Sthlm-Gbg

Idag är det två intressanta matcher men ur olika perspektiv. Den ena skulle klassas som HÖGRISKMATCH om det varit fotboll - men knappast när det är hockey. Hur kommer det sig? Vad är det som skiljer dessa två sporter åt? Handlar det om mentalitet? Men det är lite märkligt, eller hur. Så här är det:

I hockey är det en helt annan fart, adrenalin som sprutar och det är ett annat fysiskt spel i form av tacklingar. Ett och annat slagsmål också.

I fotboll är det sällan speciellt mycket fart. Visst kan adrenalinet spruta där också men det sprutar lite långsammare m t p farten. Fysiskt spel i fotboll förekommer förstås men inte på långa vägar som i hockey. Mycket teaterspel!

Fotbollen är större än hockeyn world wide men i Sverige är faktiskt hockeyn större än fotbollen. Man ska också komma ihåg att det bara är en liten klick som förstör för den stora massan - och varför de söker sig till fotbollen vette katten. Men intressant är det.

OK, det var den ena matchen. Den andra är ju den uppe i Timrå förstås, Timrå - Färjestad. Antagligen får Divis stå igen. Han gjorde verkligen inte bort sig i förra matchen.

Timrå ligger och flåsar FBK i nacken i tabellen. Vinner FBK kan de klättra rejält i tabellen. Förlorar de finns det risk att de dalar längre ner i tabellen - beroende på hur det går i matchen BIF-SSK.

Ja, intressant är det. Hur gärna hade jag inte varit en liten fluga inne på Herrgården på Färjestad och lyssnat till herrarna Loob och Rundqvist. Nog måste de fundera på om det verkligen räcker med att ta in Lee Goren. Stackar'n! Han kommer att ha en hel del tryck på sig när han kommer - helt oförtjänt egentligen. För det är ju faktiskt andra som också måste leverera. Men nog om det. Alla i laget känner nog pressen.

B T W så gick det ju riktigt lysande för Jonas Frögren i debutmatchen. En assist - härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0