Markström tar Salaks plats

Salak tillhörde ju Florida Panters som jag skrev i ett tidigare inlägg. Läser nu på SvenskaFans.com att han blev åsidosatt p g a en svensk - Jakob Markström minsann!

Jättekul om han blir ordinarie i ett NHL-lag. Ännu bättre om denne Salak visar sig vara en riktig fullträff.

Han har tydligen spelat ihop med Jonas Junland i en AllStar-match i AHL. Dessutom har han spelat i Finland, TPS Åbo. Men allt det här står ju i NWT.se. Finns det inget annat jag kan luska ut? Ska se!

Letar... letar... letar...

Läser att Modo var intresserad av honom förra säsongen men dit gick han uppenbarligen inte. Antagligen för att han fick ett NHL-kontrakt.

Mer då...

Hittar inte så mycket av intresse. Det mesta står ju i NWT.

Sköter han sig och gör en kanonsäsong lär väl inte Färjestad få ha kvar honom längre än en säsong. Det är ju trist men den risken tar man ju alltid.

Detta skriver iallafall Robert Pettersson på Hockeysverige.se:

"Har för mig Salak var riktigt grym första halvan i AHL förra säsongen. Var grym fram till årsskiftet ungefär och föll väl sedan tillbaka en del.

Jag tror att han har alla möjligheter att bli bra. Han kommer från två raka (i stora drag) bra säsonger och har en stor vilja att komma vidare i karriären och utvecklas.

Jag tror att han kan få ett stort lyft av att ha en målvaktstränare som är så engagerad och nära som Granqvist är.

Han känns precis som en sån kille som alltid vill till nästa nivå (så säger givetvis alla målvakter, men det är inte alla som har motivationen/viljan/förmågan att göra det).

Sen om det gör att han blir etta, tvåa, femma eller sjua i Elitserien är ju svårare att sia om. Ny målvakt, nytt lag, ny liga och så vidare har ju ställt till det för bättre killar än så här.

Men nog kan han tillhöra den absoluta toppen. FBK har ju dessutom ett (förmodat) bra försvar."

Läser en annan intressant sak. Arto Laatikainen, den förre FBK-backen, är klar för spel i Södertälje. Ja, där ser man!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0