Förvånansvärt lite doping i ishockey

Robin Rahm är den fjärde ishockeyspelaren som åker dit för doping, men den förste att ertappas med, så att säga, riktig doping. Så skriver SvD.

De andra tre som ertappats är:

•  Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson 1974 som fälldes för att ha tagit hostmedicin. Nilsson hade fått medicinen, som innehöll efedrin, av sin läkare. Det här fallet kommer jag mycket väl ihåg.

 

• Håkan Södergren stängdes av under 80-talet för doping. Södergren hade tagit värktabletten Paraflex Comp mot sin onda rygg. Det här fallet kommer jag däremot inte alls ihåg men det borde jag förstås...

 

• Patric Nilson stängdes av 2003 anabol doping. Nilson ertappades med nandrolon i kroppen. Han uppgav att han fått i sig medlet via ett amerikanskt hälsokostpreparat. Men på bilden som visade preparatet kunde man se att det stod tydligt och klart "Anabola ...".

 

Hmmm... ytterligare en klantskalle. Kommer mycket väl ihåg det här fallet också. Kanske mest för att han kommer från Bålsta och är brorsa till Marcus Nilson i DIF.

 

Färjestad har alltså aldrig tidigare haft ett dopingfall på halsen - åtminstone inte någon som blivit fälld. Vad vet man om de som kommit undan? Men som Loob säger, så testas det ofta här i Sverige. Betydligt mer sällan i NHL tydligen.


Kommentarer
Postat av: thowe

I Loobs bok stod det ju att många av hans lagkamrater i NHL tog preparat som var lite "sisådär ärliga". Men sedan har ju även reglerna skärpts till, det Loob tog då är nog olagligt nu.

2010-08-06 @ 11:35:19
URL: http://thowes.blogg.se/
Postat av: Mami

Inte stod det väl att Loob tog något sådant?! Men lagkamraterna däremot...

2010-08-06 @ 12:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0