F1-race Australien

Ja, då var säsongens första F1-race avklarat. Spännande och händelserikt!

Jenson Button vann. Det är hans andra seger i karriären, så glädjen var inte att missta sig på. Två kom Rubens Barrichello. Båda kör för det nya stallet Brawn Mercedes. Det märkvärdiga i det här är att inget nytt stall har haft två bilar på podiet sedan 1954.

Att Toyotas Jarno Trulli kom 3:a är också väldigt roligt. Detta för att båda Toyotorna startade inifrån depån. Outstanding resultat, skulle jag vilja säga! (Kmmentar efteråt: Trulli fick tidsstraff och dalade ner i resultatlistan. Hamilton 3:a - lika sensationellt det. Startade 18:e.)

Debutanten Buemi tog poäng, vilket i sig är en sensation också.

En sak till som jag reagerade på som Barrichello nämnde på presskonferensen var att diffusern - som Brawn, Toyota och Williams blivit anmälda för - på hans bil fick sig en rejäl smäll i början på racet. Men han kom ju tvåa ändå! Visserligen med en massa tur i bagaget. Det torde innebära att Brawn-bilarna är starka ändå, utan sin specialbyggda diffuser.

Det blir mycket intressant att se hur McLaren och Ferrari kommer att reagera på det här. Ska de börja bygga om sina bilar med annan diffuser de också?

Sedan var den här KERS en intressant detalj i det hela. Ja, det blir en kul F1-säsong det här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0