!! Tackar!

2009-08-05 @ 08:05:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0