Bakom kulisserna

Tycker det är intressant att ägna en tanke åt Färjestads framgångar. Vad exakt är det som gör dem så bra? Redan första säsongen -74/-75 var de i final mot Brynäs - förlust visserligen. Men från den tiden pratas det bara om vilken dominans Brynäs, Leksand och Djurgården hade. Men man glömmer Färjestad.

Det finns svart på vitt att de har varit Elitseriens dominanter. Det är fakta. Inget att snacka om.

Men det jag funderar över är om det finns något ytterligare än bara vinnarkultur. När man lyssnar på hockeyexperterna under matcherna och i periodpauserna, så snackar de om Färjestad som om de verkligen var experter på föreningen. Men är de det? Knappast! Ingen av dem har spelat i klubben. Om man ska titta på de som snackar nu i C+ och kanal 5 och 9:

Calle Johansson = Frölunda, Washington, Buffalo och Björklöven.
Arto Blomsten = Djurgården, Winnipeg, Los Angeles, Frölunda, Västerås
Petter Rönnquist = Djurgården, Modo, Frölunda, Björklöven, Leksand
Thomas Johansson = Djurgården, Jokerit, AIK, Linköping

Intressant! Det verkar finnas ett mönster här. Har inte experterna spelat i Frölunda, så har de spelat i Djurgården. Hmmm... mycket intressant!

Vad är det då som kvalificerar dem till att sitta och ha synpunkter på Elitseriens dominant genom åren? Inget annat än att de kan hockey rent generellt förstås! Finns ju massor av erfarenhet.

Lek med tanken att Färjestad har speciella uppladdningar, speciella träningar, speciell mat, speciell försäsongsträning o s v. Sådant här vet inte dessa experter ett dyft om.

Varför kan inte C+, kanal 5 och kanal 9 försöka få in en hockeyexpert från Färjestadslägret under finalspelet? Nog måste det finnas många duktiga gamla spelare. Har bl a hört Jan Ingman på webradion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0