Loob skräder inte orden - med rätta!

Från DN.se med Marie Hallman:

"Exakt vilken sorts tabletter som Rahm tagit har Färjestad inte fått veta. Men enligt RF:s dopningskommission handlar det alltså om medel med anabola substanser. Vilket kan låta märkligt då en målvakt inte är särskilt betjänt av stora svällande muskler.

 

– Men det handlade inte om att få muskler. Det handlade om hans rehab. Han har opererat höften och tyckte att det gick för långsamt. Så istället för att vända sig till vår expertis så tog han allt i egna händer för att skynda på läkningen. Det var det dummaste han någonsin har gjort, som han själv uttryckte det, säger Håkan Loob till DN.se.

 

Färjestads klubbdirektör är tydligt med att klubben tar avstånd från ”alla former av otillåtna preparat på alla nivåer i vår verksamhet”

 

– Vi har ju, med all vår expertis, talat om för honom redan före och under och sedan efter operationen vad han ska göra och inte göra. Vi har sagt att låt läkningen ta den tid det tar. Vi vill ha dig tillbaka till 100 procent. Det är dig vi vill satsa på. Och så gör han så här, det är helt obegripligt, säger Loob och fortsätter:

 

- Vi har till och med värvat en målvakt som Nihlstorp under tiden han (Rahm) var borta så att han inte skulle känna att det var någon som han inte kunde komma ikapp sedan. Han borde inte ha känt sig hotad på något sätt alls. Så han tog ett jäkligt korkat beslut måste jag säga, konstaterar Loob som även har svårt att förstå hur Robin Rahm trodde att han skulle klara sig undan en kontroll.

 

– Han vet ju att kontroller förekommer med jämna mellanrum. Det finns inga sätt att komma förbi de kontrollerna. Att hoppas och tro att det inte ska vara just man själv som blir testad är lika dumt som beslutet att ta någonting otillåtet. Alla spelarna vet ju att testerna görs, det finns inte en möjlighet att någon ska ha kunnat missa det. Man vet ju om risken och att det kan få stora konsekvenser.

 

Varför tror du ändå att han gjorde det?


– Som jag ser det så är det en grej som man gör som ett sista halmstrå. När det inte finns någon annan utväg. Men han hade ju en hel äng av strån framför sig. Så varför han gjorde så här är obegripligt."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0